Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Θηλασμός και απώλεια βαρους (της μαμας)

erica

Recommended Posts

Περπάτημα με χιονοπέδιλα (ρακέτες) σου λέει κάτι;

Κάνω ότι δεν άκουσα και πάω σφυρίζοντας αδιάφορα να τσιμπήσω τον σιμιγδαλένιο χαλβά που κρυώνει στην κουζίνα και σκορπίζει απλόχερα τα αρώματά του ολόγυρα.

1103660.png

________

I think men who have a pierced ear are better prepared for marriage. They've experienced pain and bought jewelry.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 792
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Αγλαΐα, μην με προκαλείς, υπήρξα ρακετοπεριπατητης, αλπικό σκι, έκανα και αναρρηχήσεις και αν θες δες εδώ τον δάσκαλο μου :D:D:D

http://www.brunopederiva.it

Ανυπομονώ να πάω και την Αννούλα :lol:

WLn5p2.png

Εγώ πάντως δεν μπορώ να χάσω εδώ και πολλούς μήνες τα 4 κιλά που μου έμειναν από την εγκυμοσύνη... Ούτε οι βόλτες με το καρότσι, ούτε η διατροφή με έχουν μέχρι στιγμής βοηθήσει...Χρειάζομαι πιο εντατική γυμναστική και κοιλιακούς...

Οκ, ραντεβού στην Δεξαμενή για κούνιες λοιπόν.....

Γεια σου γειτόνισσα! Δεν κρατιέμαι, να ανοίξει ο καιρός, να μεγαλώσει και λίγο η μπου και να ξεχυθούμε έξω!!

Λένε ότι όσο φοράς τον μάρσιππο τόσο αντέχεις, βλέπω και τη Στέλλα στις φωτογραφίες να κουβαλάει δύο παιδιά, και έχω ελπίδες γιατί είναι τρομερή ευκολία. Θα φτιάξουμε και για τον μπαμπά τώρα.

1103660.png

________

I think men who have a pierced ear are better prepared for marriage. They've experienced pain and bought jewelry.

Οκ, ραντεβού στην Δεξαμενή για κούνιες λοιπόν.....

Γεια σου γειτόνισσα! Δεν κρατιέμαι, να ανοίξει ο καιρός, να μεγαλώσει και λίγο η μπου και να ξεχυθούμε έξω!!

Λένε ότι όσο φοράς τον μάρσιππο τόσο αντέχεις, βλέπω και τη Στέλλα στις φωτογραφίες να κουβαλάει δύο παιδιά, και έχω ελπίδες γιατί είναι τρομερή ευκολία. Θα φτιάξουμε και για τον μπαμπά τώρα.

Γλυκειά μου, εμένα μου άρεσει πολύ το babywearing... η μέση μου τα έφτυσε σε κάποια φάση. Και του άντρα μου επίσης.... :lol:

WLn5p2.png

Διαφημίσεις

η μέση μου τα έφτυσε σε κάποια φάση. Και του άντρα μου επίσης....

Ωχ... Θα έχουμε το νου μας. Έχουμε και βεβαρημένο ιστορικό. Για να δούμε.

1103660.png

________

Αγλαΐα, μην με προκαλείς, υπήρξα ρακετοπεριπατητης, αλπικό σκι, έκανα και αναρρηχήσεις και αν θες δες εδώ τον δάσκαλο μου :D:D:D

http://www.brunopederiva.it

Ανυπομονώ να πάω και την Αννούλα :lol:

Με το καλό!

Εγώ ακόμη δεν έχω συνέλθει εντελώς από ατύχημα στο σκι που είχα πριν δύο χρόνια, αλλά έχω σκοπό μόλις δυναμώσω να ξαναπάω... Με τις πατερίτσες πήγα στο Μπάνσκο!!!

Όσο για ορειβασία, έχω κάνει και 12 ώρες καθαρό περπάτημα σε μία μέρα!

