Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΓΕΝΝΑ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

antu

Recommended Posts

Καλησπερα κοριτσια.Να ρωτησω κατι.....Ειμαι στο 4ο μηνα και εχω ιδιωτη γιατρο αλλα για οικονομικους λογους θα παω στο νοσοκομειο να γεννησω, πρωτα ο ΘΕΟΣ ,ποτε πρεπει να ξεκινησω να παω να με παρακολουθει και ο γιατρος του νοσοκομειου?Δεν θελω να γεννησω με τον εφημερευοντα γιατι δεν θεωρω λογικο να σε αναλαμβανει οποιος να ειναι χωρις να ξερει το ιστορικο σου!!!!!

Διαφημίσεις

Για αυτό το λόγο η έννοια "δεοντολογία" είναι ένα είδος άγραφου νόμου, όπου υφίσταται όταν το λειτούργημα αφορά την παροχή βοήθειας από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Ενα απλό παράδειγμα:

Αξιωματικός υπηρεσίας, ο οποίος έχει χρεωθεί δικόγραφο που αφορά βιασμό 11χρονης.

Αν κάτι τέτοιο επαναληφθεί, έχει δικαίωμα ο κηδεμόνας να ζητήσει την παρέμβαση του ιδίου προσώπου, ακόμη κι αν βρίσκεται εκτός υπηρεσίας.

Ο αξ/κος, έχει δικαίωμα να αρνηθεί και να τον παραπέμψει στη βάρδια.

Όμως, αποδεχόμενος τον κώδικα, δεν το κάνει.Αν το κάνει, τότε δυσχεραίνει το περιστατικό, καθυστερεί την υπόθεση και ο προιστάμενός του, δύναται να του ζητήσει έγγραφες εξηγήσεις για το λόγο που αποχρεώθηκε τη δικογραφία. Αν κρίνει σοβαρό το συμβάν, έχει δικαίωμα να ζητήσει την πειθαρχική του δίωξη, η οποία κυμαίνεται από επίπληξη, πρόστιμο, έως και αργία ή προσκαιρη παύση.

Λυπάμαι αν βγαίνω offtopic,αλλά θεωρω πως πρέπει να γίνω σαφής, προς αποφυγή αμφιβολιών ή παρεξηγήσεων.

Καλησπερα κοριτσια.Να ρωτησω κατι.....Ειμαι στο 4ο μηνα και εχω ιδιωτη γιατρο αλλα για οικονομικους λογους θα παω στο νοσοκομειο να γεννησω, πρωτα ο ΘΕΟΣ ,ποτε πρεπει να ξεκινησω να παω να με παρακολουθει και ο γιατρος του νοσοκομειου?Δεν θελω να γεννησω με τον εφημερευοντα γιατι δεν θεωρω λογικο να σε αναλαμβανει οποιος να ειναι χωρις να ξερει το ιστορικο σου!!!!!

καλό θα ήταν να τον είχες βρει ήδη αλλά αν θες τη γνώμη μου ξεκίνα άμεσα.

Επίσης καλό θα ήταν να βρεις κάποιον που να δουλεύει στο Χ νοσοκομείο αλλά να είναι σχετικά κοντά στην περιοχή που μένεις.Να μάθεις ποιους γυναικολόγους έχει το νοσοκομείο και μετά μέσω νετ ή μέσω χρυσού οδηγού θα βρεις τα υπόλοιπα στοιχεία.

δε βλεπω πως μπορει το συστημα να σου επιτρεπει να εχεις δικο σου γιατρο, οταν μπορει αυτον τον γιατρο να τον εχουν 60 πχ ατομα που θα γεννησουν εκεινο το μηνα σε διαφορετικες ωρες. Ποτε θα κανει την εφημερια του;

Εγω που γεννησα στην αγγλια ηταν ολα πολυ ηρεμα και ωραια. Αν εχεις μια υγιη εγκυμοσυνη τοτε τα ραντεβου γινονται με τη μαια. Αν υπαρχουν προβληματα, τοτε σε παραπεμπουν στο γιατρο, και σε ειδικες περιπτωσεις στον consultant gynecologist, που ειναι ο πιο υψηλα ισταμενος. Κανεις δυο (καμμια φορα τρεις) υπερηχους και να ολα βαινουν καλα βλεπεις τη μαια καθε 4 με 6 εβδομαδες, κανεις καποιες βασικες εξετασεις κλπ. Συνηθως ειναι η ιδια μαια, αλλα μπορει και οχι. Καποια στιγμη σου δινουν και την επιλογη να πηγαινεις στον gp αν θελεις, ο οποιος συνηθως ειναι στη γειτονια σου, αντι στο νοσοκομειο που ειναι μακρυα. Μαθαινεις να εκτιμας και να σεβεσαι το οτι ολοι οι επαγγελματιες του συστηματος ειναι εμπειροι και σωστα εκπαιδευμενοι, ειναι ευγενικοι και caring. Κι ετσι λιγο σ'ενδιαφερει το ποιος θα σου κανει τις εξετασεις, αρκει να δειξουν οτι το μωρο ειναι καλα.

το βασικο ειναι οτι καθε εγκυος εχει μαζι της σε καθε εξεταση και την ωρα της γεννας ενα βιβλιαρακι με το ιστορικο της, τις εξετασεις της κλπ, επομενως σε οποιου τα χερια και να πεσει το βιβλιο μπορει με μια ματια να δει τι συμβαινει μ'αυτη τη γυναικα και τι χρειαζεται.

