Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Απορρυπαντικό για μωρά!!!

Recommended Posts

Συμφωνώ σε γενικές γραμμές με αυτά που λέτε. Λέω να σταματήσω να τα πλένω με βρεφικό όταν σταματήσω και την αποστείρωση, αλλά έχω κάποιους ενδιασμούς. Αν το μάθουμε από τώρα με τα βρεφικά, και τα υποαλλεργικά και τα οικολογικά κ.ο.κ., δεν τα κάνουμε υπερβολικά ευαίσθητα από μόνες μας? Κακά τα ψέματα, μόνο στο σπίτι μας θα είναι έτσι τα πράγματα, πουθενά αλλού, και το παιδί δεν ζει σε κλουβί! και στον παιδικό θα πάει, και στην παιδική χαρά, και παντού!

naOIp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 323
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Εύα το να προσέχουμε τι τρώμε, με τι πλενόμαστε και τι χρησιμοποιούμε γενικά δεν είναι απαραίτητο ότι θα βάλουμε το παιδί σε γυάλα. Κι εγώ είμαι κατά του να ζούμε σε "αποστειρωμένο" περιβάλλον. Και πιστεύω ότι πχ ο μανιώδης καθαρισμός του σπιτιού με καθαριστικά χλωρίου είναι πολύ πιο επικίνδυνος, πρώτον επειδή τα χημικά που περιέχουν είναι επικίνδυνα για την υγεία μας, αλλά και γιατί "σκοτώνουν" τα πάντα, κάνοντας το περιβάλλον που ζούμε "γυάλα", ώστε όταν βρεθούμε σε άλλο χώρο θα έρθουμε σε επαφή με πιο πολλά μικρόβια.

Ήρθες και έγινες το νόημα της ζωής μου...

Πριν απο λίγους μήνες άκουσα στην τηλεόραση κάποιον αλλεργιολόγο που είπε ότι έχει παρατηρηθεί ότι αν τα μωρά - παιδιά έρχονται συχνά σε επαφή με αλλεργιογόνα, αποκτούν αντισώματα και δεν αναπτύσουν τόσο εύκολα αλλεργίες.

Ιωακείμ το αγγελούδι μου!

Η αλήθεια είναι ότι κι εγώ ακόμη τα πλένω με προδερμ (15 μηνών είναι τώρα) αλλά περισότερο από συνήθεια παρά για άλλο λόγο... Σκέφτομαι όταν τελειώσει το κουτί αυτό (πάντα τα έπλενα με τη σκόνη) να τα πλένω με το δικό μας πια... Το μαλακτικό προδερμ όμως μυρίζει υπέροχα και μάλλον θα το συνεχίσω... Η δική μου δεν έχει αλλεργίες άλλωστε.

oaiqp2.pngm9YLp2.png

Διαφημίσεις

• 4 εβδομάδες μετά...
  • 2 εβδομάδες μετά...

Καλησπέρα,

όταν γεννήθηκε το δεύτερο μωράκι μας η γυναίκα μου αγόρασε proderm για την πλύση στο πλυντήριο. Έχει μια υπόνοια ότι πιθανόν να βγάζει κάτι σαν αλλεργία (μικρά σπυράκια) στα χέρια.

Εχουμε δοκιμάσει επίσης πράσινο σαπούνι σε σκόνη αλλά και σαπούνι μασσαλίας σε φλουδίτσες. Το δεύτερο το βρήκαμε στον Βασιλόπουλο.

Οι οδηγίες για τα σαπούνι λένε ότι πρέπει να το διαλύεις πρώτα σε ζεστό νερό και μετά να το βάζεις στο πλυντήριο. Δύσκολη διαδικασία που σε αποτρέπει από το να τα χρησιοποιείς.

Εμείς ρίχνουμε τη σκόνη σαπουνιού μέσα στο πλυντήριο σε στρώσεις μαζί με τα ρούχα και τα ρούχα πλέντονται μια χαρά.

Μάλιστα με το σαπούνι μασαλλίας φύγανε λαδιές από ρούχα που δεν φεύγουν ούτε με τα κοινά απορρυπαντικά πλυντηρίου.

Αυτά από τη μέχρι σήμερα εμπειρία μας. "Εμάς τις νοικοκυρές" :)))

Καλησπέρα,

όταν γεννήθηκε το δεύτερο μωράκι μας η γυναίκα μου αγόρασε proderm για την πλύση στο πλυντήριο. Έχει μια υπόνοια ότι πιθανόν να βγάζει κάτι σαν αλλεργία (μικρά σπυράκια) στα χέρια.

Εχουμε δοκιμάσει επίσης πράσινο σαπούνι σε σκόνη αλλά και σαπούνι μασσαλίας σε φλουδίτσες. Το δεύτερο το βρήκαμε στον Βασιλόπουλο.

Οι οδηγίες για τα σαπούνι λένε ότι πρέπει να το διαλύεις πρώτα σε ζεστό νερό και μετά να το βάζεις στο πλυντήριο. Δύσκολη διαδικασία που σε αποτρέπει από το να τα χρησιοποιείς.

Εμείς ρίχνουμε τη σκόνη σαπουνιού μέσα στο πλυντήριο σε στρώσεις μαζί με τα ρούχα και τα ρούχα πλέντονται μια χαρά.

Μάλιστα με το σαπούνι μασαλλίας φύγανε λαδιές από ρούχα που δεν φεύγουν ούτε με τα κοινά απορρυπαντικά πλυντηρίου.

Αυτά από τη μέχρι σήμερα εμπειρία μας. "Εμάς τις νοικοκυρές" :)))

Ναι,αλλά όταν χρησιμοποιούμε σαπούνι θα πρέπει να βάζουμε τη μισή ποσότητα.Εγώ ακόμα με proderm τα πλένω.

