Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Παιδίατρος και θηλασμός

Παιδίατρος - σας υποστήριξε και σας ενημέρωσε σωστά για τον θηλασμό  

1.386

1. 1. Παιδίατρος - σας υποστήριξε και σας ενημέρωσε σωστά για τον θηλασμό

• ναι με υποστήριξε και με ενημέρωσε επαρκώς
      664
    • με ενημέρωσε αλλά όχι επαρκώς/εκ των υστέρων έμαθα ότι δεν ήταν σωστές οι πληροφορίες τις οποίες μου έδωσε
      271
    • δεν έδωσε μεγάλη σημασία στο θηλασμό και με παρέπεμψε σε γάλα σε σκόνη του εμπορίου
      239
    • ήταν αρνητικός για το θηλασμό, δεν με υποστήριξε στο ξεκίνημα/για την συνέχισή του
      21

Recommended Posts

• 4 εβδομάδες μετά...

Διαφημίσεις

Εγω ημουν αρκετα ατυχη σ αυτο το θεμα,οσο το ηθελα να θηλασω την κορη μου τοσο ενα προβλημα υγειας(που προηλθε απ την εκγυμοσυνη)με εκανε να σταματησω τον θηλασμο στις 40 μερες γιατι εκανα εισαγωγη για επεμβαση.Επειτα με την ναρκωση τα ραμματα, και τις αντιβιωσεις ηταν ανεφικτο να την θηλασω.

παντως και η γνωμη του παιδιατρου ηταν να σταματησω και να συνεχισουμε με σκονη του εμποριου.

θα θελα παντως πολυ,παρα πολυ να την θηλαζω για οσο πιο μεγαλο χρονικο διαστημα μπορουσα,ευχομαι στο δευτερο νινακι μου αν μας ερθει. :)

Τους πρωτους 4 μηνες που ειχα την πρωτη παιδιατρο μετα αναγκαστικα πηγαμε σε αλλον λογω μετακινησης ειχα και απ'τους 2 υποστηριξη.Βεβαια αυτος που εχουμε ττωρα(αυτος ο αγιος ανθρωπος) ειναι πολυ υπερ του θηλασμου!!!!!!!Οταν του ειπα οτι θα σταματησω το θηλασμο(15 μηνων ο μικρος)εκανε το παν για να με μεταπεισει.Βεβαια εγω το εκανα για να κανουμε κι αλλο μωρακι(ασχετα αν δεν ηρθε ακομη)!

• 1 month later...

Στο νοσοκομείο που γέννησα ειχα συνεχεια το μωρο διπλα μου και οι μαιες με βοηθησαν με το παραπανω να θηλασω την μικρουλα μου γιατι την ειχα ολη την ώρα και ετσι εμαθε να μην παιρνει συμπληρωμα.Οταν ομως πηγα σε εξωτερικη παιδιατρο για να ελεξω το βαρος, ενω ειχε παρει γραμμαρια μου ειπε οτι αποκλειεται να χορταινει με το θηλασμο και μου συνεστησε το συμπληρωμα.Εγω ομως μεχρι τωρα που ειναι 2 μηνων την θηλαζω αποκλειστικα και εξαιρω το βραδυ που αφου την θηλασω της δινω και λιγο συμπληρωμα.Επειδη αυτη ηθελε να παει τα ταξιδακια της που της προσφερουν οι διαφορες εταιριες θα κοψω εγω τον θηλασμο?Θα στερησω εγω το παιδι μου το πολυτιμοτερο δωρο που θα μπορουσα να της κανω?

Τα παιδακια μου ειναι η ζωη μου ολη.

Στο νοσοκομείο που γέννησα ειχα συνεχεια το μωρο διπλα μου και οι μαιες με βοηθησαν με το παραπανω να θηλασω την μικρουλα μου γιατι την ειχα ολη την ώρα και ετσι εμαθε να μην παιρνει συμπληρωμα.Οταν ομως πηγα σε εξωτερικη παιδιατρο για να ελεξω το βαρος, ενω ειχε παρει γραμμαρια μου ειπε οτι αποκλειεται να χορταινει με το θηλασμο και μου συνεστησε το συμπληρωμα.Εγω ομως μεχρι τωρα που ειναι 2 μηνων την θηλαζω αποκλειστικα και εξαιρω το βραδυ που αφου την θηλασω της δινω και λιγο συμπληρωμα.Επειδη αυτη ηθελε να παει τα ταξιδακια της που της προσφερουν οι διαφορες εταιριες θα κοψω εγω τον θηλασμο?Θα στερησω εγω το παιδι μου το πολυτιμοτερο δωρο που θα μπορουσα να της κανω?

