Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Θηλασμός και απώλεια βαρους (της μαμας)

erica

Recommended Posts

φυσικα και δεν εκοψα ολα τα λιπαρα! απλα εκοψα τα γλυκα,τα ψωμια και γενικα ολα τα 'χαζα'.τα γαλακτοκομικα τρωω πλεον με 1.5% λιπαρα. τον παραξενεψε γιατι εβλεπε οτι το μωρο επαιρνε αρκετο βαρος πριν.

Το κατάλαβα ότι δεν τα έκοψες, όμως ο γιατρός σου "μάντεψε" ότι τα έκοψες.

Αλλα πραγματικα αλλαζει γευση το γαλα???

Όχι βέβαια!

Η περιεκτικότητα του γάλακτος σε λίπος δεν επηρέαζεται από το αν τρως εσύ λιπαρά ή όχι.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 792
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

να σαι καλα Αγλαια! και πιο πολυ αυτο που μου τη δινει ειναι που ενω τα ξερω αρχιζω να αμφιβαλλω οταν μου τα λεει!!!!! αυτο δεν ειναι τρομοκρατια και σαμποταζ?

VCkup3.png W6T5p3.png

να σαι καλα Αγλαια! και πιο πολυ αυτο που μου τη δινει ειναι που ενω τα ξερω αρχιζω να αμφιβαλλω οταν μου τα λεει!!!!! αυτο δεν ειναι τρομοκρατια και σαμποταζ?

Ειναι το πτυχιο ιατρικής που μας κομπλάρει....

.pngy3DLp3.png

• 1 month later...

Πριν από 20 μήνες έφερα στον κόσμο το κοριτσάκι μου με καισαρική. Στην εγκυμοσύνη μου πήρα 10 κιλά. Ωστόσο, είχα ήδη αυξήσει το βάρος μου πρωτού μήνω έγκυος κατά 8 κιλά. Είχα λοιπον 18 κιλά που έπρεπε να χάσω....

Με τα κιλά μου να παραμένουν πανυγυρικά στο ύψος τους, (έτρωγα τον άμπακο μετά την καισαρική, δεν ξέρω αν "έφταιξε" ο θηλασμός ή η υπέρμετρη λαιμαργία μου), και την ψυχολογία μου στα υπόγεια, αποφάσισα επιτέλους πριν 6 μήνες να επισκεφτώ διαιτολόγο και να ξεκινήσω διατροφή.

Έχω ήδη χάσει τα 10 κιλά (αυτά που πήρα στην εγκυμοσύνη) και μου απομένουν τα υπόλοιπα 8....

Ωστόσο, εδώ και ένα μήνα ακριβώς, η ζυγαριά δεν έχει κουνηθεί ούτε γραμμάριο προς τα κάτω... Μάλιστα, τις τελευταίες 2 εβδομάδες, η διατροφολόγος μου τροποποίησε τα μενού αλλά και πάλι καμία διαφορά....

Έχω αρχίσει να απογοητεύομαι και βεβαίως μου κακοφαίνεται να πληρώνω 22 ευρώ επίσκεψη ανά εβδομάδα και να μη βλέπω αποτέλεσμα...

Υπάρχει κάποια κοπέλα που ακολουθεί διατροφή θηλάζουσας από διατροφολόγο, με παρόμοια εμπειρία? Μήπως κάποια άλλη που επίσης να προσπαθεί να χάσει και να συγκρίνουμε τα μενού μας? (Και με π.μ. αν χρειαστεί)

Ευχαριστώ πολύ.

Πεινάμε περισσότερο από την έλλειψη αγάπης και εκτίμησης σ΄αυτό τον κόσμο, παρά από την έλλειψη τροφής. Η αγάπη καρπίζει όλες τις εποχές και ο καρπός της είναι προσιτός σε όλους. (Mother Tereza)

Γεια σου, Μάγια Μέλισσα!

