Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πολύ θλιβερό..... πάντα προσοχή..

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 84
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Christie περαστικά στην μικρούλα!

Και γυρνώντας λίγο πιο πίσω, στο θέμα ασφάλειας στο αυτοκίνητο. Εγώ εκεί που τρελαίνομαι πιο πολύ είναι όταν βλέπω παιδιά στο μηχανάκι και μάλιστα χωρίς κράνος. Ακόμη και με κράνος το παιδί στο μηχανάκι απαγορεύεται! Δεν χρειάζεται να τρακάρει κανείς, σε ένα μικρό φρενάρισμα ή έναν ελιγμό μπορεί οι συνέπειες να είναι δραματικές!

Ήρθες και έγινες το νόημα της ζωής μου...

• 2 months later...

Εγώ θυμάμαι όταν ήταν ο γιος μας 8-10 μηνών που μπουσουλούσε και άρχισε να στέκεται όρθιος, ήταν συνέχει με καρούμπαλα στο κεφάλι του. Δεν τον αφήναμε μόνο του αλλά ενώ καθόμασταν και παίζαμε, πήγαινε να πιαστεί κάπου, γλιστρούσε και έτρωγε το κεφάλι του. (μία καλή ιδέα είναι το κράνος...χεχε)

Κάτι που κάνει τώρα είναι φτάνει και ανοίγει τις πόρτες. Φυσικά δεν μπορούμε να είμαστε συνέχεια από πάνω του, οπότε πηγαίνει στα δωμάτια. Εννοείτε ότι κατευθείαν τον βγάζουμε έξω και ότι δεν έχουμε πράγματα που μπορεί να τον τραυματίσουν.

Μία φορά όμως έγινε το απίθανο. Εγώ έλλειπα και ήταν η γυναίκα μου με τον μικρό σπίτι(ο μικρός ήταν τότε 21 μηνών). Η εξώπορτα κλειδωμένη (το κλειδί πάνω - αν και της έχω πει να το βγάζει) και ανεβαίνει ο πεθερός μου να κάνει μια δουλειά στην καμινάδα. Βγαίνει η γυναίκα μου για 10 δευτερόλεπτα έξω(στο μπαλκόνι) να τον δει και πηγαίνει ο μικρός και την κλειδώνει έξω στο μπαλκόνι. Και είναι τώρα η γυναίκα μου και ο πεθερός μου στο μπαλκόνι κλειδωμένοι και να μην μπορούν να μπούν από πουθενά (στον 3ο όφορο χωρίς γείτονες) και εγώ να λείπω. Με παίρνει τηλέφωνο έρχομαι σπίτι, αλλά η εξώπορτα είναι κλειδωμένη και το κλειδί επάνω στην πόρτα. Και ο μικρός είναι μέσα και γελάει.

Είχε πλάκα αλλά ήταν και πολύ επικύνδινο γιατί είχαμε αναμένο και το τζάκι. Οπότε η γυναίκα μου πανικοβλήθηκε και τελικά ευτυχώς άνοιξε με κάποιο τρόπο η πόρτα του μπαλκονιού και μπήκαν μέσα.

Γι' αυτό προσοχή. Πως λοιπόν θα κάνω τη γυναίκα μου να θυμάται να βγάζει το κλειδί από την πόρτα όταν κλειδώνει; Έχω προσπαθήσει τα πάντα αλλά ακόμα δεν το θυμάται...

Θοδωρής

Είναι δυνατόν να εργάζεσαι και να ζεις κάτω από την ίδια στέγη; Ιδού η απορία...

• 1 month later...

ΚΑΛΑ,ΕΧΕΙΣ ΠΑΝΕΞΥΠΝΟ ΓΙΟ!!!! ΠΩΣ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΚΑΙ ΕΚΛΕΙΣΕ 2 ΑΤΟΜΑ ΕΞΩ...ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!! ΠΛΑΚΑ ΕΙΧΕ.

ΕΝΑ ΚΟΛΠΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΘΥΜΑΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΟΛΛΗΣΕΙΣ ΕΝΑ ΧΑΡΤΙ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΠΟΥ ΝΑ ΛΕΕΙ ''ΝΑ ΒΓΑΖΩ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ''. ΠΙΑΝΕΙ ΑΥΤΟ...

Είπε η motherof2 πριν για τις ζώνες ασφαλείας και τα παιδικά καθίσματα και έχει απόλυτο δίκιο !!!! Θα σας πω τι έγινε πριν 3 μήνες. Πήγε η θεία και πήρε την ανηψιά της και τη γιαγιά να πάνε βόλτα με το αυτοκίνητο. Το κοριτσάκι 3χρονών, το είχε αγκαλιά στη θέση του συνοδηγού η γιαγιά. Σε ένα στενό κάποιος παραβίσε το ΣΤΟΠ τους χτύπησε με μεγάλη ταχύτητα και η μικρή πέρασε μέσα από το παρμπριζ :cry::cry::cry: Δυστυχώς χάθηκε αμέσως. ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΑΥΤΗ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΔΕΡΦΗ ΤΗΣ;;; Γιατί κάνουν τέτοια πράγματα; Γιατί δεν προστατεύουν τα παιδια; Είναι τραγικό να γίνεσαι ανεύθυνος απέναντι σε ένα παιδί. Θα έπρεπε ακόμα και το δίπλωμα να παίρνουν από τέτοια άτομα. :cry::cry::cry:

Διαφημίσεις

ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕ ΕΚΝΕΥΡΙΣΕΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΜΑΔΕΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΟΔΗΓΟΥ ΜE ΠΑΙΔΙΑ ΑΓΚΑΛΙΑ. ΚΑΤ' ΑΡΧΑΣ ΕΙΜΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΝΑ ΚΑΘΕΤΕ ΠΑΙΔΙ ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΗ ΘΕΣΗ ΠΛΗΝ ΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΚΑΡΕΚΛΑΚΙ, ΑΛΛΑ ΑΝ ΤΟ ΑΠΑΙΤΕΙ Η ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ ΑΣ ΚΑΤΣΕΙ ΚΑΙ Η ΜΑΜΑ ΣΤΟ ΠΙΣΩ ΚΑΘΙΣΜΑ. ΔΗΛΑΔΗ ΘΑ ΧΑΛΑΣΕΙ ΤΟ PRESTIGE ΑΝ ΚΑΤΣΕΙ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΤΟ ΠΙΣΩ ΚΑΘΙΣΜΑ?????

ΒΕΒΑΙΑ ΤΟ ΠΙΟ ΑΝΟΗΤΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΜΑΔΕΣ ΜΕ ΚΑΡΟΤΣΙ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΣΧΙΣΟΥΝ ΔΡΟΜΟ ΑΝΑΜΕΣΑ ΑΠΟ ΠΑΡΚΑΡΙΣΜΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ. ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΧΟΥΝ ΤΑ ΣΤΑΘΜΕΥΜΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΟ ΚΑΡΟΤΣΙ ΜΕΣ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΝ

ΜΑ ΚΑΛΑ ΚΑΜΙΑ ΔΕΝ ΣΚΕΦΤΗΚΕ ΟΤΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΔΕΙ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΝΑ ΕΡΧΕΤΕ, ΤΟ ΚΑΡΟΤΣΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΠΑΡΑΣΥΡΘΕΙ???

Συμφωνώ απολύτως.

Υπάρχει και μία άλλη διάσταση στο θέμα. Αυτού του είδους η συμπεριφορά/στάση στα θέματα ασφάλειας γίνονται το παράδειγμα προς μίμηση για τα μικρά παιδιά με αποτέλεσμα να συμπεριφέρονται έτσι και ως ενήλικοι, και το χειρότερο, με τα δικά στους παιδιά.

Αυτό διαιωνίζει το κακό. Όταν οποισδήποτε γονιός μπροστά στο παιδί παραβιάζει π.χ. το κόκκινο, είτε ως πεζός είτε ως οδηγός, ή τρέχει ανάμεσα στα αυτοκίνητα για να περάσει το δρόμο, το ίδιο θα κάνει σίγουρα κάποια στιγμή και το παιδί του όσες συμβουλές κιαν του έχουν δώσει περί του αντιθέτου.

Ελίνα, μαμά του Θάνου-22/8/2003, της Εύας και της Χριστίνας (ομοζυγωτικά δίδυμα)-15/6/2006!

Κανουμε πολλα εν αγνοια μας. Δεν θα ξεχασω ποτε οταν ανεβηκα απο Κρητη για μια μονο εβδομαδα με τον αντρα μου και την κορη μου που τοτε ηταν 18 μηνων... Ειχαμε αφησει την μικρη τηλεοραση στην Κρητη και εγω ηθελα τηλεοραση στην κρεβατοκαμαρα. Ειναι πολυ κακια συνηθεια αυτη που εχω αν και εδω και 2 χρονια εχω αντεξει χωρις...

Τελοσπαντων, να μην τα πολυλογω, βαλαμε την μεγαλη τηλεοραση στο κομοδινο απεναντι απο το κρεβατι μας!!! Εγκλημα!!! Μιλουσα λοιπον στο τηλεφωνο και ειχα την τηλεοραση ανοιχτη. εβλεπα την μικρη που επαιζε κοντα... Ανοιξε το κατω συρταρι του κομοδινο και.... Επεσε η αναμενη τηλεοραση πανω της. Αρχισα να ουρλιαζω... Φανταστειτε... ειχα χασει ηδη δυο παιδια πριν την Ειρηνουλα και δεν ηξερα αν θα την βρω ζωντανη κατω απο την τηλεοραση. Ευτυχως καποιος το προστατεψε το παιδακι μου. Η τηλεοραση συνεχισε να παιζει πανω απο την Ειρηνουλα!!! Το παιδακι μου δεν ειχε ουτε μια γρατζουνια!!! σκοτωμα θελαμε και οι δυο!!!

Κανουμε πολλα εν αγνοια μας. Δεν θα ξεχασω ποτε οταν ανεβηκα απο Κρητη για μια μονο εβδομαδα με τον αντρα μου και την κορη μου που τοτε ηταν 18 μηνων... Ειχαμε αφησει την μικρη τηλεοραση στην Κρητη και εγω ηθελα τηλεοραση στην κρεβατοκαμαρα. Ειναι πολυ κακια συνηθεια αυτη που εχω αν και εδω και 2 χρονια εχω αντεξει χωρις...

