Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Παιδίατρος και θηλασμός

Παιδίατρος - σας υποστήριξε και σας ενημέρωσε σωστά για τον θηλασμό  

1.386

1. 1. Παιδίατρος - σας υποστήριξε και σας ενημέρωσε σωστά για τον θηλασμό

• ναι με υποστήριξε και με ενημέρωσε επαρκώς
      664
    • με ενημέρωσε αλλά όχι επαρκώς/εκ των υστέρων έμαθα ότι δεν ήταν σωστές οι πληροφορίες τις οποίες μου έδωσε
      271
    • δεν έδωσε μεγάλη σημασία στο θηλασμό και με παρέπεμψε σε γάλα σε σκόνη του εμπορίου
      239
    • ήταν αρνητικός για το θηλασμό, δεν με υποστήριξε στο ξεκίνημα/για την συνέχισή του
      21

Recommended Posts

Αγαπητά μέλη,

θα θέλαμε να σημειώσουμε τα εξής.

Το θέμα του θηλασμού είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό θέμα, το οποίο,

είναι πολύ θετικό που αποτελεί επίκεντρο μεγάλων συζητήσεων -

συζητήσεων που στις περισσότερες περιπτώσεις είναι ένθερμες, εξαιτίας της φύσης του θέματος και της συναισθηματικής φόρτισης των μελών.

Εδώ και αρκετά χρόνια, υπάρχει η αντιπαράθεση, η οποία επαναλαμβάνεται σε αυτές τις συζητήσεις,

και αφορά

την διάδοση ορθών πληροφοριών, ή την παραπληροφόρηση εξαιτίας διάδοσης λανθασμένων πληροφοριών,

την συσχέτιση ή σύγκριση ερευνών ή την επίκριση μελών τα οποία προβαίνουν σε ένθερμη υποστήριξη όσων πιστεύουν.

Το φόρουμ της ΕΕΕΓ έχει σαν στόχο την ενημέρωση των αναγνωστών, αλλά και την φιλοξενία συζητήσεων που έχουν ενδιαφέρον.

Είναι κρίμα όταν ένα θέμα το οποίο είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον,

εξαιτίας αυτής της διαμάχης για σωστή πληροφόρηση,

να έχει ως αποτέλεσμα,

είτε την δυσφήμιση ειδικοτήτων, είτε την δημιουργία εντάσεων ανάμεσα στα μέλη,

στο σημείο που αυτό καθιστά την συζήτηση όχι πια ευχάριστη για όσους την διαβάζουν αλλά και για όσους συμμετέχουν .

Είναι αδύνατο να υπάρξει παρέμβαση σε θέμα καρτών ή κυρώσεων, την στιγμή που είναι εμφανές ότι αυτός ο προβληματισμός, για το συγκεκριμένο θέμα, θα υπάρχει όσο υπάρχει και η βούληση για σωστή ενημέρωση απο όλες τις πλευρές ανεξαιρέτως.

Ειναι απαραίτητο τα ενεργά μέλη, να βοηθούν στην αυτοσυντήρηση τέτοιων θεμάτων,

με το να μην επικεντρώνουν σε κείμενα τα οποία ίσως είναι φορτισμένα,

ενώ αντιθέτως να επιλέγουν τον σχολιάσμό των ενημερωτικών κείμένων που δεν περιέχουν συναισθηματική φόρτιση, ή κατά κάποιο τρόπο να μην δίνουν συνέχεια σε αυτήν και να απαντούν με πολύ ουδέτερο τρόπο.

Σχέση Ιατρου-Ασθενή

όπως αναγράφεται και στο ποιοι είμαστε που βρίσκεται εδώ,

"Σημείωση: οι απόψεις των ειδικών δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις οδηγίες του γιατρού σας!!"

είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουν τα μέλη ότι η οποιαδήποτε άποψη ενός ειδικού, σύμβουλου ή μέλους, δεν γίνεται να αντικαθιστά τις οδηγίες του προσωπικού γιατρού του καθενός.

