Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Νέα μανούλα, απορίες για θηλασμό

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Ευχαριστώ πολύ Αγλαία. Από τον Οκτώβρη που θα σταματήσω την δουλειά για κάποιους μήνες, θα είμαστε και πάλι μαζί με τον μικρό μου όλη μέρα και θα κερδίσουμε το χαμένο έδαφος:)

5JP7p3.png

rnsFp2.png

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ.ΜΟΛΙΣ ΚΟΙΜΗΣΑ ΤΟ ΜΠΕΜΠΑΚΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ!

ΑΓΛΑΙΑ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ΟΛΟ ΤΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΣΟΥ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΟΥ ΖΗΤΗΣΩ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΣΑΙ ΤΟΣΟ ΑΥΣΤΗΡΗ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΙΝΟΥΡΙΕΣ ΜΑΝΟΥΛΕΣ. ΤΟ ΜΠΕΜΠΑΚΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΑΓΑΠΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΟΣΟ ΕΓΩ ΚΑΙ Ο ΑΝΤΡΑΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΔΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ. ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΚΑΙ ΛΑΘΗ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΥΡΑΣΗ ΘΑ ΑΠΕΛΠΙΣΤΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΝΕΥΡΙΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΙ ΘΑ ΚΛΑΨΕΙΣ ΑΛΛΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙΣ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΤΟ ΜΩΡΟ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙΣ ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΓΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΠΡΑΤΤΕΙΣ ΣΩΣΤΑ Η ΟΧΙ. ΤΟ ΕΝΣΤΙΚΤΟ ΤΟ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΣΑΙ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΓΝΩΣΤΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΠΑΣ ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ!

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΩ ΕΙΝΑΙ

• ΝΑ ΤΟ ΤΑΙΖΩ ΟΠΟΤΕ ΖΗΤΑΕΙ (ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΤΙΚΟ ΓΙΑΤΙ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΝ ΗΡΕΜΕΙ ΣΤΗ ΘΗΛΗ Ή ΑΝ ΠΕΙΝΑΕΙ!)
  • ΟΠΟΤΕ ΚΛΑΙΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΦΑΓΩΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΜΕΝΟΣ ΤΟΝ ΗΡΕΜΩ ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ, ΤΟΝ ΒΑΖΩ ΣΤΗΝ ΚΟΥΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΜΠΑΛΙΝ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΗΡΕΜΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΕΙ!...ΕΝΑΣ ΘΕΟΣ ΞΕΡΕΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΣΗ ΩΡΑ!!!
  • ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΘΗΛΑΣΜΟΥ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΤΟΝ ΑΦΗΝΩ ΑΠΟ 10 ΜΕ 15 ΛΕΠΤΑ ΑΝ ΤΟΝ ΒΛΕΠΩ ΚΑΙ ΤΡΩΕΙ ΤΟΝ ΑΦΗΝΩ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΑΛΛΑΖΩ ΣΤΗΘΟΣ
  • ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΠΑΜΕ ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ ΑΚΟΜΑ.ΧΙΧΙΧΙ!!!

ΑΝ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΣΩΣΤΑ ΘΕΛΩ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ!

ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΥ ΕΝΤΟΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΛΑΜΑ ΣΤΑ ΒΡΑΔΥΝΑ ΓΕΥΜΑΤΑ ΠΟΥ ΚΟΙΜΑΤΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 2 ΩΡΕΣ ΜΕ ΚΛΑΜΑ ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ (ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΩ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟ ΓΡΑΦΩ!) ΚΑΙ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 3 ΤΕΤΑΡΤΑ ΤΟΝ ΕΧΩ ΞΕΧΑΣΕΙ ΑΠΛΑ ΝΟΜΙΖΩ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΣΥΝΗΘΙΖΩ ΤΗΝ ΑΥΠΝΙΑ!

Α ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ. ΜΟΥ ΒΓΑΖΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΓΟΥΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΟΥ ΚΛΑΙΕΙ ΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ. ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ? ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΟΥΛΙΕΣ ΕΧΩ ΣΗΚΩΣΕΙ ΤΗΝ ΚΟΥΝΙΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΚΛΙΣΗ.

ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΑ ΒΡΑΔΥΝΑ ΓΕΥΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΝΩΡΙΣ ΑΚΟΜΑ?

ΦΙΛΑΚΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΚΑΙ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑΤΙ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΜΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ!!!

για τις γουλιες δεν γνωριζω να σου απαντησω, αλλα σιγουρα η αγλαια και τα κοριτσια θα σου γραψουν συντομα.

ισως εαν θηλαζες πιο συχνα να μην υπηρχε το φαινομενο γιατι θα εκανε συχνα και μικρα γευματα.

απο οτι καταλαβα απτο ποστ σου, το μωρο σου δεν αποκοιμιεται στο στηθος?

επισης προσπαθεις να καταλαβεις εαν ζηταει να θηλασει επειδη πειναει η επειδη ποναει? οτι και να ειναι πρεπει πρωτα να θηλαζεις και μετα να κοιτας τι αλλο μπορει να το ενοχλει.

επισης δεν ξερω αν σου το ανεφεραν τα κοριτσια παραπανω, αλλα ακομα και το πιπιλισμα πρεπει να υπαρχει γιατι δινει το απαραιτητο ερεθισμα για την αυξηση της παραγωγης του γαλακτος.

ΣΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΣΟΥ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΟΥ ΖΗΤΗΣΩ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΣΑΙ ΤΟΣΟ ΑΥΣΤΗΡΗ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΙΝΟΥΡΙΕΣ ΜΑΝΟΥΛΕΣ.

Αυτό κατάλαβες; Με τους γιατρούς είμαι θυμωμένη που βάζουν κι εσένα και το μωρό σου σε τέτοια δοκιμασία. Εσύ τα πας μια χαρά και αυτοί οι δύο, ο ένας πιο απαράδεκτος από τον άλλον, σας κακοποιούν και τους δυο.

Να έχεις μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στον εαυτό σου και να μην τους ακούς!

ΤΟ ΜΠΕΜΠΑΚΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΑΓΑΠΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΟΣΟ ΕΓΩ ΚΑΙ Ο ΑΝΤΡΑΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΔΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ.

Ακριβώς γι αυτό να μην αφήνετε αυτούς τους βάρβαρους να σας επηρεάζουν.

ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΚΑΙ ΛΑΘΗ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΥΡΑΣΗ ΘΑ ΑΠΕΛΠΙΣΤΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΝΕΥΡΙΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΙ ΘΑ ΚΛΑΨΕΙΣ ΑΛΛΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙΣ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΤΟ ΜΩΡΟ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙΣ ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΓΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΠΡΑΤΤΕΙΣ ΣΩΣΤΑ Η ΟΧΙ. ΤΟ ΕΝΣΤΙΚΤΟ ΤΟ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΣΑΙ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΓΝΩΣΤΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΠΑΣ ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ!

Τώρα θα γίνω αυστηρή και θα σε μαλώσω! Το ένστικτό σου είναι που πρέπει να βάζεις πάνω από όλα! Δεν χρειάζεσαι την έγκριση κανενός αγύρτη για να το εμπιστευτείς!

Πιστεύεις ότι αυτός ο παιδίατρος που σου συστήνει να το θηλάζεις 5 και 5 λεπτά, ενδιαφέρεται έστω και ελάχιστα για την υγεία και την ευτυχία του μωρού σου; Πες μου, τι σου λέει το ένστικτό σου γι αυτόν;

Ξέρεις κανένα θηλαστικό να θηλάζει με χρονόμετρο; και μόλις λήξει ο χρόνος να του παίρνουν τη θηλή από το στόμα και να του μπουκώνουν με γάλα άλλου θηλαστικού;

• ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΘΗΛΑΣΜΟΥ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΤΟΝ ΑΦΗΝΩ ΑΠΟ 10 ΜΕ 15 ΛΕΠΤΑ ΑΝ ΤΟΝ ΒΛΕΠΩ ΚΑΙ ΤΡΩΕΙ ΤΟΝ ΑΦΗΝΩ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΑΛΛΑΖΩ ΣΤΗΘΟΣ

Πέτα τα ρολόγια, μην ξανακοιτάξεις ρολόι την ώρα το θηλασμού. Να κοιτάς μόνο το μωρό σου!

ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΥ ΕΝΤΟΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΛΑΜΑ ΣΤΑ ΒΡΑΔΥΝΑ ΓΕΥΜΑΤΑ ΠΟΥ ΚΟΙΜΑΤΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 2 ΩΡΕΣ ΜΕ ΚΛΑΜΑ ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ (ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΩ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟ ΓΡΑΦΩ!) ΚΑΙ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 3 ΤΕΤΑΡΤΑ ΤΟΝ ΕΧΩ ΞΕΧΑΣΕΙ ΑΠΛΑ ΝΟΜΙΖΩ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΣΥΝΗΘΙΖΩ ΤΗΝ ΑΥΠΝΙΑ!

Πόσο συχνά βγαίνετε βόλτα;

Α ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ. ΜΟΥ ΒΓΑΖΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΓΟΥΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΟΥ ΚΛΑΙΕΙ ΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ. ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ? ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΟΥΛΙΕΣ ΕΧΩ ΣΗΚΩΣΕΙ ΤΗΝ ΚΟΥΝΙΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΚΛΙΣΗ.

Προσπάθησε να το θηλάζεις σε πιο όρθια θέση. Υποπτεύομαι παλλινδρόμηση και η πιο ξαπλωτή θέση μπορεί να του προκαλεί πόνο.

Πολύ νωρίς! Όμως μην ξεχνάς τις βόλτες, μπορεί να είναι σωτήριες!

Διαφημίσεις

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ.ΜΟΛΙΣ ΚΟΙΜΗΣΑ ΤΟ ΜΠΕΜΠΑΚΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ!

ΑΓΛΑΙΑ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ΟΛΟ ΤΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΣΟΥ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΟΥ ΖΗΤΗΣΩ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΣΑΙ ΤΟΣΟ ΑΥΣΤΗΡΗ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΙΝΟΥΡΙΕΣ ΜΑΝΟΥΛΕΣ. ΤΟ ΜΠΕΜΠΑΚΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΑΓΑΠΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΟΣΟ ΕΓΩ ΚΑΙ Ο ΑΝΤΡΑΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΔΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ. ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΚΑΙ ΛΑΘΗ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΥΡΑΣΗ ΘΑ ΑΠΕΛΠΙΣΤΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΝΕΥΡΙΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΙ ΘΑ ΚΛΑΨΕΙΣ ΑΛΛΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙΣ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΤΟ ΜΩΡΟ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙΣ ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΓΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΠΡΑΤΤΕΙΣ ΣΩΣΤΑ Η ΟΧΙ. ΤΟ ΕΝΣΤΙΚΤΟ ΤΟ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΣΑΙ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΓΝΩΣΤΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΠΑΣ ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ!