Τελοσπαντων, να μην τα πολυλογω, βαλαμε την μεγαλη τηλεοραση στο κομοδινο απεναντι απο το κρεβατι μας!!! Εγκλημα!!! Μιλουσα λοιπον στο τηλεφωνο και ειχα την τηλεοραση ανοιχτη. εβλεπα την μικρη που επαιζε κοντα... Ανοιξε το κατω συρταρι του κομοδινο και.... Επεσε η αναμενη τηλεοραση πανω της. Αρχισα να ουρλιαζω... Φανταστειτε... ειχα χασει ηδη δυο παιδια πριν την Ειρηνουλα και δεν ηξερα αν θα την βρω ζωντανη κατω απο την τηλεοραση. Ευτυχως καποιος το προστατεψε το παιδακι μου. Η τηλεοραση συνεχισε να παιζει πανω απο την Ειρηνουλα!!! Το παιδακι μου δεν ειχε ουτε μια γρατζουνια!!! σκοτωμα θελαμε και οι δυο!!!

Απίστευτη εμπειρία είχες, μόνο που την διάβασα τρελάθηκα...που να μου τύχαινε, 5 εγκεφαλικά επιτόπου θα πάθαινα. :shock: Έχεις απόλυτο δίκιο για όλα και κανονικά θα έπρεπε να υπάρχει πρόστιμο και στους πεζούς μήπως μάθουν κώδικες συμπεριφοράς στους δρόμους. Σε μένα έτυχε πριν λίγα χρόνια να πάω για ψώνια με την αδερφή μου και κάποια στιγμή πήγαμε ανάμεσα σε παρκαρισμένα αυτοκίνητα να περάσουμε το δρόμο. Δεν χοράγαμε μαζί στο κενό που είχε οπότε έμεινε πίσω μου. Η κακιά στιγμή ήταν εκεί, αν και αυτόν τον δρόμο τον ξέρω από παιδί κοίταξα από την λάθος πλευρά μήπως έρχετε αυτοκίνητο και έκανα βήμα να περάσω. Ευτυχώς στο πρώτο μου βήμα με έπιασε από την μπλούζα η αδερφή μου και με τράβηξε πίσω. Ένα φορτηγό πέρασε στους 50 πόντους από το πρόσωπό μου. Ακόμα το λέω και τρέμω..αν ήμουν μόνη μου σίγουρα δεν θα έγραφα την εμειρία μου αυτή σήμερα. Ακόμα και προσεκτικοί να είμαστε μπορεί να συμβεί οτιδήποτε. Βλέπω κάτι γριές που ενώ είναι κόκκινο για τους πεζούς προσπαθούν να περάσουν το δρόμο και γίνομαι έξαλλη, αν την ώρα που πάνε να περάσουν, παραπατήσουν και πέσουν κάτω δεν θα προλάβουν να σηκωθούν και το κακό δεν αργεί να συμβεί. Και γιατί να πάρουν στο λαιμό τους και κάποιον φουκαρά οδηγό στο κάτω κάτω. Βέβαια το είπα μια φορά σε μια κυρία φορτωμένη με πράγματα και άκουσα πολλά καντήλια και από τότε δεν μιλάω αλλά και πάλι δεν είναι σωστοί όταν κάνουν οποιαδήποτε παράβαση ή γενικά είναι απρόσεκτοι πόσο μάλλον με παιδιά. :cry:

• 2 εβδομάδες μετά...

Εμένα μου κάνει εντύπωση η πεποίθεση που έχουν αυτοί οι γονείς οτι αυτό που κάνουν το κάνουν σωστά. Στο χωριό μου είμαστε οι μόνοι που έχουμε καθισματάκι και το χρησιμοποιούμε φυσικά, πάντα.

Οι φίλοι μας λένε οτι το παιδί περιορίζεται και οτι ζεσταίνεται και οτι κλαίει. Οτι είμαστε υπερβολικοί που το χρησιμοποιούμε ακόμα και για να πάμε εκκλησία που είναι 3 λεπτά με το αυτοκίνητο.

Ενας καλός μας φίλος όταν ταξιδευει έχει για όλην την διάρκεια του ταξιδιου τον γιο του στο τιμόνι και κανένας δεν τον έχει σταματήσει. Μια φορά που είχαμε πάει όλοι μαζί διακοπές, στην επιστροφή έκανε το ίδιο πράγμα. 3 ώρες δρόμος!!

Με τον άντρα μου μαλώσαμε πολύ γιατί ήθελα να πάρω την τροχαία ανώνυμα και να το υποδείξω ώστε σε κάποιο σημείο να τον σταματήσουν και δεν με άφησε. Ακόμα μετανοιώνω που τον άκουσα.

Εσεις τι θα κάνατε??

Διαφημίσεις

Θα έπαιρνα τηλέφωνο πολύ χαλαρά και ας μην του άρεσε του άντρα μου. Για αρχή βέβαια θα του το έλεγα του "φίλου", ξέρεις κάτι αν δεν σταματήσεις να βάζεις το παιδί στο τιμόνι θα πάρω την αστυνομία, και αν είχε πρόβλημα δεν είναι καλός φίλος.

Εχω αρχίσει να προβληματίζομαι ουτως η αλλως για το πόσο καλώς φίλος είναι. Κάποιοι άνθρωποι δεν αλλάζουν ότι και να κάνεις ή πεις. Με κάποιους προσπαθώ αλλά μπα!

