Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Θέματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά στο Γυμνάσιο

Recommended Posts

9 ώρες πρίν, Έσπερος είπε:

Όντως κ εγώ κ άλλοι συνάδελφοι πιο συχνά συναντάμε γονείς που ειναι ετοιμοι για τσακωμό, παρα γονεις που "γλείφουν". Ουτε μαθητες με τετοια συμπεριφορα συναντάμε συχνα πια (ευτυχώς, γιατί είναι πολύ άσχημο, εμένα μ ενοχλεί πιο πολύ κι απ τη φασαρία κ την αντιδραστικότητα). Δεν νομιζω οτι μας φοβουνται πλεον τοσο, ωστε να νιώσουν την ανάγκη να μας κολακεύουν για να τα έχουν καλά μαζί μας και να επωφεληθούν, ούτε οι γονείς, ούτε οι μαθητες. Εχει βαλει το χεράκι του κι ο κλάδος σ αυτό φυσικά. 

Καλέ πως δεν γλείφουν οι γονείς...

Εδώ στο δημοτικό έγλειφαν για θέματα όπως, να αλλάξει θρανίο το παιδί, να "κληρωθεί" σημαιοφόρος ή παραστάτης, να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στη γιορτή, να αλλάξουν τον βαθμό σε κάποιο τεστ που δεν τα πήγε καλά, κτλ κτλ κτλ :-D 

Και ένα σωρό δώρα, Χριστούγεννα, Πάσχα, ονομαστική γιορτή δασκάλας, κλείσιμο σχολείων το καλοκαίρι κτλ...  Και να σου να ζητάνε το κινητό της δασκάλας τάχα μου για περίπτωση ανάγκης... :-D 

Εάν δεν είναι αυτό γλείψιμο, τι είναι;;

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 495
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Just now, erin0000 είπε:

Καλέ πως δεν γλείφουν οι γονείς...

Εδώ στο δημοτικό έγλειφαν για θέματα όπως, να αλλάξει θρανίο το παιδί, να "κληρωθεί" σημαιοφόρος ή παραστάτης, να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στη γιορτή, να αλλάξουν τον βαθμό σε κάποιο τεστ που δεν τα πήγε καλά, κτλ κτλ κτλ :-D 

Και ένα σωρό δώρα, Χριστούγεννα, Πάσχα, ονομαστική γιορτή δασκάλας, κλείσιμο σχολείων το καλοκαίρι κτλ...  Και να σου να ζητάνε το κινητό της δασκάλας τάχα μου για περίπτωση ανάγκης... :-D 

Εάν δεν είναι αυτό γλείψιμο, τι είναι;;

Στα δημοτικά ίσως γίνονται αυτά, στα Γυμνάσια ή τα λυκεια δεν γινονται τετοια, εξαλλου εχουν μεγαλωσει τα παιδια, δεν τους νοιαζουν οι γιορτες κ τα σχετικα, ουτε υπαρχει ιδια στενη σχεση οπως με τον ενα δάσκαλο της ταξης για να κανουν δωρα κ τηλεφωνήματα.  

Just now, Έσπερος είπε:

Στα δημοτικά ίσως γίνονται αυτά, στα Γυμνάσια ή τα λυκεια δεν γινονται τετοια, εξαλλου εχουν μεγαλωσει τα παιδια, δεν τους νοιαζουν οι γιορτες κ τα σχετικα, ουτε υπαρχει ιδια στενη σχεση οπως με τον ενα δάσκαλο της ταξης για να κανουν δωρα κ τηλεφωνήματα.  

Ναι αλλά οι γονείς που τα κάνουν όλα αυτά στο δημοτικό, ξαφνικά θα κόψουν τις παλιές καλές συνήθειες;;

Just now, Έσπερος είπε:

Συμφωνώ απόλυτα! Στο Γυμνάσιο δεν υπάρχουν αυτά. Πολυ πιο συχνό είναι το φαινόμενο να τσαμπουκαλευονται παρά να γλείφουν. 

πρίν από 12 λεπτά , erin0000 είπε:

Ναι αλλά οι γονείς που τα κάνουν όλα αυτά στο δημοτικό, ξαφνικά θα κόψουν τις παλιές καλές συνήθειες;;

Απλως θα δουν οτι δεν εχει ανταποκριση. αλλο να κυνηγάς εναν δάσκαλο που εχει να ασχοληθει με 25 γονεις κ μππρει στην αρχη απο ευγένεια να εχει υπομονη να ασχοληθει, αλλο να κυνηγάς 10 καθηγητες που ασχολουνται με 100 κ βαλε γονεις.

παντως εμεις παρακαλάμε να διυμε κανενα γονιο να ενημερώσουμε, κανενας δεν ερχεται, γλειψίματα πρωτη φορα τα ακουω. 

Διαφημίσεις

Just now, Έσπερος said:

Απλως θα δουν οτι δεν εχει ανταποκριση. αλλο να κυνηγάς εναν δάσκαλο που εχει να ασχοληθει με 25 γονεις κ μππρει στην αρχη απο ευγένεια να εχει υπομονη να ασχοληθει, αλλο να κυνηγάς 10 καθηγητες που ασχολουνται με 100 κ βαλε γονεις.

παντως εμεις παρακαλάμε να διυμε κανενα γονιο να ενημερώσουμε, κανενας δεν ερχεται, γλειψίματα πρωτη φορα τα ακουω. 

Εμένα που η ανηψιά μου πάει Γυμνάσιο επαρχία, παίζει τρελά το γλύψιμο, ίσως επειδή είναι και μικρός ο κύκλος και ψιλογνωρίζονται!

