Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Παιδίατρος και θηλασμός

Παιδίατρος - σας υποστήριξε και σας ενημέρωσε σωστά για τον θηλασμό  

1.386

1. 1. Παιδίατρος - σας υποστήριξε και σας ενημέρωσε σωστά για τον θηλασμό

• ναι με υποστήριξε και με ενημέρωσε επαρκώς
      664
    • με ενημέρωσε αλλά όχι επαρκώς/εκ των υστέρων έμαθα ότι δεν ήταν σωστές οι πληροφορίες τις οποίες μου έδωσε
      271
    • δεν έδωσε μεγάλη σημασία στο θηλασμό και με παρέπεμψε σε γάλα σε σκόνη του εμπορίου
      239
    • ήταν αρνητικός για το θηλασμό, δεν με υποστήριξε στο ξεκίνημα/για την συνέχισή του
      21

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους. Απο σήμερα θα είμαι και εγώ στην παρέα του parents. Εχω δύο παιδιά 5 και 4 ετών και περιμένω το τρίτο παιδί μου. Και τα δύο τα θήλασα περίπου 3,5 μήνες (αποκλειστικός θηλασμός) και ήταν η πιο ωραία εμπειρία και ευκολία επισης. Εκοψα τον θηλασμό για να επιστρέψω στην εργασία μου και δεν άντεχα το θήλαστρο. Βοήθησε πολύ η παιδίατρος μου, η ξαδέρφη μου που θήλαζε 12 μήνες και το κέντρο θηλασμού που τηλεφωνούσα στην αρχή κάθε ημέρα και ρωτούσα τα απίστευτα !!! Οι κυρίες από το κέντρο θηλασμού ήταν υπέροχες και πολύ υπομονετικές. Ο θηλασμός είναι κάτι το οποίο πρέπει να προσφέρεις στο παιδί σου και να το ζήσετε μαζί, ειναι υγεία και φέρνει ηρεμία αλλά στην αρχή στο πρώτο παιδί θέλει υπομονή και να ΡΩΤΑΤΕ μην ντρέπεστε να τηλεφωνείτε σε οποια μπορεί να σας βοηθήσει και να σας δώσει κουράγιο και συμβουλές ! ! ! Μετά τις 2 πρώτες βδομάδες όλα θα πάνε καλά και θα τα έχετε καταφέρει μάνα & παιδί. :lol:

• 4 εβδομάδες μετά...

Διαφημίσεις

Λοιπόν εγω είχα ξεκοκαλήσει το ΝΕΤ και έκανα και σεμινάρια θηλασμού στο Ελενα τα οποία βοήθησαν πολυ! Επομένως ήμουνα υποψιασμένη!

Όταν βγήκαμε απο το νοσοκομείο η μέτρηση έδειχνε οτι ο μικρός είχε βάλει 50 γραμμάρια οπότε όλα έδειχναν καλα!

Η Παιδίατρος μας όταν πήγαμε και την ρώτησα αν πρέπει να πάρω ζυγαρια μου είπε όχι και να αφήσω το μωρο να με οδηγήσει! Μέχρι σήμερα δεν έχει πει τίποτα για ξένο γάλα! Μάλιστα όταν της ειπα οτι τρώει το βράδυ συχνα ( περάσαμε μια τέτοια φάση) μου είπε να μην του το στερήσω!

Επειδη μείναμε για μεγάλο διάστημα στην επαρχία επισκεφτήκαμε και άλλους παιδιατρους! Όλοι μου είπαν μπράβο! Ο ένας μάλιστα που είναι και οικογενειακός φίλος μου είπε να το συνεχίσω όσο περισσότερο μπορω!

Επομένως υπάρχουν και καλοί επιστήμονες εκει έξω!

Εμάς μας υποστήριξε. Αλλα πριν απο αυτή, είχαμε επισκεφθεί άλλους 3!!!!

Οι οποίοι ήταν κατα του θηλασμου!!!

Θηλασα τον μικρουλη μου μέχρι 16+1/2μηνων. Στους 11 μήνες μου είπε να του δώσω και φρέσκο γάλα. Με το πρόβλημα όμως στο εντερο του μικρού, μας είπε να συνεχίσω το θηλασμο!!!!

geia sas..emeis thilazoume apokleistka sxedon 3 mhnes twra. teleytaia fora pou pigame sth paidiatro-h opoia einai teleiws oydeteri dld oute me sthrizei oyte me leei gia xeno gala-th rwtisa gia tsai epeidi me ratane oloi to soi an ths dinw k i paidiatros mou eipe an thelw...???poy na xerw gw?? ti prepei na kanw? rwtaw to mwro mou an thelei alla den mou leei??xaxa... na dwsw? ti na kanw?

