Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Νέα μανούλα, απορίες για θηλασμό

Recommended Posts

Το άλλο μου παιδί όταν ήταν τριών μηνών θήλαζε αποκλειστικά 5 (και σπάνια 6) φορές την ημέρα για περίπου 50 λεπτά. Αυτό για μένα ήταν καλύτερο από αυτό που προδιαγράφεται ότι πιθανότατα θα συμβαίνει με το καινούριο μου μωρό όταν θα είναι 3 μηνών. Με δεδομένο λοιπόν στο μυαλό μου το πρόγραμμα του πρώτου μου μωρού, πίστευα ότι έτσι θα είναι και το δεύτερο και φανταζόμουν ότι θα μπορούσα να πάω διακοπές. Όχι ξέγνοιαστες, αλλά ανεκτές για μένα. Προφανώς κανένα μωρό δεν είναι ίδιο και απλά ήμουν πιο τυχερή με το πρώτο μου μωρό στο θέμα των θηλασμών και του προγράμματος.
τελικα αυτο τεινει να ειναι ο κανονας, τα 2α να εχουν διαφοερτικη συμπεριφορα απο τα πρωτα σε πολλους τομεις.

κι εγω σκεφτομαι απο τωρα για το 2ο,αν θα ειναι το ιδιο η πιο ευκολο η πιο δυσκολο απτην μικρη μου...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Αν θεωρείς διασκέδαση το να έχω μία-μιάμιση ώρα ελεύθερη ανάμεσα στα γεύματα του μωρού ώστε να μπορώ να φάω, να κάνω μπάνιο, να μαγειρέψω ίσως, να συγυρίσω το σπίτι, να ασχοληθώ απερίσπαστη με την κόρη μου, να βγω για τα ψώνια του σπιτιού ή άλλες δουλειές εδώ γύρω με το μωρό όχι απαραίτητα μόνη μου, να πάω καμιά βόλτα ή για καμιά δουλειά λίγο πιο μακριά από τη γειτονιά μου και πάλι με το μωρό, ναι, τότε θέλω να διασκεδάσω. Είμαι τρελό πάρτυ άνιμαλ.

κουραγιο βρε μανουλα!

τα σκεφτομουν κι εγω αυτα, μαλιστα εκανα μπανιο μολις κοιμοταν κ με το που βρεχομουν ξυπνουσε κ ξεκινουσε το σπαρακτικο κλαμα!

τα θεμα ειναι οτι σε ενα με εναμιση μηνα θα δεις οτι θα στρωσουν λιγακι τα πραγματα και θα ξεκλεβεις λιγο χρονο κ για σενα.

απολαυσε την βοηθεια που εχεις μεχρι στιγμης και σταματα να αμφισβητεις τον εαυτο σου, απλα το μωρακι σου ειναι διαφορετικο απο το πρωτο και θα δυσκολευτεις λιγο περισσοτερο.

Παίρνω μαγιά 21 χάπια τη μέρα από την 5η ημέρα μετά τη γέννηση του μωρού μου. Υπάρχει καμία πιθανότητα η συμπεριφορά του μωρού μου (την οποία θεωρούμε όλες φυσιολογική) να έχει κάποια σχέση με τη λήψη των χαπιών; Έχει νόημα που την παίρνω;

Για την ιστορία, η συμπεριφορά του μωρού μου είναι πλέον χειρότερη από ό,τι σας περιέγραφα τις προηγούμενες ημέρες.

δεν γνωριζω να σου απαντησω σε αυτο που ρωτας

αλλα απο οτι καταλαβα απο προηγουμενο ποστ σου και η κορη σου ειχε πανω κατω την ιδια συμπεριφορα και ο παιδιατρος σας ειχε εισαγει το ξενο γαλα. εσυ εκανες συστηματικες αντλησεις και μετα απο καιρο ξαναθηλασες αποκλειστικα? ανεφερες οτι τοτε η κορη σου θηλαζε 5με 6 φορες την ημερα απο 50 λεπτα περιπου.

νιωθω την αναγκη να σου επισημανω οτι και η κορη σου ειχε την ιδια συμπεριφορα με τον γιο σου, απλα πηδηξατε ενα σταδιο με την εισαγωγη του ξενου γαλακτος και του θηλαστρου.

