Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πλαστά μηνύματα Ηλεκτρονικού Ταχυδρομείου (Hoaxes - Chain)

zebelia

Recommended Posts

Καλημέρα, μόλις έλαβα μέσω email το μήνυμα που παραθέτω παρακάτω. Είναι καραμπινάτη περίπτωση chain mail και είπα να ενημερώσω τις φίλες του φόρουμ, για να ΜΗΝ προωθήσουν κάτι τέτοιο, αν το λάβουν.

Επιτροπή αγώνα αντίστασης κατά των φαρσέρ με τα chain mails!;)

Δεν αντέχω άλλο AYTA τα κλικ κ ευρώ!κ υπάρχουν άτομα ΠOY τα πιστεύουν...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 255
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Καλημέρα κορίτσια!

Καλά μιλάμε 2 φίλες μου μου στέλνουν συνέχεια διάφορα μυνήματα ακόμα και με ποιήματα ή φωτογραφίες, και αν δω στο τέλος να λέει, ΠΡΟΩΘΗΣΤΕ ΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ Η ΜΕΡΑ με πιάνουν οι τσατίλες μου και τα διαγράφω!!!!

Και που ξέρω εγώ αν δεν είναι τέτοιου είδους μηνύματα????

Οι φίλες μου έχουν ξεσκιστεί να στέλνουν αλλά εγώ...πέρα βρέχει!

433965qzur0la2nd.gif

Δεν ξερω αν εχει ηδη ειπωθει αλλα στοχος των μειλ αυτων ειναι να κλεψουν οσα περσσοτερα μειλ μπορουν.Πραγμα που συνεβη σε μενα!!Εκλεψαν το μειλ μου,το πουλησαν σε διαφορες εταιριες,με αποτελεσμα να στελνω εγω ,εν αγνοια μου φυσικα, διαφημισεις σε ολες τις επαφες μου.Αυτο ειχε σαν αποταλεσμα καποιος απο τις επαφες μου να με καταγγειλει στην εταιρια, που μου παρειχε το ιντερνετ, οτι στελνω spam κι ετσι να με αποκλεισουν και να μην εχω ιντερνετ για πολλες μερες.Κατηργησα φυσικα τον λογαριασμο μου και σταματησα να απανταω σε τετοια μειλ.

Μην προωθειτε λοιπον αυτα τα μειλ.....

θα σαι παντα μεσα στην καρδια μας...

Καλημέρα κορίτσια!

Καλά μιλάμε 2 φίλες μου μου στέλνουν συνέχεια διάφορα μυνήματα ακόμα και με ποιήματα ή φωτογραφίες, και αν δω στο τέλος να λέει, ΠΡΟΩΘΗΣΤΕ ΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ Η ΜΕΡΑ με πιάνουν οι τσατίλες μου και τα διαγράφω!!!!

Και που ξέρω εγώ αν δεν είναι τέτοιου είδους μηνύματα????

Οι φίλες μου έχουν ξεσκιστεί να στέλνουν αλλά εγώ...πέρα βρέχει!

Πες τις να σταματησουν,κι εγω το ιδιο εκανα!!

θα σαι παντα μεσα στην καρδια μας...

Τι είναι τα Hoaxes ή Urban Legends (Αστικοί Θρύλοι)

(Μια σύντομη περιγραφή και οδηγίες αναγνώρισης και αποφυγής τους)

Αν έχετε λάβει ποτέ email με αντικείμενα όπως:

• Διαμαρτυρία για την κακομεταχείριση των γυναικών στο Αφγανιστάν
  • Αποστολή χριστουγεννιάτικων καρτών σε ετοιμοθάνατα παιδιά
  • Προτάσεις φορολόγησης όσων δεδομένων διακινούνται μέσω Internet
  • Φυλακτά καλής τύχης ή κατάρες ακρωτηριασμού και καταστροφής

και άλλα παρόμοια, τότε γνωρίζετε ήδη τι είναι τα Hoaxes.

Ο όρος Hoax χρησιμοποιείται στα αγγλικά για να περιγράψει μια απάτη ή κάτι ψεύτικο και φαίνεται ότι προέρχεται από τις μαγικές λέξεις Hocus Pocus (κάτι σαν το δικό μας ’μπρα Κατάμπρα). Πιο ακριβής πάντως είναι ο όρος Urban Legend (Αστικός Θρύλος) μια και ένα Hoax είναι στην πραγματικότητα μια φήμη, δηλαδή ένας θρύλος ο οποίος "περιφέρεται" μέσα στο δίκτυο.

Τα Hoaxes διακινούνται στο δίκτυο μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και η δημοφιλέστερη κατηγορία τους είναι τα προειδοποιητικά μηνύματα σχετικά με ιούς (π.χ. μη διαβάσετε email με το subject "Good Times" διότι θα καταστραφεί ο Η/Υ σας). Τρόποι αναγνώρισης των Hoaxes

Αν και κανείς δεν γνωρίζει πώς ακριβώς δημιουργούνται τα Hoaxes, έχουν παρατηρηθεί μια σειρά από κοινά χαρακτηριστικά τα οποία μας βοηθούν να ξεχωρίσουμε αν ένα μήνυμα είναι πραγματικό ή αν αποτελεί απλώς ένα θρύλο του δικτύου. Αυτά είναι:

Τεχνική διάλεκτος

Για να γίνουν πιο αξιόπιστα τα μηνύματα αυτά προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν επιστημονικούς ή τεχνικούς όρους οι οποίοι συνήθως δεν σημαίνουν τίποτε, αλλά με μια πρώτη ανάγνωση φαίνονται σοβαροί και λογικοί. Για παράδειγμα ο Good Times hoax υποστηρίζει ότι "...if the program is not stopped, the computer's processor will be placed in an nth-complexity infinite binary loop which can severely damage the processor...". Στην πραγματικότητα όμως δεν υπάρχει τίποτε που να αποκαλείται nth-complexity infinite binary loop και οι επεξεργαστές είναι σχεδιασμένοι να εκτελούν loops για ολόκληρες εβδομάδες χωρίς να πάθουν απολύτως τίποτε.

Επίκληση μιας αξιόπιστης πηγής

Για να αυξήσουν την αξιοπιστία τους, τα περισσότερα hoaxes υποστηρίζουν ότι αποτελούν μηνύματα τα οποία αποστέλλει κάποιος μεγάλος και επώνυμος οργανισμός (π.χ. Microsoft, Sun κ.λπ.). Οι οργανισμοί αυτοί όμως σχεδόν πάντοτε δημοσιεύουν τις ανακοινώσεις τους στον τύπο και δεν εμπιστεύονται κάτι τόσο εύκολα παραποιήσιμο όπως το email.

Προτροπή να προωθήσουμε αυτό το μήνυμα σε τρίτους

Αυτό αποτελεί το σήμα κατατεθέν όλων των αστικών θρύλων. Όποτε βλέπουμε μήνυμα το οποίο ζητάει προώθηση σε άλλους είναι σχεδόν απολύτως βέβαιο ότι πρόκειται για Hoax.