:)

rwtaw to mwro mou an thelei alla den mou leei??xaxa... na dwsw? ti na kanw?

:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol

Μην δώσεις, δεν χρειάζεται. Αν χρειαζόταν θα ειχε φροντισει η φυση.Εξαλλου τα μωρα θελουμε να παιρνουν βάρος, θλεουμε θερμίδες, όχι νεροζούμια.

Μην ακούς το σόι, άκου το μωρό! :P:p:p:p

eNeap2.pngNziDp2.png

Διαφημίσεις

:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol

Μην δώσεις, δεν χρειάζεται. Αν χρειαζόταν θα ειχε φροντισει η φυση.Εξαλλου τα μωρα θελουμε να παιρνουν βάρος, θλεουμε θερμίδες, όχι νεροζούμια.

Μην ακούς το σόι, άκου το μωρό! :P:p:p:p

Ενταξει μωρέ, μπορει να πίνει ενα τσαγακι παρέα με το μωρό, κατα προτίμηση το απογευμα, και να το συνοδευουν με κουτσομπολιο και διαφορα γλυκάκια :P:p:p Να μην πάει χαμένο και το πορσελανινο σερβιτσιο ;););)

Oι περισσοτεροι παιδιατροι βοηθανε πολυ με το θηλασμο και τον υποστηριζουν. Ειναι ομως φοβερο αλλα και λυπηρο οτι καποιοι σε σπρωχνουν στο ξενο γαλα εξ αρχης...υπαρχουν επιστημονες και επιστημονες οπως ανθρωποι και ανθρωποι.

Διαφημίσεις

Πιστεύω ότι στην Ελλάδα ο θηλασμός είναι πολύ πίσω.Το επιστημονικό προσωπικό δεν ενημερώνει σωστά τις μέλλουσες μητέρες.Αν ενημερωθεί ο καθένας από μόνος του με βιβλία, μέσω ιντερνετ και ίσως αν "ψαχτεί" με μαίες επί πληρωμής.Όλα τα μαιευτήρια-δημόσια ή ιδιωτικά- ενθαρρύνουν την χορήγηση φόρμουλας με το παραμικρό.Αντιλαμβάνομαι ότι είναι μεγάλο οικονομικό όφελος προς τις εταιρείες που πωλούν φόρμουλα, μπιμπερό, αποστειρωτές κ.ο.κ.!!!Είναι λυπηρό, όμως, το γεγονός ότι η κουλτούρα του μέσου Έλληνα είναι να αποθαρρύνει τη νέα μητέρα στον θηλασμό.Το έζησα πολύ πρόσφατα κι όλοι μου έλεγαν το ίδιο πράγμα:"Έλα μωρέ, τί σκας?Ούτε το 1ο παιδί είναι , ούτε το τελευταίο που θα πάρει ξένο γαλα!!!"

Πραγματικά ελπίζω το δικό μου το παιδί να είναι το τελευταίο και να αλλάξει λίγο η φιλοσοφία μας.Σ'αυτό θα πρέπει να συντελέσουν δραματικά οι επαγγελματίες υγείας που γνωρίζουν, και να προάγουν τον θηλασμό!!!

Για άλλη μια φορά είμαστε πολύ πίσω!!!!

ebyKp3.png?H3UgLDY0

dev272pr___.png

Γεία σας και απο εμένα. Το μωράκι μου είναι στον 4ο μήνα και θηλάσαμε εξ αρχής.Καλό θα ήταν να αποφεύγονται οι γενικέυσεις. Γέννησα στο Βενιζέλειο νοσοκομείο Ηρακλείου και όλοι - γιατροί και μαίες -ήταν υποστηρικτικοί. Μάλιστα οι μαίες έσπευδαν να δώσουν συμβουλές και να με βοηθήσουν σε όποια μου ερώτηση σχετική με το θηλασμό τις πρώτες ώρες και ημέρες. Ένα μεγάλο ευχαριστώ και από εδώ! Η κάθε μαμά αποφασίζει για το πώς θα τραφεί το μωράκι της. Όλα τα άλλα μου μοιάζουν λίγο δικαιολογίες...