Παράλληλα, συγκεκριμένα στο θέμα του θηλασμού, είναι γνωστό ότι υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις στις γνώσεις ορισμένων παιδιάτρων, ελλείψεις οι οποίες αρκετές φορές έχουν οδηγήσει σε παραπληροφόρηση τις μητέρες, με αποτέλεσμα να μήν αποκτήσουν τις απαραίτητες γνώσεις για να θηλάσουν την στιγμή που το επιθυμούσαν πολύ. Δεν υπάρχει αμφιβολία για το ότι αυτό το ποσοστό, ιδιαίτερα τα προηγούμενα χρόνια, ήταν αρκετά υψηλό, παρόλα αυτά όμως, θα ήταν λανθασμένη γενίκευση να βγάλει κάποιος συμπέρασμα ότι αυτό συμβαίνει κατά κανόνα.

Το θέμα αυτό, δεν θα σταματήσει να δημιουργεί εντάσεις εξαιτίας των όσων αναφέραμε, καθώς δεν υπάρχει η δυνατότητα εύκολης λύσης του θέματος με έναν γρήγορο τρόπο.

Παρακαλούμε λοιπόν τα μέλη, να επικεντρώνονται στις δημοσιεύσεις τους σε παράθεση κειμένων,

που να μήν είναι, επιθετικά ή ειρωνικά προς ομάδες μελών ή ειδικοτήτων

αλλά να προάγουν τον διάλογο, και την ενημέρωση.

Η ψηφοφορία θα ανοίξει σε δύο μέρες.

Ευχαριστούμε

Βοηθήστε στη διατήρηση της λειτουργικότητας του forum κάνοντας χρήση της αναζήτησης & αναφοράς.  Αν παρατηρήσετε κάποια δημοσίευση που θεωρείτε περίεργη επιθετική ή ενάντια στους κανόνες κάντε αναφορά δημοσίευσης  Οδηγίες για το πως γίνεται η αναφορά δείτε εδώ   Ευχαριστούμε

Ακολουθήστε μας και στο Instagram:

follow_insta.png.f136a60ab3d6a108659752cf6fcc0a5a.pngfollow_cafe.jpg.0bc77dbbb8cab70c6c8919c95cac08b8.jpg

Διαφημίσεις

Το θέμα έχει ξεκλειδωθεί

οι δημοσιεύσεις οι οποιες αφορούν αντιπαράθεση μελών βρίσκονται εδώ.

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=77901

όσοι επιθυμούν μπορούν μέσω copy paste να επαναδημοσιεύσουν τις απόψεις τους εδώ, οι οποίες απόψεις θα πρέπει να μην σχολιάζουν την συμπεριφορά άλλων μελών στο φόρουμ,

ή να μην επιτίθονται σε άλλα μέλη ή ομάδες του φόρουμ έμμεσα ή άμεσα.

Στόχος = να γίνει ένας διάλογος άνευ εντάσεων και προσβολών.

δημοσιεύσεις που θα είναι ενάντια στους κανόνες του φόρουμ, θα απομακρύνονται.

Βοηθήστε στη διατήρηση της λειτουργικότητας του forum κάνοντας χρήση της αναζήτησης & αναφοράς.  Αν παρατηρήσετε κάποια δημοσίευση που θεωρείτε περίεργη επιθετική ή ενάντια στους κανόνες κάντε αναφορά δημοσίευσης  Οδηγίες για το πως γίνεται η αναφορά δείτε εδώ   Ευχαριστούμε

Ακολουθήστε μας και στο Instagram:

follow_insta.png.f136a60ab3d6a108659752cf6fcc0a5a.pngfollow_cafe.jpg.0bc77dbbb8cab70c6c8919c95cac08b8.jpg

• 4 εβδομάδες μετά...
  • 4 months later...

Εγώ νιώθω πολύ τυχερή που βρήκα το καφέ με τις μανουλες Αυγουστου 2010 κ το parents.gr κ ενημερώθηκα για τον θηλασμό.... Στην αρχή το έβλεπα βουνό, τελικά όμως ήταν κ είναι ακόμα (μετά από 9 μήνες) μία υπέροχη εμπειρία...

