Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
 • Tell a friend

  Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Πλαστά μηνύματα Ηλεκτρονικού Ταχυδρομείου (Hoaxes - Chain)


zebelia

Recommended Posts

edit Συντ. Περιεχομένου:

Προστέθηκε το εξής ενημερωτικό κείμενο, μέσω επεξεργασίας δημοσίευσης

 

Τι είναι τα Hoaxes ή Urban Legends (Αστικοί Θρύλοι)

(Μια σύντομη περιγραφή και οδηγίες αναγνώρισης και αποφυγής τους)

 

Αν έχετε λάβει ποτέ email με αντικείμενα όπως:

 • Διαμαρτυρία για την κακομεταχείριση των γυναικών στο Αφγανιστάν
 • Αποστολή χριστουγεννιάτικων καρτών σε ετοιμοθάνατα παιδιά
 • Προτάσεις φορολόγησης όσων δεδομένων διακινούνται μέσω Internet
 • Φυλακτά καλής τύχης ή κατάρες ακρωτηριασμού και καταστροφής

και άλλα παρόμοια, τότε γνωρίζετε ήδη τι είναι τα Hoaxes.

Ο όρος Hoax χρησιμοποιείται στα αγγλικά για να περιγράψει μια απάτη ή κάτι ψεύτικο και φαίνεται ότι προέρχεται από τις μαγικές λέξεις Hocus Pocus (κάτι σαν το δικό μας ʼμπρα Κατάμπρα). Πιο ακριβής πάντως είναι ο όρος Urban Legend (Αστικός Θρύλος) μια και ένα Hoax είναι στην πραγματικότητα μια φήμη, δηλαδή ένας θρύλος ο οποίος "περιφέρεται" μέσα στο δίκτυο.

Τα Hoaxes διακινούνται στο δίκτυο μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και η δημοφιλέστερη κατηγορία τους είναι τα προειδοποιητικά μηνύματα σχετικά με ιούς (π.χ. μη διαβάσετε email με το subject "Good Times" διότι θα καταστραφεί ο Η/Υ σας).

Τρόποι αναγνώρισης των Hoaxes

 

Αν και κανείς δεν γνωρίζει πώς ακριβώς δημιουργούνται τα Hoaxes, έχουν παρατηρηθεί μια σειρά από κοινά χαρακτηριστικά τα οποία μας βοηθούν να ξεχωρίσουμε αν ένα μήνυμα είναι πραγματικό ή αν αποτελεί απλώς ένα θρύλο του δικτύου. Αυτά είναι:

 

Τεχνική διάλεκτος

 

Για να γίνουν πιο αξιόπιστα τα μηνύματα αυτά προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν επιστημονικούς ή τεχνικούς όρους οι οποίοι συνήθως δεν σημαίνουν τίποτε, αλλά με μια πρώτη ανάγνωση φαίνονται σοβαροί και λογικοί. Για παράδειγμα ο Good Times hoax υποστηρίζει ότι "...if the program is not stopped, the computer's processor will be placed in an nth-complexity infinite binary loop which can severely damage the processor...". Στην πραγματικότητα όμως δεν υπάρχει τίποτε που να αποκαλείται nth-complexity infinite binary loop και οι επεξεργαστές είναι σχεδιασμένοι να εκτελούν loops για ολόκληρες εβδομάδες χωρίς να πάθουν απολύτως τίποτε.

 

Επίκληση μιας αξιόπιστης πηγής

 

Για να αυξήσουν την αξιοπιστία τους, τα περισσότερα hoaxes υποστηρίζουν ότι αποτελούν μηνύματα τα οποία αποστέλλει κάποιος μεγάλος και επώνυμος οργανισμός (π.χ. Microsoft, Sun κ.λπ.). Οι οργανισμοί αυτοί όμως σχεδόν πάντοτε δημοσιεύουν τις ανακοινώσεις τους στον τύπο και δεν εμπιστεύονται κάτι τόσο εύκολα παραποιήσιμο όπως το email.

