Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Τη βοήθεια σας. Θα μπεί θερμοκοιτίδα! (ισως την 34η εβδομάδα;)

Recommended Posts

12 ώρες πρίν, Indyla είπε:

Καλησπέρα σας,

Νομίζω ότι πρέπει να είμαστε προσεκτικές όσες απαντάμε σε άλλες κοπέλες που είναι έγκυες γιατί η έγκυος -όπως γνωρίζουμε πολλές και από δική μας εμπειρία- είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη σε τόνους που μπορεί να εκληφθούν ως δεικτικοί ή να εμπεριέχουν κάποια επιθετικότητα (αυτό προκύπτει ενίοτε και από παρερμηνείες όπως νομίζω ότι συνέβη εδώ). Επειδή στη δική μου περίπτωση οι πρώτες φορές που ανέβασα πίεση στην εγκυμοσύνη μου ήταν από παρεξηγήσεις με άλλους οι οποίοι είχαν διάθεση για αντιπαράθεση (ή που ο τόνος τους ήταν παρεξηγήσιμος), πλέον όποτε μιλάω σε έγκυο είμαι πολύ προσεκτική και στο ύφος και στο περιεχόμενο των λεγομένων μου. Γενικά καλό είναι να έχουμε στο νου μας ότι όταν αλληλεπιδρούμε με μία έγκυο αλληλεπιδρούμε κατά μία έννοια και με και το μωρό της.

Πολλες φορες δεν ξερω πως θα πω κατι. Νιωθω οτι πρεπει να ταρακουνησω αλλα πρεπει να το κανω ευγενικα. Δυστυχως υπαρχουν περιπτωσεις που ειναι δυσκολες, υπαρχει αγνοια κ πρεπει λιγο να ξεκουνησεις τον αλλον να ψαχτει. Δεν ειναι λιγες κ οι φορες που αναρωτιεμαι αν πρεπει να απαντησω η οχι αλλα η συνειδηση μου σε καποιον που ισως "κινδυνευει" δεν με αφηνει. Πραδειγμα γιατρου που ελεγα αρχικα να μην μιλησω αλλα η καρδια δεν μου πηγαινε. Τελικα αναγκαστικα να πω λεπτομερειες αλλ το μονο που τελικα ενοιαζε ηταν αν κανει αναιτιες καισαρικες. Ενιωσα πολυ χαζη τελικα.. τελοσπαντων, ειμαι εκτος θεματος. Το κοριτσι μας απο τα δεδομενα που εχει δεν πρεπει να ανησυχει (οσο γινεται). Το μωρακι της ειναι μια χαρα στο βαρος του και ολα θα πανε καλα.

12 ώρες πρίν, Indyla είπε:

Καλησπέρα σας,

Νομίζω ότι πρέπει να είμαστε προσεκτικές όσες απαντάμε σε άλλες κοπέλες που είναι έγκυες γιατί η έγκυος -όπως γνωρίζουμε πολλές και από δική μας εμπειρία- είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη σε τόνους που μπορεί να εκληφθούν ως δεικτικοί ή να εμπεριέχουν κάποια επιθετικότητα (αυτό προκύπτει ενίοτε και από παρερμηνείες όπως νομίζω ότι συνέβη εδώ). Επειδή στη δική μου περίπτωση οι πρώτες φορές που ανέβασα πίεση στην εγκυμοσύνη μου ήταν από παρεξηγήσεις με άλλους οι οποίοι είχαν διάθεση για αντιπαράθεση (ή που ο τόνος τους ήταν παρεξηγήσιμος), πλέον όποτε μιλάω σε έγκυο είμαι πολύ προσεκτική και στο ύφος και στο περιεχόμενο των λεγομένων μου. Γενικά καλό είναι να έχουμε στο νου μας ότι όταν αλληλεπιδρούμε με μία έγκυο αλληλεπιδρούμε κατά μία έννοια και με και το μωρό της.

Lotus flower Valley συμμερίζομαι απόλυτα την ανησυχία σου γιατί τα συμπτώματα που περιγράφεις τα πέρασα κι εγώ. Από την άλλη εγώ δεν έφτασα (ούτε καν πλησίασα) την εβδομάδα σου και το μωρό μου γεννήθηκε με πολύ χαμηλό βάρος. Οπότε νομίζω πως πράγματι -όπως είπαν και οι άλλες φίλες- μπορείς να ηρεμήσεις. Η δική μου εντύπωση από αυτά που διάβασα είναι ότι ο γιατρός σου δεν χειρίζεται καλά το θέμα της ψυχολογίας σου. Δεν λέω ότι πρέπει να σου χαϊδεύει τ᾽ αυτιά αλλά θα μπορούσε να είναι πιο συγκεκριμένος σε αυτά που σου λέει. Άλλωστε υπάρχουν στατιστικά που είναι διεθνώς παραδεκτά (π.χ. τα ποσοστά βιωσιμότητας ανάλογα με την ηλικία κύησης). Η ΜΕΝΝ δεν είναι μία ευχάριστη εμπειρία αλλά με την κατάλληλη στήριξη από το περιβάλλον σου θα τα πας μια χαρά. Επίσης καλό είναι να τα έχεις καλά με το προσωπικό εκεί (γιατρούς και νοσηλευτές) οπότε επιστράτευσε όλη σου την ευγένεια και μην ξεχνάς να τους πηγαίνεις που και που κανένα κέρασμα. Και βάλε και τον γιατρό σου να ενημερώνεται γιατί αυτός θα καταλαβαίνει καλύτερα το πως εξελίσσονται τα πράγματα για το μωράκι σου. Που θα εξελιχθούν μία χαρά να είσαι σίγουρη. Καλή γέννα και με το καλό να το πάρεις αγκαλιά!