Θεωρώ ότι αν δεν τα είχα καταφέρει κ σε αυτό το θέμα (καθώς δεν τα κατάφερα με φυσιολογικό τοκετό) θα με είχε επηρρεάσει πολύ...

Πάντως πιστεύω ότι ως καλύτερη συμβουλή από όσες διάβασα πριν γεννήσω είναι να ακους μόνο τις μανουλες που έχουν θηλάσει... Καμία άλλη.

Διαφημίσεις

• 1 month later...

ο πρωτος παιδιατρος μου εδινε συστηματικα λανθασμενες οδηγιες που αφορουσαν τον θηλασμο, οταν η μικρη μου αρχισε να μην παιρνει ικανοποιητικο βαρος μου προτεινε συμπληρωμα καθως το γαλα μου δεν εφτανε. Εψαξα μονη μου και ενημερωθηκα απο την Αγλαια για το τι επρεπε να κανω για να καταφερω να κρατησω τον θηλασμο και να αυξησω και παλι το γαλα μου.

Αλλαξα παιδιατρο..ο δευτερος παιδιατρος προσπαθησε και αυτος παρα την δικη μου επιλογη να θηλασω, να με κατευθυνει με λαθος οδηγιες στον αποθηλασμο. Πλεον γνωριζοντας το τι ειναι σωστο και τι οχι, αρνηθηκα να ακολουθησω τις οδηγιες του και απλα τον αλλαξα καθως το υφος του ''ξερω τι σου λεω και αυτο θα κανεις γιατι εσυ δεν ξερεις'' με ενοχλησε.

ο τριτος μας παιδιατρος ειναι πραγματικα υποστηρικτης του θηλασμου, σεβεται την επιλογη μου,την στηριζει και ξερω οτι δεν θα προσπαθησει να την ''σαμποταρει'' .

εδω και 14 μηνες θηλαζουμε οχι χαρη σε καποιον παιδιατρο ή σε καποια μαια,αλλα επειδη φροντισα να ενημερωθω απο το διαδικτυο.

Τον Μαρτιο του 2011 το φορουμ parents.gr μαζι με αλλες σελιδες του διαδικτυου φιλοξενησαν μια ερευνα, τα αποτελεσματα της οποιας ειναι απογοητευτικα και αφορουν τις συνθηκες του θηλασμου στην Ελλαδα του 2011.

Οι παραβιάσεις του Διεθνη Κώδικα Εμπορίας Υποκατάστατων Μητρικού Γάλακτος ειναι συστηματικες απο μαιευτηρια, μαιες,παιδιατρους, εταιρειες βρεφικων τροφων/γαλατων και υποσκάπτουν τον μητρικό θηλασμό στη χώρα μας.

Σε ενα δειγμα 2.290 παιδιων που γεννηθηκαν μεταξυ 2000-2011 τα αποτελεσματα ειναι τα εξης:

1) Parents of 971 (46% of the sample of the survey) children report that they received instructions from a health professional to give a breast milk substitute to their baby whilst in hospital.

2) Parents of 1497 children (71%) report that a breast milk substitute was given to their baby whilst in hospital by hospital staff without asking for parental consent.

3) Parents of 1696 children (81%) state that infant formula was given to their baby without a written medical prescription to display the reason for its use.

4) Parents of 236 children (11%) report that they received instructions on preparation of infant formula together with other parents, lactating women or pregnant women. Parents of 1036 children (50%) report that whilst staying in the maternity ward, they had exposure to advertising material of infant formula – posters, leaflets with the logo of the company, cans of infant formula in common view inside the ward.

5) Parents of 1204 (58%) children report that they were given free samples of infant formula, dummies or baby bottles by manufacturers, directly or indirectly via a health professional. This is higher than the 35% at the National Study in 2009.

