Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Απορρυπαντικό για μωρά!!!

Recommended Posts

ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΒΑΖΟΥΝ ΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΜΙΚΡΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΚΡΗ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ?ΓΙΑΤΙ ΦΕΤΟΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΗΤΑΝ Η ΜΑΡΚΑ CAMAY-LUX.ΑΥΤΑ ΚΑΝΟΥΝ????????ΣΤΟΝ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΣΑΠΟΥΝΑΚΙΑ.ΑΎΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΚΟΡΟ?

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 323
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

εγω μιλουσα γι αυτα που δεν ειναι σε συσκευασια και σιγουρα δεν ειναι camay στα φυτικα αναφερομουν αυτο ηταν το θεμα μας και τα υπολοιπα κανουν για τον σκορο αλλα δεν νομιζω να ηθελε κανεις να βαλει προιον που εχει εκεινα τα απαισια λαδια που εδειχνε περσι ο Ευαγγελατος βρηκα και συνταγη για σπιτικο σαπουνι Η ΣΥΝΤΑΓΗ

«Τα υλικά που χρειαζόμαστε για να φτιάξουμε λευκό τοπικό σαπούνι είναι : 5 κιλά ελαιόλαδο, 1 κιλό ποτάσα και 3 κιλά νερό», απαντά ο κ. Μπίλος και συνεχίζει «Η διαδικασία είναι η εξής: Με τούβλα ή ξύλα φτιάχνουμε στο πάτωμα ένα καλούπι διαστάσεων 5Χ5 τούβλα . Μέσα του στρώνουμε μία εφημερίδα. Στη συνέχεια σε ένα κουβά ανακατεύουμε την ποτάσα με το νερό για να διαλυθεί, προσεχτικά γιατί η ποτάσα είναι καυστική. Μετά ρίχνουμε το λάδι και το ανακατεύουμε για να γίνει λείο.

Τέλος ρίχνουμε το μίγμα στο καλούπι και περιμένουμε τρεις ώρες για να πήξει. Μόλις πήξει παίρνουμε ένα μαχαίρι και κόβουμε το σαπούνι σε ορθογώνιες πλάκες ή μπακλαβαδωτά.» «Το λάδι» επισημαίνει «πρέπει να είναι ελαιόλαδο. Δεν παίζει ρόλο αν είναι χρησιμοποιημένο ή καθαρό. Εάν είναι σπορέλαιο δε θα πήξει». πηγη http://dimokratiki.org/?p=1446 επισης βρηκα αλλο ενα site για χειροποιητα σαπουνιαhttp://akatataxtoi.freeforums.org/topic-t70.html

Εγώ πάλι θα είμαι η ξενέρωτη της παρέας :oops::oops: επλενα και πλένω τα ρούχα της μικρής από την ημέρα που γεννήθηκε με το απορρηπαντικό το δικό μας μαλακτικό και απλά ενα εξτρα ξέβγαλμα,βέβαια είχα και στο μυαλό μου οτι αν παρουσιαζόταν κάτι δερματικό θα έβαζα προδέρμ... :roll::roll: αλλά ευτηχώς γιατί βαριεμαι και λιγο :oops::oops: ολα καλά... :wink:

Μόλις παράγγειλα ηλεκτρονικά εναν υπνόσακο απο την ecofamily και μαζί κάτι "λευκαντικές-μαλακτικές μπάλες απο καουτσουκ". Λεει οτι με αυτές δεν χρειάζεσαι καθόλου μαλακτικό και λιγότερο απορρυπαντικό.

Τις πήρα 17,52? και ελπίζω να ειναι καλές! Όταν έχω τις πρώτες κλινικές μελέτες θα σας ειδοποιήσω :lol::lol::lol:

Εγώ πάλι θα είμαι η ξενέρωτη της παρέας :oops::oops: επλενα και πλένω τα ρούχα της μικρής από την ημέρα που γεννήθηκε με το απορρηπαντικό το δικό μας μαλακτικό και απλά ενα εξτρα ξέβγαλμα,βέβαια είχα και στο μυαλό μου οτι αν παρουσιαζόταν κάτι δερματικό θα έβαζα προδέρμ... :roll::roll: αλλά ευτηχώς γιατί βαριεμαι και λιγο :oops::oops: ολα καλά... :wink:

Εγω εδω δεν βρισκω παιδικό απορρυπαντικό . Δεν υπάρχει μαλλον γιατι οσες μαμάδες ρωτησα με τα "δικα" μας πλενουν . :D

VgL7.jpgIgLdp2.png

Διαφημίσεις

Βρε κοριτσια με προβληματισατε!!Λετε οντως να ειναι περιττο το πλυσιμο των μωρουδιακων με προδερμ;Εγω στην κορη μου ετσι τα επλενα ολο τον πρωτο χρονο και εβαζα και μαλακτικο προδερμ.Ουτε που μου εκοψε να κοιταξω τι συσταση εχουν!!Τωρα ειμαι εγκυος παλι και σκεφτομαι οτι θα ηταν πολυ πιο πρακτικο να ειχα εναν τροπο πλυσιματος για ολα τα ρουχα της οικογενειας...