 

Προτροπή να προωθήσουμε αυτό το μήνυμα σε τρίτους

 

Αυτό αποτελεί το σήμα κατατεθέν όλων των αστικών θρύλων. Όποτε βλέπουμε μήνυμα το οποίο ζητάει προώθηση σε άλλους είναι σχεδόν απολύτως βέβαιο ότι πρόκειται για Hoax.

 

Αδυναμία ελέγχου

 

Αν το θέμα του μηνύματος είναι πράγματι τόσο σημαντικό τότε ο αποστολέας θα πρέπει να έχει δημιουργήσει τουλάχιστον μια web σελίδα με περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτό. Αν αυτή δεν αναφέρεται στο mail ή αν η διεύθυνσή της είναι "ύποπτη" (π.χ. η Cisco να έχει σελίδα στο Geocities) αυτό σημαίνει ότι μάλλον το μήνυμα δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

ʼλλες τεχνικές αναγνώρισης των Hoaxes είναι ο εκφοβισμός ή η χρήση συγκεκαλυμμένων απειλών ("Ψήφισε και εσύ κατά της φορολόγησης των πακέτων του Internet διαφορετικά σύντομα θα αρχίσουν να σε χρεώνουν"), η κακή σύνταξη και ορθογραφία (κολλημένες λέξεις, πολλά κεφαλαία), κ.λπ.

 

Τρόποι προστασίας από τα Hoaxes

 

Ο μόνος τρόπος για να προστατευτεί το δίκτυο από τα Hoaxes είναι η ενημέρωση των χρηστών και η επίδειξη από μέρους τους σοβαρότητας και αυτοσυγκράτησης. Οι σημαντικότερες συμβουλές για την αναγνώριση τόσο των Hoaxes όσο και των διάφορων απατεώνων που κυκλοφορούν στο δίκτυο είναι:

 

Μη βιάζεστε

 

Όσο πιο επείγον ισχυρίζεται ότι είναι το μήνυμα τόσο πιο προσεκτικά και φιλύποπτα πρέπει να ασχοληθούμε μαζί του.

 

Ελέγξτε ό,τι λαμβάνετε

 

Ανατρέξτε στην πηγή (π.χ. το web site του υποτιθέμενου αποστολέα) και αν ανακαλύψετε ότι δεν υπάρχει επώνυμος αποστολέας ή αν δεν βρείτε στις επίσημες σελίδες του καμία αναφορά στο θέμα αυτού του email τότε το μήνυμα είναι σίγουρα πλαστό. Αν πάντως χρειάζεστε ακόμη ισχυρότερη επιβεβαίωση πριν αγνοήσετε το μήνυμα επισκεφθείτε κάποιο site παρακολούθησης Hoaxes όπως το http://www.snopes.com ή το http://www.hoaxkill.com

 

Μην παρασύρεστε από συναισθηματισμούς

 

Το παιδάκι που πεθαίνει από όγκο στον εγκέφαλο και θέλει να γραφτεί στο βιβλίο του Γκίνες ως ο άνθρωπος ο οποίος έλαβε τις περισσότερες ευχετήριες κάρτες στον κόσμο, είναι σήμερα απολύτως καλά και δεν θέλει να ξαναδεί κάρτα στη ζωή του. Οι συγγραφείς των αστικών θρύλων είναι ικανοί να γράψουν τα πιο απίστευτα ψέματα μόνο και μόνο για να πετύχουν το σκοπό τους και δυστυχώς δεν μπορούμε πλέον να εμπιστευόμαστε ούτε τα πιο ευγενικά και ανθρώπινα μηνύματα.

