Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Παιδίατρος και θηλασμός

Παιδίατρος - σας υποστήριξε και σας ενημέρωσε σωστά για τον θηλασμό  

1.386

1. 1. Παιδίατρος - σας υποστήριξε και σας ενημέρωσε σωστά για τον θηλασμό

• ναι με υποστήριξε και με ενημέρωσε επαρκώς
      664
    • με ενημέρωσε αλλά όχι επαρκώς/εκ των υστέρων έμαθα ότι δεν ήταν σωστές οι πληροφορίες τις οποίες μου έδωσε
      271
    • δεν έδωσε μεγάλη σημασία στο θηλασμό και με παρέπεμψε σε γάλα σε σκόνη του εμπορίου
      239
    • ήταν αρνητικός για το θηλασμό, δεν με υποστήριξε στο ξεκίνημα/για την συνέχισή του
      21

Recommended Posts

Κοριτσια θα γεννησω σε λιγο καιρο και θελω να θηλασω αποκλειστικα, γνωριζετε μηπως καποιον παιδιατρο στη Λαρισα που να στηριζει και να μπορεσει να με βοηθησει με τον θηλασμο??

Σου στέλνω πμ με λεπτομερές για το πώς μπορείς να βοηθηθείς με τον αποκλειστικό θηλασμό

αν έχεις

ΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΟΠΗ ΣΩΤΗΡΗ είναι μαία

ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΑΝΑΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΟΥ

ΤΜΗΜΑ ΨΥΧΟΠΡΟΦΑΚΤΙΚΗΣ κορυφήηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηη

την Δημητρίου την είχα και την άλλαξα γιατί είχε πολύ κόσμος αλά δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει σε όλων αυτόν τον κόσμο δεν σηκώνει τηλ νύχτα και με το παραμικρό σε στέλνει νοσοκομείο :twisted::twisted::twisted::twisted:

.....

• 3 εβδομάδες μετά...

Διαφημίσεις

Σου στέλνω πμ με λεπτομερές για το πώς μπορείς να βοηθηθείς με τον αποκλειστικό θηλασμό

αν έχεις

ΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΟΠΗ ΣΩΤΗΡΗ είναι μαία

ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΑΝΑΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΟΥ

ΤΜΗΜΑ ΨΥΧΟΠΡΟΦΑΚΤΙΚΗΣ κορυφήηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηη

την Δημητρίου την είχα και την άλλαξα γιατί είχε πολύ κόσμος αλά δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει σε όλων αυτόν τον κόσμο δεν σηκώνει τηλ νύχτα και με το παραμικρό σε στέλνει νοσοκομείο :twisted::twisted::twisted::twisted:

Μαμαλευτερακι δεν πηρα το πμ που μου εστειλες, ΙΚΑ εχω αλλα δεν μπορω να παρακολουθησω τα μαθηματα ψυχοπροφυλακτικης γιατι λογω της καταστασης μου ειμαι στο σπιτι και πρεπει να ειμαι ξαπλα πολλες ωρες, (θα γεννησω με καισαρικη σε λιγες μερες). Εχω το τηλ. της κας Σωτηρη αλλα δεν ξερω κατα ποσο μπορω να την ενοχλησω μετα τη γεννα και αν θα ειναι προθυμη να με βοηθησει σε οτι χρειαστω.

Μαμαλευτερακι δεν πηρα το πμ που μου εστειλες, ΙΚΑ εχω αλλα δεν μπορω να παρακολουθησω τα μαθηματα ψυχοπροφυλακτικης γιατι λογω της καταστασης μου ειμαι στο σπιτι και πρεπει να ειμαι ξαπλα πολλες ωρες, (θα γεννησω με καισαρικη σε λιγες μερες). Εχω το τηλ. της κας Σωτηρη αλλα δεν ξερω κατα ποσο μπορω να την ενοχλησω μετα τη γεννα και αν θα ειναι προθυμη να με βοηθησει σε οτι χρειαστω.

