Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΘΗΛΑΣΜΟΣ & ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

Recommended Posts

Λοιπόν το νέο μου μωράκι είναι 1.5 μηνών και θηλάζει αποκλειστικά. Μεχρι τώρα έπινε αρκετο γάλα. Τις τελευταίες μέρες (παραπανω από 3 )δεν έχει όρεξη. Όλο κοιμάται και στο στήθος μένει για λιγότερο από 5 λεπτά μέχρι να την πάρει και πάλι ο ύπνος. Το βράδυ κοιμάται 6 ώρες σερί και το πρωί ξυπνάει και τρώει μόνο 60 γραμμάρια (παλιότερα σε ανάλογη περίπτωση έτρωγε 200 γραμμάρια). Δεν κάνει παραπάνω από 6 γεύματα την ημέρα. Έχω θορυβηθεί και απογοητευτεί γιατί 1ον φοβαμαι αν όλα είναι καλά με την μικρή μου και 2ον δεν θέλω να μου κοπεί το γάλα και σταματήσω τον θηλασμο. Ας σημειωθεί ότι την πρώτη μου κόρη την θήλασα 9 μήνες και δεν ήταν καθόλου έυκολο, το έκανα όμως με μεγάλη ευχαρίστηση. Ήταν ότι πιο σημαντικό έχω προσφέρει τόσο στη κόρη μου όσο και στον εαυτό μου. Και βέβαια θέλω και στο 2ο παιδί να προσφέρω το ίδιο. Την γιατρό μας δεν την έχω ενημερώσει ακόμα καθώς έμαθα απο το πρώτο παιδί να κάνω λίγο υπομονή και έπειτα να φωνάζω τη γιατρό. Παρακαλώ πολύ πείτε μου τις σκέψεις σας.

Διαφημίσεις

Γεια σου mel και να χαίρεσαι το μωράκι σου!!! :D

Όλο κοιμάται και στο στήθος μένει για λιγότερο από 5 λεπτά μέχρι να την πάρει και πάλι ο ύπνος.

Δεν πρέπει να σε ανησυχεί αυτό! Η κόρη μου δεν έχει κάτσει στο στήθος ΠΟΤΕ πάνω απο 5 λεπτά. Το πιο πιθανό είναι να πιάνει καλά και να θηλάζει πολύ αποτελεσματικά, γι'αυτό και δεν χρειάζεται να θηλάσει παραπάνω και την παίρνει ο ύπνος!

Το βράδυ κοιμάται 6 ώρες σερί
Τυχερή!!! :D

και το πρωί ξυπνάει και τρώει μόνο 60 γραμμάρια (παλιότερα σε ανάλογη περίπτωση έτρωγε 200 γραμμάρια)
Πως ξέρεις πόσα γραμμάρια τρώει αφού θηλάζεις αποκλειστικά? Την θηλάζεις ή βγάζεις γάλα με θήλαστρο και της το δίνεις με μπιμπερό?

Έχω θορυβηθεί και απογοητευτεί γιατί 1ον φοβαμαι αν όλα είναι καλά με την μικρή μου
Μην ανησυχείς! Εμένα όλα μου ακούγονται φυσιολογικά. Παίρνει βάρος?

2ον δεν θέλω να μου κοπεί το γάλα και σταματήσω τον θηλασμο
Για να μην έχεις τέτοια προβλήματα, ας την να θηλάζει ανεμπόδιστα και όσο θέλει, χωρίς αγχος, και αν μπορείς ξέχνα τα θήλαστρα και τα μπιμπερό, πιπίλες, για τώρα τουλάχιστον που είναι πολύ μικρούλα. Είμαι σίγουρη πως θα σε καθοδηγήσει και η Αγλαία καλύτερα, αν δει το post σου. :wink: Εγώ απλά να σε καθησυχάσω ότι όσο δεν παρεμποδίζεις το θηλασμό, το γάλα δε θα σου κοπεί!