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΩ ΕΙΝΑΙ

• ΝΑ ΤΟ ΤΑΙΖΩ ΟΠΟΤΕ ΖΗΤΑΕΙ (ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΤΙΚΟ ΓΙΑΤΙ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΝ ΗΡΕΜΕΙ ΣΤΗ ΘΗΛΗ Ή ΑΝ ΠΕΙΝΑΕΙ!)
  • ΟΠΟΤΕ ΚΛΑΙΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΦΑΓΩΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΜΕΝΟΣ ΤΟΝ ΗΡΕΜΩ ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ, ΤΟΝ ΒΑΖΩ ΣΤΗΝ ΚΟΥΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΜΠΑΛΙΝ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΗΡΕΜΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΕΙ!...ΕΝΑΣ ΘΕΟΣ ΞΕΡΕΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΣΗ ΩΡΑ!!!
  • ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΠΑΜΕ ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ ΑΚΟΜΑ.ΧΙΧΙΧΙ!!!

ΑΝ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΣΩΣΤΑ ΘΕΛΩ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ!

ΦΙΛΑΚΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΚΑΙ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑΤΙ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΜΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ!!!

ίσως σε βοηθήσει λίγο και αυτό

http://www.kellymom.com/bf/start/basics/hunger-cues.html

επίσης να σου πω ότι δεν υπάρχει τίποτα κακό στο να ηρεμεί το μωρό στο στήθος όντως μπορεί να είναι χορτάτο αλλά να θέλει λίγη έξτρα επαφή δεν υπάρχει λόγος να την στερηθεί θα κάνει καλό και στους δυο σας. τα μωράκια μας θέλουν διαθέσιμες και το στήθος δεν είναι μόνο τροφή είναι όλος τους ο κόσμος σε αυτή τη φάση- αυτό δεν είναι κάτι περίεργο και κάτι που πρέπει να πολεμήσεις είναι φυσικό

γιατί να μην αποκοιμηθεί το μωρό στο στήθος και ταλαιπωρήστε με κούνημα, αγκαλιά και τούμπαλιν?

στο είπαμε ξανά τα ρολόγια δεν έχουν θέση στον θηλασμό..... όσο το μωρό κάνει καλές θηλαστικές κινήσεις το κρατάς εκεί όταν σταματάει ψιλοπιπιλάει αποκοιμηθεί ή τραβηχτεί το βάζεις να ρευτεί (μπορείς να το βάλεις ξανά στο ίδιο στήθος αν συνεχίσει οκ αν δεν θέλει προσφέρεις το δεύτερο...)

για τις γουλιές είναι πολύ σημαντικό το μωρό να τρώει συχνά, να ρεύεται και η στάση θηλασμού να είναι τέτοια που το σώμα του να είναι πιο όρθιο

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΕΣ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ!

ΤΑ ΡΟΛΟΓΙΑ ΤΑ ΠΕΤΑΞΑ! ΑΠΟΨΕ ΤΟΝ ΘΗΛΑΣΑ ΟΣΟ ΗΘΕΛΕ ΟΠΟΤΕ ΗΘΕΛΕ! ΒΕΒΑΙΑ ΤΟ ΑΠΟΛΕΤΕΣΜΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΞΥΠΝΙΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ 2 ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 6 ΜΕ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ ΥΠΝΟΥ ΓΙΑΤΙ ΕΤΡΩΓΕ ΚΑΙ ΚΟΙΜΟΤΑΝ ΚΑΙ ΞΑΝΑ!!

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΟΛΤΕΣ ΝΑ ΠΩ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΧΩ ΒΓΑΛΕΙ ΕΞΩ.ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ 2 ΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΠΗΓΑΜΕ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΜΑΣ!ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΗΤΑΝ ΠΡΙΝ ΤΙΣ 40 ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΝΙΩΘΩ ΠΙΟ ΑΝΕΤΑ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΥ ΖΕΣΤΗ.

ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΚΑΤΑ ΤΙΣ 8 ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΩΡΑ ΤΟΝ ΚΑΝΩ ΜΠΑΝΙΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΡΩΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΕΙ.

ΒΟΗΘΑΕΙ ΔΗΛΑΔΗ Η ΒΟΛΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΡΑΔΥΝΟ ΤΟΝ ΥΠΝΟ?

ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΤΕΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ ΘΑ ΤΟ ΒΡΩ!

ΕΙΣΤΕ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥΤΙΜΕΣ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΩΤΗΡΙΕΣ. ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΒΡΩ ΑΛΛΟ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΝΟ ΓΑΛΑ ΑΛΛΑ ΛΟΓΩ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΕΠΑΡΧΙΑ ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ ΘΑ ΠΕΤΥΧΩ ΚΑΠΟΙΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ.