αν βλεπεις οτι σε ενοχλει σε βαθος χρονου ο θηλασμος, κανε αυτο που εκανες στην κορη σου. κανε αντλησεις και δινε το μητρικο σου γαλα με μπιμπερο.

δεν υπαρχει σωστο η λαθος εφοσον βλεπεις τοσο αρνητικα τα πραγματα. και δεν χρειαζεται να εχεις τυψεις αν ταιζεις τον γιο σου με μπιμπερο το γαλα ΣΟΥ. και αυτο μητρικο ειναι σε αλλη συκσευασια.

επαναλαμβανω ομως οτι τα πραγματα καλυτερευουν στην πορεια και εχω διαβασει πολλες μανουλες που τους λειπουν τα μεγαλα τους παιδια και που δυσκολευονται να ξεπερασουν τα μωρουδιακα σταδια ειτε θηλαζουν ειτε οχι.

Καλησπέρα,

παρόλο δου διαβάζω συνέχεια τις συζητήσεις για τον θηλασμό και έχω ήδη βοηθηθεί πολύ, πάντα έχω απορίες για ότι καινούριο μας συμβαίνει...

Το οτι έχω "διαρροές" από το στήθος σημαίνει απαραίτητα οτι υπάρχει υπερπαραγωγή?Και αν ναι τι πρέπει να κάνω?

Πληροφορίες: το μωράκι μου είναι 3 εβδομάδων, θηλάζουμε αποκλειστικά (πολύ συχνά ημέρα-βράδυ και για αρκετη ώρα κάθε φορά-πάντα πάνω απο μισάωρο),κακά υδαρή και κίτρινα, πολλές βρεγμένες και λερωμένες πανες ,καλή πρόσληψη βάρους.Μέχρι σήμερα δεν είχα διαρροες παρα μονο κάποιο βραδυ που είχα πολλή ωρα να θηλάσω.Σημερα έτρεχε βρυσούλα ενω είχχν περάσει 2 ώρες απο τον τελευταίο θηλασμό.:confused:

QqmLp3.png

Aν κάνει ζέστη μπορεί το μωρό να διψά και να έχει ανάγκη από λίγο γάλα για να ξεδιψάσει. Ειδικά το γάλα που εκκρίνεται στην αρχή είναι ιδανικό γι αυτή τη δουλειά γιατί έχει λίγα λιπαρά και περισσότερα σάκχαρα, σαν χυμός!:wink:

καλησπέρα κορίτσια, και πάλι, χθες το βράδυ θήλαζε πολύ λίγο κάθε 1,5 ώρα περίπου (συνήθώς μας αφήνει να κοιμηθούμε 2/ 2,5 ώρες ανάμεσα στα γεύματά της), με αποτέλεσμα το πρωί να πεινάει πολύ. Έτρωγε για καμιά ωρίτσα και κοιμήθηκε ένα τριωράκι.Το απόγευμα όμως...πιπίλιζε και πάλι περίπου τρεις ώρες μέχρι να την κάνω μπάνιο. Κοιμόταν στο στήθος μου και έκλαιγε με το που την απέσυρα. Τί να κάνω? Να την αφήνω μαραθώνιους να με πιπιλίζει? Δεν θέλω να της δίνω συμπλήρωμα (δικό μου γάλα) και να ευφυσηχάζεται αλλά ούτε και να την αφήνω στο στήθος να πιπιλίζει...:|

Διαφημίσεις

Καλησπέρα,

παρόλο δου διαβάζω συνέχεια τις συζητήσεις για τον θηλασμό και έχω ήδη βοηθηθεί πολύ, πάντα έχω απορίες για ότι καινούριο μας συμβαίνει...

Το οτι έχω "διαρροές" από το στήθος σημαίνει απαραίτητα οτι υπάρχει υπερπαραγωγή?Και αν ναι τι πρέπει να κάνω?