Μήπως δεν τηρείς το ωράριο των γευμάτων; Πρέπει να τρώμε σε συγκεκριμένες ώρες τα γεύματα και σε συγκεκριμένες αποστάσεις μεταξύ τους. Συγκεκριμένα στον δικό μου οργανισμό πρέπει να τρώω στις 8 το πρωί το αργότερο πρωινό, στις 11 το δεκατιανό, στις 2 μεσημεριανό, στις 5 το απογευματινό, στις 8 βραδυνό και στις 11 το προ του ύπνου. Αν ξυπνήσω αργά και πάρω πρωινό στις 10 δεν είναι το ίδιο κι ας μεταφερθούν όλα τα γεύματα ανάλογα, πάλι ανά 3 ώρες. Βέβαια εγώ έχω τάση για ζάχαρο, δυστυχώς, και κάνω τη δίαιτα του διαβήτη, την ίδια που έκανα στην εγκυμοσύνη. Έχασα συνολικά 4 κιλά και είμαι ευχαριστημένη. Το τελευταίο κιλό το έχασα μετά από 1 ολόκληρο μήνα αυστηρής

δίαιτας. Μάλλον πρέπει να κάνεις υπομονή! Τα τελευταία κιλά είναι τα πιο δύσκολα. Και όσο μπορείς άσκηση.

Σου εύχομαι καλή επιτυχία!

w94ip2.png

Διαφημίσεις

Γαρυφαλλάκι, προσπαθώ να τηρώ τις αποστάσεις των γευμάτων μου μου έχει δώσει η διατροφολόγος.

Το πλάνο μου δεν έχει συγκεκριμένες ώρες, έχει όμως αποστάσεις γευμάτων.

Ξυπνάω αργά με τη μικρή, (10:00) την θηλάζω, την αλλάζω, μετά την ταϊζω πρωϊνό, και έπειτα ξεκινάω...

Τρώω πρωϊνό περίπου στις 11, μετά από 2 ώρες τρώω φρούτο και αμύγδαλα ωμά, και ανά δύο ώρες τρώω φρούτο, ως ότου φτάσω στο μεσημεριανό (περίπου 16:30-17:00).

Για 3 ώρες κάνω παύση και στις 20:00 τρώω πάλι ένα φρούτο και ένα γιαούρτι.

Δύο ώρες μετά (περίπου 22:00-22:30) τρώω το βραδυνό μου αλλά περιμένω να περάσουν ωποσδήποτε 2 ώρες για να πέσω στο κρεβάτι...

Ένα μήνα δεν έχασα ούτε μισό γραμμάριο...

Πεινάμε περισσότερο από την έλλειψη αγάπης και εκτίμησης σ΄αυτό τον κόσμο, παρά από την έλλειψη τροφής. Η αγάπη καρπίζει όλες τις εποχές και ο καρπός της είναι προσιτός σε όλους. (Mother Tereza)

Γαρυφαλλάκι, προσπαθώ να τηρώ τις αποστάσεις των γευμάτων μου μου έχει δώσει η διατροφολόγος.

Ξυπνάω αργά με τη μικρή, (10:00) την θηλάζω, την αλλάζω, μετά την ταϊζω πρωϊνό, και έπειτα ξεκινάω...

Τρώω πρωϊνό περίπου στις 11, μετά από 2 ώρες τρώω φρούτο και αμύγδαλα ωμά, και ανά δύο ώρες τρώω φρούτο, ως ότου φτάσω στο μεσημεριανό (περίπου 16:30-17:00).

Δύο ώρες μετά (περίπου 22:00-22:30) τρώω το βραδυνό μου αλλά περιμένω να περάσουν ωποσδήποτε 2 ώρες για να πέσω στο κρεβάτι...