 

Τι είναι τα chain letters

 

Θα ολοκληρώσουμε αυτή την παρουσίαση με μια αναφορά στα chain letters τα οποία αποτελούν μια ηπιότερη έκδοση των hoaxes. Αυτά συνήθως δηλώνουν ξεκάθαρα ότι ο κύριος λόγος ύπαρξής τους είναι να διακινηθούν σε όσο το δυνατόν περισσότερους χρήστες του δικτύου και υπόσχονται συνήθως τύχη και άλλα οφέλη σε όποιον τα προωθήσει, ατυχία (π.χ. απόλυση) σε όποιον τα αφήσει αναπάντητα και ακόμη μεγάλα δεινά (π.χ. ακρωτηριασμούς) σε όποιον τα διαγράψει. Τέλος, μια άλλη κατηγορία chain letters υποστηρίζει πως διακινείται για αγαθοεργούς σκοπούς και ότι υπάρχει κάποιο ειδικό σύστημα παρακολούθησης και καταμέτρησης του αριθμού των ανθρώπων που λαμβάνουν το συγκεκριμένο mail. Φυσικά, κάτι τέτοιο είναι απολύτως αδύνατον.

Τα hoaxes και τα chain letters αποτελούν μέρος της ζωής του δικτύου και θα μας συνοδεύουν όσο υπάρχουν ευφάνταστοι και εύπιστοι άνθρωποι. Οφείλω να ομολογήσω ότι μερικά από τα πιο έξυπνα mail που έχω διαβάσει μέχρι σήμερα στο δίκτυο ήταν chain letters και θα ήμουν ψεύτης αν δήλωνα ότι δεν έχω εξαπατηθεί ποτέ από αυτά. Αν φροντίσουμε πάντως να μην πανικοβαλλόμαστε από τις προειδοποιήσεις τους, μπορεί κάποτε να συνηθίσουμε σ' αυτά και να αρχίσουμε να τα βλέπουμε ως ένα ευχάριστο διάλειμμα στην καθημερινή ρουτίνα του δικτύου. Μέχρι τότε όμως καλό θα είναι να μείνουμε δύσπιστοι και προσεκτικοί.

 

http://www.eeei.gr/interbiz/articles/hoaxes.htm

__________________

Απαγορεύεται η χρήση προσβλητικών εκφράσεων, η παράθεση χυδαίου , άσεμνου ή προστατευόμενου απο νόμους πνευματικής ιδιοκτησίας υλικού και οι προσωπικές επιθέσεις.Ο σχολιασμός της συμπεριφοράς των μελών, είναι αποκλειστικά θέμα της διαχείρισης και των συντονιστών του forum της ΕΕΕΓ

 

 

 

 

Την Κυριακή που μας πέρασε, στο Kidom του Allou Fun Park ...

 

Κάποια κοπέλα εκεί , έχασε το γιο της προς στιγμήν ... Αμέσως και προς τιμήν της διοίκησης του πάρκου οι πόρτες κλείδωσαν και ξεκίνησε η αναζήτηση του πιτσιρικά.. Μετά από λίγη ώρα βρέθηκε στις τουαλέτες , αναισθητοποιημένος , ξυρισμένος και φορώντας σκουφί , έτοιμος για "δρόμο" δλδ ...

 

Μέσω ανθρώπου , που εργάζεται στο διοικητικό κομμάτι του πάρκου, μαθεύτηκε ότι η εταιρεία πλήρωσε πολλά για να μη μαθευτεί το περιστατικό, το οποίο με κάνει αν μη τι άλλο σκεπτικό για το πόσα ακόμη έχουν καλυφθεί (όχι απαραίτητα στο Allou) ...

 

ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ, ΠΡΟΣΟΧΗ!!!

 

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ...

KeDzp2.png

 

CBqup3.png

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


 • Replies 255
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

Την Κυριακή που μας πέρασε, στο Kidom του Allou Fun Park ...

 

Κάποια κοπέλα εκεί , έχασε το γιο της προς στιγμήν ... Αμέσως και προς τιμήν της διοίκησης του πάρκου οι πόρτες κλείδωσαν και ξεκίνησε η αναζήτηση του πιτσιρικά.. Μετά από λίγη ώρα βρέθηκε στις τουαλέτες , αναισθητοποιημένος , ξυρισμένος και φορώντας σκουφί , έτοιμος για "δρόμο" δλδ ...

