Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Θηλασμός και απώλεια βαρους (της μαμας)

erica

Recommended Posts

θα το κοιταξω αυτο με τον παιδιατρο μαλλον εχεις δικιο

κ φιλες κ γνωστες που ρωτησα ολες τρωνε απο ολα μονο εγω εχω πηξει στους υδατανθρακες!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ευχαριστω κ παλι αγλαια μου

Πω πω Στελλακη επαθα πλακα........... καλε πως αντεξες καλη μου? εγω δεν θα αντεχα με τιποτα...

Π :wink: ανε και κανε αυτο που σου λεει η Αγλαια μας, αλλαξε παιδιατρο καλη μου να σωθεις. :D

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 792
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

κοριτσια γεια σας!! το μπεμπινι μου κοντευει να μπει στον τριτο μήνα και εγώ πήρα επιτέλους την απόφαση να πάω στη διαιτολόγο να κάνω μια προσπάθεια να χάσω τα 17 κιλά που έχουν απομείνει απο την εγκυμοσύνη.. είχα πάρει σχεδόν 30 η ΓΟΥΡΟΥΝΑ!!!!! Η μόνη μου αγωνία είναι να μην μειωθεί το γάλα μου μιας και θηλαζω αποκλειστικά και θελω να συνεχίσω έτσι..η διαιτολόγος μου με διαβεβαίωσε όμως οτι αν ακολουθήσω τη διατροφή όπως πρέπει οχι μονο δεν θα μειωθεί το γάλα αλλά θα γίνει και καλύτερο..Μακάρι, άντε να δούμε..απο ότι διάαβασα και η Αγλαία αλλα και πολλές απο εσας δεν υπάρχει πρόβλημα για μια σωστή δίαιτα όταν θηλάζεις...α! και αυτό που γραφατε σχετικά με τη λιπομέτρηση εμένα μου έκανε κανονικά απλως λόγω θηλασμού δεν μου έκανε με το ηλεκτρικο που ειναι της μόδας αλλά με το χειροκίνητο..αυτά..Ευχηθείτε μου καλή επιτυχία γιατί δεν έχω ρούχα να βάλω και οι καιροί είναι δύσκολοι ακόμη και στις εκπτώσεις!! :lol:

η διαιτολόγος μου με διαβεβαίωσε όμως οτι αν ακολουθήσω τη διατροφή όπως πρέπει οχι μονο δεν θα μειωθεί το γάλα αλλά θα γίνει και καλύτερο..

Καλή επιτυχία με την δίαιτα παπάκι!

Απ' ότι κατάλαβα η διαιτολόγος σου δεν ξέρει και πολλά για τον θηλασμό. Το γάλα δεν μειώνεται ούτε γίνεται πιο κατάλληλο ή ακατάλληλο με τη διατροφή που ακολουθεί η μαμά. Είναι πάντα κατάλληλο και πάντα όσο ακριβώς χρειάζεται για το μωρό, με την προϋπόθεση ότι το μωρό μπαίνει στο στήθος όποτε το θέλει ανεμπόδιστα.

Τα μωρά μας έχουν και την ίδια ηλικία. Εγώ με μια κανονική διατροφή, χωρίς διαιτολόγους κλπ., χάνω σταθερά κιλά με την πάροδο του χρόνου.

PhC7p3.pngXCt8p2.png

Τουλάχιστον για το είδος των λιπαρών, η υγιεινή διατροφή θα κάνει καλύτερο το γάλα :wink:

Σε κάποιο από τα έντυπα που δίνονται εδώ:

http://www.who.int/nutrition/publications/infantfeeding/en/

έγραφε λεπτομέρειες για κάποια στοιχεία που επηρεάζονται από την πρόσληψη της μαμάς. Βέβαια, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, πρέπει να υποσιτίζονται σοβαρά οι μαμάδες ή να υπάρχει κάποιο άλλο πρόβλημα, για να μας επηρεάζει σημαντικά αυτή η πληροφορία.

Το σίγουρο είναι πως, όταν διατρεφόμαστε σωστά, έχουμε μεγαλύτερες αντοχές, καλύτερη υγεία, οπότε ο θηλασμός είναι ακόμη πιο εύκολος. Και δίνουμε και το καλό παράδειγμα (δάσκαλε που δίδασκες είμαι αλλά τελοσπάντων ...)