Δεν ξέρω τι λέτε εσείς, εγώ πάντως βλέπω ότι αντί να πάμε προς το καλύτερο πάμε προς το χειρότερο.

Παράδειγμα αυτής της εβδομάδας: η δασκάλα λείπει από την Δευτέρα, τα παιδιά μοιράζονται σε άλλες τάξεις που λόγω και των ιώσεων κλπ δεν είναι και ότι καλύτερο αλλά αφού αυτή είναι η διαδικασία οκ.

Παίρνω τηλ χτες ως εκπρόσωπος της τάξης τον διευθυντή στις 13:30 να ρωτήσω τι θα γίνει σήμερα, αν θα έρθει η δασκάλα, ώστε στην περίπτωση που δεν ερχόταν να μην πάμε τα παιδιά σχολείο, δεδομένου ότι είχε πει και πολύ άσχημο καιρό για σήμερα.

Ο διευθυντής, ενοχλημένος κιόλας μου είπε ότι δεν έχει καμία ενημέρωση.

Και ερωτώ: ok η γυναίκα μπορεί να είναι άρρωστη, μπορεί να έχει πάρει κάποια άδεια, δεν πρέπει να ενημερώσει το σχολείο?

Και επειδή είμαστε άνθρωποι, δεν μιλάω για την περίπτωση που η δασκάλα αρρωστήσει το απόγευμα / βράδυ, λογικό να μην ενημερώσει, αλλά εδώ μιλάμε για πολλές ημέρες!

Ειδικά αυτή την εποχή με τον καιρό και τις ιώσεις που κυκλοφορούν πόσο δύσκολο είναι να πουν στα παιδιά η δασκάλα σας είναι άρρωστη θα λείψει 3 – 5 – 15 ημέρες, ώστε και εμείς να τα κρατήσουμε σπίτι?

Με την γρίπη έχω θέμα γιατί ο δικός μου όταν κόλλησε νοσηλεύτηκε με επιπλοκές και δεν έχω χειρότερο.

Η κουμπάρα μου που είναι σε σχολείο μου έχει πει ότι ενημερώνει την προηγούμενη για την επόμενη, εκτός αν τύχει κάτι έκτακτο.. τις κανονικές άδειες που θέλουν να πάρουν τις δηλώνουν ούτως ή άλλως αρκετά νωρίτερα.

Τι ισχύει δεν ξέρω!!

@Έσπερος μία φίλη που έχει παιδιά στο Γυμνάσιο πάντως μου έλεγε πως στην αρχή προσπαθούσε να πάει στις ενημερώσεις αλλά ήταν αδύνατον να τους βρει όλους την ίδια μέρα... άσε που η "ενημέρωση" γινόταν στον διάδρομο για 5 λεπτά από τον καθένα. Μετά απελπίστηκε, γιατί επειδή δούλευε δεν μπορούσε να λείπει κάθε μέρα, ώστε να τους πετύχει όλους και περίμενε να βρει μόνο συγκεκριμένους που μπορεί π.χ. το παιδί να είχε κάποιο ζήτημα στο μάθημα κλπ.

Just now, elenip είπε:

@Έσπερος μία φίλη που έχει παιδιά στο Γυμνάσιο πάντως μου έλεγε πως στην αρχή προσπαθούσε να πάει στις ενημερώσεις αλλά ήταν αδύνατον να τους βρει όλους την ίδια μέρα... άσε που η "ενημέρωση" γινόταν στον διάδρομο για 5 λεπτά από τον καθένα. Μετά απελπίστηκε, γιατί επειδή δούλευε δεν μπορούσε να λείπει κάθε μέρα, ώστε να τους πετύχει όλους και περίμενε να βρει μόνο συγκεκριμένους που μπορεί π.χ. το παιδί να είχε κάποιο ζήτημα στο μάθημα κλπ.

Oι ενημερώσεις στη δευτεροβάθμια πάντα έτσι είναι, υποχρεωτικά. Καθηγητές που διδάσκουν σε πολλά τμήματα, συχνά και σε πολλά σχολεία, πώς να συντονιστούν; Ούτε μπορεί να κλείνει το σχολείο 2 ώρες τη βδομάδα για ενημέρωση. Άρα υποχρεωτικά, ενημέρωση όποτε έχει ο καθένας κενό, και οι γονείς επιλέγουν σε ποιους να πάνε. 

Just now, Έσπερος είπε:

Στο δικό μας σχολείο έβγαλαν μια λίστα τον Δεκέμβριο, όπου αναφέρουν πότε δέχεται ο κάθε καθηγητής για ενημέρωση.

Ο ένας γράφει πχ Τετάρτη 11 με 11:30, ο άλλος Τετάρτη 12:45 με 13:00, ο άλλος Δευτέρα ξέρω γω στις 10... 

Όπως καταλαβαίνετε, κάποιος που εργάζεται δεν γίνεται να πάρει 50 άδειες για να βλέπει τον καθένα ξεχωριστά και σε διαφορετικές μέρες και ώρες... Άρα πως να πάω για ενημέρωση;;;

Μόνο αν γινόταν κάτι πολύ σοβαρό, αλλά εκεί πριν πάω θα τους τα έστελνα γραπτώς...

Τώρα από μαμάδες που δεν δουλεύουν, έχω παραδείγματα που είναι όλη μέρα έξω και γύρω από το σχολείο, προσπαθώντας να προσεγγίσουν καθηγητές.