 

Μέσω ανθρώπου , που εργάζεται στο διοικητικό κομμάτι του πάρκου, μαθεύτηκε ότι η εταιρεία πλήρωσε πολλά για να μη μαθευτεί το περιστατικό, το οποίο με κάνει αν μη τι άλλο σκεπτικό για το πόσα ακόμη έχουν καλυφθεί (όχι απαραίτητα στο Allou) ...

 

ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ, ΠΡΟΣΟΧΗ!!!

 

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ...

 

 

Ακριβώς το ίδιο κυκλοφόρησε πέρυσι για το Τζάμπο,Προπέρυσι για άλλο Πολυκατάστημα... :?:?:?

Ενοείται ότι δεν πρέπει να αφήνουμε τα παιδιά μας ούτε στιγμή απο τα χέρια και τα μάτια μας, ειδικά σε χώρους με πολύ κόσμο,αλλά μήπως αν δεν ισχύει το γεγονός, η συγκεκριμένη επιχείρηση δεν το δεί και τόσο χαλαρά? :wink::wink:

 

Το πήρα κι εγώ το συγκεκριμένο e-mail :):):):):):):):)

ΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ

Ρατσιστής δεν γεννιέσαι … γίνεσαι

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Βεβαια εμεις να εχουμε τα ματια μας 14 αλλα και αυτοι που εχουν αυτα τα καταστηματα ,πολυχωρους θα πρεπει να εχουν και κανα σεκιουριτα, να προσεχει ποιος μπαινει και βγαινει.πχ στο τζαμπο δεν εχει καθολου, τοσα λεφτα κερδιζουν δεν μπορουν να βαλουν δυο ιδιωτικους αστυνομικους?

KeDzp2.png

 

CBqup3.png

Link to comment
Share on other sites

Κι εγώ το ίδιο είχα ακούσει για το Jumbo. Αν είναι αλήθεια ευτυχώς που βρέθηκε το παιδάκι. Αν πάλι είναι μόνο φήμες, πάλι καλό είναι να διαδίδονται, για να έχουν όλοι οι γονείς το νού τους!!

n3kPp3.png

zewgp3.png

Link to comment
Share on other sites

Το ίδιο είχε ακουστεί και για το Mall, πάντως...

Δεν ξέρω, βρε παιδιά, ο Θεός να φυλάει, αλλά μήπως απλά τρομοκρατούμαστε χωρίς να είναι αλήθεια; Οι καιροί είναι πονηροί, δεν αντιλέγω, και πρέπει να έχουμε τα μάτια μας 10004, αλλά...μήπως, απλά, κάποιοι προσπαθούν να μας κάνουν να ζούμε μονίμως με το φόβο, στέλνοντας αυτά τα μηνύματα χωρίς να είναι αληθινά; Δεν ξέρω...μεγάλη κουβέντα δε λέω, αλλά ποιά μάνα αφήνει από τα μάτια της το παιδί της έστω και για 5 λεπτά;

Μάλλον, ενδόμυχα, θέλω να πιστεύω ότι δεν είναι τόσο άσχημα τα πράγματα στην πραγματικότητα...τι να πώ, σκέψεις κάνω... :roll:

fUvDp2.png
Link to comment
Share on other sites

Όπως και να 'χει θέλει πολύ προσοχή... ιδίως σε μέρη που είναι "πάτα με να σε πατώ"

Όταν παίρνω...γεμίζουν τα χέρια μου. Όταν δίνω, γεμίζει η ψυχή μου...

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

αυτό συνέβη όντως στο τζάμπο Ηρακλείου! τα παιδιά πάντα αυτοκόλλητα!εμένα με έχει βολέψει το Pouch γιατί την έχω πάνω μου...πιο πάνω μου δεν γίνεται!!!και σε μέρη με πολύ κόσμο νιώθω πιο σιγουριά!

