Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ζήτημα ιατρικής ηθικής

fysalida

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 124
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Δεν συμφωνώ καν με την εξωσωματική!!!!!!!!! :oops:

Αν μου επιτρεπεις,γιατι δε συμφωνεις με την εξωσωματικη? Δεν εχει δικαιωμα μια γυναικα που για καποιους λογους αντιμετωπιζει προβλημα γονιμοτητας να γινει μητερα? Εσυ μπορει να ευλογηθηκες με γονιμοτητα και με την ικανοτητα να τα πιανεις "με τον αερα" που λενε.Αν με εμενα δε συμβαινει το ιδιο,δεν πρεπει η επιστημη να με βοηθησει? Δεν εχω αυτο το δικαιωμα?

Δεν το ρωταω επιθετικα.Απλα μου εκανε εντυπωση σαν τοποθετηση.

Εχει κάθε δικαίωμα μια γυναίκα η όποια δεν μπορεί να τεκνοποιήσει να προβεί στην λύση της εξωσωματικής, δεν της το απαγορεύει κανείς.

Να σου πω ότι προσωπικά έχω δεν έχω ευλογηθεί να τα πιάνω "με τον αέρα" όπως λές δεν θα έκανα εξωσωματική...Εφόσον ο Θεός δεν ΄μου

δίνει παιδιά, κάποιος λόγος θα υπάρχει...

Το θεωρώ πέρα για πέρα εγωιστικό να θέλω να αποκτήσω δικά μου παιδιά με το "έτσι θέλω".Υπάρχουν τόσα ορφανά και εγκαταλελειμένα παιδάκια που θα μπορούσα να υιοθετήσω.

Παλιότερα υπήρχαν πολύ περισσότερες υιοθεσίες λόγου του ότι η επιστήμη δεν είχε αύτη τη πρόοδο στο θέμα της εξωσωματικής.

Τώρα δεν ακούω για υιοθεσίες ή μάλλον μία στις τόσες...

Προσπαθώ εδώ και αρκετό καιρό για δεύτερο παιδάκι, αν τελικά δεν μου έρθει δεν πρόκειτε να προβώ σε αυτή τη λύση...

Τι ώραια να μας εμφυτεύουν 10 για να κρατάμε το ένα ή δύο από τα δέκα...

Αυτό δεν είναι δολοφονία?

Τι είναι τα παιδιά καρπούζια? Δεν τα θέλουμε το πετάμε στα σκουπίδια ή τα βάζουμε στο ψυγείο και όταν τα χρειαστούμε τα παιρνουμε?

Ας αναλογιστεί η κάθε γύναικα επιτέλους γιατί θέλει να κάνει παιδιά...

Οπως η κάθε γυναίκα λοιπόν έχει κάθε δικαίωμα να κάνει εξωσωματική, έτσι και εγώ έχω κάθε δικαίωμα να είμαι κατά αυτής της μεθόδου.

Γιατί δεν σας άρεσε?

Δεν έχω το δικαίωμα να μή θέωρω λύση την εξωσωματική στις γυναίκες που δεν μπορούν να κάνουν παιδιά?

Που είναι το στραβό σε όλο αυτό?

Δεν έχω το δικαίωμα να μή θέωρω λύση την εξωσωματική στις γυναίκες που δεν μπορούν να κάνουν παιδιά?

Είμαστε σε μια δημοκρατική χώρα και σε ένα ελεύθερο χώρο συζητήσεων, που ο καθένας μπορεί να λέει ελεύθερα την αποψή του, αρκεί να μην προσβάλει και θίγει κάποιον άλλο.

Αλλοι μπορεί να συμφωνούν και άλλοι όχι για κάποιο θέμα, έτσι κι εσύ καλά κάνεις με βάση την δικιά σου γνώμη (καλά έκανες που την είπες) και δεν θέλεις την εξωσωματική, αλλά άλλες μανούλες μπορούν και έχουν το δικαίωμα να την θέλουνε.

Όπως επίσης και στην "επιλογή" αυτής της γυναίκας να κάνει τόσα παιδιά, μπορεί κάποιοι να το επικροτούν.