Ας σημειωθεί ότι την πρώτη μου κόρη την θήλασα 9 μήνες και δεν ήταν καθόλου έυκολο, το έκανα όμως με μεγάλη ευχαρίστηση
Τι δυσκολίες αντιμετώπισες?

erica, ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντηση σου! Τί κάνει η μικρή σου; Είναι πολύ στενάχωρο να αρρωσταίνει το μωρό σου και να είσαι αναγκασμένη να το υποβάλλεις στην άσχημη εμπειρία του νοσοκομείου.(το έχω περάσει μία φορά και δεν το εύχομαι ούτε στον εχθρό μου) Ελπίζω να εξακολουθήσει να βελτιώνεται η καταστασή της και να πάρει και πάλι τα πάνω της η μικρή σου γαλανομάτα.

Ξέρω την ποσότητα του γάλακτος που παίρνει επείδη κοιτάζω να την ζυγίζω πριν και μετά το θηλασμό. Έχω νοικιάσει μία ζυγαριά ακριβείας.

Την θηλάζω κάθε όποτε αυτή θέλει και έχω και δικό μου γάλα στην κατάψυξη προκείμένου να της το δώσουν όταν λείπω στη δουλειά αλλά δεν έχει χρειαστεί ακόμα. Δεν μπορώ να καταλάβω τί βάρος έχει πάρει γιατί μια τη ζυγίζω με το ένα φορμάκι μια με το άλλο και έχω χαθεί. Τώρα που προεκυψε βέβαια το πρόβλημα θα το προσέξω. Οσον αφορά στο θέμα των δυσκολιών που πέρασα με το θηλασμό της πρώτης μου κόρης δεν ήταν κάτι το οποίο δεν έχει ήδη γραφτεί και από άλλες μαμαδες σε αυτό το φόρουμ. Τα γνωστά είχε παλλινδρόμηση και αλλεργία στο γάλα της αγελάδας. Το αποτέλεσμα ήταν να είναι οοοοοοοοολη την ώρα στην αγκαλιά μου και να κόψω τελείως τα γαλακτοκομικά. Ούτε μπισκότο δεν μπορούσα να φάω γιατί περιέχουν γάλα.(τρελλένομαι για γαλακτοκομικά). Η μικρή έκανε συνέχεια εμετούς και σχεδόν κάθε φορά που την έβαζα στο στήθος μου η μικρή μου έκλαιγε και ταλαιπωριόταν. Τότε μου είχαν συστήσει και μη αναγωγικά - υποαλλεργικά γάλατα που κυκλοφορούν στο εμπόριο αλλά ήξερα ότι το καλύτερο που είχα να κάνω ήταν να συνεχίσω τον θηλασμό έστω κι αν αυτό σήμαινε περισσότερη ταλαιπωρία και για το μωρό και για μένα.

Περαστικά στην κορούλα σου!

mel να'σαι καλά για τις ευχές σου!

Η Maya είναι πολύ καλύτερα και σήμερα ξεκίνησε να τρώει κιόλας! :D

Αρα από ότι φαίνεται το ξεπέρασε! :D:D:D

Μου φαίνεται ότι δεν πρέπει να δώσεις πολύ βάση σε αυτό το ζύγισμα που κάνεις για να δεις πόσο γάλα έφαγε. Νομίζω ότι περισσότερο σε αγχώνει παρά σου προσφέρει κάτι.

Αν παίρνει βάρος κάθε μήνα (δεν θυμάμαι πόσο πρέπει - αν θυμάται κάποια άλλη ας πει πόσο είναι το ανεκτό βάρος που μπορεί να παίρνει το μήνα ένα βρέφος αυτής της ηλικίας) να μην ανησυχείς καθόλου.

Συνέχισε έτσι και δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα.

Εξάλλου είσαι βετεράνος στο θηλασμό ! :wink: Ηδη έχεις θηλάσει επιτυχώς την πρώτη σου κορούλα, οπότε το πιθανότερο είναι ότι θα τα καταφέρεις και τη δεύτερη φορά!

Και η Maya είχε εμφανίσει παλλινδρόμηση στην αρχή, είχα κόψει και εγώ προλήπτικα τα γαλακτοκομικά γιατί είχα πανικοβληθεί (με δική μου πρωτοβουλία), αλλά η παιδίατρος μου μου είπε να τα ξαναβάλω στη διατροφή μου και ότι το πιθανότερο είναι η παλλινδρόμηση να μην οφείλεται σε αυτό και ότι θα καλυτέρευε μόνη της με τον καιρό και προφανώς να μην σταματήσω να θηλάζω (κάτι που σε καμία περίπτωση δεν είχα σκοπό!). Μπράβο που συνέχισες και εσύ το θηλασμό!!!!