Να σου ζήσει το μωράκι!

Γιατί όμως αφού τα πάτε τόσο καλά, δίνεις και συμπλήρωμα; Τελικά πείθουν ότι δεν φτάνει το δικό σου ...

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Διαφημίσεις

• 2 εβδομάδες μετά...

Να σου ζήσει το μωράκι!

Γιατί όμως αφού τα πάτε τόσο καλά, δίνεις και συμπλήρωμα; Τελικά πείθουν ότι δεν φτάνει το δικό σου ...

Σέυχαριστώ πολύ .Τελικά εχεις δίκιο σάυτό που λές και της εχω κοψει και το βραδυνο και πήγαν όλα καλά,γιατι και η μικρή δεν μπορεί νάνεχτεί εύκολα το συμπλήρωμα το βγάζει το περισσότερο και είμαι ευχαριστημένη με τον εαυτό μου.

• 4 εβδομάδες μετά...

κορίτσια, εμένα η μεγαλύτερη σύμμαχος στο θηλασμό ήταν η παιδίατρος μας. Αν και το παιδί έχανε βάρος στην αρχή και έβαζε με μεγάλη δυσκολία μετά (200-300 γρ μέχρι τον 5ο μήνα) στάθηκε μοναδική σύμμαχος μου για τον αποκλειστικό θηλασμό. Τελικά θήλασα 11 μήνες , μέχρι που έμεινα πάλι έγκυος και σταμάτησα. Πράγμα που μετάνοιωσα πολύ.

Αν υπάρχει η δυνατότητα επαναγαλακτισμού πολύ θα με ενδιεφερε κι εμένα (ούσα στον 5ο μήνα μήνα της εγκυμοσύνης και έχουσα στήθος γεμάτο γαλα ακόμα) .

Διαφημίσεις

Eμένα με βοήθησε κυρίως η Αγλαϊα ! αν άκουγα την παιδίατρο τώρα θα το είχα κόψει... έχω μια απορία (πείτε με χαζή) Πώς καταλαβαίνει η εταιρεία ότι η παιδίατρος όντως προωθεί το συγκεκριμένο γάλα? Πάντως και η μαία μου (που επίσης βοήθησε τις πρώτες μέρες/δεν είμαι αχάριστη!) μού είπε ότι αν ακούσεις τον παιδίατρο να πηγαίνει Βαρκελώνη αστα ....

ssttaa

Εμένα ο παιδίατρος με υποστήριξε τυπικά, αφού μου είπε το σημαντικότερο:" Το μωρό πρέπει να θηλάζει όσο και όποτε θέλει". Είχα παρακολουθήσει όμως πριν γεννήσω κάποια σεμινάρια στην Ευτοκία για διάφορα θέματα συμπεριλαμβανομένου και του θηλασμού οπότε ήμουν υποψιασμένη! :wink:

Πάντως ακόμη θαυμάζω τον τρόπο που η φύση έχει προνοήσει ώστε να ρυθμίζεται η ποιότητα του γάλακτος αλλά και η ροή ανάλογα με την ηλικία του μωρού. Εκεί που τις πρώτες μέρες θηλάζει όλη την ημέρα αδιάκοπα σχεδόν από μία μικρή τρυπούλα στο στήθος, στους εννιά μήνες αρκούν πέντε λεπτά για ένα ολόκληρο γεύμα και η θηλή μετατρέπεται σε κανονική ντουζιέρα! Τι κουραστικό να ετοιμάζεις μπουκάλια με γάλα ενώ έχεις έτοιμο φαί για το μωρό σου ανά πάσα ώρα και στιγμή!

Εκεί που τις πρώτες μέρες θηλάζει όλη την ημέρα αδιάκοπα σχεδόν από μία μικρή τρυπούλα στο στήθος, στους εννιά μήνες αρκούν πέντε λεπτά για ένα ολόκληρο γεύμα και η θηλή μετατρέπεται σε κανονική ντουζιέρα!