Just now, ΑΡΓΚ said:

Oι ενημερώσεις στη δευτεροβάθμια πάντα έτσι είναι, υποχρεωτικά. Καθηγητές που διδάσκουν σε πολλά τμήματα, συχνά και σε πολλά σχολεία, πώς να συντονιστούν; Ούτε μπορεί να κλείνει το σχολείο 2 ώρες τη βδομάδα για ενημέρωση. Άρα υποχρεωτικά, ενημέρωση όποτε έχει ο καθένας κενό, και οι γονείς επιλέγουν σε ποιους να πάνε. 

Κατανοητό! αυτό πάντως που (δεν ξέρω πόσο προβλέπται από το Νόμο ή ήταν θέμα διευθύντριας στο νηπιαγωγείο) ήταν που στις ενημερώσεις (3 ήταν όλη τη χρονιά) μας είχε πει πως θα γίνονται όταν τελειώνει το ολοήμερο και έβαζε μία λίστα με τα ονόματα των παιδιών και δίπλα ο γονιός έκλεινε το 20λεπτο που ήθελε. Θυμάμαι ξεκινούσε στις 16:00 και ήταν μέχρι τις 21:00.

Για εμένα το θέμα των ενημερώσεων πρέπει κάπως να αλλάξει, να βολεύει και εκπαιδευτικούς και γονείς. Σε όλες τις βαθμίδες! Στον αιώνα της τεχνολογίας που ζούμε θα μπορούσε να υπάρχει και επικοινωνία μέσω viber (σε πρότυπο που πηγαίνει παιδί φίλης μου γίνεται) είτε μέσω email, όχι μόνο απαραίτητα φυσική παρουσία! λέω εγώ τώρα..

Just now, ΑΡΓΚ είπε:

Ας έκαναν μια γενική ενημέρωση ενδιάμεσα στο τετράμηνο κάποια στιγμή. 

Just now, elenip είπε:

Για εμένα το θέμα των ενημερώσεων πρέπει κάπως να αλλάξει, να βολεύει και εκπαιδευτικούς και γονείς. Σε όλες τις βαθμίδες! Στον αιώνα της τεχνολογίας που ζούμε θα μπορούσε να υπάρχει και επικοινωνία μέσω viber (σε πρότυπο που πηγαίνει παιδί φίλης μου γίνεται) είτε μέσω email, όχι μόνο απαραίτητα φυσική παρουσία! λέω εγώ τώρα..

Μόνο που δεν θέλουν να υπάρχουν γραπτές αποδείξεις για το τι λένε... Γι΄αυτό και δεν χρησιμοποιούν την τεχνολογία οι περισσότεροι...

Just now, ΑΡΓΚ είπε:

Επίσης το υποχρεωτικά δεν προκύπτει από κάπου. Έτσι είναι για να τους βολεύει και για να αποθαρρύνουν τους περισσότερους.

Διαφημίσεις

Just now, erin0000 said:

Στο δικό μας σχολείο έβγαλαν μια λίστα τον Δεκέμβριο, όπου αναφέρουν πότε δέχεται ο κάθε καθηγητής για ενημέρωση.

Ο ένας γράφει πχ Τετάρτη 11 με 11:30, ο άλλος Τετάρτη 12:45 με 13:00, ο άλλος Δευτέρα ξέρω γω στις 10... 

Όπως καταλαβαίνετε, κάποιος που εργάζεται δεν γίνεται να πάρει 50 άδειες για να βλέπει τον καθένα ξεχωριστά και σε διαφορετικές μέρες και ώρες... Άρα πως να πάω για ενημέρωση;;;

Μόνο αν γινόταν κάτι πολύ σοβαρό, αλλά εκεί πριν πάω θα τους τα έστελνα γραπτώς...

Τώρα από μαμάδες που δεν δουλεύουν, έχω παραδείγματα που είναι όλη μέρα έξω και γύρω από το σχολείο, προσπαθώντας να προσεγγίσουν καθηγητές.

πόσα παιδιά είναι στο τμήμα?? 8? :confused:

τι θα προλάβει σε μισή ώρα να κάνει? να δει όλους τους γονείς?

Just now, elenip είπε:

πόσα παιδιά είναι στο τμήμα?? 8? :confused:

τι θα προλάβει σε μισή ώρα να κάνει? να δει όλους τους γονείς?

Πάνω από 25...

Υποτίθεται δεν θα έρθουν όλοι την ίδια εβδομάδα, αλλά και πάλι...

Αυτό το ανακοίνωσαν Δεκέμβριο και ο καθένας δέχεται 1 μέρα την εβδομάδα για κανένα μισάωρο... Άρα ακόμα και να πάρω άδεια, δεν είναι και σίγουρο αν θα προλάβω τελικά να μιλήσω μέσα στο μισάωρο. 5-6 γονείς να έχει, τελείωσες... 

Και άντε πες και μίλησα με τον έναν. Με τους άλλους 10 τι θα κάνω;; Θα παίρνω άδεια κάθε μέρα ελπίζοντας να τους πετύχω;

Δηλαδή πρακτικά δεν γίνεται... Το ανακοινώνουν για να σου πει ο άλλος "να εγώ είμαι διαθέσιμος έστω αυτό το μισαωράκι. Εσύ δεν ήρθες...":roll:

Just now, erin0000 said:

Πάνω από 25...

Υποτίθεται δεν θα έρθουν όλοι την ίδια εβδομάδα, αλλά και πάλι...

