Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Νέα μανούλα, απορίες για θηλασμό

Recommended Posts

Σας ευχαριστώ και τις 2 για την απάντηση.

Η μικρούλα πλέον δεν πιάνει το στήθος μου ούτε καν για πιπίλα. Δοκίμασα και νωρίτερα από το συνηθισμένο τα γεύματα αλλά τίποτα. Κλαίει και οδύρεται.

Σήμερα το πρωί και πριν από λίγο της έδωσα το λίγο γάλα που μάζεψα με το μικρό θήλαστρο που έχω.

Σκέφτομαι λοιπόν ότι η μόνη λύση σε αυτή τη φάση είναι το νοσοκομειακό θήλαστρο. Θα πάρω αύριο τηλέφωνο εκεί που αναφέρει το συγκεκριμένο ποστ. Ελπίζω να υπάρχει και να μπορούν να το στείλουν στη Χίο..

Σε αντίθετη περίπτωση ποιο από αυτά που είναι προς αγορά θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω?

Συμφωνώ μην αγοράζεις τσάμπα κάποιο άλλο θήλαστρο στην παρούσα φάση μόνο το νοσοκομειακό θα μπορεί να σε βοηθήσει. διάβασε τις πρώτες σελίδες της ενότητας του επαναγαλακτισμού και θα χαρώ να τα πουμε και εκει....

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

]αιμα στα κακα και βλεννα.....χμ...κοψε τα γαλακτοκομικα για αρχη (μινιμουμ 2-3 βδομαδες) υπαρχει περιπτωση να ειναι δειγμα αλλεργιας....σου εκανε μια φορα ή αρκετες???[/

ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΑΛΛΑ ΝΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΩ ΟΤΙ ΤΟ ΑΙΜΑ ΗΤΑΝ ΣΤΑ ΟΥΡΑ Κ ΟΧΙ ΣΤΑ ΚΑΚΑ

]αιμα στα κακα και βλεννα.....χμ...κοψε τα γαλακτοκομικα για αρχη (μινιμουμ 2-3 βδομαδες) υπαρχει περιπτωση να ειναι δειγμα αλλεργιας....σου εκανε μια φορα ή αρκετες???[/

ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΑΛΛΑ ΝΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΩ ΟΤΙ ΤΟ ΑΙΜΑ ΗΤΑΝ ΣΤΑ ΟΥΡΑ Κ ΟΧΙ ΣΤΑ ΚΑΚΑ

Αυτο ειναι πιθανο σημαδι ουρολοιμωξης, κυστιτιδας κλπ.

Αν υπαρχει και στασιμοτητα στο βαρος, καλο ειναι να το ελεγξετε.

Σε καθε περιπτωση, πες το στο γιατρο.

k9Tap3.png

Αναρωτιέμαι μήπως μειώθηκε το γάλα μου μιας και εδώ και μερικές ημέρες παρατηρώ τα εξής:

-Ο μπέμπης φαίνεται χορτασμένος μόνο μετά από το πρώτο βραδυνό τάισμα, οπότε έχει πρώτα κοιμηθεί 4-5 ώρες και μετά το πρώτο πρωινό, οπότε πάλι έχει να θηλάσει 2-3 ώρες.

-Στη συνέχεια της ημέρας όσο και να τον ταΐζω, δεν ησυχάζει κι όλο ψάχνει.

-Τότε καμιά φορά του δίνουμε δικό μου αντλημένο γάλα με το μπιμπερό και επιτέλους ησυχάζει (120-160ml).

-Το στήθος μου δεν πρήζεται ποτέ, μα δεν φαίνεται καν γεμάτον, όσες ώρες κι αν έχω να θηλάσω, όπως σήμερα, που έλειπα για έξη ώρες.

-Εδώ και εβδομάδες, το πρωί, θηλάζω και ταυτόχρονα αντλώ. Ενώ έβγαζα γύρω στα 150ml στα 10', τώρα βγάζω 80ml στα 30'.

-Τον τελευταίο μήνα δεν πήρε το βάρος όπως τους προηγούμενους.

Και παραθέτω και τα στοιχεία του:

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος

38εβδ. 2μ. ημερολογιακά, 37 εβδ. υπερηχογραφικά (δεν είχα σταθερή περίοδο)

Β. Το φύλο του βρέφους

Αγόρι

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ)

Καισαρική λόγω ΠΚΤ

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία.