Ναι σωστά τα λες! δεν θέλει μεγάλη ποσότητα.

πάντως αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι πως αν και σκέτο σαπούνι (έτσι λέει τουλάχιστον) καθαρίζει καλά

Θα τα καρατσεκάρω πάλι και θα σας πω

Διαφημίσεις

Εγώ πάλι το proderm δεν το εμπιστεύομαι. Η μεγάλη μου κόρη όταν χρησιμοποιούσαμε proderm αφρόλουτρο, είχε φαγούρα στο πιπί της μετά.

Θα μου πεις ίσως άλλο το απορρυπαντικό, αλλά πάλι ίδια εταιρεία είναι, δεν ξέρω...

Προς το παρόν τα πλένω και εγώ με προδερμ, όταν ήταν πιο μικρή χρησιμοποιούσα αρκάδι (το έβαζα απλά στη θήκη του πλυντηρίου) και η αλήθεια είναι πως τα ρούχα της μοσχομύριζαν φρεσκάδα. Το σταμάτησα όμως γιατί μου προκαλούσε σαν αλλεργία και βήχα στο λαιμό την ώρα που το έβαζα ... περίεργο ε;;;

1aLup3.png

BtUIp3.png

Διαφημίσεις

Αυτό που λές, Όλγα, για το Αρκάδι το έχω προσέξει κι εγώ! Φαίνεται ότι επειδή είναι σκόνη όλο και κάποια ποσότητα περνάει στη μύτη μας και όσο αγνό κι αν είναι, δεν παύει να είναι σαπούνι, όπότε ψιλοερεθίζει τις βλεννογόνους μας.Εγώ χρησιμοποιώ Προδέρμ σκόνη και μαλακτικό. Δεν ξέρω αν υπάρχει πραγματικός λόγος, αλλά μου άρέσει πολύ η μυρωδιά του!

fUvDp2.png

Αυτό που λές' date=' Όλγα, για το Αρκάδι το έχω προσέξει κι εγώ! Φαίνεται ότι επειδή είναι σκόνη όλο και κάποια ποσότητα περνάει στη μύτη μας και όσο αγνό κι αν είναι, δεν παύει να είναι σαπούνι, όπότε ψιλοερεθίζει τις βλεννογόνους μας.Εγώ χρησιμοποιώ Προδέρμ σκόνη και μαλακτικό. Δεν ξέρω αν υπάρχει πραγματικός λόγος, αλλά μου άρέσει πολύ η μυρωδιά του![/quote']

Ναι βρε παιδί μου, ξεροκατάπινα για πόση ώρα μετά :shock: ...

1aLup3.png

BtUIp3.png

Αυτό που λές' date=' Όλγα, για το Αρκάδι το έχω προσέξει κι εγώ! Φαίνεται ότι επειδή είναι σκόνη όλο και κάποια ποσότητα περνάει στη μύτη μας και όσο αγνό κι αν είναι, δεν παύει να είναι σαπούνι, όπότε ψιλοερεθίζει τις βλεννογόνους μας.Εγώ χρησιμοποιώ Προδέρμ σκόνη και μαλακτικό. Δεν ξέρω αν υπάρχει πραγματικός λόγος, αλλά μου άρέσει πολύ η μυρωδιά του![/quote']

Ναι όντως!Το proderm μυρίζει πολύ ωραία!Και εγώ σκόνη και μαλακτικό χρησιμοποιώ,αλλά πήρα και 2 φορές υγρό απορρυπαντικό. :D

Pώτησα τον παιδίατρό μου για αυτά τα απορρυπαντικά και μου είχε πει ότι πρέπει να χρησιμοποιώ τα ειδικά μέχρι το παιδί να χρονίσει...(!)

Λέτε κι από αυτά να έχουν συμφαίροντα οι γιατροί, όπως τα γάλατα σε σκόνη;

Με τα παιδιά μου, ξαναγεννιέμαι...

bUwEp2.png

Απ' την αρχή εγώ χρησιμοποιούσα Proderm υγρό μόνο γιατί στο μαιευτήριο μας είπαν οτι καλό είναι να μην χρησιμοποιούμε μαλακτικό για τυχόν ερεθισμούς.

Δεν ξέρω ίσως η υπεύθυνη της ομάδας θηλασμού που μας το είπε να μην είχε συμφέροντα.

ΕΓώ χρησιμοποιώ πότε προδερμ ποτε αρκάδι... το αρκάδι όντως είναι λίγο έντονο στη μυρωδιά, αλλά θεωρητικά είναι το πιο αγνό.

Μαλακτικό βάζω για τη μυρωδιά αλλά και για να είναι μαλακά και απαλά τα ρουχαλάκια της μπουμπούς μου

Αντωνία άνοιξε καινούργιο τόπικ για να το δούν και οι υπόλοιποι για να σε βοηθήσουν αν ξέρουν κάτι. Αν δεν μπορείς πες μου να το κάνω εγώ.

Περαστικά στην μπουμπού σου!

1aLup3.png

BtUIp3.png

Μαλλακτικό χρησιμοποιείτε;;;

Το μαλακτικό ενοχοποιείται για ερεθισμούς και εκδήλωση αλλεργιών. Το είχα διαβάσει και πριν γεννήσω αλλά και η παιδίατρος μου είπε καλύτερα να μην χρησιμοποιώ. Έχω προσέξει κιόλας ότι ο μπεμπάκος έχει πολύ ευαίσθητο δέρμα και βγάζει σπυράκια ακόμα και όταν τριφτεί έντονα πάνω σε κάποιο ύφασμα οπότε δεν ξέρω μέχρι πότε θα ξεπατώνομαι να σιδερώνω ρούχα χωρίς μαλακτικό :)

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...