Πάντως σε ένα θα συμφωνήσουμε όλες ( :lol: και ΔΕΝ σηκώνω αντίρρηση :roll: ) Με "γαλλικό νύχι" (ευχαριστώ Eleftheria) ΔΕΝ μπορείς να αναθρέψεις όχι έξι αλλά ούτε ένα παιδί

Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΙΟ ΧΑΡΙΣΜΑ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΤΗΣ.

Ούτε εγώ θα έκανα ποτέ εξωσωματική...

αλλά δεν μπορώ να κατηγορήσω και αυτές που το κάνουν..

Είναι κάτι πολύ προσωπικό βρε παιδιά.. γιατί καταδικάζεται αυτές που λένε όχι ???

στο γαλλικό νύχι αποκλείεται να διαφωνήσουμε...... :lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Διαφημίσεις

στο γαλλικό νύχι αποκλείεται να διαφωνήσουμε...... :lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Όχι τίποτε άλλο Δημοκρατία έχουμε :lol::wink:

Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΙΟ ΧΑΡΙΣΜΑ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΤΗΣ.

Εχει κάθε δικαίωμα μια γυναίκα η όποια δεν μπορεί να τεκνοποιήσει να προβεί στην λύση της εξωσωματικής, δεν της το απαγορεύει κανείς.

Να σου πω ότι προσωπικά έχω δεν έχω ευλογηθεί να τα πιάνω "με τον αέρα" όπως λές δεν θα έκανα εξωσωματική...Εφόσον ο Θεός δεν ΄μου

δίνει παιδιά, κάποιος λόγος θα υπάρχει...

Το θεωρώ πέρα για πέρα εγωιστικό να θέλω να αποκτήσω δικά μου παιδιά με το "έτσι θέλω".Υπάρχουν τόσα ορφανά και εγκαταλελειμένα παιδάκια που θα μπορούσα να υιοθετήσω.

Παλιότερα υπήρχαν πολύ περισσότερες υιοθεσίες λόγου του ότι η επιστήμη δεν είχε αύτη τη πρόοδο στο θέμα της εξωσωματικής.

Τώρα δεν ακούω για υιοθεσίες ή μάλλον μία στις τόσες...

Προσπαθώ εδώ και αρκετό καιρό για δεύτερο παιδάκι, αν τελικά δεν μου έρθει δεν πρόκειτε να προβώ σε αυτή τη λύση...

Τι ώραια να μας εμφυτεύουν 10 για να κρατάμε το ένα ή δύο από τα δέκα...

Αυτό δεν είναι δολοφονία?

Τι είναι τα παιδιά καρπούζια? Δεν τα θέλουμε το πετάμε στα σκουπίδια ή τα βάζουμε στο ψυγείο και όταν τα χρειαστούμε τα παιρνουμε?

Ας αναλογιστεί η κάθε γύναικα επιτέλους γιατί θέλει να κάνει παιδιά...

Οπως η κάθε γυναίκα λοιπόν έχει κάθε δικαίωμα να κάνει εξωσωματική, έτσι και εγώ έχω κάθε δικαίωμα να είμαι κατά αυτής της μεθόδου.

Γιατί δεν σας άρεσε?

ξεκινώντας με το ότι ο καθένας έχει κάθε δικαίωμα να έχει και να εκφράζει τη γνώμη του και αλλού συμφωνώντας με αυτά που λες και αλλού διαφωνώντας ήθελα καλοπροαίρετα να σε ρωτήσω σχετικά με το ...

Εφόσον ο Θεός δεν 'μου δίνει παιδιά, κάποιος λόγος θα υπάρχει...

το ίδιο πιστεύεις και για κάποιους που δεν έχουν καλή υγεία

δηλ. :εφόσον ο Θεός δεν μου έδωσε καλή υγεία κάποιος λόγος θα υπάρχει;;; :shock:

αφού το βάζεις σ' αυτή τη βάση τότε ο Θεός γιατί έδωσε το μυαλό στον άνθρωπο να ανακαλύψει όλα αυτά μαζί και την εξωσωματική;;;

age.png

Σαφώς ο καθένας έχει την άποψη του όσον αφορά την εξωσωματική..Όμως αναρωτιέμαι για δεν αναρωτιέσται γιατί ο θεός σου έδωσε βουλωμένες σάλπιγγες, και δεν μπορείς να κάνεις παιδί ή γιατί δεν έδωσα καλά σπερματοζωάρια στον άνδρα σου ή γιατί σου χάρισε το δώρο της ανεξήγητης γονιμότητας. Όταν δεν υπάρχει σωστό νομοθετικό πλαίσιο για την υιοθεσία γιατί μια γυναίκα πρέπει να καταδικαστεί στο να μείνει άτεκνη? Γιατί ο θεός δίνει παιδιά σε ανθρώπους που τα βιάζουν, τα σκοτώνουν, τα εκμεταλλεύονται. Δηλαδή δεν πρέπει να κάνουμε κάτι για αυτά τα παιδιά αλλά να μου πούμε ότι αφού ο θεός το επέλεξε καλά να πάθουν. Ο ΘΕΟΣ στον οποίο πιστεύω μέσα από την ψυχή μου δεν πρέπει να είναι δικαιολογία για αυτά που δεν μπορούμε να ερμηνεύσουμε ή να καταλάβουμε γιατί μας έδωσε μυαλό να κρίνουμε. Επίσης θα έπρεπε να ξέρετε ότι η εξωσωματική δεν είναι δολοφονία. Από όλα τα έμβρυα που γονιμοποιούνται εμφυτεύονται 3 βάσει του νόμου και 4 για γυναίκες από 40 και πάνω. Τα υπόλοιπα καταψύχονται μέχρι 5 χρόνια και έπειτα μπορούν ακόμα και να δοθούν σε κάποιο άλλο ζευγάρι αν το ζευγάρι στο οποίο ανήκει δεν τα επιθυμεί. Βέβαια οι άλλες δύο επιλογές είναι να καταστραφούν ή να δωθούν για πειραματικούς σκοπούς. Εκεί και εγώ διαφωνώ. Όμως κάθε νόμισμα έχει δύο όψεις. Αν θέλουμε να τα αφήνουμε όλα στο θεό να μην κάνουμε προγεννητικό έλεγχο όταν είμαστε έγκυες και όταν είμαστε άρρωστοι να μην πηγαίνουμε στο γιατρό γιατί ξέρει ο Θεός. Μην τρελαθώ βραδιάτικα. Δούλεψα 3 χρόνια σε κέντρο εξωσωματικής και δεν μπορώ να ξεχάσω την αγωνία όλων αυτών των ζευγαριών που λαχταρούσαν ένα μωρό. Άκου έχει ο Θεός το λόγο του να μην δίνει σε όλους παιδιά....

εγω τωρα να τοποθετηθω η οχι? το σκεφτομαι

η popoki σιγουρα με καλυψε

η angi, μαλλον διαφωνουμε ριζικα

και να ξεπερασω καλη μου την εξωσωματικη, που ναι εγω ημουν εγωιστρια, ατεκνη ανυπαντρη και λαχταρουσα να εχω παιδια

αμ για την υιοθεσια εισαι σιγουρη για αυτα που λες καλο μου? τα εχεις ψαξει η ο καλος θεουλης σε φωτιζει και σε αυτα???????

ξερεις αγαπητη μου ποσοι παλευουν για να υιοθετισουν αλλα το καλο μας κρατος τους κοβει με οποιονδηποτε τροπο, και μετα ακουμε στα καναλια για αγορες

και ναι δεν ειχα κανενα προβλημα να υιοθετησω, αυτο σκεφτομουν αλλωστε να κανω πριν την εξωσωματικη, αλλα ΟΧΙ δεν εχω τα τυπικα προσοντα ως ανυπαντρη

για αυτο κουκλα μου να χαιρεσαι το παιδακι σου, μακαρι ο θεουλης να σου προσφερει γρηγορα το αδελφακι που επιθυμεις αλλα......... :roll:

kKZUp2.png

Διαφημίσεις

Κι εγώ διαφωνώ με την εξωσωματική, αλλά για τελείως διαφορετικούς λόγους.

Και εξηγώ: Διαφωνώ κάθετα με την εξωσωματική γιατί πιστεύω (και νομίζω έτσι είναι) ότι κατ'αρχήν έχει γίνει "εμπόριο" από τους ιατρούς. Ενα εμπόριο που γεμίζει τον γυναικείο οργανισμό φάρμακα και ορμόνες. Οι συνέπειες των φαρμάκων γίνονται κάποια στιγμή αισθητές και εκεί πια δεν υπάρχει επιστροφή... Οι εμποροι - ιατροί δεν ενημερώνουν ποτέ και καμία γυναίκα για τις συνέπειες αυτές.

