Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Πολύ θλιβερό..... πάντα προσοχή..

Recommended Posts

στις ειδήσεις,

εδώ στην΄Ελλάδα,....

δύο παιδιά , αδερφάκια , 3 κ 4 ετών, "έφυγαν"....

για λίγο η μητέρα τους βγήκε απο το σπίτι για να ψωνίσει. ... δεν τα ξαναβρήκε.

η άλλη περίπτωση,...τα δίδυμα νεογνά, δεν προλαβα να δώ πως "έφυγαν"....

στην αμερική, 9 μηνών μωρό πνίγηκε σε κουβά με χλωρίνη που ήταν στην κουζίνα.... σκαρφάλωσε μόνο του και έπεσε μέσα... η μητέρα του (20 χρονών) πρόσεχε άλλα τρία παιδιά (μάλλον όχι δικά της) στο σπίτι της και για λίγο δεν κοίταξε που ήταν. μπουσουλούσε.

έχετε πάντα τα μάτια σας δεκατέσσερα,... μην αφήνετε μόνα τους τα παιδιά σας,.

να παίρνετε ΟΛΕΣ τις προφυλάξεις.

ηλεκτρισμός, χημικά, μαχαίρια....

σας εχω πεί ότι η μητέρα μου όταν ήμουν μικρή (5 ετών?) βγήκε για λίγο να πάει στην γειτόνισσα ένα ψωμί...., και εγώ είχα την εξυπνάδα να χρησιμοποιήσω ένα ηλεκτρικό μαχαίρι, ... ένα που ήταν της μόδας τότε... και κόπηκα στον αντίχειρα μέχρι στο νύχι, ευτυχώς, στην άκρη και δεν πείραξε νεύρο? είχα δεί τότε εκπομπή στην τηλεόραση με πρώτες βοήθειες και πήγα και πήρα ένα καθαρό άσπρο ρούχο το τύλιξα σφιχτά γύρω γύρω και περίμενα κάτω απο το τραπέζι την μητέρα μου γιατί είχα φυσικά φοβηθεί πάρα πολύ..... φοβόμουν ότι θα με μάλωνε!.... (μου είχαν υποτίθεται απαγορεύσει να το χρησιμοποιώ... απο τότε όμως είχα μεγάλη αυτοπεποίθηση :?:?:? και θεώρησα ότι θα τα καταφέρω!) κάλλιστα θα μπορούσα να το είχα κόψει κανονικά τέρμα...

τα παιδιά δεν έχουν την αίσθηση του κινδύνου...

δεν λέω να σας πιάσει πανικός, αλλά πραγματικά,

μην επαναπαύεστε νομίζοντας ότι είναι έξυπνο το παιδί σας κτλ κτλ κτλ και το αφήνετε μόνο του..... ειδικά εάν μεγάλωσε λιγάκι και σας φαίνεται ότι πέρασε το "επικίνδυνο" διάστημα......

βιδώστε τα ψηλά έπιπλα,... ... κτλ κτλ.

συγνώμη αν σας αναστάτωσα, αλλά το επιβάλλουν τέτοιου είδους ειδήσεις, να υπάρχει επαγρύπνηση....

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Διαφημίσεις

• Replies 84
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Μαρια οταν ακουσα την ειδηση με την φωτια παγωσα γιατι ειχα μια αναλογη εμπειρια πριν απο ενα μηνα Κυριακη πρωι καθομουνα με την μικρη στο σαλονι και της εδινα το γιαουρτακι της οταν ξαφνικα μου μυρισε καπνος λεω μπα απο εξω θα ειναι αλλα μια και τρεμω την φωτια πηγα να το σιγουρεψω παω στην κρεβατοκαμαρα μου και βλεπω το κρεβατι να εχει παρει φωτια το σεντονι το στρωμα τρελαθηκα περνω τον κουβα που ευτυχως ειχε νερο και την εσβησα τι ειχε γινει ο μικρος 3 χρονων ειχε παρει τον αναπτηρα και ειχε βαλει φωτια στο σεντονι οταν ειδε την φωτια τρομαξε και δεν μπορεσε να μου φωναξει . Κοριτσια ημουν σπιτι δεν ειχα παει για ψωνια αλλα το κακο μπορει να σου συμβει καθε στιγμη εγω απλα σταθηκα τυχερη γιατι ουτε θελω να σκεφτω τι θα ειχε γινει αν αργουσα να δω την φωτια.

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ ΜΟΥ !

ΓΙΑΝΝΗΣ 28/08/2004

ΧΡΙΣΤΙΝΑ 16/09/2006

Αυτά είναι θλιβερά γεγονότα πρέπει να έχουμε τα μάτια μας 14, εγώ προσωπικά κυνηγάω ακόμα και την μεγάλη που θέλει να ανάβει κεράκια στο δωμάτιο της για να κάνει ατμόσφαιρα........