Επισκληρίδιος

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη.

10,4 στην έξοδο

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο.

ΟΧΙ

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες

29/10 2990 γέννηση, εκεί πρέπει να έχει γίνει λάθος, απ'ότι μου, γιατί 2 24ωρα μετά τον ζύγισαν και ήταν 3100

2/11 2930 έξοδος μαιευτήριο

6/11 2910 ζυγαριά παιδιάτρου

10/11 3017 ζυγαριά δική μου

12/11 3024

19/11 3650

23/11 3870

7/12 4500

29/12 5050

15/1 5350

6/2 5700

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο.

έχω χάσει το λογαριασμό...

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει

Σε όλα

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα

ΟΧΙ

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο

~10

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο

5-6

10. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη...

Τρώει λαίμαργα στην αρχή για κανά 5λεπτο και μετά χαλαρώνει.

Πολλές φορές χτυπιέται την ώρα που τρώει (κι ας έχει ρευτεί), τραβόντας τη θηλή και τεντώνοντας το σώμα του

Τη νύχτα κοιμάται 6 ώρες συνεχόμενες. Εκτώς αυτών δεν έχουμε πρόγραμμα.

Πίνει μητρικό με το μπιμπερό κάποιες φορές.

Εδώ και 1,5 μήνα κάνει πολύ αραιά και πρασινωπά κακάκια (θα του κάνω καλλιέργεια την άλλη εβδομάδα).

Παρακαλώ για άλλη μια φορά τα φώτα σας!!Ευχαριστώ!

Το παιδί μπαίνει στη ζωή σου & κάνει τόση φασαρία, που δεν αντέχεις.

Το παιδί φεύγει και αφήνει τόση ησυχία, που νομίζεις θα τρελαθείς.

Διαφημίσεις

Σχετικά με την πιθανή μείωση γάλακτοσ κανείς;;;

Goofy,

To βάρος σας είναι πολύ καλό έτσι κι αλλιώς οπότε δεν τίθεται θέμα δικής σου παραγωγής. Πάνες πολύ καλές αλλά μπορεί όμως το μωρό επειδή θηλάζει πολύ συχνά και για λίγο όπως γράφεις να μην φτάνει στο λιπαρό γάλα. Και δε χορταίνει οπότε σύντομα ξαναθηλάζεις, παίρνει πάλι μόνο το πρώτο γάλα και κάνει πράσινα κακά.

Γιαυτό σου είπα να διαβάσεις το λινκ που σου έδωσα. Δοκίμασε να τον κρατήσεις για περισσότερη ώρα στο ένα στήθος και αν μπορείς να δίνεις ένα στήθος κάθε φορά και να στο αδειάζει καλά.

Στην ηλικία που είναι το μωρό σου δεν μπορεί να μειώθηκε το γάλα σου.

Το στήθος σου είναι φυσικό να μην πρήζεται. Δεν είναι δυνατόν να πρήζεται για πάντα, τώρα έχει μάθε να παράγει γάλα όποτε χρειάζεται, δεν χρειάζεται να παράγει σε άσχετες στιγμές.

Το βάρος του τον τελευταίο μήνα είναι φυσιολογικό για την ηλικία, δες τις καμπύλες ανάπτυξης στο βιβλιάριο υγείας. Καμπύλες είναι όχι ευθείες. Αν τα μωρά έβαζαν το ίδιο βάρος κάθε μήνα, τότε θα υπήρχαν ευθείες ανάπτυξης. Όμως μέχρι τώρα κανένα μωρό δεν μεγάλωσε έτσι, όλα μεγαλώνουν με καμπύλες!!!

Η αποτελεσματικότητα των αντλήσεων μειώνεται όσο αυξάνεται η χρονική απόσταση από τον τοκετό.

Τίποτα από τα όσα γράφεις δεν είναι ένδειξη μείωσης γάλακτος.