Πληροφορίες: το μωράκι μου είναι 3 εβδομάδων, θηλάζουμε αποκλειστικά (πολύ συχνά ημέρα-βράδυ και για αρκετη ώρα κάθε φορά-πάντα πάνω απο μισάωρο),κακά υδαρή και κίτρινα, πολλές βρεγμένες και λερωμένες πανες ,καλή πρόσληψη βάρους.Μέχρι σήμερα δεν είχα διαρροες παρα μονο κάποιο βραδυ που είχα πολλή ωρα να θηλάσω.Σημερα έτρεχε βρυσούλα ενω είχαν περάσει 2 ώρες απο τον τελευταίο θηλασμό.:confused:

Στα παραπάνω να προσθέσω οτι σήμερα εμφανίστηκαν πρασινωπά κακάκια και οτι οι κενώσεις μας είναι "εκρηκτικές" αλλά ετσι ήταν από την αρχή.

Πρέπει να κάνω κάτι??

QqmLp3.png

Στα παραπάνω να προσθέσω οτι σήμερα εμφανίστηκαν πρασινωπά κακάκια και οτι οι κενώσεις μας είναι "εκρηκτικές" αλλά ετσι ήταν από την αρχή.

Πρέπει να κάνω κάτι??

πως θηλάζεις??? και απο τα δυο στήθη ανά γεύμα ή γεύμα και στήθος?

Θηλάζω κατά κανόνα γεύμα και στήθος, αλλά αν ο θηλασμός είναι μαραθώνιος πχ. από40 λεπτα και πάνω (πράγμα καθόλου σπάνιο,ίσως 2-3 φορές την ημέρα ) δίνω και από τον άλλο.Θηλάζουμε περίπου 10 φορές την ημέρα.

QqmLp3.png

Θηλάζω κατά κανόνα γεύμα και στήθος, αλλά αν ο θηλασμός είναι μαραθώνιος πχ. από40 λεπτα και πάνω (πράγμα καθόλου σπάνιο,ίσως 2-3 φορές την ημέρα ) δίνω και από τον άλλο.Θηλάζουμε περίπου 10 φορές την ημέρα.

Αφού το μωρό παίρνει βάρος κανονικά δεν δυσφορεί δεν έχει κολικούς και αναγωγές δεν είναι απαραίτητα πρόβλημα.

Συνέχισε να δίνεις στήθος και γεύμα........ όταν το μωρό αρχίζει να πιπιλάει στο στήθος χωρίς να κατεβάζει γουλιές σήκωσε το να ρευτεί, το βάζεις στο ίδιο στήθος πιέζεις λίγο να βγάλει γάλα και να αρχίσει το μωρό να θηλάζει ξανά (μόνο αν δεν πιάσει πάλι προσφέρεις το δεύτερο)

δες και αυτήν την εβδομάδα πως πάει

αν δεις ότι συνεχίζει πράσινες εκκριτικές κενώσεις κατά πλειοψηφία (ή επιδεινώνεται η κατάσταση και επηρεάζει το μωρό) δοκίμασε δυο γεύματα στο ίδιο στήθος.

ΒΡΕ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΤΙ,ΘΗΛΑΖΩ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΤΟ ΜΠΕΜΠΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ ΕΙΧΑ ΛΙΓΟ ΑΙΜΑ(ΟΠΩΣ ΟΤΑΝ ΞΕΚΙΝΑΕΙ Η ΠΕΡΙΟΔΟΣ)ΚΑΙ ΕΙΠΑ ΩΡΑΙΑ ΘΑ ΑΔΙΑΘΕΤΗΣΩ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΩ,ΑΛΛΑ ΤΕΛΙΚΑ ΤΙΠΟΤΑ.ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΤΥΧΕΙ ΑΥΤΟ?ΠΗΡΑ ΤΟ ΓΙΑΤΡΟ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΝΑ ΚΑΝΩ ΕΝΑ ΤΕΣΤ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΓΙΑΤΙ ΕΦΟΣΟΝ ΘΗΛΑΖΩ ΟΛΑ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ ΕΙΝΑΙ.

Διαφημίσεις

Σε ευχαριστώ πολύ ΚΡΙΣΤΙΝΑ (με έχεις βοηθήσει πολύ με τον θηλασμό και με απαντήσεις σου σε άλλες κοπέλες! :-)).Θα δω πως θα πάει τις επόμενες μέρες .Φαντάζομαι οτι τα πράγματα με την παραγωγή θα στρώσουν όταν 40ντίσουμε.Οσο για τις θορυβώδεις κενώσεις είχαμε έτσι και αλλιως ,οπότε φαντάζομαι από μόνες τους δεν είναι πρόβλημα...