Καλησπέρα με το καλό το νινι σου να της τηλ άμεσα της ποπης να της πεις από την ηλιανα να κανονίσετε συνάντηση πριν γεννήσεις ν σε ενημέρωσης και θα έρθει σπίτι σου φυσικά με κάποια αμοιβή αλά αξίζει τον κόπο πιστέψεμαι είναι φωβερη εχει μεγάλη εμπειρία αξίζει να δώσεις καπια χρήματα γιατί θα έρθει σπίτι σου καταλαβαίνεις στο ικα είναι δωρεάν και κάνει φανταστική δουλεία :D:D:D:D:D:D:D

.....

η γνώμη μου είναι ότι τον παιδίατρο τον επιλέγουμε με βάση τί θεωρούμε εμείς πρωταρχικό και σημαντικό για το παδί. το να μην παίρνει τζάμπα φάρμακα; το να μην παίρνει καθόλου; το να μην ανα΄λαμβάνουμε ευθύνες, αλλά να τις μετακυλύουμε στους παιδιάτρους;

π.χ. η Πελεκούδα είναι τόσο κατά των φαρμάκων που φαρμακοποιός στη Λάρισα που θήλαζε αποκλειστικά την κόρη της για 1,5 χρόνο την άλλαξε ως παιδίατρο, γιατί ενώ το κοριτσάκι της είχε φαρυγγύτιδα (έτσι είπε, δεν είμαι γιατρός) η Πελεκούδα της έλεγε ότι είχε ίωση και δεν της έδινε αντιβίωση.

η αδερφή μου την έχει Θεό. δεν γουστάρει τα φάρμακα με τίποτα. κάθε μήνα όμως η ανηψιά μου είναι με ίωση. από πέρισυ τον Σεπτέμβριο. αληθεύει; δεν θα μάθουμε. έχει συγκεκριμένα επί 3 ημέρες 40 πυρετό και δεν την πάει στο νοσοκομείο. εγώ κοντεύω να σαλτάρω. η αδερφή μου μόνο αντιπυρετικά της έδινε και τώρα και αντιβίωση. το απόγευμα θα την πάει, όχι σίγουρα, στην γιατρό.

εγώ αν ήμουν στη θέση της θα πήγαινα το παιδί στο νοσοκομείο για γενικές εξετάσεις.

αυτή η μαία, μαμάλευτεράκι, καλή ακούγεται. δεν δίνεις στοιχεία να την έχω στα υπόψη για το 2ο, της αδερφής μου .... σε π.μ. σε παρακαλώ!

• 3 εβδομάδες μετά...

Διαφημίσεις

• 1 month later...

Σε οσους παιδιατρους εχουμε παει, δυστυχως, ολοι μας ελεγαν να δωσουμε και συμπληρωμα κατι που δεν θελουμε. Κατ αρχας οι περισοτεροι παιδατροι δεν εχουν τις καμπυλες βαρους και υψους που αναλογουν σε παιδια που αποκλειστικα θηλαζουν, αλλα εχουν της εκαστοτε εταιριας που τους σπονσοραρει... πως λοιπον ενας παιδιατρος να σε βοηθησει οταν δεν εχει τα απαραιτητα εφοδια μαζι του και στηριζετε σε στοιχεια που του δινουν οι εταιριες; Απλη απορια....

POzGp2.png

• 2 εβδομάδες μετά...

Στο μαιευτηριο,δεν με βοηθησαν σχεδον καθολου εκτος απο δυο μαιες,που ειχαν την καλη θεληση!Ο παιδιατρος βεβαια μου συστησε να δινω συμπληρωμα απο την αρχη,ενω οταν βγηκαμε μου διεκοψαν το θηλασμο λόγω νεογνικου ικτερου για 2 ημερες!Κατοπιν το μωρο δεν ηθελε να θηλασει,εγω ημουν σε υστερια και ευτυχως με την επιμονη μου,τα καταφεραμε και θηλαζω αποκλεικα 2 μηνες και13 ημερες πια!Ο παιδιατρος μου ειναι υπερ του θηλασμου ,δεν μου εχει μιλησει ποτε για φορμουλα,αλλα μου εχει δωσει και λαθος πληροφοριες!Το λαθος μου ηταν οτι δεν ειχα ενημερωθει καθολου κατα τη διαρκεια της κυησης για το θηλασμο,κατι που συστηνω πια σε ολες τις εγκυους,οταν ομωσ το θελουμε πραγματικα,η φυση μας καθοδηγει και τα καταφερνουμε!

αν το βρω αυτό το μήνυμα με τις συνέπειες του καπνίσματος θα το βάλω.