Προλαβαίνεις να χωνέψεις, όταν τρως ανά 2-3 ώρες; Νιώθεις πείνα ή τρως επειδή είναι στο πρόγραμμα;

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Προτείνω απλά να συζητήσεις με τη διαιτολόγο σου το ενδεχόμενο να ξεκινάς τη μέρα σου νωρίτερα. Κι εγώ νόμιζα ότι ήταν το ίδιο να τρώω πρωινό στις 10, αλλά δεν ήταν. Σε μένα έχει τεράστια διαφορά!!! Για να καταλάβεις επειδή δε δουλεύω ακόμα, βάζω ξυπνητήρι στις 7:45 για να φάω πρωινό!!! Είναι πολύ μεγάλο σπάσιμο, το κάνω όμως εδώ και μήνες γιατί μου κάνει καλό και προλαβαίνω να κάνω και καμιά δουλειά πριν ξυπνήσει η μπέμπα. Όσον αφορά το βραδυνό, η γιατρός μου είπε 7μιση με 8 το βράδυ το αργότερο και το μεσημεριανό όχι μετά τις 2. Δηλαδή ίσως να μη χρειάζεται να αλλάξεις αυτά που τρως.

w94ip2.png

Προλαβαίνεις να χωνέψεις, όταν τρως ανά 2-3 ώρες; Νιώθεις πείνα ή τρως επειδή είναι στο πρόγραμμα;

Το φρούτο ανά 2ωρο το χωνεύω πολύ καλά. Ωστόσο, επειδή τρώω αργά το μεσημεριανό μου, αισθάνομαι ότι είναι επιβαρυμένο το διαιτολόγιο από εκεί και πέρα...

Η αλήθεια είναι πως υπάρχουν στιγμές που τρώω επειδή είναι στο πρόγραμμα, και υπάρχουν άλλες που περιμένω πως και πως να έρθει η ώρα να φάω... Πολλά παίζουν ρόλο, η ψυχολογία μου, το αν έχω περάσει σχετικά καλή νύχτα, το πόσες δουλειές έχω να κάνω, αν είμαι αδιάθετη (εκεί λυσσάω για γλυκό, με νύχια και με δόντια κρατιέμαι...)

Πάντως, όσο έχανα, είχα καλύτερη ψυχολογία. Εδώ και ένα μήνα που η ζυγαριά μουλάρωσε, βλέπω ότι αρχίζω και χάνω την πίστη μου και την υπομονή μου.

Προτείνω απλά να συζητήσεις με τη διαιτολόγο σου το ενδεχόμενο να ξεκινάς τη μέρα σου νωρίτερα. Κι εγώ νόμιζα ότι ήταν το ίδιο να τρώω πρωινό στις 10, αλλά δεν ήταν. Σε μένα έχει τεράστια διαφορά!!! Για να καταλάβεις επειδή δε δουλεύω ακόμα, βάζω ξυπνητήρι στις 7:45 για να φάω πρωινό!!! Είναι πολύ μεγάλο σπάσιμο, το κάνω όμως εδώ και μήνες γιατί μου κάνει καλό και προλαβαίνω να κάνω και καμιά δουλειά πριν ξυπνήσει η μπέμπα. Όσον αφορά το βραδυνό, η γιατρός μου είπε 7μιση με 8 το βράδυ το αργότερο και το μεσημεριανό όχι μετά τις 2. Δηλαδή ίσως να μη χρειάζεται να αλλάξεις αυτά που τρως.

Και η διατροφολόγος μου έχει πει ότι πρέπει να ξεκινώ νωρίτερα αλλά αυτή τη στιγμή δυσκολεύομαι... (Η μικρή θηλάζει τις νύχτες, κλαίει αρκετά, ακόμη δεν έχουμε κοιμηθεί κανονικά, η κατάσταση αυτή με τσακίζει και αδυνατώ να σηκωθώ νωρίς.) Της έχω προτείνει να ξυπνάω να πίνω το χυμό τουλάχιστο και να ξανακοιμάμαι αλλά μου είπε πως δεν πρέπει να κοιμάμαι έπειτα. (Το πρωϊνο μου είναι 1 ποτήρι νερό, 1 ποτήρι φρέσκια πορτοκαλάδα, 1 ποτήρι γάλα και δημητριακά). Το θέμα είναι ότι ως τώρα έχανα με αυτό το πρόγραμμα. Και μη φανταστείς ότι μείναμε στο ίδιο διαιτολόγιο. Τις τελευταίες 15 ημέρες κάναμε 2 διαφορετικά μοτίβα αλλά ούτε αυτό έπιασε...