Τελικά όντως η παλλινδρόμηση εξαφανίστηκε από μόνη της!...

Πάντως η τωρινή κατάσταση με την μικρή σου, δεν μου ακούγεται πρόβλημα! Πραγματικά πιστεύω ότι η μικρή σου ρεγουλάρει τη φαγητό της απλά, και ξέρει τι κάνει! Περνάνε διάφορες φάσεις τέτοιες τα μωρά (δεν θυμάσαι και από το πρώτο?) μπορεί σε 2-3 μέρες να αντιμετωπίζεις την ανάποδη κατάσταση!!!!

:D:D

Να'σαι καλά και να χαίρεσαι τα αγγελουδάκια σου!!!

Διαφημίσεις

Όσον αφορά στο βάρος, αν θυμάμαι καλά αναμενόμενο βάρος είναι γύρω στα 700 γραμμάρια τον μήνα στους πρώτους μήνες? Αλλά και πολύ λιγότερο όταν θηλάζει είναι ικανοποιητικό.

Θα μας πει πιο σίγουρα η Αγλαϊα.

Ήρθες και έγινες το νόημα της ζωής μου...

Λοιπόν το νέο μου μωράκι είναι 1.5 μηνών και θηλάζει αποκλειστικά. Μεχρι τώρα έπινε αρκετο γάλα. Τις τελευταίες μέρες (παραπανω από 3 )δεν έχει όρεξη. Όλο κοιμάται και στο στήθος μένει για λιγότερο από 5 λεπτά μέχρι να την πάρει και πάλι ο ύπνος. Το βράδυ κοιμάται 6 ώρες σερί και το πρωί ξυπνάει και τρώει μόνο 60 γραμμάρια (παλιότερα σε ανάλογη περίπτωση έτρωγε 200 γραμμάρια).

Να σου ζήσουνε!

Μπορεί το μωράκι σου να είναι λίγο άρρωστο, τόσο λίγο που να μην έχει συμπτώματα. Αν πράγματι είναι άρρωστο, τότε η συμπεριφορά του είναι αναμενόμενη.

Είδες καμία διαφορά στο χρώμα των κενώσεων;

Θα ήθελα να ξέρω το βάρος γέννησης, το βάρος εξόδου από την κλινική καθώς και το τωρινό βάρος του παιδιού.

Ξέρω την ποσότητα του γάλακτος που παίρνει επείδη κοιτάζω να την ζυγίζω πριν και μετά το θηλασμό. Έχω νοικιάσει μία ζυγαριά ακριβείας.

Αυτό συστήνεται μόνο για πρόωρα και μόνο για λίγο καιρό. Νομίζω ότι αν χρειαζότανε να μετράμε το γάλα μας θα είχαμε μια μεζούρα στο στήθος, για να μην υπάρχει κάτι σημαίνει.

Μην αγχώνεσαι τόσο! Μάλλον κάνεις το θέμα αρκετά πιο πολύπλοκο απ' ότι πράγματι είναι!

Δεν μπορώ να καταλάβω τί βάρος έχει πάρει γιατί μια τη ζυγίζω με το ένα φορμάκι μια με το άλλο και έχω χαθεί.

Η διαφορά θα είναι της τάξης των λίγων γραμμαρίων. Πόσο τη ζύγισες σήμερα, έστω με το φορμάκι;

Τα γνωστά είχε παλλινδρόμηση και αλλεργία στο γάλα της αγελάδας. Το αποτέλεσμα ήταν να είναι οοοοοοοοολη την ώρα στην αγκαλιά μου και να κόψω τελείως τα γαλακτοκομικά. Ούτε μπισκότο δεν μπορούσα να φάω γιατί περιέχουν γάλα.(τρελλένομαι για γαλακτοκομικά).

Ποιος σε έμπλεξε έτσι;

Αν η κόρη σου είχε αλλεργία στο γάλα της αγελάδος τότε θα μπορούσες άνετα να τρως όλα τα γαλακτοκομικά από κατσικίσιο και πρόβειο γάλα. Η φέτα, το μανούρι, το κασέρι (Π.Ο.Π, όχι γενικά κίντρινα τυριά...), μερικές γραβιέρες είναι τυριά που δεν περιέχουν ούτε ίχνος αγελαδινού γάλακτος. Επίσης το πρόβειο γιαούρτι είναι μια χαρά. Αν πίνεις και γάλα, δεν ξέρω αν θα σου άρεζε το κατσικίσιο, κυκλοφορεί στα καταστήματα με βιολογικά προϊόντα.