Η μόνη συμβουλή που έχω να σου δώσω είναι να μην ασχολείσαι με το θήλαστρο και να μην ανακατεύεις το θηλασμό με τα μπουκάλια. Αν το μωρό διανύει άλμα ανάπτυξης και χρειάζεται περισσότερο γάλα, τα μπουκάλια σε εμποδίζουν να πετύχεις μεγαλύτερη παραγωγή.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Μα πρέπει να βγάζω γάλα για να μπορώ να λείψω καμιά ώρα. Άσε που με περιμένει μετακόμιση και πρέπει να κάνω αποθήκη...Τι να κάνω;;Να δώσω σκόνη;

Θα κάνεις δυο μικρές αντλήσεις για ένα γεύμα ή θα νοικιάσεις για ένα μικρό διάστημα ένα νοσοκομειακό θήλαστρο.

Σε λίγο καιρό το παιδί θα ξεκινήσει στερεές τροφές. Όταν κάνει κανονικά γεύματα, θα φροντίζεις να παίρνει το γεύμα των στερεών όταν λείπεις για να μην χρειάζεται να αντλείς γάλα.

Όταν λες ότι θα κάνεις μετακόμιση και θα λείπεις, τι εννοείς; Πόσες ώρες θα λείπεις;

Διαφημίσεις

Καλησπέρα. Αγλαία θα ήθελα λίγο τα φώτα σου.

Έχουμε μπει στις στέρεες τροφές και δοκίμασα βιολογικές κρέμες αλλά μάταια. Στην αρχή φάνηκε να τις δέχεται αλλά μετά που ξεκινήσαμε φρουτόκρεμα δεν τις ήθελε, έτσι του πήρα βανίλια εμπορίου την οποία φτιάχνω με δικό μου γάλα και όχι με νερό. Υπάρχει πρόβλημα αν τις φτιάχνω με γάλα αντί νερό?

Σε ευχαριστώ για την απάντηση.

5JP7p3.png

rnsFp2.png

Καλησπέρα. Αγλαία θα ήθελα λίγο τα φώτα σου.

Έχουμε μπει στις στέρεες τροφές και δοκίμασα βιολογικές κρέμες αλλά μάταια. Στην αρχή φάνηκε να τις δέχεται αλλά μετά που ξεκινήσαμε φρουτόκρεμα δεν τις ήθελε, έτσι του πήρα βανίλια εμπορίου την οποία φτιάχνω με δικό μου γάλα και όχι με νερό. Υπάρχει πρόβλημα αν τις φτιάχνω με γάλα αντί νερό?

Σε ευχαριστώ για την απάντηση.

Το πρόβλημα με τη ρυζόκρεμα του εμπορίου δεν είναι στο ότι τη φτιάχνεις με νερό, αλλά στα συστατικά που περιέχει, που είναι ζάχαρη, αγελαδινό γάλα και όλα τα υπόλοιπα που γράφει στο κουτί (χημικά, βελτιοτικά γεύσης, συντηρητικά κλπ).

Τη φρουτόκρεμα δεν τη θέλει; Αν τρώει φρουτόκρεμα (εννοώ με φυσικά φρούτα εποχής), τότε δεν υπάρχει λόγος να δίνεις βανίλια! Μπορείς να δίνεις ένα γεύμα φρουτόκρεμα μέχρι να ξεκινήσεις χορτόσουπες και την υπόλοιπη μέρα θηλασμό. Αν πάλι δεν θέλει ούτε τη φρουτόκρεμα, τότε περίμενε λίγο και δοκίμασε τα λαχανικά. Δεν είναι υποχρεωτικό να ξεκινήσει να τρώει από την αρχή μεγάλη ποσότητα, πολύ λίγα παιδιά το κάνουν. Τα περισσότερα τρώνε μόνο μερικές κουταλίτσες για αρκετό καιρό και το υπόλοιπο γεύμα είναι με γάλα. Οι στερεές στην αρχή είναι συμπληρωματικές του θηλασμού, μόνο αν το μωρό αντικαταστήσει από μόνο του γεύμα θηλασμού με στερεές το ακολουθούμε, αλλιώς δεν επιβάλουμε γεύμα στερεών αν δεν το θέλει. Τις περισσότερες φορές που κάποιο μωρό δεν δέχεται τις στερεές, μπορεί να υπάρχει κάποια αλλεργία ή δυσανεξία και το μωρό προστατεύεται με το να ξεκινήσει τις στερεές αργότερα, όταν το πεπτικό του θα είναι πιο ώριμο.