Δυστυχώς το σκηνικό με τα 2 παιδάκια που κάηκαν στην Ξάνθη ήταν σχεδόν απέναντι απο το σπίτι.... δεν πήρα χαμπάρι παρα μόνο όταν άκουσα το πυροσβεστικό.... Ασθάνθηκα απαίσια... Δίπλα μου μόλις δίπλα μου κάηκαν δυο παιδάκια και κανείς (και εγώ μαζί ) δεν τους βοήθησε.... Κλείνουμε τις πόρτες στα διαμερίσματα μας και δίπλα μας γίνονται τόσο τρομερά πράγματα....

Θέε μου φρόντισε όλα τα παιδιά του κόσμου....

dev277pr___.png

Όπως είπε και η Μαρία οι κίνδυνοι είναι πάρα πολλοί και πρέπει να έχουμε τα μάτια μας όχι 14 αλλά 1014.

Μαρία τα δίδυμα μάλλον δηλητηριάστηκαν από κλιματιστικό....το άκουσα και ανατρίχιασα......

Διαφημίσεις

1014 ? Φτάνουν ?

Εγω προσωπικα προτιμω να ειμαι "σπαστική" όπως πολλοι φιλοι και γνωστοι μου λενε, και να ΖΟΥΝ τα παιδακια μου...

Βεβαια σε ότι περνάει από το χέρι μου... Για τα υπόλοιπα παρακαλώ τον Θεούλη και την Παναγίτσα να τα προστατεύει !

Εγώ πάντως έχω κάνει το σπίτι "childproof" όπως λένε και τον Παναγιώτη τουλάχιστον τον αφήνω να αλωνίζει αν και πάντα έχω το νού μου.

Όσο αναφορά τα επικίνδυνα θέματα, εκεί του έχω δώσει να καταλάβει ότι κάποια πράγματα είναι επικίνδυνα και δεν τα πλησιάζουμε.

Με αυτό τον τρόπο ξέρει ότι εάν πω "μη", το εννοώ γιατί πρόκειται για κάτι πολύ σοβαρό και έτσι δεν με αμφισβητεί. Και πάλι βέβαια έχω το νου μου.

Πάντως εγώ δεν υπάρχει περίπτωση να έβγαινα από το σπίτι έστω και για να κατέβω στην είσοδο της πολυκατοικίας και να άφηνα τα παιδιά μόνα τους στο σπίτι...

Εγώ πάντως φίλες μου, όσο και αν δείξω κατανόηση δεν μπορώ να καταλάβω πως αφήνεις ένα μικρό παιδί μόνο στο σπίτι έστω για να πας τα σκουπίδια... :roll:

Είναι δυνατόν? Ας σκεφτούμε πως τα παιδάκια μας είναι σχεδόν αβοήθητα αφού ακόμα δεν έχουν την κρίση να κρίνουν τι είναι ασφαλές και τι όχι! :!:

Διαφημίσεις

Τραγικά αυτά που ακούμε.

Πριν ένα μήνα άκουσα ότι ένα κοριτσάκι 3 χρονών έπεσε από τον τρίτο όροφο της πολυκατικίας επείδή η γιαγια του που το πρόσεχε το πρωί κατέβηκε να πάρει το γάλα ( η μικρή κοιμόταν και όταν ακουσε την πόρτα έψαξε για τη γιαγια και βγήκε στο μπαλκόνι για να τη δει),

Πρέπει να προσέχουμε πάρα πολύ.

Ο Θεός να έχει καλά τα αγγελούδια μας./....

.png

.png

Μα είναι δυνατόν?? Αφήνεις ποτέ τόσο μικρά παιδιά μονα τους στο σπίτι έστω και για δύο λεπτά?? Εδώ μπροστά στα μάτια μας και πολλές φορές γίνεται το ατύχημα σε κλάσματα δευτερολέπτου, όχι να έιναι και χωρίς επίβλεψη!! Σ' αυτές τις περιπτώσεις πρόκειται για κλασική αμέλεια των γονιών, τελειά και πάυλα :?

oaiqp2.pngm9YLp2.png

Μα είναι δυνατόν?? Αφήνεις ποτέ τόσο μικρά παιδιά μονα τους στο σπίτι έστω και για δύο λεπτά?? Εδώ μπροστά στα μάτια μας και πολλές φορές γίνεται το ατύχημα σε κλάσματα δευτερολέπτου, όχι να έιναι και χωρίς επίβλεψη!! Σ' αυτές τις περιπτώσεις πρόκειται για κλασική αμέλεια των γονιών, τελειά και πάυλα :?