ΠΑΩ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΩ ΛΙΓΟ ΤΩΡΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙ ΠΑΛΙ ΤΟ ΜΠΙΜΠΙΚΙ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ Ο ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΥΠΝΙΕΣ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΜΟΝΙΜΟΣ!

ΦΙΛΑΚΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΕΣ!

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΕΣ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ!

ΤΑ ΡΟΛΟΓΙΑ ΤΑ ΠΕΤΑΞΑ! ΑΠΟΨΕ ΤΟΝ ΘΗΛΑΣΑ ΟΣΟ ΗΘΕΛΕ ΟΠΟΤΕ ΗΘΕΛΕ! ΒΕΒΑΙΑ ΤΟ ΑΠΟΛΕΤΕΣΜΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΞΥΠΝΙΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ 2 ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 6 ΜΕ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ ΥΠΝΟΥ ΓΙΑΤΙ ΕΤΡΩΓΕ ΚΑΙ ΚΟΙΜΟΤΑΝ ΚΑΙ ΞΑΝΑ!!

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΟΛΤΕΣ ΝΑ ΠΩ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΧΩ ΒΓΑΛΕΙ ΕΞΩ.ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ 2 ΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΠΗΓΑΜΕ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΜΑΣ!ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΗΤΑΝ ΠΡΙΝ ΤΙΣ 40 ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΝΙΩΘΩ ΠΙΟ ΑΝΕΤΑ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΥ ΖΕΣΤΗ.

ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΚΑΤΑ ΤΙΣ 8 ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΩΡΑ ΤΟΝ ΚΑΝΩ ΜΠΑΝΙΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΡΩΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΕΙ.

ΒΟΗΘΑΕΙ ΔΗΛΑΔΗ Η ΒΟΛΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΡΑΔΥΝΟ ΤΟΝ ΥΠΝΟ?

ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΤΕΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ ΘΑ ΤΟ ΒΡΩ!

ΕΙΣΤΕ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥΤΙΜΕΣ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΩΤΗΡΙΕΣ. ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΒΡΩ ΑΛΛΟ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΝΟ ΓΑΛΑ ΑΛΛΑ ΛΟΓΩ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΕΠΑΡΧΙΑ ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ ΘΑ ΠΕΤΥΧΩ ΚΑΠΟΙΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ.

ΠΑΩ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΩ ΛΙΓΟ ΤΩΡΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙ ΠΑΛΙ ΤΟ ΜΠΙΜΠΙΚΙ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ Ο ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΥΠΝΙΕΣ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΜΟΝΙΜΟΣ!

ΦΙΛΑΚΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΕΣ!

Θα τολμήσω να προτείνω να πάρεις το μωρό δίπλα σου και να το θηλάζεις χωρίς πέρα δώθε....ξαπλωμένη - μπορεί να σας πάρει ο ύπνος αγκαλίτσα. Με τις βόλτες το παιδί θα πάρει και άλλα ερεθίσματα θα "κουραστεί" αλλά και εσύ θα ξεφύγεις λίγο...... :D

Θα τολμήσω να προτείνω να πάρεις το μωρό δίπλα σου και να το θηλάζεις χωρίς πέρα δώθε....ξαπλωμένη - μπορεί να σας πάρει ο ύπνος αγκαλίτσα.

Τη νύχτα εγώ αυτό κάνω. Αλλά μπορεί κάποιος να μου εγγυηθεί ότι δε θα συνηθίσει το μωρό σε αυτή την κατάσταση για πάντα; Αν υποψιαστώ ότι θα έχω το μωρό στο κρεβάτι μου για πάνω από 1-2 μήνες ακόμα, θα φάω τα κοτσίδια μου.

3Wwep3.png

k8Q2p3.png

Διαφημίσεις

Τη νύχτα εγώ αυτό κάνω. Αλλά μπορεί κάποιος να μου εγγυηθεί ότι δε θα συνηθίσει το μωρό σε αυτή την κατάσταση για πάντα; Αν υποψιαστώ ότι θα έχω το μωρό στο κρεβάτι μου για πάνω από 1-2 μήνες ακόμα, θα φάω τα κοτσίδια μου.

Δεν υπάρχου εγγυήσεις όταν μιλάμε για παιδιά και ειδικά τόσο μικρά. Κανένας δεν μπορεί να σου εγγυηθεί το οτιδήποτε, δεν υπάρχουν πάγια - μέρα με την μέρα όλα αλλάζουν. Και να συνηθίσει σίγουρα δεν θα είναι για παντα.............. Το θέμα είναι τι σε εκφράζει εσένα........ τι θέλεις εσύ. Εγώ αναθεώρησα πολλές σκέψεις και πιστεύω στην πορεία και ειδικά στο θέμα του ύπνου βρήκα πολύ βολικό ξεκούραστο τρυφερό το να μοιραστώ τον ύπνο μου μαζί της. Λατρεύω να την κοιτάω όταν κοιμάται σαν αγγελούδι στο πλάι μου, νιώθω τόσο όμορφα όταν ακουμπάει τα χεράκια και τα ποδαράκια της πάνω μου, όταν ψιθυρίζει «μαμά μου» νομίζω ότι για δευτερόλεπτα κλέβω λίγη μαγεία από την σημασία που μπορεί να έχουν την δεδομένη στιγμή οι λέξεις αυτές για εκείνη. Ξέρω ότι αυτά που ζω τώρα δεν πρόκειται να τα ζήσω ποτέ ξανά γιατί πολύ απλά κάποια στιγμή καβαλάνε τη ζωή μόνα τους. Εγώ απλά θέλω να είναι απόλυτα σίγουρη ότι εγώ θα είμαι εκεί στο παρασκήνιο και θα χειροκροτώ, η παράσταση είναι δική της την βοήθησα να ανέβει στην σκηνή θα την βοηθήσω αν ξεχάσει και το λόγια, αρκεί να γυρίσει στο πλάι....... θα μπορούσα να προβάλω μια επιχειρηματολογία άλφα και να σου πω 10 λόγους γιατί δεν είναι καθόλου κακό να κοιμάσαι με το μωρό σου και από την άλλη άλλους τόσους γιατί θα μπορούσε κάποιος να το θεωρεί κακό. Θεώρησα ανώφελο και περιττό να βάλω τον εαυτό μου σε μια διαδικασία κούρασης για να αποφύγω κάτι που εντέλει μας αρέσει :)

