Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πώς θυμάστε κωδικούς και ονόματα πρόσβασης;

Recommended Posts

Οι ηλεκτρονικές συναλλαγές διευκολύνουν τη ζωή μας σε πολλά, αλλά μας έχουν επιβαρύνει τη μνήμη με πολλά username, pin, κωδικούς, που πρέπει να είναι διαφορετικά μεταξύ τους, πολλά από αυτά δεν τα ορίζουμε εμείς και πρέπει να αλλάζουμε τακτικά, και μάλιστα η κάθε πλατφόρμα έχει διαφορετικές προδιαγραφές στα απαιτούμενα και επιτρεπόμενα σύμβολα, οπότε όλο αυτό γίνεται περίπλοκο. 

Εσείς πώς θυμάστε όλα αυτά τα ονόματα και τα νούμερα; Τα σημειώνετε κάπου; 

Εγώ τον τελευταίο καιρό έχω αρχίσει να μπερδεύω και να ξεχνάω και αναρωτιέμαι αν είναι ασφαλές να τα έχω όλα σε ένα σημειωματάριο σε ένα κρυφό σημείο του σπιτιού. Μέχρι τώρα, έχω σε ένα μέιλ τα στοιχεία για το taxisnet, κωδικοποιημένα σαν επαφές στο κινητό τα πιν των καρτών, και για τα υπόλοιπα βασίζομαι στη μνήμη μου, η οποία όμως με απατά εσχάτως. Έχω ξεχάσει ακόμα και τον κωδικό του μέιλ μου γιατί στις συσκευές που χρησιμοποιώ είμαι μόνιμα συνδεδεμένη. Όταν ήμουν στη δουλειά έμπαινα 1-2 φορές τη μέρα από κοινόχρηστο κι έτσι τον χρησιμοποιούσα, τώρα δεν το κάνω και πραγματικά τον ξέχασα!!! 

Διαφημίσεις

Just now, Έσπερος είπε:

Οι ηλεκτρονικές συναλλαγές διευκολύνουν τη ζωή μας σε πολλά, αλλά μας έχουν επιβαρύνει τη μνήμη με πολλά username, pin, κωδικούς, που πρέπει να είναι διαφορετικά μεταξύ τους, πολλά από αυτά δεν τα ορίζουμε εμείς και πρέπει να αλλάζουμε τακτικά, και μάλιστα η κάθε πλατφόρμα έχει διαφορετικές προδιαγραφές στα απαιτούμενα και επιτρεπόμενα σύμβολα, οπότε όλο αυτό γίνεται περίπλοκο. 

Εγώ τον τελευταίο καιρό έχω αρχίσει να μπερδεύω και να ξεχνάω και αναρωτιέμαι αν είναι ασφαλές να τα έχω όλα σε ένα σημειωματάριο σε ένα κρυφό σημείο του σπιτιού. Μέχρι τώρα, έχω σε ένα μέιλ τα στοιχεία για το taxisnet, κωδικοποιημένα σαν επαφές στο κινητό τα πιν των καρτών, και για τα υπόλοιπα βασίζομαι στη μνήμη μου, η οποία όμως με απατά εσχάτως. Έχω ξεχάσει ακόμα και τον κωδικό του μέιλ μου γιατί στις συσκευές που χρησιμοποιώ είμαι μόνιμα συνδεδεμένη. Όταν ήμουν στη δουλειά έμπαινα 1-2 φορές τη μέρα από κοινόχρηστο κι έτσι τον χρησιμοποιούσα, τώρα δεν το κάνω και πραγματικά τον ξέχασα!!! 

Καταρχήν μπορείς να τα σώσεις και να τα θυμάται ο browser σου, το πιο συνηθισμένο. Aν θες περισσότερη ασφάλεια, υπάρχουν password managers, αρκετοι και δωρεάν, που τα διαχειρίζονται για εσένα και εσύ απλά θυμάσαι το master password.

Just now, Έσπερος είπε:

Υπάρχει μια φοβερή εφαρμογή, λέγεται password. Σου λύνει τα χέρια, αλλά χρειάζεται smartphone.

Just now, Deena είπε:

Υπάρχει μια φοβερή εφαρμογή, λέγεται password. Σου λύνει τα χέρια, αλλά χρειάζεται smartphone.