HXuSp2.pngaS46p2.png

Αν φτιάχνεις φρουτόκρεμα εμπορίου με γάλα δικό σου ή φόρμουλα θα γίνει ακόμη πιο γλυκιά γιατί και τα δύο γάλατα είναι γλυκά σε σχέση με το νερό. Ίσως έχει πρόβλημα να δεχθεί λιγότερο γλυκές γεύσεις.

Εγώ έκανα βιολογική κρέμα που δεν έχει γάλα και πρόσθετα φόρμουλα ή πρόσθετα βιολογική κρέμα στα αλεσμένα φρούτα. Αργότερα έδινα βρασμένο κουάκερ (για ίνες) στο οποίο έβαζα πάλι φόρμουλα.

Φυσικά τρώνε τις κρέμες εμπορίου γιατί είναι πολύ πολύ γλυκές.

Το πρόβλημα με τη ρυζόκρεμα του εμπορίου δεν είναι στο ότι τη φτιάχνεις με νερό, αλλά στα συστατικά που περιέχει, που είναι ζάχαρη, αγελαδινό γάλα και όλα τα υπόλοιπα που γράφει στο κουτί (χημικά, βελτιοτικά γεύσης, συντηρητικά κλπ).

Τη φρουτόκρεμα δεν τη θέλει; Αν τρώει φρουτόκρεμα (εννοώ με φυσικά φρούτα εποχής), τότε δεν υπάρχει λόγος να δίνεις βανίλια! Μπορείς να δίνεις ένα γεύμα φρουτόκρεμα μέχρι να ξεκινήσεις χορτόσουπες και την υπόλοιπη μέρα θηλασμό. Αν πάλι δεν θέλει ούτε τη φρουτόκρεμα, τότε περίμενε λίγο και δοκίμασε τα λαχανικά. Δεν είναι υποχρεωτικό να ξεκινήσει να τρώει από την αρχή μεγάλη ποσότητα, πολύ λίγα παιδιά το κάνουν. Τα περισσότερα τρώνε μόνο μερικές κουταλίτσες για αρκετό καιρό και το υπόλοιπο γεύμα είναι με γάλα. Οι στερεές στην αρχή είναι συμπληρωματικές του θηλασμού, μόνο αν το μωρό αντικαταστήσει από μόνο του γεύμα θηλασμού με στερεές το ακολουθούμε, αλλιώς δεν επιβάλουμε γεύμα στερεών αν δεν το θέλει. Τις περισσότερες φορές που κάποιο μωρό δεν δέχεται τις στερεές, μπορεί να υπάρχει κάποια αλλεργία ή δυσανεξία και το μωρό προστατεύεται με το να ξεκινήσει τις στερεές αργότερα, όταν το πεπτικό του θα είναι πιο ώριμο.

Πριν ξεκινήσουμε τις στέρεες και πριν του δώσω ο,τιδήποτε είχα κάνει έρευνα και όλα αυτά που λες τα ήξερα και τα ξέρω. Αλλά επειδή σύντομα θα γυρίσω στην δουλειά πρέπει να εξασφαλίσω 3 γεύματα στο παιδί και πρέπει υποχρεωτικά να τρώει κάτι το απόγευμα γιατί εγώ θα γυρίζω μετά τις 5 ίσως και πιο αργά. Ξεκίνησα με βιολογικό ρυζάλευρο το οποίο έφαγε 2-3 φορές αλλά μετά δεν το ήθελε. Έπειτα του έδωσα βιολοική βανίλια και έκανε πάλι το ίδιο. Την έφαγε μέχρι που ξεκίνησε φρούτα. Μόλις δοκίμασε φρούτα δεν ήθελε την βανίλια. Έτσι σήμερα του έδωσα βανίλια εμπορίου με βαριά καρδιά στην οποία έβαλα το δικό μου γάλα αντί νερό.

Ρωτάω λοιπόν αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα σε αυτό!

5JP7p3.png

rnsFp2.png

Αν φτιάχνεις φρουτόκρεμα εμπορίου με γάλα δικό σου ή φόρμουλα θα γίνει ακόμη πιο γλυκιά γιατί και τα δύο γάλατα είναι γλυκά σε σχέση με το νερό. Ίσως έχει πρόβλημα να δεχθεί λιγότερο γλυκές γεύσεις.

Εγώ έκανα βιολογική κρέμα που δεν έχει γάλα και πρόσθετα φόρμουλα ή πρόσθετα βιολογική κρέμα στα αλεσμένα φρούτα. Αργότερα έδινα βρασμένο κουάκερ (για ίνες) στο οποίο έβαζα πάλι φόρμουλα.