Εχθές, το μεσημεριανό μου ήταν ένα μπολ με γιαούρτι-φρούτα-δημητριακά-μέλι-ωμούς ξηρούς καρπούς και σταφίδες. (Αυτό μου το έδινε όταν κολούσε η ζυγαριά στις μέρες της περιόδου.) Αυτή τη στιγμή ούτε περίοδο έχω, αλλά ούτε γραμμάριο κάτω σήμερα το πρωί... Αγανακτώ, κουράζομαι, απογοητεύομαι. .. .

A, και κάτι ακόμη, δεν χάνω πόντους από τα γόνατα, (ενώ από τα υπόλοιπα μέρη του σώματος πάω καλά) έχασα ελάχιστους. Μου είπε πως θα τους χάσω μετά το θηλασμό. Σας συμβαίνει?

• 1 month later...

καλησπερα κοριτσια και εγω ταλαιπωρουμαι με τα κιλα της εγκυμοσυνης!!!η μπεμπα μου θα γινει 6 μηνων στις 7 Δεκεμβρη και τη θηλαζω αποκλειστικα!(ειμαι πολυ περηφανη γι αυτο!)αλλα για τα κιλα μου δεν ειμαι καθολου περηφανη.......σας γραφω γιατι τρωω ολη την ωρα και νιωθω συνεχως οτι πειναω!θελω να χασω 6 κιλα χωρις να μειωθει το γαλα μου μηπως εχετε καποια διαιτα να μου προτεινετε γιατι εχω σιχαθει να με βλεπω πια ετσι και βλεπω οτι παω απο το κακο στο χειροτερο???δοκιμασα να κανω μια διαιτα με ψητα και σαλατες με την οποια εχασα τα κιλα της πρωτης μου εγκυμοσυνης αλλα μου μειωθηκε το γαλα και τη σταματησα!!!να σας πω οτι τοτε που εκανα αυτη τη διαιτα δε θηλαζα τωρα ομως????ευχαριστω εκ των προτερων!!!

Διαφημίσεις

Σε καταλαβαίνω...τα ίδια και εγώ, θέλω να χάσω 8 κιλά και δεν μπορώ να το πάρω απόφαση με τπτ. Έχουν περάσει πλέον πάνω από 7 μήνες από τη γέννα...

Φοβάμαι επίσης για τη μείωση του γάλατος, αλλά περισσότερο δεν μπορώ να απαρνηθώ τα γλυκά...τα οποία και να τα κόψω δεν νομίζω να έχω θέμα με το γάλα μου....μάλλον με τα νεύρα μου θα έχω. Πότε θα μαζευτώ δεν ξέρω!!!

Κορίτσια πείτε μου τη γνώμη σας. Έχω ύψος 1,70. Όταν έμεινα έγκυος ήμουν 55 κιλά. Στη διάρκεια της εγκυμοσύνης πήρα 10 κιλά. Βγαίνοντας από το μαιευτήριο είχα χάσει μόνο 3 κιλα! Τι έγινε;;;;;; Ωστόσο τρωω σα λύκος, πολύ περισσοτερο από την εγκυμοσύνη. Και πολλή σοκολάτα που ποτέ δεν ήμουν fan. Τι λέτε για τηνπεριπτωση μου;;;; Δε θα τα χασω ποτε;;; Σημείωση: μόλις σαραντησαμε!

Κορίτσια πείτε μου τη γνώμη σας. Έχω ύψος 1,70. Όταν έμεινα έγκυος ήμουν 55 κιλά. Στη διάρκεια της εγκυμοσύνης πήρα 10 κιλά. Βγαίνοντας από το μαιευτήριο είχα χάσει μόνο 3 κιλα! Τι έγινε;;;;;; Ωστόσο τρωω σα λύκος, πολύ περισσοτερο από την εγκυμοσύνη. Και πολλή σοκολάτα που ποτέ δεν ήμουν fan. Τι λέτε για τηνπεριπτωση μου;;;; Δε θα τα χασω ποτε;;; Σημείωση: μόλις σαραντησαμε![/QUOT

