Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Δημόσιο Σχολείο ή Ιδιωτικό και γιατί

Δημόσιο σχολείο ή Ιδιωτικό  

1.164

1. 1. Δημόσιο σχολείο ή Ιδιωτικό

• Δημόσιο
      554
    • Ιδιωτικό
      504

Recommended Posts

Καλά ΟΚ, έχω πεθάνει από τα γέλια...:mrgreen:

αν ειρωνευεσαι, μ'αυτο το σχολιο, σου'χω κι αλλα απιστευτα, που δεν ειναι για γελια... μαλλον για προβληματισμο...:rolleyes:

κι ενα ακομη για food for thought:

επειδη τακωνονταν 2 2χρονα στο μεταβρεφικο, η αφεντικινα-υπευθυνη για το βρεφικο, χτυπησε το ενα στο μαγουλο(:shock::evil:) και του αφησε tatoo τις γκουμουτσοδαχτυλαρες της(κοινως του εκανε σημαδι το χερι της στο μαγουλο απ τη δυναμη!!!!:evil::evil::evil:) Ε, 1 ωρα, μεχρι να σχολασει το μωρο που,ξερετε, ψιλομιλαει σ αυτη την ηλικια, προσπαθουσαμε να του κανουμε πλυση εγκεφαλου, ωστε αν το ρωτησει η μαμα, να πει οτι το χτυπησε το αλλο παιδακι!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

μην ψαρωνετε απ τον ψευτικο εντυπωσιασμο! αυτα που βλεπετε τριγυρω στους παιδικους, τα κανουν κοπελες που ουτε ενσυμα δεν τους βαζουν!!! θα μου πεις,τι με νοιαζει; ε, ειναι θεμα ηθικης του καθε σχολειου(ή καλυτερα της καθε επιχειρησης) μετα...

λιγα ειναι τα ιδιωτικα που αγαπουν τα παιδια και την εκπαιδευση...:rolleyes:

AtQqp2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 762
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Κορίτσια κι αγόρια, μην ψαρώνετε... Αν νομίζετε πως με το ιδιωτικό θα γλυτώσετε τα ιδιαίτερα πλανάστε πλάνην οικτρά! Μην ξεχνάτε ότι ζούμε στην Ελλάδα! Εκεί που ο γονιός αν δεν πληρώσει ιδιαίτερο δεν νοιώθει... ασφαλής!!!!

Εδώ στο μεγαλύτερο και ακριβότερο και καλύτερο ιδιωτικό σχολείο της χώρας (όνομα και μη χωριό) τα παιδιά κάνουν ιδιαίτερα με καθηγητές μέσα από το σχολείο, παιδιά με μαθησιακές πάλι κάνουν ειδική αγωγή στο σπίτι (δεν τους καλύπτουν οι διαδραστικοί πίνακες, το υλικό, οι ψυχολόγοι κλπ)... Άσε που για παιδιά με διαγνωσμένη δυσλεξία δεν δέχονται οι γονείς (και το σχολείο φυσικά) να πάρουν βεβαίωση για μαθησιακή δυσκολία! Μήπως για να μην "πέσουν" τα ποσοστά επιτυχίας? Εκεί να δείτε πίεση...

Και δεν είναι το μόνο ιδιωτικό φυσικά που ξεζουμίζει τα παιδιά του από την α' δημοτικού...

tZh5p3.png

G0KVp3.png

Δεν εχω ιδιαιτερη εμπειρια διοτι μπορει να εχω εργαστει στον ιδιωτικο τομεα ,αλλα κυριως σε αλλες δουλειες πριν διοριστω και οχι σε ιδιωτικο σχολειο.Θα παραθεσω μονο την εμπειρια μου απο ενα δοκιμαστικο που ειχα κανει πριν μια δεκαετια σε γνωστο ιδιωτικο του Περιστεριου:μπηκα σε ενα τμημα της Γ΄δημοτικου:ειχε μεσα 36 μαθητες!Απο αυτους ,απο ο,τι ειδα,3-4 ηταν που συμμετειχαν πραγματικα στο μαθημα,το ενα παιδι μου εκανε ιδιαιτερη εντυπωση,φαινοταν πως το μαθημα το ειχε προετοιμασει απο το σπιτι και μιλω για καποια πολυ ιδιαιτερη προετοιμασια,μου ελεγε στοιχεια και λεπτομεε ρειες απο τις προσθετες πληροφοριες που εχουν τα βοηθηματα του εμποριου και που κυριως απευθυνονται στο δασκαλο.Φαινοταν οτι το παιδι τα ειχε αποστηθισει,δεν το κατακρινω αν το εκανε με δικη του ευχαριστηση,αλλα δεν το πιστευω...τελος παντων...παρολο που ηταν τα παιδια παρα πολλα,προσπαθησα να βοηθησω και τα πιο "αδυνατα"και αυτα που δεν ηθελαν να συμμετεχουν...στο τελος μου εγινε η παρατηρηση οτι ειμαι πολυ αναλυτικη και δε χρειαζεται,πρεπει καθε μερα να τελειωνει η ενοτητα οπως πρεπει.Ειχα παρακολουθησει πιο πριν και μια διδασκαλια του δασκαλου της ταξης και οντως γινονταν ολα αγχωτικα και βιαστικα για να τελειωσουν μεσα στο 40λεπτο...εγω δε λειτουργω ετσι.

Ο καθενας ας το κρινει οπως νομιζει...δε σχολιαζω τις εγκαταστασεις...οροφοι και σκαλες και μια πολυ μικρη αυλη.Δεν ξερω αλλα απο ενα ιδιωτικο θα περιμενα πιο συγχρονες εγκαταστασεις και οχι φυσικα τοσα παιδια στο τμημα!Οπως και το να μη δουλευει η ταξη με 3-4 μαθητες,αλλα να γινεται προσπαθεια να συμμετεχουν ολοι!