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

τί γίνεται τελικά με το αλκοόλ και το θηλασμο; αν και πόσο επιτρέπεται; αν πιούμε μια μέρα λιγάκι παραπάνω κάνει να θηλάσουμε; πότε ¨φεύγει¨ από το σώμα και το γάλα μας; αν πιω δεν κάνει να θηλάσω; είναι επικίνδυνο για το παιδί;

Διαφημίσεις

• 2 εβδομάδες μετά...

Γεια σας ειαμι καινουργια στην παρεα και θα ηθελα να ρωτησω κατι.Η μικρη μου ειναι 3μηνων και την θηλαζω αλλα επειδη δεν χορταινει την δινω ενα συπληρωμα και ενα γευμα απο το μπουκαλι. Εχει ομως 2 εβδομαδες που κανω διαιτα και εχω παρατηρησει οτι πλεον το γαλα δεν φτανει γενικως.... (η διαιτα δεν ειναι αυστηρη ειναι στην ουσια διατροφη απο διαιτολογο)καθεται 3 λεπτα στο συνολο στο στηθος και επειτα το στηθος δεν βγαζει γαλα μηπως καποια διαστηματα το γαλα λιγοστευει?

Αγαπη μου δεν ειμαι ειδικη αλλα νομιζω το οτι κανεις διαιτα καμοια σχεση δεν εχει με την ποσοτητα του γαλακτος που εχεις. Η γαλακτοφορια εχει να κανει με την προσφορα και την ζητηση. Οσο περισσιτερο εχεις το παιδι σου στο στηθος τοσο μεγαλυτερο το ερεθισμα των γαλακτοφορων αδενων.

Διαβασα οτι δινεις συμπληρωμα, το πιο πιθανο να φταιει αυτο για την μειωση παρα η διαιτα που κανεις... Το μωρο ρυθμιζει την παραγωγη σου και ισως τωρα να ειναι σε σταδιο που η παραγωγη σου θελει αυξηση. Ασε το μωρο σου να σε οδηγησει αστο στο στηθος για οση ωρα θελει.

Προσωπικη μου γνωμη και συμβουλη ειναι να κοψεις το συμπληρωμα και να δεις που και το γαλα σου θα φτανει και η διαιτα σου θα παει ρολοι. :wink:

Καθε φορα που κλαει για να φαει την βαζω στο στηθος και το παιδευουμε κατα 20 λεπτο αλλα ολο και ολο η διαρκεια που τραβαει απο το στηθος ειναι σε διαρκεια 3 λεπτα και δεν θελω να σταματησω τον θηλασμο

Καθε φορα που κλαει για να φαει την βαζω στο στηθος και το παιδευουμε κατα 20 λεπτο αλλα ολο και ολο η διαρκεια που τραβαει απο το στηθος ειναι σε διαρκεια 3 λεπτα και δεν θελω να σταματησω τον θηλασμο

Αν θέλεις, απάντησε μας στις ερωτήσεις εδώ:

http://parents.org.gr/forum/viewforum.php?f=48

για να έχουμε καλύτερη εικόνα.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Και εγώ πίνω 2 καφέδες την ημέρα γιατί αλλιώς δε μπορώ να συνέρθω απο τη νύστα.Μήπως ξέρει καμία αν ελαχιστοποιείται το γάλα με τους καφέδες?

Τα παιδακια μου ειναι η ζωη μου ολη.

Διαφημίσεις

Διαβασα διαφορα στο forum αλλά τελικά δεν εχω καταλάβει...(συγχωρεστε με αν καπου υπαρχει αντιστοιχη ερωτηση αλλα δεν την βρήκα). Τελικά οι γυναίκες που θηλάζουν χανουν τα κιλά της εγκυμοσύνης ΑΦΟΥ σταματησουν το θηλασμό?? Ρωταω γιατί εδω και 10 μερες κανω διαιτα και δεν εχω χασει γραμμαριο....Και με εχει πιασει ψυχοπλακωμα. Ποτε δεν ειχα αυτα τα χαλια και δεν ξερω αν θα αντεξω να μεινω ετσι για 5 μηνες ακόμα (ελπίζω) που θελω να θηλαζω τη μικρή...