Φυσικά τρώνε τις κρέμες εμπορίου γιατί είναι πολύ πολύ γλυκές.

Στην φρουτόκρεμα δεν βάζω γάλα, την φτιάχνω με φρέσκα βιολογικά φρούτα και αντί μπισκότων που μου είπε ο παιδίατρος βάζω βιολογικό ρυζάλευρο για να πήξει.

Δοκίμασα και βρώμη αλλά εκεί η αποτυχία ήταν ακόμη μεγαλύτερη!

Ο μικρός είναι γλυκατζής:)

5JP7p3.png

rnsFp2.png

Διαφημίσεις

Έτσι σήμερα του έδωσα βανίλια εμπορίου με βαριά καρδιά στην οποία έβαλα το δικό μου γάλα αντί νερό.

Ρωτάω λοιπόν αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα σε αυτό!

Πρόβλημα από την άποψη του ότι θα πάθει κάτι το μωρό επειδή αντί για νερό βάζεις γάλα δεν υπάρχει, αν και το θεωρώ λίγο άσκοπο, anyway.

Γιατί επιμένεις να δίνεις βανίλια αφού δεν θέλει; Γιατί δεν δίνεις 2 φορές φρούτα τη μέρα αντί για βανίλια;

jv42p3.png

DfUyp2.png

Πρόβλημα από την άποψη του ότι θα πάθει κάτι το μωρό επειδή αντί για νερό βάζεις γάλα δεν υπάρχει, αν και το θεωρώ λίγο άσκοπο, anyway.

Γιατί επιμένεις να δίνεις βανίλια αφού δεν θέλει; Γιατί δεν δίνεις 2 φορές φρούτα τη μέρα αντί για βανίλια;

Χμ μπορεί να μην είναι και τόσο άσκοπο αν σκεφτείς ό,τι έχω 10λίτρα στην κατάψυξη και δεν θέλει με τίποτα να τα πιει από το μπουκάλι. Πρέπει ή να τα χρησιμοποιήσω κάπου ή να τα πετάξω!

Τα φρούτα του δημιουργούν δυσκοιλιότητα και αν τα τρώει 2 φορές καήκαμε! Βανίλια δεν τρώει την βιολογική, την κοινή την τρώει με ευχαρίστηση!

5JP7p3.png

rnsFp2.png

Φυσικά δεν θα πετάξεις το γάλα σου. Αλλά πάλι η βανίλια εμπορίου γίνεται ακόμα πιο γλυκιά όταν τη κάνεις με το γάλα σου.

Γιατί δεν κάνεις μία μεικτή κρέμα, φρούτα, βιολογική ολικής με ίνες χωρίς γάλα και γάλα δικό σου και να την τρώει σε δύο δόσεις; Καλά φρέσκια κρέμα κάθε φορά εννοείται.

Εγώ επειδή έκανα τις βιολογικές με φόρμουλα γλύκαιναν αρκετά και τις έτρωγαν.

Κουάκερ βρασμένο έδωσα όταν ήταν 8 μηνών νομίζω. Το δικό σου μάλλον είναι μικρό ακόμη για να χωνέψει τόση ίνα.

Φυσικά δεν θα πετάξεις το γάλα σου. Αλλά πάλι η βανίλια εμπορίου γίνεται ακόμα πιο γλυκιά όταν τη κάνεις με το γάλα σου.

Γιατί δεν κάνεις μία μεικτή κρέμα, φρούτα, βιολογική ολικής με ίνες χωρίς γάλα και γάλα δικό σου και να την τρώει σε δύο δόσεις; Καλά φρέσκια κρέμα κάθε φορά εννοείται.

Εγώ επειδή έκανα τις βιολογικές με φόρμουλα γλύκαιναν αρκετά και τις έτρωγαν.

Κουάκερ βρασμένο έδωσα όταν ήταν 8 μηνών νομίζω. Το δικό σου μάλλον είναι μικρό ακόμη για να χωνέψει τόση ίνα.

Δοκίμασα να βάλω και φρούτο στην βιολογική αλλά δεν!!! Έκανα όλους τους δυνατούς συνδιασμούς. Το κουάκερ δεν το ήθελε καθόλου. Μια κουταλιά του έβαλα στο στόμα με το ζόρι και έκανε 5 λεπτά να την καταπιεί και αηδίαζε, του ερχόταν εμετός. Ε όχι...δεν θέλω να κάνω τέτοια βασανιστήρια στο παιδί μου.

