Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΤΣΜΕΔΕ και εξετάσεις

Recommended Posts

μόλις διάβασα στο site του ΤΣΜΕΔΕ (και φρίκαρα!) ότι δεν καλύπτει καμία από τις απαιτούμενες εξετάσεις κύησης, εφόσον είναι ομαλή η κύηση (και ανώμαλοι όλοι αυτοί) και το επίδομα τοκετού είναι μόνο 1760 ευρώ (μέχρι πέρσι αν δεν κάνω λάθος ήταν περίπου 2500, από ότι ξέρω από συναδέλφους) , καλά είναι τρελλοί? αυτά είναι καινούργια λόγω ενοποίησης, τα 1600 και που δίνουμε καλά μας τα ζητάνε κάθε εξάμηνο, είναι παράλογο!

αν κάποια ξέρει περισσότερα παρακαλώ θα ήθελα να με ενημερώσει! ευχαριστώ!

1FdQp2.png

Διαφημίσεις

Γιά τις εξετάσεις κυήσεως το ήξερα! Το θέμα είναι ότι βάλανε χέρι και στα περίφημα 2500 :?: Έεεεελεος!!!!! Την Τρίτη θα πάω να ρωτήσω. Αν είναι αλήθεια...

ssttaa

Γιά τις εξετάσεις κυήσεως το ήξερα! Το θέμα είναι ότι βάλανε χέρι και στα περίφημα 2500 :?: Έεεεελεος!!!!! Την Τρίτη θα πάω να ρωτήσω. Αν είναι αλήθεια...

Εγώ τον προηγούμενο μήνα εισέπραξα 2500ευρώ σαν επίδομα. Όσο για τις εξετάσεις, κάτι ψιλοκαλύπτουν, όχι τρελλά πράγματα αλλά κάτι μαζεύεται τελικά :)

Πριν το 2005 το επίδομα ήταν 1760 ευρώ. Όμως από 23-5-2005 έως και σήμερα το επίδομα είναι 2500 ευρώ όπως μπορείς να δεις και στο :

http://www.tsmede.gr/indexx.asp?page=2

και επιλέγοντας "επίδομα τοκετού"

Στο site δεν έχουν ενημερώσει τον "Οδηγό του ΤΣΜΕΔΕ" (μάλλον αυτό θα είδες) όπου αναγράφει το παλιό ποσό.

Για άλλα μπορούμε να κατηγορούμε το ΤΣΜΕΔΕ αλλά νομίζω ότι στο θέμα του επιδόματος τοκετού, δίνει πολύ περισσότερα χρήματα από άλλα ταμεία (πχ ΙΚΑ ή ΤΕΒΕ) όπου δεν δίνουν ούτε τα μισά και πρέπει να τρέχεις στους γιατρούς τους για να καλύψουν τις εξετάσεις. Τουλάχιστον με το ΤΣΜΕΔΕ πληρώνουμε κρατικές τιμές στα συμβεβλημένα εργαστήρια που είναι πάρα πολλά και καθόλου φάρμακα ή συμπληρώματα, ανεξάρτητα ποιος γιατρός τα γράφει.

Στην περίπτωσή μου που θα γεννήσω σε δημόσιο νοσοκομείο τα 2500 ευρώ καλύπτουν όλα τα έξοδα κύησης και τοκετού και του γιατρού. Δεν θα τα κάλυπταν αν πήγαινα σε ιδιωτική κλινική, αλλά η υπερκοστολόγηση των υπηρεσιών των ιδιωτικών κλινικών είναι άλλο θέμα...

Επίσης όταν γεννήσεις μην ξεχάσεις ότι δικαιούσαι έκπτωση για 12 μήνες των εισφορών για κύρια σύνταξη σύμφωνα με τον νέο νόμο για το ασφαλιστικό.

επειδη και εγω ειχα δει εκεινο το νουμερο σε μια ιστοσελίδα και σε αλλη 2500€ τελικά ειναι 2500 και τα παιρνεις απλα προσεξε καλα τι δικαιολογητικα θελει γιατι σε εμας ηθελε μια "βεβαιωση " απο το μαιευτηριο και μας εδωσαν ενα χαρτι που ελεγε κατι αλλο, οχι αυτη τη λεξη. για τα φαρμακα καλυπτουν ολο το ποσο. για τις εξετασεις αν θελεις να μου στειλεις pm να σου πω τι χρειαζεται.