Naι μπορεί, μερικά μωρά δεν είναι ετοιμα στους 6 μήνες για την εισαγωγή στις στερεές, και άλλ είανι έτοιμα και νωρίτεα πχ... ο δικός μου μεχρι 8 μηνων θηλαζε και νομιζω στους 10 μηνες αρχιζε να τρωεί καπως καλύτερα το φαγητό.

Μεχρι να δείξει ενδιαφερον το μωράκι μπορεις να θηλαζεις ανεμποδιστα, εως και τον πρωτο χρονο αν θυμαμαι καλα, ειναι επαρκής τροφη ο θηλασμός.

Ακόμα όμως και με την εισαγωγη της τροφής, πρωτα προσφερουμε συνηθως θηλασμό και συμπληρωματικα-σαν πειραματισμό την τροφη μεχρι σιγα σιγα να φτιαξει ενα "προγραμμα" το παιδάκι απο μονο του(μονο του θα σου δειχνει αν θελει να φάει η να θηλασει πχ...)

Μην αγχωνεσαι όμως, εχεις καιρό ακόμα, θηλαζε το και αυτό θα σε οδηγήσει...γενικά το μωρό θα σου λυσει ολες τις απορίες.

eNeap2.pngNziDp2.png

Διαφημίσεις

• 1 month later...

Ημουν σχεδον ασχετη με το θεμα του θηλασμου μεχρι που γεννησα. Ηξερα ομως οτι ηθελα να θηλασω και θα εκανα τα παντα για να το πετυχω. Στο μεαιυτηριο οταν ζητησα βοηθεια απ'τις μαιες μου ειπαν οτι θα 'ρθει συμβουλος θηλασμου. Περιμενα περιμενα τιποτα. Εντωμεταξυ θηλαζα οπως οπως χωρις να ξερω αν αυτο που εκανα λειτουργουσε. Την επομενη μερα εστειλα τον αντρα μου να βρει τη συμβουλο η οποια ηρθε μετα απο καποιες ωρες και ειδε πρωτα αν εχω γαλα πιεζοντας το στηθος μου (αουτς). Μου εδειξε πως να πιανω το θηλη και ενιωσα καποια αυτοπεποιθηση. Για το γυναικολογο μου ας μη μιλησω καλυτερα που επιασε ο ελεεινος ολο μου το σοι και τους ειπε οτι το μωρο θα χρειαστει ξενο γαλα. Αργοτερα στο σπιτι, μετα το μεαιυτηριο, υπεφερα απο πετρωμα και τη λυση τη βρηκα απ'το ιντερνετ αφου δεν εμπιστευομουν τους ''ειδικους''. Η παιδιατρος θετικη με το οτι θηλαζα. Μου εδωσε την πληροφορια να θηλαζω καθε 3 ωρες και να μην αφηνω το μωρο πανω απο μιση ωρα στο στηθος. Την τηρησα στην αρχη αλλα στην πορεια τον ταιζα (και συνεχιζω δηλαδη) on demand. Οταν ο μπεμπης ηταν 3 μηνων σοκαριστηκε που θηλαζω ακομα!!!! Αλλα μου ειπε μπραβο και να συνεχισω. Επισης μου ειχε πει να παρω ενα γαλα σκονη για περιπτωση αναγκης. Δεν το πηρα και η αναγκη δεν παρουσιαστηκε ποτε!

bj0Ip3.png

0cvxp3.png

• 2 εβδομάδες μετά...

Λοιπον θελω κι εγω να πω την εμπειρια μου με τη παιδιατρο μας...την οποια εκτιμω αφανταστα ,ειναι πολυ καλη επιστημονας με απιστευτες γνωσεις ιατρικες αλλα....απο θηλασμο μαυρα μεσανυχτα!!!:-(:sad:

Θα ελεγα οτι ειναι μια απο τους υπαιτιους που δεν θηλασα για πανω απο τεσσερις μηνες το πρωτο μου παιδακι...:-(:sad::-(