θηλαζεις? Συνηθως οταν θηλαζεις εχεις την ταση να τρως πολυ περισσοτερο απο την εγκυμοσυνη ... τα κιλα φευγουν δυσκολοτερα ! Ομως ολα αυτα ειναι σχετικα και καθε οργανισμος ειναι διαφορετικος , εγω στην πρωτη μου κορουλα μεσα σε 40 ημερες εχασα σχεδον 15 κιλα αλλα δεν θηλασα , στην δευτερη κορουλα μου θηλασα 9 μηνες δεν εχανα ουτε γραμμαριο , τελικα πηγα σε διαιτολογο και με προσπαθεια 7 μηνων καταφερα να χασω 10 κιλα:-P. Απολαυσε το μωρακι σου για αρχη και μην αγχωνεσαι για το σωμα σου !!!!

Να σου ζησει και να ειναι παντα γερο , να το χαιρεσαι !!!!:-P:-P:-P:-P:-P:-P:-P

Εμείς που θηλάζουμε αποκλειστικά με τη μικρή δεν μπορώ να χάσω κιλά γιατί πεινάω.Το θετικό βέβαια είναι ότι δεν παίρνω κιόλας με τόσο που τρώω.Απλά λέω μήπως αν αρχίσει αν τρώει στερεά μπορέσω τότε να κάνω δίαιτα τώρα όσες φορές προσπάθησα να κόψω το φαγητό είδα ότι μειώνεται η παραγωγή μου.

Σ 08/07/2007

Α 07/08/2011

Θ 06/06/2013

Διαφημίσεις

Θηλάζω αποκλειστικά και πεινάω σαν λύκος. Τρώω γλυκά και σοκολάτες σαν μανιακή, εκεί που δεν έτρωγα σχεδόν ποτε... Τι να πω, ελπίζω να τα χάσω κάποια στιγμή, μέχρι το καλοκαίρι τουλάχιστον... :ο(

Έχω και τη μπέμπα και την τρώω κάθε μέρα... άλλες θερμίδες από κει!!!!! :P

• 4 εβδομάδες μετά...

γεια σας.δεν ανοιξα νεο θεμα εφοσον υπηρχε ιδιο.πριν 2,5 μηνες γενησσα ενα αγορακι 3830 τωρα ειναι 7,5 κιλα και θηλαζω αποκλειστικα.το προβλημα ειναι πως θελω να χασω βαρος αλλα φοβαμαι μην επηρεαστει το γαλα μου.υπαρχει κπ διατροφη χωρις να επηρρεαζει την ποσοτητα και την ποιοτητα?στο πρωτο οταν πηγε 3 μηνων εκανα διαιτα μονη αλλα μειωθηκε αρκετα το γαλα με αποτελεσμα να μην παρει βαρος και ετσι αρχισα παλι το φαι και ολα καλα.δεν νοιωθω καλα με το σωμα μου.τι να κανω?

γεια σας.δεν ανοιξα νεο θεμα εφοσον υπηρχε ιδιο.πριν 2,5 μηνες γενησσα ενα αγορακι 3830 τωρα ειναι 7,5 κιλα και θηλαζω αποκλειστικα.το προβλημα ειναι πως θελω να χασω βαρος αλλα φοβαμαι μην επηρεαστει το γαλα μου.υπαρχει κπ διατροφη χωρις να επηρρεαζει την ποσοτητα και την ποιοτητα?στο πρωτο οταν πηγε 3 μηνων εκανα διαιτα μονη αλλα μειωθηκε αρκετα το γαλα με αποτελεσμα να μην παρει βαρος και ετσι αρχισα παλι το φαι και ολα καλα.δεν νοιωθω καλα με το σωμα μου.τι να κανω?

δεν εχει καμμια σχεση η ποσοτητα του φαγητου με την παραγωγη γαλακτος της μητερας. ουτε ειναι αληθεια οτι οι θηλαζουσες πρεπει να τρωνε για δυο επειδη θηλαζουν.