Καλη συνεχεια και καλη χρονια να εχετε

Η Κατερινούλα μου εχει αποκτησει αδερφούλη 

Διαφημίσεις

Επίσης όταν γεννήσεις μην ξεχάσεις ότι δικαιούσαι έκπτωση για 12 μήνες των εισφορών για κύρια σύνταξη σύμφωνα με τον νέο νόμο για το ασφαλιστικό.

και ειδικη προσαυξηση αν θυμαμαι καλα μπορει να δικαιουσαι, δεν το ξερουν πολλοι αυτο και πρεπει να τους το θυμησεις στην υπηρεσια ή στην εταιρια σου ή στο ΤΣΜΕΔΕ αν εισαι ελευθερη επαγγελματιας

μόλις διάβασα στο site του ΤΣΜΕΔΕ (και φρίκαρα!) ότι δεν καλύπτει καμία από τις απαιτούμενες εξετάσεις κύησης, εφόσον είναι ομαλή η κύηση (και ανώμαλοι όλοι αυτοί) και το επίδομα τοκετού είναι μόνο 1760 ευρώ (μέχρι πέρσι αν δεν κάνω λάθος ήταν περίπου 2500, από ότι ξέρω από συναδέλφους) , καλά είναι τρελλοί? αυτά είναι καινούργια λόγω ενοποίησης, τα 1600 και που δίνουμε καλά μας τα ζητάνε κάθε εξάμηνο, είναι παράλογο!

αν κάποια ξέρει περισσότερα παρακαλώ θα ήθελα να με ενημερώσει! ευχαριστώ!

Το επίδομα είναι 2500 ευρώ, όπως σωστά αναφέρουν τα κορίτσια. Για να το πάρεις απαιτείται ουσιαστικά το χαρτί του νοσοκομείου.

Κανονικά δεν δικαιούμαστε καμία εξέταση λόγω εγκυμοσύνης, ΟΜΩΣ μπορείς να κάνεις το εξής: στις ακριβές εξετάσεις όπως αυχενική, β-επιπέδου, doppler κλπ. η συνταγή του γιατρού μπορεί να γράφει ότι έχεις επαπειλούμενη κύηση και συνεπώς απαιτούνται οι εξετάσεις. Τότε θα σου δικαιολογήσουν ένα ποσό της τάξης του 30% της αξίας των εξετάσεων. (αυτές τις εξετάσεις τις έκανα σε ιδιωτικά κέντρα).

Ακόμη, στις αποδείξεις που σου κόβει ο γυναικολόγος κάθε φορά που σε βλέπει να γράφει γυναικολογική εξέταση και όχι μαιευτική. Έτσι θα μπορείς να παίρνεις την αξία της επίσκεψης (20 Ε). Αυτό μπορείς να το κάνεις μέχρι που η κοιλιά σου να μην κρύβεται. Αλλά κι αλλιώς, δεν βλέπουν πίσω από το γκισέ!

Η έκπτωση για 12 μήνες των εισφορών στον κλάδο κύριας σύνταξης και ειδικής προσαύξησης ισχύει λόγω του νέου ασφαλιστικού.

Ό,τι σου αναφέρω, είναι από προσωπική εμπειρία.

4MLyp3.pngsJbbp3.png

Καλημέρα! Εγώ πήγαινα τις εξετάσεις της εγκυμοσύνης κανονικά στο ταμείο, χωρίς επαπειλούμενη κ.λ.π. και κάτι έπαιρνα. Όχι σπουδαία πράγματα, αλλά στο γνωστό κλίμα "ΤΣΜΕΔΕ" :P Κάποιες τιμές που θυμάμαι, είναι για την αμνιοκέντηση 100 περίπο ευρώ και για τον "μεγάλο" υπέρηχο τιμολόγηση σαν απλό εξωτερικό υπέρηχο, δηλαδή ψίχουλα.

• 2 εβδομάδες μετά...
Καλημέρα! Εγώ πήγαινα τις εξετάσεις της εγκυμοσύνης κανονικά στο ταμείο, χωρίς επαπειλούμενη κ.λ.π. και κάτι έπαιρνα. Όχι σπουδαία πράγματα, αλλά στο γνωστό κλίμα "ΤΣΜΕΔΕ" :P Κάποιες τιμές που θυμάμαι, είναι για την αμνιοκέντηση 100 περίπο ευρώ και για τον "μεγάλο" υπέρηχο τιμολόγηση σαν απλό εξωτερικό υπέρηχο, δηλαδή ψίχουλα.