Παράλληλα η σχέση και η ψυχολογία του ζευγαριού που προσπαθεί με εξωσωματική να τεκνοποιήσει περνάει πολλές διακυμάνσεις για τις οποίες και πάλι κανείς δεν ενημερώνει τους υποψήφιους γονείς.

Ολα τα άλλα περί του "για να μη μου δώσει ο Θεός παιδιά κάποιος λόγος θα υπάρχει" δεν ξέρω αν με βρίσκουν σύμφωνη. Δεν το 'χω σκεφτεί έτσι... έχω σκεφτεί όμως το "γιατί δίνει ο Θεός παιδιά σ'αυτούς που δεν τα αξίζουν και δεν δίνει σ'αυτούς που τα λαχταρούν τόσο..."... Απάντηση μέσα μου δεν έχω δώσει, πιστεύω ότι όλα για κάποιο λόγο γίνονται...

και για να μην έχετε απορία... ναι, έχω κάνει εξωσωματική. Μία. Αποτυχημένη.

Great minds discuss ideas, average minds discuss events, small minds discuss people.

ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ 6 ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ

Τα 6 μεγάλα παιδιά της παραμάσχαλα πήρε η 33χρονη Nadya Suleman που έγινε πρόσφατα μητέρα άλλων 8, και εξαφανίστηκε. Την κυνηγούν, την απειλούν, έχει προκαλέσει την οργή πολλών στην Αμερική για αυτό που έκανε. Ειχε ήδη 6 παιδιά, κάποια από αυτά με πνευματικά προβλήματα. Είχε πολλές...

οικονομικές δυσκολίες, ζούσε με τη μητέρα της. Οι περισσότεροι θεωρούν ότι το να φέρει στον κόσμο άλλα 8 παιδιά με υψηλό ρίσκο για την υγεία τους ήταν ένα έγκλημα. Τώρα φαίνεται πως κάποιοι την έχουν βάλει στο μάτι. Emails και τηλεφωνήματα με απειλές για την ίδια της τη ζωή. Για αυτό εξαφανίστηκε. Λέγεται ότι μένει σε ξενοδοχείο με τα παιδιά της αυτή τη στιγμή αλλά κανείς δε ξέρει περισσότερα.

http://troktiko.blogspot.com/2009/02/8_12.html

Αυτό κάτω απο πιά ηθική συμβαίνει άραγε? :roll:

Αν συνεβαινε για έναν παιδεραστή ή στο κάθαρμα που στην Αμερική επίσης άφησε το μωρό 3 εβδομάδες με την ίδια πάνα θα έλεγα μπράβο και θα το απολάμβανα κιόλας.

ΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ

Ρατσιστής δεν γεννιέσαι … γίνεσαι

καλα να πω κατι ....εγω δεν θα εξετασω το θεμα της ηθηκης (δε μπορω αλλωστε ειμαι, ανυθηκη ... :lol::lol::lol: ΑΣΤΕΙΕΥΟΜΙΑ ΕΕΕΕΕ!!)

αλλα να! σκευτομουν πως κουμανταρεις δεκατεσερα παιδια ρε παιδι μου ??? και σε βρεφικο λεω εγω τωρα ....η καθε δασκαλα εχει 5 αντε δεκα παιδια .... αλλα 14???? ζορια τραβαει η γυναικα εδω που τα λεμε....

δε τη γουσταρω τη τυπισσα με τα 8αδυμα, τη θεωρω ψυχοπαθολογικη και ερμαιο των επισης ψυχακιδων γιατρων... αλλα να την κυνηγανε για να της κανουν κακο... ειναι εξισου παρανοικο...

Τα 8 μικρότερα παιδια της που βρίσκονται προφανως σε κάποια κλινική μεσα σε θερμοκοιτίδες τα νοιάζεται κανεις;;;Που ειναι η μανα τους, δεν επρεπε να ειναι εκει..μαζι τους..να τα χαιδευει ή απλά να υπάρχει..εκει ομως.. :(

σοκαριστική η φωτο με την κοιλιά..

Διαφημίσεις

Εγώ βλέπω γενικά μία παράνοια σε όλο αυτό.