Αδυναμία ελέγχου

Αν το θέμα του μηνύματος είναι πράγματι τόσο σημαντικό τότε ο αποστολέας θα πρέπει να έχει δημιουργήσει τουλάχιστον μια web σελίδα με περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτό. Αν αυτή δεν αναφέρεται στο mail ή αν η διεύθυνσή της είναι "ύποπτη" (π.χ. η Cisco να έχει σελίδα στο Geocities) αυτό σημαίνει ότι μάλλον το μήνυμα δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

’λλες τεχνικές αναγνώρισης των Hoaxes είναι ο εκφοβισμός ή η χρήση συγκεκαλυμμένων απειλών ("Ψήφισε και εσύ κατά της φορολόγησης των πακέτων του Internet διαφορετικά σύντομα θα αρχίσουν να σε χρεώνουν"), η κακή σύνταξη και ορθογραφία (κολλημένες λέξεις, πολλά κεφαλαία), κ.λπ. Τρόποι προστασίας από τα Hoaxes

Ο μόνος τρόπος για να προστατευτεί το δίκτυο από τα Hoaxes είναι η ενημέρωση των χρηστών και η επίδειξη από μέρους τους σοβαρότητας και αυτοσυγκράτησης. Οι σημαντικότερες συμβουλές για την αναγνώριση τόσο των Hoaxes όσο και των διάφορων απατεώνων που κυκλοφορούν στο δίκτυο είναι:

Μη βιάζεστε

Όσο πιο επείγον ισχυρίζεται ότι είναι το μήνυμα τόσο πιο προσεκτικά και φιλύποπτα πρέπει να ασχοληθούμε μαζί του.

Ελέγξτε ό,τι λαμβάνετε

Ανατρέξτε στην πηγή (π.χ. το web site του υποτιθέμενου αποστολέα) και αν ανακαλύψετε ότι δεν υπάρχει επώνυμος αποστολέας ή αν δεν βρείτε στις επίσημες σελίδες του καμία αναφορά στο θέμα αυτού του email τότε το μήνυμα είναι σίγουρα πλαστό. Αν πάντως χρειάζεστε ακόμη ισχυρότερη επιβεβαίωση πριν αγνοήσετε το μήνυμα επισκεφθείτε κάποιο site παρακολούθησης Hoaxes όπως το http://www.snopes.com ή το http://www.hoaxkill.com

Μην παρασύρεστε από συναισθηματισμούς

Το παιδάκι που πεθαίνει από όγκο στον εγκέφαλο και θέλει να γραφτεί στο βιβλίο του Γκίνες ως ο άνθρωπος ο οποίος έλαβε τις περισσότερες ευχετήριες κάρτες στον κόσμο, είναι σήμερα απολύτως καλά και δεν θέλει να ξαναδεί κάρτα στη ζωή του. Οι συγγραφείς των αστικών θρύλων είναι ικανοί να γράψουν τα πιο απίστευτα ψέματα μόνο και μόνο για να πετύχουν το σκοπό τους και δυστυχώς δεν μπορούμε πλέον να εμπιστευόμαστε ούτε τα πιο ευγενικά και ανθρώπινα μηνύματα. Τι είναι τα chain letters

Θα ολοκληρώσουμε αυτή την παρουσίαση με μια αναφορά στα chain letters τα οποία αποτελούν μια ηπιότερη έκδοση των hoaxes. Αυτά συνήθως δηλώνουν ξεκάθαρα ότι ο κύριος λόγος ύπαρξής τους είναι να διακινηθούν σε όσο το δυνατόν περισσότερους χρήστες του δικτύου και υπόσχονται συνήθως τύχη και άλλα οφέλη σε όποιον τα προωθήσει, ατυχία (π.χ. απόλυση) σε όποιον τα αφήσει αναπάντητα και ακόμη μεγάλα δεινά (π.χ. ακρωτηριασμούς) σε όποιον τα διαγράψει. Τέλος, μια άλλη κατηγορία chain letters υποστηρίζει πως διακινείται για αγαθοεργούς σκοπούς και ότι υπάρχει κάποιο ειδικό σύστημα παρακολούθησης και καταμέτρησης του αριθμού των ανθρώπων που λαμβάνουν το συγκεκριμένο mail. Φυσικά, κάτι τέτοιο είναι απολύτως αδύνατον.

Τα hoaxes και τα chain letters αποτελούν μέρος της ζωής του δικτύου και θα μας συνοδεύουν όσο υπάρχουν ευφάνταστοι και εύπιστοι άνθρωποι. Οφείλω να ομολογήσω ότι μερικά από τα πιο έξυπνα mail που έχω διαβάσει μέχρι σήμερα στο δίκτυο ήταν chain letters και θα ήμουν ψεύτης αν δήλωνα ότι δεν έχω εξαπατηθεί ποτέ από αυτά. Αν φροντίσουμε πάντως να μην πανικοβαλλόμαστε από τις προειδοποιήσεις τους, μπορεί κάποτε να συνηθίσουμε σ' αυτά και να αρχίσουμε να τα βλέπουμε ως ένα ευχάριστο διάλειμμα στην καθημερινή ρουτίνα του δικτύου. Μέχρι τότε όμως καλό θα είναι να μείνουμε δύσπιστοι και προσεκτικοί

rQGhp3.png

Διαφημίσεις

• 3 months later...

Δεχτηκα στο mail μου αυτη την ιστορια και θελησα να σας την προωθησω.

Κανω χρηση του θεματος για να μην ανοιξω αλλο. Εμενα με συγκλονισε αν και δεν γνωριζω αν ειναι πραγματικη ή φανταστικη ιστορια. Εχει ομως .... την αληθεια της.

<<Βρέθηκα σε ένα κατάστημα, στο διάδρομο με τα παιχνίδια.

Με την άκρη του ματιού μου, παρατήρησα ένα αγοράκι γύρω στα πέντε, το οποίο κρατούσε μια κούκλα.

Δε σταματούσε να της χαϊδεύει τα μαλλιά και να τη σφίγγει προσεκτικά πάνω του.

Αναρωτήθηκα για ποιον προοριζόταν αυτή η κούκλα.

Το αγοράκι γύρισε κάποια στιγμή προς την κυρία που βρισκόταν πλάι του:

«Θεία μου, είσαι σίγουρη ότι δε μου φτάνουν τα λεφτά;»

Η γυναίκα του απάντησε χάνοντας κάπως την υπομονή της:

«Είπαμε ότι δεν έχεις αρκετά λεφτά για να την αγοράσεις.»

Έπειτα, η θεία του του ζήτησε να μείνει εκεί και να τον περιμένει για λίγο, κι εκείνη έφυγε βιαστικά. Το αγοράκι κρατούσε ακόμη στα χέρια του την κούκλα.

Τελικά, κατευθύνθηκα προς το παιδί και το ρώτησα σε ποιον ήθελε να δώσει την κούκλα.