QqmLp3.png

Σε ευχαριστώ πολύ ΚΡΙΣΤΙΝΑ (με έχεις βοηθήσει πολύ με τον θηλασμό και με απαντήσεις σου σε άλλες κοπέλες! :-)).Θα δω πως θα πάει τις επόμενες μέρες .Φαντάζομαι οτι τα πράγματα με την παραγωγή θα στρώσουν όταν 40ντίσουμε.Οσο για τις θορυβώδεις κενώσεις είχαμε έτσι και αλλιως ,οπότε φαντάζομαι από μόνες τους δεν είναι πρόβλημα...

Το σημαντικότερο είναι να μην επηρεάζεται το βάρος του μωρού γιατί όταν το πρόβλημα είναι έντονο το μωρό “χορταίνει” /φουσκώνει με το γάλα που βγαίνει πρώτο και δεν υπάρχει χώρος για το γάλα που έρχεται μετά και είναι πλούσιο σε λιπαρά..... κατά τ άλλα συμβαίνει συχνά να υπάρχει μια “υπερπαραγωγή” μεταξύ 3-6 εβδομάδας μέχρι δηλ να σταθεροποιηθούν οι ορμόνες και μπουν όλα σε μια ροή...:D

ΒΡΕ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΤΙ,ΘΗΛΑΖΩ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΤΟ ΜΠΕΜΠΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ ΕΙΧΑ ΛΙΓΟ ΑΙΜΑ(ΟΠΩΣ ΟΤΑΝ ΞΕΚΙΝΑΕΙ Η ΠΕΡΙΟΔΟΣ)ΚΑΙ ΕΙΠΑ ΩΡΑΙΑ ΘΑ ΑΔΙΑΘΕΤΗΣΩ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΩ,ΑΛΛΑ ΤΕΛΙΚΑ ΤΙΠΟΤΑ.ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΤΥΧΕΙ ΑΥΤΟ?ΠΗΡΑ ΤΟ ΓΙΑΤΡΟ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΝΑ ΚΑΝΩ ΕΝΑ ΤΕΣΤ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΓΙΑΤΙ ΕΦΟΣΟΝ ΘΗΛΑΖΩ ΟΛΑ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ ΕΙΝΑΙ.

Αν όλες που θηλάζουμε και δεν έχουμε περίοδο κάναμε τεστ κάθε μήνα, θα πλούτιζαν τα φαρμακεία :mrgreen:

Το σώμα καμιά φορά κάνει "ασκήσεις ετοιμότητας" αλλά μπορεί να μην έρθει περίοδος για αρκετό καιρό ακόμη. Πάντως, αν έχει περάσει καιρός από την τελευταία γυναικολογική εξέταση, δεν βλάπτει να κάνεις μια.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

σiγα μην κανεις καθε μηνα τεστ!!!!θα σου δινει ο γιατρος τα λεφτα?χαχαχα!!!!:lol:κ εγω καποια στιγμη ειχα για 2 μερες απο 2 σταγονες αιμα αλλα τελος.ακομη δεν εχω αδιαθετησει κ ελπιζω να μην αδιαθετησω συντομα!;)

qvx1p3.png

αll I ever wanted...αll I ever needed...Is here,in my arms....

Katerina2, δες εδώ για τη μαγιά

http://parents.org.gr/forum/showpost.php?p=509263&postcount=2

Λέει ότι την παίρνεις δύο εβδομάδες, τη διακόπτεις μία και την ξαναπαίρνεις αν υπάρχει λόγος!

Εσύ δεν την έχεις διακόψει καθόλου όλο αυτό το διάστημα;

Γιατί την ξεκίνησες; Πώς είναι η ανάπτυξη του παιδιού;

Οι κενώσεις του πώς είναι; (συχνότητα, χρώμα κλπ)

Απάντησε αν θέλεις σε αυτές τις ερωτήσεις

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=23962

(συγνώμη αν τα έχεις ήδη απαντήσει και δεν τα έχω δει!)

Η μαγιά αν λαμβάνεται χωρίς λόγο, τότε μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα!