αντιθετως ο θηλασμος λογω μεγαλυτερης καυσης θερμιδων μπορει και να σε βοηθησι να χασεις κιλα.

Η λυση ειναι παντα και μονο μια: σωστη ισορροπημενη διατροφη που ειναι μεν υγιεινη γιατι ετσι ειναι το σωστο και για σενα αλλα και για το μωρο που θηλαζει, αλλα οχι υπερβολες στη ζαχαρη, υδατανθρακες και λιπαρα.

Κοινως κανε μια σωστη διατροφη των 1800 θερμιδων ημερησιως, αλλα να ειναι σωστες αυτες οι θερμιδες, οχι 10 παστες:P

Φαε ενα ισορροπημενο πρωινο ( 1 χυμο φρουτων και ενα τοστ - γαλα με κορν φλεικς - ψωμι με μελι και γαλα, αναλογα τι σου αρεσει)

ενα σωστο μεσημεριανο (μια φυσιολογικη μεριδα φαγητου και σαλατα)

ενα βραδινο αναλογα πως μπορεις (δηλ ή παλι μιση μεριδα μεσημεριανου ή μια σαλατα, ενα γιαουρτι μελι και καρυδια).

Μην πινεις νερο μαζι με το φαγητο γιατι μπορει να ειναι αιτια κακης πεψης και πρηξιματων και πινε οσο νερο διψας τις υπολοιπες ωρες.

k9Tap3.png

Όταν θήλαζα οι περισσότερες μου έλεγαν πως ο θηλασμός σε βοηθάει να χάσεις κιλά.Έτρωγα 1400 θερμίδες την ημέρα και όσο θήλαζα η ζυγαριά δεν κατέβαινε που να χτυπούσα τον κ%λο μου κάτω.Όλα τα έχασα αφού αποθήλασα οπότε θα σε συμβούλευα να μην έχεις μεγάλες προσδοκίες.Μακάρι να είσαι απο τις τυχερές αλλά μην βλέπεις στη τηλεόραση όσες χάνουν τα κερατα τους μέσα σε ένα μήνα.Δεν θηλάζουν όλες και δεν τα χάνουν όλες με τον παραδοσιακό τρόπο που διαφημίζουν.Απλά πρόσεχε τη διατροφή σου με αρχικό στόχο να μην πάρεις βάρος γιατί πολλά κορίτσια απο την πείνα που νιώθουν κατά τη διάρκεια του θηλασμού τρώνε ακατάπαυστα και γίνονται άλλες τόσες.

thn thleorash sigoyra na mhn thn koιτας γιατι πολλα ειναι αποτελεσμα πλαστικης.

ο θηλασμος απο τη μια βοηθαει να χασεις κιλα λογω αυξημενων καυσεων (εκτος κι αν τρως το καταπετασμα, οποτε δε φταιει ο θηλασμος), απο την αλλη ο οργανισμος "κραταει" καποια κιλα μεχρι τον αποθηλασμο.

Να το πω απλα. Αν εχεις παρει 15 κιλα με την εγκυμοσυνη, τα 12 ευκολα μπορεις να τα χασεις με μια νορμαλ διατροφη χωρις υπερβολες. Τα 3-4 τελευταια πραγματι θα φυγουν μετα τον αποθηλασμο.

Δεν ξερω λοιπον για τι κιλα μιλαμε...

k9Tap3.png

• 2 εβδομάδες μετά...

εγώ πάντως με την ταλαιπωρία από τη γέννα και με το μωρό όλη μέρα να κλαίει και να με ξενυχτάει, το μόνο που δεν μπορούσα να κάνω ήταν να μετράω θερμίδες. από τη μια σου λένε να τρως πλήρη γαλακτοκομικά όταν θηλάζεις κι από την άλλη ότι χάνεις βάρος. εγώ πάντως έχασα τα κιλά μετά τον αποθηλασμό με δίαιτα. ευτυχώς είχα πάρει μόνο 10.

• 2 εβδομάδες μετά...

Στην 2η εγκυμοσυνη μου πηρα 10 κιλα και μεχρι στιγμης εχω χασει 12.