Καλη χρονιά σε όλους και σε όλες,

για ...ευνόητους λόγους... με ενδιαφέρει το θέμα. Κυκλοφορεί η φήμη ότι η επιστροφές αυτές (που δεν αναφέρουν επαπειλούμενη κ.λ.π.) αφαιρούνται από το τελικό ποσό των 2500Ε. Ξέρει κανείς αν αυτό είναι αρλούμπα ή όντως ισχύει (οπότε δώρον άδωρον);

Διαφημίσεις

για ...ευνόητους λόγους... με ενδιαφέρει το θέμα. Κυκλοφορεί η φήμη ότι η επιστροφές αυτές (που δεν αναφέρουν επαπειλούμενη κ.λ.π.) αφαιρούνται από το τελικό ποσό των 2500Ε. Ξέρει κανείς αν αυτό είναι αρλούμπα ή όντως ισχύει (οπότε δώρον άδωρον);

οχι δεν ισχυει, μη δινεις σημασια!!!

Δεν ιχύει αυτό. Το μόνο που κάνεις όταν είναι να πάρεις τα 2500, είναι μία υπεύθυνη δήλωση ότι δεν θα χρησιμοποιήσεις τα αποδεικτικά πχ. της κλινικής για την εφορία. Απ'ό,τι θυμάμαι εμείς βάλαμε μετά τη διαφορά ανάμεσα στα έξοδα και τις 2500.

για να πάρεις έστω και αυτά τα ελάχιστα χρειάζεται το χαρτί του διαγνωστικού κέντρου και η συνταγή του γιατρού ή χρειάζεται και η απόδειξη του γιατρού? ο δικός μου, μάλλον επειδή πήγα συστημένη, από παλιά δηλ. δεν μου έκοβε απόδειξη, τι να κάνω για να παίρνω τα χρήματα από τις εξετάσεις πρέπει να του ζητάω πάντα?

1FdQp2.png

και ειδικη προσαυξηση αν θυμαμαι καλα μπορει να δικαιουσαι, δεν το ξερουν πολλοι αυτο και πρεπει να τους το θυμησεις στην υπηρεσια ή στην εταιρια σου ή στο ΤΣΜΕΔΕ αν εισαι ελευθερη επαγγελματιας

Να σας ρωτήσω κάτι; Εγώ γέννησα τον Ιούλιο του 2007 και ζώντας στην κοσμάρα μου δεν ζήτησα την έκπτωση αυτή. 'Η μήπως δεν ίσχυε τότε; Αν ίσχυε μπορώ να τη ζητήσω αναδρομικά; (λέμε τώρα...)

df306542d5.pngbb1d25814b.png

Να σας ρωτήσω κάτι; Εγώ γέννησα τον Ιούλιο του 2007 και ζώντας στην κοσμάρα μου δεν ζήτησα την έκπτωση αυτή. 'Η μήπως δεν ίσχυε τότε; Αν ίσχυε μπορώ να τη ζητήσω αναδρομικά; (λέμε τώρα...)

αν θυμαμαι καλα τι μου ειπαν (γιατι και εγω μερικους μηνες μετα το πηρα πρεφα) οτι ισχυει για ενα χρονο και επειδη καποιους μηνες τους πληρωσα στους επομενους ενημερωσαν την υπηρεσια μου και δεν κρατειται κανενα ποσο ωστε να ερθουν στα ισα. Θα ψαξω ακριβως να βρω τι λεει ο νομος και θα σου κανω link.

Παντως μπορεις να ρωτησεις (Πατρα ή Θεσσαλονικη, Αθηνα δε στο συνιστω...ή να πας απο εκει)

Διαφημίσεις

ΟΚ, ευχαριστώ, αν μάθεις τίποτα πες μου....Θα ρωτήσω κι εγώ στο ΤΣΜΕΔΕ (δυστυχώς ΑΘήνα....). Πάντως αν ισχύει εδώ και ένα χρόνο, μου καλύπτει γύρω στο εξάμηνο...

df306542d5.pngbb1d25814b.png

για να πάρεις έστω και αυτά τα ελάχιστα χρειάζεται το χαρτί του διαγνωστικού κέντρου και η συνταγή του γιατρού ή χρειάζεται και η απόδειξη του γιατρού? ο δικός μου, μάλλον επειδή πήγα συστημένη, από παλιά δηλ. δεν μου έκοβε απόδειξη, τι να κάνω για να παίρνω τα χρήματα από τις εξετάσεις πρέπει να του ζητάω πάντα?