Σου εύχομαι καλή συνέχεια!

Πάντα στη διάθεσή σου :)

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Τις διάβαζα άμεσα και μου έδωσαν θάρρος. Αλλά λόγω των μωρών δεν είχα χρόνο για άμεση απάντηση.

Τα πράγματα πάνε καλύτερα τώρα και ίσως όντως να ήταν λίγο αρρωστούλα και να αντιδρούσε έτσι. Είναι και η εποχή τέτοια αλλά και η δουλειά μου που δυστυχώς είναι με ιώσεις. Άλλα συμπτώματα δεν είχε.

Με αυτη μου την κόρη τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά από την πρώτη. Δεν υπάρχει τίποτα κοινό στο μεγάλωμά τους και στη συμπεριφορά τους. Ετσι είναι σαν να μην έχω εμπειρία κοθόλου. Και επειδή ταλαιπωρήθηκα αρκετά με την πρώτη τώρα φοβάμαι ακόμα περισσότερο.

Παραμένω όμως ψύχραιμη και επιμένω στον μητρικό θηλασμό που είναι ό,τι καλυτερο.

Και πάλι ευχαριστώ.

• 2 χρόνια μετά...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΥΡΙΑ ΑΓΛΑΪΑ!

ΜΕ ΛΕΝΕ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΙ ΠΡΙΝ 40 ΜΕΡΕΣ ΕΦΕΡΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΕΝΑ ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ ΑΓΟΡΑΚΙ.ΟΝΕΙΡΟ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΑ ΕΓΚΥΟΣ ΗΤΑΝ ΝΑ ΘΗΛΑΣΩ...ΑΓΟΡΑΣΑ ΚΑΙ ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΩ.ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΚΑΤΑΦΕΡΑ ΝΑ ΘΗΛΑΣΩ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΠΑΡΑ ΤΟΥΣ ΠΟΝΟΥΣ.Ο ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΟΜΩΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΩ ΞΕΝΟ ΓΑΛΑ ΓΙΑΤΙ ΞΕΝΥΧΤΟΥΣΑ ΔΕΝ ΚΟΙΜΟΜΟΥΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΑ ΒΡΑΔΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ. ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΩ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΩ ΣΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΜΟΥ. Ο ΑΝΤΡΑΣ ΜΟΥ ΠΟΥ Τ΄ΑΚΟΥΣΕ ΑΥΤΑ ΜΕ ΕΝΘΑΡΡΥΝΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΚΑΙ Ο ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΗΤΑΝ ΑΠΟΛΥΤΟΣ. ΕΓΩ ΣΑΝ ΝΕΑ ΚΑΙ "ΨΑΡΩΜΕΝΗ" ΜΑΜΑ ΤΟΝ ΑΚΟΥΣΑ. ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΜΟΥ ΕΛΑΤΤΩΘΕΙ ΤΟ ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΘΩ ΜΑΣΤΙΤΙΔΑ. ΠΗΡΑ ΑΝΤΙΒΙΩΣΗ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΟΥ ΠΥΡΕΤΟΥ.Ο ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΜΟΥ ΧΟΡΗΓΗΣΕ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΝΑ ΜΟΥ ΓΡΑΨΕΙ ΧΑΠΙΑ ΝΑ ΔΙΑΚΟΨΩ ΑΜΕΣΩΣ ΤΟΝ ΘΗΛΑΣΜΟ.ΕΓΩ ΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΑ ΝΑ ΜΟΥ ΒΡΕΙ ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΜΟΥ ΕΓΡΑΨΕ ΑΝΤΙΒΙΩΣΗ ΓΙΑ 5 ΜΕΡΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΘΗΛΑΣΜΟΥ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ.ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΕΚΑΝΑ.ΕΒΓΑΖΑ ΓΑΛΑ ΜΕ ΘΗΛΑΣΤΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΤΟΥΣΑ.ΑΛΛΑ ΧΑΛΑΣΕ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ Η ΡΟΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΓΕΥΜΑΤΑ ΜΕ ΞΕΝΟ ΓΑΛΑ ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΔΕΝ ΧΟΡΤΑΙΝΕ.