.png.png

Κι εγώ με Proderm υγρό έπλενα - το υγρό Proderm μυρίζει ΤΕΛΕΙΑ... (ή μήπως έχω συνδέσει τη μυρωδιά του με το νεογέννητο και μου αρέσει τόσο πολύ?)

Πάντως και εγώ είχα διαβάσει ότι δεν είναι απαραίτητο το πλύσιμο με ειδικό σαπούνι εκτος και αν το παιδί παρουσιάσει αλλεργία.

εγω πλενω ΟΛΑ τα ρουχα της οικογενειας με αρκαδι . Ξεχωριστα τα μωρουδιακα εννοειτε απλα στα δικα μας βαζω μαλακτικο αν και δεν χρειαζετε με το πρασινο σαπουνι

jena,οντως το υγρο προδερμ μυριζει τελεια! :) Και για το αρκαδι εχω ακουσει τα καλυτερα λογια απ'ολους,ασε που ειναι 100% οικολογικο!Παντως,οταν γεννηθηκε η κορη μου,την δευτερη μερα στο μαιευτηριο,παρουσιασε δερματιτιδα στο προσωπο και ο παιδιατρος μου ειπε πως οφειλεται στα "σκληρα" απορρυπαντικα με τα οποια επλεναν τα σεντονακια εκει.Τι να πω...Μπορει να ετυχε,μπορει και το δερματακι του καθε μωρου να εχει διαφορετικη ανοχη... :?

.png.png

Διαφημίσεις

• 1 month later...
καλημερα κοριτσια.βρηκα εναν τροπο που εξαφανιζει στο λεπτο τους λεκεδες απο φρουτα,κρεμες κλπ.μου ειπε η γιαγια μου να τα πλενω τοπικα με πρασινο σαπουνι(αυτο που επλεναν παλια τα ρουχα στο χερι

) και μετα κανονικα πλυντηριο.πραγματικα εξαφανιζονται.αλλα επειδη ειναι και διπλη δουλεια, προχθες εβαλα ενα πλυντηριο του μωρου με νεοματ,αυτο που βαζω και στα δικα μας...μεχρι τωρα δεν εχω παρατηρησει κατι στο σωμα του...

Εγώ χρησιμοποιώ σκόνη προδέρμ και ο μικρός μου δύο μηνών έχει σπυράκια.Δε ξέρω αν φταίει το απορρυπαντικό αλλά τι θα μου συνιστούσατε ως υποαλλεργικό?

• 3 εβδομάδες μετά...

Καλημέρα !

εσείς ποια απορυπαντικά χρησιμοποιείτε για το μωρακι σας τώρα που είναι νεογέννητο? υπάρχουν καλά στο liddl!!! Πείτε μου σας παρακαλώ εμπειρίες σας!!!!

Χρησιμοποιώ αρκάδι διαλυμένο σε ζεστό νερό και κατευθείαν στον κάδο. Ακριβώς την ποσότητα που λέει για τα κιλά που λέει. Οπωσδήποτε βάζω και αποσκληρυντικό και θερμοκρασία πάνω απο 60. Μαλακτικό όχι.

Διαφημίσεις

εγω πλενω ΟΛΑ τα ρουχα της οικογενειας με αρκαδι . Ξεχωριστα τα μωρουδιακα εννοειτε απλα στα δικα μας βαζω μαλακτικο αν και δεν χρειαζετε με το πρασινο σαπουνι

και εγώ πλένω όλα μας τα ρούχα με Αρκάδι και είμαι απόλυτα ικανοποιημένη και έτσι έχω το κεφάλι μου πιο ήσυχο ότι δεν χρησιμοποιώ χημικά άσε που είναι και πολύ πιο πολύ φθηνό από το proderm !!!!

02/6/07 γίναμε ένα

16/6/08 πρώτο θαυματακι 30/4/10 δεύτερο θαυματακι

Καληνύχτα Ελλάδα,ο τόπος που γέννησε την Δημοκρατία κατάντησε να σκοτώνει την ελευθερία της έκφρασης. Καλό ταξίδι Σωκράτη 19.7.2010

• 4 εβδομάδες μετά...