Δεν υπάρχου εγγυήσεις όταν μιλάμε για παιδιά και ειδικά τόσο μικρά. Κανένας δεν μπορεί να σου εγγυηθεί το οτιδήποτε, δεν υπάρχουν πάγια - μέρα με την μέρα όλα αλλάζουν. Και να συνηθίσει σίγουρα δεν θα είναι για παντα.............. Το θέμα είναι τι σε εκφράζει εσένα........ τι θέλεις εσύ. Εγώ αναθεώρησα πολλές σκέψεις και πιστεύω στην πορεία και ειδικά στο θέμα του ύπνου βρήκα πολύ βολικό ξεκούραστο τρυφερό το να μοιραστώ τον ύπνο μου μαζί της. Λατρεύω να την κοιτάω όταν κοιμάται σαν αγγελούδι στο πλάι μου, νιώθω τόσο όμορφα όταν ακουμπάει τα χεράκια και τα ποδαράκια της πάνω μου, όταν ψιθυρίζει «μαμά μου» νομίζω ότι για δευτερόλεπτα κλέβω λίγη μαγεία από την σημασία που μπορεί να έχουν την δεδομένη στιγμή οι λέξεις αυτές για εκείνη. Ξέρω ότι αυτά που ζω τώρα δεν πρόκειται να τα ζήσω ποτέ ξανά γιατί πολύ απλά κάποια στιγμή καβαλάνε τη ζωή μόνα τους. Εγώ απλά θέλω να είναι απόλυτα σίγουρη ότι εγώ θα είμαι εκεί στο παρασκήνιο και θα χειροκροτώ, η παράσταση είναι δική της την βοήθησα να ανέβει στην σκηνή θα την βοηθήσω αν ξεχάσει και το λόγια, αρκεί να γυρίσει στο πλάι....... θα μπορούσα να προβάλω μια επιχειρηματολογία άλφα και να σου πω 10 λόγους γιατί δεν είναι καθόλου κακό να κοιμάσαι με το μωρό σου και από την άλλη άλλους τόσους γιατί θα μπορούσε κάποιος να το θεωρεί κακό. Θεώρησα ανώφελο και περιττό να βάλω τον εαυτό μου σε μια διαδικασία κούρασης για να αποφύγω κάτι που εντέλει μας αρέσει :)

Είμαι σίγουρη ότι είναι υπέροχα όλα αυτά που νιώθεις, αλλά έχω διαφορετική άποψη. Η κρεβατοκάμαρά μου και ακόμα πιο πολύ το κρεβάτι μου είναι για μένα χώροι αποκλειστικά για μένα και τον άντρα μου. Προσωπικά θα το θεωρήσω μεγάλη αποτυχία για τα πιστεύω μου και την ιδιοσυγκρασία μου (που λατρεύει τον καλό ύπνο) αν καταλήξω να κοιμάμαι με το μωρό μου για πολύ καιρό ακόμα. Θα δείξει.....

3Wwep3.png

k8Q2p3.png

Είμαι σίγουρη ότι είναι υπέροχα όλα αυτά που νιώθεις, αλλά έχω διαφορετική άποψη. Η κρεβατοκάμαρά μου και ακόμα πιο πολύ το κρεβάτι μου είναι για μένα χώροι αποκλειστικά για μένα και τον άντρα μου. Προσωπικά θα το θεωρήσω μεγάλη αποτυχία για τα πιστεύω μου και την ιδιοσυγκρασία μου (που λατρεύει τον καλό ύπνο) αν καταλήξω να κοιμάμαι με το μωρό μου για πολύ καιρό ακόμα. Θα δείξει.....