Η κοπέλα που μου κρατάει την μικρή θεωρεί π.χ την ανακύκλωση χάσιμο χρόνου. Επιμένει να πετάει τα πάντα στα κοινά σκουπίδια ενώ υπάρχει άλλος χώρος. Και τις μπαταρίες ενώ της το έχω πει τουλάχιστον 6 φορές.

Ετσι και αυτός. Ο γιος του είναι άντρας και θα μάθει να οδηγάει από τα δεκα. Εμείς κάνουμε τα παιδιά μας μαμόθρεφτα λέει. Και ο άντρας μου έχει αρχίσει να τον απομακρύνει.

xXqD.jpg.png

Εμένα μου κάνει εντύπωση η πεποίθεση που έχουν αυτοί οι γονείς οτι αυτό που κάνουν το κάνουν σωστά. Στο χωριό μου είμαστε οι μόνοι που έχουμε καθισματάκι και το χρησιμοποιούμε φυσικά, πάντα.

Οι φίλοι μας λένε οτι το παιδί περιορίζεται και οτι ζεσταίνεται και οτι κλαίει. Οτι είμαστε υπερβολικοί που το χρησιμοποιούμε ακόμα και για να πάμε εκκλησία που είναι 3 λεπτά με το αυτοκίνητο.

Ενας καλός μας φίλος όταν ταξιδευει έχει για όλην την διάρκεια του ταξιδιου τον γιο του στο τιμόνι και κανένας δεν τον έχει σταματήσει. Μια φορά που είχαμε πάει όλοι μαζί διακοπές, στην επιστροφή έκανε το ίδιο πράγμα. 3 ώρες δρόμος!!

Με τον άντρα μου μαλώσαμε πολύ γιατί ήθελα να πάρω την τροχαία ανώνυμα και να το υποδείξω ώστε σε κάποιο σημείο να τον σταματήσουν και δεν με άφησε. Ακόμα μετανοιώνω που τον άκουσα.

Εσεις τι θα κάνατε??

Και αυτος ο "ανθρωπος" θελει να λεγεται "πατερας"?

ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ ειναι!

Φυσικα και θα επαιρνα την αστυνομια. Το μονο προβλημα θα ηταν

αν θα εκανε κατι η αστυνομια γι'αυτο.

Εδω αν συνεβαινε κατι τετοιο ο πατερας θα θεωρειτο ακαταλληλος και

θα του επαιρναν το παιδι. Το παιδι μετα θα πηγαινε σε μια αλλη οικογενεια και ετσι αρχιζουν τα δραματα.

Δεν ειστε καθολου υπερβολικοι και μπραβο σας που βαζετε το

παιδι στο καθισματακι του εστω και για 3 λεπτα δρομο.

Οσα φερνει η ωρα δεν τα φερνει ο χρονος ολος.

Don't let fears hold you back from living everyday to your fullest!

• 4 months later...
Εγώ πάντως φίλες μου, όσο και αν δείξω κατανόηση δεν μπορώ να καταλάβω πως αφήνεις ένα μικρό παιδί μόνο στο σπίτι έστω για να πας τα σκουπίδια... :roll:

Είναι δυνατόν? Ας σκεφτούμε πως τα παιδάκια μας είναι σχεδόν αβοήθητα αφού ακόμα δεν έχουν την κρίση να κρίνουν τι είναι ασφαλές και τι όχι! :!:

Ίσως απαντώ μετά από καιρό, αλλά: Το έχω κάνει άπειρες φορές όσο ήταν η κορούλα μου και μωρό και αργότερα φυσικά. Απλά δεν είχα πού να την αφήσω. Ξένη μεταξύ ξένων σε ξένο μέρος (χωριό) και χωρίς τη μητέρα μου .

Κάποτε θα έπρεπε να ψωνίζω λοιπόν. Ο πατέρας ήταν γενικά απών. Προσπαθουσα φυσικά τις ώρες που κοιμόταν, αλλά πολλές φορές την άφηνα μόνη έστω για 10 λεπτά να πεταχτώ στο μίνι μαρκετ του χωριου. Ευτυχώς δε συνέβη τίποτα το τραγικό.

Ίσως απαντώ μετά από καιρό, αλλά: Το έχω κάνει άπειρες φορές όσο ήταν η κορούλα μου και μωρό και αργότερα φυσικά. Απλά δεν είχα πού να την αφήσω. Ξένη μεταξύ ξένων σε ξένο μέρος (χωριό) και χωρίς τη μητέρα μου .

Κάποτε θα έπρεπε να ψωνίζω λοιπόν. Ο πατέρας ήταν γενικά απών. Προσπαθουσα φυσικά τις ώρες που κοιμόταν, αλλά πολλές φορές την άφηνα μόνη έστω για 10 λεπτά να πεταχτώ στο μίνι μαρκετ του χωριου. Ευτυχώς δε συνέβη τίποτα το τραγικό.

Η λέξη κλειδί εδώ φίλη μου, είναι "ΔΕΝ ΕΤΥΧΕ να συμβεί κάτι τραγικό" γιατί όσα φέρνει η ώρα δεν τα φέρνει ο χρόνος.