Τα βουνά μας περιμένουν!!! :)

Μπα, μπα, πολλές ορειβάτισσες! Δεν οργανώνουμε καμιά ορειβασία αντί να ψαχνόμαστε για γυμναστήρια...εγώ κάνω χρόνια...είμαι γραμμενη στον ΠΟΑ, αλλά εδώ και δυο χρόνια εμφανίζομαι μόνο για να πληρώσω τη συνδρομή μου :cry:

...παρεπιπτόντως, από που είπαμε ξεκίνησε αυτό το θεματάκι;;;;; :D

df306542d5.pngbb1d25814b.png

ναι βρε κορίτσια!!!που το φτάσατε το θεματάκι μου;;;από τις θερμίδες που καις με το θηλασμό στον κούκλο δάσκαλο της felinidoc και την ορειβασία;;;;;;

felinidoc την Αννούλα αλπικό σκι θα την μάθει ο συγκεκριμένος δάσκαλος;;;Να ερθω κι εγω μαζί σας τότε :lol::lol::lol: :lol:

ναι βρε κορίτσια!!!που το φτάσατε το θεματάκι μου;;;από τις θερμίδες που καις με το θηλασμό στον κούκλο δάσκαλο της felinidoc και την ορειβασία;;;;;;

felinidoc την Αννούλα αλπικό σκι θα την μάθει ο συγκεκριμένος δάσκαλος;;;Να ερθω κι εγω μαζί σας τότε :lol::lol::lol: :lol:

Ω ρε, που τον είδες τον κούκλο βρε;;;;

Αααχ τα ξενύχτια ..... :lol::lol::lol::lol:

Είναι αγριάνθρωπος, καταπληκτικός τύπος όμως... και ναι, θα ήθελα να την μάθει αυτός, έχει τον τρόπο του με τα παιδιά :D:D:D

Φυσικά και είστε ευπρόσδεκτοι οικογενειακώς... :D:D:D

:oops::oops::oops: σορρυ για το θεματάκι σου, απλές κουβεντούλες κάνουμε... και συνειρμικά δηλαδή είδα το χιόνι και λαχτάρησα :lol:

WLn5p2.png

Διαφημίσεις

Ω ρε, που τον είδες τον κούκλο βρε;;;;:

Αααχ τα ξενύχτια ..... :lol::lol::lol::lol:

Πλάκα έκανα!!!Επειδή όντως φαίνεται αγριάνθρωπος στη φωτο... :lol::lol:

Φυσικά και είστε ευπρόσδεκτοι οικογενειακώς... :D:D:D

Καλά θα ήτανε....αν και είμαστε πιο πολύ των καλοκαιρινών σπορ...

:oops::oops::oops: σορρυ για το θεματάκι σου, απλές κουβεντούλες κάνουμε... και συνειρμικά δηλαδή είδα το χιόνι και λαχτάρησα :lol

Δεν πειράζει για το θεματάκι!!!!άλλωστε μια χαρά κόλλησαν τα σπορ με το κάψιμο των θερμίδων...είναι αλληλένδετα αυτά όπως και να το κάνουμε!!!

Καλά θα ήτανε....αν και είμαστε πιο πολύ των καλοκαιρινών σπορ...

Το καλοκαίρι καλοκαιρινά και το χειμωνα χειμωνιάτικα!:wink:

Πάντως στο χιονοδρομικό είχα δει μαμάδες που θηλάζανε μωρά ή νήπια και κάνανε και σκι! (όχι ταυτόχρονα...).

Γενικά υπάρχει μια αντίληψη στον κόσμο ότι αν θηλάζεις δεν μπορείς να κάνεις τίποτα άλλο, ίσως γιατί η εικόνα που έχουν για το θηλασμό είναι μόνο αυτή των πρώτων εβδομάδων... :?

Για τις μητέρες που θηλάζουν πολύ, σιγά σιγά ο θηλασμός γίνεται ένα μικρό κομμάτι της καθημερινότητας που χωράει παντού, με κάθε τρόπο ζωής και νομίζω ότι αυτή είναι η θέση του! Να προσαρμόζεται και να χωράει παντού.

Και από τη μεριά του παιδιού το ίδιο γίνεται, στην αρχή ο θηλασμός είναι σχεδόν τα πάντα, μεγαλώνοντας κάνει όλο και περισσότερα πράγματα αλλά έχει και το θηλασμό.

Για τις μητέρες που θηλάζουν πολύ, σιγά σιγά ο θηλασμός γίνεται ένα μικρό κομμάτι της καθημερινότητας που χωράει παντού, με κάθε τρόπο ζωής και νομίζω ότι αυτή είναι η θέση του! Να προσαρμόζεται και να χωράει παντού.

