Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Συνίσταται Φθορίωση / μήνυμα από τον παιδικό!


Recommended Posts

Δεν ξέρω πείτε με χαζιά..δεν πειράζει.

Σήμερα είδε στο παιδικό σταθμό το γιο μου οδοντίτρος.

Και μας έγραψε : Συνίσταται φθορίωση

Δεν το κατάλαβα δηλαδή τι βρήκε?

Καταλαβαίνω πως δεν είναι τίποτα κακό αλλά πως καταλήξαμε εδώ?

Όποιος γνωρίζει ας βοηθήσει

Ευχαριστώ.

:?:?:?:?

Κωνσταντίνος 30-03-2004

Χριστίνα-Λαμπρινή 7-11-2008

 

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Τώρα να πω την αλήθεια εγώ αυτήν την ξέρω.

Είχα πάει στο ιατρείο της πριν από δύο χρόνια περίπου

αλλά δεν μου πολυάρεσε και δεν ξαναπήγα.

Λες να το συνδύασε και να θυμήθηκε και να θέλει να μάθει γιατί δεν ξαναπήγα?

Δε νομίζω αλλά φυσικά ναι έχει τη σφραγίδα της επάνω στο χαρτί

Κωνσταντίνος 30-03-2004

Χριστίνα-Λαμπρινή 7-11-2008

 

Link to comment
Share on other sites

Ολοι αυτοί ψαρεύουν πελατεία από τους παιδικούς σταθμούς.

Κοίτα.. δεν ειναι κακό να του κάνεις μια φθορίωση... Του θωρακίζεις τα δόντια.

Εγώ στους δικούς μου δεν έχω κάνει και η οδοντίατρος που τους παρακολουθεί (είμαστε σε φάση αλλαγής δοντιών και οι δύο και σιδεράκια ο μεγάλος) μου είπε ότι δεν χρειάζεται...

Πάρε και μια δεύτερη γνώμη.

Great minds discuss ideas, average minds discuss events, small minds discuss people.

Link to comment
Share on other sites

Έχεις δίκιο οδοντίατρο έχουμε.Θα πάμε και θα μας πει.Αλλά τον θεωρώ και μικρό ακόμη για φθορίωση.

Έχει πάει και δύο φορές στον οδοντίατρο αλλά εργασίες στο στόμα δεν έχουμε κάνει.

Τεσπα δεν είναι και κάτι που επείγει.Αυτό κατάλαβα!

Κωνσταντίνος 30-03-2004

Χριστίνα-Λαμπρινή 7-11-2008

 

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

ρώτα και τις άλλες μαμάδες να δεις τι τους έγραψε. πάω στοίχημα ότι τα 9 στα 10 θα "χρειάζονται φθορίωση" :wink:

Great minds discuss ideas, average minds discuss events, small minds discuss people.

Link to comment
Share on other sites

Από ό,τι έχω δει, οι περισσότεροι παιδοδοντίατροι συνιστούν φθορίωση κάθε 6 μήνες. Κι εμένα το ίδιο μου έγραψαν από τον σταθμό που τον είδαν πριν λίγες μέρες. Συνιστάται φθορίωση και καθαρισμός. Δεν είναι απαραίτητο να κάνεις τη φθορίωση, και από όσα έχω διαβάσει, δεν αποδεικνύεται πως είναι χρήσιμη σε τίποτε. Αντίθετα, το φθόριο είναι πολύ τοξικό, και το παιδί θα πρέπει να έχει μάθει να φτύνει καλά πριν κάνει τη διαδικασία αυτή.

 

Ρώτα το γιατρό σου να σου πει τη γνώμη του.

Εμένα και η παιδοδοντίατρος που τα βλέπει στον παιδικό, και η παιδοδοντίατρος του ταμείου μου συνιστούν φθορίωση...