Ποτέ τα παιδιά μόνα, ακόμα και όταν είναι στην κούνια βρέφη, ακόμα όταν πρόκειται για να βγάλεις τα σκουπίδια έξω. Το μωρό βασίζεται σε μας να το προστατέψουμε αν συμβεί κάτι. Εκείνο δεν μπορεί να κάνει απολυτως ΤΙΠΟΤΑ.

Φιλικά

Διαφημίσεις

Περίπτωση που έχω ακούσει της γειτόνισσας μου φίλη πάει στην disneyland με τα δυο της παιδάκια δεν ξέρω τι ηλικίες...προφανώς δημοτικό....ξαφνικά χάνουν το ένα παιδάκι πανικόβλητοι τρεχουν πέρα δώθε ο μαμπάς μόνος η μαμά με το άλλο το παιδί...ένας ευγενέστατος κύριος την πλησιάζει και την λέει οτι το είδε το παιδί της κάπου πιο πέρα ..κξαι την πείθει να τον ΑΦΗΣΕΙ το άλλο της το παιδί για να μπορέσει να τρέξει για να μην χάσει το παιδί της....ΤΟ ΑΦΗΣΕ...και πήγε να βρει η δύστηχη ελαφρόμυαλη το παιδί της...όταν γύρισε είχε χάσει και το άλλο ...ήταν μια συμμορία και τα κατάφεραν να πάρουν και τα δύο μέσα στον πανικό της μητέρας.....δεν τα βρήκαν ποτέ έχει κατι χρόνια αυτο το περιστατικό...και γύρισαν πίσω μόνοι τους...εγώ δεν θα γυρνούσα!!!!!!!!!! :evil:

Διομήδης 27/09/05

Γιώργος 18/10/08

Πολυχρόνης 03/07/10

Περίπτωση που έχω ακούσει της γειτόνισσας μου φίλη πάει στην disneyland με τα δυο της παιδάκια δεν ξέρω τι ηλικίες...προφανώς δημοτικό....ξαφνικά χάνουν το ένα παιδάκι πανικόβλητοι τρεχουν πέρα δώθε ο μαμπάς μόνος η μαμά με το άλλο το παιδί...ένας ευγενέστατος κύριος την πλησιάζει και την λέει οτι το είδε το παιδί της κάπου πιο πέρα ..κξαι την πείθει να τον ΑΦΗΣΕΙ το άλλο της το παιδί για να μπορέσει να τρέξει για να μην χάσει το παιδί της....ΤΟ ΑΦΗΣΕ...και πήγε να βρει η δύστηχη ελαφρόμυαλη το παιδί της...όταν γύρισε είχε χάσει και το άλλο ...ήταν μια συμμορία και τα κατάφεραν να πάρουν και τα δύο μέσα στον πανικό της μητέρας.....δεν τα βρήκαν ποτέ έχει κατι χρόνια αυτο το περιστατικό...και γύρισαν πίσω μόνοι τους...εγώ δεν θα γυρνούσα!!!!!!!!!! :evil:

:cry::cry:

περισυ ειχα παει disneyland ,καποια στιγμη ειχε τοσο κοσμο που εχανα τον αντρα στα 2-3 μετρα.Θα ηθελα πολυ να παω τα παιδαι μου εκει αλλα θα επερνα αυτα τα λουρακια που τα δενεις γινετε χαμος εκει.

• 2 εβδομάδες μετά...

Συγγνώμη κιόλας αλλα ποιος σωστός γονιός θα αφήσει στο σπίτι μόνο του το παιδί για να πάει να ψωνίσει; Εγώ στιγμή δεν τις αφήνω μόνες τους. Μερικές φορές μου λέει ο άντρας μου όταν η μικρή κοιμάται στο αυτοκίνητο να την αφήσουμε μέσα αν θέλουμε να πάμε για δυο λεπτά σε ένα μαγαζί. Τρελάθηκες; του λέω :shock: Πάντα μα πάντα την παίρνουμε μαζί μας και ας ξυπνάει.

• 4 εβδομάδες μετά...
Ax!!! Όταν με τόση ευκολία λέμε ότι φταίνε οι γονείς που δεν κράταγαν τα παιδιά από το χέρι στο δρόμο ή που τα άφησαν μόνα τους για 2 -μοιραία- λεπτά.... πόσοι έλληνες γονείς χρησιμοποιούν καθισματάκια αυτοκινήτου για τα παιδιά τους??? Εγώ που πάω στον παιδικό σταθμό 4 χρόνια τα παιδιά μου βλέπω ότι δυστυχώς είμαι η εξαίρεση στον κανόνα...... και όχι μόνο δεν έχουν καθίσματα αλλά τα βάζουν στο μπρστινό κάθισμα και χωρίς τη ζώνη και τα πάνε βόλτα... Το ξέρετε ότι είναι ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ :cry::cry: Εγώ μέχρι τώρα έχω αγοράσει 6 καθίσματα για τα παιδιά μου!!! Δεν πιστεύετε ότι αξίζουν ένα τέτοιο "έξοδο" όταν χαλάμε τόσα λεφτά σε "βλακείες" κάθε μέρα????

Αναρωτιέμαι...υπάρχει τροχονόμος που να έχει κόψει κλήση σε γονιό με το παιδί του στο μπροστινό κάθισμα??? Μόνο το παρκάρισμα μας μάρανε και αν έχουμε "βγάλει" κάρτα καυσαερίων???