το αντιθετο!!!

τα χανουμε πιο ευκολα θηλαζοντας.

εγω στην εγκυμοσυνη πηρα 13 κιλα και τα 10 τα εχασα μεσα σε 3 μηνες. τωρα σκεψου μου εχει μεινει απλα ενα ετσι για ενθυμιο...

και χωρις καμια διαιτα. με το θηλασμο καις θερμιδες.

ARCHONDIA

OL8A.jpg.png

το αντιθετο!!!

τα χανουμε πιο ευκολα θηλαζοντας.

εγω στην εγκυμοσυνη πηρα 13 κιλα και τα 10 τα εχασα μεσα σε 3 μηνες. τωρα σκεψου μου εχει μεινει απλα ενα ετσι για ενθυμιο...

και χωρις καμια διαιτα. με το θηλασμο καις θερμιδες.

ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΧΑΝΩ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ..ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΤΡΩΩ!

Διαφημίσεις

despoina στη δική μου περίπτωση συνέβη το εξής:

Πήρα 14 κιλά στην εγκυμοσύνη...

Όταν επέστρεψα από το μαιευτήριο είχα χάσει τα 9...

Ωστόσο, επειδή είχα καλομάθει να τρώω ό,τι τραβούσε η λαιμαργία μου, έβαλα σύντομα 2 κιλά :mad: και όταν το συνειδητοποίησα άρχισα να προσέχω κάπως -εδώ και κανένα μήνα δηλαδή.

Το αποτέλεσμα είναι ότι τις πρώτες μέρες δεν έχανα γραμμάριο και μετά άρχισα να χάνω, τελικά έχασα επιπλέον 4,5 κιλά μέσα σε λίγες βδομάδες κ συνεχίζω...

Τρώω κανονικά μεσημεριανό, απλώς το βράδυ προσπαθώ να μην το παρακάνω κ δεν τρώω πολλά γλυκά

Δεν ξέρω τελικά τι ισχύει...

Άλλοι τα χάνουν άλλοι λένε όχι, δεν ξέρω αν ο κάθε οργανισμός αντιδρά διαφορετικά...

Πάντως μην απογοητεύεσαι και μην στερείσαι υπερβολικά, κατά τη γνώμη μου, ίσως ο οργανισμός σου να έχει βάλει μπρος τις άμυνες ..."επιβίωσης" και να νομίζει ότι λιμοκτονεί, γι' αυτό και να μη χάνεις (υποθέσεις κάνω, έτσι; ίσως και να λέω μπαρούφες...) :oops:

εγω δε θελω να σε τρομαξω αλλα συνεβη το εξης:

πηρα στην εγκυμσυνη μου 14 κιλα και μολις γεννησα εχασα τα 6 :(

σταματησα εκει οτι και να εκανα!!!

μετα το 10ο μηνα αρχισα να χανω και με την καταλληλη διατροφη εχασα 6 κιλα σε 1 μηνα,ενω μετα το χρονο εκλεισε η λεκανη μου!!! :)

9a7bp2.pngIm47p2.png

εγω οταν θηλαζα τα ειχα χασει πιο ευκολα τα κιλα μου.ειχα βαλει 18 κιλα και στους 4 μηνες ημουν 16 κιλα λιγοτερη.προσεχα πολυ τι ετρωγα.εννοω υγειινα οχι διαιτητικα!!!!!!θα χασεις κανε υπομονη.αν δεν γινομαι αδιακριτη γιατι θα θηλασεις μονο 6 μηνες;

Δέσποινα απο οτι βλέπω είναι νωρίς, έναμήνα εχεις που γέννησες, υπομονή.