«Αυτή την κούκλα την ήθελε η αδερφή μου περισσότερο από καθετί για τα Χριστούγεννα. Ήταν σίγουρη ότι θα της την έφερνε ο Άι-Βασίλης.»

Του είπα τότε ότι μπορεί και να της την έφερνε, κι εκείνο μου είπε θλιμμένο:

«Όχι, ο Άι-Βασίλης δεν μπορεί να πάει εκεί που είναι τώρα η αδερφή μου... Πρέπει να δώσω την κούκλα στη μαμά μου να της την πάει.»

Τα μάτια του ήταν πολύ θλιμμένα ενώ έλεγε αυτά τα λόγια.

«Πήγε να συναντήσει τον Χριστούλη. Ο μπαμπάς λέει ότι και η μαμά θα πάει να συναντήσει το Χριστούλη σε λιγάκι. Έτσι, σκέφτηκα ότι θα μπορούσε να πάρει την κούκλα μαζί της και να την πάει στην αδερφούλα μου.»

Η καρδιά μου πήγε να σταματήσει.

Το αγοράκι σήκωσε το βλέμμα προς εμένα και μου είπε:

«Είπα στον μπαμπά να πει στη μαμά να μη φύγει αμέσως. Ζήτησα να περιμένει μέχρι να γυρίσω από το μαγαζί.»

Μετά, μου έδειξε μία φωτογραφία που απεικόνιζε το ίδιο το αγοράκι μέσα στο κατάστημα να κρατάει την κούκλα, και μου είπε:

«Θέλω η μαμά να πάρει κι αυτή τη φωτογραφία μαζί της, για να μη με ξεχάσει. Την αγαπάω τη μαμά και δε θέλω να μ'αφήσει, αλλά ο μπαμπάς λέει ότι πρέπει να πάει μαζί με την αδερφούλα μου.»

Ύστερα, χαμήλωσε το κεφάλι του κι έμεινε σιωπηλό.

Έψαξα στην τσάντα μου κι έβγαλα από μέσα ένα μάτσο χαρτονομίσματα και ρώτησα το αγοράκι:

«Τι λες να μετρήσουμε τα λεφτά σου μια τελευταία φορά για να σιγουρευτούμε;»

Εκείνο απάντησε:

«Εντάξει, όμως πρέπει να βγουν αρκετά.»

Έριξα κρυφά κάποια χρήματα μαζί με τα δικά του και αρχίσαμε το μέτρημα. Έφταναν με το παραπάνω για την κούκλα. Περίσσευαν κιόλας αρκετά.

Το αγοράκι ψιθύρισε:

«Ευχαριστώ Χριστούλη που μου έδωσες αρκετά λεφτά.»

Έπειτα με κοίταξε και είπε:

«Είχα ζητήσει από το Χριστούλη να κάνει να έχω αρκετά λεφτά για ν'αγοράσω την κούκλα και η μαμά μου να μπορεί να την πάει στην αδερφούλα μου.

Εκείνος άκουσε την προσευχή μου.

Ήθελα να έχω αρκετά λεφτά για ν'αγοράσω και ένα λευκό τριαντάφυλλο για τη μαμά, όμως δεν τόλμησα να του το ζητήσω.

Εκείνος μου έδωσε αρκετά λεφτά για ν'αγοράσω την κούκλα και το λευκό τριαντάφυλλο.

Ξέρετε, αρέσουν πολύ τα λευκά τριαντάφυλλα στη μαμά...»

Λίγα λεπτά αργότερα, η θεία του ξαναγύρισε, κι εγώ απομακρύνθηκα σπρώχνοντας το καροτσάκι μου.

Τέλειωνα τα ψώνια μου με ένα συναίσθημα εντελώς διαφορετικό από ότι όταν τα άρχιζα.

Δεν μπορούσα να βγάλω απ'το μυαλό μου το αγοράκι.

Μετά θυμήθηκα ένα άρθρο στην εφημερίδα, λίγες μέρες πριν, που μιλούσε για έναν οδηγό σε κατάσταση μέθης που είχε χτυπήσει ένα αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε μια νεαρή γυναίκα με την κόρη της.

Το κοριτσάκι είχε πεθάνει ακαριαία και η μητέρα ήταν σοβαρά τραυματισμένη. Η οικογένεια έπρεπε να αποφασίσει εάν θα της διέκοπταν την αναπνευστική στήριξη...

Να ήταν άραγε η οικογένεια του μικρού αγοριού;

Δυο μέρες μετά, διάβασα στην εφημερίδα ότι η νεαρή γυναίκα ήταν νεκρή.

Δεν μπόρεσα να μην πάω ν'αγοράσω ένα μπουκέτο λευκά τριαντάφυλλα και να βρεθώ στην αίθουσα όπου εκθέταν τη σωρό της.

Ήταν εκεί και κρατούσε ένα όμορφο λευκό τριαντάφυλλο στο χέρι της, μαζί με μία κούκλα και τη φωτογραφία του μικρού αγοριού από στο κατάστημα.

Έφυγα από την αίθουσα κλαίγοντας και με την αίσθηση ότι η ζωή μου θα άλλαζε για πάντα.

Η αγάπη που είχε αυτό το αγοράκι για τη μαμά του και την αδερφή του ήταν τόσο μεγάλη, και μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου ένας μεθυσμένος οδηγός του τα πήρε όλα μακριά....

Τώρα έχεις δύο επιλογές:

1) Να στείλεις το μήνυμα αυτό στους φίλους σου.

2) Να προσποιηθείς ότι δεν το διάβασες και ότι δε σε άγγιξε.

Αν το στείλεις, ίσως εμποδίσεις κάποιον από το να οδηγεί ύστερα από κατανάλωση αλκοόλ, και ίσως να επαναπροσδιορίσεις μέσα του την αντίληψή του περί ζωής.

ΙNVITE ALL YOUR FRIENDS!>>

Επειδη βλεπω οι συντονιστες μετεφεραν το μηνυμα απο αλλη θεση, θα ηθελα να συμπληρωσω το εξης. Αν υπερεβαλλα παρασυρομενη απο συναισθηματισμο, ζητω συγνωμη. Το συγκεκριμενο μηνυμα που ελαβα δεν προερχοταν απο ανεπιθυμητη αλληλογραφια και αυτο που θελησα να μεταδωσω ηταν η υπευθυνοτητα που πρεπει να δειχνουμε οταν κραταμε τιμονι. Γνωριζω ατομο που ειναι καθηλωμενο σε αναπηρικο καροτσι με μειωμενη νοητικη ικανοτητα λογω ασεινηδητου ποτη οδηγου.Τι εφταιγε το παλικαρι? Φοιτητης ηταν, τωρα απλα υπαρχει. Το πως ειναι αλλο θεμα.