Έτσι! έχεις δίκιο 100%! Είναι τραγική αμέλεια.... αν μπορεί κάποιος να την πει αμέλεια! Σήμερα άκουσα στις ειδήσεις του Αντέννα πως 2 από τα 14 παιδάκια που χάνονται καθημερινά στην Ε.Ε. είναι από την Ελλάδα! Τραγική πρωτιά ... :oops:

Είναι τραγικό και ρίχνω όλες τις ευθύνες σ'αυτή τη "μάνα" :(

Είναι δυνατόν να παίρνεις μαζί το 7χρονο παιδί σου και να αφήνεις μόνα τους τα μικρά?Αδιανόητο.

Η ίδια βέβαια δεν έχει συνειδητοποιήσει ακόμα τί έχει γίνει,αφού ακούστηκε ότι είναι στο νοσοκομείο γιατί έχει καεί και αυτή.

Χάθηκαν 2 ψυχούλες...αυτό έχει σημασία... :cry::cry::cry::?::?::?:

Διαφημίσεις

ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ Η ΜΑΝΑ ΦΤΑΙΕΙ 100%. ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΖΗΣΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ. ΕΙΧΑΜΕ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΦΑΓΗΤΟ ΟΤΑΝ ΞΑΦΝΙΚΑ, ΕΝΩ ΕΒΛΕΠΑ ΜΙΑ ΠΑΡΕΑ ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΑΕΙ, ΑΚΟΥΣΑ ΦΡΕΝΑ ΚΑΙ ΦΩΝΕΣ. ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΓΙΑ ΦΑΓΗΤΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΡΑΤΑΝΕ ΑΠΟ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟ 3ΧΡΟΝΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥΣ,ΤΟ ΕΙΧΑΝ ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΑΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ.ΑΥΤΟ ΟΠΩΣ ΗΤΑΝ ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΤΑΧΤΗΚΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΧΤΥΠΗΣΕ ΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ,ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΥΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΤΡΕΧΕ.ΕΤΣΙ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΔΕΝ ΕΠΑΘΕ ΤΙΠΟΤΑ. ΟΛΟΙ ΕΒΡΙΖΑΝ ΑΥΤΟΝ ΜΕ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΤΡΕΧΕ Ο ΚΑΚΟΜΟΙΡΗΣ. ΑΛΛΑ ΤΕΛΙΚΑ ΕΦΤΑΙΓΕ ΕΚΕΙΝΟΣ Ή ΗΛΙΘΙΟΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΠΟΥ ΠΕΡΠΑΤΟΥΣΑΝ ΧΑΡΩΠΟΙ ΧΑΡΩΠΟΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΥΝ;;;

ΕΓΩ ΦΕΡΝΩ ΑΚΟΜΑ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ , ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΝΑ ΚΑΤΡΑΚΥΛΑΕΙ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΠΑΡΜΠΡΙΖ.... ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΙΣΙΟ!

ΚΑΙ ΒΛΕΠΩ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΑΝΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΡΑΤΑΝΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΕΡΙ. ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΛΕΣ ΚΑΤΙ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΟΤΙ ΞΕΡΟΥΝ ΠΩΣ ΑΝΤΙΔΡΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥΣ!!!! ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ;;;; ΣΤΑ 3 Ή 4 ΕΤΗ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΔΕ ΘΑ ΠΕΤΑΧΤΕΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ;;;ΜΕΤΑ ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ;

• 4 weeks later...

Ax!!! Όταν με τόση ευκολία λέμε ότι φταίνε οι γονείς που δεν κράταγαν τα παιδιά από το χέρι στο δρόμο ή που τα άφησαν μόνα τους για 2 -μοιραία- λεπτά.... πόσοι έλληνες γονείς χρησιμοποιούν καθισματάκια αυτοκινήτου για τα παιδιά τους??? Εγώ που πάω στον παιδικό σταθμό 4 χρόνια τα παιδιά μου βλέπω ότι δυστυχώς είμαι η εξαίρεση στον κανόνα...... και όχι μόνο δεν έχουν καθίσματα αλλά τα βάζουν στο μπρστινό κάθισμα και χωρίς τη ζώνη και τα πάνε βόλτα... Το ξέρετε ότι είναι ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ :cry::cry: Εγώ μέχρι τώρα έχω αγοράσει 6 καθίσματα για τα παιδιά μου!!! Δεν πιστεύετε ότι αξίζουν ένα τέτοιο "έξοδο" όταν χαλάμε τόσα λεφτά σε "βλακείες" κάθε μέρα????