Α, και η γιατρός του παιδικού ΔΕΝ είδε ένα σφράγισμα στη Φοίβη το καλοκαίρι, και το είδε αυτή του ταμείου τώρα το Δεκέμβρη... :evil:

Link to comment
Share on other sites

Δεν είναι απαραίτητο να κάνεις τη φθορίωση, και από όσα έχω διαβάσει, δεν αποδεικνύεται πως είναι χρήσιμη σε τίποτε. Αντίθετα, το φθόριο είναι πολύ τοξικό, και το παιδί θα πρέπει να έχει μάθει να φτύνει καλά πριν κάνει τη διαδικασία αυτή.

 

 

Και μια ενημέρωση για αυτό:

http://www.fluoridealert.org/

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Link to comment
Share on other sites

εμας παλι η παιδιατρος που παει στον παιδικο -και που ποτε δεν εχει δει τον δικο μου γιατι ξερω τι φρουτο ειναι- "συνιστα" και για 37 πυρετο αντιβιωση! η φθοριωση παντως δεν ειναι κατι κακο μιας και απο καποια ηλικια και μετα και για καθε χρονο συνηθιζεται να το κανουν τα παιδια...

me and my men...

Link to comment
Share on other sites

η φθοριωση παντως δεν ειναι κατι κακο μιας και απο καποια ηλικια και μετα και για καθε χρονο συνηθιζεται να το κανουν τα παιδια...

 

Δεν είναι έτσι όπως τα λες, το φθόριο είναι δηλητήριο και υπάρχει ενδεχόμενο να καταστρέφει τα κύτταρα των δοντιών των παιδιών αντί να τα προστατεύει.

 

Δεν έχει αποδειχθεί πως κάνει κάτι καλό στα δόντια, και αν δεις και το λινκ της amaretto θα δεις και τι γίνεται για το φθόριο που χρησιμοποιείται/χρησιμοποιείτο για τον καθαρισμό του νερού.

 

Είναι αμφιλεγόμενο κατά πόσο χρειάζεται ή όχι η φθορίωση των δοντιών...

 

Τώρα για την αντιβίωση με 37 πυρετό... Καλά που δεν κάθεται ο γιος σου να τον δεί, κάτι θα ξέρει :lol:

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

η φθωριωση ειναι απαραιτητη σε παιδια οπου το οικογενειακο προφιλ των δοντιων ειναι χαλια!@ :lol: Η Μελινα εχει ξεκινησει απο τα 4 και καθε 6μηνο κανει φθοριωσεις ,μεχρι τα 14 περιπου θα χρειαστει.Βοηθαει πολυ στην προληψη τερηδονας.Ο οδοντιατρος παντα κρινει αν χρειαζεται.

Link to comment
Share on other sites

Τις προάλλες που πήγα τον γιο μου στον οδοντίατρο (είναι Ιταλός) μου είπε σε σπαστά ελληνικά, ότι δεν είναι καλό να κάνει φθορίωση, ότι είναι τοξικό και πως αν χρειαστεί θα του κάνει ρυτίνη. Δεν τον ρώτησα περισσότερα αφού μου είπε ότι προς το παρόν δεν χρειάζεται να του κάνουμε κάτι. Μου κίνησε την περιέργεια που μου είπε για ρυτίνη γιατί δεν είχα ξαναακούσει κάτι παρόμοιο. Αν ενδιαφέρεστε, αύριο που θα πάει η μαμά μου θα την βάλω να τον ξαναρωτήσει για τη ρυτίνη.

6WqHp3.pngUVK9p3.png
Link to comment
Share on other sites

Μας το έχουν προτείνει κι εμάς αυτό, λέγεται sealant - προληπτική έμφραξη. Γίνεται στα πίσω δόντια του παιδιού, και είναι η ρητίνη που μπαίνει και στο σφράγισμα αλλά χωρίς τον τροχό. Το κάνουν για να αποφύγει το παιδάκι τα σφραγίσματα στα πίσω δόντια στην μασητική επιφάνεια που είναι τα πιο συχνά. Χρειάζεται παρακολούθηση μετά γιατί μπορεί να φύγει κάποιο κομματάκι με την τροφή και θα πρέπει να καλυφθεί. Εμείς θα το συζητήσουμε με την παιδοδοντίατρο το Γενάρη που θα πάμε και θα σας πω. Ο μεγάλος μου έχει βαθείς αύλακες στα πίσω δόντια και μάλλον θα χρειαστεί.