Προτροπή να προωθήσουμε αυτό το μήνυμα σε τρίτους

Αυτό αποτελεί το σήμα κατατεθέν όλων των αστικών θρύλων. Όποτε βλέπουμε μήνυμα το οποίο ζητάει προώθηση σε άλλους είναι σχεδόν απολύτως βέβαιο ότι πρόκειται για Hoax.

Αν οντως προερχεται το μηνυμα απο Hoax, ζητω συγνωμη και παρακαλω να κρατηθει η ιστορια ως θεμα συζητησης και αναφορας αποψεων. Αν κρινουν οι συντονιστες οτι πρεπει να διαγραφει, τοτε ΟΚ.Και παλι ζητω συγνωμη.

εγώ μόλις έλαβα αυτό.

Barrister Daniel Albert

Carre No.456 Sojatimey

Akpakpa, Cotonou

Republic of Benin

Telephone: +22997671882

Hello: Θεοδωρόπουλος

Please do not be embarrassed to receive this mail especially since we do not know each other before, My concern is how to transfer my late client money amounting to $18.5 million dollars out of Benin Republic for a better investment abroad.

My name is Daniel Albert, the attorney to Late Michael Θεοδωρόπουλος, a national of your country, who used to work as the Director of (La Sucrerie de COMPLANT de Benin S.A.) in Benin Republic West Africa.

Here in after shall be Referred to as my client,on the 27th of May 2004, my client, His wife and their only Child were involved in a car accident Along Sagbama express-road. All occupants of the vehicle Unfortunately lost their lives.Since then I have made several enquiries to your embassy to locate any of my clients extended relatives this has also proved Unsuccessful.

After these several unsuccessful attempts, I decided to track His last name over the Internet, to locate any member of his Family hence I contacted you. I have contacted you to assist in Repatriating the money and property left behind by my client before they get confiscated or declared unserviceable by the bank here.

These huge deposits were lodged particularly, with the "BANQUE ATLANTIQUE BENIN" (BAB)" An affiliate of Commercial Bank of Africa where the Deceased had an account valued at about $18.5 million dollars.

The Bank has issued me a notice to provide the next of kin or have the account confiscated. Since I have been unsuccessful in Locating the relatives for over 6 years, now I seek your consent To present you as the next of kin of the deceased since you have The same last name so that the proceeds of this account valued at $18.5 million dollars can be paid to you and then you and me can Share the money.50% to me and 50% to you.

I will procure all Necessary legal documents that can be used to back up any claim we may make.All I require is your honest truthful cooperation to enable us seeing this Deal through.

I will like you to call me on my phone +22997671882 after you read this mail.

I guarantee that this will be executed under a legitimate arrangement that will protect you from any breach of the law..

And the way we are going to achieve this is I will need the following information from you,

I will need the following important information from you,

Your Full Name..............................................

Your Address..................................................

Your Age........................................................

Your Occupation............................................

Your Position.................................................

Your Telephone and Mobile.........................

For Communication Purpose.

I await your reply ASAP.

Best Regards,

Barrister Daniel Albert.

Tel: +22997671882.

εγώ μόλις έλαβα αυτό.

Barrister Daniel Albert

Carre No.456 Sojatimey

Akpakpa, Cotonou

Republic of Benin

Telephone: +22997671882

Hello: Θεοδωρόπουλος

Please do not be embarrassed to receive this mail especially since we do not know each other before, My concern is how to transfer my late client money amounting to $18.5 million dollars out of Benin Republic for a better investment abroad.

My name is Daniel Albert, the attorney to Late Michael Θεοδωρόπουλος, a national of your country, who used to work as the Director of (La Sucrerie de COMPLANT de Benin S.A.) in Benin Republic West Africa.

Here in after shall be Referred to as my client,on the 27th of May 2004, my client, His wife and their only Child were involved in a car accident Along Sagbama express-road. All occupants of the vehicle Unfortunately lost their lives.Since then I have made several enquiries to your embassy to locate any of my clients extended relatives this has also proved Unsuccessful.

After these several unsuccessful attempts, I decided to track His last name over the Internet, to locate any member of his Family hence I contacted you. I have contacted you to assist in Repatriating the money and property left behind by my client before they get confiscated or declared unserviceable by the bank here.

These huge deposits were lodged particularly, with the "BANQUE ATLANTIQUE BENIN" (BAB)" An affiliate of Commercial Bank of Africa where the Deceased had an account valued at about $18.5 million dollars.

The Bank has issued me a notice to provide the next of kin or have the account confiscated. Since I have been unsuccessful in Locating the relatives for over 6 years, now I seek your consent To present you as the next of kin of the deceased since you have The same last name so that the proceeds of this account valued at $18.5 million dollars can be paid to you and then you and me can Share the money.50% to me and 50% to you.

I will procure all Necessary legal documents that can be used to back up any claim we may make.All I require is your honest truthful cooperation to enable us seeing this Deal through.

I will like you to call me on my phone +22997671882 after you read this mail.

I guarantee that this will be executed under a legitimate arrangement that will protect you from any breach of the law..

And the way we are going to achieve this is I will need the following information from you,

I will need the following important information from you,

Your Full Name..............................................

Your Address..................................................

Your Age........................................................

Your Occupation............................................

Your Position.................................................

Your Telephone and Mobile.........................

For Communication Purpose.

I await your reply ASAP.

Best Regards,

Barrister Daniel Albert.

Tel: +22997671882.

Μου ερχονται τετοιου ειδους e-mail καθε μερα... μου εχουν σπασει τα νευρα..

Ολα απο διαφορετικους αποστολεις...

Ειχα κι εγω ενα διαστημα τετοιου ειδους μηνυματα σε καθημερινη βαση (για ενημερωση ελεγε), αλλα δηλωσα τον αποστολεα στην ανεπιθυμητη αλληλογραφια και επαψαν να ερχονται στο mail μου.

Διαφημίσεις

Τα χειρότερα που λαμβάνω τελευταία είναι από έναν άνθρωπο που του έχει υποκλαπεί ο λογαριασμός και μου έρχονται από το mail του μηνύματα όπως "Εχασα το πορτοφόλι μου, στείλε μου χρήματα και μην με πάρεις τηλέφωνο γιατί έχασα και το κινητό μου κλπ"..

Προσοχή!

Αποκλείεται να μου τα στέλνει ο ίδιος..

Nothing you would take... Everything you gave...

• 6 months later...

ΓΙΑΤΙ Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΘΟΥΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΥΝΗΘΩΣ ΣΤΗ ΜΑΣΧΑΛΗ

Πρόκειται για μια πληροφορία η οποία διασταυρώθηκε με ασθενείς που

κάνουν χημειοθεραπεία και ερευνητές που ήδη γνωρίζουν το ζήτημα.

Πρέπει να κοινοποιηθεί σε όλους τους φίλους μας, κυρίως τις γυναίκες.

Σας προκαλώ όλους να ξανασκεφτείτε την ημερησία χρήση ενός προϊόντος

που μπορεί να σας προκαλέσει αυτή τη σοβαρή ασθένεια.

Από σήμερα , αλλάζουμε τις ημερήσιες συνήθειες μας !