Ένα σκηνικό που ο καθένας λειτουργεί όπως θέλει χωρίς να υπολογίζει τη φύση, την ανθρώπινη ζωή.

Μια ομάδα γιατρών που βρήκε το πειραματόζωο που έψαχνε για να σπάσει το ρεκόρ..

Μιά γυναίκα που χωρίς ευθύνη και ώριμη σκέψη φέρνει στον κόσμο 8 παιδιά ενώ είχε άλλα 6.

Και ένα πλήθος ανθρώπων να κυνηγούν το πειραματόζωο να το καταστρέψουν..

Από όπου και να το δεις υπάρχει μια σύγχιση στη σκέψη και η λογική απλά δεν υπάρχει.

Δώσ' μου τα χέρια σου να κρατήσω τη ζωή μου.Τάσος Λειβαδίτης.

Εγώ βλέπω γενικά μία παράνοια σε όλο αυτό.

Ένα σκηνικό που ο καθένας λειτουργεί όπως θέλει χωρίς να υπολογίζει τη φύση, την ανθρώπινη ζωή.

Μια ομάδα γιατρών που βρήκε το πειραματόζωο που έψαχνε για να σπάσει το ρεκόρ..

Μιά γυναίκα που χωρίς ευθύνη και ώριμη σκέψη φέρνει στον κόσμο 8 παιδιά ενώ είχε άλλα 6.

Και ένα πλήθος ανθρώπων να κυνηγούν το πειραματόζωο να το καταστρέψουν..

Από όπου και να το δεις υπάρχει μια σύγχιση στη σκέψη και η λογική απλά δεν υπάρχει.

συμφωνώ απόλυτα..και οπως πάντα σε αυτες τις περιπτώσεις τα θυματα ειναι τα παιδια..

το δικαιωμα στη μητροτητα νομιζω ειναι αναφαιρετο... εξωσωματικη, παρενθετες μητερες, υιοθεσια, ολα ειναι θεμιτα για μενα... εκει που διαφωνω ειναι στην εκμεταλευση των ανθρωπων... κι αυτη η γυναικα ειναι ανθρωπος.. με σοβαρα ψυχολογικα προβληματα

κι αυτα τα παιδια... αυτα τα "κουταβακια", οι ψυχουλες.. ποσο τα λυπαμαι..

Αυτό κάτω απο πιά ηθική συμβαίνει άραγε? :roll:

Προκειται για την ηθικη του αναμαρτητου που κυκλοφορει εχοντας στο τσεπακι τη "λιθο"

Η μητερα χρηζει ψυχιατρικης αρωγης και τα παιδια της προστασιας του κρατους. Ολα τα αλλα ειναι ηθικολογικο παραληρημα...

Και οι Αμερικανοι ας βρουν πουθενα αλλου να ριξουν τη λιθο τους, επιλογες εχουν πολλες...

Συμφωνω με τη Jean.Οσο για το θεμα της εξωσωματικης,μη με παρεξηγησεις Angy,αλλα εξω απο το χορο πολλα τραγουδια λεει κανεις.Εννοω οτι αν μια γυναικα δενεχει ερθει αντιμετωπη με το θεμα της υπογονιμοτητας και δενξερει τι ειναι να κανεις προσπαθειες για ενα παιδι αλλα καθε μηνα να αδιαθετεις και να φρικαρεις,τοτε δε δικαιουται να καταδικαζει την εξωσωματικη.Η συμφορουμιτισσα που δηλωνει εναντιον της εξωσωματικης αλλα παραδεχεται οτι εχει κανει μια,δικαιουται να ομιλει γιατι το εζησε.Ομως μια γυναικα που δεν εχει αντιμετωπισει τετοιο προβλημα και γραφει ετσι ευκολα οτι "για να μη μπορει να κανει μια γυναικα παιδια καποιος λογος θα υπαρχει" νομιζω οτι θιγει τις κοπελες που εχουν δυσκολιες σε αυτο το θεμα.