Αναρωτιέμαι...υπάρχει τροχονόμος που να έχει κόψει κλήση σε γονιό με το παιδί του στο μπροστινό κάθισμα??? Μόνο το παρκάρισμα μας μάρανε και αν έχουμε "βγάλει" κάρτα καυσαερίων???

Ξέρετε τί λέω πάντα στα παιδιά μου?? "Υπάρχουν κάποια πράγματα στη ζωή που άν γίνουν δεν μπορούμε να γυρίσουμε το ρολόι πίσω και να "ξεγίνουν" . Το να κόψουμε το χέρι μας, δεν έχει καμμία σχέση με το να κόψουμε τα μαλλιά μας -όσο και να μην μας αρέσουν τελικά!!"

Σας παρακαλώ όλους τους γονείς και τους υποψήφιους και τους "ήδη"

-Βάλτε πρώτα εσείς ζώνη ασφαλείας (σκεφτείτε ότι δεν είστε μόνος στη ζωή ....κάποιος έχει την ανάγκη σας )

-Βάλτε τα παιδιά πίσω και αν είναι μικρά σε ειδικό κάθισμα ... αξίζει τον κόπο και τα χρήματα

-Μην τρέχετε άσκοπα .... τα μικρά παιδάκια φοβούνται και σίγουρα δεν καμαρώνουν για τον.... Σουμάχερ γονιό τους

Σας παρακαλώ σκεφτείτε ότι όσο καλός οδηγός και να είστε, σίγουρα δεν ξέρετε πόσο καλός οδηγός είναι αυτός που έρχεται από την αντίθετη πλευρά του δρόμου.....

Έχεις απόλυτο δίκιο κορίτσι μου.

Και μεις είμαστε ήδη στο 2ο καθισματάκι και τηρούμε πάντα τις οδηγίες. Και αρκετές φορές που ο μικρός κυριολεκτικά χτυπιέται να κάτσει εκτός ειδικού καθίσματος, προτιμώ να τον ακούω να τσιρίζει παρά να συμβεί κάτι τραγικό. ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΑΝΤΑ.

Συμφωνω απολυτα καθισματακι κ ας ουρλιαζει οσο θελει!!!!!

Μπροστα στην ασφαλεια του δεν βαζω τιποτα.Κ για τον μεγαλο μου

παντα πισω κ με ζωνη.

• 2 weeks later...

Τελικά όσο και να τα προσέχεις όλο και κάτι κακό θα συμβεί :cry: Την περασμένη Κυριακή το βράδυ έπεσε η μικρή και χτύπησε άσχημα στο έπιπλο της τηλεόρασης στο μέτωπο ανάμεσα στα μάτια :shock: .. Πρήστηκε, έγινε ΄"τούμπανο" το μέτωπό της, σχεδόν παραμορφώθηκε το πρόσωπό της, τρελάθηκα... Ήταν στο σπίτι της μαμάς μου.. Τρέχαμε βραδιάτικα στο Πάιδων, αλλά ευτυχώς μας είπαν ότι δεν έιναι κάτι σοβαρό και θα περάσει με τις μέρες... Η κακομοίρα ακόμα σχεδόν έχει λίγο πρηξιματακι και μελανίτσα γύρω από τα μάτάκια :cry: Να πάει και να μην έρθει, αφού δεν μπορούσα να το βλεπω ετσι το παιδί, καιγόταν η ψυχή μου... Περιττό να πούμε βέβαια τη στενοχώρια που πήραν και οι γονείς μου, γιατί έγινε όταν την έιχαν εκείνοι.... Ευτυχώς βέβαια που αποφύγαμε τίποτα χειρότερα...

oaiqp2.pngm9YLp2.png

Κρίστη μου,

Περαστικά της. Μην στεναχωριέσαι κορίτσι μου, αυτά έχουν τα μικρά παιδιά, δεν είναι δικό σας λάθος! Θα μπορούσε να συμβεί και στο δικό σας σπίτι, κουράγιο και να της δώσεις ατελείωτα φιλιά!

περαστικά Christie ...................

φαντάζομαι την αγωνίας σας ευτυχώς τέλος καλό όλα καλά.......

Το δικαίωμά σας να ομιλείτε,δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά

Ευτυχως είναι πολύ καλύτερα τώρα... Το πρήξιμο της έφυγε, μόνο που εχει μελανιές ΄γύρω από τα μάτακια :( Αφού για να ευθυμήσουμε λίγο της λέμε ότι έιναι σαν μποξέρ, τον Ροκυ :lol: Κι εκέινη το επαναλάμβάνει φυσικά "ειναι μποτσελ!!"

oaiqp2.pngm9YLp2.png