Αυτό το ανακοίνωσαν Δεκέμβριο και ο καθένας δέχεται 1 μέρα την εβδομάδα για κανένα μισάωρο... Άρα ακόμα και να πάρω άδεια, δεν είναι και σίγουρο αν θα προλάβω τελικά να μιλήσω μέσα στο μισάωρο. 5-6 γονείς να έχει, τελείωσες... 

Και άντε πες και μίλησα με τον έναν. Με τους άλλους 10 τι θα κάνω;; Θα παίρνω άδεια κάθε μέρα ελπίζοντας να τους πετύχω;

Δηλαδή πρακτικά δεν γίνεται... Το ανακοινώνουν για να σου πει ο άλλος "να εγώ είμαι διαθέσιμος έστω αυτό το μισαωράκι. Εσύ δεν ήρθες...":roll:

Οπότε σκέψου να έχεις 2 παιδιά στο Γυμνάσιο! :)

αυτά μόνο στην Ελλάδα γίνονται, στο εξωτερικό τα έχουν λύσει προ πολλού αυτά τα θέματα!

Aπό τη στιγμή που δεν προβλέπεται παράταση ωραρίου για ενημέρωση γονέων, ποια είναι η εναλλακτική; Να αλλάξει ο νόμος, θα ήταν ωραίο, να αναλάβουν πρωτοβουλία οι καθηγητές εκτός ωραρίου να βλέπουν γονείς, ουτοπικό. Και κακά τα ψέματα, μία φορά το έκανε φέτος το Γυμνάσιο της περιοχής μας, με συνάντηση για ενημέρωση στις 7 το απόγευμα, και πήγαμε 3 γονείς από κάθε τμήμα, οπότε μάλλον ένιωθαν πραγματικά κορόϊδα οι καθηγητές που έχασαν το βράδυ τους.

Just now, ΑΡΓΚ είπε:

Aπό τη στιγμή που δεν προβλέπεται παράταση ωραρίου για ενημέρωση γονέων, ποια είναι η εναλλακτική; Να αλλάξει ο νόμος, θα ήταν ωραίο, να αναλάβουν πρωτοβουλία οι καθηγητές εκτός ωραρίου να βλέπουν γονείς, ουτοπικό. Και κακά τα ψέματα, μία φορά το έκανε φέτος το Γυμνάσιο της περιοχής μας, με συνάντηση για ενημέρωση στις 7 το απόγευμα, και πήγαμε 3 γονείς από κάθε τμήμα, οπότε μάλλον ένιωθαν πραγματικά κορόϊδα οι καθηγητές που έχασαν το βράδυ τους.

Να ενημερώνουν το πρωί πχ πριν χτυπήσει το κουδούνι

να ενημερώνουν με email

να καθιερώνουν μία μέρα έστω στα μέσα του τετραμήνου για ενημέρωση 

ή να κλείνεις τηλεφωνικό ραντεβού.

Ξέρω γω;  χίλια δυο μπορούν να γίνουν. 

Μην λέμε όμως ότι δεν ενδιαφέρονται οι γονείς στην πλειοψηφία τους.

Διαφημίσεις

@erin0000   ακόμα κι αν δεν δείτε όλους τους γονείς, γενικά οι καθηγητές μιλούν μεταξύ τους για τους μαθητές. συνήθως όλοι τα ίδια έχουν να πουν, οπότε αν τα ακούσουν από τον έναν, το ίδιο είναι, κι έτσι θα ξέρουν κ οι εκπαιδευτικοί ότι ο γονιός όντως ήρθε στο σχολείο να ρωτήσει, άρα ενδιαφέρεται. δυστυχώς όμως, οι γονείς που θα έπρεπε να έρχονται, δεν έρχονται, ή έρχονται μόνο για να κάνουν επεισόδια. Όσο για το ότι τα γραπτά μένουν και δεν συμφέρει τους καθηγητές, κάνεις μεγάλο λάθος. Πολύ ωραίο θα ήταν να είναι καταγεγραμμένο ότι ο τάδε μαθητής ήταν άγραφος συστηματικά, δεν έφερνε βιβλίο, δεν σηκώνει ποτέ το χέρι του, ήταν αδιάβαστος στο τεστ κλπ. Εκεί δεν έχει καμία δικαιολογία ούτε ο μαθητής να λέει τα δικά του, ότι ο γονιός να πει ότι δεν ενημερώθηκε. Μπορεί εσύ κι η @elenip να έχετε χίλια μύρια αρνητικά από τα σχολεία και να είστε μόνιμα σε θέση μάχης εναντίον των εκπαιδευτικών, αλλά δεν γίνεται να σας λέμε και την άλλη πλευρά και να μας βγάζετε τρελούς. 

Just now, Έσπερος είπε:

@erin0000   ακόμα κι αν δεν δείτε όλους τους γονείς, γενικά οι καθηγητές μιλούν μεταξύ τους για τους μαθητές. συνήθως όλοι τα ίδια έχουν να πουν, οπότε αν τα ακούσουν από τον έναν, το ίδιο είναι, κι έτσι θα ξέρουν κ οι εκπαιδευτικοί ότι ο γονιός όντως ήρθε στο σχολείο να ρωτήσει, άρα ενδιαφέρεται. δυστυχώς όμως, οι γονείς που θα έπρεπε να έρχονται, δεν έρχονται, ή έρχονται μόνο για να κάνουν επεισόδια. Όσο για το ότι τα γραπτά μένουν και δεν συμφέρει τους καθηγητές, κάνεις μεγάλο λάθος. Πολύ ωραίο θα ήταν να είναι καταγεγραμμένο ότι ο τάδε μαθητής ήταν άγραφος συστηματικά, δεν έφερνε βιβλίο, δεν σηκώνει ποτέ το χέρι του, ήταν αδιάβαστος στο τεστ κλπ. Εκεί δεν έχει καμία δικαιολογία ούτε ο μαθητής να λέει τα δικά του, ότι ο γονιός να πει ότι δεν ενημερώθηκε. Μπορεί εσύ κι η @elenip να έχετε χίλια μύρια αρνητικά από τα σχολεία και να είστε μόνιμα σε θέση μάχης εναντίον των εκπαιδευτικών, αλλά δεν γίνεται να σας λέμε και την άλλη πλευρά και να μας βγάζετε τρελούς. 