5JP7p3.png

rnsFp2.png

Όχι το κουάκερ μου φαίνεται υπερβολικό. Θα είναι σαν οδοστρωτήρας στο έντερό του. Εγώ έβαζα λίγη κρέμα στα φρούτα για να είναι πιο θρεπτική.

Εσύ ξέρεις καλύτερα, πάρε μία πιο άγλυκη κρέμα εμπορίου και ότι φάει. Απλά στα είπα γιατί το είχες ψάξει.

Θα κάνεις δυο μικρές αντλήσεις για ένα γεύμα ή θα νοικιάσεις για ένα μικρό διάστημα ένα νοσοκομειακό θήλαστρο.

Σε λίγο καιρό το παιδί θα ξεκινήσει στερεές τροφές. Όταν κάνει κανονικά γεύματα, θα φροντίζεις να παίρνει το γεύμα των στερεών όταν λείπεις για να μην χρειάζεται να αντλείς γάλα.

Όταν λες ότι θα κάνεις μετακόμιση και θα λείπεις, τι εννοείς; Πόσες ώρες θα λείπεις;

Μα για ένα γεύμα έβγαζα τόσο καιρό. Ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται κι έτσι θέλω να έχω πάντα γάλα στο ψυγείο.Να πριν λίγες ημέρες χρειάστηκε να πάω στο Παίδων την άλλη μου κόρη π.χ.

Η μετακόμιση θα πάρει μία ημέρα από το πρωί μέχρι αργά το απόγευμα, μόνο για μάζεμα και μεταφορά. Με τους ρυθμούς που τρώει, θα χρειαστώ τουλ. 6-7 μπουκάλια γάλα.

Αλήθεια το γάλα μπορούμε να το βάλουμε στην κατάψυξη, αν εχει πρώτα μείνει 1-2 ημέρες στο ψυγείο;

Όχι το κουάκερ μου φαίνεται υπερβολικό. Θα είναι σαν οδοστρωτήρας στο έντερό του. Εγώ έβαζα λίγη κρέμα στα φρούτα για να είναι πιο θρεπτική.

Εσύ ξέρεις καλύτερα, πάρε μία πιο άγλυκη κρέμα εμπορίου και ότι φάει. Απλά στα είπα γιατί το είχες ψάξει.

Το κουάκερ το χρησιμοποίησα ως έσχατη λύση. Βάζω ρυζάλευρο βιολογικό στα φρούτα και θα δοκιμάσω και το κουάκερ.

Πήρα μια κρέμα που λέει ΄χωρίς προσθήκα ζάχαρης'. Καλά όλα αυτά στην θεωρία αλλά στην πράξη πρέπει να συνεργάζεται και το παιδί.

Ευχαριστώ για την βοήθεια!

5JP7p3.png

rnsFp2.png

Αγλαία σκέτα φρούτα τρώει αλλά κάπως δεν πρέπει να πήξουν? Τρώει μήλο, αχλάδι, μπανάνα και πορτοκάλι και το μείγμα βγαίνει πολύ αραιό. Ο γιατρός μου είπε να βάλω μέσα μπισκότα αλλά για να μην δώσω έξτρα ζάχαρη και εκεί προτίμησα το ρυζάλευρο που με συμβούλεψαν και άλλες μαμάδες.

Κρέας και λαχανικά δεν τρώει προς το παρόν.

5JP7p3.png

rnsFp2.png

Αγλαία σκέτα φρούτα τρώει αλλά κάπως δεν πρέπει να πήξουν? Τρώει μήλο, αχλάδι, μπανάνα και πορτοκάλι και το μείγμα βγαίνει πολύ αραιό. Ο γιατρός μου είπε να βάλω μέσα μπισκότα αλλά για να μην δώσω έξτρα ζάχαρη και εκεί προτίμησα το ρυζάλευρο που με συμβούλεψαν και άλλες μαμάδες.

Κρέας και λαχανικά δεν τρώει προς το παρόν.

βάζεις περισσότερη μπανάνα και λιγότερο πορτοκάλι;)....και θα είναι μια χαρά πηχτό

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...