Στο δημοσιο εχω γνωρισει καταπληκτικους συναδελφους οπως και αλλους που δε θα ηθελα να κανουν ποτε μαθημα στο παιδι μου...αλλα συμφωνω με το μελος παραπανω που ειπε πως οποιος εχει τη δυνατοτητα και την επιθυμια του ιδιωτικου πρεπει να το ψαχνει παρα πολυ!!!Ειχα συμμαθητρια στα αγγλικα που πηγαινε σε μεγαλο και φημισμενο ιδιωτικο του Πειραια...εκανε αυτη φροντιστηριο στα μαθηματα δεσμης απο την Α'Λυκειου....δε λεω οτι φταιει το σχολειο αν αυτη δεν ανοιγε βιβλιο,αλλα αμα πηγαινε στο δημοσιο θα λεγαμε οτι ειναι ανεπαρκης η διδασκαλια,αμα βλεπουμε παιδι απο ιδιωτικο να κανει εξωτερικα φροντιστηρια δεν το σχολιαζουμε...ολα ειναι σχετικα και ειναι θεμα και του εκαστοτε καθηγητη/δασκαλου και του μαθητη και της οικογενειας με την οποια εχουμε να κανουμε.

Προτίμησα για το παιδί μου την ιδιωτική εκπαίδευση σε μεγάλο γνωστό ιδιωτικό σχολείο του Π. Ψυχικού. Βασικοί λόγοι δυο:

1. Το πνεύμα ομάδας και οικογένειας που επικρατεί παρά το μεγάλο αριθμό μαθητών. Ένα δέσιμο που φτάνει και μετά την αποφοίτηση.

2. Το πάρα πολύ καλό ΙΒ του σχολείου (Διεθνές απολυτήριο όπως αναφέρεται από κάποιον παρακάτω). Δεν ξέρω τι σκοπούς θα έχει το παιδί μου μετά από 14 χρόνια(!). Ήθελα όμως να του δώσω ένα πολύ καλό option σε περίπτωση που θέλει να σπουδάσει απευθείας έξω σε κάποιο καλό Παν/μιο όπως έκανα κι εγώ.

Ευχαριστώ

Προτίμησα για το παιδί μου την ιδιωτική εκπαίδευση σε μεγάλο γνωστό ιδιωτικό σχολείο του Π. Ψυχικού. Βασικοί λόγοι δυο:

1. Το πνεύμα ομάδας και οικογένειας που επικρατεί παρά το μεγάλο αριθμό μαθητών. Ένα δέσιμο που φτάνει και μετά την αποφοίτηση.

Θα συμφωνήσω απόλυτα ειναι μεγάλη αλήθεια αυτό.

Όλα είναι μια ιδέα...

Διαφημίσεις

Aν υπαρχει η οικονομικη δυνατοτητα τοτε βεβαιως και θα προτιμησω το ιδιωτικο-χωρις να απαξιωνω βεβαια ολα τα δημοσια. Και αυτο γιατι οι αθλοπαιδιες ειναι παρα πολυ καλες και επισης οι γνωριμιες που κανουν τα παιδια μπορει να ειναι χρησιμες για αργοτερα στη ζωη τους.

Από τα δημόσια της πόλης μου, προτιμώ το ιδιωτικό που τα στέλνω ( το οποίο είναι και εκτός πόλης). Το αναφέρω έτσι γιατι εγώ είμαι ευχαριστημένη απο το συγκεκριμένο σχολείο, και όχι απο το 'κύμα' των ιδιωτικών γενικότερα.....Δεν ξέρω εξ΄άλλου τι κάνουν στα άλλα σχολεία.

Εφ΄όσον λοιπόν έχω την δυνατότητα, θα συνεχίζω να τα στέλνω σε αυτό το σχολείο που συνεχίζει να επιβεβαιώνει την επιλογή μου.

''δεν ξέρω τι αξίζει πιο πολύ, η ειρήνη ή η αγωνία της ψυχής μας...'

Επειδή σκεφτόμαστε κι εμείς το ιδιωτικό θα ήθελα να ρωτήσω όσους ήδη στέλνετε τα παιδιά σας, τι κάνετε για να συναντιούνται τα παιδιά σας με τους φίλους/συμμαθητές τους, οι οποίοι φαντάζομαι μένουν σε διαφορετικές γειτονιές?

tZh5p3.png

G0KVp3.png

Εγώ πιστεύω και στο δημόσιο και στο ιδιωτικό εξαρτάται από τον δάσκαλο. Εμείς τώρα στα προνήπια (ιδωτικό σχολείο) έχουμε μια εξαιρετική δασκάλα που δεν επικεντρώνεται μόνο στο παιχνίδι και στα μαθήματα (που το παιδί μου έχει μάθει πάρα πολλά και όχι με πίεση και το τονίζω αυτό, αλλά πάντα μέσω του παιχνιδιού) αλλά και στον χαρακτήρα του κάθε παιδιού ξεχωριστά.

Συγκεκριμένα στην τελευταία μας συνάντηση μου είπε ότι το παιδί σας είναι εξαιρετικό όσο αφορά την μάθηση αλλά πρέπει να βρούμε και οι δυο τρόπους να ενισχύσουμε την αυτοπεποίθηση του παιδιού γιατί το βλέπει ότι δεν διεκδικεί την θέση του μέσα στην τάξη, ότι μιλά χαμηλόφωνα ενώ ξέρει να απαντήσει.Μου ανέφερε ένα παράδειγμα, και μου είπε ότι καλό θα ήταν να την ξεκινήσω ένα άθλημα,να την γράψω σε μια θεατρική ομάδα κ.α

Βλέπω ένα παιδί που έρχεται χαρούμενο από το σχολείο του και αυτό είναι το πιο σημαντικό.

Βλέπω τη δουλειά κάνουν και είμαι ευχαριστημένη γιατι δεν τα κάνουν μόνο για τους γονείς όπως πολύ πιστεύουν .