Ξέρετε τί λέω πάντα στα παιδιά μου?? "Υπάρχουν κάποια πράγματα στη ζωή που άν γίνουν δεν μπορούμε να γυρίσουμε το ρολόι πίσω και να "ξεγίνουν" . Το να κόψουμε το χέρι μας, δεν έχει καμμία σχέση με το να κόψουμε τα μαλλιά μας -όσο και να μην μας αρέσουν τελικά!!"

Σας παρακαλώ όλους τους γονείς και τους υποψήφιους και τους "ήδη"

-Βάλτε πρώτα εσείς ζώνη ασφαλείας (σκεφτείτε ότι δεν είστε μόνος στη ζωή ....κάποιος έχει την ανάγκη σας )

-Βάλτε τα παιδιά πίσω και αν είναι μικρά σε ειδικό κάθισμα ... αξίζει τον κόπο και τα χρήματα

-Μην τρέχετε άσκοπα .... τα μικρά παιδάκια φοβούνται και σίγουρα δεν καμαρώνουν για τον.... Σουμάχερ γονιό τους

Σας παρακαλώ σκεφτείτε ότι όσο καλός οδηγός και να είστε, σίγουρα δεν ξέρετε πόσο καλός οδηγός είναι αυτός που έρχεται από την αντίθετη πλευρά του δρόμου.....

Έχεις απόλυτο δίκιο, αλλά δυστυχώς πολλοί είναι οι στενοκέφαλοι...

Πολλές μητέρες νομίζουν με το να κρατούν τα παιδιά τους αγκαλιά όταν είναι στο αμάξι ότι θα προλάβουν το κακό.... Όταν θα γίνει όμως θα είναι πολύ αργά να μας πουν αν έκανα σωστά τελικά...

Είναι όντως εγκληματικό!

Και μην ξεχνάτε, όταν έχετε μπροστά το καθισματάκι για 0-9κιλά (αυτό που κοιτάει στην πλάτη του καθίσματος) να ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΟΝ ΑΕΡΟΣΑΚΟ!

Η πεθερά μου μου λέει συνεχώς: Ουτε λεπτό έξω από το σπίτι χωρίς το μωρό μαζί σου! Κι αν γίνει σεισμός εκείνη τη στιγμή? Σκεφτείτε το...

xH00.jpgZKiNp2.png

To deftero mikrouli sokolatoloukoumadaki mou gennh8hke stis 15/01/10

• 4 εβδομάδες μετά...
Ax!!! Όταν με τόση ευκολία λέμε ότι φταίνε οι γονείς που δεν κράταγαν τα παιδιά από το χέρι στο δρόμο ή που τα άφησαν μόνα τους για 2 -μοιραία- λεπτά.... πόσοι έλληνες γονείς χρησιμοποιούν καθισματάκια αυτοκινήτου για τα παιδιά τους??? Εγώ που πάω στον παιδικό σταθμό 4 χρόνια τα παιδιά μου βλέπω ότι δυστυχώς είμαι η εξαίρεση στον κανόνα...... και όχι μόνο δεν έχουν καθίσματα αλλά τα βάζουν στο μπρστινό κάθισμα και χωρίς τη ζώνη και τα πάνε βόλτα... Το ξέρετε ότι είναι ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ :cry::cry: Εγώ μέχρι τώρα έχω αγοράσει 6 καθίσματα για τα παιδιά μου!!! Δεν πιστεύετε ότι αξίζουν ένα τέτοιο "έξοδο" όταν χαλάμε τόσα λεφτά σε "βλακείες" κάθε μέρα????

Αναρωτιέμαι...υπάρχει τροχονόμος που να έχει κόψει κλήση σε γονιό με το παιδί του στο μπροστινό κάθισμα??? Μόνο το παρκάρισμα μας μάρανε και αν έχουμε "βγάλει" κάρτα καυσαερίων???

Ξέρετε τί λέω πάντα στα παιδιά μου?? "Υπάρχουν κάποια πράγματα στη ζωή που άν γίνουν δεν μπορούμε να γυρίσουμε το ρολόι πίσω και να "ξεγίνουν" . Το να κόψουμε το χέρι μας, δεν έχει καμμία σχέση με το να κόψουμε τα μαλλιά μας -όσο και να μην μας αρέσουν τελικά!!"

Σας παρακαλώ όλους τους γονείς και τους υποψήφιους και τους "ήδη"

-Βάλτε πρώτα εσείς ζώνη ασφαλείας (σκεφτείτε ότι δεν είστε μόνος στη ζωή ....κάποιος έχει την ανάγκη σας )

-Βάλτε τα παιδιά πίσω και αν είναι μικρά σε ειδικό κάθισμα ... αξίζει τον κόπο και τα χρήματα

-Μην τρέχετε άσκοπα .... τα μικρά παιδάκια φοβούνται και σίγουρα δεν καμαρώνουν για τον.... Σουμάχερ γονιό τους

Σας παρακαλώ σκεφτείτε ότι όσο καλός οδηγός και να είστε, σίγουρα δεν ξέρετε πόσο καλός οδηγός είναι αυτός που έρχεται από την αντίθετη πλευρά του δρόμου.....