Ξεκίνησα τη μαγιά την τελευταία ημέρα στο μαιευτήριο γιατί ένας βλάκας παιδίατρος ισχυριζόταν ότι δεν έχω αρκετό γάλα και το παιδί μου πεινάει. Από τότε την παίρνω συνέχεια χωρίς να έχω καμία ένδειξη ότι έχω λιγότερο γάλα από ό,τι χρειάζεται το μωρό μου. Από χθες σταμάτσα τη μαγιά. Τι προβλήματα όμως θα μπορούσαν να είχαν δημιουργηθεί λόγω της μαγιάς;

3Wwep3.png

k8Q2p3.png

Διαφημίσεις

δεν γνωριζω να σου απαντησω σε αυτο που ρωτας

αλλα απο οτι καταλαβα απο προηγουμενο ποστ σου και η κορη σου ειχε πανω κατω την ιδια συμπεριφορα και ο παιδιατρος σας ειχε εισαγει το ξενο γαλα. εσυ εκανες συστηματικες αντλησεις και μετα απο καιρο ξαναθηλασες αποκλειστικα? ανεφερες οτι τοτε η κορη σου θηλαζε 5με 6 φορες την ημερα απο 50 λεπτα περιπου.

νιωθω την αναγκη να σου επισημανω οτι και η κορη σου ειχε την ιδια συμπεριφορα με τον γιο σου, απλα πηδηξατε ενα σταδιο με την εισαγωγη του ξενου γαλακτος και του θηλαστρου.

αν βλεπεις οτι σε ενοχλει σε βαθος χρονου ο θηλασμος, κανε αυτο που εκανες στην κορη σου. κανε αντλησεις και δινε το μητρικο σου γαλα με μπιμπερο.

δεν υπαρχει σωστο η λαθος εφοσον βλεπεις τοσο αρνητικα τα πραγματα. και δεν χρειαζεται να εχεις τυψεις αν ταιζεις τον γιο σου με μπιμπερο το γαλα ΣΟΥ. και αυτο μητρικο ειναι σε αλλη συκσευασια.

επαναλαμβανω ομως οτι τα πραγματα καλυτερευουν στην πορεια και εχω διαβασει πολλες μανουλες που τους λειπουν τα μεγαλα τους παιδια και που δυσκολευονται να ξεπερασουν τα μωρουδιακα σταδια ειτε θηλαζουν ειτε οχι.

Στην κόρη μου δεν έκανα αντλήσεις για να της δίνω το γάλα με το μπιμπερό. Τις έκανα ενδιάμεσα από τους θηλασμούς ώστε να αυξήσω την παραγωγή μου και να καταφέρω να θηλάσω αποκλειστικά. Στη φάση που είναι τώρα ο γιος μου δε μπορώ να με φανταστώ να κάνω 8-10 αντλήσεις την ημέρα και να τον ταΐζω με μπιμπερό. Δε νομίζω ότι είναι καθόλου πρακτικό. Εδώ μία άντληση πότε πότε θα ήθελα να κάνω για να μαζεύω γάλα για περίπτωση που λείψω και δε βρίσκω πότε μπορεί να γίνει αυτό μέσα στην ημέρα.

3Wwep3.png

k8Q2p3.png

Παίρνω μαγιά 21 χάπια τη μέρα από την 5η ημέρα μετά τη γέννηση του μωρού μου. Υπάρχει καμία πιθανότητα η συμπεριφορά του μωρού μου (την οποία θεωρούμε όλες φυσιολογική) να έχει κάποια σχέση με τη λήψη των χαπιών; Έχει νόημα που την παίρνω;

Δεν έχει κανένα νόημα που τα παίρνεις. Μετά τις δύο εβδομάδες, η μαγιά δεν έχει καμία επίδραση στη γαλουχία.

πριν 1 μήνα έκανα εξετάσεις,μια χαρά όλα.Ούτε εγώ θέλω να αδιαθετήσω ακόμα. μια χαρά είμαι έτσι προς το παρόν, απλά μου μπήκε η ιδέα τώρα μήπως έχει γίνει κάτι.