Εχεις δικιο,εννοειται πως εχουμε δημοκρατια και ο καθενας μπορει να εκφραζει ελευθερα την αποψη του.Αυτο ομως δε σημαινει οτι κι ο αλλος δεν εχει δικαιωμα να νιωσει θιγμενος.Αποψη σου ειναι,καλα κανεις και τη λες,αλλα κι εγω εχω καθε δικαιωμα να προσβληθω διαβαζοντας απο μια αλλη γυναικα οτι "για να δυσκολευομαι να τεκνοποιησω παει να πει οτι καποιος ανωτερος λογος θα υπαρχει".

Γνωριζω περιπτωση ζευγαριου που καταφερε να αποκτησει παιδακι με τη 10η προσπαθεια εξωσωματικης,πανω που ειχαν αρχισει να απογοητευονται το καταφεραν και αυτο τους εκανε τοσο ευτυχισμενους.Δηλαδη κατα τη γνωμη σου πρεπει να εχουν ενοχες που κανανε παιδακι μετα απο τοσες προσπαθειες και τοσα εξοδα,επειδη το προβλημα που εχουν σημαινει πως δεν επρεπε να γινουνε γονεις? Ξερω κοπελα που τα καταφερε με την 8η προσπαθεια και μου εκμυστηρευτηκε οτι αν δεν τα ειχε καταφερει θα ηταν σημερα πολυ δυστυχισμενη.Το παιδακι της ειναι ολη της η ζωη.Δηλαδη επρεπε να μεινει στη δυστυχια της και να θεωρησει οτι αφου της ετυχε να εχει ο αντρας της προβληματικο σπερμα,παει να πει πως δεν πρεπει να αποκτησει παιδι?

Σου λεω και παλι,δεν το λεω επιθετικα.Απλα,αν δεν εχεις βρεθει σε τετοια θεση,και σου ευχομαι ποτε ναμη βρεθεις,δεν μπορεις να εισαι τοσο απολυτη.

Μια οκταδυμη κυηση εχει σιγουρο χαρτι οτι θα τερματιστει προωρα και οτι 8 παιδια θα ταλαιπωρηθουν σε θερμοκοιτιδες, θα χιλιοτρυπηθουν, θα κλαινε βουβα και κανεις δεν θα τα παιρνει αγκαλια, θα κινδυνευσουν με νευρολογικα προβληματα, εγκεφαλικη αιμορραγια, τυφλωση, απιστευτες, ανειπωτες ταλαιπωριες, εξετασεις επι εξετασεων και τελειωμο δεν εχουν οι επιπτωσεις, θα μπορουσα να γραφω ωρες.

Θεωρω ανευθυνο και εγκληματικο απεναντι σ' αυτα τα παιδια αυτο που εκανε.

.

Συγνωμη :oops: εγω τοποθετηθηκα με βαση το ηθικο κοματι. Το ιατρικο το αγνοουσα. Εαν ειναι ετσι οντως ειναι ανηθικο.

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

.οι γιατροι της πρότειναν την αφαίρεση του ενος εμβρύου για να σιγουρέψουν την δυνατότητα επιβίωσης των άλλων 2.

.

Μου σηκωθηκε η τριχα μονο και μονο με το τι θα ενοιωσε αυτη η μανα. :cry:

Αngy ....

:arrow: Αν εχεις προβλημα καρδιας πχ και η επιστημη σου εδινε λυση να ζησεις αλλα αν δεν το εκανες θα πεθαινες τι θα επελεγες? Η πχ δεν λειτουργουσε το νεφρο σου και επρεπε να κανεις αιμοκαθαρση (τεχνητος τροπος). Με βαση αυτα που λες μαλλον καποιος λογος θα υπηρχε αρα γιατι να κανεις κατι .Κουφια η ωρα δεν εννοω κατι απλα θελω να σε βαλω στην διαδικασια να καταλαβεις οτι η επιστημη βοηθαει σε πολλες καταστασεις οι οποιες ισως παλιοτερα να ειχαν τελειως αλλη καταληξη.

:arrow: Εχω δει μανες να μπορουν να πιασουν παιδι με τον "αερα " και ομως να ειναι ανικανες να μεγαλωσουν ενα παιδι.... και μανες που φορτωνονται φαρμακα και ψυχικη υπομονη για να το αποκτησουν και εκτιμανε τοσο μα τοσο το θαυμα της ζωης. Δεν εχω κανει εξωσωματικη αλλα θαυμαζω τις κοπελες που βρισκουν το κουραγιο να παλεψουν γι αυτο που θελουν και να το εκτιμησουν. Δεν ειναι τσουπ περαστε σκουπιστε τελειωσατε το θεμα .