Ειναι πραγματικα πολυ νωρις για μας...αλλά σαν μαθητρια, που ξεκινησε απο το προνηπιο μεχρι και την 6η δημοτικου με ιδιωτικο και τελειωσε γυμνασιο και λυκειο σε δημοσιο, ψηφιζω ιδιωτικο, τουλαχιστον για το δημοτικο! Οι λόγοι? Δυστυχως πολλοι: 1)το δημοτικο προσφερει τη βαση της εκπαιδευσης, αλλα και της παιδειας ενος παιδιου και κανενας στο δημοσιο δεν ασχολειται με το καθε παιδι, αν υπαρχει αναγκη!

2)τα δημοσια συχνα αλλαζουν προγραμμα, κανουν απεργια, κλεινουν απροειδοποιητα για συνελευσεις, κτλ, χωρις να εχουν ενημερωσει γονεις και κηδεμονες τουλαχιστον απτην προηγουμενη μερα...

3)στο δημοσιο αν σου τυχει κακος ή κακη εκπαιδευτικος (και εννοω με κοινη ομολογια) πρεπει η να κανεις υπομονη η να αλλαξεις σχολειο, παρεες και καθημερινοτητα στο παιδι σου, σαν να φταιει αυτο!

4)οι εξτρα δραστηριοτητες που περιλαμβανει το προγραμμα ενος ιδιωτικου (γνωριζω φυσικα οτι πληρωνονται ολα αυτα) χαριζουν στο παιδι δημιουργικοτητα, υγεια σωματικη και ψυχικη, εναλλακτικες για το μελλον, το κοινωνικοποιουν, κτλ...

Τον καταλογο μπορω να τον συμπληρωνω μεχρι αυριο, αλλα καθενας αναλογα με τα οικονομικα του, τον χρονο που διαθετει για το παιδι του και το ενδιαφερον του για αυτο πιστευω πως μπορει ακομα και στο δημοσιο να δωσει ότι και το ιδιωτικο, αλλα με μεγαλυτερο κοπο σιγουρα αποκλειστικα δικο του!!!;)

Διαφημίσεις

• 2 εβδομάδες μετά...
Επειδή σκεφτόμαστε κι εμείς το ιδιωτικό θα ήθελα να ρωτήσω όσους ήδη στέλνετε τα παιδιά σας, τι κάνετε για να συναντιούνται τα παιδιά σας με τους φίλους/συμμαθητές τους, οι οποίοι φαντάζομαι μένουν σε διαφορετικές γειτονιές?

Υποθέτω τα πάμε με το αυτοκίνητο. Έτσι κι αλλιώς τα παιδιά στο δημοτικό δεν 'βγαίνουν' πια στη γειτονιά, όπως παλιά. Για το γυμνάσιο θα δούμε. Έχουμε χρόνο......

• 2 εβδομάδες μετά...
εννοειται δημοσιο!!!

1)τα δημοσια σχολεια εχουν αναβαθμισει το επιπεδο σπουδων τους με τοσους νεους δασκαλους που εχουν προσληφθει τα τελευταια χρονια, και γινεται καλη δουλεια!(σε περισσοτερα σχολεια, τουλαχιστον)

2)στα ιδιωτικα,αν δεν ειστε μεσα,δεν ξερετε τί κανουν στα παιδια σας(τί πρωτες υλες χρησιμοποιουν-αν περιλαμβανεται διατροφη, τί συνθηκες υγειινης-ασφαλειας υπαρχουν, πώς συμπεριφερονται στα μικρα παιδακια, αν τα σχολικα τους ειναι ελεγμενα,κτλ)

3)στα ιδιωτικα, εχουν τα παιδακια σαν στρατιωτακια,ακομη και απ το νηπιαγωγειο,στερωντας καθε αυθορμητη ενεργεια της προσχολικης ηλικιας, τρεφουν συνεχως την 'ματαιη' αγωνια των γονιων να μαθουν τα παιδια τους να γραφουν και να διαβαζουν-απ το προνηπιο!!!:shock:(λες και δε θα το μαθουν αργα ή γρηγορα, οταν θα ειναι στην καταλληλη νοητικη ηλικια!!!) και γενικα, χαιδευουν τα αυτια γονιων και παιδιων, βαζοντας παντου 10'-γιατι φυσικα το εκαστοτε ιδ. σχολειο δεν βγαζει 'κακους' μαθητες! ποσω δε μαλλον, μετριους!!!!!!!!!!!!!!! κι αν σε ενα διαγωνισμα, γραψουν τα μισα παιδια μετρια, το διαγωνισμα επαναλαμβανεται, για να γραψουν οοοολα καλα και να προστατευτει η υστεροφημια του σχολειου!!!!!

και στα δημοσια γινονται παρατυπιες(και τεμπελιες, ισως) και σε καποια ιδιωτικα γινεται καλη δουλεια, πουθενα δεν ειναι ολα τελεια ή ολα λαθος!

επειδη, βρισκομαι στα εκπαιδευτικα πραγματα,και εχουν δει πολλα τα ματια μου και στα 2, αυτο που συμβουλευω τους γονεις που επιλεγουν το ιδιωτικο ειναι... να εχουν ανοιχτα τα ματια τους,οταν επισκεπτονται ενα ιδ. σχολειο,να κανουν μεγαλη ερευνα,και αφου διαλεξουν, να κανουν συχνους και αιφνιδιους ελεγχους, ειδικα αν προκειται για νηπιαγωγειο...:rolleyes:

Oχι απλα ΔΙΑΦΩΝΩ με οσα γραφεις αλλα λυπαμαι κιολας γιατι διαστρευλωνεις 100% την πραγματικοτητα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ποιος σου ειπε οτι οι δασκαλοι και οι καθηγητες φλυφουν γονεις και μαθητες??? Λοιπον εχω κουραστει απο μικρο παιδι να ακουω την καραμελα μερικων ανθρωπων περι των ιδιωτικων σχολειων...οτι και καλα¨πληρωνεις αρα τους κανεις ο,τι θες!!¨ ΨΕΜΑΤΑ!! ποιος τα λεει αυτα?? οσοι δεν τους συμφερει και ειναι εξω απο το χορο η οσοι ζηλευουν που δεν πανε σε ιδιωτικο σχολειο. Λυπαμαι πολυ να ακουω η να διαβαζω τετοιες συκοφαντιες για τα ιδιωτικα σχολεια. Εγω ειμαι περηφανη και ευχαριστω τη τυχη που καταφερα να τελειωσω στο Αρσακειο. Ουτε καταληψεις...ουτε φασαριες...ουτε καθηγητες ανεξελεγκτοι... Και φτυναμε!!! Δε γλυφαμε!!! Φτυναμε αιμα για να παρουμε ενα 15 στη φυσικη ή στη γεωμετρια ή στα αρχαια!!!