Για την ακρίβεια, είναι μια μικρή ντουζιέρα :D

http://en.wikipedia.org/wiki/Breast_anatomy

Between 4 and 18 milk ducts exit the nipple (anatomy textbooks talk of between 15 and 20 lobes and milk ducts per breast).

Είτε 4, είτε 14 πόροι, είναι πράγματι θαυμαστό :cool:

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Θήλασα αποκλειστικότατα για 7 μήνες και οφείλω να πω πως αν και ο παιδίατρος ήταν πολύ υπέρ του θηλασμού και σε καμία φάση δεν με έσπρωξε σε ξένο γάλα, η μόνη βοήθεια που είχα στην αρχή ήταν το διαδίκτυο γιατί στο μαιευτήριο δεν καιγόντουσαν οι μαίες να μου δείξουν και να μου εξηγήσουν κάποια πράγματα.Ο παιδίατρος όταν ήρθε μου είπε ξέχνα ρολόγια και μετρήματα θα θηλάζεις όσο θέλει και όποτε θέλει.Είχα επίπεδες θηλές και στην αρχή χρησιμοποιούσα θηλές σιλικόνης (οι μαίες μου έλεγαν ότι θα πρέπει να τις χρησιμοποιώ συνέχεια για όσους μήνες θηλάσω) τις οποίες από πείσμα σταμάτησα στις 20 ημέρες με πολύ προσπάθεια για να πιάσει το μωρό.Συνέχισα να θηλάζω, παρόλο που έπαθα στους δύο μήνες μαστίτιδα, χάρη στο γυναικολόγο μου που δεν με προέτρεψε να σταματήσω.Σταμάτησα το θηλασμό γιατί σταμάτησε το γάλα μου από μόνο του, δεν πήρα χάπια,αφού ήδη το μωρό έτρωγε στερεές τροφές και θήλαζα μόνο πρωί και βράδυ.Στο επόμενο ελπίζω τώρα που ξέρω δύο πράγματα να θηλάσω περισσότερο.

• 2 εβδομάδες μετά...

Η παιδίατρος μας είναι και σύμβουλος μητρικού θηλασμού. Φυσικά μας βοήθησε και μας υποστήριξε. Πριν πάμε για πρώτη φορά στην παιδίατρο ήξερα να θηλάζω σωστά και αυτό το οφείλω στην μαία μας. Όταν γυρίσαμε σπίτι απο την κλινική δεν ήμουν καλά ενημερωμένη απο την κλινική για το πως θα θηλάζω. Εκεί μου έφερναν την μικρή τρεις φορές μόνο την ημέρα για την θηλάζω και μου λέγαν το γνωστό: 10 λεπτά μόνο σε κάθε στήθος. Και μετά έδιναν και συμπλήρωμα. Όταν εγώ πήγα σπίτι το μωρό συνέχεια έκλαιγε και πεινούσε. Εγώ δεν ήθελα να της δώσω ξένο και είχα πανικοβληθεί. Τότε τυχαία θυμήθηκε η θεία μου την μαία που είχε όταν γέννησε και ήρθε και μου έδειξε τον σωστό τρόπο. Ύστερα αυτή μας σύστησε την παιδίατρο μας. Χάρη και στις δύο θήλασα επιτυχώς και με πολύ αγάπη την κόρη μου 10 ολόκληρους μήνες. Φυσικά ο στόχος μου ήταν για πολύ παραπάνω- τουλάχιστον για 2 χρόνια- αλλά δυστυχώς τελείωσε κάπου εδώ. Η καλύτερη στιγμή της ζωής μου...... Δεν την αλλάζω με ΤΙΠΟΤΑ!!!!! :D:D

.png

Διαφημίσεις

το ποσο σημαντικο ειναι να θηλασεις το μωρο το ηξερα ηδη πριν γεννησω

Στο μαιευτηριο Ελενα εχουν ειδικη μοναδα μητρικου θηλασμου οι οποιες βοηθανε απιστευτα.

Οταν γεννηθηκε η μικρη μου ηταν 2450 γρ και οταν φυγαμε απο το μαιευτηριο ειχε παρει και 50γρ χωρις να της δοσουν ξενο γαλα

Στο Ελενα μου εμαθαν τι πρεπει να κανω ,πως να κραταω το μωρο κτλ

Οταν βρηκα τον παιδιατρο του ειπα οτι θελω να το θηλασω και αυτος δεν μου εφερε αντιρηση ουτε μου προτεινε ποτε ξενο γαλα.