ΕΝΤΩΜΕΤΑΞΥ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΟΥ ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΙΣ Η ΠΕΘΕΡΑ ΜΟΥ ΕΠΕΜΕΝΕ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΠΙΠΙΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΚΡΙΝΙΑΖΕΙ. ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΕΜΑΘΕ ΝΑ ΠΙΠΙΛΑΕΙ ΕΝΤΟΝΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΜΟΥ ΕΚΑΝΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ. ΟΙ ΠΟΝΟΙ ΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΘΗΛΕΣ ΜΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΑΦΟΡΗΤΟΙ. ΜΑΤΩΝΑΝ ΟΙ ΘΗΛΕΣ ΜΟΥ.ΔΑΓΚΩΝΟΜΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΝΟΥΣ (ΠΟΝΟΥΣΑ ΚΑΙ ΤΗ ΜΕΣΗ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΛΗΡΙΔΙΟ-ΛΟΓΩ ΚΑΙΣΑΡΙΚΗΣ Η ΒΕΛΟΝΑ ΕΜΕΙΝΕ ΣΤΗ ΡΑΧΗ ΜΟΥ ΤΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ-ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΟΥ ΜΑΖΕΨΑΝ ΥΓΡΟ ΣΤΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΑΘΑ ΟΞΕΙΑ ΤΕΝΟΝΤΙΤΙΔΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΑΡΩ ΦΡΑΜΑΚΑ ΛΟΓΩ ΘΗΛΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΡΑΜΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΛΙΑ ΜΕ ΤΡΑΒΟΥΣΑΝ).ΜΟΥ ΕΠΕΣΑΝ ΟΛΑ ΜΑΖΕΜΕΝΑ ΑΛΛΑ ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΤΟ ΕΒΑΛΑ ΚΑΤΩ. ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑ ΝΑ ΒΑΖΩ ΟΣΟ ΜΠΟΡΩ ΠΙΟ ΣΥΧΝΑ ΤΟ ΜΩΡΟ ΜΟΥ ΝΑ ΘΗΛΑΖΕΙ, ΕΚΑΝΑ ΚΟΜΠΡΕΣΕΣ ΜΕ ΧΑΜΟΜΗΛΙ ΚΑΙ ΕΒΑΖΑ PURELAN ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ. ΟΙ ΘΗΛΕΣ ΜΟΥ ΑΚΟΜΑ ΠΟΝΑΝΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΓΑΛΑ ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΘΟΛΟΥ. ΜΟΥ ΤΟ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕ ΚΑΙ Ο ΜΑΣΤΟΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΑ. Ο ΜΑΣΤΟΛΟΓΟΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΥΜΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΨΩ ΤΟ ΘΗΛΑΣΜΟ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΥΠΟΤΥΠΩΔΗ.ΜΕ ΣΥΝΕΧΑΡΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΜΟΥ.ΕΓΩ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ?ΘΕΛΩ ΝΑ ΘΗΛΑΣΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ.ΤΟ ΔΕΣΙΜΟ ΜΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ.ΟΙ "ΤΡΙΤΟΙ" ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΧΑΝ ΚΑΛΕΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΜΟΥ ΧΑΛΑΣΑΝ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΚΙ ΕΓΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗΣ ΕΧΩ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΘΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑ ΝΑ ΠΟΝΑΩ.ΠΟΝΑΩ ΠΑΝΤΟΥ. ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΕΨΕΙ Η ΜΕΣΗ ΜΟΥ.Α! ΞΕΧΑΣΑ! ΕΧΩ ΚΑΙ ΠΙΕΣΗ. ΜΟΥ ΕΜΕΙΝΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΛΟΓΩ ΠΡΟΕΚΛΑΜΨΙΑΣ ΠΟΥ ΔΙΑΓΝΩΣΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΑΡΑ ΠΕΝΤΕ.ΘΑ ΓΕΝΝΟΥΣΑ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ ΑΛΛΑ ΞΑΦΝΙΚΑ ΣΗΚΩΣΑ ΠΙΕΣΗ 18,5 ΚΑΙ ΜΕ ΕΒΑΛΑΝ ΑΡΟΝ ΑΡΟΝ ΣΤΟ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ.ΚΑΙ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΟΤΙ ΕΚΑΝΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΝΩΔΥΝΟΥ ΤΟΚΕΤΟΥ...

ΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΜΑΙ ΥΠΟΜΟΝΕΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΝΕΚΤΙΚΟΣ ΣΤΟΝ ΠΟΝΟ.ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΥΠΟΜΟΝΗ ΕΧΕΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΑ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.

ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΥΞΗΣΩ ΤΟ ΓΑΛΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΟΝΑΩ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ?

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ...

Διαφημίσεις

Κατερίνα, να σου ζήσει το μωράκι σου!

Συγχαρητήρια για την επιμονή σου και για την προσπάθεια που κάνεις, παρά τις λανθασμένες (εσκεμένα ή μη) συμβουλές που σου δώσανε!

Για τη μαστίτιδα υπάρχουν πολλές αντιβιώσεις που μπορείς να πάρεις και δεν πειράζουν το μωρό, όλες αυτές που μπορεί και το ίδιο το μωρό να πάρει αν αρρωστήσει. Η μαστίτιδα θεραπεύεται με τη σωστή αντιβίωση και τον συχνό θηλασμό! Προφανώς δεν είχες και το κατάλληλο θήλαστρο, γι' αυτό μειώθηκε η ποσότητα του γάλακτος που αντλούσες. Πριν την εδραίωση του θηλασμού, τα μόνα αποτελεσματικά θήλαστρα είναι τα ενοικιαζόμενα νοσοκομειακά!

Αν σε ενδιαφέρει να αυξήσεις το γάλα σου και, γιατί όχι, να επιστρέψεις στον αποκλειστικό θηλασμό, διάβασε προσεκτικά τα πρώτα ποστ στο θέμα του επαναγαλακτιμού

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=22285

έχει όλες τις οδηγίες που χρειάζεσαι για να τα καταφέρεις!

Εκεί γράφουν πολλές κοπέλες που έχουν καταφέρει επαναγαλακτισμό μετά από μερική ή πλήρη διακοπή της γαλουχίας και πολλές που τώρα κάνουν προσπάθεια για επαναγαλακτισμό. Θα δεχτείς σωστή στήριξη από εκεί.

Καλύτερα να δώσεις και περισσότερες πληροφορίες όπως τις ζητάει εδώ, ώστε να έχουμε σωστή εικόνα και να μπορέσουμε να βοηθήσουμε καλύτερα!

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=23962

Το μωράκι σου είναι μικρό και με τη σωστή τακτική είναι πολύ πιθανό να καταφέρετε και πάλι τον αποκλειστικό θηλασμό! Χωρίς να βιάζεσαι για γρήγορα αποτελέσματα και χωρίς να μειώνεις απότομα την ποσότητα του ξένου γάλακτος που παίρνει, ακολουθώντας τις οδηγίες θα τα καταφέρεις. Να έχεις στο νου σου ότι κάθε σταγόνα μητρικού περισσότερο που παίρνει κάθε μέρα είναι κέρδος για το μωρό!

Όσο για τη γιαγιά και την πιπίλα... για το μωρό υπεύθυνοι είστε μόνο εσύ και ο πατέρας του και μόνο εσείς αποφασίζετε για τέτοια θέματα! Δεν σε βοηθάνε με το να μην σέβονται τις επιθυμίες σου σχετικά με το μεγάλωμα του μωρού σου! Εάν σου βάζουν εμπόδια και κάνουν την καθημερινότητά σου δύσκολη, καλύτερα να μην έχουν τόσο ενεργό ρόλο στο μεγάλωμα του μωρού, να περιοριστούν σε βοήθεια του τύπου μαγείρεμα ή ό,τι άλλο θα μπορούσε να σε διευκολύνει με τις δουλειές, το μωρό να το αναλάβεις εσύ!

Το μωρό όταν γκρινιάζει δεν θέλει πιπίλα, θέλει να θηλάσει και αν όποτε γκρινιάζει (και ακόμα καλύτερα, πριν αρχίσει να γκρινιάζει και να κλαίει, με τα πρώτα δείγματα ανησυχίας ή πείνας) το βάζεις στο στήθος είναι ο πιο σίγουρος τρόπος για να αυξήσεις τη γαλουχία σου!