Συμφωνώ απόλυτα!!!!! Κάνω ολόκληρη εκστρατεία σε φίλους, γνωστούς ακόμη και αγνώστους που προκλητικά έχουν τα δίχρονα αγκαλιά στο μπροστινό κάθισμα, για να χρησιμοποιούν ειδικό κάθισμα αυτόκινήτου για τα παιδιά τους. Έχω γίνει σχεδόν γραφική και αυτό που εισπράτω είναι το τεράστιο ανεγκέφαλο "Έλα μωρέ πως κάνεις έτσι, για μια διαδρομή 10 λεπτών"ή "Υπερβολική είσαι!" ή "όταν πάμε ταξίδι το χρησιμοποιούμε, αλλά εδώ μεσα στην πόλη για 500 μέτρα... " του Νεοέλληνα που τα ξέρει όλα και που όταν συμβεί μετά το άσχημο φταίει η μοίρα που τον χτύπησε....

Κοιτάξτε γύρω σας πως ταξιδεύουν τα περισσότερα Ελληνόπουλα στους δρόμους μας. Ειλικρινά έχω τέτοια οργή για αυτό το θέμα που αν ήμουν η Μαριάννα Βαρδινογιάννη (λέω αυτή διότι ασχολείται με φιλανθρωπίες) και είχα μεγάλη οικονομική επιφάνεια θα έκανα εκστρατεία για το θέμα...

40+mama

.pngy3DLp3.png

εγώ μέχρι στιγμής περιμένω παιδάκι. Σαν οδηγός όμως έχω ζήσει τραγικές στιγμές με καροτσάκια που πετάγονται απο το πουθενά και δίχρονα που τα κρατάει η μητέρα τους απο την πλευρά που περνάνε τα αυτοκίνητα κι όχι απο την πλευρά του πεζοδρομίου και πρέπει να περάσεις στον πόντο δίπλα τους! Στην περιοχή που μένω οδηγώ σημειωτόν γιατί φοβάμαι! Πιστεύω πάντως ότι εκτός απο τις αναίσθητες μαμάδες φταίνε κι όλοι αυτοί που καταλαμβάνουν τα όποια πεζοδρόμια χωρίς καμία συναίσθηση! Γενικά όλη αυτή η 'χαλαρότης' εμένα οργώνει το νευρικό μου σύστημα! Επίσης φοβάμαι ότι η κατάσταση πάει προς το χειρότερο...ο Θεός να μας φυλάει!

ssttaa

Ti mou lete re paidia... I pethera mou exei 4 paidia. Ta tria exoun 1 xrono diafora metaxi tous kai to tetarto einai 10 xronia mikrotero. Afine to neogennito stin kounia gia na paei ta paidia sto sxoleio. I ilikies tous tote itan 8,9 kai 10 xronwn kai pigainan ola mazi sto idio sxoleio kai se eparxia kai prin apo 25 xronia. Diladi ti na pw mialo koukoutsi. Kai otan tis to lew oti den tha to ekana pote mou leei eeee kai ti na ekana. Ti tha pathaine o mikros???? Poli tixeri pou den etixe kati kako...

Oso gia ta paidia na ta kratame apo to xeri... Eixame paei me tin kori mou sto Attiko parko. Kapoia stigmi i mikri mou arxise na trexei 2,5 xronwn tote, kai tis eipa na kathetai konta sti mama. Enas kirios pou pernouse antitheta apo emas me ta paidia tou kai autos elege "apapapapapa freedom freedom". Orismenes fores anarwtiemai ti einai kalo kai ti kako. Den afinw ta paidia mou oute deuterolepto apo ta matia mou. Tremw me auta pou akouw kai apo tin alli erxontai oi diaforoi psixologoi pou lene dwste eleutheria sta paidia sas.. Eseis ti kanete me ta aggeloudakia sas?

Θα έχω πάντα το βάρος στην ψυχή μου για εκείνο το βράδυ που άφησα για δευτερόλεπτα την 11 μηνών κόρη μου στην κούνια της για να πάω τουαλέτα... Δεν πρόλαβα να φτάσω -2 μέτρα μακριά- και ακούω ένα γκουπ και γυρίζω και την βλέπω στο πάτωμα με ματωμένη μυτούλα.... Ακόμα απορώ πως σκαρφάλωσε γιατί το κάγκελο ήταν ανεβασμένο και ψηλό... Ευτυχώς η μικρή δεν έπαθε τίποτα γιατί έπεσε πρώτα στο κρεβάτι μας και μετά κάτω αλλά όποτε το θυμάμαι με πιάνουν τα κλαμματα...

Υστερικιά ξε-υστερικιά ακόμα και τώρα που πάω τουαλέτα την πέρνω μαζί μου και την βάζω σε μια πολυθρονίτσα απ'εξω και έχω μισάνοιχτη την πόρτα για να βλέπω τι κάνει και που είναι.... Δεν αντέχω να ξαναπεράσω έγώ και το παιδάκι μου τα ίδια...

Αστε που στην τρίτη δημοτικού έπαιζα με τον αδερφό μου -4 χρόνια μεγαλύτερο- στο σπίτι για 5 λεπτά που η μάνα μου είχε πεταχτεί σε μια θεία μου και έσκασα σε μια τζαμαρία στο σαλόνι.... Εχω ακόμη το "παράσημο" των 16 ραμμάτων στο χέρι μου και λίγα εκατοστά κάτω απο τον τένοντα στον αγκώνα....

