Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

Είναι 2 και δε λεει να κόψει την πιπιλα στον υπνο. Αμα τη νύχτα τη χασει μπορεί να ξυπνήσει και να τη ζηταει

Δάχτυλο δε βαζει δε δείχνει να έχει αυτη τη ταση. Να το αφησω κι οποτε θελει να τη παρατησει μονη της? Δε μου χει ξανασυμβεί καθως το πρωτο μου παιδι δεν την πολυηθελε γενικα οποτε ευκολα κοπηκε. Εκανα μια προσπάθεια ενα βραδυ κρατησε κι αλλη μια που την εκοψα στη μεση τη πιπιλα και συνεχισε να την μασουλαει. Απο τοτε το αφησα λεω αστην δε μουαρεσει να πιεζω. Αλλα δεν είμαι και σίγουρη αν κανω καλα που το αφηνω.. Για αρχή της λεω οτι ειναι μεγαλο κοριτσι και δε τη χρειαζεται. Η της κανω την γκριμάτσα αηδίας οταν ερχεται η ωρα της πιπιλας.

Διαφημίσεις

4 ώρες πρίν, diane2020 είπε:

Είναι 2 και δε λεει να κόψει την πιπιλα στον υπνο. Αμα τη νύχτα τη χασει μπορεί να ξυπνήσει και να τη ζηταει

Δάχτυλο δε βαζει δε δείχνει να έχει αυτη τη ταση. Να το αφησω κι οποτε θελει να τη παρατησει μονη της? Δε μου χει ξανασυμβεί καθως το πρωτο μου παιδι δεν την πολυηθελε γενικα οποτε ευκολα κοπηκε. Εκανα μια προσπάθεια ενα βραδυ κρατησε κι αλλη μια που την εκοψα στη μεση τη πιπιλα και συνεχισε να την μασουλαει. Απο τοτε το αφησα λεω αστην δε μουαρεσει να πιεζω. Αλλα δεν είμαι και σίγουρη αν κανω καλα που το αφηνω.. Για αρχή της λεω οτι ειναι μεγαλο κοριτσι και δε τη χρειαζεται. Η της κανω την γκριμάτσα αηδίας οταν ερχεται η ωρα της πιπιλας.

Από την μία η πιπίλα είναι άκρως εθιστική και δεν προσέφερε κάτι στην οδοντοστοιχια από την άλλη τα παιδιά παιζουν και νανουριζονται κάτι το οποιο δεν είναι απαραίτητα για καλο.

Σκέψου ότι είναι ένα συνήθειο που μπορεί να κοπεί αρκεί να το πάρει απόφαση είτε η μαμα ειτε το παιδί.

Μου έρχονται στο νου δύο επιλογές, είτε να μην της την προσφέρεις πια το βράδυ είτε να την κόψει κάποια στιγμη μόνο του το παιδι. Τα 2 έτη είναι μια καλή ηλικια από τα λεγόμενα του παιδιατρου μας. Νομίζω ότι θα μπορουσες να περιμένεις λιγάκι ακόμα μήπως το παιδί κάνει μόνο του το βήμα διαφορετικά δρασε εσύ με ότι σημαίνει αυτό. Πιστεύω ότι δεν θα είναι τόσο δύσκολο όσο φαντάζει από προσωπική εμπειρία το λέω. Αν το παιδί πιπιλαει στον μεσημεριανό ύπνο, ίσως να ξεκινούσε από εκει!

Θα διηγηθώ κάτι που μπορείς να σχετίζεται με την διακοπή  της πιπίλας. Αρκετά βραδιά το παιδί ήθελε γάλα και επειδή έκλαιγε με παραπονο έτρεχα να δωσω. Όσο περνούσε ο καιρός επειδή πλέον είχε γίνει συνήθεια και ένιωθα υπεύθυνη ότι τελικά εγώ το είχα προωθήσει  προσπάθησα να δω τι μπορώ να αλλάξω. Νερό δεν ήθελε ούτε πεινουσε. Αυτό που ήθελε ήταν να νιώσει ασφάλεια μέσω του πιπιλισματος. Το διαπίστωσα όταν αντί για μπιμπερό ξεκίνησα να δίνω αγκαλιά. Τόσο απλά κόψαμε το βράδυ το μπιμπερό και στην συνέχεια οι αγκαλιές μειώθηκαν σε ελάχιστες.
Καλή τύχη!