Ξεκίνησα τη μαγιά την τελευταία ημέρα στο μαιευτήριο γιατί ένας βλάκας παιδίατρος ισχυριζόταν ότι δεν έχω αρκετό γάλα και το παιδί μου πεινάει. Από τότε την παίρνω συνέχεια χωρίς να έχω καμία ένδειξη ότι έχω λιγότερο γάλα από ό,τι χρειάζεται το μωρό μου. Από χθες σταμάτσα τη μαγιά. Τι προβλήματα όμως θα μπορούσαν να είχαν δημιουργηθεί λόγω της μαγιάς;

Στο ίδιο θέμα που σου έβαλα παραπάνω το λινκ με τη δοσολογία... http://parents.org.gr/forum/showpost.php?p=509269&postcount=4

Γι' αυτό σε ρώτησα για τις κενώσεις κλπ.

HXuSp2.pngaS46p2.png

καλήσπέρα κορίτσια, έχω κάποιες απορίες για τον θηλασμό, θα ήθελα και την γνώμη της Αγλαίας ως ειδικός. Ευτυχώς με κατατόπισε και η κριστίνα σε πολλά. νομίζω ότι μάλλον έχω γράψει τις απορίες μου σε λάθος τοπικ :? συγγνώμη αν κάνω γκάφα που τα γράφω κι εδώ είμαι νέα στο forum. έχω ένα πρόωρο μωράκι, τώρα είναι 2,5 μηνών και σιγά σιγά αρχίζω να την βάζω στο στήθος (έμεινε 47 μέρες στην θερμοκοιτίδα) γιατί ευτυχώς έπινε από την αρχή δικό μου γάλα. θα ήθελα να μου πείτε πως θα μπορούσα να αυξήσω το γάλα μου και πως να την βάλω σταδιακά στο στήθος από το μπιμπερό. Αγλαία για να μην πιάνω τον χώρο κι εδώ, έχω απαντήσει στις ερωτήσεις σου πολύ αναλυτικά στο τοπικ Βοήθεια! Ευχαριστώω :-P

Στο ίδιο θέμα που σου έβαλα παραπάνω το λινκ με τη δοσολογία... http://parents.org.gr/forum/showpost.php?p=509269&postcount=4

Γι' αυτό σε ρώτησα για τις κενώσεις κλπ.

Α ναι. Ευχαριστώ. Τώρα το διάβασα. Κανένα από τα προβλήματα που αναφέρονται δε μας εμφανίστηκε οπότε o.k. αφού τώρα πια την έκοψα τη μαγιά.

3Wwep3.png

k8Q2p3.png

η φιλη μου μολις γεννησε και θελει να θηλασει. το ταιζει 15 λεπτα απο το ενα στηθος και 15 απο το αλλο. το μωρο μετα απο λιγο αποκοιμιέται. στην συνεχεια ξυπναει και βαζει τα χερακια του στο στομα. ενδειξη οτι πειναει. τι κανουμε? ποση ώρα πρεπει να θηλάζει? πχ αν θηλασει 40λεπτα στο ενα στηθος πότε πρεπει να ξαναθηλασει? και δευτερον επειδη της εχει μπει στο μυαλο οτι δεν χορταινει με το θηλασμα, βγαζει με το θηλαστρο γαλα και μολις τελιωνει το μωρο το θηλασμα του δινει και το επιπλεον. ποιες ειναι οι βασικες αρχές για να θηλασει αποκλειστικα? τελος στο νοσοκομειο επειδη ειχε ικτερο, του εδιναν και μπουκάλι. τουρλουμπουκι με λιγα λογια. βοηθήστε..

το μωρο πρεπει να θηλαζει οση ωρα θελει εκεινο, ακομα κι αν αυτο σημαινει κ 1 ωρα στο στηθος. επισης θηλαζει οσο συχνα θελει ακομα κι αν αυτο ειναι μετα απο 5 λεπτα.

το μωρο εφοσον το θηλαζει οσο συχνα ζηταει πιστευω οτι θα παρει το βαρος που χρειαζεται.

τωρα για το συμπληρωμα με δικο της γαλα δεν ξερω κατα ποσον πρεπει να το δινει η να το κοψει. ποσο του δινει και καθε ποτε? το μωρο ζηταει δηλ να θηλασει κι αλλο? γιατι δεν το ξαναβαζει στο στηθος?

απο οσο ξερω σε καθε θηλασμο δινουμε το ενα στηθος μεχρι να χορτασει το μωρο και εφοσον χασει το ενδιαφερον του για αυτο, τοτε αλλαζουμε και πηγαινουμε στον αλλο μαστο. αυτο γινεται για να παιρνει το μωρο ολο το λιπαρο γαλα και να εχει και την επιθυμιτη προσληψη βαρους.