Κάλλιο γαϊδουρόδενε παρά γαϊδουρογύρευε που λέει και ο λαός....

Τωρα ειδα το θεμα και εφριξα.

Και θυμηθηκα που μια μερα ειχα παει στο σουπερ μαρκετ και μια γιαγια ζητησε τη σειρα μου γιατι λεει οτι αφησε το μωρο μονο του για να αγορασει γαλα. Οταν ειδε οτι ευγενικα ζητησα διευκρινησεις εκνευρισμενη απο την ανευθυνοτητα της και μαλλον την ακουσια αγνοια της μανας, μου το γυρισε, οτι το κρατα η γειτονισσα.

Ομως τρελαθηκα. Μερικες φορες εχουμε εμπιστοσυνη σε οικεια προσωπα και δεν ξερουμε τι μπορουν να κανουν απο την ανευθυνοτητα τους...

Πριν γράψεις, σκέψου!

Πριν κατακρίνεις, περίμενε!

Πριν προσευχηθείς, συγχώρα!

Πριν παραιτηθείς, προσπάθησε!

• 2 εβδομάδες μετά...

Ιστορία που συνέβει πριν πολλά χρόνια στην είσοδο της Θεσ/νικης ερχομενοι απο Χαλκιδική. Περίοδος Πάσχα και ο πατέρας μου επέστρεφε με το αυτοκίνητο από Χαλκιδική στο σπίτι μας εδώ στην Θεσ/νίκη. Ξαφνικά βλέπει στο δρόμο να μπουσουλάει ενα μωρό!!! προσπαθώντας να περάσει κάθετα τον δρόμο (ταχείας κυκλοφορίας πλέον). Ο πατέρας μου σταματάει παίρνει το παιδί αγκαλιά και το πάει σε ένα σπίτι που κάνανε γλέντι στην αυλή τους οι γονείς πίνανε και χορεύανε. Χαμπάρι δε πήρανε οτι το παιδί τους έφυγε εκτός αυλής και μπουσουλούσε στο δρόμο. Το τί βρισίδι τους έριξε ο μπαμπας μου δε λέγεται! Αυτός τους έβριζε και αυτοί του φιλούσαν τα χερια!

Ήμουν μικρή οταν ακουσα την ιστορια να την αφηγείται ο μπαμπας μου, αλλα μου έμεινε...

Και ενα ακομα περιστατικό είναι το εξής που δεν ξεχναμε ποτε στην οικογενεια μου. Ειμαστε 3 αδελφές με ενα χρόνο διαφορά μεταξύ μας και οι 3. Εγώ γεννήθηκα πρόωρα...ο λόγος....

Ειχανε φυγει για ΣΚ οι γονεις μου και αφησαν την μεγαλη αδελφη μου στη γιαγια μου. Αυτή εβραζε νερό για να κανει το γάλα στην 10 μηνων τοτε αδελφη μου, η οποια σκαρφάλωσε στον πάγκο της κουζινας και έριξε όλο το βραστό νερό πάνω της. Το έγκαυμα ήταν 3ου βαθμού.Κάηκε στο πρόσωπο-λαιμό -στήθος και κοιλιά. Ευτυχως η γιαγια την έχωσε αμέσως σε κρυο νερο στη μπανιερα μέχρι να πανε στο νοσοκομείο. Μετά γύρισαν οι γονεις μου και η μάνα μου γέννησε εμενα απο το σοκ που επαθε οταν ειδε την αδελφη μου...Ευτυχως δεν εμεινε κανένα εμφανές σημάδι στο δερμα της. Ουτε πρόσωπο ουτε στηθος ουτε στην κοιλια της. Το μόνο που φαινεται είναι στο λαιμο και τον αριστερο της ώμο (το δερμα της φαινεται σαν να κανει "νερά" αλλά ευτυχως δεν ειναι κοκκινο). Οταν εφτασε στα 14 οι γονεις μου της κανανε πλαστικη επέμβαση στο αυτι και στη μασχάλη( ο λοβος της είχε κολλησει στο λαιμο και η μασχάλη της δεν "άνοιγε" καλα). Τα υπόλοιπα σημεια λαιμο και ωμο είχε πει ο γιατρος τοτε να μην τα πειραξουμε γιατι οι ουλες της ραφης θα φαινονταν πιο πολυ από το ιδιο το καψιμο....

Πάντοτε καθε καλοκαίρι η αδελφη μου είχε πρόβλημα να φορέσει τιραντακι στην αρχη του καλοκαιριου. Μετα συνηθιζε σιγα σιγα και φορουσε. Δε θα ξεχασω τα λογια της μανας μου οταν ηρθε η ωρα να αρραβωνιασουμε την αδελφη μου...."σε παρακαλω μου λέει, φόρεσε κάτι μακρυμανικο εσυ για να νιωθει καλυτερα η αδελφη σου...εννοειται οτι ετσι εγινε. Και όταν παντρεύτηκε φόρεσε το πιο υπέροχο νυφικό ( εξωμο από την μια πλευρά) και όλα πήγαν καλα.

ΥΓ:Συγνωμη για το μεγαλο ποστ.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...