6) Parents of 1154 (56%) children report that they were given a written prescription at discharge for a specific brand of infant formula. This is comparable to the 65% found at the National Study in 2009.

7) Parents of 844 children (41%) report that, when visiting their paediatrician or other health professional, they were exposed to advertising material on infant formula – posters, leaflets with the logo of the company

Parents of 446 (22%) children report that, on visiting their paediatrician or other health professional, they were given a free sample of infant formula.

9) Parents of 1120 children (55%) report that they were given or have received discount coupons of infant formula.

10) Parents of 1244 children (61%) report that they have received in their mail material related to infant milk for babies 0 – 6 months or for babies 6 – 12 months of age.

11) Parents of 462 children report that they have received promotional emails about infant milk, with information about company websites and parental forums – clubs organized by companies.

12) Parents of 1186 children report that they have felt that the superiority of breastfeeding is disputes through advertisements of infant milks in magazines for parents and in television.

13) Parents of 1374 children (23%) report that they have been exposed to labeling of breast milk substitutes that idealize infant formula with inappropriate pictures and wording.

14) Parents of 1566 children (80%) report to have found in the market products of infant food that recommend in their labels to be used “from 4 months of age”.

http://pediatros-thes.gr/?p=1002

παρακατω μπορει καποιος να βρει την αναφορα με ολα τα στοιχεια που σταλθηκαν

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=93525

83hKp3.png

• 3 εβδομάδες μετά...

Εμένα ο παιδίατρος με ενθάρρυνε στο θέμα του θηλασμού, αλλά δεν μου έδωσε καμία πληροφορία. Τις σχετικές κατευθύνσεις τις πήρα από τη μαία, η οποία πραγματικά με βοήθησε πολύ. Τώρα τι να ψηφίσω στο γκάλοπ;;;

• 1 month later...

Και ο δικος μας παιδιατρος ειναι υπερ του θηλασμου!

Βεβαια εγω δεν καταφερα να θηλασω καθολου αλλα μια φιλη και συμφορουμιτισσα που εχει τον ιδιο, την ενθαρρυνει να συνεχισει και το κοριτσακι της ειναι 14 μηνων. Δεν δινει καν συμβουλες για αποθηλασμο. :)

Μετρα ποσα χερια ειναι εκει για να σκουπισουν το δακρυ σου και μετα κρινε το ποσο πλουσιος εισαι!

nDtZp2.png

και εμενα ο παιδιατρος μου ηταν υπερ.

ασχετα με τις νοσοκομες που δινουν και συμπληρωμα στα μωρα.....γιατι εχουν πολλα ποσοστα απο της εταιριες με τα γαλατα.(τα μικρα βαζακια εννοω)

jyjdp3.png

sWN4p3.png

Διαφημίσεις

Εμένα κορίτσια ο δικός μου ενώ θήλαζα αποκλειστικά και δεν υπήρχε πρόβλημα βάρους, (μόνο πληγωμένες θηλές) μου σύστησε μόνο 7-8 λεπτά θηλασμού και μετά συμπλήρωμα γιατί λέει μετά τα λεπτά αυτά το μωρό δεν τραβάει απλά πιπιλίζει!!!! ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ!!! Ευτυχώς που είχα μαία!

• 1 month later...

:D:D

Οι παιδίατροι του νοσοκομείου τη "μπούκωσαν" στο στήθος μου ακριβώς μόλις μπήκαμε στο δωμάτιο. Με ενθάρρυναν και με βοηθούσαν πάντα, ετσι κατάφερα να θηλάσω 9 μήνες! Υπέροχοι ολοι!!

καλησπερα ευτυχως ειχα επαρκη ενημερωση για το θηλασμο απο το μαιευτηριο και στη συνεχεια απο το παιδιατρο μου αν και το εκοψα νωρις στις 40 μερες λογω καποιων προβληματων.....η κουνιαδα μου γεννα στην αμαλιαδα μηπως γνωριζει καμια κανα καλο παιδιατρο εκει η στις γυρω περιοχες (γαστουνη βαρθολομιο)?