:arrow: Οι υιοθεσιες δεν γιννονται αντε το θελουμε και επειδη καναμε αιτηση ηρθε. Πρεπει να εισαι η Jolie για να τα καταφερεις. Δεν ξερω πια σ αυτην την χωρα ισως να θελουμε να μεγαλωνουν σε ορφανοτροφεια παρα να τα αφησουμε να ζησουν . Οταν λεω θελουμε εννοω η πολιτεια και οχι οι πολιτες. Εχεις στατιστικες να αποδεικνυουν αυτο που λες (οτι παλια γινοντουσταν περισσοτερες :shock::shock: υιοθεσιες) ή απλα το ειπες ετσι?

Και μολις ειδα οτι ολα αυτα της τα εξηγησατε αλλα εγω φουντωσα τοσο που εγραψα πριν διαβασω τα υπολοιπα :lol:

Γεια σας κορίτσια, καλημέρα!

Εγώ ήμουν που έγραψα λίγο πριν στο ποστ ότι δεν θα έκανα ποτέ εξωσωματική αλλά δεν μπορώ να κρίνω τους άλλους που κάνουν.

Ο Θεός δεν νομίζω να έχει καμία σχέση με το θεματάκι.. συγκεκριμένα δεν νομίζω να έχει καμία σχέση με τίποτα όσον αφορά στα προβλήματα των ανθρώπων. Αν ήταν έτσι.. άσε τις εξωσωματικές.. το λιγότερο είναι.. τόσα παιδιά που πεθαίνουν, κακοποιούνται.. αν ήταν έτσι... αν ήταν έτσι.. πόλεμοι.. αν ήταν έτσι.. αν ήταν έτσι.. συμφορές, φτώχεια, αδικίες, ανωμαλίες... αν ήταν έτσι.. αν ήταν έτσι..

έλα σταμάτα το.... :lol: νομίζω πως καταλαβαίνεται τι θέλω να πω.

Δεν θυμάμαι ποια το έγραψε (άμα μάθω εγώ να κάνω quote της προκοπής.. να με φτύσετε) (και δεν το σχολίασε καμιά σας).. είναι ότι οι γιατροί όντως εκμεταλεύονται τις γυναίκες που θέλουν να κάνουν παιδιά και τα φάρμακα της εξωσωματικής είναι δηλητήριο και δεν ενημερώνουν καν όπως σε τόσα άλλα...

Και όντως πιστεύω πως οι υιοθεσίες έχουν πληγεί από τις εξωσωματικές (εγώ προσωπικά το θεωρώ έγκλημα) και θα πρέπει να σας πω με βεβαιότητα (γιατί το έχω ζήσει 2 φορές από περιπτώσεις γνωστών μου) ότι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΥΙΟΘΕΤΗΣΕΙΣ.. αργείς.. αργούν οι περισσότεροι γιατί διαλέγουν παιδιά με βαθμό υγείας άριστα... και ακόμα και μια ελαφριά μυωπία να έχουν τα μωράκια δεν τα προτιμάνε...

Σαφώς δεν τα δίνουν σε ανύπανδρες (έγκλημα για μένα και αυτό) παρόλο που ο νόμος δεν το απαγορεύει αλλά δεν γίνεται σχεδόν ποτέ πράξη. Και όπου υπάρχει νόμος ήδη και απλά δεν εφαρμόζεται τότε είναι ακόμα πιο δύσκολο να αντιμετωπίσεις ένα πρόβλημα.

Και βέβαια δικαίωμα της κάθε γυναίκας να κάνει παιδί με όποιον τρόπο θέλει.. αλλά και την φίλη εδώ που δεν συμφωνεί και έφερε και τον Θεό στην παρέα... μην βαράτε τόσο πολύ.. μην είστε και εσείς τόσο απόλυτες.. απλά είναι μια άλλη άποψη..

μέσα εδώ έχω διαβάσει ιστορίες για προσευχές στον Θεό να τους δώσει παιδάκι.. πολλές.. αποφασίστε λοιπόν.. ο Θεός ανακατεύεται ή όχι ???????????? :?::?::?::?::D:D:D:D:D:D

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...