Η βασική αίτια που προκαλεί καρκίνο του στήθους είναι τα ανθιδρωτικά.

Ναι, τα ανθιδρωτικά!

Τα περισσότερα προϊόντα που κυκλοφορούν στην αγορά είναι συνδυασμός

ανθιδρωτικού με αποσμητικό (antiperspirant - deodorant).

Γι' αυτό, μόλις πάτε σπίτι, ελέγξτε :

«deodorant» (αποσμητικό) είναι εντάξει. «antiperspirant» όχι!

Γίνεται συγκέντρωση τοξινών η οποία προκαλεί μετάλλαξη κυττάρων στην περιοχή.

Διαβάστε γιατί :

το ανθρώπινο σώμα έχει κάποιους μηχανισμούς για να αποβάλει τις

τοξίνες. Οι περιοχές αυτές είναι πίσω από τα γόνατα, πίσω από τα

αυτιά, η βουβωνική χωρά και οι μασχάλες. Οι τοξίνες αποβάλλονται με

την εφίδρωση. Τα ανθιδρωτικά (antiperspirant), όπως και η ονομασία

τους μας προσδιορίζει, σας εμποδίζουν να ιδρώνετε, και γι αυτό

αποτρέπουν το σώμα από το να αποβάλει τοξίνες στην περιοχή της

μασχάλης.

Οι τοξίνες δεν εξαφανίζονται με μαγικό τρόπο...

Αντιθέτως, το σώμα τις συσσωρεύει στα λεμφικά κέντρα κάτω από τις μασχάλες εφόσον δεν μπορείνα τις αποβάλει. Σχεδόν όλοι οι καρκινικοί όγκοι στο έξω και επάνω τέταρτο της περιοχής τους στήθους. Σε αυτό ακριβώς το σημείο βρίσκονται τα λεμφικά κέντρα.

Επίσης, για τους άντρες είναι πιο δύσκολο , αλλά όχι απίθανο, να

πάθουν καρκίνο του στήθους από τα ανθιδρωτικά, διότι η μεγαλύτερη

ποσότητα του προϊόντος μένει στις τρίχες της περιοχής χωρίς να

εισχωρεί κατ' ευθείαν στο δέρμα.

Οι γυναίκες που χρησιμοποιούν ανθιδρωτικό αμέσως μετά το ξύρισμα

αυξάνουν τις πιθανότητες να νοσήσουν, διότι το ξύρισμα προκαλεί

ανεπαίσθητες ανοιχτές εγκοπές στο δέρμα , από τις οποίες τα χημικά

εισχωρούν μέσω τις μασχάλης άμεσα στο σώμα.

Παρακαλούμε να μεταφέρετε αυτό το μήνυμα σε όσους αγαπάτε!

Ο καρκίνος του στήθους έχει γίνει πολύ συνηθης, και η πληροφορία αυτή μπορεί να σώσει ζωές.

για μεγαλύτερη προστασία

αντί για οποιοδήποτε αποσμητικό χρησιμοποιήστε

ΚΡΥΣΤΑΛΛΟ:

όχι αποσμητικό με κρύσταλο

αλλα τον αυθεντικό φυσικό κρύσταλο

που λειτουργεί σαν roll on

και το μονο που έρχεται σε επαφη με το δερμα σας ειναι ένας φυσικός κρύσταλος που εχει αντιμυκητιακες ιδιοτητες

γι αυτο και αποφευγεται η κακοσμία!!!!

ιδανικο να το χρησιμοποιούν και οι άντρες όταν κόβονται κατα τη διάρκεια του ξυρίσματος....

θα το βρείτε σε καταστήματα καλλυντικών

• 6 months later...

ΔΕΙΤΕ ΠΟΣΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ,ΤΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΑ ΜΑΓΝΗΤΑΚΙΑ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ

%25CE%2594%25CE%2595%25CE%2599%25CE%25A4%25CE%2595+%25CE%25A0%25CE%259F%25CE%25A3%25CE%259F+%25CE%2595%25CE%25A0%25CE%2599%25CE%259A%25CE%2599%25CE%259D%25CE%2594%25CE%25A5%25CE%259D%25CE%2591+%25CE%2595%25CE%2599%25CE%259D%25CE%2591%25CE%2599+%25CE%2593%25CE%2599%25CE%2591+%25CE%25A4%25CE%2597%25CE%259D+%25CE%25A5%25CE%2593%25CE%2595%25CE%2599%25CE%2591+%25CE%259C%25CE%2591%25CE%25A3%252C%25CE%25A4%25CE%2591+%25CE%2594%25CE%2599%25CE%2591%25CE%259A%25CE%259F%25CE%25A3%25CE%259C%25CE%2597%25CE%25A4%25CE%2599%25CE%259A%25CE%2591+%25CE%259C%25CE%2591%25CE%2593%25CE%259D%25CE%2597%25CE%25A4%25CE%2591%25CE%259A%25CE%2599%25CE%2591+%25CE%25A3%25CE%25A4%25CE%259F+%25CE%25A8%25CE%25A5%25CE%2593%25CE%2595%25CE%2599%25CE%259F.jpg

Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Princeton έχουν ανακαλύψει κάτι που θεωρείται τρομακτικό.

Για αρκετούς μήνες έτρεφαν δύο ομάδες ποντικών, μια ομάδα με τα τρόφιμα που φυλάσσονταν στο ψυγείο, και το άλλο με τα τρόφιμα φυλάσσονταν σε ψυγείο, αλλά με πολλά διακοσμητικούς μαγνήτες κολλημένοι στην πόρτα του.

Σκοπός της παρούσας μελέτης ήταν να δουν πώς...

αυτά επηρεάζουν την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία στα τρόφιμα.

Παραδόξως, μετά από αυστηρές δοκιμές, η ομάδα διαπίστωσε ότι τα ποντίκια που έτρωγαν ακτινοβολημένα τροφίμα από τους μαγνήτες ειχαν 87% περισσότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν καρκίνο από ό, τι στην άλλη ομάδα.

Οι μαγνήτες που συνδέονται με οποιαδήποτε ηλ.οικιακη συσκευή, αυξανουν την κατανάλωση ρεύματος της εν λογω συσκευής διότι αυξάνουν την ηλεκτρομαγνητική δύναμη του ηλεκτρικού πεδίου της.

Ο καθένας έχει έναν μαγνήτη στο ψυγείο, ως διακοσμητικό στοιχείο, αλλά μέχρι τώρα δεν υπηρχε υποψία ότι είναι επιβλαβή.

Αλλά είναι θανατηφόροι.

Είναι επικίνδυνο να παίζει κανείς με τις δυνάμεις της φύσης και της ενέργειας. Εάν έχετε ένα μαγνήτη, απομακρύνετε τον αμέσως από κάθε τροφή.

Ανεξήγητα, η ισπανική κυβέρνηση ή οποιαδήποτε άλλη χώρα, δεν έδωσε προειδοποιητικό μήνυμα, αλλά χάρη στο Διαδίκτυο και την προθυμία όλων, μπορούμε να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον.

