Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ετεροζυγώτης στη μετάλλαξη C677T

Recommended Posts

13 ώρες πρίν, Penny23 είπε:

Έκανες κ αντιπηκτικές μαζι;η μονο Σαλοσπίρ ;ρωτάω γιατί εγω το έκοψα πριν μια βδομάδα και θα γεννήσω την Πέμπτη .απλα ειχα άγχος γ αυτές τις 10 μερες που δεν θα το παιρνα.ειχα αυξημένες αντιστάσεις στις μητριαιες αρτηρίες απο την αυχενική που σταδιακά μετα πέφταν .ειχα κανει κ εξετάσεις θρομβοφιλιας κ ήμουν έτεροζυγη σε μια μετάλλαξη την gpla κατι .αλλα μ ειπε ο γιατρός ότι αυτο απο μονο τ δεν σχετίζεται με θρομβοφιλια π δημιουργεί προβλήματα 

όχι δεν έκανα ενέσεις γιατί είχα μόνο δύο μεταλλάξεις που θεωρούνται πολύ ασφαλείς και ίσως τελικά και τελείως ασύνδετες με τη θρομβοφιλία. απ'ό,τι κατάλαβα αυτή είναι λίγο μια πονεμένή ιστορία και έχει υπάρξει αρκετή εκμετάλλευση και άδικη ταλαιπωρία με ενέσεις σε πολλες γυναίκες. Είχα κ εγώ αυξημένες αντιστασεις προς το τέλος, παρόλο που πρόσεχα πολύ τη διατροφή μου και μάλιστα είχα ξεκινήσει και σχεδόν με υπόταση στην αρχή (γενικά εχωχαμηλή πίεση κι επιδεινώθηκε). Όλες οι  κοπέλες κόβουν τις ενεσεις νωρίτερα, απλώς προγραμματίζεται ο τοκετός σχετικά νωρίς. Το ξέρω γιατί είχαμε στην οικογένειά μας, γι αυτό και ψάχτηκα κι εγώ και πήρα κ τη σαλοσπίρ προληπτικά, αν και ο γιατρός μου είπε ότι οι μεταλλάξεις οι συγκεκριμένες δεν δημιουργούν πρόβλημα.

Διαφημίσεις

1 ώρα πρίν, Έσπερος είπε:

όχι δεν έκανα ενέσεις γιατί είχα μόνο δύο μεταλλάξεις που θεωρούνται πολύ ασφαλείς και ίσως τελικά και τελείως ασύνδετες με τη θρομβοφιλία. απ'ό,τι κατάλαβα αυτή είναι λίγο μια πονεμένή ιστορία και έχει υπάρξει αρκετή εκμετάλλευση και άδικη ταλαιπωρία με ενέσεις σε πολλες γυναίκες. Είχα κ εγώ αυξημένες αντιστασεις προς το τέλος, παρόλο που πρόσεχα πολύ τη διατροφή μου και μάλιστα είχα ξεκινήσει και σχεδόν με υπόταση στην αρχή (γενικά εχωχαμηλή πίεση κι επιδεινώθηκε). Όλες οι  κοπέλες κόβουν τις ενεσεις νωρίτερα, απλώς προγραμματίζεται ο τοκετός σχετικά νωρίς. Το ξέρω γιατί είχαμε στην οικογένειά μας, γι αυτό και ψάχτηκα κι εγώ και πήρα κ τη σαλοσπίρ προληπτικά, αν και ο γιατρός μου είπε ότι οι μεταλλάξεις οι συγκεκριμένες δεν δημιουργούν πρόβλημα.

Μια χαρα λοιπόν .σ ευχαριστώ πολυ για τις πληροφορίες !!η αλήθεια ειναι ότι πλέον ακουω πολυ συχνά για αντιπηκτικές ενέσεις χωρίς καν να έχουν γίνει εξετάσεις θρομβοφιλιας ..

Με την ευκαιρία που άνοιξε ξανά αυτή η συζήτηση να επισημάνω ότι ετεροζυγώτης στη μετάλλαξη του MTHFR είναι περίπου ένας στους επτά Έλληνες (και Ευρωπαίους γενικότερα). ΕΝΑΣ ΣΤΟΥΣ ΕΠΤΑ (ή 15% του πληθυσμού περίπου)!!

Γνωρίζουμε πλέον από πολλές μελέτες της τελευταίας δεκαετίας ότι αυτές οι μεταλλάξεις είναι κλινικά ασήμαντες, δηλαδή όποιος τις έχει δεν κινδυνεύει ούτε από επιπλοκές κύησης, αλλά ούτε και από θρομβώσεις εκτός κύησης.

Άρα γενικά υπάρχει ομοφωνία διεθνώς ότι το MTHFR δε χρειάζεται να ελέγχεται στα πλαίσια ελέγχου θρομβοφιλίας και φυσικά δε χρειάζεται κανενός είδους φαρμακευτική αγωγή εντός ή εκτός κύησης σε όσους βρεθούν να έχουν τη μετάλλαξη.

17 ώρες πρίν, Βασίλειος Χατζηαντωνίου είπε:

Με την ευκαιρία που άνοιξε ξανά αυτή η συζήτηση να επισημάνω ότι ετεροζυγώτης στη μετάλλαξη του MTHFR είναι περίπου ένας στους επτά Έλληνες (και Ευρωπαίους γενικότερα). ΕΝΑΣ ΣΤΟΥΣ ΕΠΤΑ (ή 15% του πληθυσμού περίπου)!!

Γνωρίζουμε πλέον από πολλές μελέτες της τελευταίας δεκαετίας ότι αυτές οι μεταλλάξεις είναι κλινικά ασήμαντες, δηλαδή όποιος τις έχει δεν κινδυνεύει ούτε από επιπλοκές κύησης, αλλά ούτε και από θρομβώσεις εκτός κύησης.

Άρα γενικά υπάρχει ομοφωνία διεθνώς ότι το MTHFR δε χρειάζεται να ελέγχεται στα πλαίσια ελέγχου θρομβοφιλίας και φυσικά δε χρειάζεται κανενός είδους φαρμακευτική αγωγή εντός ή εκτός κύησης σε όσους βρεθούν να έχουν τη μετάλλαξη.

Καλησπέρα σας και σας ευχαριστούμε για τις πληροφορίες !εγω δεν βγήκα ετεροζυγη σε αυτη τη μετάλλαξη αλλα στην gpla807c.καπως ετσι .απλα οταν τις αναλύουν απο κατω στις εξετάσεις όλες τις μεταλλάξεις δεν ειναι κ τόσο ενθαρρυντικά αυτα που γράφουν ειναι η αλήθεια .ολες οι άλλες ηταν φυσιολογικές όπως κ extra που ειχα κανει για πρωτεΐνη s,c,ινωδογονο επισης φυσιολογικές .εγω απο την αυχενική έπαιρνα Σαλοσπίρ λόγω αυξημένων αντιστάσεων στις μητριαιες αρτηρίες και οταν βγήκαν οι εξετάσεις θρομβοφιλιας μου είπαν απλα ότι δεν χρειάζεται να κανω κατι κ ότι αρκεί το Σαλοσπίρ που παιρνω ήδη .απλα επειδή μ είπαν 10 μερες πριν τον τοκετό να την διακόψω ειχα αγχωθεί λιγο μηπως η έλλειψη γι αυτές τις μερες μπορει να προκαλέσει κατι ..

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...