Στη γεννα εγω αρχικα ειχα μαιες κατα τη διαρκεια των οδυνων που συμπαρασταθηκαν καταπληκτικα και σε μενα και στον αντρα μου. Αλλα επειδη ημουν ειδικη περιπτωση οταν ηρθε η ωρα της γεννας ηρθαν δυο ειδικευομενοι, ο consultant, και τεσσερις-πεντε μαιες -φοιτητριες, μια που το νοσοκομειο ηταν πανεπιστημιακο. Βεβαια πρωτα με ρωτησαν και υπεγραψα οτι δεν εχω προβλημα να παρακολουθησουν φοιτητες.

Ξερω πολλες κοπελες που επειδη ολα πηγαν καλα γεννησαν μονο με τη μαια, αλλες που χρειαστηκαν επισκληριδιο, αλλες που γεννησαν στο νερο, ολες μα ολες (εκτος επισκληριδιου) γεννησαν σε πιο φυσιολογικες στασεις, οσες χρειαστηκαν καισαρικη την ειχαν αμεσα, μα ποτε καμμια δεν ηξερε το γιατρο ή τη μαια που θα συναντουσε. Ακομα και αν εχεις ραντεβου για καισαρικη δεν ξερεις ποτε ποιος θα ειναι εκει να την κανει. Δεν ειναι προβλημα, δεν περναει καν απο το μυαλο κανενος ως προβλημα.

Τα περισσοτερα νοσοκομεια εχουν διπλα τους birth centres σαν επιλογη, στα οποια δεν υπαρχουν γιατροι, μονο μαιες, αλλα ολα γινονται πολυ λιγοτερο κλινικα και υπαρχουν τα λιγοτερα complications. Παλι δεν ξερεις ποιον θα συναντησεις.

Επειτα επειδη στο φυσιολογικο τοκετο δε βαζουν κατευθειαν οξυτοκινη για να τελειωνουν μια ωρα αρχιτερα, μια πρωταρα μπορει να κανει και 8 και 12 και 24 ωρς να γεννησει. Ε φυσικα σ'αυτην την επριπτωση αλλαζεις και μαιες και γιατρους κατα τη διαρκεια του τοκετου. Εγω πχ εκανα 52 ωρες. Αν επεμενα να εχω τον ιδιο γιατρο τοτε μαλλον αυτος ο γιατρος θα μου εκανε καισαρικη για να παει σπιτι του....

βλέπεις τι ωραία μας τα περιγράφεις, η εγκυος πάει με το βιβλιαράκι της για να ενημερωθεί και ο άλλος γιατρός που θα την εξετάσει να γνωρίζει και αυτός το ιστορικό της.Έχεις δει τι γράφουν οι γιατροί στο βιβλιάριο του ΙΚΑ?

Που να γίνουν όλα αυτά στην Ελλάδα,να φανταστείς το 2001 μου στείλανε μία κάρτα με το Αμκα γραμμένο επάνω όπου δεν μπορούσε να την δεχτούν πουθενά και πριν από 3 χρόνια ξεκίνησε όλη η φασαρία με τα Αμκα των ασφαλισμένων.

Να σε ρωτήσω κάτι άλλο Θυμάσαι να ακούστηκε ποτέ σε ποια χώρα θα επιλέγανε να ζήσει το νεογέννητο που έχριζε να μπει στη ΜΕΝ?

Να σου θυμίσω εγώ, στην Ελλάδα με ένα μωράκι από την Κέρκυρα και ένα άλλο κοντά στην Αθήνα (δε θυμάμαι πόλη).Ξεσηκώσανε αεροπλάνα/ελικόπτερα για την διακομιδή(από Κέρκυρα ) και το αποτέλεσμα ,μία μάνα να χάσει το αγγελούδι της γιατί δεν λειτουργούσε-επικαλέστηκε ο Διευθυντής-το 2ο κρεβατάκι με όλα του τα ιατρικά εργαλεία,τι να λέμε τώρα.

ΟΣΟ ΠΕΡΝΑΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΝΟΜΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ,ΠΩΣ ΘΑ ΞΕΠΕΡΑΣΤΕΙ ΤΟ ΟΙΔΙΠΟΔΕΙΟ ???????????????

1ος Αγγελος :31/10/08 ;)

2ος Αγγελος :01/04/10.:P

καλό θα ήταν να τον είχες βρει ήδη αλλά αν θες τη γνώμη μου ξεκίνα άμεσα.

Επίσης καλό θα ήταν να βρεις κάποιον που να δουλεύει στο Χ νοσοκομείο αλλά να είναι σχετικά κοντά στην περιοχή που μένεις.Να μάθεις ποιους γυναικολόγους έχει το νοσοκομείο και μετά μέσω νετ ή μέσω χρυσού οδηγού θα βρεις τα υπόλοιπα στοιχεία.

βλέπεις τι ωραία μας τα περιγράφεις, η εγκυος πάει με το βιβλιαράκι της για να ενημερωθεί και ο άλλος γιατρός που θα την εξετάσει να γνωρίζει και αυτός το ιστορικό της.Έχεις δει τι γράφουν οι γιατροί στο βιβλιάριο του ΙΚΑ?

Που να γίνουν όλα αυτά στην Ελλάδα,να φανταστείς το 2001 μου στείλανε μία κάρτα με το Αμκα γραμμένο επάνω όπου δεν μπορούσε να την δεχτούν πουθενά και πριν από 3 χρόνια ξεκίνησε όλη η φασαρία με τα Αμκα των ασφαλισμένων.

Να σε ρωτήσω κάτι άλλο Θυμάσαι να ακούστηκε ποτέ σε ποια χώρα θα επιλέγανε να ζήσει το νεογέννητο που έχριζε να μπει στη ΜΕΝ?