Link to comment
Share on other sites

Συγγνώμη που παρεμβαίνω στο θέμα αλλά μιας και τα παιδάκια μας δεν απέχουν πολύ ηλικιακά ήθελα να ρωτήσω το εξής:

Πως πειθετε ενα παιδάκι 3 ετων να κατσει στον οδοντιατρο; ή ακολουθει ο γιατρος διαφορετικη τακτικη απο των ενηλικων;

Link to comment
Share on other sites

Μας το έχουν προτείνει κι εμάς αυτό, λέγεται sealant - προληπτική έμφραξη. Γίνεται στα πίσω δόντια του παιδιού, και είναι η ρητίνη που μπαίνει και στο σφράγισμα αλλά χωρίς τον τροχό. Το κάνουν για να αποφύγει το παιδάκι τα σφραγίσματα στα πίσω δόντια στην μασητική επιφάνεια που είναι τα πιο συχνά. Χρειάζεται παρακολούθηση μετά γιατί μπορεί να φύγει κάποιο κομματάκι με την τροφή και θα πρέπει να καλυφθεί.

Ευχαριστώ για τη διευκρίνηση.

Πως πειθετε ενα παιδάκι 3 ετων να κατσει στον οδοντιατρο; ή ακολουθει ο γιατρος διαφορετικη τακτικη απο των ενηλικων;

Δεν έχω εμπειρία από παιδοδοντίατρο. Προσωπικά τον πήγα στον οικογενειακό μας οδοντογιατρό αφού του είχα διαβάσει το βιβλίο "Έχω μια τρυπίτσα στο δόντι" εκδ. ΜΟΝΤΕΡΝΟΙ ΚΑΙΡΟΙ και αφού του έλεγα για τη μαγική καρέκλα που ανεβοκατεβαίνει. Κάθησα πρώτα εγώ να με "εξετάσει" ο οδοντίατρος για να δει ο μικρός τι γίνεται. Ο οδοντογιατρός μετά του είπε να ανοίξει το στόμα όπως το λιοντάρι, του πρότεινε να πατήσει κουμπιά στην καρέκλα και στο τέλος του έκανε δώρο -τι άλλο- μια παιδική οδοντόβουρτσα. Αυτά συνέβησαν πριν 1 χρόνο, τώρα έχει εξοικειωθεί. Προσπάθησε η πρώτη φορά να είναι μόνο αναγνωριστική.

6WqHp3.pngUVK9p3.png
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Ειρήνη κι εμείς δεν είχαμε πρόβλημα με τον παιδοδοντίατρο, ανοίξανε το στόμα μια χαρά, κάνανε και φθορίωση όπου τους έβαλε το πλαστικό μασελάκι με το υλικό και το κράτησε για 1-2 λεπτά νομίζω μέσα...

Δεν χρειάστηκε ιδιαίτερη πειθώ πάντως...

Και δεν τους έδωσε τίποτε μετά :lol::lol:

Link to comment
Share on other sites

  • 4 χρόνια μετά...

Δεν ειναι σωστο να προσφερει τις υπηρεσιες του καποιος αφιλοκερδως και οι αλλοι να τον κατηγορουν οτι ψαρευει πελατες!!!!!!

Η φθοριωση γινεται στα πλαισια της προληψης.Περαν της σωστης και συστηματικης περιποιησης των δοντιων,αυτο ειναι αλλη μια βοηθεια για την υγεια των δοντιων.

Στα πλαισια της προληψης ειναι και τα sealants.Ολα αυτα γινονται για να ΜΗΝ χαλασουν τα δοντια των παιδιων!

Το σημαντικοτερο ομως ειναι το βουρτσισμα και Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ!!!!!!!!

Πρεπει δηλαδη να δειτε την τρυπα στο στομα του παιδιου για να το πατε στον οδοντιατρο?