Δεν απαιτείται απόδειξη γιατρού, απαιτείται μόνο το παραπεμπτικό και η απόδειξη του διαγνωστικού κέντρου

Αν δικαιούσαι έκπτωση λόγω τοκετού στο ΤΣΜΕΔΕ και πληρώσεις κανονικά, μπορείς να τη ζητήσεις εκ των υστέρων, αλλά η επιστροφή των χρημάτων αργεί πολύ (στη Θεσσαλονίκη παίρνει 3-4 χρόνια)

Αλήθεια, γνωρίζει καμία αν το ΤΣΜΕΔΕ θεωρείται Δημόσια Υπηρεσία, ή αν πρέπει να εφαρμόζει ό,τι και το Δημόσιο? Εννοώ, υπάρχει διάταξη που λέει ότι οι δημόσιες υπηρεσίες πρέπει να διεκπεραιώνουν τις υποθέσεις των πολιτών σε 50 ημέρες το πολύ. Ισχύει και για το ΤΣΜΕΔΕ αυτό?

Αν δικαιούσαι έκπτωση λόγω τοκετού στο ΤΣΜΕΔΕ και πληρώσεις κανονικά, μπορείς να τη ζητήσεις εκ των υστέρων, αλλά η επιστροφή των χρημάτων αργεί πολύ (στη Θεσσαλονίκη παίρνει 3-4 χρόνια)

Αλήθεια, γνωρίζει καμία αν το ΤΣΜΕΔΕ θεωρείται Δημόσια Υπηρεσία, ή αν πρέπει να εφαρμόζει ό,τι και το Δημόσιο? Εννοώ, υπάρχει διάταξη που λέει ότι οι δημόσιες υπηρεσίες πρέπει να διεκπεραιώνουν τις υποθέσεις των πολιτών σε 50 ημέρες το πολύ. Ισχύει και για το ΤΣΜΕΔΕ αυτό?

εμας παντως που εγινε μ@λ@κια με την ειδικη προσαυξηση και ζητησαμε τα λεφτα μας πισω στην Αθηνα ειπαν σε κανα χρονο ενω Θεσσαλονικη σε 2-3...καλα κρασα!οταν τους τα χρωστας σε κυνηγανε με τους τοκους αλλα οταν στα χρωστανε απο δικο τους λαθος...

εμας παντως που εγινε μ@λ@κια με την ειδικη προσαυξηση και ζητησαμε τα λεφτα μας πισω στην Αθηνα ειπαν σε κανα χρονο ενω Θεσσαλονικη σε 2-3...καλα κρασα!οταν τους τα χρωστας σε κυνηγανε με τους τοκους αλλα οταν στα χρωστανε απο δικο τους λαθος...

Το ίδιο έχει πάθει και ο άντρας μου που κάποια στιγμή πλήρωση και αυτός και η εταιρία που δουλεύει το ΤΣΜΕΔΕ και ακόμα τα περιμένει (έχει περάσει 1,5 χρόνος).....

Έχω παρατηρήσει πάντως οτι από την στιγμή που ενωθηκε το ΤΣΜΕΔΕ με τα άλλα ταμεία καθυστερούν πολύ να μας δώσουν τα νοσήλια.... Παλιά τα κατέθετες τον ένα μήνα και τα έπαιρνες τον επόμενο. Τώρα πρέπει να μου χρωστάνε τουλάχιστον 3 μηνών νοσήλια.....

2500 είναι το επίδομα. Επίσης το αν θα πάρεις λεφτά πίσω από τις εξετάσεις εξαρτάται απο τον ελεγκτή της ημέρας. Πολλές φορές πήγα εξετάσεις και δε μου δώσαν τίποτα πίσω και τα ξαναπήγαινα άλλη μέρα και έπαιρνα έστω και λίγα. Τι να πεις...

qcvQp3.pngy83hp2.png

2500 είναι το επίδομα. Επίσης το αν θα πάρεις λεφτά πίσω από τις εξετάσεις εξαρτάται απο τον ελεγκτή της ημέρας. Πολλές φορές πήγα εξετάσεις και δε μου δώσαν τίποτα πίσω και τα ξαναπήγαινα άλλη μέρα και έπαιρνα έστω και λίγα. Τι να πεις...

συμφωνω!!!πλακα εχουν, ιδιως οι κυριες εκει!!!

Δεν απαιτείται απόδειξη γιατρού, απαιτείται μόνο το παραπεμπτικό και η απόδειξη του διαγνωστικού κέντρου

katrin σε ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση

1FdQp2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...