Να σου θυμίσω εγώ, στην Ελλάδα με ένα μωράκι από την Κέρκυρα και ένα άλλο κοντά στην Αθήνα (δε θυμάμαι πόλη).Ξεσηκώσανε αεροπλάνα/ελικόπτερα για την διακομιδή(από Κέρκυρα ) και το αποτέλεσμα ,μία μάνα να χάσει το αγγελούδι της γιατί δεν λειτουργούσε-επικαλέστηκε ο Διευθυντής-το 2ο κρεβατάκι με όλα του τα ιατρικά εργαλεία,τι να λέμε τώρα.

ΣΥγγνωμη, την τελευταια παραγραφο με τη ΜΕΝΝ δεν την καταλαβα καθολου...

Κοιτα, το θεμα με το βιβλιο της εγκυου ειναι ευκολο να πραγματοποιηθει, αλλα θα μου πεις εδω δεν ειχαν φετος βιβλια τα σχολεια...

Παντως γενικως στην ελλαδα ενας πανικος με την εγκυμοσυνη και τον τοκετο υπαρχει. Δηλαδη με πολλες κοπελες (και εδω μεσα) που εχω μιλησει θεωρουν τραγικο οτι εκανα δυο υπερηχους, οτι με παρακολουθουσε μαια και παθολογος και οχι γυναικολογος, οτι δεν ηξερα ποια μαια και ποιον γιατρο θα συναντησω οταν θα'ρθει η ωρα της γεννας. Εκει δεν τιθεται καν τετοιο θεμα.. Και ακουγεται περιεργο... Δηλαδη θεωρεις οτι αν υπηρχε ενα τετοιο συστημα,με το βιβλιαρακι, με τα birh centres, με τις μαιες, η πλυση εγκεφαλου που εχει γινει επι δεκαετιες απο τους ιδιους τους γιατρους οτι η εγκυμονουσα ειναι ασθενης και χρηζει ολων αυτων των εξετασεων, οτι κατα τη γεννα χρειαζεται οπωσδηποτε γιατρο, ακομα και σε μια απλη και ευκολη γεννα, και οτι αυτος ο γιατρος πρεπει να τη γνωριζει προσωπικα, θα εξαφανιζοταν σε μια εβδομαδα;

εγω λεω απλως οτι τα παθαινουμε με το δημοσιο γιατι τα θελουμε...

Παντως γενικως στην ελλαδα ενας πανικος με την εγκυμοσυνη και τον τοκετο υπαρχει. Δηλαδη με πολλες κοπελες (και εδω μεσα) που εχω μιλησει θεωρουν τραγικο οτι εκανα δυο υπερηχους,

Στο εξωτερικό αν γεννήσεις ένα παιδί με οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας, γεννάς ένα παιδί με πρόβλημα υγείας, πονάς φοβάσαι, αλλά έχεις και ένα σύστημα υγείας που ξέρεις ότι θα σε στηρίξει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Στην Ελλάδα αν γεννήσεις ένα παιδί με πρόβλημα είναι σαν να υπογράφεις την οικονομική καταδίκη όλης της οικογένειας, οπότε μη σου φαίνεται παράλογο ότι κάνουμε τόσους υπέρηχους, γιατί αν κάτι δεν πάει καλά πρέπει να το γνωρίζουμε όσο το δυνατόν νωρίτερα.

Διαφημίσεις

Στο εξωτερικό αν γεννήσεις ένα παιδί με οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας, γεννάς ένα παιδί με πρόβλημα υγείας, πονάς φοβάσαι, αλλά έχεις και ένα σύστημα υγείας που ξέρεις ότι θα σε στηρίξει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Στην Ελλάδα αν γεννήσεις ένα παιδί με πρόβλημα είναι σαν να υπογράφεις την οικονομική καταδίκη όλης της οικογένειας, οπότε μη σου φαίνεται παράλογο ότι κάνουμε τόσους υπέρηχους, γιατί αν κάτι δεν πάει καλά πρέπει να το γνωρίζουμε όσο το δυνατόν νωρίτερα.

μα δεν υπαρχει ουτε λιγοτερη ασφαλεια ουτε μικροτερο ποσοστο εντοπισμου προβληματων υγειας του βρεφουσ. Υπαρχει (αν θυμαμαι καλα, πανε και χρονια που τα εψαχνα) μιρκοτερο ποσοστο τερματισμου λογω προβληματων υγειας του εμβρυου, και πιθανοτατα αυτο που λες να ειναι ενα βασικος λογος.

Αλλα αυτο ειναι εντελως αλλο θεμα ;)

Κοιτα, το θεμα με το βιβλιο της εγκυου ειναι ευκολο να πραγματοποιηθει, αλλα θα μου πεις εδω δεν ειχαν φετος βιβλια τα σχολεια...