Σοβαρά τώρα; 

Το συμπέρασμα που βγάζουν οι καθηγητές (όχι ένα 15χρονο) είναι ότι ο γονιός που δεν έρχεται στο σχολείο είναι αυτός που δεν ενδιαφέρεται;; 

Ειδικά στο Γυμνάσιο περιέγραψα πριν πόσο δύσκολο είναι. Παρόλαυτά θα πάρω άδεια να πάω όταν θα δίνουν ελέγχους και θα σας πω με πόσους θα καταφέρω να μιλήσω.

Εντωμεταξύ την ενημέρωση την έχετε στο μυαλό σας ότι θα έρθει ο γονιός και εσείς θα του τα ψάλλετε για το τι δεν κάνει ο μαθητής;

Αυτός είναι ο ορισμός της ενημέρωσης;

Τι ακριβώς εννοείς ότι αν τα ακούσουν από έναν καθηγητή είναι το ίδιο... Ο μαθηματικός θα μου πει πως τα πάει το παιδί στα Αρχαία, επειδή μιλάνε μεταξύ τους;

Επίσης ποτέ κανένας δάσκαλος-καθηγητής δεν μου έχει στείλει κάποιο email, για το οποιοδήποτε θέμα.  Ακόμα και εγώ να στείλω email μου απαντάνε με τηλεφώνημα στην καλύτερη περίπτωση, κάνοντας και μια επίπληξη (μα γιατί στείλατε email....). Αφού δεν έχετε πρόβλημα με τα γραπτά, γιατί δεν στέλνετε email. Αν θυμάμαι καλά το συμπληρώνω παντού σε έγγραφα επικοινωνίας που ζητούνται από τα σχολεία.

Just now, ΑΡΓΚ said:

Γιατί ρε συ έχασαν το βράδυ τους? ακόμη και αυτοί οι 3 που πήγαν, πήγαν από ενδιαφέρον, ένας γονιός που δεν ενδιαφέρεται δεν θα πάει ούτε το μεσημέρι ούτε το απόγευμα :)

Just now, Έσπερος said:

Γενικά ίσως αυτό να ισχύει, αλλά αυτό δεν σημαίνει όμως ότι επειδή είδα την φιλόλογο π.χ. δεν έχει νόημα να δω τον μαθηματικό:

Εγώ δεν βγάζω κανέναν τρελό και έχω την πολυτέλεια (τουλάχιστον στο δημοτικό που είμαστε ακόμη) να μπορώ να πηγαίνω και να φεύγω ότι ώρα θέλω από το γραφείο. Και άρα να πηγαίνω (όπως πηγαίνω) στις ενημερώσεις γιατί ενδιαφέρομαι. Δεν είναι όμως όλοι σαν και εμένα, δεν έχουν αυτή την πολυτέλεια. Όταν πάμε στο Γυμνάσιο θα σας ενημερώσω :)

Εσπερος όταν ο εκπαιδευτικός λείπει λόγω ασθένειας π.χ συνεχόμενες ημέρες είναι λογικό να παίρνει ο γονιός τηλ στις 13:30 και να μην ξέρει ο διευθυντής τι θα κάνει την επόμενη ημέρα??

Just now, erin0000 είπε:

Σοβαρά τώρα; 

Το συμπέρασμα που βγάζουν οι καθηγητές (όχι ένα 15χρονο) είναι ότι ο γονιός που δεν έρχεται στο σχολείο είναι αυτός που δεν ενδιαφέρεται;; 

Ειδικά στο Γυμνάσιο περιέγραψα πριν πόσο δύσκολο είναι. Παρόλαυτά θα πάρω άδεια να πάω όταν θα δίνουν ελέγχους και θα σας πω με πόσους θα καταφέρω να μιλήσω.

Διαστρεβλωνεις τα γραφόμενα μου. Δεν ειπα οτι οποιος δεν ερχεται δεν ενδιαφερεται. Ειπα οτι οι γονεις που θες οπωσδηποτε να τους μιλησεις, γιατι υπαρχει θεμα με το παιδι τους, συνηθως ΔΕΝ ερχονται.. Εννοειται οτι αν ενα παιδι ρχεται γενικα γραμμένο, ειναι ευγενθκο κ δείχνει να ενδιαφέρεται κ να ασχολειται, άσχετα αν τελικά γράφει 15 ή 20, φυσικά κ δεν θα πω ότι ο γονιός που δεν έχει έρθει δεν ενδιαφερεται

Just now, elenip είπε:

αλλά αυτό δεν σημαίνει όμως ότι επειδή είδα την φιλόλογο π.χ. δεν έχει νόημα να δω τον μαθηματ

Δεν λέω ότι δεν έχει νοημα. αλλα αν ακουσω οτι ηρθες, θα ξερω οτι αυτο το παιδι, που μπορεί να μη διαβάζει, ή να κάνει φασαρια, ή να μου εχει γεννησει οποιονδηποτε προβληματισμο, εχει μια οικογενεια που φροντιζει, ή προσπαθει να φροντίσει. σίγουρα άλλη εντύπωση θα σχηματίσει αν μαθει οτι ο γονέας παρακολουθει την προο. 