Καθηγητής Vicente TORTOSA PEREZ- ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ της ALMERIA - ΙΣΠΑΝΙΑ

ΑΝΤΙΠΡΥΤΑΝΕΙΑ & ΓΕΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ μονάδας επέκτασης Πανεπιστημίου.

Πηγή: Τα Καλυτερότερα blogspot.

1457745k8p286od3g.gif

Διαφημίσεις

:shock::shock::shock:

Τι εχει μεινει που να μην ειναι επικινδυνο πια??

Βεβαια εχει καποια λογικη ολο αυτο με τα ηλεκρομαγνητικα κυματα.

Εμεις εχουμε καταργησει τον φουρνο μικροκυματων αφοτου ηρθε η κορη μας,θα καταργησουμε και τα μαγνητακια.

Ετσι οπως παει θα παμε να ζησουμε σε καμια σπηλια και θα κυνηγαμε στο δασος για να φαμε :?.

6Qyip2.pngKvUzp2.png

Απιστευτο!!!!!!..ουτε που περναει απο το μυαλο οτι τα μαγνητακια μπορουν να προκαλεσουν τοσο κακο..!!.

πολυ ευστοχο το θεμα σου eviri..ευχαριστουμε πολυ

βρε παιδια κατα ποσο ειναι αληθειες ολα αυτα ομως?? εμενα μου περνα και η απατη απο το μυαλο (για τα μαγνητακια).Δεν το ρισκαρεις βεβαια αλλα ξερω κ εγω??Οπως λεει κ η Μαρια Χ. σε λιγο θα μας που οτι και τα τουβλα που ειναι φτιαγμενα τα σπιτια μας κακο μας κανουν...τι να πω πια?

Η "είδηση" αυτή η οποία διαδίδεται και με email τελευταία είναι απάτη.

Δείτε εδώ http://www.hoax-slayer.com/refrigerator-door-magnet-warning.shtml

Να έχετε υπόψη σας sites σαν το παραπάνω που μαζεύουν διάφορα τέτοια "αστεία"/απάτες.Είναι πολυ χρήσιμα!

QqmLp3.png

Καλημέρα σε όλες και όλους.

Παρακαλώ κατερινακο. Ένιωσα την υποχρέωση να σας ενημερώσω κι εσάς, όταν έκπληκτη διάβασα το παραπάνω άρθρο στο συγκεκριμένο site. Δεν μου ήρθε σε mail ούτε γνωρίζω αν είναι spam ή όχι. Δεν έχετε παρά να προβληματιστείτε και να ψάξετε παραιτέρω για την αλήθεια.

Αλλά και η σπηλιά είναι πολύ ωραία ιδέα. Δροσερή, ανέξοδη, χωρίς κοινόχρηστα, δε σε ενοχλεί ο από πάνω ή ο από κάτω, δεν έχεις πρόβλημα χώρου πού να αποθηκεύσεις τα πράγματα του σπιτιού, δε θα φωνάζεις σβήστε τα φώτα στα άδεια δωμάτια, είναι και στα μέτρα του ΔΝΤ. Για σκεφτείτε το !!!!!!!!!!!!!!!!!

1457745k8p286od3g.gif

Eviri και υπόλοιποι αναγνώστες ΜΗΝ ΠΑΝΙΚΟΒΑΛΛΕΣΤΕ!!! είναι άλλο ένα spam ή hoax message! ;)

http://www.axortagos.gr/blogs/taxali...-kai-afto.html

Spam για καρκινογόνα μαγνητάκια, άλλο και αυτό!

Αναρτήθηκε: 02 Jun 2011, 08:00 | Πηγή: taxalia | Κατηγορία: Blogs

Δεν είναι λίγες οι φορές που διάφοροι κυκλοφορούν μια μ.... στο διαδίκτυο που προσπαθεί να τρομάξει τον κόσμο....

Έτσι, ένα spam που κυκλοφορεί πάνω από 2 χρόνια και μου ήρθε σε mail στα ισπανικά και το είδα πρόσφατα και σε blog στα ελληνικά είναι αυτό που μιλάει για τα μαγνητάκια στο ψυγείο και το ότι είναι υπερβολικά καρκινογόνα κτλ....

Πρώτον, αν είχε αποδειχθεί κάτι τέτοιο σε έρευνα θα είχε γίνει της πόπης.... εδώ ο Π.Ο.Υ. είπε ότι τα κινητά ενδεχομένως να συσχετίζονται με καρκίνο και έχει γίνει θέμα παντού, αν είχε αποδεχθεί κάτι τέτοιο για τα μαγνητάκια δεν θα είχε γίνει σάλος;;;

Όσο για το Spam του θέματος, έχουμε τα εξής:

1)Το mail το υπογράφει και καλά κάποιος VICENTE TORTOSA PEREZ

UNIVERSIDAD DE ALMERIA – ESPAΡA. Απο μικρή αναζήτηση στο google, σε foro της Almeria βρήκα ότι τέτοιος καθηγητής δεν υπάρχει ούτε στο πανεπιστήμιο της Almeria, ούτε σε άλλο πανεπιστήμιο της Ισπανίας!

2)Επίσης, δεν υπάρχει κανένα επιστημονικό άρθρο που να συσχετίζει τα μαγνητάκια με την υγεία των τροφίμων.Ούτε στην Αλμερία, ούτε στην Κάτω Ραχούλα, ούτε στο Χάρβαρντ! Κανένα!!!

3)Τα μαγνητάκια δεν μπορούν να παράγουν μαγνητική ενέργεια, αλλά μαγνητικά πεδία

4)Η Ένταση του μαγνητικού πεδίου από ένα μαγνητάκι είναι πολύ μικρότερη από αυτή των νυχτερινών κέντρων. Αν ίσχυε αυτό το Spam, όλοι οι νυχτόβιοι θα είχαν ντουζίνες καρκίνους...

5)Αν το 87% των ποντικών ανέπτυσσε καρκίνο σε λίγους μήνες, όλοι εμείς που έχουμε μαγνητάκια τόσα χρόνια στα ψυγεία θα είχαμε δει ήδη τα ραδίκια ανάποδα.

Για να έχετε μια ιδέα, αυτή είναι μία μορφή του πως μπορείτε να βρείτε το spam....

Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Princeton έχουν ανακαλύψει κάτι που θεωρείται τρομακτικό.

Για αρκετούς μήνες έτρεφαν δύο ομάδες ποντικών, μια ομάδα με τα τρόφιμα που φυλάσσονταν στο ψυγείο, και το άλλο με τα τρόφιμα φυλάσσονταν σε ψυγείο, αλλά με πολλά διακοσμητικούς μαγνήτες κολλημένοι στην πόρτα του.

Σκοπός της παρούσας μελέτης ήταν να δουν πώς... αυτά επηρεάζουν την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία στα τρόφιμα.