Εγώ μέχρι τον 5ο μήνα τα είχα χλασει όλα σταδιακά, αλλά κάποιοι παραπανίσιοι πόντοι παρέμεναν. Μετα, έφυγαν κι αυτοί. Τώρα πια τρώω όσο να`ναι και δεν παίρνω γραμμάριο!! Τα καλά του θηλασμού :lol:

Διαβασα διαφορα στο forum αλλά τελικά δεν εχω καταλάβει...(συγχωρεστε με αν καπου υπαρχει αντιστοιχη ερωτηση αλλα δεν την βρήκα). Τελικά οι γυναίκες που θηλάζουν χανουν τα κιλά της εγκυμοσύνης ΑΦΟΥ σταματησουν το θηλασμό?? Ρωταω γιατί εδω και 10 μερες κανω διαιτα και δεν εχω χασει γραμμαριο....Και με εχει πιασει ψυχοπλακωμα. Ποτε δεν ειχα αυτα τα χαλια και δεν ξερω αν θα αντεξω να μεινω ετσι για 5 μηνες ακόμα (ελπίζω) που θελω να θηλαζω τη μικρή...

Είναι κάπως νωρίς για να χάσεις γιατί μόλις έχεις εδραιώσει τη γαλουχία, το πιθανότερο είναι ότι έχεις και κάποια κατακράτηση υγρών λόγω ορμονών .

Ο οργανισμός σου αντιδρά στην απώλεια βάρους γιατί ακόμη δεν έχει μπει το σώμα σε μια ρουτίνα. Αν τα παραπανίσια κιλά δεν είναι πολλά, ίσως κρατάει λίγο λίπος για ασφάλεια. Το σώμα δεν ξέρει ότι έχουμε υπεραφθονία τροφής και ότι δεν θα πεινάσουμε.

Επίσης κάτι μου λέει ότι η ίδια η διατροφή που κάνεις σε εμποδίζει να χάσεις κιλά. Αν θέλεις το συζητάμε! :wink:

.αν δεν γινομαι αδιακριτη γιατι θα θηλασεις μονο 6 μηνες;

Οταν ημουν εγκυος ελεγα οτι θα θηλασω οσο πιο πολύ μπορω..Οταν γεννησα από την ταλαιπωρία δεν ηθελα ούτε μεχρι τις 40 μερες. Στην πορεία ειπα για 3 και τωρα θελω για 6 :wink::wink: (Δηλαδη αντε βγαλε ακρη μαζί μου). Απλα πανω από 6 δεν το βλεπω γιατί θα γυρίσω στη δουλειά και δεν μπορω να αντλω στο εργοταξιο!! (Με 50 αντρες γυρω γυρω....)

Είναι κάπως νωρίς για να χάσεις γιατί μόλις έχεις εδραιώσει τη γαλουχία, το πιθανότερο είναι ότι έχεις και κάποια κατακράτηση υγρών λόγω ορμονών .

Ο οργανισμός σου αντιδρά στην απώλεια βάρους γιατί ακόμη δεν έχει μπει το σώμα σε μια ρουτίνα. Αν τα παραπανίσια κιλά δεν είναι πολλά, ίσως κρατάει λίγο λίπος για ασφάλεια. Το σώμα δεν ξέρει ότι έχουμε υπεραφθονία τροφής και ότι δεν θα πεινάσουμε.

Επίσης κάτι μου λέει ότι η ίδια η διατροφή που κάνεις σε εμποδίζει να χάσεις κιλά. Αν θέλεις το συζητάμε! :wink:

Καταλαβαινω την κατακρατηση αλλά μου εχουν μεινει 7 ολοκληρα κιλα (ήμουν 58 πριν μεινω εγκυος και τωρα 65)!! Οσο για τη διατροφη ακολουθω διαιτα διαιτολόγου που ειχα απο παλια (αρκετα αυστηρη) απλα εχω προσθεσει πιο πολλα φρούτα και γαλακτοκομικά για να μην πεσω κατω...Μα ρε παιδι μου όμως ούτε μισό κιλό σε δεκα μερες?? Σκεφτομαι να παω σε διατροφολόγο για να εχω μια διαιτα καταλληλη για το θηλασμό αλλά μηπως θα είναι πεταμενα λεφτα?? Εχω τρελαθεί, νοιωθω απίστευτα χοντρη...