Έχω smartphone. Δεν την εχω ακουσει. Ειναι ασφαλης ομως; 

Εγώ δεν μένω συνδεδεμένη σε καμία συσκευή γιατί φοβάμαι πως αν μου την κλέψουν θα έχουν πρόσβαση. Οπότε στο facebook και στο mail που μπαίνω κάθε μέρα τα θυμάμαι. Τα πιν από κάρτες επίσης τα θυμάμαι λόγω συχνής χρήσης και προσπαθώ να τα σκέφτομαι σαν χρονολογίες! Οι κωδικοί του web banking είναι το πιο σοβαρό αλλά τους έχω σημειωμένους χωρίς να φαίνεται για ποιο πράγμα είναι. Σε λιγότερο επικίνδυνες σελίδες όπως εδώ ή σε μαγαζιά που παραγγέλνεις κλπ έχω τους ίδιους για να τους θυμάμαι.

Τώρα θυμήθηκα ότι δεν μπορείς να κάνεις log out στο viber και πρόσφατα που άφησα το κινητό μου για επισκευή και έκανα αποσύνδεση από τα πάντα, έσβησα φωτό κλπ, το viber παρέμενε συνέχεια συνδεδεμένο και μου έσπασε τα νεύρα... Στο τέλος συμφιλιώθηκα με την ιδέα ότι τεχνικός (και κάποιος επίδοξος κλέφτης κάποια στιγμή) μπορεί να διαβάσει τα μηνύματά μου... Αν κάποιος ξέρει πώς αποσυνδεόμαστε από το viber ας πει!

Διαφημίσεις

5 ώρες πρίν, Έσπερος είπε:

Έχω smartphone. Δεν την εχω ακουσει. Ειναι ασφαλης ομως; 

Στην εφαρμογή μπαίνεις με κωδικό ή στα πιο σύγχρονα κινητά με αποτύπωμα ή face recognition, το οποίο δεν «σπάει» με τίποτα.

Τα βασικά εγώ τα θυμάμαι από έξω αλλά κάποια συνθηματικά για on line αγορές όλο τα μπέρδευα και με την εφαρμογή αυτή τα συγκέντρωσα όλα.

Just now, little lamb είπε:

΄Άρα πρέπει να θυμάσαι τον κωδικό της εφαρμογής, χαχα`!

Aυτή είναι η λογική αυτών των εφαρμογών: έχεις έναν κωδικό που θυμάσαι και τα υπόλοιπα τα χειρίζεται ο passowrd manager. 

Just now, little lamb είπε:

Ναι καλέ το κατάλαβα! Είπα να αστειευτώ επειδή φαντάζει λίγο οξύμωρο!

Ναι αυτό σκεφτόμουν κι εγώ! Ειμαι σιγουρη οτι αν ηταν να ξεχασω εναν, θα ξεχνουσα αυτον!! 

6 ώρες πρίν, ΑΡΓΚ είπε:

Καταρχήν μπορείς να τα σώσεις και να τα θυμάται ο browser σου, το πιο συνηθισμένο. Aν θες περισσότερη ασφάλεια, υπάρχουν password managers, αρκετοι και δωρεάν, που τα διαχειρίζονται για εσένα και εσύ απλά θυμάσαι το master password.

Ετσι εχω μειλ, fb, dropbox κ τετοια. Δεν μποεω ομως να εχω την τραπεζα, πχ. Και μ αυτον τον τροπο αν δεν τους καταχωρώ συχνα, θα τους ξεχασω κ αν χρειαστει να συνδεθώ απο αλλου ή κανω εκκαθάριση στον browser τι θα γίνει; 

Εχω ξεχασει τον κωδικό μου για το πανεπιστημιακό μειλ που δεν χρησιμοποιω πια, και το μέιλ μου στο σχολικό δίκτυο το οποίο μάλιστα έχω δώσει ως λογαριασμό για ανάκτηση κωδικού iCloud τον οποιο εχω επισης ξεχασει.... Αλλα αυτα θα τα γραψω σε χαρτάκι που θα κρύψω στο γραφειο μου, δεν μπορω αλλο να τρελαινομαι! 

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...