Just now, elenip είπε:

Εσπερος όταν ο εκπαιδευτικός λείπει λόγω ασθένειας π.χ συνεχόμενες ημέρες είναι λογικό να παίρνει ο γονιός τηλ στις 13:30 και να μην ξέρει ο διευθυντής τι θα κάνει την επόμενη ημέρα??

Όσο ενοχλητικό κ αν ακούγεται, ναι είναι λογικό. οι μέρες είναι μετρημενες, δεν λέει ο άλλος ότι θα λείψει αν δεν είναι σιγουροα. μπορεί να θέλει να βεβαιωθεί ότι το απόγευμα θα ειναι απυρετος. μπορει κ να λουφάρει βεβαια αλλα τοτε μαλλον θα ειχε ηδη κανονισει ψεύτικο χαρτι γιατρου κ θα ηξερε οτι θα λειπει.

Just now, erin0000 είπε:

αν τα ακούσουν από έναν καθηγητή είναι το ίδιο... Ο μαθηματικός θα μου πει πως τα πάει το παιδί στα Αρχαία, επειδή μιλάνε μεταξύ τους;

Στο γυμνάσιο οι αποκλίσεις στην απόδοση από μάθημα σε μάθημα είναι συνήθως μικρές. σπάνια θα δεις πχ 18 αρχαία κ 13 μαθηματικά. μονο αν υπαρχει τελειως διαφορετικη αντιληψη στους εκπαιδευτικους. φυσικα κ ο καθενας θα σου πει κατι αλλο, κ το ιδανικό είναι να μιλας με όλους, όποτε μην το θεωρείς αποτρεπτικό για να πας στο σχολείο. κ εξάλλου το ωράριο δεν σημαίνει ότι αν πας άλλη ώρα δεν θα σου μιλήσουν. μπορει να σου πουν δυο λογια κ στο διαλειμμα.

Just now, erin0000 είπε:

έχετε στο μυαλό σας ότι θα έρθει ο γονιός και εσείς θα του τα ψάλλετε για το τι δεν κάνει ο μαθητής;

Αυτός είναι ο ορισμός της ενημέρωσης;

Στον κάθε γονιό θα πούμε ο,τι κάνει ή δεν κάνει το παθδι του. δηλαδή αν δεν κάνει τίποτα, τι να του πω; φυσικα λεμε κ πραγματα για το ήθος, τη συμπεριφορα, καποιο   ταλέντο που έχουμε διακρίνει. 

Just now, Έσπερος said:

Διαστρεβλωνεις τα γραφόμενα μου. Δεν ειπα οτι οποιος δεν ερχεται δεν ενδιαφερεται. Ειπα οτι οι γονεις που θες οπωσδηποτε να τους μιλησεις, γιατι υπαρχει θεμα με το παιδι τους, συνηθως ΔΕΝ ερχονται.. Εννοειται οτι αν ενα παιδι ρχεται γενικα γραμμένο, ειναι ευγενθκο κ δείχνει να ενδιαφέρεται κ να ασχολειται, άσχετα αν τελικά γράφει 15 ή 20, φυσικά κ δεν θα πω ότι ο γονιός που δεν έχει έρθει δεν ενδιαφερεται

Δεν λέω ότι δεν έχει νοημα. αλλα αν ακουσω οτι ηρθες, θα ξερω οτι αυτο το παιδι, που μπορεί να μη διαβάζει, ή να κάνει φασαρια, ή να μου εχει γεννησει οποιονδηποτε προβληματισμο, εχει μια οικογενεια που φροντιζει, ή προσπαθει να φροντίσει. σίγουρα άλλη εντύπωση θα σχηματίσει αν μαθει οτι ο γονέας παρακολουθει την προο. 

Όσο ενοχλητικό κ αν ακούγεται, ναι είναι λογικό. οι μέρες είναι μετρημενες, δεν λέει ο άλλος ότι θα λείψει αν δεν είναι σιγουροα. μπορεί να θέλει να βεβαιωθεί ότι το απόγευμα θα ειναι απυρετος. μπορει κ να λουφάρει βεβαια αλλα τοτε μαλλον θα ειχε ηδη κανονισει ψεύτικο χαρτι γιατρου κ θα ηξερε οτι θα λειπει.

Στο γυμνάσιο οι αποκλίσεις στην απόδοση από μάθημα σε μάθημα είναι συνήθως μικρές. σπάνια θα δεις πχ 18 αρχαία κ 13 μαθηματικά. μονο αν υπαρχει τελειως διαφορετικη αντιληψη στους εκπαιδευτικους. φυσικα κ ο καθενας θα σου πει κατι αλλο, κ το ιδανικό είναι να μιλας με όλους, όποτε μην το θεωρείς αποτρεπτικό για να πας στο σχολείο. κ εξάλλου το ωράριο δεν σημαίνει ότι αν πας άλλη ώρα δεν θα σου μιλήσουν. μπορει να σου πουν δυο λογια κ στο διαλειμμα.

Στον κάθε γονιό θα πούμε ο,τι κάνει ή δεν κάνει το παθδι του. δηλαδή αν δεν κάνει τίποτα, τι να του πω; φυσικα λεμε κ πραγματα για το ήθος, τη συμπεριφορα, καποιο   ταλέντο που έχουμε διακρίνει. 