Παντως γενικως στην ελλαδα ενας πανικος με την εγκυμοσυνη και τον τοκετο υπαρχει. Δηλαδη με πολλες κοπελες (και εδω μεσα) που εχω μιλησει θεωρουν τραγικο οτι εκανα δυο υπερηχους, οτι με παρακολουθουσε μαια και παθολογος και οχι γυναικολογος, οτι δεν ηξερα ποια μαια και ποιον γιατρο θα συναντησω οταν θα'ρθει η ωρα της γεννας. Εκει δεν τιθεται καν τετοιο θεμα.. Και ακουγεται περιεργο... Δηλαδη θεωρεις οτι αν υπηρχε ενα τετοιο συστημα,με το βιβλιαρακι, με τα birh centres, με τις μαιες, η πλυση εγκεφαλου που εχει γινει επι δεκαετιες απο τους ιδιους τους γιατρους οτι η εγκυμονουσα ειναι ασθενης και χρηζει ολων αυτων των εξετασεων, οτι κατα τη γεννα χρειαζεται οπωσδηποτε γιατρο, ακομα και σε μια απλη και ευκολη γεννα, και οτι αυτος ο γιατρος πρεπει να τη γνωριζει προσωπικα, θα εξαφανιζοταν σε μια εβδομαδα;

εγω λεω απλως οτι τα παθαινουμε με το δημοσιο γιατι τα θελουμε...[/QUOTE]

ΜΕΝ είναι η μονάδα εντατικής νεογνών όπου μπαίνουν μωράκια μόλις γεννηθούν με πρόβλημα στην καρδιά,το αναπνευστικό κ.τ.λ για να το δώσουν μία ανάσα ζωής.Το περιστατικό που έγραψα συνέβη πριν 4 χρόνια 2 μωράκια ταυτόχρονα να χρειάζονται την εντατική για να ζήσουν και λόγω κακής συντήρησης-χρήσης να το πω δεν μπορούσαν να τα περιθάλψουν ταυτόχρονα.Αφήνεις να χαθεί έτσι μια ζωούλα επειδή είναι ανάλγητοι και άχρηστοι βάζεις θεούς και δαίμονες ,για να βοηθήσεις.

το λες και μόνη σου "εδώ δεν είχανε βιβλία για την νέα σχολική χρονιά "θα μπουν στην διαδικασία να έχουν για τις έγκυες?πλέον δεν έχουν ούτε τα βιβλιάρια παιδιού να δώσουν που σημειώνουν τα εμβόλια και την ανάπτυξη του παιδιού από την ώρα που γεννήθηκε .

απλά με όλη αυτήν την κατάσταση βολεύονται πολλοί και δεν τους συμφέρει να άλλάξει είναι φαύλος κύκλος

πιστεύεις πως όλες εδώ μέσα θέλουν να πληρώσουν τόσα χρήματα για να έχουν το αυτονόητο τόσο στο δημόσιο όσο και στο ιδιωτικό νοσοκομείο?όταν δεν υπάρχουν κυρώσεις και όλα καλύπτονται από γιατρούς μέχρι δικαστικούς τι να περιμένεις?

ΟΣΟ ΠΕΡΝΑΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΝΟΜΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ,ΠΩΣ ΘΑ ΞΕΠΕΡΑΣΤΕΙ ΤΟ ΟΙΔΙΠΟΔΕΙΟ ???????????????

εγω λεω απλως οτι τα παθαινουμε με το δημοσιο γιατι τα θελουμε...[/QUOTE]

ΜΕΝ είναι η μονάδα εντατικής νεογνών όπου μπαίνουν μωράκια μόλις γεννηθούν με πρόβλημα στην καρδιά,το αναπνευστικό κ.τ.λ για να το δώσουν μία ανάσα ζωής.Το περιστατικό που έγραψα συνέβη πριν 4 χρόνια 2 μωράκια ταυτόχρονα να χρειάζονται την εντατική για να ζήσουν και λόγω κακής συντήρησης-χρήσης να το πω δεν μπορούσαν να τα περιθάλψουν ταυτόχρονα.Αφήνεις να χαθεί έτσι μια ζωούλα επειδή είναι ανάλγητοι και άχρηστοι βάζεις θεούς και δαίμονες ,για να βοηθήσεις.

το λες και μόνη σου "εδώ δεν είχανε βιβλία για την νέα σχολική χρονιά "θα μπουν στην διαδικασία να έχουν για τις έγκυες?πλέον δεν έχουν ούτε τα βιβλιάρια παιδιού να δώσουν που σημειώνουν τα εμβόλια και την ανάπτυξη του παιδιού από την ώρα που γεννήθηκε .

απλά με όλη αυτήν την κατάσταση βολεύονται πολλοί και δεν τους συμφέρει να άλλάξει είναι φαύλος κύκλος

πιστεύεις πως όλες εδώ μέσα θέλουν να πληρώσουν τόσα χρήματα για να έχουν το αυτονόητο τόσο στο δημόσιο όσο και στο ιδιωτικό νοσοκομείο?όταν δεν υπάρχουν κυρώσεις και όλα καλύπτονται από γιατρούς μέχρι δικαστικούς τι να περιμένεις?

καταλαβα τι εγινε στη MENN, δεν καταλαβα αυτο που ελεγες σε ποια χωρα θα ηθλεαν να ειναι για να επιβιωσουν, ή κατι τετοιο...

Για να γινει μια παρανομη συναλλαγη χρειαζονται δυο πλευρες... ΑΝ χρησιμοποιουσαμε το δημοσιο (σε ολους τους τομεις) εντιμα, τοτε θα λειτουργουσε και εντιμα. Οσο προσπαθουμε στο συνολο μας ως λαος να το εκμεταλλευτουμε γιατι ειμαστε πιο εξυπνοι απ'τον διπλανο μας και υπακουμε σε δικους μας νομους, το ιδιο θα κανουν και οι λειτουργοι του. Στο κατω-κατω, κι αυτοι στην ιδια χωρα ζουνε...

καταλαβα τι εγινε στη MENN, δεν καταλαβα αυτο που ελεγες σε ποια χωρα θα ηθλεαν να ειναι για να επιβιωσουν, ή κατι τετοιο...