Βεβαια το Αρσακειο ειναι ιδιωτικο με καθεστος δημοσιου και γιαυτο ειναι και πολυ καλο. Σαφως υπαρχουν καποια ιδιωτικα που κιεγω η ιδια δε θελω να τα βλεπω!!! Αλλα εγω μπορω να μιλησω εκ πειρας γιατι εζησα στο ιδιωτικο12 χρονια!! Να μη βραζουν ομως ολα στο ιδιο καζανι! Παντου υπαρχουν ¨καλα και κακα¨ δημοσια ή ιδιωτικα σχολεια.

Και για να απαντησω στο θεμα μας... το παιδακι μας πρωτα ο θεος σαν ερθει αυτη η ωρα που θα το γραψουμε σχολειο(χαχα!! ακομα δε γεννησα!!) θα το παω στο σχολειο της γειτονιας, δηλ. σε δημοσιο. Μενουμε σε μια ησυχη περιοχη, εχω ακουσει και πολυ καλα λογια θα εχω και καθημερινη επαφη επομενως δε βρισκω το λογο να το παω στο ιδιωτικο που θα ειναι και πιο μακρια απο το σπιτι μας. Τωρα μεχρι το Γυμνασιο εχουμε καιρο αλλα μαλλον εκει θα το σκεφτουμε πιο σοβαρα και ο μονος λογος που δε σκεφτομαι το δημοσιο ειναι οι καταληψεις και ο μη αυστηρος ελεγχος. Τιποτε αλλο.

Έχω τελειώσει μεγάλο ιδιωτικό σχολείο στην Εκάλη και σε πολλά απο όσα λές έχεις δίκιο (οι δικοί μου με έγραψαν σε αυτό χωρίς έρευνα, άλλα χρόνια τότε).....ακόμα και πρίν 17 χρόνια που αποφοίτησα υπήρχε αυτή η νοοτροπία της μάρκας, της κλίκας, της ντίβας, του φυτού, του σπασίκλα και ακόμα υπάρχει....έμαθα όμως (και ευχαριστώ τους γονείς μου) να μην συμπορεύομαι με αυτό το κύμα...να είμαι ανεξάρτητη και να γελάω με την ralph lauren κάλτσα και με το μπλουζάκι που ήταν βαλμένο έτσι ώστε να φαίνεται το levis το παντελόνι.

Πήγα δημοτικό σε δημόσιο και γυμνάσιο - λύκειο σε ιδιωτικό, είδα την διαφορά και επέλεξα τα παιδιά μου με όσες δυσκολίες να τα πάω σε ιδιωτικό, μικρό, οικονομικό, οικογενειακό το οποίο δεν προσφέρει ότι τα μεγάλα (τεράστιες εγκαταστάσεις, τέννις και άλλες φαρμφάρες) αλλά τα βασικά για εμένα (ασφάλεια, σωστή εκπαίδευση, σωστή διαπαιδαγώγηση)....

Οπότε νομίζω ότι αν κάποιος γονιός θέλει μπορεί να αποφύγει κάποια πράγματα εκτός και αν δεν γνωρίζει τι ισχύει ( οφείλει όμως να μάθει)!

Συμφωνω!!!

• 2 εβδομάδες μετά...

Καλησπέρα σας, θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζει κανείς τα ποσοστά ή κάποια στατιστικά στοιχεία μαθητών στα ιδιωτικά και δημόσια σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Αττική. Δηλαδή τί ποσοστό των παιδιών της Αθήνας πάει σε δημόσια σχολεία και τί σε ιδιωτικά. Έχω δει κάποια στοιχεία για την Ελλάδα γενικότερα, αλλά δεν κατάφερα να βρω κάτι συγκεκριμενα για την Αττική. Συγγνώμη αν ξεφεύγω απ'το θέμα, ευχαριστώ.

Oχι απλα ΔΙΑΦΩΝΩ με οσα γραφεις αλλα λυπαμαι κιολας γιατι διαστρευλωνεις 100% την πραγματικοτητα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ποιος σου ειπε οτι οι δασκαλοι και οι καθηγητες φλυφουν γονεις και μαθητες??? Λοιπον εχω κουραστει απο μικρο παιδι να ακουω την καραμελα μερικων ανθρωπων περι των ιδιωτικων σχολειων...οτι και καλα¨πληρωνεις αρα τους κανεις ο,τι θες!!¨ ΨΕΜΑΤΑ!! ποιος τα λεει αυτα?? οσοι δεν τους συμφερει και ειναι εξω απο το χορο η οσοι ζηλευουν που δεν πανε σε ιδιωτικο σχολειο. Λυπαμαι πολυ να ακουω η να διαβαζω τετοιες συκοφαντιες για τα ιδιωτικα σχολεια. Εγω ειμαι περηφανη και ευχαριστω τη τυχη που καταφερα να τελειωσω στο Αρσακειο. Ουτε καταληψεις...ουτε φασαριες...ουτε καθηγητες ανεξελεγκτοι... Και φτυναμε!!! Δε γλυφαμε!!! Φτυναμε αιμα για να παρουμε ενα 15 στη φυσικη ή στη γεωμετρια ή στα αρχαια!!!