Να ξεκαθαρίσω ότι δεν προσπαθώ να σε πείσω για κάτι ο ύπνος και το τι θα ακολουθήσεις είναι προσωπική επιλογή του γονέα (δεν υπόκειται σε κριτικές τύπου “αυτό που κάνεις είναι λάθος ή σωστό” το κάθε τι έχει τις συνέπειες του και το κάθε παιδί είναι διαφορετικό......) απλά το μωρό σου είναι πολύ μικρό και έχεις χρόνο μετά να ¨εκπαιδεύσεις” το παιδί σου να κοιμηθεί,

Σου προτείνω να διαβάσεις αυτό εδώ.......

http://www.askdrsears.com/html/7/T070100.asp

τα ίδια σκεφτόμουν και εγώ.... επίσης είχα την ¨τύχη¨ να κοιμάται το μωρό μου από 2-7μηνών σερί 8ώρο στο κρεβάτι του.... μετά αρχίσαμε να ξυπνάμε

λόγω απαιτητικής δουλειάς σε καμία περίπτωση δεν μπορούσα να ανταπεξέλθω στο να σηκώνομαι δυο με τρεις φορές τη νύχτα να θηλάζω μετά να αφήνω το μωρό μετά να προσπαθώ να ξανακοιμηθώ γνωρίζοντας ότι σε 2ώρες ίσως ξυπνήσει ξανά οπότε φτου και απο την αρχή. Αυτό που κάνω είναι να την κοιμίζω την αφήνω στο κρεβάτι της (οπότε η κρεβατοκάμαρα είναι μόνο δική μας για κάποια ώρα.......)και όταν ξυπνήσει την παίρνω στο δικό μου και συνεχίζουμε εκεί θηλασμός και ύπνος. Τώρα έχει αρχίσει να ξυπνάει μια φορά σε κάποια φάση θα γίνει σίγουρα καμία, θα το νιώσω όταν θα είναι έτοιμη και θα την βοηθήσω να κοιμηθεί όλη νύχτα στο κρεβάτι της πάντα με ήπιους μεθόδους και σεβασμό στην προσωπικότητά της.:D

Με ρώτησαν πρόσφατα αν χορταίνω ύπνο και αν και πότε σταμάτησε να ξυπνάει η μικρή (λόγω θηλασμού). Η απάντηση μου ήταν: η κόρη μου σταμάτησε να ξυπνάει για θηλασμό στα 3.5 χρόνια αλλά εγώ κοιμάμαι από τότε που ήταν 8-9 μηνών. Τότε αρχίσαμε να κοιμόμαστε μαζί.

Συμφωνώ με τη Κριστίνα και επαυξάνω, ο κοινός ύπνος είναι υποκειμενικό θέμα. Πιστεύω όμως ότι αν κάποιος δώσει χρόνο, για να το συνηθίσει, και το δει χωρίς προκατάληψη, θα έχει ευχάριστες εκπλήξεις.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Διαφημίσεις

κοριτσια ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις!

Τελικα με πολλες αντλησεις καταφερα να αυξησω την παραγωγη

και η μικρη μια μερα ως εκ θαυματος επιασε το στηθος.

Τωρα ειμαι στη φαση θηλαζω-ολη-μερα, πειναει καθε ωρα! Πιστευω ειναι φυσιολογικο στην παρουσα φαση...

Τελικα ειχε βαρος στο βιβλιαρακι της, αλλα πηγαμε στο μεταξυ στην παιδιατρο και μας ειπε οτι πηρε βαρος και με το παραπανω με το θηλασμο.

Ελπιζω να παμε καλα, θα δειξει σε 10 μερες που σαραντιζουμε.

Τωρα ειμαι στη φαση θηλαζω-ολη-μερα, πειναει καθε ωρα! Πιστευω ειναι φυσιολογικο στην παρουσα φαση...

Τελικα ειχε βαρος στο βιβλιαρακι της, αλλα πηγαμε στο μεταξυ στην παιδιατρο και μας ειπε οτι πηρε βαρος και με το παραπανω με το θηλασμο.

Μπράβο σου !!!!! μπράβο σας!!!!:D

κράτα μόνο να ζυγίζεις το παιδί μια φορά την εβδομάδα μέχρι να σιγουρευτέις ότι όλα οκ.....(όχι για να αγχωνεσαι αλλά να ξέρεις τι γίνεται και να το αντιμετωπίζεις)

όταν θέλεις μας γράφεις λίγο πιο αναλυτικά για την προσπάθειά σου να πάρουν κουράγιο και άλλες μανούλες που προσπαθούν......

Καλησπέρα και πάλι...

Έχω μερικές ερωτήσεις ακόμα:

Εδώ και μερικές μέρες, ο μικρούλης θηλάζει το απόγευμα από τις 19:00-20:00 έως και τις 23:00 - 00:00 ανάλογα με την περίπτωση. Ενώ λοιπόν είναι στο στήθος και τρώει, ξαφνικά αρχίζει να κλαίει! Προσπαθώ να τον παρηγορήσω και του αλλάζω στήθος. Τρώει για λίγο και από το άλλο και μετά ξανά κλάματα. Δεν μπορώ να καταλάβω τι συμβαίνει. Έχω δοκιμάσει να τον αλλάξω, να του κάνω μπάνιο, να τον νανουρίσω στην αγκαλιά, ή και να του ξαναδώσω στήθος μετά από τις παραπάνω προσπάθειες. Κάθε φορά πιάνει και κάτι διαφορετικό. Έχει καμία ιδέα τι μπορεί να του φταίει και ξαφνικά αρχίζει τα κλάματα;

Και μία δεύτερη ερώτηση:

Πότε περίπου θα αρχίσουμε να έχουμε ένα υποτυπώδες "πρόγραμμα"; Σε λίγες μέρες σαραντίζουμε και από βάρος πάμε πολύ καλά. Ρωτάω γιατί ενώ θέλω να πάμε βόλτα, αγχώνομαι μήπως πεινάσει στο μισάωρο και θα πρέπει να γυρίσουμε εσπευσμένα.. (δεν έχω συνηθήσει ακόμα στην ιδέα του δημόσιου θηλασμού)

Ευχαριστωωωώ

2IW7p3.png

xwifp2.png

Καλησπέρα και πάλι...

