Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Μπάνιο μετά την παιδική χαρά ;; (1 έτους)

Recommended Posts

καταρχάς συγνώμη εκ των προτέρων από το φόρουμ αν υπάρχει αλλου το θέμα , δεν βρήκα κάτι στην αναζητηση σχετικό .

η ερώτηση μου είναι, μετά την παιδική χαρά , τα κάνετε μπάνιο ;;; ο μπεμπης μου είναι 12 μηνών , δεν περπατάμε αυτόνομα και γενικά παίζουμε προς το παρόν πολύ με τα χαλίκια τα χώματα και  γενικά με το δάπεδο . Τώρα γυρνώντας σπιτι , κανονικά δεν χρειάζεται μπανάκι ;;( σηκώνονται και σκόνες που πάνε και στο πρόσωπο μαλλιά πχ ) και αν τα κάνουμε μετά την παιδική χαρά έτσι δεν χαλάει η ρουτίνα του βραδινού μπάνιου ή τα κάνουμε 2 φορές τη μέρα ;;; ευχαριστώ !!

Διαφημίσεις

Γεια σου

εγώ σε αυτή την ηλικία, είχα πάντα ένα πετσετάκι προσώπου μαζί, και νερό στο καρότσι, σε ένα σακουλάκι, ειδικό για αυτή την κατάσταση.

Με το που απομακρυνόμασταν απο την παιδική,  έβρεχα καλά τη μισή πετσέτα, και καθάριζα με αυτήν καλά τα χέρια. αν χρειαζόταν το πρόσωπο αλλά δε χρειαζόταν. 

Αν μπορείς να το κάνεις γρήγορα να μην προκληθεί δυσφορία (γιατί είναι κρύο το νερό), κάνε και μια το πρόσωπο και τα μαλλιά. 

Κάθε φορά ένα καθαρό καινούριο πετσετάκι. 

Νομίζω τα χέρια είναι σημαντικό γιατί τα βαζουν στο στόμα, αλλά κάνε τα πραγματικά αμέσως με το που φυγεις απο παιδική, όχι στο σπίτι...

Προσωπικά αν ήταν χειμώνας δεν το έκανα κάθε μέρα μπάνιο.  Είναι λίγο πιο ευρωπαικό αυτό ίσως.  Και ας ήμασταν με την ειδική φόρμα στα πατώματα και στις λάσπες ή τη βροχή. 

Τα ευαισθητα σημεία , ναι, με νερό και σαπουνάκι, έτσι και αλλιώς αφού εξαιτίας πάνας ήταν σημαντικό να είναι καθαρά. 

Πάντως είναι παιδιά που τους αρέσει το μπάνιο και παιδιά που δεν τους αρέσει. Πας λίγο με το τι θέλει το παιδί σε αυτό. Δεν είναι θέμα υποχρεωτικό, εφόσον η ευαισθητη περιοχή είναι καθαρή και τα μαλλιά πρόσωπο χέρια επίσης. ... εξαρτάται κιόλας κατά πόσο όντως βρωμίζεται!  

καλή η ιδέα με το πετσετακι , θα το δοκιμάσω ! και μεις τον χειμώνα μέρα παρα ημέρα τον κάνουμε , είμαστε της ευρωπαϊκής σχολής που λέει περίπου 3 φορές την εβδομάδα ..! απλά και με τις φόρμες που κάθονται κάτω , όσο να ναι ειδικά τώρα το χειμώνα , απορροφούν και νερα από το δάπεδο πχ αν σκάψουν και έχει υγρασία κάτω απ το στεγνό χώμα ..  και γενικά μέχρι και κακά γάτας έτυχε να δω μια μέρα σε αυτούς τους αμμολακκους στις παιδικές χαρές 😕

Καλημέρα και καλή χρονιά.

Σε αυτή την ηλικία πάντα τον έκανα μπάνιο μετά από βόλτα, πόσο μάλλον μετά την παιδική χαρά, εγώ όμως του είχα πρόγραμμα έτσι και αλλιώς  μπάνιο κάθε μέρα οπότε το παιδί δεν έβγαινε από την ρουτίνα του.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...