Βεβαια το Αρσακειο ειναι ιδιωτικο με καθεστος δημοσιου και γιαυτο ειναι και πολυ καλο. Σαφως υπαρχουν καποια ιδιωτικα που κιεγω η ιδια δε θελω να τα βλεπω!!! Αλλα εγω μπορω να μιλησω εκ πειρας γιατι εζησα στο ιδιωτικο12 χρονια!! Να μη βραζουν ομως ολα στο ιδιο καζανι! Παντου υπαρχουν ¨καλα και κακα¨ δημοσια ή ιδιωτικα σχολεια.

Και για να απαντησω στο θεμα μας... το παιδακι μας πρωτα ο θεος σαν ερθει αυτη η ωρα που θα το γραψουμε σχολειο(χαχα!! ακομα δε γεννησα!!) θα το παω στο σχολειο της γειτονιας, δηλ. σε δημοσιο. Μενουμε σε μια ησυχη περιοχη, εχω ακουσει και πολυ καλα λογια θα εχω και καθημερινη επαφη επομενως δε βρισκω το λογο να το παω στο ιδιωτικο που θα ειναι και πιο μακρια απο το σπιτι μας. Τωρα μεχρι το Γυμνασιο εχουμε καιρο αλλα μαλλον εκει θα το σκεφτουμε πιο σοβαρα και ο μονος λογος που δε σκεφτομαι το δημοσιο ειναι οι καταληψεις και ο μη αυστηρος ελεγχος. Τιποτε αλλο.

Κατ'αρχην, θα σε παρακαλουσα να μιλας πιο ευγενικα!

Επιπλεον, σε βρισκω λιγο υπερβολικη στους χαρακτηρισμους σου("γιατι διαστρευλωνεις 100% την πραγματικοτητα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!"), οταν εσυ η ιδια λιγο πιο κατω λες πως παντου υπαρχουν και καλα και κακα δημοσια ή ιδιωτικα(" Σαφως υπαρχουν καποια ιδιωτικα που κιεγω η ιδια δε θελω να τα βλεπω!!! ")...(" Να μη βραζουν ομως ολα στο ιδιο καζανι! Παντου υπαρχουν ¨καλα και κακα¨ δημοσια ή ιδιωτικα σχολεια.").εσυ, πως το λες αυτο το τελευταιο; εκ πειρας κι αυτο;;;σε ποσα σχολεια πηγες για να εχεις αποψη; πώς ακριβως λοιπον, εγω, διαστρεβλωνω την πραγματικοτητα, οταν κι εσυ λες το ιδιο με μενα: ("και στα δημοσια γινονται παρατυπιες (και τεμπελιες, ισως) και σε καποια ιδιωτικα γινεται καλη δουλεια, πουθενα δεν ειναι ολα τελεια ή ολα λαθος!");;;;;;;;;;;;;;;;;;;:confused:

στο Αρσακειο, ειχα παει κι εγω στην πρακτικη μου, ακριβως για να εχουμε την εμπειρια ενος ΠΡΟΤΥΠΟΥ σχολειου! δε διαφωνω καθολου μαζι σου σε αυτο. εκει ομως, που θα συμφωνησεις μαζι μου ειναι στο οτι το Αρσακειο δεν συγκρινεται με καθε μικρο ιδιωτικο που το ανοιγει ο καθε ασχετος επιχειρηματιας και οχι δασκαλος! και αρα βλεπει τα παιδια σαν σακια με λεφτα! εξαλλου εγω αναφερομαι σε νηπιαγωγεια και δημοτικα. απο δευτεροβαθμια, δεν μπορω να εχω αποψη.απλα κι εσυ, επειδη πηγες στο αρσακειο, μη βαζεις οοοολα τα ιδιωτικα στο ιδιο καζανι, μαζι του!!!

τελος, κι εγω, εκ πειρας μιλαω, αλλα απ την απεναντι πλευρα-ως εκπαιδευτικος που εχει δουλεψει σε ιδιωτικα, που εχει συναναστραφει με αλλους εκπαιδευτικους και εχει ανταλλαξει αποψεις και εμπειριες, και απ την τριτη πλευρα του γονιου, που κανοντας παρεα με γονεις, μου μιλανε για τα παραπονα τους οπως δεν μπορουν να τα πουν ουτε στο σχολειο, ουτε στο παιδι τους!!:rolleyes: κι ολα αυτα που ανεφερα στο ποστ μου ειναι αληθινα γεγονοτα, οχι γενικοτητες!

εγω το δημοσιο τελειωσα,ειχαμε κατι "καμενους" δασκαλους κατα καιρους,ειδικα στη δευτεροβαθμια, αλλα το δημοτικο με 7 το τελειωσα(δεν ημουν των θετικων κι εχανα απο κει),με πολυ αυστηρο δασκαλο, χωρις αυτο ομως να με αποτρεψει απ το να σπουδασω και να γινω νηπιαγωγος!;)

Α, επισης, εγω δεν αναφερομαι σε κανεναν δασκαλο ή καθηγητη! κι αυτοι εντολες του αφεντικου τους εκτελουν! οπως κι εγω, ηθελα να αφησω τα παιδια να κανουν μονα τους τη χειροτεχνια, αλλα ειχα εντολη, να βοηθαω(σχεδον εξ ολοκληρου) για να φαινεται ομορφη η εργασια των παιδιων στους γονεις!!! τωρα στο δημοσιο τα αφηνω ελευθερα, κι οπως την κανουν-θα ειναι δικη τους προσπαθεια ομως!!!

AtQqp2.png

Διαφημίσεις

Κατ'αρχην, θα σε παρακαλουσα να μιλας πιο ευγενικα!