Έχω μερικές ερωτήσεις ακόμα:

Εδώ και μερικές μέρες, ο μικρούλης θηλάζει το απόγευμα από τις 19:00-20:00 έως και τις 23:00 - 00:00 ανάλογα με την περίπτωση. Ενώ λοιπόν είναι στο στήθος και τρώει, ξαφνικά αρχίζει να κλαίει! Προσπαθώ να τον παρηγορήσω και του αλλάζω στήθος. Τρώει για λίγο και από το άλλο και μετά ξανά κλάματα. Δεν μπορώ να καταλάβω τι συμβαίνει. Έχω δοκιμάσει να τον αλλάξω, να του κάνω μπάνιο, να τον νανουρίσω στην αγκαλιά, ή και να του ξαναδώσω στήθος μετά από τις παραπάνω προσπάθειες. Κάθε φορά πιάνει και κάτι διαφορετικό. Έχει καμία ιδέα τι μπορεί να του φταίει και ξαφνικά αρχίζει τα κλάματα;

Και μία δεύτερη ερώτηση:

Πότε περίπου θα αρχίσουμε να έχουμε ένα υποτυπώδες "πρόγραμμα"; Σε λίγες μέρες σαραντίζουμε και από βάρος πάμε πολύ καλά. Ρωτάω γιατί ενώ θέλω να πάμε βόλτα, αγχώνομαι μήπως πεινάσει στο μισάωρο και θα πρέπει να γυρίσουμε εσπευσμένα.. (δεν έχω συνηθήσει ακόμα στην ιδέα του δημόσιου θηλασμού)

Ευχαριστωωωώ

Σου βάζω να διαβάσεις αυτό

http://www.kellymom.com/babyconcerns/fussy-evening.html

η συμπεριφορά αυτή είναι φυσιολογική εσύ θα βρεις τρόπους να το αντιμετωπίσεις σιγά σιγά....

άρχισε να βγαίνεις ..... όχι μόνο για το μωρό αλλά και για σένα

βγαίνοντας θα δεις ότι υπάρχουν μέρη να θηλάσεις το μωρό διακριτικά (στο αυτοκίνητο, στην καφετέρια σε κάποιο τραπέζι πιο πίσω μακριά από αδιάκριτα βλέμματα, στην τουαλέτα....) χωρίς να σε δει κανείς ακόμα και καθισμένη σε ένα παγκάκι μεσ στην μέση του δρόμου (θέλει λίγη εξάσκηση π.χ μπορείς να βάλεις δυο μπλούζες (ξέρω κάνει ζέστη αλλά οκ δεν είναι και τρομερό...:-P) εγώ φόραγα μια πολύ λεπτή αμάνικη από μέσα (βαθύ ντεκολτέ ) και μια πιο ριχτή από πάνω, σηκώνεις την απο πάνω σου μένει η κάτω να καλύψει την κοιλιά και η πάνω καλύπτει λίγο το στήθος....... οι πιο αδιάκριτοι με ρώταγαν “κοιμάται η μπεμπούλα ε κουράστηκε το καημένο” και έλεγα “μμμμμμμμμ ναι “. το σλιγκ μεγάλη εφεύρεση έχω θηλάσει στο σούπερ στην έκθεση σπιτιού στο mall παντού............:D

βγες εσύ και θα δεις ότι δεν είναι τίποτα υπάρχουν τρόποι για όλες μας:-D

Σε ευχαριστώ Κριστίνα...

Για να δούμε... Ελπίζω να ξεπεράσω σιγά-σιγά τις αναστολές μου...

Σχετικά με τον δημόσιο θηλασμό και εγώ έτσι έλεγα στην αρχή. Αφού σαρανήσαμε και έχοντας περάσει αμέτρητες ώρες θηλασμού όλα ήταν πιο εύκολα. Sling ακόμα δεν έχω δοκιμάσει, απλά αμελώ να αγοράσω, αλλά την πέρνω αγκαλίτσα και την σκεπάζω με ένα φουλάρι (για να μη σκάσει κιόλας). Εξάλλου η μικρή μου όταν ξεκινάει να τρώει ξεχνάει να σταματήσει. Και έτσι δεν μπορούμε να είμαστε συνέχεια κλεισμένοι στο σπίτι. Έχω αγοράσει, για τώρα το καλοκαίρι, μπλουζίτσες με ανοιχτό ντεκολτέ (τώρα μπορώ να τις βάλω που έχω κάνει και πλούσιο στήθος;)), η πολύ ελαστικές που να μπορούν να κατέβουν κάτω από το στήθος. Έχω θηλάσει σε ταβέρνες, σε καφετέριες, σε σπίτια φίλων.... Κανένας δεν καταλαβαίνει ότι τρώει όλοι νομίζουν ότι κοιμάται. Και μάλιστα την βάζω στο στήθος και χωρίς να θέλει να φάει αλλά όταν απλά έχει γκρινίτσα και θέλω να την ηρεμήσω... Και την ώρα που είμαι εκτός σπιτιού και την θηλάζω νιώθω μια απέραντη ευτυχία :P. Δοκίμασε το!!!