Και σιγουρα,ειναι προτιμοτερο να κανει μια φθοριωση παρα ενα σφραγισμα ρητινης!!!!

Και εντελως ενημερωτικα,απαγορευεται να βαλει σφραγιδα επανω στο χαρτι.Μπορεις απλα να πας σε αλλο οδοντιατρο.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 χρόνια μετά...

Στα πλαίσια του check up των 3 ετών, πήγαμε με την κόρη μας για έλεγχο. Ο οδοντίατρος δεν εντόπισε κανένα εύρημα, η οδοντοστοιχία του παιδιού είναι υγιής (πλένουμε δόντια από το 1ο δόντι και έπειτα από την εισαγωγή όλων των γευμάτων, μεσημέρι και βράδυ), πλην ελαφριάς κιτρινίλας στα πίσω δοντάκια πάνω-κάτω, εσωτερικά κοντά στις ρίζες (το πλύσιμο των δοντιών ενός νηπίου δεν είναι πάντα εύκολη υπόθεση…). Συνέστησε πλύσιμο δοντιών με παιδική φθοριούχο οδοντόκρεμα (να επιμένουμε στα σημεία με την κιτρινίλα, η οποία αφορά σε χρωστικές τροφών, όχι σε φθορά), φθορίωση εντός του εξαμήνου και φθορίωση ανά εξάμηνο. Με αυτά συμφωνεί και η παιδίατρος η οποία μου ανέφερε και το sealant (αργότερα αυτό) κυρίως για προστασία των μόνιμων γομφίων όταν φυτρώσουν, που είναι και πιο επιρρεπείς στη φθορά.

Η δική μου οδοντίατρος από την άλλη (οδοντίατρος μου από παιδιόθεν, και ιατρός εμπιστοσύνης) μου είπε ότι, ναι αυτές είναι οι οδηγίες που δίνονται (από 10ετίας σχεδόν από ότι διαπιστώνω και από το συγκεκριμένο thread), ωστόσο άποψη της είναι: εφόσον τα δόντια του παιδιού είναι υγιή και δεν αμελούμε την υγιεινή τους, δε χρειάζεται να πλένονται με φθοριούχο οδοντόκρεμα (αρκεί η βρεφική άνευ φθορίου). Μπορούμε να καθυστερήσουμε κι άλλο την εισαγωγή της φθοριούχου έως ότου το παιδί φτύνει αποτελεσματικά. Η κόρη μας φτύνει και ξεπλένει με νερό καλά, αλλά όσο να’ ναι παιδί είναι, κάτι λίγο θα καταπιεί. Μάλιστα μου έχει πει πως καθηγητής της στο πανεπιστήμιο, έλεγε πως αρκεί να βουρτσίζει κανείς τα δόντια του καλά ακόμη και με σκέτο νερό. Δεν έχει νόημα η οδοντόκρεμα, εάν η βούρτσα δε φτάνει παντού και μένουν τροφές στα δόντια. Αλλά να βουρτσίζει καλά και τακτικά, η βούρτσα να φτάνει παντού και να χρησιμοποιεί και νήμα/μεσοδόντιο βουρτσάκι. Και ως προς την φθορίωση, μου είπε πως ομοίως δε χρειάζεται να γίνει.

 

Έτσι λοιπόν σκέφτομαι να καθυστερήσουμε για λίγο ακόμη την φθοριούχο οδοντόκρεμα και ως προς τη φθορίωση σκέφτομαι να κάναμε μια φορά κάποια στιγμή πριν την έναρξη της μόνιμης οδοντοφυΐας, καθώς ομολογώ πως κάθε εξάμηνο σε νεογιλά δόντια, μου φαίνεται υπερβολικό (υπό την προϋπόθεση εννοείται, όπως προείπα, πως δε θα εμφανιστεί πρόβλημα και δε θα αμελούμε την υγιεινή). Ποια η άποψη των δικών σας παιδιάτρων και οδοντιάτρων σήμερα, καθώς και η δική σας σχετικά;

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...