Επιπλεον, σε βρισκω λιγο υπερβολικη στους χαρακτηρισμους σου("γιατι διαστρευλωνεις 100% την πραγματικοτητα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!"), οταν εσυ η ιδια λιγο πιο κατω λες πως παντου υπαρχουν και καλα και κακα δημοσια ή ιδιωτικα(" Σαφως υπαρχουν καποια ιδιωτικα που κιεγω η ιδια δε θελω να τα βλεπω!!! ")...(" Να μη βραζουν ομως ολα στο ιδιο καζανι! Παντου υπαρχουν ¨καλα και κακα¨ δημοσια ή ιδιωτικα σχολεια.").εσυ, πως το λες αυτο το τελευταιο; εκ πειρας κι αυτο;;;σε ποσα σχολεια πηγες για να εχεις αποψη; πώς ακριβως λοιπον, εγω, διαστρεβλωνω την πραγματικοτητα, οταν κι εσυ λες το ιδιο με μενα: ("και στα δημοσια γινονται παρατυπιες (και τεμπελιες, ισως) και σε καποια ιδιωτικα γινεται καλη δουλεια, πουθενα δεν ειναι ολα τελεια ή ολα λαθος!");;;;;;;;;;;;;;;;;;;:confused:

στο Αρσακειο, ειχα παει κι εγω στην πρακτικη μου, ακριβως για να εχουμε την εμπειρια ενος ΠΡΟΤΥΠΟΥ σχολειου! δε διαφωνω καθολου μαζι σου σε αυτο. εκει ομως, που θα συμφωνησεις μαζι μου ειναι στο οτι το Αρσακειο δεν συγκρινεται με καθε μικρο ιδιωτικο που το ανοιγει ο καθε ασχετος επιχειρηματιας και οχι δασκαλος! και αρα βλεπει τα παιδια σαν σακια με λεφτα! εξαλλου εγω αναφερομαι σε νηπιαγωγεια και δημοτικα. απο δευτεροβαθμια, δεν μπορω να εχω αποψη.απλα κι εσυ, επειδη πηγες στο αρσακειο, μη βαζεις οοοολα τα ιδιωτικα στο ιδιο καζανι, μαζι του!!!

τελος, κι εγω, εκ πειρας μιλαω, αλλα απ την απεναντι πλευρα-ως εκπαιδευτικος που εχει δουλεψει σε ιδιωτικα, που εχει συναναστραφει με αλλους εκπαιδευτικους και εχει ανταλλαξει αποψεις και εμπειριες, και απ την τριτη πλευρα του γονιου, που κανοντας παρεα με γονεις, μου μιλανε για τα παραπονα τους οπως δεν μπορουν να τα πουν ουτε στο σχολειο, ουτε στο παιδι τους!!:rolleyes: κι ολα αυτα που ανεφερα στο ποστ μου ειναι αληθινα γεγονοτα, οχι γενικοτητες!

εγω το δημοσιο τελειωσα,ειχαμε κατι "καμενους" δασκαλους κατα καιρους,ειδικα στη δευτεροβαθμια, αλλα το δημοτικο με 7 το τελειωσα(δεν ημουν των θετικων κι εχανα απο κει),με πολυ αυστηρο δασκαλο, χωρις αυτο ομως να με αποτρεψει απ το να σπουδασω και να γινω νηπιαγωγος!;)

Α, επισης, εγω δεν αναφερομαι σε κανεναν δασκαλο ή καθηγητη! κι αυτοι εντολες του αφεντικου τους εκτελουν! οπως κι εγω, ηθελα να αφησω τα παιδια να κανουν μονα τους τη χειροτεχνια, αλλα ειχα εντολη, να βοηθαω(σχεδον εξ ολοκληρου) για να φαινεται ομορφη η εργασια των παιδιων στους γονεις!!! τωρα στο δημοσιο τα αφηνω ελευθερα, κι οπως την κανουν-θα ειναι δικη τους προσπαθεια ομως!!!

Ασε επεσες σε περιπτωση!!! περα απο αποφοιτος ιδιωτικου σχολειου ειμαι και εκπαιδευτικος!! Και Α'βαθμιας και Β'βαθμιας εκπαιδευσης. Με εμπειρια και σε ιδιωτικο και σε δημοσιο σχολειο Α'βαθμιας βεβαια μονο. Δεν ειχα να κανω τις συγκρισεις που αναφερεις. Και στο ενα και στο αλλο εχω να θυμαμαι τα καλυτερα. Και απο διευθυντες και απο συναδελφους και απο γονεις και απο μαθητες. Τι να πω... ισως αποτελω εξαιρεση απλα επρεπε να αναφερω κιεγω την εμπειρια μου διαβαζοντας το μηνυμα σου.

Σε καμια περιπτωση μαλιστα δε μου ειπαν μα τα βοηθαω στις χειροτεχνιες για να εχουμε ωραια αποτελεσματα και να χαιρονται οι γονεις!!! Πρωτη φορα το ακουω αυτο. και σαν μαθητρια και σα νηπιαγωγος. Αν εχω μονο να θυμαμαι κατι ασχημο ειναι σε ΔΗΜΟΣΙΟ σχολειο επαρχιας(σε χωριο) οπου εκει οι γονεις ενδιαφερονταν μονο για την γεωργια και την κτηνοτροφια και δεν ειχα καμια συνεργασια μαζι τους κατι που μου εκανε πολυ πιο δυσκολο το εργο. Καθως φυσικα και ο εξοπλισμος της ταξης ο οποιος ηταν μηδαμινος εως ανυπαρκτος!!! Αν δεν ειχα εγω την ορεξη και τα λεφτα να πλουτισω την την ταξη, τα παιδια δε θα μαθαιναν ουτε τα μισα!!! Και δε το λεω για να πεις μπραβο σε μενα...αλλα για να καταλαβεις την καταντια της χωρας μας και ποσο πολυ παραμελημενα ειναι τα Δημοσια σχολεια. Να λοιπον ενα θετικο των ιδιωτικων! αλλα δε το αναφερω τοσο για να επιβραβευσω τα ιδιωτικα αλλα για να εισακουστει το παραπονο μου ως μελλοντικος γονεας που θα στειλει το παιδι του σε δημοσιο νηπιαγωγειο.