καλησπερα σε ολους. εγω ειχα τις καλυτερες συμβουλες αλλα οχι απο τη παιδιατρό μου, αλλα απο τη μαμά μου, η οποία μας είχε θυλάσει περίπου 10 μήνες εμένα και 3μιση χρόνια τον αδερφό μου. η παιδίατρος με στήριξε, αλλά μου είπε ότι όποτε κλέει η κορούλα μου να τη βάζω στο στήθος, με αποτέλεσμα να μη κάνω τίποτα άλλο όλη μέρα...:evil: άντεξα για 7 μήνες όπου το έκοψα γιατί έμεινα έγκυος στο γύιο μου..τον θύλασα μόνο 3 μήνες, αλλά μόνο όταν πείναγε και μέτα πιπίλα..χιχιχι!

μου είπε κάποια πράγματα αλλά εντάξει μην τρελλαθούμε κιόλας.

με βοήθησε μια φίλη μου που είχε θηλάσει και οτι διάβασα μέσα απο το φόρουμ.

YXlxp3.png

Xwy7p2.png

Διαφημίσεις

Καλημέρα σας.

Είναι πολύ σημαντικό εφόσων επιθυμούμε να θηλάσουμε, να έχουμε μιά πρώτη επαφή και συζήτηση με τον/την παιδίατρό μας πριν αναλάβει την περίπτωσή μας.Εμείς έχουμε τον πρώτο και τελευταίο λόγο.Εγώ τα λέω όλα αυτά που ενώ με καλύπτει πλήρως στα υπόλοιπα ιατρικά θέματα,με τον θηλασμό κάποιες φορές νοιώθω ότι απολογούμαι που θηλάζω την 15 μηνών κόρη μου...

ΜΠΑΜΠΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ(12/04/96 βρήκα το άλλο μου μισό)

ΣΤΕΛΙΟΣ 11/06/07

ΖΟΥΖΟΥ 26/07/10

Σας αγαπάω πολύ...

Για καλή μου τύχη επέλεξα μια παιδίατρο που με στήριξε κ με στηρίζει ακόμη σε ότιδήποτε έχει να κάνει με το παιδάκι μου . Ένας χρόνος αποκλειστικού θηλασμού με τις συμβουλές της κ την υπερπολύτιμη βοήθειά της!!!Ναι μπορώ επάξια να πώ ότι με βοήθησε στο 100% στο θέμα θηλασμός!!

eNortjKzUjI0trQ0M1CyBlwwFasC2Q,,88.png

• 2 εβδομάδες μετά...

Η παιδιατροσ μου, με στηριξε-προτρυνε να θηλασω και επειδη ειναι κ αυτη μαμα 2 μικρων παιδιων και θηλασε (πολυ σημαντικο νομιζω) και εκανε κ σεμιναρια, ηταν διπλαμου ακομα και οταν ηθελα να τα παρατησω! την ευχαριστω πολυ

Η πρώτη παιδίατρος που ήρθε στο σπίτι μετά την επιστροφή μας απο το μαιευτήριο διέγνωσε υψηλή τιμή ίκτερου και μου επέβαλε ως λύση τη διακοπή του θηλασμού για πέντε ημέρες διότι ως γνωστό το μητρικό γάλα διατηρεί τον ίκτερο. Μετά από μια σύντομη ενημέρωσή μου γύρω από το θέμα κατάλαβα ότι η κυρία ήταν άσχετη και απλά δεν την κράτησα για παιδίατρο. Ο επόμενος παιδίατρος ήταν πολύ φιλικός ως προς το θηλασμό αλλά και αυτός από τον πέμπτο μήνα μου πρότεινε μια σκόνη όταν κουράζομαι να θηλάζω. Πολύ διακριτικά του είπα ότι δεν τίθεται τέτοιο θέμα. Θήλασα συνολικά και αποκλειστικά ένα χρόνο. Καταπληκτική εμπειρία. Δεν έδωσα ποτέ ξένο γάλα σε σκόνη και το βάρος του μικρού μια χαρά! Όσο για τον ίκτερο πήγε περίπατο μετά τον τρίτο μήνα φυσιολογικά!