Link to comment
Share on other sites

 • 4 weeks later...
 • 1 month later...
 • 2 months later...

γνωριζετε πως στο εξωτερικο οι παιδοτοποι εχουν συστηματα ασφαλειας με καμερες και σε περιπτωση που θα χαθει παιδακι με ενα κουμπι πεφτουν αυτοματα ειδικες πορτες ωστε να μην μπορει να βγει κανεις εξω απο το καταστημα;

Στην Ελλαδιτσα μας βέβαια ούτε λόγος για τα πιο απλά μέτρα ασφαλειας!!!!

Τέλειώνοντας, το συγκεκριμενο περιστατικο εχει συμβει στην Αμερικη εδω και αρκετα χρονια. Δυστυχως δεν γνωρίζω περισσοτερες λεπτομέρειες. Προσοχη στα παιδια μας!!! ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ 14444444444444444444444444!

Κωνσταντινος 26/08/2004.png

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Πως χανετε ενα παιδι? Πραγματικα αναρωτιεμαι...

Ειμαι απο τις μαμαδες που παω παντου με το παιδι μου... Στα ψωνια στη βολτα, ακομα και στη δουλεια μου τον παιρνω...

Παρολο που ειναι πολυ μικρος εχει τυχει πολλες φορες να τον αφησω να περπατησει μονος του, χωρις να του κραταω το χερι.. Πχ προχτες πηγαμε στο φακτορι.. ηθελε να πηγαινει μονος του και να χαζευει τα ρουχα.. τα κοιτουσε μιμουμενος τους μεγαλους, κουνουσε τις κρεμαστρες..

ΟΜΩΣ... οσο αυτος "χαζευε" τα ρουχα εγω δεν "χαζευα" αριστερα και δεξια..

Τον αφησα μεν μονο του ωστε να αισθανεται πιο ανεξαρτητος, πιο ελευθερος , να εξερευνησει το χωρο αλλα δεν "χαζευα"

τα ματια μου ηταν πανω στο παιδι.. και εγω ημουν σε αποσταση τετοια απο το παιδι που αν καποιος εστω πωλητρια προσπαθουσε να περασει αναμεσα μας, σε ενα κλασμα δεπτερολεπτου του ειχα κλεισει το δρομο..

Στις κουνιες δεν καθομαι στο παγκακι να τον κοιταω που παιζει με τα αλλα παιδακια.. Για να κατσω θα πρεπει να υπαρχει και καποιος αλλος μαζι για να ειναι απο πισω του..

Και ξαναρωταω.. Πως χανονται τα παιδια?

Οταν πηγαινα στο γυμνασιο πηγαιναμε πρωι-απογευμα αφου συστεγαζομασταν με αλλο σχολειο..

Δεν θυμαμαι ποτε ακομα και στην 3η γυμνασιου να γυρισα μονη μου στις 7 το απογευμα που τελειωναμε. παντα εξω απο την πορτα ηταν ο μπαμπας μου για να μας συνοδεψει..

το ιδιο γινοταν σε οποιαδηποτε απογευματινη μας δραστηριοτητα ...

Θυμαμαι τοτε που το θεμα στα καναλια ηταν η εξαφανιση του Αλεξ.. μου ειχε δημιουργηθει πολυ εντονα η απορια γιατι αυτο το παιδι ηταν εξω μονο του τετοια ωρα...

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Link to comment
Share on other sites

Οταν ήμουν ακομη παιδί αλλά και μέχρι να τελειωσω το γυμνάσιο τσατιζόμουν γιατι οι γονεις μου με ντροπιαζαν (ετσι το εβλεπα) συνοδευοντας με οταν ήταν βραδυ ή οταν ακομη πιο διακριτικά με ακολουθουσαν με το αυτοκινητο.

Τώρα πια που εχω το μικρό νιωθω οτι ήμουν αδικη.

Συμφωνω με τη Ντόρα οτι ακομη και οταν ο μικρος θελει να νιωσει ανεξάρτητος του το επιτρεπω αλλά παντα ειμαι σε αποσταση ασφαλειας.