Στη Γαλλία που είναι μία κολλητή μου στο σχολείο υπάρχει ειδική πλατφόρμα, οι γονείς βλέπουν αναλυτικά τι έκαναν κάθε μέρα τα παιδιά, τι ασκήσεις έχουν για την επόμενη, γενικές ανακοινώσεις του κάθε δασκάλου ανά ειδικότητα και αν υπάρχει κάποιο θέμα επικοινωνούν με email ατομικά είτε με τον εκάστοτε δάσκαλο είτε με τη διεύθυνση είτε με τη γραμματεία!

Και εμείς εδώ καθόμαστε και συζητάμε αν θα πρέπει η δασκάλα να ενημερώνει ή όχι για το εάν θα λείψει, πότε θα δει τους γονείς κλπ

Στη Γαλλία που είναι μία κολλητή μου στο σχολείο υπάρχει ειδική πλατφόρμα, οι γονείς βλέπουν αναλυτικά τι έκαναν κάθε μέρα τα παιδιά, τι ασκήσεις έχουν για την επόμενη, γενικές ανακοινώσεις του κάθε δασκάλου ανά ειδικότητα και αν υπάρχει κάποιο θέμα επικοινωνούν με email ατομικά είτε με τον εκάστοτε δάσκαλο είτε με τη διεύθυνση είτε με τη γραμματεία!

Και εμείς εδώ καθόμαστε και συζητάμε αν θα πρέπει η δασκάλα να ενημερώνει ή όχι για το εάν θα λείψει, πότε θα δει τους γονείς κλπ :)

Just now, elenip είπε:

Πολλά πράγματα στο εξωτερικό τα έχουν απλουστεύσει και φυσικά τα κάνουν πιο οργανωμένα. Βέβαια αντιστοίχως είναι κ πολλές συμπεριφορές γονέων που δεν θα ανέχονταν στο εξωτερικό, γιατί αυτά είναι αμφίδρομα.

Ο τεχνολογικός γραμματισμός του μέσου έλληνα εκπαιδευτικού είναι σχεδόν ανύπαρκτος δυστυχώς. από την άλλη όμως, κ πολλοί συμπολίτες μας δυσκολεύονται ή αδιαφορούν για τις διάφορες ψηφιακές υπηρεσίες του κράτους, οπότε κάτι ανάλογο ισχύει κ για τη στάση τους απέναντι σε οποιαδήποτε ηλεκτρονική επικοινωνία με το σχολείο. 

15 ώρες πρίν, Έσπερος είπε:

Πολλά πράγματα στο εξωτερικό τα έχουν απλουστεύσει και φυσικά τα κάνουν πιο οργανωμένα. Βέβαια αντιστοίχως είναι κ πολλές συμπεριφορές γονέων που δεν θα ανέχονταν στο εξωτερικό, γιατί αυτά είναι αμφίδρομα.

Ο τεχνολογικός γραμματισμός του μέσου έλληνα εκπαιδευτικού είναι σχεδόν ανύπαρκτος δυστυχώς. από την άλλη όμως, κ πολλοί συμπολίτες μας δυσκολεύονται ή αδιαφορούν για τις διάφορες ψηφιακές υπηρεσίες του κράτους, οπότε κάτι ανάλογο ισχύει κ για τη στάση τους απέναντι σε οποιαδήποτε ηλεκτρονική επικοινωνία με το σχολείο. 

Το email δεν κοστίζει τίποτα. Θα μπορούσε να στέλνει το σχολείο και ας το αγνοήσουν κάποιοι.

πχ σε λίγες μέρες παίρνουμε βαθμούς. Είναι δύσκολο να στείλει ένα μαζικό email ή να βγάλει μια γενική ανακοίνωση το σχολείο; ή θα μας το πουν την παραμονή; το site του σχολείου είναι υποτυπώδες και ενημερώνεται συνήθως με καθυστέρηση και κατόπιν εορτής. Όταν το ίδιο το σχολείο -που διδάσκει και πληροφορική- δεν μπορεί να διαχειριστεί ένα site ή να στείλει ένα email, τι λέμε τώρα...

Επίσης καταλαβαίνω ότι εσύ την ενημέρωση την έχεις στο μυαλό σου κυρίως για (αρνητικές) συμπεριφορές παιδιών. Θα το καταλάβεις όταν θα μεγαλώσει το αγοράκι σου, ότι θα σε απασχολούν ένα σωρό θέματα και θα ήθελες να έχεις μια καλή επικοινωνία με το σχολείο του και όχι να παρακαλάς να σε ενημερώσουν.