• 2 εβδομάδες μετά...

Χαίρομαι που το μεγαλύτερο ποσοστό έχει πέσει σε παιδίατρο που τις βοήθησε. Η πρώτη παιδίατρος που είχαμε το πρώτο δίμηνο ήταν ουδέτερη, ούτε με υποστήριξε ούτε με παρέπεμπε σε σκόνες. Δεν θηλάζω, κανω αποκλειστική άντληση, απο τον τρίτο μήνα που εκδηλώθηκε η ΓΟΠ και καναμε και οισοφαγιτιδες αρχισε να μου λεει απ εξω απ εξω " αν κουραστεις να δωσουμε μωρε υποαλλεργικό δεν ειναι τιποτα, ωσπου κατέληξε να μου λέει "φτανει αρκετα του εδωσες (3 ολοκληρους μηνες) μετα θα έχεις πρόβλημα, δεν θα μπορεις να το κόψεις κ.α Και ήταν και ο λόγος που αλλάξαμε παιδίατρο. Ε

βρε κοριτσια η δικη μου παιδιατρος εχει τρια παιδια και μου ανεφερε οτι τα θηλασε και τα τρια για μεγαλο χρονικο διαστημα.με την πρωτη μας επισκεψη στο ιατρειο της εκανε λογο για ξενο γαλα γιατι ειχαμε ικτερο και το μωρο δεν χορταινε.πολυ συντομα αρχισα να ψαχνω για αλλο και κατεληξα σε ενα πολυ καλο που ειναι και συμβουλος θηλασμου αλλα βοηθηθηκα επισης ΠΟΛΥ απο το parents και την ενοτητα του θηλασμου!και ακομη παιρνω συμβουλες και το χαιρομαι πολυ..........

2gq862lerlo78vgo.png

βρε κοριτσια η δικη μου παιδιατρος εχει τρια παιδια και μου ανεφερε οτι τα θηλασε και τα τρια για μεγαλο χρονικο διαστημα.με την πρωτη μας επισκεψη στο ιατρειο της εκανε λογο για ξενο γαλα γιατι ειχαμε ικτερο και το μωρο δεν χορταινε.πολυ συντομα αρχισα να ψαχνω για αλλο και κατεληξα σε ενα πολυ καλο που ειναι και συμβουλος θηλασμου αλλα βοηθηθηκα επισης ΠΟΛΥ απο το parents και την ενοτητα του θηλασμου!και ακομη παιρνω συμβουλες και το χαιρομαι πολυ..........

Η κόρη μου ήταν στο όριο να κάνει ή να μην κάνει ίκτερο, και αυτό λόγω θηλασμού.

Ο Παιδίατρός μου, ΟΥΤΕ μια φορά δεν μου έκανε κουβέντα για ξένο γάλα.

Αντίθετα με συμβούλευσε να της δίνω 10-20 ml ζαχαρόνερο ημερησίως για τις πρώτες 8-10 μέρες, για να μην αφυδατώνεται και να κρατά τους ηλεκτρολύτες και το ζάχαρο σε σταθερά επίπεδα.

Τη θήλασα συνολικά 14 μήνες!;)

αυτή που έχουμε τώρα είναι και σύμβουλος οπότε όλα καλά, οι προηγούμενες όπως καταλαβαίνετε έγιναν πρώην γιατί δεν μπορούσαν να μας υποστηρίξουν στον θηλασμό με την παλλινδρόμηση και την αλλεργία και την κακή πρόσληψη βάρους [που είχε ο μικρός μου. να πω όμως ότι αν δεν ήταν η ξαδέρφη μου που είναι μαία να ξεκινήσουμε καλ΄΄α με το θηλασμό, δεν ξέρω τι εξέλιξη θα είχαμε...

vyLxp3.pngG7Azp3.png

• 2 εβδομάδες μετά...
  • 2 months later...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...