σε κάθε περίπτωση, καλή συνέχεια στο θηλασμό και πολλά φιλάκια στα νινάκια σας.

βαρέθηκα να λέω τα ίδια και να ακούω τα ίδια και να συμπεραίνω ότι δεν επικοινωνούμε.

Επιτελους υπαρχει καποια που επικοινωνω εγω! Ειχα αρχισει να νοιωθω πολυ μονη!!!Sevoula νοιωθω ακριβως οπως εσυ! Σε ολα τα Posts επικρατει μια και μονο αποψη. Ελεος πια!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

65nOp2.png

scMHp2.png

Επιτελους υπαρχει καποια που επικοινωνω εγω! Ειχα αρχισει να νοιωθω πολυ μονη!!!Sevoula νοιωθω ακριβως οπως εσυ!

Πάλι μόνη είσαι.:? Η sevoula για κάποιο λόγο δεν έχε ενεργό λογαριασμό.

Σε ολα τα Posts επικρατει μια και μονο αποψη. Ελεος πια!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ελπίζω να μπορείς να διακρίνεις τις διαφορές ανάμεσα στις προσωπικές απόψεις και αυτά που υποστηρίζει η Αμερικάνικης Ακαδημία Παιδιάτρων, η οποία τεκμηριώνει τις απόψεις της με σεβαστή βιβλιογραφία και τις δημοσιεύσει σε επιστημονικά περιοδικά όπως το Pediatrics:

Tobacco smoking by mothers is not a contraindication to breastfeeding, but health care professionals should advise all tobacco-using mothers to avoid smoking within the home and to make every effort to wean themselves from tobacco as rapidly as possible.110

http://aappolicy.aappublications.org/cgi/reprint/pediatrics;115/2/496.pdf

Σίγουρα με αυτά που διαβάζω θα έγιναν πολλά λάθη...δυστυχώς όμως δεν μπορώ να κάνω τίποτα τώρα...

Επομένως το δεύτερο μωράκι μου ίσως να είναι πιο τυχερό...!!!!:-D

Κρίμα που δεν βρέθηκε έστω και μία να σου πει τότε (τον 8ο που έγραφες το μήνυμα) ότι μπορούσες να θηλάσεις ακόμα και τότε :(

δεν υπαρχει λαθος και σωστο υπαρχει ΜΟΝΟ διαφορετικο!

(Λορέτα Ποντικίνα)

Ξέρω τα πάντα αλλά δεν μπορώ να σας τα αποκαλύψω!

Διαφημίσεις

Πάλι μόνη είσαι.:? Η sevoula για κάποιο λόγο δεν έχε ενεργό λογαριασμό.

Ελπίζω να μπορείς να διακρίνεις τις διαφορές ανάμεσα στις προσωπικές απόψεις και αυτά που υποστηρίζει η Αμερικάνικης Ακαδημία Παιδιάτρων, η οποία τεκμηριώνει τις απόψεις της με σεβαστή βιβλιογραφία και τις δημοσιεύσει σε επιστημονικά περιοδικά όπως το Pediatrics:

Tobacco smoking by mothers is not a contraindication to breastfeeding, but health care professionals should advise all tobacco-using mothers to avoid smoking within the home and to make every effort to wean themselves from tobacco as rapidly as possible.110

http://aappolicy.aappublications.org/cgi/reprint/pediatrics;115/2/496.pdf

Καθοτι η δουλεια μου ειναι η ερευνα και η δημοσιευση σε επιστημονικα περιοδικα το μονο σιγουρο ειναι οτι μπορω να ερμηνευω πολυ καλα τα αποτελεσματα οποιασδηποτε ερευνας και τις παραδοχες πανω στις οποιες αυτη στηριζεται. Παρολα αυτα σε ευχαριστω πολυ για την υπενθυμιση!

65nOp2.png

scMHp2.png

• 2 εβδομάδες μετά...

αν όπως βγάζουν τα στατιστικά το 54% των γυναικών που απάντησαν στην ερώτηση υποστηρίχθηκε και ενημερώθηκε σωστά από το παιδίατρο για το θηλασμό, τότε γιατί τα ποσοστά των γυναικών που θηλάζουν πάνω από τρεις μήνες είναι ελάχιστα;; Άρα δύο πράγματα μπορεί να ισχύουν ή οι μητέρες ενώ ξέρουν το πώς δε θέλουν να θηλάσουν περισσότερο ή νομίζουν ότι ενημερώθηκαν σωστά. Εγώ πάντως ποντάρω στο δεύτερο.