Οταν γεννησα αργησα να θηλασω 2 μερες εξαιτιας μη συμβατης αντιβιωσης που μου εδωσαν απο μια λοιμωξη που επαθα.Με το θηλαστρο για ψυχολογικους λογους μαλον δεν εβγαζα τιποτα.Τελικα θηλασα...Πηρα λοιπον τοτε την "βασικη" οδηγια και απο το Ιασω οταν γεννησα,απο την μαια μου και απο την παιδιατρο τελικα...οτι αφηνουμε το παιδι στο 10 στηθος 10-15' και στο αλλο αλλο τοσο:evil::evil: Επισης ειδε τις βλενες που ειχε το παιδι αρχικα και αντι να μου πει να σταματησω τα γαλακτοκομικα μου ειπε οτι το παιδι ΔΕΝ ΧΟΡΤΑΙΝΕΙ!!!Απειρη οπως ημουν τρομαξα και εσπευσα ν ααγορασω συμπληρωμα...το παιδι επαθε ΓΟΠ απο τους εμετους εξαιτιας της αλεργιας και καταληξαμε σε υποαλεργικο γαλα...το παιδι παιδι επαθε συγχιση θηλων και αρνιοταν να αρει στηθος...και εγκαταλειψαμε την προσπαθεια!!!

Δοξα το Θεο ειναι μαι χαρα το κοριτσακι μου γερο και δυνατο...

Τωρα ενημερωθηκα τυχαια στην αρχη,απο περιεργεια μετα και απο παθος τελικα εμαθα σχεδον τα παντα για το θηλασμο...

Στο μαιαυτηριο πηρα rooming in και το μωρακι μου δεν ηπιε γουλια ξενο...

Πηγαμε λοιπον στην παιδιατρο ...για το εμβολιο του μηνα(3,5 μηνων το παιδακι μου πια )της φανηκε οτι πηρε λιγο (500 γρ).Δεν μου ειπε κατι για συμπληρωμα αλλα στο στομα το ειχε.

Το μωρο εχει σχεδον διπλασιασει (γεννηθηκε 3 κιλα και ειναι ηδη 5,5)το βαρος της γεννησης και τον τελευταιο μηνα πηρε και 4 ποντους!!!! της ειπα-Επισης ακομα και το πρωτο μου μωρακι με το συμπληρωμα ηταν αδυνατο...ειμαστε κομψες ...

Εχω δικιο μου ειπε..εχει καλη αναπτυξη...

Την ενημερωνω οτι επισης ξερω ποσο τρωει γιατι με το θηλαστρο αυτο που αντλω και της αφηνω...τρωει 150 μλ τη φορα για να χορτασει...και μου λεει..

Πιο πολυ βγαζεις με το θηλαστρο το μωρο δεν μπορει να βγαλει τοσο...:!::!:

Δεν το συνεχιζω...Αντε τωρα να πεσω σε αναλυση και διαφωνιες...

Λοιπον σε 2 βδομαδες που κλεινουμε τους 4 μηνες θα του αρχισεις κρεμα βανιλια:confused::confused::confused: μου λεει

Παω να εξηγησω κι εκει και μου λεει..Μα καλα δεν θα δωσεις κρεμες?Ασε πυο μετα τον 5ο σταματαμε σιγασιγα τον θηλασμο!!!!!

Οκ της ειπα θα το σκεφτω...μου ειπε κανε οτι θες..δεν πειραζει να το καθυστερησεις και ..τελος....

Η γυναικα ειναι της παλλιας σχολης οκ...Δεν το κανει για να διαφημισει καμια εταιρια ..αλλα ρε παιδια..οπως ολοι οι γιατροι ενημερονονται αναγκαστικα για τις ιατρικες εξελιξεις...γιατι δεν εντασουν σε αυτες τις ενημερωσεις και τον μητρικο θηλασμο????

Δεν ειναι κριμα ενας πολυ καλος γιατρος να οδηγει μανουλες σε αποθηλασμο λογω παλλιας νοοτροπιας για τον θηλασμο και λογω ελειπους ενημερωσης.???

Εμείς είμαστε σχεδόν 7 μηνών και θηλάζουμε ακόμα. Ο γιατρός μου από την αρχή μου είχε πει να θηλάζω το πολύ κάθε 3 ώρες (γιατί ο μικρός ήταν υπναρούλης στην αρχή) αρκετή ώρα και από τα δύο στήθη (τουλάχιστον 20 λεπτά στο κάθε ένα γιατί το μωρό ήταν μεγάλο (γεννήθηκε 3740). Αυτό μου έδωσε την εντύπωση ότι ήταν υπέρ. Και όντως. Όταν του είπα στον 6ο ότι δεν θέλω να δώσω ξένο γάλα ούτε μέσω κρέμας μου έδωσε εναλλακτικές και με ενημέρωσε ότι όσο πιο αργά δώσεις ξένο τόσο απομακρύνεις την πιθανότητα αλλεργίας. Του είπα ότι έχω σκοπό να σταματήσω γύρω στον 8ο και μου είπε "όσο μπορείς".