η φιλη μου μολις γεννησε και θελει να θηλασει. το ταιζει 15 λεπτα απο το ενα στηθος και 15 απο το αλλο. το μωρο μετα απο λιγο αποκοιμιέται. στην συνεχεια ξυπναει και βαζει τα χερακια του στο στομα. ενδειξη οτι πειναει. τι κανουμε? ποση ώρα πρεπει να θηλάζει? πχ αν θηλασει 40λεπτα στο ενα στηθος πότε πρεπει να ξαναθηλασει? και δευτερον επειδη της εχει μπει στο μυαλο οτι δεν χορταινει με το θηλασμα, βγαζει με το θηλαστρο γαλα και μολις τελιωνει το μωρο το θηλασμα του δινει και το επιπλεον. ποιες ειναι οι βασικες αρχές για να θηλασει αποκλειστικα? τελος στο νοσοκομειο επειδη ειχε ικτερο, του εδιναν και μπουκάλι. τουρλουμπουκι με λιγα λογια. βοηθήστε..

αφου θελει να θηλασει η φιλη σου προτεινω να παρει αυτο το βιβλιο της πατσουρου θα της λυσει καθε απορια και θα την βοηθησει πολυ

http://www.books.gr/ViewShopProduct.aspx?Id=4664483

QnFwm8.png

VyFvm8.png

Καταρχήν θα πετάξει το ρολόι και δεν θα κοιτάει την ώρα. Θα κάτσει κάπου αναπαυτικά, με μαξιλάρια για να στηρίζουν τα χέρια και θα έχει κοντά της βιβλία, περιοδικά, dvd, τηλεόραση για να περναει η ώρα. Θα θηλάζει από το ένα στήθος μέχρι το μωρό να χάσει το ενδιαφέρον του και να το αφήσει. Θα το βάλει να ρευτεί και αμέσως θα προσφέρει το άλλο στήθος, αν το θέλει το μωρό, πάλι για όση ώρα θέλει το μωρό. Όταν το μωρό ξαναδείξει σημάδια πείνας (κουνάει το κεφάλι του δεξιά και αριστερά, βάζει τα χέρια στο στόμα κτλ) δεν θα κοιτάξει πόση ώρα πέρασε από τον τελευταίο θηλασμό(μπορεί να είναι πέντε λεπτά, μπορεί και 2 ώρες, δε μας ενδιαφέρει) θα το ξαναβάλει στο στήθος που έβαλε στον προηγούμενο θηλασμό για όση ώρα θέλει. Μετά θα ρευτεί, θα το βάλει στο άλλο στήθος κοκ. Τις πρώτες εβδομάδες τα περισσότερα μωρά κάνουν μαραθώνιους θηλσμούς και μπορεί να κάθονται στο στήθος ακόμα και 18 ώρες το 24ωρο. Η φίλη σου θα πρέπει να κανει περίπου 8 με 12 θηλασμούς την ημέρα. Επίσης, για να ξέρει ότι το μωρό παίρνει όσο γάλα χρειάζεται θα μετράει βρεγμενες και λερωμένες πάνες κάθε μέρα: αν το μωρό βρέχει 6-8 πάνες την ημέρα και έχει 3-4 κενώσεις την ημέρα τις πρώτες 20 μέρες, τότε όλα καλά. Μετά τις 20 ημέρες θα μετρά μόνο βρεγμενες πανες που πάλι πρέπει να είναι 6-8 την ημέρα. Επίσης θα πρέπει να το ζυγίζει μια φορά την εβδομάδα. Αν το μωρό δεν λερώνει όσες πάνες πρέπει ή δεν βάζει βάρος, τότε θα δούμε τι θα κάνει για να αυξηθεί η παραγωγή της

Τέλος να βάλει στην άκρη το θήλαστρο, είναι χάσιμο χρόνου για μητέρες με νεογέννητα. Τα θήλαστρα είναι για μητέρες που έχουν εδραιώσει τη γαλουχία και δεν δείχνουν πόσο γάλα έχει μια γυναίκα. Να βάζει το μωρό στο στήθος θα να αυξηθεί η παραγωγή της

Το βιβλίο που πρότεινε το vatraxaki είναι εξαιρετικό

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...