Κι εγω ενω πηρα 15 κιλα στην εγκυμοσυνη, εχασα τα 10 στην γεννα αλλα απο κει και περα κολλησα........ακομα κι αν προσεχα τι ετρωγα. Δεν περιμενα τετοια στασιμοτητα.

Καπου διαβασα οτι οταν δεν κοιμομαστε αρκετα δεν χανουμε βαρος.....

Σε μια εκπομη παλι, ενας διατροφολογος οταν ερωτηθηκε για το θεμα ειπε οτι οταν θηλαζουμε το σωμα μας αντιστεκεται στην απωλεια βαρους για να βοηθησει τον θηλασμο......

Δεν ξερω παντως αρχισα να χανω κιλα μετα τους 10 μηνες που αρχισα εντατικο γυμναστηριο.......βασικα εκανα μιση ωρα ελλειπτικο (θαυματουργο) και αλλη μιση διαδρομο........ετσι εφυγαν σχεδον ολα τα κιλα.......

Εκτοτε επειδη το ελλιπτικο με πειραξε στο γονατο (που το ειχα χτυπησει παλιοτερα) αναγκαστικα να σταματησω οποτε σταματησε και η απωλεια κιλων.......

Παντως απορω πραγματικα γιατι 3 μηνες τωρα δουλευα πολυ κι ετρεχα ολη μερα........μιλαμε για πολυ περπατημα και περιορισμενο φαγητο. Κι επειδη προσεχα τι ετρωγα περιμενα πως θα εχανα παλι καποιο βαρος.......αντ αυτου πηρα ενα κιλο!!! :shock:

Οπως και να χει Δεσποινα μαλλον ειναι και θεμα οργανισμου, κανε υπομονη ομως γιατι εχει πολλα οφελη π θηλασμος και για σενα και για το παιδι, δε λεει να το κοψεις για να χασεις βαρος.......

Ακομα ειναι νωρις για σενα, συμβιβασου με το γεγονος οτι θα χασεις το βαρος σταδιακα, οπλισου με υπομονη και προσεξε την διατροφη σου παραλληλα με ασκηση (οταν θα μπορεις να κανεις ασκηση βεβαια, εγω αρχισα κοιλιακους μολις σαραντησα αλλα με πειραξαν)

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Οταν ημουν εγκυος ελεγα οτι θα θηλασω οσο πιο πολύ μπορω..Οταν γεννησα από την ταλαιπωρία δεν ηθελα ούτε μεχρι τις 40 μερες. Στην πορεία ειπα για 3 και τωρα θελω για 6 :wink::wink: (Δηλαδη αντε βγαλε ακρη μαζί μου). Απλα πανω από 6 δεν το βλεπω γιατί θα γυρίσω στη δουλειά και δεν μπορω να αντλω στο εργοταξιο!! (Με 50 αντρες γυρω γυρω....)

Δεν είναι απαραίτητο να αντλείς όταν απουσιάζεις. Εγώ δεν άντλησα ποτέ μακριά από το σπίτι. Βολευόμουν με τις αντλήσεις που έκανα μία φορά το πρωί και μία ή δύο το απόγευμα, ανάλογα με τις ώρες που θα έλειπα.

Εκτός από τις ώρες που θα λείπεις στο εργοτάξιο, υπάρχουν και οι άλλες ώρες που θα είσαι στο σπίτι που μπορείς να θηλάζεις. :wink:

Καπου διαβασα οτι οταν δεν κοιμομαστε αρκετα δεν χανουμε βαρος.....

διαταράσσεται ο μεταβολισμός όταν υπάρχει έλλειψη ύπνου!

Σε μια εκπομη παλι, ενας διατροφολογος οταν ερωτηθηκε για το θεμα ειπε οτι οταν θηλαζουμε το σωμα μας αντιστεκεται στην απωλεια βαρους για να βοηθησει τον θηλασμο......

Ισχύει σίγουρα για τους πρώτους 3 και μερικές φορές τους 6 μήνες. Τα κιλά χάνονται αλλά πιο δύσκολα.

Δεν ξερω παντως αρχισα να χανω κιλα μετα τους 10 μηνες που αρχισα εντατικο γυμναστηριο......

και λιγότερο εντατικό να είναι, η άσκηση πάντα βοηθάει!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...