καλημέρα εγραψα σε ποια χώρα πιστεύεις μπορεί να έγινε ή να συμβεί κάτι ανάλογο στο μέλλον.μόνο εδώ γίνονται αυτά,ο ίδιος ο διευθυντής έπρεπε να ενδιαφερθεί και να σώσει το μικρούλη.

καλημέρα εγραψα σε ποια χώρα πιστεύεις μπορεί να έγινε ή να συμβεί κάτι ανάλογο στο μέλλον.μόνο εδώ γίνονται αυτά,ο ίδιος ο διευθυντής έπρεπε να ενδιαφερθεί και να σώσει το μικρούλη.

α, οκ, καταλαβα.. ειδες ο γραπτος λογος...

Διαφημίσεις

Ελπίζω να μην πέσετε να με φάτε με αυτό που θα πω.

στο εξωτερικό οι γυναίκες δεν πληρώνουν δεκάρα αλλά δεν έχουν ένα γιατρό. Πάνε στο κέντρο-μαιευτηριο και παρακολουθούνται από όποιον γιατρό έχει βάρδια. Στις εγκυμονούσες μάλιστα σε παρακολουθούν κυρίως μαίες. Και εδώ αν πάμε σε εφημερία να γενησουμε δεν μας ζητάνε χρήματα.

Προσωπικά σκέφτομαι τα χρήματα που θα δώσω στον γιατρό, αλλά θεωρώ άδικο να μην του τα δώσω όταν εν γνώση μου πάω και του ζητάω να με αναλάβει. τον πέρνω ότι ώρα θέλω και να τον ενοχλώ και εκείνος τρέχει. και ακομα κα αν γεννήσω στις 3 τα ξημερώματα θα τον υποχρεώσω να έρθει από που και αν είναι γιια να γεννησω μαζί του.

Εχω επιλογή να πάω στο δημόσιο νοσοκομείο στα εξωτερικά να κάνω εξετάσεις και να με βλέπει γυναικολόγος χωρίς να πληρώνω και να γεννησω σε εφημερία αλλά επιλέγω να έχω έναν γιατρό. Κάνουμε μια συμφωνία σαν να πάω σε ιδιωτη και είναι εν γνώση μου. Δεν τίθεται θέμα ότι αρνείτε να με ξεγεννήσει ή να με παρακολουθήσει εφόσον έχει βάρδια εκείνη την ώρα ή ότι θα κάτσει λίγο παραπάνω από το ωραριο του.

νομίζω ότι και μεις δεν είμαστε σωστες. δεν γίνεται να θέλουμε ένα γιατρό "δικο"μας, να τον έχουμε stand by αλλά να μην μας πάρει και χρήματα.

Τουλάχιστον στα ιδιωτικά παίρνεις ΝΟΜΙΜΑ απόδειξη, είναι γύρω σου οι μαίες, οι νοσηλεύτριες και γιατροί και βαράνε προσοχές αν τους χρειαστείς!

Εμενα πάντως ο γιατρός που είχα στο ιδιωτικό δεν μου είχε δώσει ποτέ απόδειξη για κάποιες πεμβάσεις που είχα χρειαστεί λόγο προβληματος γυναικολογικου.και επειδή τον είχαμε αρκετες από το περιβάλλον μου ξέρω ότι γενικά δεν δίνει αποδειξη.

Ελπίζω να μην πέσετε να με φάτε με αυτό που θα πω.

στο εξωτερικό οι γυναίκες δεν πληρώνουν δεκάρα αλλά δεν έχουν ένα γιατρό. Πάνε στο κέντρο-μαιευτηριο και παρακολουθούνται από όποιον γιατρό έχει βάρδια. Στις εγκυμονούσες μάλιστα σε παρακολουθούν κυρίως μαίες. Και εδώ αν πάμε σε εφημερία να γενησουμε δεν μας ζητάνε χρήματα.

Προσωπικά σκέφτομαι τα χρήματα που θα δώσω στον γιατρό, αλλά θεωρώ άδικο να μην του τα δώσω όταν εν γνώση μου πάω και του ζητάω να με αναλάβει. τον πέρνω ότι ώρα θέλω και να τον ενοχλώ και εκείνος τρέχει. και ακομα κα αν γεννήσω στις 3 τα ξημερώματα θα τον υποχρεώσω να έρθει από που και αν είναι γιια να γεννησω μαζί του.

Εχω επιλογή να πάω στο δημόσιο νοσοκομείο στα εξωτερικά να κάνω εξετάσεις και να με βλέπει γυναικολόγος χωρίς να πληρώνω και να γεννησω σε εφημερία αλλά επιλέγω να έχω έναν γιατρό. Κάνουμε μια συμφωνία σαν να πάω σε ιδιωτη και είναι εν γνώση μου. Δεν τίθεται θέμα ότι αρνείτε να με ξεγεννήσει ή να με παρακολουθήσει εφόσον έχει βάρδια εκείνη την ώρα ή ότι θα κάτσει λίγο παραπάνω από το ωραριο του.

νομίζω ότι και μεις δεν είμαστε σωστες. δεν γίνεται να θέλουμε ένα γιατρό "δικο"μας, να τον έχουμε stand by αλλά να μην μας πάρει και χρήματα.

αυτο ακριβως λεω κι εγω, αλλα καποια κοπελα πιο πανω λεει οτι ειναι υποχρεωμενος να σε αναλαβει χωρις πληρωμη και να ειναι παρων οποτε το θελησεις, λογω νομοθεσιων στις οποιες υποκειται το επαγγελμα του. Δεν γνωριζω τιποτα επ'αυτου προσωπικα... απλως μου φαινεται φυσει αδυνατο πρακτικα..