Επίσης στο δημόσιο μαιευτήριο όλοι ήταν υπέρ του θηλασμού και με βοήθησαν πολύ. Μέχρι και σεμινάριο θηλασμού είχε μία από τις ημέρες. Επειδή έκανα καισαρική, με βοήθησαν οι μαίες να θηλάσω από την πρώτη στιγμή.

Θεωρώ ότι το θέμα αυτό έχει αρχίσει κι αντιστρέφεται στην Ελλάδα σιγά αλλά σταθερά. Ξέρω αρκετές κοπέλες που θήλασαν πλέον (κάτι που δεν υπήρχε πριν μερικά χρόνια) και αρκετά μάλιστα.

Μπράβο σε όλες τις κοπέλες που καταθέτουν τις εμπειρίες τους, εμπνέουν και βοηθούν άλλες προς αυτή τη κατεύθυνση.

jTosp2.png

Εγω που είμαι λίγο καχυποπτη, δεν πιστεύω ότι είναι θέμα ενημέρωσης.

Οι παιδιατροι διαβάζουν και ενημερώνονται για όλες τις εξελίξεις. είναι δυνατόν να μην έχουν διαβάσει για το θηλασμο.

Εγω που είμαι λίγο καχυποπτη, δεν πιστεύω ότι είναι θέμα ενημέρωσης.

Οι παιδιατροι διαβάζουν και ενημερώνονται για όλες τις εξελίξεις. είναι δυνατόν να μην έχουν διαβάσει για το θηλασμο.

Εγω ριχνω και στον παιδιατρο ευθυνη που αδιαφορει αλλα και σε ολο το συστημα τελικα που δεν δινει την βαρυτητα που πρεπει!!!!!Γιατι υπαρχουν αλλα συμφεροντα ασφαλως....

• 2 months later...

ΕΜΕΝΑ Ο ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΜΕ ΣΤΗΡΙΞΕ ΠΟΛΥ Κ ΜΕ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΘΗΛΑΣΜΟ..Κ ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΑΝΕΒΑΣΑ ΠΥΡΕΤΟ Κ ΑΓΧΩΘΗΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝ ΘΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΘΗΛΑΣΩ ΜΕ ΠΡΟΕΤΡΕΨΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ!!

ΜΙΑΣ ΓΝΩΣΤΗΣ ΜΟΥ Ο ΔΙΚΟΣ ΤΗΣ ΤΗΣ ΕΙΠΕ ΠΩΣ 2-3 ΜΗΝΕΣ ΘΗΛΑΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ Κ ΠΩΣ ΜΕΤΑ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ..ΠΟΛΥ ΧΑΖΟ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΘΕΩΡΩ..

η δικια μου ειναι υπερ του θηλασμου κ δεν δεχεται οτι το παιδι δεν χορταινει κ οτι δεν φτανει το γαλα...συγκεκριμενα μου ειχε πει πως η φυση εχει προνοησει για τα πάντα έτσι κ για το γάλα της μανας..κ διδυμα να ειχες, πάλι το γαλα θα εφτανε...

ntRCp3.png

Η παιδιατρος λειπει σε αδεια κι ετσι σημερα πηγα σε καποιον αλλο που μου ειπε να θηλαζω καθε 3-4ωρες οχι νωριτερα για να προλαβαινει το παιδι να χωνευει. :rolleyes:Αν πεινασει νωριτερα να δινω υγρα (τσαι, τιλιο).

Γεννησαμε! 28-06-2012 :P

Η παιδιατρος λειπει σε αδεια κι ετσι σημερα πηγα σε καποιον αλλο που μου ειπε να θηλαζω καθε 3-4ωρες οχι νωριτερα για να προλαβαινει το παιδι να χωνευει. :rolleyes:Αν πεινασει νωριτερα να δινω υγρα (τσαι, τιλιο).

Στο "τι άλλο θα ακούσω" θα βρεις κι άλλες συμπάσχουσες :rolleyes::lol:

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Εμένα όταν έβαλε λιγότερα γραμμάρια απ'οτι συνήθως μου είπε κατευθείαν να του δώσω συμπλήρωμα......Δεν έδωσα,με συμβούλευσε και η Αγλαΐα Παπαδήμα ότι όλα είναι οκ με το βάρος

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...