Στην πρωτοβάθμια σε κάθε τάξη είναι ένας δάσκαλος για τα περισσότερα μαθήματα οπότε είναι πιο εύκολο να πάει ο γονιός και να ενημερωθεί. Στη δευτεροβάθμια ο κάθε καθηγητής μπαίνει σε πολλά τμήματα και πολλές φορές πηγαίνει και σε 2, 3 σχολεία (ή και παραπάνω!). Είναι αδύνατον λοιπόν να βρεθεί μία κοινή ώρα κενού για όλους έτσι ώστε να μπορεί κάποιος γονιός να τους βρει όλους την ίδια μέρα. Παρόλα αυτά, όταν ήμουν στο πρωινό σχολείο, οι περισσότεροι γονείς επέλεγαν να έρθουν την ώρα που είχαμε το "μεγαλο" διάλειμμα έτσι ώστε να ρωτήσουν για την επίδοση των παιδιών τους. Ετσι μιλούσαν με την πλειοψηφία των καθηγητών και ας μην ήταν η ωρα της ενημέρωσης. Φυσικά και την ημέρα που δίναμε βαθμούς ήμασταν όλοι εκεί, άλλο που οι περισσότεροι γονείς επέλεγαν να πάρουν τους βαθμούς και να φύγουν... Είναι αλήθεια πάντως πως οι γονείς που πρέπει να συζητήσουν με τους καθηγητές γιατί τα παιδιά τους έχουν θέματα δεν έρχονται ποτέ! Και δεν είναι επειδή θέλουμε να λέμε τα αρνητικά στα παιδιά, αλλά επειδή πιστεύω ότι για αυτά τα παιδιά πρέπει να υπάρχει μεγαλύτερη συνεργασία μεταξύ γονιών και εκπαιδευτικών ώστε να λύσουν τα θέματά τους. Δυστυχώς όμως τις περισσότερες φορές αυτό δε γίνεται. 

Όσο για τα email συμφωνώ ότι θα έπρεπε να χρησιμοποιούνται περισσότερο από το σχολείο. Αν και, τουλάχιστον εδω που είμαι, εχουν αρχισει να τα χρησιμοποιούν τα περισσότερα σχολεια, οχι μόνο για τις απουσιες, αλλα και για να ενημερωσουν και για αλλα θέματα που αφορουν το σχολειο, οπως π.χ. παράδοση βαθμολογίας. Παρόλα αυτά δε νομίζω ότι αυτός ο τρόπος ενδείκνυται για ενημέρωση επίδοσης. Θεωρώ ότι πρέπει να υπάρχει προσωπική επαφή. 

16 hours ago, Έσπερος said:

Δεν ξέρω πως είναι ο μέσος Ελληνας εκπαιδευτικός αλλά με δεδομένο ότι το μάθημα της πληροφορικής έχει μπει στα σχολεία πάνω από 15 χρόνια, με δεδομένο το γεγονός ότι στα σχολεία υπάρχουν και νέοι εκπαιδευτικοί (δεν είναι όλοι παλαιάς γενιάς) κάποια στιγμή πρέπει να πάμε μπροστά!

Το εάν η μαμά μου που είναι 75 χρονών δεν ξέρει να χρησιμοποιεί υπολογιστή δεν σημαίνει ότι οι συμπολίτες μας αδιαφορούν ή δυσκολεύονται για τις ψηφιακές υπηρεσίες του κράτους. Απόδειξη πως οι περισσότερες συναλλαγές με το δημόσιο για τα πάντα γίνονται ηλεκτρονικά.

Ότι και να θες να κάνεις πια μόνο ηλεκτρονικά το κάνεις, άρα όλος αυτός ο κόσμος ή μαθαίνει σιγά σιγά ή βάζει κάποιους άλλους να το κάνουν γι' αυτόν!

Οπότε και να θέλει να αδιαφορήσει κάποιος πολύ απλά δεν μπορεί :)

Ο άνθρωπος / πολίτης εκπαιδεύεται.

Μιλάμε πάντα για δημόσιο σχολείο γιατί στα ιδιωτικά παίζει άλλο status.

Just now, MagdaP said:

Φυσικά και την ημέρα που δίναμε βαθμούς ήμασταν όλοι εκεί, άλλο που οι περισσότεροι γονείς επέλεγαν να πάρουν τους βαθμούς και να φύγουν... Είναι αλήθεια πάντως πως οι γονείς που πρέπει να συζητήσουν με τους καθηγητές γιατί τα παιδιά τους έχουν θέματα δεν έρχονται ποτέ! Και δεν είναι επειδή θέλουμε να λέμε τα αρνητικά στα παιδιά, αλλά επειδή πιστεύω ότι για αυτά τα παιδιά πρέπει να υπάρχει μεγαλύτερη συνεργασία μεταξύ γονιών και εκπαιδευτικών ώστε να λύσουν τα θέματά τους. Δυστυχώς όμως τις περισσότερες φορές αυτό δε γίνεται. 

Δυστυχώς, αυτός είναι και ένας λόγος που τα παιδιά αυτά έχουν θέματα, γιατί αυτή η αδιαφορία των γονέων δεν ξεκινά και σταματά μόνο στο σχολείο :sad:

Just now, erin0000 είπε:

πίσης καταλαβαίνω ότι εσύ την ενημέρωση την έχεις στο μυαλό σου κυρίως για (αρνητικές) συμπεριφορές παιδιών. Θα το καταλάβεις όταν θα μεγαλώσει το αγοράκι σου, ότι θα σε απασχολούν ένα σωρό θέματα και θα ήθελες να έχεις μια καλή επικοινωνία με το σχολείο του και όχι να παρακαλάς να σε ενημερώσο

Όχι καθόλου δεν την εχω μονο γι αυτο. Πολλες φορες στενοχωριέμαι που ηρθε γονιος κ εγω δεν τον ειδα γιατι ηθελα απλως να του πω ΜΠΡΑΒΟ. Αλλα σιγουρα υπερισχύει με την εννοια του επείγοντος η αναγκη να δω εναν γονιο για να καταλαβω γιατι το παιδι του δεν διαβαζει ή ειναι σε υπερενταση ή υποψιαζομαι μαθησιακες δυσκολιες. 

Αλλα πραγματικα νομιζω οτι δεν θες να ακουσεις οσα σου λεω γιατι εχεις μια προκαθορισμένη αποψη στο μυαλο σου.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...