Παραδόξως, μετά από αυστηρές δοκιμές, η ομάδα διαπίστωσε ότι τα ποντίκια που έτρωγαν ακτινοβολημένα τροφίμα από τους μαγνήτες ειχαν 87% περισσότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν καρκίνο από ό, τι στην άλλη ομάδα.

Οι μαγνήτες που συνδέονται με οποιαδήποτε ηλ.οικιακη συσκευή, αυξανουν την κατανάλωση ρεύματος της εν λογω συσκευής διότι αυξάνουν την ηλεκτρομαγνητική δύναμη του ηλεκτρικού πεδίου της.

Ο καθένας έχει έναν μαγνήτη στο ψυγείο, ως διακοσμητικό στοιχείο, αλλά μέχρι τώρα δεν υπηρχε υποψία ότι είναι επιβλαβή.

Αλλά είναι θανατηφόροι.

Είναι επικίνδυνο να παίζει κανείς με τις δυνάμεις της φύσης και της ενέργειας. Εάν έχετε ένα μαγνήτη, απομακρύνετε τον αμέσως από κάθε τροφή.

Ανεξήγητα, η ισπανική κυβέρνηση ή οποιαδήποτε άλλη χώρα, δεν έδωσε προειδοποιητικό μήνυμα, αλλά χάρη στο Διαδίκτυο και την προθυμία όλων, μπορούμε να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον.

Καθηγητής Vicente TORTOSA PEREZ- ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ της ALMERIA - ΙΣΠΑΝΙΑ

ΑΝΤΙΠΡΥΤΑΝΕΙΑ & ΓΕΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ μονάδας επέκτασης Πανεπιστημίου.

Μην τρέξετε να κατεβάσετε τα μαγνητάκι από το ψυγείο....

http://www.axortagos.gr/blogs/taxalia/spam-gia-karkinogona-magnitakia-allo-kai-afto.html

Διαβάστε και γενικώς για τα spam :D

http://apneagr.blogspot.com/2010/10/e-mails.html

Όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια....ο Θεός γελάει!

Δεν είναι λίγες οι φορές που διάφοροι κυκλοφορούν μια μ.... στο διαδίκτυο που προσπαθεί να τρομάξει τον κόσμο....

Έτσι, ένα spam που κυκλοφορεί πάνω από 2 χρόνια και μου ήρθε σε mail στα ισπανικά και το είδα πρόσφατα και σε blog στα ελληνικά είναι αυτό που μιλάει για τα μαγνητάκια στο ψυγείο και το ότι είναι υπερβολικά καρκινογόνα κτλ....

Πρώτον, αν είχε αποδειχθεί κάτι τέτοιο σε έρευνα θα είχε γίνει της πόπης.... εδώ ο Π.Ο.Υ. είπε ότι τα κινητά ενδεχομένως να συσχετίζονται με καρκίνο και έχει γίνει θέμα παντού, αν είχε αποδεχθεί κάτι τέτοιο για τα μαγνητάκια δεν θα είχε γίνει σάλος;;;

Όσο για το Spam του θέματος, έχουμε τα εξής:

1)Το mail το υπογράφει και καλά κάποιος VICENTE TORTOSA PEREZ

UNIVERSIDAD DE ALMERIA – ESPAÑA. Απο μικρή αναζήτηση στο google, σε foro της Almeria βρήκα ότι τέτοιος καθηγητής δεν υπάρχει ούτε στο πανεπιστήμιο της Almeria, ούτε σε άλλο πανεπιστήμιο της Ισπανίας!

2)Επίσης, δεν υπάρχει κανένα επιστημονικό άρθρο που να συσχετίζει τα μαγνητάκια με την υγεία των τροφίμων.Ούτε στην Αλμερία, ούτε στην Κάτω Ραχούλα, ούτε στο Χάρβαρντ! Κανένα!!!

3)Τα μαγνητάκια δεν μπορούν να παράγουν μαγνητική ενέργεια, αλλά μαγνητικά πεδία

4)Η Ένταση του μαγνητικού πεδίου από ένα μαγνητάκι είναι πολύ μικρότερη από αυτή των νυχτερινών κέντρων. Αν ίσχυε αυτό το Spam, όλοι οι νυχτόβιοι θα είχαν ντουζίνες καρκίνους...

5)Αν το 87% των ποντικών ανέπτυσσε καρκίνο σε λίγους μήνες, όλοι εμείς που έχουμε μαγνητάκια τόσα χρόνια στα ψυγεία θα είχαμε δει ήδη τα ραδίκια ανάποδα.

Μην τρέξετε να κατεβάσετε τα μαγνητάκι από το ψυγείο....

http://www.axortagos.gr/blogs/taxalia/spam-gia-karkinogona-magnitakia-allo-kai-afto.html

[B][SIZE="3"]Τα δικαιώματά μας συκοφαντήθηκαν ως προνόμια [/SIZE][/B](κλεμμένο το'χω, δεν είναι δική μου σοφία)

βρε παιδια κατα ποσο ειναι αληθειες ολα αυτα ομως?? εμενα μου περνα και η απατη απο το μυαλο (για τα μαγνητακια).Δεν το ρισκαρεις βεβαια αλλα ξερω κ εγω??Οπως λεει κ η Μαρια Χ. σε λιγο θα μας που οτι και τα τουβλα που ειναι φτιαγμενα τα σπιτια μας κακο μας κανουν...τι να πω πια?

Γιατι νομιζες οτι μας κανουν καλο;;;;;;;

Ραδόνιο

Το πρόβλημα είναι γνωστό εδώ και πολλές δεκαετίες στο εξωτερικό. Στη χώρα μας πολύ πρόσφατα άρχισε ν' απασχολεί εντονότερα τους ειδικούς.

Σε πολλές πολιτείες των ΗΠΑ είναι υποχρεωτική η μέτρηση του ραδονίου, πριν την έκδοση της οικοδομικής άδειας! Η Τσεχία διαθέτει ένα κρατικό δίκτυο 300.000 μετρητών ραδονίου!

50.000 άτομα περίπου πεθαίνουν κάθε χρόνο στον πλανήτη μας από καρκίνο εξαιτίας του ραδονίου! Σύμφωνα με την έρευνα του Πανεπιστημίου 12 σημεία του Ελληνικού χώρου ξεπερνούν κατά πολύ τα όρια ασφαλείας και 25 τα όρια κινδύνου!!

Όμως δυστυχώς στη χώρα μας κανένα μέτρο δεν παίρνεται στον χώρο της οικοδομής.

Τελευταία, γίνεται ολοένα και πιο συχνά αναφορά για το δηλητηριώδες αέριο ραδόνιο στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Παρά το γεγονός ότι το πρόβλημα ήταν γνωστό εδώ και πολλές δεκαετίες σε χώρες όπως η Σουηδία, οι ΗΠΑ και άλλες όπου ήδη έχουν ληφθεί σημαντικές αποφάσεις και έχουν γίνει ουσιαστικές ενέργειες στον τομέα αντιμετώπισής του.