δεν γνωρίζω λεπτομέριες για αυτό που αναφέρει η κοπέλα πιο πάνω. αυτό που γνωρίζω είνα ότι έχω την δυνατότητα να μην πληρώσω αλλά δεν θέλω να το κάνω γιατί θέλω τον γιατρό μου.

Εμπιστοσύνη με τον γιατρό μου δεν απέκτησα γιατι πήγα στο νοσοκομείο την ώρα που είχε βάρδια και με είδε. Επέλαξα τον γιατρό αυτό, συνηθως από κάποιον γνωστό και πήγα στο ιατρείο του. συννενοήθηκα μαζί του να με αναλλάβει καθόλη την εγκυμοσυνη και να γεννησω μαζί του έναντι αμοιβης.

Γενικά όλο το σύστημα είναι λάθος εφοσον οι γιατροί μας βλέπουν στα ιατρεία και όχι στα νοσοκομεία αλλά και πάλι δεν μπορώ να κατηγορήσω μόνο τον γιατρό που θα μου πάρει χρήματα. Οχι εφόσον ξέρω ότι μπορώ να μην πληρώσω, να πάω με την ασφάλεια μου στο δημόσιο νοσοκομείο και να κάνω την δουλειά μου.

δεν γνωρίζω λεπτομέριες για αυτό που αναφέρει η κοπέλα πιο πάνω. αυτό που γνωρίζω είνα ότι έχω την δυνατότητα να μην πληρώσω αλλά δεν θέλω να το κάνω γιατί θέλω τον γιατρό μου.

Εμπιστοσύνη με τον γιατρό μου δεν απέκτησα γιατι πήγα στο νοσοκομείο την ώρα που είχε βάρδια και με είδε. Επέλαξα τον γιατρό αυτό, συνηθως από κάποιον γνωστό και πήγα στο ιατρείο του. συννενοήθηκα μαζί του να με αναλλάβει καθόλη την εγκυμοσυνη και να γεννησω μαζί του έναντι αμοιβης.

Γενικά όλο το σύστημα είναι λάθος εφοσον οι γιατροί μας βλέπουν στα ιατρεία και όχι στα νοσοκομεία αλλά και πάλι δεν μπορώ να κατηγορήσω μόνο τον γιατρό που θα μου πάρει χρήματα. Οχι εφόσον ξέρω ότι μπορώ να μην πληρώσω, να πάω με την ασφάλεια μου στο δημόσιο νοσοκομείο και να κάνω την δουλειά μου.

Mα και εγω ακριβως αυτο ελεγα πιο πανω...Αν πας στο νοσοκομειο ,εχουν υποχρεωση να σε περιθαλψουν χωρις εξτρα αμοιβη βεβαια Αλλα απο την στιγμη που εμεις διαλεγουμε ποιον συγκεκριμενο γιατρο θελουμε , κανουμε μια συμφωνια μαζι του και του δινουμε τα εξτρα χρηματα...

ClTwp3.png

Διαφημίσεις

To θέμα, όπως και πολλά άλλα, το βλεπουμε από τη πλευρά που μας βολεύει. Και θέλουμε δωρεάν περίθαλψη και θέλουμε και να μας ξεγεννήσει και ο διευθυντής της μαιευτικού τμήματος, για παράδειγμα, γιατί δεν δεχόμαστε κάτι λιγότερο. Συμφωνω με τη Sophie

jolie. Βασικά θέλουμε και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο.

εγω δεν καταλαβαινω γιατι το να γεννησει καποια με τον εφημερευοντα γιατρο θεωρειται απειλη και εκβιασμος!!!!!!! :confused::confused::confused::confused::confused:

Δεν είναι εκβιασμός να γεννήσεις με εφημερεύοντα, αλλά αν για οποιονδήποτε λόγο έχεις ήδη πληρώσει για να έχεις συγκεκριμένη γιατρό, και την τελευταία στιγμή σου ζητά περισσότερα από τα συμφωνημένα, είναι εκβιασμός. Επίσης είναι παράνομος κάθε "μαύρος" χρηματισμός, ανεξάρτητα από το αν έχει δίκιο ή άδικο ο ασθενής που ζητά έξτρα περιποίηση.

Κι εγώ τη δεύτερη κόρη μου τη γέννησα με εφημερεύουσα μαία και χωρίς γιατρό. Την πρώτη με δική μου μαία που μόλις είχε βγει από τη σχολή, και πάλι χωρίς γιατρό. Αν προέκυπτε κάτι, θα έρχονταν οι εφημερεύοντες γιατροί.

Θα ήταν ενδιαφέρον να μας πουν οι κοπέλες που είναι στο εξωτερικό αν εκεί στα δημόσια νοσοκομεία έχουν το δικαίωμα επιλογής γιατρού ή αν ξεγεννούν με τον εφημερεύοντα.

Στη χώρα που μένω έχεις δικαίωμα επιλογής γιατρού, αν θέλεις να τον πληρώσεις. Ωστόσο, αν και είναι μια από τις 10 πλουσιότερες χώρες στον κόσμο, οι περισσότερες γυναίκες θεωρούν αδιανόητο να δώσουν 1000-2000 Ευρώ για μια γέννα, και γεννούν με τον εφημερεύοντα. Σε πολλά δημόσια νοσοκομεία δεν παρίσταται γιατρός, μόνο μαία, αν δεν υπάρξει πρόβλημα.