Την θηλασα 6 μηνες

• 3 εβδομάδες μετά...

Γύρισα από το μαιευτήριο γεμάτη ανασφάλεια για την θηλή μου που "είναι χάλια" σύμφωνα με μαία του νοσοκομείου και δίνοντας συμπλήρωμα στο παιδί. Η παιδίατρός μου με ενθάρρυνε να το σταματήσω και να δίνω μόνο δικό μου, και οποιαδήποτε στιγμή την έπαιρνα τηλέφωνο για να της ζητήσω συμβουλές σχετικά με πόνους που είχα ήταν πάντα διαθέσιμη και υποστηρικτική. Έδειξα κι εγώ θέληση και υπομονή, αλλά ήταν καθοριστικός ο ρόλος της στο να συνεχίσω το θηλασμό. Από την 7η μέρα ζωής του παιδιού μου λοιπόν θηλάζω αποκλειστικά και είμαι πολύ χαρούμενη γι' αυτό!

Πιστεύω πως είναι σημαντικό ο/η παιδίατρος να υποστηρίζει το θηλασμό, κυρίως όταν το περιβάλλον της μητέρας δεν μπορεί να το κάνει από έλλειψη γνώσης και προσωπικής εμπειρίας (Η μητέρα μου ανήκει σε μια γενιά που οι γυναίκες στις πόλεις δεν θήλαζαν, εκτός από τις "γύφτισσες")

GJMap2.png

με υποστηριξε αρχικα αλλα στην πορεια που αντιμετωπισα προβλημα(καντιντιαση)με συμβουλεψε να δωσω γαλα σε σκονη.

συνεχιζα να θηλαζω μετα απο την θεραπεια που εκανα συγχρονως με συμπληρωμα.η ιδια μου ελεγε οτι δεν χορταινει πια με το δικο μου.

δεν την ακουσα κ θηλασα συνολικα 8 μηνες.(μολις)

Μιλησα με την παιδιατρο μου και μου ειπε οτι το μωρο εβαλε μονο 900 γρμ για 2 μηνες οποτε επρεπε να αρχισω και συμπληρωμα .Εκ των υστερων εμαθα οτι για θηλασμο μια χαρα ηταν ,αφου μια γνωστη εβαλε 20 γρμ το μωρο της για ενα μηνα.

Εγω ομολογώ οτι το λάθος μου ήταν που δεν ενημερώθηκα επαρκώς για το θηλασμό κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μου. Θεωρούσα οτι είναι μια εντελώς φυσιολογική διαδικασία και δεν θεώρησα σκόπημο να το ψάξω παραπάνω.

Στο μαιευτήριο ο μικρός έτρωγε καλά και εγώ δεν είχα κανένα πρόβλημα με το θηλασμό. Ηταν μια πράξη που απολαμβάναμε και οι δυο άψογα ώσπου ήρθε η μέρα που επιστρέψαμε στο σπίτι και μας ανέλαβε η παιδίατρος...

Η πρώτη της συμβουλή ήταν να μην ταίζω το παιδί σε λιγότερο απο 2 1/2 με 3 ώρες μετά απο κάθε γεύμα!!

Η δεύτερη κλασική συμβουλή ήταν να μην διαρκεί ο θηλασμός περισσότερο απο 10 λεπτά σε κάθε στήθος.

Και η τρίτη και καλύτερη ήταν να ταίζω κάθε βράδυ το παιδί γάλα εμπορίου γιατί έτσι θα μπορούσα να κοιμάμαι καλύτερα (αυτό δεν το έκανα... ).

Μετά απο αυτα, φυσικά το παιδί λαλούσε απο την πείνα 3 ώρες νυστικό, έπεφτε πανω μου σαν λυσασμένο, έτρωγε με λύσα (υποφέραμε και οι δυο κυριολεκτικά!!) μετά έκανε εμετούς , έκλαιγε , σπάραζε....! Να της τηλεφωνώ και να μου λέει "το παιδί κλαίει γιατί πεινάει δεν τρώει απο εσένα, δεν έχεις γάλα, πρέπει να του δώσεις συμπλήρωμα. Τι να το κάνω εγώ το θηλασμό αφου το παιδί αν δεν πάρει τις απαραίτητες θερμίδες δεν μπορεί να αναπτυχθεί!" Ετσι αρχίσαμε το συμπλήρωμα που μετά απο λίγο έγινε και το μόνο μας γεύμα.