Έχω αγοράσει, για τώρα το καλοκαίρι, μπλουζίτσες με ανοιχτό ντεκολτέ (τώρα μπορώ να τις βάλω που έχω κάνει και πλούσιο στήθος;)), η πολύ ελαστικές που να μπορούν να κατέβουν κάτω από το στήθος.

Εγώ το είχα βρει πιο εύκολο να σηκώνω την μπλούζα και ούτε φορούσα δεύτερη από κάτω γιατί από μπροστά έκρυβε το μωρό από πίσω η καρέκλα. Στην αρχή νόμιζα και εγώ ότι θέλω με ανοιχτό ντεκολτέ, με κουμπιά μπροστά, κλπ, αλλά τελικά δεν με βόλεψαν. Όπως βολεύεται η καθεμία, η έξοδος μετράει.

Πάντως μη φοβάστε τη βόλτα, καμία σχέση με το σπίτι, τρώνε λίγο και μετά ησυχάζουν από τους θορύβους, τα χρώματα, τις άλλες παραστάσεις.

Χαίρομαι πολύ για σένα. Έτσι τα είχα καταφέρει κι εγώ με το πρώτο μου μωράκι. Ξεκίνησα την προσπάθεια αποκλειστικού θηλασμού όταν ήταν 5 εβδομάδων και λίγο πριν κλείσει τις 7 εβδομάδες, άρχισε να μου πετάει το μπουκάλι και να μου δείχνει ότι χόρτασε από μένα. Τι ευτυχία ήταν αυτή! Δεν περιγράφεται. Μπράβο σου που τα καράφερες!

3Wwep3.png

k8Q2p3.png

Με ρώτησαν πρόσφατα αν χορταίνω ύπνο και αν και πότε σταμάτησε να ξυπνάει η μικρή (λόγω θηλασμού). Η απάντηση μου ήταν: η κόρη μου σταμάτησε να ξυπνάει για θηλασμό στα 3.5 χρόνια αλλά εγώ κοιμάμαι από τότε που ήταν 8-9 μηνών. Τότε αρχίσαμε να κοιμόμαστε μαζί.

Συμφωνώ με τη Κριστίνα και επαυξάνω, ο κοινός ύπνος είναι υποκειμενικό θέμα. Πιστεύω όμως ότι αν κάποιος δώσει χρόνο, για να το συνηθίσει, και το δει χωρίς προκατάληψη, θα έχει ευχάριστες εκπλήξεις.

Δεν ξέρω αν μπορούμε να το πούμε προκατάληψη, αλλά μου αρέσει πολύ το θέατρο, ο κινηματογράφος, το φαγητό έξω με τον άντρα μου ή με φίλους/φίλες. Μου αρέσει πολύ ο ύπνος, να βλέπω ντιβιντί πριν πέσω για ύπνο, να διαβάζω πριν πέσω για ύπνο, να κάνω μπάνιο πριν πέσω για ύπνο. Όταν εργάζομαι, μαγειρεύω πριν πέσω για ύπνο. Και επίσης, έχω την απαίτηση και το δεύτερο παιδί μου, όπως και το πρώτο, να μάθει (περίπου όταν χρονίσει) να πέφτει για ύπνο το βράδυ στις 9. Πώς μπορούν όλα αυτά να συδυαστούν με co-sleeping; Και ναι, αν χρειαστεί να θυσιάσω το θηλασμό, για χατήρι όλων των παραπάνω, είμαι έτοιμη να το κάνω.

3Wwep3.png

k8Q2p3.png

Δεν ξέρω αν μπορούμε να το πούμε προκατάληψη, αλλά μου αρέσει πολύ το θέατρο, ο κινηματογράφος, το φαγητό έξω με τον άντρα μου ή με φίλους/φίλες. Μου αρέσει πολύ ο ύπνος, να βλέπω ντιβιντί πριν πέσω για ύπνο, να διαβάζω πριν πέσω για ύπνο, να κάνω μπάνιο πριν πέσω για ύπνο. Όταν εργάζομαι, μαγειρεύω πριν πέσω για ύπνο. Και επίσης, έχω την απαίτηση και το δεύτερο παιδί μου, όπως και το πρώτο, να μάθει (περίπου όταν χρονίσει) να πέφτει για ύπνο το βράδυ στις 9. Πώς μπορούν όλα αυτά να συδυαστούν με co-sleeping; Και ναι, αν χρειαστεί να θυσιάσω το θηλασμό, για χατήρι όλων των παραπάνω, είμαι έτοιμη να το κάνω.
αν ηξερες μονο ποσα κλαματα εκανα στην αρχη γιατι νομιζα οτι ηρθε καποιος να μπει αναμεσα σε εμενα και τον αντρα μου με τον οποιο παρεπῖπτοντως λατρευω να κοιμαμαι.τελικα ανακαλυψαμε οτι λατρευουμε να τον εχουμε στη μεση και οταν τον βαζω στο κρεβατι του το δικο μου μοιαζει αδειο και ο αντρας μου ειναι 1,95.τιποτα δε χανεις. μονο κερδισμενος βγαινεις απο αυτο και γεματος ανθρωπος.μιλω για εμενα.γνωμη μου και απλα τη μοιραζομαι.το θηλασμο απο την αρχη δεν ηθελα να τον θυσιασω για τιποτα.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...