Με το αποσκληρυντικό τι γίνεται?? Επιτρέπεται η χρήση??? Εγώ μένω σε περιοχή με νερό γεμάτο άλατα...αν συνεχίσω χωρίς να το χρησιμοποιώ στις πλύσεις του μικρού σε λίγο θα είναι το πλυντήριο για πέταμα!!! Περιμένω την γνώμη σας!!

as1cCDB0g410010Nzc3NTlvZHwwMTI1ZHxPIFNvdGlyYWtpcyBlaW5haQ.gif

εχω την εντυπωση πως το αποσκληρυντικο ειναι ακομη πιο δυνατο απο τα κοινα απορυπαντικα εγω δεν το χρησιμοποιω με τιποτα στις πλυσεις των ρουχων της μικρης μου

στην εκπομπη της μενεγακη ειχα ακουσει απο εναν παιδιατρο να λεει οτι τα μωρουδιακα πρεπει να πλενονται με παιδικο απορυπαντικο εως κ 2 ετων.

δεν ξερω αν το ειπε για τις εταιρειες παντως μια φιλη μου επλενε τα μωρουδιακα παντα με το αριελ το υγρο ομως.

δεν ειχε ποτε προβλημα.εγω προς το παρον προδερμ κ βλεπουμε.

Το θέμα με το αποσκληρυντικό με ενδιαφέρει και μένα πολύ...ξέρει καμιά υπεύθυνα να απαντήσει αν μπορεί να χρησιμοποιείται όταν πλένουμε τα μωρουδιακά? :roll:

gwggp2.png ISWTp2.png

ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΕ ΠΡΟΔΕΡ ΑΠΟΡΥΠΑΝΤΙΚΟ ΥΓΡΟ ΚΑΙ ΜΑΛΑΚΤΙΚΟ

ΤΑ ΠΛΕΝΩ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΑΝ ΚΑΙ ΕΧΩ ΠΛΗΝΤΙΡΙΟ ΚΑΙ ΣΤΕΓΝΩΤΙΡΙΟ

ΔΕ ΘΕΛΩ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΩ ΜΕΣΑ

ΟΤΑΝ ΠΑΕΙ 2 ΧΡΟΝΩΝ ΘΑ ΤΟ ΔΙΚΙΜΑΣΩ ΝΑ ΤΑ ΒΑΖΩ ΣΤΟ ΠΛΙΝΤΙΡΙΟ

ΤΗΣ ΤΑ ΠΛΕΝΩ ΚΑΘΕ 2 ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΔΕ ΜΟΥ ΜΑΖΕΥΩΝΤΕ

ΤΗΣ ΤΑ ΣΗΔΕΡΟΝΩ ΚΑΘΕ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ

ΕΙΜΑΙ ΜΙΑ ΓΛΥΚΙΑ ΜΑΝΟΥΛΑ!!!

• 3 εβδομάδες μετά...

Να πω κι εγω την δική μου άποψη.

Όλα τα απορρυπαντικά που χρησιμοποιούμε είναι γεμάτα με χημικά συστατικά βλαβερά προς το δέρμα μας-πόσο μάλλον για τα μικρά παιδιά.

Επί πολλά χρόνια είχα μια μανία με τα μαλακτικά (κυρίως) γιατί ήθελα να μυρίζουν όμορφα τα ρούχα μας. Ώσπου μια μέρα,μια φίλη με πληροφόρησε πως βάζουν μέσα τους ζωικά λίπη.Αρχισα σιγα σιγα να τα ελαττώνω και άλλαξα εντελώς στάση απέναντι στο τι χρησιμοποιούμε στο σώμα μας και τι έρχεται σε επαφή με το δέρμα.

Για να μην μακρυγορώ,τα ρουχαλάκια του μικρού μας τα πλένω με ένα οικολογικό,υγρό απορρυπαντικό (το οποίο αγόρασα από το κατάστημα με τα βιολογικά της γειτονιάς) και βάζω μαζί ξύδι και σόδα (για την προστασία του πλυντηρίου από άλατα).Το μαλακτικό δεν χρειάζεται.Πολλές φορές χρησιμοποιοώ και το αρκάδι ή τρίβω σαπούνι ελαιόλαδου με άρωμα χαμομηλιού που βρήκα σε ένα μαγαζάκι.

εγω ξερω οτι τα παντα μα τα παντα ειναι βλαβερα για το δερμα μασ ποσο μαλον για τα βρεφη!!!

ειχε δειξη στην τηλεοραση παλια οτι ολα εχουν χιμικα μεσα δεν ειναι τιποτε υγιεινο!!

τη να κανουμε ομωσ;;

ΕΙΜΑΙ ΜΙΑ ΓΛΥΚΙΑ ΜΑΝΟΥΛΑ!!!

Δυστυχώς έτσι είναι και δεν μπορούμε να αποφεύγουμε τα πάντα.

Ίσως μόνο να μειώσουμε τις ποσότητες ή τα στοιχεία στα οποία εκθέτουμε τον εαύτο μας.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...