Και από τη μεριά του παιδιού το ίδιο γίνεται, στην αρχή ο θηλασμός είναι σχεδόν τα πάντα, μεγαλώνοντας κάνει όλο και περισσότερα πράγματα αλλά έχει και το θηλασμό.

Πόσο δίκιο έχεις...

Πόσο δίκιο έχεις...

ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΤΣΙ!!!

• 3 εβδομάδες μετά...

πανω στο θεμα θηλασμος κ αδυνατισμα εχω κ εγω φυσικα τισ αποριες μου..(καθε post κ απορια ειμαι,οταν καταντησω κουραστικη να μου το πειτε :P ) λοιπον..ο γιατρος μου ειπε (προφανως για τα ραματα) για δυο μηνες οχι γυμναστικη.τωρα που περνανε οι δυο μηνες ρωτησα για ενα μηχανημα με δονησεις (power plate,αν εχετε ακουστα) κ η γυμναστρια εκει μου ειπε πως επιτρεπεται μονο αφοτου σταματησω το θηλασμο.μπορει αληθεια να επιρεασει τοσο? κ κατι αλλο...οι κρεμες αδυνατησματος κατα τον θηλασμο επιτρεποντε?επισης οι κρεμες για την αντιμετωπηση κ προληψη των ραγαδων?? ευχαριστω για την οποια απαντηση :oops::D

Διαφημίσεις

.τωρα που περνανε οι δυο μηνες ρωτησα για ενα μηχανημα με δονησεις (power plate,αν εχετε ακουστα) κ η γυμναστρια εκει μου ειπε πως επιτρεπεται μονο αφοτου σταματησω το θηλασμο.

:shock::shock::shock:

Σου εξήγησε πώς επηρεάζει το θηλασμό το συγκεκριμένο μηχάνημα;

Εμένα μου φαίνεται ότι απλά είναι άσχετη.

:?

μπορει αληθεια να επιρεασει τοσο?

Πόσο; Θα ήθελα να μάθω τι της κατέβηκε και είπε...

κ κατι αλλο...οι κρεμες αδυνατησματος κατα τον θηλασμο επιτρεποντε?επισης οι κρεμες για την αντιμετωπηση κ προληψη των ραγαδων??

επιτρέπονται

αν έχουν πολύ καφεΐνη μπορεί να προκαλέσουν υποερδιέγερση στο μωρό, να μην ανησυχήσεις.

Ευθεως κ ευθρασσος μου ειπε πως θα κοπει το γαλα λογο των πολλαπλων δονησεων κ της ισως αποτομης απωλειας βαρους.Χαιρομαι που δεν ηξερε τι ελεγε εχω ακουσει πως κανει θαυματα κ αφου δε χανω τιποτα να το δοκιμασω θα παω αλλου :) χαρηκα κ για τις κρεμες ειδικα για τις ραγαδες διοτι ενω κατα τη διαρρκεια της εγκυμοσυνης αν κ πηρα 27 κιλα δεν ειχα,εχω αρχισει να κανω τωρα :) ευχαριστω για τις αμεσες απαντησεις

Ευθεως κ ευθρασσος μου ειπε πως θα κοπει το γαλα λογο των πολλαπλων δονησεων

:lol::lol::lol:

Να της πεις ότι από τις πολλαπλές δονήσεις το γάλα διαχωρίζεται σε κρέμα γάλακτος και σε πιο νερουλό γάλα. Αν μάλιστα εφαρμόζεις εντατικό πρόγραμμα, το γάλα διαχωρίζεται σε βούτυρο και τυρόγαλο!!! :lol::lol::lol:

κ της ισως αποτομης απωλειας βαρους.

πόσο απότομη; και που ξέρει ότι θα είναι απότομη; ή μήπως το μηχάνημα είναι τόσο θαυματουργό που σε κάνει να χάνεις απότομα κιλά ακόμη και αν δεν κάνεις δίαιτα; Αυτό που ξέρω είναι ότι γυμνάζει αρκετά καλά σε σύντομο χρόνο, δηλαδή με μικρή διάρκεια προπόνησης. Να ρωτήσεις όμως κάποιους που το έχουν χρησιμοποιήσει για λίγους μήνες.