Τελος, εχω εμπειρια και συγκρινω αλλα ιδιωτικα(σε καλα και κακα) μονο ως μαθητρια. Δηλ. στην ουσια μπορω να συγκρινω μονο με βαση τις εμπειριες που ειχαν παιδια αλλων ιδιωτικων. Σ'αυτο το κομματι λοιπον ζητω συυγνωμη αν το ανεφερα γιατι οντως δεν εχω προσωπικη εμπειρια.

Σε καθε περιπτωση πιστευω πως οπως υπαρχουν καλοι και κακοι εκπαιδευτικοι αλλο τοσο πιστευω σε καλα και κακα σχολεια!! Εχεις δικιο οτι επειδη εγω μπορει να εχω πολυ καλη εμπειρια απο ενα τελειο ιδιωτικο σχολειο, δε σημαινει πως ισχυει και για ολα τα ιδιωτικα.

Το παν για μενα ειναι να φτιαξει η δημοσια παιδεια για να μην αναζητουμε εμεις oι γονεις τα αυτονοητα στα ιδιωτικα σχολεια!!

• 1 month later...

Εγώ έχω φοιτήσει όλο το δημοτικό σε ιδιωτικό, όλο το γυμνάσιο σε δημόσιο (2 σχολεία) και μέχρι και την 2α λυκείου σε δημόσιο και 3η λυκείου σε ιδιωτικό (διαφορετικό από το δημοτικό). Οπότε έχω ευρεία εμπειρία και από το μεν και από το δε. Το συμπέρασμα στο οποίο έχω καταλήξει είναι πως υπάρχουν πολύ συγκεκριμένα ιδιωτικά σχολεία τα οποία κάνουν σωστή δουλειά, και είναι αυτά που δεν ψάχνουν την πελατεία αλλά η πελατεία τους ψάχνει και προσπαθεί να κάνει κράτηση πριν ακόμα γεννηθεί το παιδί καλά καλά!Μιλάω για τα κορυφαία ιδιωτικά τα οποία γνωρίζουμε όλοι αλλά για πολλούς είναι απαγορευμένα είτε γιατί τα ίδια θέτουν προυποθέσεις κοινωνικές (να είσαι συγγενής απόφοιτου κτλ) είτε γιατί οικονομικά είναι απλησίαστα. Εγώ δεν είχα την ευκαιρία να παώ στα παραπάνω σχολεία γιατί δεν κάλυπτα τις απαιτούμενες προυποθέσεις φυσικά.Αυτό δεν σημαίνει πως στο δημόσιο γίνεται σωστή δουλειά απαραίτητα, αλλά εκεί τουλάχιστον δεν είσαι πελάτης σαν μαθητής. Στα ιδιωτικά που πήγαινα (συνοικιακά) θεωρώ ότι οι γονείς μου πέταξαν τα λεφτά τους, μακαρι να μου τα είχαν βάλει σε εναν προθεσμιακό λογαρισμό στην τράπεζα :-P. Και δεν είναι ότι οι καθηγητες είναι λιγότερο καταρτισμένοι από αυτους του δημοσίου, απλά και αυτοί θεωρώ ότι είναι υπόλογοι στον εργοδότη-ιδιοκτήτη του σχολείου, ο οποίος θέλει τους πελάτες του ευχαριστημένους. Ο λόγος που πήγα 3η λυκείου στο ιδιωτικό ήταν γιατί ήμουν η 1η φουρνιά του νέου συστήματος όπου μέτραγε ο προφορικός βαθμός εκτός από τις πανελλαδικές, και στο δημόσιο εγώ προσωπικά είχα ψηλότερους βαθμούς στην 2α λυκείου στις πανελλήνιες από ότι στους προφορικούς βαθμούς. Γιαυτό πήγα στο ιδιωτικό, για να "εξαγοράσω" την προφορική βαθμολογία που μου στερούσαν κάποιοι κομπλεξικοί καθηγητές του δημοσίου,όπως επίσης και πολλοί άλλοι από το δημόσιο που ήμουν και ήρθαν στο ίδιο ιδιωτικό. Συμπερασματικά εγώ το παιδί μου αν έχω τα χρήματα να το στείλω σε ένα από τα κορυφαία (4-5) ιδιωτικά σχολεία ευχαρίστως να το κάνω, αλλιώς σε συνοικιακό ούτε απέξω!!!!!!

yTiOp3.png

nzfhp3.png

Πιστεύω ότι το δημόσιο σχολείο αποτελεί μικρογραφία της κοινωνίας. Καλό είναι τα παιδιά να μάθουν να συναναστρέφονται με όλων των ειδών τους ανθρώπους για να γίνουν υγιή ενήλικα άτομα. Οι χαρακτηρισμοί "δωρεάν παιδεία" και "ίσες ευκαιρίες" δεν ισχύουν έτσι κι αλλιώς σε καμία βαθμίδα της εκπαίδευσης. Η παιδεία επαφίεται στο φιλότιμο και την ευσυνειδησία του κάθε δασκάλου.

Για τα παιδιά αυτό που έχει σημασία είναι η αγάπη των δασκάλων και όχι οι γνώσεις και οι μέθοδοι διδασκαλίας.

• 2 εβδομάδες μετά...
Για πείτε κορίτσια, ποιά θεωρούνται τα καλύτερα ιδιωτικά σχολεία; Για το δημοτικό ας πούμε για αρχή.

Και επίσης πόσο κοστίζει στο περίπου;

Το καλύτερο ιδιωτικό σχολείο θεωρείται και είναι φυσικά το Κολλέγιο Αθηνών. Και το κόστος του είναι γύρω στις 11.000 ευρώ χωρίς τα έξοδα μεταφοράς. Το Δημοτικό βρίσκεται στην Κάτζα και το Γυμνάσιο/Λύκειο στο Π. Ψυχικό.

Αν τώρα ζητάς κάτι πιο εναλλακτικό πολύ καλό σχολείο είναι η Σχολή Χιλλ (Πλάκα) και το Μοντεσσοριανό (Φιλοθέη).

tZh5p3.png

G0KVp3.png

• 2 εβδομάδες μετά...