Καλημερα.. εχω δοκιμάσει καπως ετσι να το κανω, το θεμα ειναι πως φωναζει τοσο δυνατα.... πιπιλααααα τωλααααα!

Ουτε αγκαλιες περνάνε εκεινη την ωρα ουτε τιποτα....

Εν τω μεταξυ τις κρυβει καμμια φορα μεσα σε κανα παιχνιδι οποτε ξερει που ειναι και μεχρι να παω απο μπανιο στο δωματιο εχει ηδη ξαπλωσει και πιπιλαει. Το μεσημερι τα ιδια..

Ξερω δλδ πως αν το κανω θα πρεπει να γίνει βιαια στη παρούσα φαση και κολλαω.

Just now, diane2020 είπε:

Καλημερα.. εχω δοκιμάσει καπως ετσι να το κανω, το θεμα ειναι πως φωναζει τοσο δυνατα.... πιπιλααααα τωλααααα!

Ουτε αγκαλιες περνάνε εκεινη την ωρα ουτε τιποτα....

Εν τω μεταξυ τις κρυβει καμμια φορα μεσα σε κανα παιχνιδι οποτε ξερει που ειναι και μεχρι να παω απο μπανιο στο δωματιο εχει ηδη ξαπλωσει και πιπιλαει. Το μεσημερι τα ιδια..

Ξερω δλδ πως αν το κανω θα πρεπει να γίνει βιαια στη παρούσα φαση και κολλαω.

Δώσε λίγο χρόνο στο παιδί αλλά και σε εσένα και ξαναδοκιμασε.

Πιστεύω όμως ότι θα έρθει ομαλά από μόνο του. 

Κι εγω ετσι θελω να πιστεύω.. για τα δοντια της φοβαμαι οχι τίποτε άλλο...

Εν τω μεταξυ βλεπει και στον παιδικο κατι αλλα παιδακια με πιπιλα κι επηρεάζεται κι εκεινη. Οταν την ρωταω τι εκαναν τα παιδακια τα αλλα αντί να μου πει έπαιξαν πχ με αυτο,μου λεει για την πιπιλα τους.....!!!

Διαφημίσεις

Κι εγω ετσι θελω να πιστεύω.. για τα δοντια της φοβαμαι οχι τίποτε άλλο...

Εν τω μεταξυ βλεπει και στον παιδικο κατι αλλα παιδακια με πιπιλα κι επηρεάζεται κι εκεινη. Οταν την ρωταω τι εκαναν τα παιδακια τα αλλα αντί να μου πει έπαιξαν πχ με αυτο,μου λεει για την πιπιλα τους.....!!!

Η μεγάλη μου κόρη έκοψε την πιπίλα στα 4.Για κάποιο διάστημα προσπάθησα να της την κόψω ,δεν το κατάφερα με τίποτα και μετά άλλαξα τελείως και την άποψη μου για την πιπίλα.

Πρώτ απ' όλα είναι τρομερά εθιστική συνήθεια,αλλά είναι ένας εθισμός που εμείς η ίδιοι δείξαμε στο παιδί.

Αν την έχει πραγματικά ανάγκη δεν γίνεται έτσι βίαια να τη διακόψουμε.

Δεν ενοχλεί κανέναν με αυτό που κάνει και είναι κάτι που την ηρεμεί όταν το έχει ανάγκη.

Αφού λοιπόν απενοχοποίηση την "κακια" πιπίλα και άρχισα να τη συμπαθώ και γω κάποια στιγμή η μικρή την έκοψε μόνη της ,απλά μια μερα την άφησε στο τραπεζάκι και δεν την ξαναεβαλε στο στόμα της.

Τώρα όσον αφορά τα δοντακια.

Just now, Thean είπε:

Τα νεογιλα δοντακια της είχαν στραβωσει αρκετά οπότε ήμουν σίγουρη ότι θα βάλουμε σιδεράκια.Οταν όμως πέσανε και βγήκαν τα μόνιμα ήταν ολόισια.Η οδοντοστοιχία της είναι πραγματικά τέλεια οπότε μου έφυγε και αυτό το άγχος.

Τώρα κοντεύει 10 χρόνων και θυμάται ακόμη πόσο πολύ αγαπούσε την "τιτη"  της όπως την έλεγε....