Χαιρομαι που δεν ηξερε τι ελεγε

:wink:

χαρηκα κ για τις κρεμες ειδικα για τις ραγαδες διοτι ενω κατα τη διαρρκεια της εγκυμοσυνης αν κ πηρα 27 κιλα δεν ειχα, εχω αρχισει να κανω τωρα :)

Η απότομη απώλεια βάρους μπορείς επίσης να δημιουργήσει ραγάδες. Να το προσέξεις αυτό. Να πάρεις μία δίαιτα από διατροφολόγο ή διαιτολόγο, να είναι ισορροπημένη, να μην σε κουράσει για να μπορέσεις να την κάνεις για καιρό :wink:

συμπληρώματα διατροφής με βιταμίνες κτλ μπορούμε να παίρνουμε σε περιόδους που αισθανόμαστε ότι το χρειαζόμαστε?(κούραση, αυπνία, τρέξιμο με δουλειές?) :D

γενικά ναι! αν έχεις κάποια αμφιβολία ψάχνεις στο http://www.e-lactancia.org

:wink:

Ολοι με ρωτανε "καλα τωρα το γαλα σου ειναι καλο?" :x

Να τους ρωτάς: Ξέρετε περισσότερα από όσα ξέρω; Είναι η πιο ψαρωτική ερώτηση-απάντηση. Αν σου πούνε καμιά βλακεία να τους απαντήσεις ευθέως ότι αυτά είναι βλακείες και οι μόνοι που τα λένε είναι οι εταιρείες με τα γάλατα...

Συμπληρωμα ασβεστιου βεβαια παιρνω, αλλα ειναι αρκετο?

Δεν χρειάζεται καθόλου! Ο θηλασμός κινητοποιεί το ασβέστειο στον οργανισμό, αυξάνει την αφομοίωση του ασβεστείου και μετά από 12 μήνες θηλασμού οι μητέρες έχουν μεγαλύτερη οστική μάζα σε σχέση με αυτή που είχαν πριν την εγκυμοσύνη. :wink:

Η μικρη μου βαζει γυρω στα 350 γρ το μηνα, ενω εχω γαλα μπορει να μην ειναι θρεπτικο γι' αυτο να μην βαζει πολυ βαρος?Γεννηθηκε 2950 και τωρα ειναι 7300

Δεν υπάρχει γάλα που δεν είναι θρεπτικό. Δεν υπάρχουν μητέρες που παράγουν μη θρεπτικό γάλα, έχουν γίνει μέχρι τώρα χιλιάδες μετρήσεις, κάτι τέτοιο δεν έχει φανεί πουθενά.

Αν και δεν γράφεις τα ενδιάμεσα βάρη, το συνολικό βάρος φαίνεται κανονικό για την ηλικία του μωρού σου αλλά και η πρόσληψη του βάρους τον τελευταί μήνα είναι επίσης η αναμενόμενη. Δεν καταλαβαίνω γιατί γράφεις ότι δεν πήρε πολύ βάρος. Κοίταξε τις καμπύλες που υπάρχουν στο βιβλιάριο υγείας του μωρού για να καταλάβεις.

....να΄σαι καλά και πάλι Αγλαία...

Ευθεως κ ευθρασσος μου ειπε πως θα κοπει το γαλα λογο των πολλαπλων δονησεων

:lol::lol::lol:

Να της πεις ότι από τις πολλαπλές δονήσεις το γάλα διαχωρίζεται σε κρέμα γάλακτος και σε πιο νερουλό γάλα. Αν μάλιστα εφαρμόζεις εντατικό πρόγραμμα, το γάλα διαχωρίζεται σε βούτυρο και τυρόγαλο!!! :lol::lol::lol:

Για το baby frapuccino ξέρει ;;;;;; :lol::lol::lol:

Καλά αυτό που σου είπε είναι για το ανθολόγιο :D

WLn5p2.png

μικρότερο γίνεται?????

όχι ε????

:lol:

Πάλι ανεξάρτητα από το αν θηλάσει μια μητέρα ή όχι, μερικές φορές μετακινείται μεγάλη ποσότητα λίπους από το στήθος και γίνεται πολύ μικρότερο....

Υπάρχει μεγάλη ποικιλία στο πριν και μετά! :lol:

Δε γινόταν το λίπος από τις σάλτσες που έκανα παπάρα να πάει στο στήθος ήθελα να' ξερα, παρά να φύγει από αυτό;;;;

:P

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...