Link to comment
Share on other sites

κοριτσια το ιδιο ακριβως περιστατικο εχει ακουστει για τζαμπο θεσ/νικης και στο εμπορικο cosmos.τι να πω?

επίσης στη θεσ/νικη εγινε και παλιοτερα οταν υπηρχαν τα continet μεσα σ'αυτο, εκει μπορω να επιβεβαιωσω το γεγονος γιατι εργαζοταν εκει ενας γνωστος.

 

παναμοιοτυπο το περιστατικο οπως το ανεφερε η zebelia

rQGhp3.png
Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Είχα δει μια συνέντευξη του κ.Γιαννόπουλου στην τηλεόραση από το Χαμόγελο του παιδιού (με αφορμή το περιστατικό με τα 2 παιδάκια που πέθαναν από ασιτία και αφυδάτωση στο ασανσέρ) και είχε αναφερθεί ακριβώς σε αυτή την ιστορία της αρπαγής παιδιού που του ξυρίζουν το κεφάλι κτλ, λέγοντας όμως ότι δεν είναι τίποτα άλλο παρά αστικός μύθος, ουδέποτε έχει αναφερθεί στην Ελλάδα τέτοιο περιστατικό και ότι οι γονείς δε χρειάζεται να τρομοκρατούνται από τέτοιου είδους φήμες.Χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει ότι πρέπει να αφήνουμε τα παιδιά μας από τα μάτια μας, όσο βέβαια είναι σε ηλικία που αυτό είναι δυνατό.

Link to comment
Share on other sites

 • 4 weeks later...

παιδια γνωμη μου ειναι οτι αυτα ειναι ραδιο αρβυλα! εχω ακουσει οτι εχουν συμβει τετοια περιστατικα παντου! στο ζαρα, στο τζαμπο κ σε άλλα!

dora ρωτησες πως χανονται τα παιδια! σε κλασματα δευτερολεπτου! λιγο να κοιταξεις αλλου εχουν εξαφανιστει! κ δε μιλαμε για μαμαδες που ειναι περα βρεχει! πριν λιγο καιρο μια γειτονισσα μου πηρε το 4χρονο παιδι της οπως καθε μερα κ πηγε στο φουρνο. εν ριπη οφθαλμου η μικρη ξεφυγε κ βγηκε στο δρομο. την αρπαξε η μανα της και μισο λεπτο αργοτερα στο ιδιο σημειο τρακαραν! :shock: τα ρεστα επαιρνε η γυναικα! βεβαια οταν γυρισαν εκλαιγαν μανα κ παιδι απο τη τρομαρα! μεχρι να ηρεμησει η μικρη ειδαμε κ παθαμε. γι αυτο σου λεω...φευγουν κ δεν προλαβαινεις να πεις κυμινο!

Link to comment
Share on other sites

θα συμφωνησω με τη σοφια-νεφελη.

δεν ειναι τοσο δυσκολο να χαθει ενα παιδακι, δυστυχως, οσο προσεκτικοι κι αν ειναι οι γονεις. ενα νανοδευτερολεπτο χρειαζεται... οπως και σε ολα τα πραγματα στη ζωη, η κακια στιγμη που λεμε, δε θελει πολυ!! δε νομιζω οτι υπαρχει γονιος που δεν εχει λαχταρησει καποια στιγμη, γιατι κατι συνεβει στο παιδι του μεσα σε κλασματα δευτερολεπτου, ειτε ατυχημα ηταν, ειτε να χαθει για λιγο.

επιπλεον,ανεξαρτητα απο το αν αυτες οι ιστοριες στα πολυκαταστηματα ειναι αστικοι μυθοι η οχι, γεγονος παραμενοι οτι καπου,καποια στιγμη, ολο και καποιος ψυχακιας θα παραμονευει.Ισως θα ηταν καλο, σε λιγο μεγαλυτερα παιδακια, να προσπαθησουμε να τους μιλησουμε ετσι ωστε, σε περιπτωση που κατι προκυψει,και δεν ειμαστε κοντα, να εχουμε πιθανοτητες αντιδρασης.Και η αληθεια ειναι οτι δεν θα μπορουμε να ειμαστε παντα σε αποσταση αναπνοης για να προλαβουμε καταστασεις.