τότε γιατί τα ποσοστά των γυναικών που θηλάζουν πάνω από τρεις μήνες είναι ελάχιστα;

το οποίο το βρίσκουμε που;

δεν υπαρχει λαθος και σωστο υπαρχει ΜΟΝΟ διαφορετικο!

(Λορέτα Ποντικίνα)

Ξέρω τα πάντα αλλά δεν μπορώ να σας τα αποκαλύψω!

το οποίο το βρίσκουμε που;

τα είχα βρει κάπου μέσα στο forum αλλά κοίταξε λίγο γύρο σου, σε γνωστούς και φίλους και δες πόσες μητέρες θήλασαν πάνω από 3 μήνες. Εγώ από 67 γυναίκες που ρώτησα (είμαι εκπαιδευτικός και για αυτό βρήκα τόσες) μόλις μία είχε θηλάσει πέραν του 1 χρόνου, 5 γύρω στους 5-7 μήνες, 9 από 2-3 μήνες και οι υπόλοιπες ή δε θήλασαν καθόλου (ούτε πρωτόγαλα) ή σταμάτησαν πριν σαραντίσουν.

Ο παιδίατρος μας ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ για τον αποκλειστικό θηλασμό. ΔΕΝ γνωρίζει καν την ύπαρξή του. Τις απαιτήσεις του, τα οφέλη του.

Αυτόν που έχω τώρα δεν είμαι σε θέση να τον κρίνω ως επιστήμονα αλλά για ΑΘ δεν έχει ιδέα.

Βασικά θεωρεί θηλασμό να δίνεις το κάθε στήθος για 10' και μετά να ταΐζεις συμπλήρωμα. Φαντάζομαι ότι την περίπτωση μου θα την βλέπει σαν να ήρθαν τα ούφο.

Όταν του είπα ότι θηλάζω 45'λεπτα και πολλές φορές περισσότερο φρίκαρε και μου είπε να πάρω ειδική κρέμα για τις θηλές. Κρέμα είχα βεβαία την οποία δεν χρειάστηκε ποτέ να χρησιμοποιήσω αφού το μωρό μου θηλάζει σωστά.

Μου είπε να δίνω συμπλήρωμα το βράδυ για να κοιμάμαι αλλιώς δεν θα αντέξω. Μα κοιμάμαι. Όσο χρειάζομαι. Στο κκ όσο ήμουν έγκυος χρειαζόταν να ξυπνάω πολύ πιο συχνά για να κατουρήσω. Και αντέχω μια χαρά. Βασικά δεν έχω καν θέμα αντοχής. Τούρμπο. Τόσο πολύ που κάθε πρωί κάνω και 30'διάδρομο.

Εκείνο όμως που με προβληματίζει είναι όταν μου είπε ότι ίσως δώσουμε στη μικρή προβιοτικά τον άλλο μήνα. Θεωρούσα δεδομένο ότι με το γάλα μου δεν χρειάζεται κανένα συμπλήρωμα και ιδιαίτερα προβιοτικά που ίσως χρειάζονται με το ξένο γάλα για να δουλεύει σωστά το εντεράκι.

Σημειωτέον και στις πάνες ήμαστε σούπερ, και βάρος παίρνουμε πολύ καλά και κολικοί γιοκ (φτου φτου).

Σας παρακαλώ τα φώτα σας.

:lol:

Το Ήλεκτράκι μου και ο Οδυσσέας μου, οι ηλιαχτίδες μου!

..................................................................................

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

κι Εγώ τώρα τελευταία δε νοιώθω πολυ καλά...

Διαφημίσεις

To μητρικό γάλα είναι άριστο πρεβιοτικό και δεν χρειάζεται τίποτε άλλο, εφόσον θηλάζεις αποκλειστικά. Το πρώτο λινκ που βρήκα πρόχειρα:

http://www.suite101.com/content/breast-milk-is-perfect-baby-prebiotic-a129719

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

σ΄ευχαριστώ πολυ αμαρέτο!!:eek:

..................................................................................