Λιγο καιρό μετά και αφού ξεκινήσαμε το γολγοθά του γάλακτος του εμπορίου και αφού καταταλαιπωρήθηκε το μωρό αφου σε 3 μήνες του είχε αλλάξει 6 γάλατα (!!!!!!!) την έστειλα εκει που θα έπρεπε να την είχα στείλει απο την αρχή.

Λυπάμαι πολύ που δεν θήλασα το μωράκι μου. Πολλές φορές νοιώθω τύψεις γι' αυτό...

Καλή μου σε καταλαβαίνω απόλυτα αφού κι εγώ έπεσα θύμα του παιδιάτρου μας στο πρώτο παιδί που ενώ το παιδί έπαιρνε μια χαρά βάρος εκείνος μας είχε ζαλίσει για κανα δυο μήνες να δώσω ξένο γάλα στο μωρό γιατί το ήθελε πιό αφράτο. Βλ#κ$ς αυτό άσχετη κι εγώ τον άκουσα, μετά bye bye το γάλα μου....

Αυτή την φορά ήμουν πιο προσεκτική στην επιλογή παιδιάτρου και πιο ενημερωμένη, ας είναι καλά το φορουμ και το βιβλιο της Πατσούρου(παιδίατρος, απο τις καλές), ελπίζω να τα καταφέρω καλύτερα...

Πάντως μην έχεις τύψεις, το παιδί σου έχει πολλά να πάρει απο εσένα, αγάπη, στοργή, το τρυφερό χάδι της μάνας, σε λίγα χρόνια αυτό θα είναι τίποτα σε όλα τα άλλα που θα του έχεις προσφέρει. Είσαι μάνα που νοιάζεται κι αυτό φαίνεται, αλλά μην στεναχωριέσαι ασε το παρελθόν και κοίτα το μέλλον με το ζουζουνάκι σου.

• 1 month later...

κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης διάβασα τόσα για τον θηλασμό που δε χρειάστηκα βοήθεια ούτε από τις μαίες ούτε από την παιδίατρο, αν και ήταν πολύ πρόθυμες. ευτυχώς ο μπέμπης μου ήθελε κι αυτός πολύ το γαλατάκι μου και δεν είχαμε πρόβλημα, αρχίσαμε κατευθείαν τον αποκλειστικό θηλασμό. είμαστε μόνο 2,5 εβδομάδων αλλά σκοπεύουμε να συνεχίσουμε όσο περισσότερο γίνεται

cQNjp3.png

cJG7p3.png

• 3 εβδομάδες μετά...
Καλή

Αυτή την φορά ήμουν πιο προσεκτική στην επιλογή παιδιάτρου και πιο ενημερωμένη, ας είναι καλά το φορουμ και το βιβλιο της Πατσούρου(παιδίατρος, απο τις καλές), ελπίζω να τα καταφέρω καλύτερα...

Να ναι καλά η παιδίατρος αυτή που με το προσωπικό της παράδειγμα και τις πολλές γνώσεις της στηρίζει τόσες μητέρες στο θηλασμό!!!

• 3 εβδομάδες μετά...

κι εγώ πήγα να πέσω "θυμα" παιδιάτρου. να ναι καλά η μαια μου (σ'ευχαριστώ αγγελικούλα!!!) που με συμβούλεψε σωστά και δεν σταμάτησα το θηλασμό. εμένα βέβαια είχαν και τα δύο μου παιδιά ίκτερο οπότε αναγκαστηκά τους έδεινα και λίγο ξένο. απλά δεν τους αντικατέστησα ποτέ δικό μου γέυμα με ξένο. προσπάθησα να τα συνδυάσω. ο παιδίατρος που είχα υποστήριζε τον θηλασμό μεχρι τριών μηνών. το πολύ μέχρι έξι μηνών μου έλεγε. μετά το γάλα μου δεν είχε (κατα τα λεγόμενά του) καμία ουσία.......φυσικά και δεν τον άκουσα. τα θήλασα και τα δύο μέχρι 12 μηνών. μετά από μόνα τους σταμάτησαν.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...