Διαφημίσεις

ο γραπτός λόγος νομίζω μεταφέρει μόνο ένα 15% από όλα αυτά που θα μεταφέραμε εάν μιλούσαμε μεταξύ μας... ενώ ανάποδα, το διαδίκτυο φουσκώνει τις προσδοκίες μας για κατανόηση και καλή επικοινωνία ("θα τα πω εδώ επιτέλους και θα με καταλάβουν και θα με βοηθήσουν").  Ναι, μας βοηθάει το διαδίκτυο, αλλά ο συνδυασμός αυτός είναι σε κάποιες περιπτώσεις ένα οξύμωρο που αρκετά πιθανό να οδηγεί καποιες φορές σε παρερμηνείες! Εγώ άλλο εννοούσα με την δημοσίευσή μου και άλλο τελικά πέρασε! θα συνεννοηθώ όμως εγώ με την μανούλα για να είναι πιο κατανοητό το τι εννοούσα.  

Όλα είναι οκ. Κάθε απάντηση είναι μορφή ενδιαφέροντος και φυσικά τονίζω πως ο γραπτός λόγος όταν διαβάζεται για παράδειγμα από εμένα ανάλογα με την φόρτιση της δεδομένης στιγμης φιλτραρεται. Στην προσωπική μας επαφή μπορεί να γίνει το ίδιο αλλά μας δίνεται η ευκαιρία να ξανά αναλύσουμε με τον εκάστοτε άνθρωπο τι καταλαβαμε τι νιώσαμε και να το βρούμε.  Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα ενημερωθω  για το μωράκι εφόσον θα το γεννήσω.  Ευχαριστώ για κάθε απάντηση για κάθε γυναίκα ξεχωριστά που αφιέρωσε χρόνο. Να ευχηθώ σε ετοιμογεννες αλλά και μανούλες που αγωνίστηκαν ήδη σκληρά μονο το καλύτερο.  

• 3 χρόνια μετά...
On 25/2/2019 at 11:20 ΠΜ, mama16 είπε:

Μην ανησυχείς κοπέλα μου όλα καλά θ πάνε.. Στο λέω από προσωπική άποψη γιατί η κόρη μου γεννήθηκε πρόωρα την 34η εβδομάδα λόγω ενδομήτριας καθυστέρησης ανάπτυξης. Όλοι οι γιατροί έλεγαν ότι θα μου το πάρουν στην 34η εβδομάδα γιατί είναι ακριβώς σαν ένα τελειομηνο μωρό απλά του λείπει βάρος. Γεννήθηκε 1,5 κιλό κ έμεινε 23 μέρες στην θερμοκοιτίδα. Μόνο την πρώτη εβδομάδα είχε οξυγόνο κ μετά απλά την κρατούσαν για να πάρει το επιθυμητό βάρος. Ούτε κάποια λοίμωξη πέρασε ούτε πισωγυρισματα είχε. Οπότε μην φοβάσαι αυτήν η εβδομάδα είναι πολύ καλή σε θέμα επιβίωσης. Αφού ξέρουν ότι θα γεννήσεις πρόωρα σου έκαναν ενέσεις κορτιζόνης για να βοηθήσουν τα πνευμονακια?? Είσαι μακριά από Αθήνα??

Κορίτσι μου καλησπέρα διάβαζα τώρα το θέμα γιατί έχω ένα μπέμπη σε θερμοκοιτίδα και σήμερα δεν είχε πάρει καθόλου βάρος από χθες … είναι φυσιολογικό αυτό ; Ανησυχώ τόσο πολύ!

4 ώρες πρίν, Μary18v είπε:

Κορίτσι μου καλησπέρα διάβαζα τώρα το θέμα γιατί έχω ένα μπέμπη σε θερμοκοιτίδα και σήμερα δεν είχε πάρει καθόλου βάρος από χθες … είναι φυσιολογικό αυτό ; Ανησυχώ τόσο πολύ!

Καλησπέρα και να σου ζήσει το μωράκι σου. Μην αγχώνεσαι γλυκειά μου όλα καλά θα πάνε... Είναι φυσιολογικό όχι μόνο να είναι στάσιμα άλλα κ να χάσουν βάρος. Συνήθως μετά τη γέννηση χάνουν και μετά ξανά χάνουν όταν βγαίνει ο όρος και μπορεί τη μια μέρα να μην παίρνει καθόλου κ μετά την επόμενη να φαίνεται ότι πήρε αρκετό κλπ. 

Πόσο γεννήθηκε? Είστε μέρες στην θερμοκοιτίδα?

Διαφημίσεις

• 2 εβδομάδες μετά...
On 19/8/2022 at 5:49 ΜΜ, mama16 είπε:

Καλησπέρα και να σου ζήσει το μωράκι σου. Μην αγχώνεσαι γλυκειά μου όλα καλά θα πάνε... Είναι φυσιολογικό όχι μόνο να είναι στάσιμα άλλα κ να χάσουν βάρος. Συνήθως μετά τη γέννηση χάνουν και μετά ξανά χάνουν όταν βγαίνει ο όρος και μπορεί τη μια μέρα να μην παίρνει καθόλου κ μετά την επόμενη να φαίνεται ότι πήρε αρκετό κλπ. 

Πόσο γεννήθηκε? Είστε μέρες στην θερμοκοιτίδα?

1740 γεννήθηκε κ σήμερα είμαστε 22 μέρες ❤️

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...