Όσες έχουν δικό/ή τους γιατρό ή δική τους μαία, θεωρούν δεδομένο ότι αν τύχει και δεν μπορέσει να έρθει ο γιατρός, θα έρθει αντικαταστάτης. Εδώ δεν έχει να απαιτείς να αφήσει ο γιατρός τις διακοπές του για να έρθει στη γέννα σου, και να απορείς μετά που τρεις μέρες πριν τις διακοπές διαπίστωσε ότι πρέπει να κάνεις επειγόντως καισαρική :roll:

Α, και κάτι άλλο: Όσες γεννούν με δικό τους γιατρό, έχουν ποσοστά καισαρικής ανάλογα των ελληνικών (50%).

Edit: Κι εδώ δεν υπάρχει όρος "με ξεγεννούν", μόνο "γεννώ".

Επεξεργάστηκαν by pax
προσθήκη

Δεν είναι εκβιασμός να γεννήσεις με εφημερεύοντα, αλλά αν για οποιονδήποτε λόγο έχεις ήδη πληρώσει για να έχεις συγκεκριμένη γιατρό, και την τελευταία στιγμή σου ζητά περισσότερα από τα συμφωνημένα, είναι εκβιασμός. Επίσης είναι παράνομος κάθε "μαύρος" χρηματισμός, ανεξάρτητα από το αν έχει δίκιο ή άδικο ο ασθενής που ζητά έξτρα περιποίηση.

Κι εγώ τη δεύτερη κόρη μου τη γέννησα με εφημερεύουσα μαία και χωρίς γιατρό. Την πρώτη με δική μου μαία που μόλις είχε βγει από τη σχολή, και πάλι χωρίς γιατρό. Αν προέκυπτε κάτι, θα έρχονταν οι εφημερεύοντες γιατροί.

απλως διερωτομαι επειδη το αρθρο αναφερει οτι η διευθυντρια τους "απειλησε" οτι αν δεν της δωσουν φακελακι θα την αφησει να γεννησει με τον εφημερευοντα γιατρο... Και νομιζω ευλοως διερωτομαι, τυφλος, κουλος ή χαζος ηταν ο εφημερευων στο συγκεκριμενο νοσοκομειο εκεινη τη μερα και αυτη η προοπτικη αποτελουσε "απειλη"; Δεν λεει καπου οτι ειχαν ηδη συμφωνησει μαζι της και τους ζητησε περισσοτερα -οχι βεβαια οτι οι ιδιοι θα αποκαλυπταν κατι τετοιο...Απλως δε μου αρεσαν οι οροι "εκβιασμος" και "απειλη" λες και της ειπε οτι θα τη δεσει πισθαγκωνα και θα τη ριξει σ'ενα μπουντρουμι να γεννησει μονη της.

εγω γεννησα σε δημοσιο και ειχα συγκεκριμενο γιατρο που τον ειχα διαλεξει.αν ειχα γεννησει φυσιολογικα θα το ειχα ειδοποιησει για να ειναι μαζι μου γεννησα με καισαρικη και φυσικα ηταν εκει,δεν μου ζητησε τιποτα καμια φορα ουτε τα απογευματα που πηγαινα ουτε στην καισαρικη.εγω του εδινα γιατι το θεωρουσα λογικο οτι αφου ηθελα να πηγαινω απογευμα για να ειναι πιο ησυχα και αφου ηθελα να τον παιρνω στο κινητο του για οτιδηποτε τοτε θα επρεπε να ειναι οπως σε ιδιωτικο ιατρο που πληρωνεις.οταν γεννησα εγω του εδωσα οτι ηθελα και ποτε δεν μου ειπε τοσα θα μου δωσεις,ισα ισα που οταν ρωτησα ειπε οτι δεν παιρνει τιποτα.του τα αφηνα και εφευγα.εμεινα πολυ ευχαριστημενη και ακομα αυτον εχω για γιατρο.εχει τυχει να παω πρωι να δει κατι εξετασεις και εφυγα χωρις να με αφησει να του δωσω χρηματα.τι να πω για μενα πρεπει ο γιατρος να ειναι ανθρωπος και να μην σε βλεπει σαν χρηματα.και απο οτι καταλαβα στην περιπτωση αυτη η γυναικολογος μαλλον σαν χρηματα τους ειδε.τελος παντων φταιμε και εμεις και οι γιατροι.φιλακια πολλα

sula 3-7-96/ 22-1-99/ 25-6-2009 i love you babies :D

Συμφωνώ ...

διαλέγεις γιατρό σε παρακολουθεί ,σε καθησυχάζει, είναι δίπλα σου κοκ...

αλλά σε όλα να έχουμε και ένα όριο...

Και επίσκεψη 60 ευρώ / μήνα και 1750 ευρώ για την γέννα???

Καλό είναι και οι γιατροί να αφουγκράζονται τον παλμό της νέας οικογένειας...είπαμε σε όλα να υπάρχει ένα όριο...

απλως διερωτομαι επειδη το αρθρο αναφερει οτι η διευθυντρια τους "απειλησε" οτι αν δεν της δωσουν φακελακι θα την αφησει να γεννησει με τον εφημερευοντα γιατρο... Και νομιζω ευλοως διερωτομαι, τυφλος, κουλος ή χαζος ηταν ο εφημερευων στο συγκεκριμενο νοσοκομειο εκεινη τη μερα και αυτη η προοπτικη αποτελουσε "απειλη"; Δεν λεει καπου οτι ειχαν ηδη συμφωνησει μαζι της και τους ζητησε περισσοτερα -οχι βεβαια οτι οι ιδιοι θα αποκαλυπταν κατι τετοιο...Απλως δε μου αρεσαν οι οροι "εκβιασμος" και "απειλη" λες και της ειπε οτι θα τη δεσει πισθαγκωνα και θα τη ριξει σ'ενα μπουντρουμι να γεννησει μονη της.