Αποψε μολις την εκανα ντουζ και πηγαινε να ξαπλωσει, βρήκε μια πιπιλα (ουτε ξερω που τις βαζει καθε φορα και σε αλλο σημείο,  σήμερα ηταν στις Μπάρμπι της αδερφής της σε αλλο δωματιο)! Και επεσε για υπνο. Μετα απο κανα δεκάλεπτο με φώναξε για αγκαλια και την εφτυσε να πιει νερο κι εγω εκανα το κοροιδο. Μετα πηρε τα αρκουδια της αγκαλια (τα οποια φοράνε κι αυτα πιπιλα τους έχει μεγαλη αγαπη) και αποκοιμηθηκε. Χωρις. Για να δουμε.

Το θεμα ειναι οτι το μεσημέρι που κοιμάται δεν είμαι σπίτι  και της δινουν πιπιλα με ευκολία. Δε θέλω όμως να τους στριμωξω γιατι φοβάμαι μη μου τα κανουν θαλασσα και την κανουν να κλαιει και μετα αντιδράσει. Θα το παω αργα θα το δουλεψω μονη μου μαζι της χωρις να αναφέρω κατι στους αλλους και αγχωθουν, σκεφτομαι πως αν την κόψει το βραδυ μετα δε θα τη θελει γενικα στον υπνο. απλα δε θα της τις δειχνω δεν τις αναφέρω το περνάω αδιάφορα και στην 1η ευκαιρια τη βγάζω απο το στόμα της. 

Τώρα τις μαζεψα ολες και τις εβαλα σε συρτάρι να μη φαινονται..

Βέβαια λείπουν κανα δυο καπου τις εχει καταχωνιασει. Μια φορα βρηκα μια στα απλυτα. :roll:

Εμένα η πρώτη μου η κόρη τον Δεκέμβριο θα κλείσει τα 4 κ φοράει ακόμα πιπίλα. Πριν να γεννηθεί ο μικρός σκεφτόμουν ότι είναι μικρούλα για να της την κόψω (έπρεπε να το πάρω τότε απόφαση). Όταν γεννήθηκε ο μικρός μου ήταν αδύνατο να το κάνω γιατί κ θα της έπεφταν πολλά κ θα έκανε ώρα να κοιμηθεί κ δεν μπορουσα.. Κ κάπως έτσι πέρασε ο καιρός, τώρα σκέφτομαι να την αφήσω λίγο μπας κ την βγάλει μόνη της μέχρι να κλείσει τα 4 γιατί έχω ακούσει διάφορες τέτοιες περιπτώσεις!

Mama κι εγω αυτο σκεφτομαι πως θα την πιεσω και θα την πληγωσω, δεν ξερω δε θελω να φτάσει τοσο μεγαλη. Οταν της λεω οχι πιπιλα επιμενει πιο πολυ. Το χω στο νου μου και το δουλεύω. Η πιο καταλληλη στιγμή για μενα για τέτοιες αλλαγες ειναι οταν δε δουλεύω πχ χριστουγεννα 15 μερες και πασχα.  Μαλλον τοτε θα κανω το σαλτο ωστε καλοκαιρι να παμε για πανα. Θέλει υπομονη κι εγω σε αυτη τη φαση δεν εχω (για ξενύχτια δλδ και βραδινές κρισαρες)

Διαφημίσεις

6 ώρες πρίν, diane2020 είπε:

Mama κι εγω αυτο σκεφτομαι πως θα την πιεσω και θα την πληγωσω, δεν ξερω δε θελω να φτάσει τοσο μεγαλη. Οταν της λεω οχι πιπιλα επιμενει πιο πολυ. Το χω στο νου μου και το δουλεύω. Η πιο καταλληλη στιγμή για μενα για τέτοιες αλλαγες ειναι οταν δε δουλεύω πχ χριστουγεννα 15 μερες και πασχα.  Μαλλον τοτε θα κανω το σαλτο ωστε καλοκαιρι να παμε για πανα. Θέλει υπομονη κι εγω σε αυτη τη φαση δεν εχω (για ξενύχτια δλδ και βραδινές κρισαρες)

Ούτε κ εγώ δεν ήθελα να φτάσει τόσο μεγάλη αλλά την υπεραγαπαει την πιπίλα, αφού ακόμα κ τώρα όταν ξυπνάει το βράδυ κ της έχει φύγει την βάζει κ μετά κοιμάται. Αν τυχόν δεν την βρει με ξυπνάει για να την βρω εγώ, αλλιώς δεν κοιμάται!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...