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

Ξέρετε πόσες φορές αγνόησα τις συμβουλές του παιδιάτρου, επειδή μου φαινόνταν περιττές; Ούτε σίδηρο έδωσα μετά τον 6ο μήνα, ούτε αραίωσα τους θηλασμούς σε πρωι- βράδυ όπως μου είπε, ούτε κρέμες όταν ήταν 6-8 μηνών (απαπα! μέχρι 6 μηνών είναι καλό το γάλα της μαμάς! μετά δεν επαρκεί! θα πέσει το σίδηρο! μόνο πρωι βράδυ και ενδιάμεσα κρέμες με φρούτα κρέας κλπ..τα ξέρετε) Και ήταν και νεογνολόγος! Και στην αρχή με ενθάρρυνε να θηλάζω όσο και όποτε ήθλελε το παιδί. Μετά τον 6ο όμως το γάλα χαλάει; Μια χαρά ειμαστε, 13 μηνών τώρα, και θηλάζουμε, χωρίς συμπλήρωμα σιδήρου και πρεβιοτικων κλπ κλπ κλπ.Τσάμπα τον ταλαιπώρησα τον άγγελό μου με εξέταση αίματος.

Η γνώμη μου είναι πως υπάρχουν και πληροφόρημένοι, απλά δεν το έχουν δει στην πράξη, δεν μπορούν να δεχθουν κάτι τόσο φυσικο γιατί δεν ήταν στα βιβλία τους... ΟΙ μανούλες πρέπει να βασίζονται στο αν τα πάει καλά το μωρό τους, στο ένστικτο και όχι σε οδηγίες γιατί το κάθε μωρό είναι μοναδικό.

qHzbp2.png

dpwIp3.png

Εκείνο όμως που με προβληματίζει είναι όταν μου είπε ότι ίσως δώσουμε στη μικρή προβιοτικά τον άλλο μήνα.

:D:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Προβιοτικά για να χωνέψει το μητρικό γάλα;

ή για να χωνέψει τα προβιοτικά του μητρικού γάλακτος;

:lol::lol::lol:

Αν δεν σε δουλεύει, τότε η λογική του (που δεν έχει) είναι επικίνδυνη.:-(

αν όπως βγάζουν τα στατιστικά το 54% των γυναικών που απάντησαν στην ερώτηση υποστηρίχθηκε και ενημερώθηκε σωστά από το παιδίατρο για το θηλασμό, τότε γιατί τα ποσοστά των γυναικών που θηλάζουν πάνω από τρεις μήνες είναι ελάχιστα;; Άρα δύο πράγματα μπορεί να ισχύουν ή οι μητέρες ενώ ξέρουν το πώς δε θέλουν να θηλάσουν περισσότερο ή νομίζουν ότι ενημερώθηκαν σωστά. Εγώ πάντως ποντάρω στο δεύτερο.

Είναι σίγουρες ότι ο παιδίατρος τις ενημέρωσε σωστά αλλά οι ίδιες δεν τα κατάφεραν γιατί είχαν κάποιο ελάτωμα!

η λογική του (που δεν έχει) είναι επικίνδυνη.:-(

Και η άγνοιά του θα έλεγα...:?

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

Έγώ θα δώσω μια άλλη παράμετρο. Αυτή της εργαζόμενης μητέρας. Που δεν της παρέχεται επαρκής υποστήριξη για άντληση στον χώρο εργασίας. Που το παιδί της πάει σε παιδικό σταθμό που η διεύθυνση του για διάφορους λόγους δεν μπορεί ή δεν θέλει να παρέχει ιδιαίτερη μεταχείριση ταίζοντας με το γάλα που θα δώσει η μητέρα.

Προσωπικά, αν και εκεί που εργάζομαι έχω δικό μου γραφείο, το σκέφτομαι πολύ τι θα κάνω με τις αντλήσεις όταν θα ειμαι σε πελάτη (κάτι που συμβαίνει πάρα πολύ συχνά-2ή3 μέρες/εβδομάδα). Και είναι και ο λόγος που σε ιδιαίτερη συνεννόηση με τον εργοδότη μου τη 2μηνη άδεια πριν τον τοκετό τη δούλεψα για να την πάρω μετά.