Σ΄αυτό συμφωνώ απόλυτα, οι όροι εκβιασμός και απειλή μου χτύπησαν κι εμένα άσχημα, αλλά προφανώς είναι μέσα στο κλίμα της λαϊκίστικης υστερίας των ημερών. Στο Βήμα διάβασα την είδηση και κατάλαβα ότι την είχαν ήδη πληρώσει νόμιμα για να είναι παρούσα στη γέννα, και εκείνη την ώρα τους ξεφούρνισε ένα επιπλέον ποσό.

Πάντως τα περί εκβιασμού μου θύμισαν μια ιστορία όπου μια μητέρα θεωρούσε λίγο πολύ εκβιασμό ότι της ζήτησαν σε δημόσιο νοσοκομείο 200 Ευρώ για να τη βάλουν σε θάλαμο με Ελληνίδες και όχι με Αλβανίδες ... και σκεφτόμουν ότι είναι παράνομο να χρηματίζεσαι σε δημόσιο νοσοκομείο σε βάρος ηλιθίων, αλλά η βλακεία παραμένει βλακεία.

ΥΓ: Για να μην παρεξηγηθώ, "βλακεία" εννοώ το να σε ενοχλούν οι Αλβανίδες στον ίδιο θάλαμο, και όχι φυσικά το να θέλεις δικό σου γιατρό.

Σ΄αυτό συμφωνώ απόλυτα, οι όροι εκβιασμός και απειλή μου χτύπησαν κι εμένα άσχημα, αλλά προφανώς είναι μέσα στο κλίμα της λαϊκίστικης υστερίας των ημερών. Στο Βήμα διάβασα την είδηση και κατάλαβα ότι την είχαν ήδη πληρώσει νόμιμα για να είναι παρούσα στη γέννα, και εκείνη την ώρα τους ξεφούρνισε ένα επιπλέον ποσό.

Πάντως τα περί εκβιασμού μου θύμισαν μια ιστορία όπου μια μητέρα θεωρούσε λίγο πολύ εκβιασμό ότι της ζήτησαν σε δημόσιο νοσοκομείο 200 Ευρώ για να τη βάλουν σε θάλαμο με Ελληνίδες και όχι με Αλβανίδες ... και σκεφτόμουν ότι είναι παράνομο να χρηματίζεσαι σε δημόσιο νοσοκομείο σε βάρος ηλιθίων, αλλά η βλακεία παραμένει βλακεία.

ΥΓ: Για να μην παρεξηγηθώ, "βλακεία" εννοώ το να σε ενοχλούν οι Αλβανίδες στον ίδιο θάλαμο, και όχι φυσικά το να θέλεις δικό σου γιατρό.

συγγνωμη, ειχε χωρισει το νοσοκομειο τους θαλαμους ανα εθνικοτητα, και τους κοστολογουσε;;; :shock::shock::shock::shock::shock:

συγγνωμη, ειχε χωρισει το νοσοκομειο τους θαλαμους ανα εθνικοτητα, και τους κοστολογουσε;;; :shock::shock::shock::shock::shock:

Προφανώς κάτι τέτοιο, ανεπίσημα βέβαια. Την ιστορία τη διάβασα από δεύτερο χέρι και δεν ξέρω ποιοι κέρδιζαν απ΄αυτό. Η κυρία που το ανέφερε ζητούσε και ρέστα, του στυλ "Τι κράτος είναι αυτό, αν δεν έδινα φακελάκι θα με έβαζαν με τις Αλβανίδες". Το διαχωρισμό τον θεωρούσε δλδ δικαίωμά της. Νομικά κάθε αδήλωτος χρηματισμός σε δημόσιο νοσοκομείο επιφέρει κυρώσεις, αλλά ηθικά είναι άλλο να εκμεταλλεύεσαι την ανάγκη και άλλο να εκμεταλλεύεσαι τη βλακεία ή την ψωρουπερηφάνεια.

κι εγώ γέννησα στο Έλενα με γιατρό που επέλεξα (Διευθυντή). Πήγαινα στο απογευματινό του ιατρείο και πλήρωνα τα νόμιμα 60 € που έπαιρνε το νοσοκομείο. Όταν ήρθε η ώρα και του έθιξα το οικονομικό (μετά τον 6ο μήνα) με ενημέρωσε για τις τιμές του νοσοκομείου λόγω διαφοράς θέσης και μου είπε ότι δεν χρειάζεται να πληρώσω κάτι ως αμοιβή ιατρού, όταν έρθει η ώρα να γεννήσω θα με αναλάβει ο εφημερεύων και δεν θα υπάρξει πρόβλημα. Αν πάλι θελήσω να είναι αυτός παρών θα του δώσω το ποσό των 850€ και να πω την αλήθεια δεν μου φάνηκε παράλογο, αντιθέτως.

Αλλά στην Ελλάδα οι έγκυες θεωρούν ότι είναι δικαίωμά τους να γεννούν αν θέλουν με καισαρική και τα ταμεία να χρεώνονται όλα τα έξοδα, να κάνουν επισκληρίδιο όποτε και αν θέλουν και πάλι το δημόσιο σύστημα να είναι υποχρεωμένο να τους τα καλύψει όλα, να έχουν το δικό τους γιατρό (από Διευθυντή και πάνω εννοείται) ότι ώρα θέλουν και πάλι χωρίς χρέωση.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...