Είναι και το Saint-Catherine's κορυφαίο αλλά αυτό απευθύνεται μόνο για παιδιά που έχουν σκοπό να συνεχίσουν πανεπιστημιακές σπουδές στο εξωτερικό, δεν έχουν δικαίωμα να συμμετάσχουν στους πανελλήνιες.

yTiOp3.png

nzfhp3.png

Το καλύτερο ιδιωτικό σχολείο θεωρείται και είναι φυσικά το Κολλέγιο Αθηνών. Και το κόστος του είναι γύρω στις 11.000 ευρώ χωρίς τα έξοδα μεταφοράς. Το Δημοτικό βρίσκεται στην Κάτζα και το Γυμνάσιο/Λύκειο στο Π. Ψυχικό.

Αν τώρα ζητάς κάτι πιο εναλλακτικό πολύ καλό σχολείο είναι η Σχολή Χιλλ (Πλάκα) και το Μοντεσσοριανό (Φιλοθέη).

επίσης η σχολή Μωραϊτη ειναι εξαιρετικό σχολειο.

QUOTE]Πιστεύω ότι το δημόσιο σχολείο αποτελεί μικρογραφία της κοινωνίας.

Εδώ θα διαφωνήσω. Το δημόσιο σχολείο είναι μικρογραφία της 'μικροκοινωνίας', στην οποία εντάσσεται. Εγώ τελείωσα δημόσιο σχολείο επαρχία και έπαθα πολιτισμικό σοκ όταν ήρθα στην αθήνα για σπουδές (δεν μου έμεινε μόνιμη βλάβη βέβαια, προσαρμόστηκα). Η 'κοινωνία' δεν είναι ένα πράγμα μόνο. Εκτός αν θέλουμε τα παιδιά μας να αρχίσουν και να τελειώσουν τη ζωή τους στην γειτονιά μας.

Για τα παιδιά αυτό που έχει σημασία είναι η αγάπη των δασκάλων και όχι οι γνώσεις και οι μέθοδοι διδασκαλίας.

Οι δάσκαλοι, αν είναι σωστοί επαγγελματίες, θα αγαπάνε τη δουλειά τους. Το να έχουμε την απαίτηση να αγαπάνε τα παιδιά μας προσωπικά ένα ένα, το βρίσκω λίγο υπερβολικό. Φυσικά με τη συναναστροφή αναπτύσσονται συναισθήματα, αλλά το προέχον είναι να αγαπάει ο δάσκαλος αυτό που κάνει, και αυτό βγαίνει στα παιδιά.

Τώρα το αν είναι ασήμαντες οι γνώσεις και οι μέθοδοι διδασκαλίας αυτό εξαρτάται από το πώς βλέπει κανείς την εκπαίδευση. Για μένα δεν είναι καθόλου περιτά.

Ωραίο και μεγάλο θέμα/προβληματισμός. Ιδιωτική ή δημόσια εκπαίδευση;

Νομίζω πως πλέον δεν αρκεί η δική μας εμπειρία, και τι γινόταν 10-20-30 χρόνια πριν που αποφοιτήσαμε εμείς.

Σαφώς παντού υπάρχουν "καλά" και "κακά" σχολεία. Και μεταξύ τους, και ως διαχωρισμός δημόσιας και ιδιωτικής εκπαίδευσης.

Σε αυτό που καταλήγω, είναι το ιδιωτικό, αν θα έχω χρήματα να το υποστηρίξω. Πρέπει να πω ότι προσωπικά τελείωσα δημόσιο, αλλά οι σπουδές μου ήταν σε κολλέγιο της Θεσσαλονίκης, με την πιο ελιτίστικη συμπεριφορά-σνομπαρία που μπορεί να βρει κανείς.. Ας μην μιλήσω για την δική μου εικόνα ως φοιτήτρια, είναι η χειρότερη. Και δεν μιλάω, γιατί τίποτα δεν είναι πανάκεια..

Για μένα, το όλο θέμα είναι ο εκπαιδευτικός. Και φυσικά δεν ισχύει ότι σε ένα ιδιωτικό επιστρατεύουν πάντα τους καλύτερους, αλλά εκεί δεν μπορούν να είναι τεμπέληδες!

Θέλει σοβαρή έρευνα για την επιλογή του όποιου σχολείου, και στο θέμα "εκπαιδευτικός" είναι και πάλι λίγο-πολύ λαχείο..

ΟΜΩΣ, όταν πληρώνεις, μπορείς και να απαιτείς. Και για μένα, αυτό αρκεί ως λόγος υπέρ του ιδιωτικού σχολείου.

Επιπλέον, το κεφάλαιο "απεργίες" και "καταλήψεις" με ΜΕΓΑΛΕΣ επιπτώσεις στην ύλη=πρόοδο των μαθητών, είναι επίσης ένας σοβαρό κομμάτι που εκλείπει στα ιδιωτικά. Όπως επίσης και η ασφάλεια..

Θυμάμαι τον πατέρα μου να λέει πάντα "καλή η εμπιστοσύνη, μα καλύτερος ο έλεγχος..".

ΟΜΩΣ, όταν πληρώνεις, μπορείς και να απαιτείς. Και για μένα, αυτό αρκεί ως λόγος υπέρ του ιδιωτικού σχολείου.

Ξέρεις πόσα πληρώνεις στο Δημόσιο σχολείο; ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ. Πολλά περισσότερα απ όσο πληρώνεις σε ένα ιδιωτικό σχολείο, οπότε στο δημόσιο είναι που πρέπει να απαιτείς. Το πρόβλημα είναι ότι ο Δημόσιος τομέας στην Ελλάδα δεν έχει μάθει ότι ο μισθός του προέρχεται από τη φορολογία που πληρώνουμε, και ότι ουσιαστικά ο καθένας μας είναι εργοδότης κάθε Δημοσίου υπαλλήλου.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...