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

Έγώ θα δώσω μια άλλη παράμετρο. Αυτή της εργαζόμενης μητέρας. Που δεν της παρέχεται επαρκής υποστήριξη για άντληση στον χώρο εργασίας. Που το παιδί της πάει σε παιδικό σταθμό που η διεύθυνση του για διάφορους λόγους δεν μπορεί ή δεν θέλει να παρέχει ιδιαίτερη μεταχείριση ταίζοντας με το γάλα που θα δώσει η μητέρα.

Προσωπικά, αν και εκεί που εργάζομαι έχω δικό μου γραφείο, το σκέφτομαι πολύ τι θα κάνω με τις αντλήσεις όταν θα ειμαι σε πελάτη (κάτι που συμβαίνει πάρα πολύ συχνά-2ή3 μέρες/εβδομάδα). Και είναι και ο λόγος που σε ιδιαίτερη συνεννόηση με τον εργοδότη μου τη 2μηνη άδεια πριν τον τοκετό τη δούλεψα για να την πάρω μετά.

δεν θα διαφωνήσω ότι οι συνθήκες στην Ελλάδα δεν ευνοούν το θηλασμό αλλά αν δεν κάνει καμία τίποτα δεν θα αλλάξει ποτέ. Τι ακριβώς θα γίνει αν στο διάλλειμα με τον πελάτη των ρωτήσεις αν υπάρχει κάποιος χώρος για να βγάλεις γάλα;; Στην αρχή όλοι παραξενεύονται αλλά πάντα καταλήγουν με ένα μπράβο για την προσπάθειά μας. Απλά επειδή δεν είναι στη κουλτούρα μας, μας φαίνεται βουνό και σε εμάς τις ίδιες. Όσο για τον παιδικό ή ψάξε να βρεις άλλο ή στη τελική εντάξει λόγο συνθηκών μπορεί μια μαμά να μη καταφέρει να κρατήσει τον αποκλειστικό θηλασμό αλλά σίγουρα κάποια γεύματα του μωρού θα μπορεί να τα κάνει θηλασμό. Και να σου πω στην τελική άλλο μια μητέρα να μη θέλει να παλέψει για το δικαίωμά της να θηλάζει και άλλο να σταματά το θηλασμό γιατί κάποιος παιδίατρος έχει άγνοια πάνω στο θέμα ή θέλει να σαμποτάρει το θηλασμό.

Έγώ θα δώσω μια άλλη παράμετρο. Αυτή της εργαζόμενης μητέρας. Που δεν της παρέχεται επαρκής υποστήριξη για άντληση στον χώρο εργασίας.

Για τις περισσότερες μητέρες, είναι αρκετές οι αντλήσεις που γίνονται στο σπίτι και αυτό είνα πιο βολικό γιατί δεν χρειάζεται να μεταφέρουν θήλαστρα, παγοκύστες και γάλατα.

Που το παιδί της πάει σε παιδικό σταθμό που η διεύθυνση του για διάφορους λόγους δεν μπορεί ή δεν θέλει να παρέχει ιδιαίτερη μεταχείριση ταίζοντας με το γάλα που θα δώσει η μητέρα.

Φαντάζομαι αναφέρεσαι σε βρεφονηπιακό σταθμό, γιατί στον παιδικό δεν μπορούν να έχουν βρέφη.

Δεν έχουν δικαίωμα να το κάνουν, είναι υποχρεωμένοι να ταΐζουν το μωρό με το γάλα που τους δίνει η μητέρα είτε αυτό είναι σκόνη είτε μητρικό.

Και δεν νομίζω ότι τολμούν να το κάνουν γιατί αν το μωρό σου έχει πχ πρόβλημα δυσκοιλιότητας με τα Α γάλα εμπορίου αλλά όχι με το Β, αν το αλλάξουν το λιγότερο που θα κάνει η μητέρα είναι να πάρει το μωρό και να φύγει.

Προσωπικά, αν και εκεί που εργάζομαι έχω δικό μου γραφείο, το σκέφτομαι πολύ τι θα κάνω με τις αντλήσεις όταν θα ειμαι σε πελάτη (κάτι που συμβαίνει πάρα πολύ συχνά-2ή3 μέρες/εβδομάδα).

Είσαι σίγουρη ότι θα χρειάζεται να αντλείς στη διάρκεια της απουσίας σου;

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...