HXuSp2.pngaS46p2.png

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΛΥΤΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΡΗΓΟΡΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ!ΕΙΝΑΙ Ο,ΤΙ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΝΑ ΘΗΛΑΖΩ.ΟΤΑΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΩ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΛΑΙΩ ΑΠΟ ΤΗ ΧΑΡΑ ΜΟΥ!ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΣΤΙΣ ΘΗΛΕΣ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ?ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΒΑΖΩ ΤΟ ΜΩΡΟ ΜΟΥ ΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΥΞΗΣΩ ΤΗ ΡΟΗ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΔΑΓΚΩΝΟΜΑΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΙΓΑ ΛΕΠΤΑ ΤΟΝ ΒΓΑΖΩ.ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΣΩΡΟΥΧΟ ΠΟΥ ΜΕ ΑΚΟΥΜΠΑΕΙ ΜΕ ΠΟΝΑΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ...ΟΙ ΚΟΜΠΡΕΣΕΣ ΜΕ ΧΑΜΟΜΗΛΙ ΜΕ ΒΟΗΘΟΥΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ.ΘΕΛΩ ΚΑΤΙ ΠΙΟ ΜΟΝΙΜΟ.ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ LANSINOH ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΗΝ ΒΡΩ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΠΟΥ ΜΕΝΩ ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΠΟΥ ΠΗΓΑ.ΔΕΝ ΤΗΝ ΗΞΕΡΑΝ ΚΑΝ ΚΑΙ ΜΕ ΚΟΙΤΟΥΣΑΝ ΠΕΡΙΕΡΓΑ.Η PURELAN ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΦΟΒΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ. ΚΟΛΛΑΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΟΧΛΕΙ...

Κατερίνα, να σου ζήσει!

Μήπως ο πόνος οφείλεται στο ότι δεν πιάνει σωστά τη θηλή; Κοίταξε εδώ το λινκ που έβαλε η Sofuka:

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=40512

Αν δεν βελτιωθούν τα πράγματα, ίσως θα βοηθούσε μια σύμβουλος θηλασμού. Ο πόνος στη θηλή συνήθως είναι ένδειξη ότι κάτι δεν γίνεται καλά, αλλά θα διορθωθεί με τη σωστή καθοδήγηση.

Πάντως μπράβο που δεν το βάζεις κάτω. Μην αφήσεις κανέναν να σου επιβάλει τη γνώμη του για το πώς θα μεγαλώσεις το παιδί σου.

Συζήτησέ το και με τον άντρα σου, ώστε να καταλάβει ότι ξέρεις τι κάνεις και να έχεις την υποστήριξή του στο θέμα του επαναγαλακτισμού.

Καλή συνέχεια!

Κατερινα να σου ζησει το μωρακι και καλο κουραγιο. Εισαι φοβερη που το παλευεις ακομα και γι αυτο πιστευω θα τα καταφερεις.

Εγω βασιζομενη σε αυτα που εχω διαβασει εδω δοκιμασα το πιο απλο και με βοηθησε. Εβγαζα 2 σταγονες γαλα στη ρογα και τις αφηνα και στεγνωνουν. Αναψα φουλ καλοριφερ και αφηνα γυμνο το στηθος να αεριζεται. Εκλεινα και τις κουρτινες βεβαια για τους ματακιδες ;). Εννοειται φυσικα και το σωστο πιασιμο της θηλης οπως λενε τα κοριτσια. Εμενα η κρεμα purelan με χειροτερευε παντως.

Καλη συνεχεια!!

as1cF540g410000MDAwMDI4N2R8MDAwMDQ1ZGJ8R2VvcmdlIGlzIA.gif

as1cM8J0g410000MDAwMDI4N2R8MDAwMTIzNWR8TWFya29zIGlzIA.gif

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΛΥΤΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΣΑΣ!!!ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ ΜΕ ΕΝΘΑΡΡΥΝΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΤΟ ΕΠΙΠΟΝΟ ΕΡΓΟ ΜΟΥ.ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΧΙΛΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ......

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...