Στη χώρα μας, πολύ πρόσφατα, άρχισε να μας απασχολεί. Από την πλευρά του Ελληνικού κράτους ελάχιστα έχουν γίνει, τόσο για τον εντοπισμό των περιοχών με πρόβλημα, όσο και προς την κατεύθυνση της αντιμετώπισής του και δεν θα ήταν υπερβολή αν λέγαμε ότι όλη η προσπάθεια να ξεκινήσει από σχεδόν μηδενική βάση, πριν να είναι πολύ αργά.

Το ραδόνιο στο χώρο του κτηρίου.

Στον εξωτερικό αέρα, όπου αυτό αραιώνεται σε χαμηλές συγκεντρώσεις, το ραδόνιο αποτελεί σημαντικά μικρότερο κίνδυνο απ' ότι στον εσωτερικό αέρα. Στο περιβάλλον του αέρα των εσωτερικών χώρων, οπωσδήποτε, τα ραδόνιο συσσωρεύεται σε σημαντικά επίπεδα. Το μέγεθος της συγκέντρωσής του σε αυτούς τους χώρους πρωταρχικά από την κατασκευή των κτισμάτων και από την ποσότητα του ραδονίου στο υποκείμενο έδαφος. Το ραδόνιο παράγεται στο έδαφος που προήλθε από τη αποσάθρωση - διάβρωση ουρανιούχων πετρωμάτων. Σαν εδαφικό αέριο, το ραδόνιο διαχέεται φυσικά δια μέσου ρωγμών και ανοιγμάτων στα διαπερατά εδάφη. Μόλις αυτό εισέλθει στην ατμόσφαιρα αραιώνεται και διασκορπίζεται. Η συγκέντρωσή του στον ατμοσφαιρικό είναι για το λόγο αυτό αρκετά χαμηλή.

Η σύνθεση του εδάφους κάτω και γύρω από ένα σπίτι επηρεάζει τα επίπεδα του ραδονίου και την ευκολία με την οποία μεταναστεύει προς το εσωτερικό του σπιτιού. Κανονικές διαφορές της πίεσης του αέρα μεταξύ του σπιτιού και του εδάφους μπορούν να δημιουργήσουν μια ανεπαίσθητη ρωγμή στο σπίτι, το οποίο με τη σειρά του μπορεί να έλξει αέριο ραδονίου από το έδαφος μέσα στο κτήριο. Η είσοδος του ραδονίου μέσα στο σπίτι από το έδαφος μπορεί να γίνει μέσω ρωγμών στα δάπεδα και στα στοιχεία από σκυρόδεμα, μέσω των σωλήνων αποχέτευσης των δαπέδων (floor drains) μέσω αντλιών φρεατίων αποστράγγισης, μέσω των κατασκευαστικών αρμών και μικροσκοπικών ρωγμών ή πόρων στους τοίχους. Τα επίπεδα του ραδονίου είναι γενικά υψηλότερα στις βάσεις των σπιτιών και στα δωμάτια των ισογείων, τα οποία είναι σε επαφή με το έδαφος.

Επειδή το ραδόνιο είναι πολύ βαρύ (είναι το πιο πυκνό γνωστό αέριο) τείνει να συγκεντρώνεται στις βάσεις των κτηρίων. Από τη στιγμή της εισόδου του στο κτήριο το ραδόνιο διασπάται ραδιενεργώς. Μερικά από τα θυγατρικά του προϊόντα είναι επίσης ραδιενεργά και εκλύουν ακτινοβολία καθώς αυτά διασπώνται. Μερικά από αυτά προσκολλώνται επίσης σε σωματίδια σκόνης και έτσι συγκεντρώνονται στα χαμηλότερα επίπεδα των κτηρίων.

Το πραγματικό πρόβλημα δημιουργείται όταν ο αέρας μολυσμένος με ραδόνιο ή κάποιο από τα θυγατρικά του προϊόντα εισπνέεται. Η ραδιενεργός διάσπαση του ραδονίου εκλύει άλφα σωματίδια, τα οποία είναι ιδιαιτέρως επιβλαβή για τους βιολογικούς ιστούς. Άμεσες δόσεις ακτινοβολίας άλφα στο εσωτερικό των πνευμόνων θεωρείται ότι προκαλούν περισσότερους θανάτους από καρκίνο των πνευμόνων από ότι οποιαδήποτε άλλη αιτία, με εξαίρεση το κάπνισμα. Παράγοντες όπως ο σχεδιασμός, η κατασκευή και ο εξαερισμός του σπιτιού επηρεάζουν τις διόδους και τις πηγές οι οποίες μπορούν να "έλξουν" το ραδόνιο στο εσωτερικό των σπιτιών.

Οι στρατηγικές ελέγχου του ραδονίου εμπεριέχουν τη μεταβολή των εξής τριών παραγόντων:

Του μεγέθους και της διεύθυνσης των διαφορών στην πίεση ανάμεσα στους εσωτερικούς χώρους.

Το ρυθμό λειτουργίας του συστήματος εξαερισμού.

Την ποσότητα του εξωτερικού αέρα που εισέρχεται στο σπίτι.

Κατ' αρχήν βέβαια είναι απαραίτητα:

Ο έλεγχος του σπιτιού για την ύπαρξη ραδονίου. Αυτό είναι εύκολο και αρκετά φτηνό.

Η επισκευή του σπιτιού, εάν το επίπεδο ραδονίου σε αυτό είναι πάνω από 4 picocuries ανά λίτρο (> 4pCi/L)

Η μείωση των επιπέδων ραδονίου που είναι μικρότερα των < 4pCi/L επειδή και αυτά εμπεριέχουν κάποιο κίνδυνο.

Το ραδόνιο θεωρείται υπεύθυνο για χιλιάδες θανάτους από καρκίνο ετησίως στις ΗΠΑ. Έτσι, η ΕΡΑ συμβουλεύει να ελεγχθούν όλα τα σπίτια κάτω από τον τρίτο όροφο για ραδόνιο. Κατά την αγορά ή πώληση ενός σπιτιού είναι απολύτως αναγκαίο να προηγείται το τεστ ραδονίου από έναν εκπαιδευμένο, εξειδικευμένο και εξουσιοδοτημένο από την πολιτεία εργολήπτη ο οποίος και θα το πραγματοποιήσει.

Βιβλιογραφία:

1) Κ. Σ. ΤΣΙΠΗΡΑ: "ΤΟ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΣΠΙΤΙ"

(ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α. Α. ΛΙΒΑΝΗ - ΝΕΑ ΣΥΝΟΡΑ,

ΑΘΗΝΑ 2001, 8Η ΕΚΔΟΣΗ)

2) Κ. Σ. ΤΣΙΠΗΡΑ: "ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΤΙΡΙΩΝ"

(ΕΚΔΟΣΗ π - SYSTEMS, ΑΘΗΝΑ 2001, 2Η ΕΚΔΟΣΗ)

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...