Για παραδειγμα, θα ημουν πιο σιγουρη αν το παιδι μου, σε μεγαλη ταξη του δημοτικου ας πουμε, η γυμνασιο, ηταν ενημερο των καταστασεων και βασικα πραγματα που πρεπει να κανει αν το πλησιασει καποιος, παρα να το συνοδευω παντα, παντου, και να το αφηνω στην αγνοια του οτι ζουμε σε εναν κοσμο αγγελικα πλασμενο.

Δε ξερω, αυτη ειναι η αποψη μου.Τι λετε και σεις?

Link to comment
Share on other sites

Το ίδιο είχε ακουστεί και για το Mall' date=' πάντως...

Δεν ξέρω, βρε παιδιά, ο Θεός να φυλάει, αλλά μήπως απλά τρομοκρατούμαστε χωρίς να είναι αλήθεια; Οι καιροί είναι πονηροί, δεν αντιλέγω, και πρέπει να έχουμε τα μάτια μας 10004, αλλά...μήπως, απλά, κάποιοι προσπαθούν να μας κάνουν να ζούμε μονίμως με το φόβο, στέλνοντας αυτά τα μηνύματα χωρίς να είναι αληθινά; Δεν ξέρω...μεγάλη κουβέντα δε λέω, αλλά ποιά μάνα αφήνει από τα μάτια της το παιδί της έστω και για 5 λεπτά;

Μάλλον, ενδόμυχα, θέλω να πιστεύω ότι δεν είναι τόσο άσχημα τα πράγματα στην πραγματικότητα...τι να πώ, σκέψεις κάνω... :roll:[/quote']

 

Σίγουρα συμβαίνουν πολλά και πρέπει να προσέχουμε τα παιδιά μας 24/24h, όμως δεν πρέπει να "καταπίνουμε" και να διαδίδουμε ότι ακούμε χωρίς να το ψάξουμε. Η ίδια ιστορία έχει αναφερθεί για πάρα πολλά πολυκαταστήματα. Είμαι σίγουρη οτι θα υπήρχε κάποια (επίσημη) αναφορά, κάπου, σε κάποιο ΜΜΕ, ότι και να είχε γίνει για να αποσιωπηθεί.

Να σας θυμίσω και την ιστορία που είχε κυκλοφορήσει για τους "απαγωγείς νεφρών", οπου κάποιος ξύπναγε σε μια μπανιέρα μέσα σε πάγο κ.τ.λ. !

.png
Link to comment
Share on other sites

 • 4 months later...

Σώστε τα γατάκια με μία υπογραφή

ΛΟΙΠΟΝ ΜΟΛΙΣ ΕΛΑΒΑ ΕΝΑ ΦΡΙΚΤΟ ΜAIL ,ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ ΠΟΥ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙ ΓΑΤΑΚΙΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΓΥΑΛΑ ΚΑΙ ΖΟΥΝΕ ΜΟΝΙΜΑ ΕΚΕΙ ΣΑΝ ΜΠΟΝΣΑΙ! http://zealcorp.com/bonsaikitten/bkintro.html ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΤΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΗΔΙΑ http://www.PetitionOnline.com/J1A2D3E4/

line_m122_beg_micky_time_1206676800_text_cf20e3e9fcf220eceff520e5dfede1e9.gif
Link to comment
Share on other sites

Η ηλιθιότητα είναι παγκόσμιο φαινόμενο τελικά.. φρίκη..τον σαδισμό και την καταπίεση του ο καθένας την εκφράζει εκεί που τον παίρνει. Σε λίγο θα το πούνε και τέχνη ?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
 • Create New...