Δεν κανω διαιτα απλως αποφευγω τα γαλακτοκομικα γιατι οταν τα καταναλωνω εχω παρατηρησει οτι γκρινιαζει το μωρο και εχω δει και λιγα πρασινα κακα.

Στην πρωτη μου εγκυμοσυνη παντως ειχα παρει 23 κιλα!!!

Δεν προσεχα και καταναλωνα γαλακτοκομικα τοτε κι απ'ολα,τα εχασα μετα απο 1 χρονο περιπου,μετα που αδιαθετησα για την ακριβεια αρχισαν να φευγουν πιο γρηγορα τα κιλα (8 μηνων ηταν η κορη μου τοτε).

6Qyip2.pngKvUzp2.png

• 3 months later...

Καλημερα!Εδω και 2 εβδομαδες εχω ξεκινησει διατροφη.Κανω 5 γευματα την ημερα.Το μεσημεριανο μου ειναι μειωμενο σε ποσοτητα σε σχεση με πριν και το βραδυνο μου ελαφρυ(αυγουλακι βραστο με λιγο ψωμακι,γιαουρτακι,σαλατα,η τοστ).Μεχρι στιγμης εχω χασει 2 κιλα που σημαινει οτι δεν κανω διατροφη πεινας αλλα νορμαλ ωστε να χανω το ιδανικο,1 κιλο την εβδομαδα.Το θεμα ειναι οτι το βραδυ ο μικρος(σχεδον 8 μηνων)ειναι πολυ ανησυχος και ζηταει συνεχεια στηθος.Την ημερα ειναι πιο ησυχος αλλα ειναι και οι στερεες που τον καλυπτουν.Θηλαζω πρωι,μεσημερι,πριν τον υπνο και μετα οποτε ζητησει. Υπαρχει περιπτωση να μειωθηκε η παραγωγη μου λογω διατροφης?Και οταν δηλαδη ξεκινησω να κανω γυμναστικη(μολις χασω αλλα 2)δηλαδη τι θα γινει?

Το θεμα ειναι οτι ουτε το θηλασμο θελω να χασω αλλα ουτε και τη διατροφη,καθως πλησιαζει η βαφτιση αλλα και το καλοκαιρι.Επειδη εχω τρομερο κομπλεξ με το σωμα μου θα καταληξω να μην χαιρομαι την θαλασσα αλλα το χειροτερο ειναι οτι μαζι μ'εμενα δεν θα την χαιρονται και τα παιδια μου.

Τα παιδιά μου....η ζωή μου

• 1 χρόνο μετά...
εγω ηθελα αν χασω 4 κιλα...πηγα σε διαιτολογο και αν και γυναικα (που θηλαζε εκινη την περιοδο) το μονο που καταφερε ηταν να κανει τον οργανσιμο μου να κλειδωσει και οχι μονο να χασει αλλα αν απρει ενα κιλο.Τσατιστηκα και τα παρατησα.Καποια στιγμη μου συστησαν ενα διαιτολογο απο Θεσσαλονικη που αναλαμβανε και διαδικτιακα.Μολις του ειπα οτι θηλαζω,ηταν τοσο ενημερωμενος που με αφησε αφωνη.Μου εξηγησε γιατι επρεπε να λαμβανω καποιες θερμιδες παραπανω,τι αθ επρεπε να συμπεριλαμβανει η διατροφη μου για αν ειμαι καλα,μου εστειλα αν διαβασω διαφορα για να νιωσω περυφανη γιαυτο που εκανα(που θηλαζα την κορη μου) και εν ολιγης εχασα σε 1 μηνα τα κιλα μου και η συντηρηση ηταν πολυ απλη.Τωρα πια αν παρω κανα 2 κιλα ξανακανω 2 εβδομαδες της διατροφης και τα χανω αμεσως.

το σιγουρο ειναι πως θηλασμος και διαιτα οχι απλα μπορουν να συμβαδισουν αλλα μπορουν να εχουν και καλυτερο αποτελεσμα.

Καλη επιτυχια

Please στείλε μου pm

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...