Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ερπης στα χειλη;

sweety**

Recommended Posts

καλησπερα σας! βγαζω κατα διαστηματα στα χειλη κατι σα σπυρακια που μαζευουν πυον και με τσουζουν..μπορει να ειναι δυο τρια...δεν ξερω αν ειναι ερπητας...διοτι δεν μεγαλωνει οπως συνηθως εχω ακουσε γινεται στο συγκεκριμενο σπυρι..ειχα βγαλω γυρω στα δυο χρονια...και ξαφνικα παλι σημερα...το θεμα μου ειναι αν ειναι ερπητας τοτε κολλαει..αν ναι ειναι στανταρ οτι κολλαει?τον αντρα μου δν τον εχω κολλησει ...το πιο σημαντικο μου θεμα ειναι οτι ο μικρος μου ερχεται συνεχεια να με φιλησει η ολο μου βαζει την πιπιλα του στα χειλη μου κτλ.. και δεν μπορω να το αποφυγω..το ιδιο εκανε και σημερα και τωρα το μεσημερι αισθανθηκα οτι κατι με ενοχλουσε στα χειλη μου και βλεπω αυτα τα σπυρακια...φοβαμαι αν κολλαει μηπως τον κολλησα ...η πως τον κολλησω....τι ξερετε για αυτο??

Διαφημίσεις

Ο έρπης κολλαει δυστυχως.Βαλε βαμβάκι με οινόπνευμα στα χείλη και αγόρασε τα επιθέματα έρπητα της compeed.Σε εμένα έκαναν δουλίτσα αφού δεν τον άφηναν εκτεθειμένο και δεν είχα φόβο να με ακουμπήσει ο μπεμπουλης μου.

σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου!μεχρι ομως να εκδηλωθει δεν ειχες καποιο επιθεμα...δεν κολλαει πριν εμφανιστει??εννοω οτι λιγη ωρα πριν εμφανιστει το μωρο μπορει να σε ακουμπησει...επισης ειναι απαραιτητο να κολλησει καποιος ?ο συζυγος δεν εχει κολλησει ποτε...

Ο ερπης κολλάει δυστυχώς και σε μωρά μπορεί να είναι κι επικίνδυνος... Δεν θέλω να σε τρομαξω αλλά πρέπει να είσαι ιδιαίτερα προσεκτική. Πάντως έχω την εντύπωση ότι περισσότερο κολλάει όταν σκάνε οι φουσκαλες. 

το ξερω και το εχω στο μυαλο μου..αλλα δεν ειχα καποιο σημαδι...μεσα σε λιγο χρονικο διαστημα ανακαλυψα οτι ειχε βγει ενω νωριτερα μου εβαζε στο στομα μου το κουταλι του...δεν μπορω να τον αποφευγω σε ολα αυτα συνεχεια...βεβαια απο την στιγμη που τα ειδα δεν παω κοντα του...το θεμα ειναι το πριν..μηπως ειχαν βγει οι φουσκαλες και δεν με ειχαν τσουξει ακομα??επισης εχουν αρχισει ηδη να υποχωρουν...

Διαφημίσεις

υπάρχει μια κρέμα που είναι πολυ καλή, λέγεται fenivir ! πολύ μικρό σωληνάριο. 

Με το που νιώσεις το γαργάλημα στο σημείο, θα βάζεις κατευθείαν. 

"Tingling on or near the lips is usually a warning sign that the cold sores of recurrent oral herpes are about to appear in one to two days."

Herpes is most contagious when sores are open and wet, because fluid from herpes blisters easily spreads the virus. But herpes can also “shed” and get passed to others when there are no sores and your skin looks totally normal.

Because the virus dies quickly outside the body, you can’t get herpes from hugging, holding hands, coughing, sneezing, or sitting on toilet seats.

https://www.plannedparenthood.org/learn/stds-hiv-safer-sex/herpes

με το που το καταλαβαινω βαζω κεραλοιφη!!..υποχωρει πολυ γρηγορα...βεβαια και οταν δεν εβαζα τιποτα παλι δεν διαρκουσε πολυ ουτε μεγαλωνε...για αυτο δεν ειμαι και σιγουρη για το τι ειναι...επισης εχω την ταση να τρβαω πετσουλες απο τα χειλη μου με τα δοντια και  τους δημιουργω πληγες...και συνηθως μετα εμφανιζονται φουσκαλιτσες...

8 ώρες πρίν, sweety** είπε:

με το που το καταλαβαινω βαζω κεραλοιφη!!..υποχωρει πολυ γρηγορα...βεβαια και οταν δεν εβαζα τιποτα παλι δεν διαρκουσε πολυ ουτε μεγαλωνε...για αυτο δεν ειμαι και σιγουρη για το τι ειναι...επισης εχω την ταση να τρβαω πετσουλες απο τα χειλη μου με τα δοντια και  τους δημιουργω πληγες...και συνηθως μετα εμφανιζονται φουσκαλιτσες...

Εγώ έχω επιχείλιο έρπητα. Την πρώτη μέρα μοιάζει με ενωμένες φουσκιτσες χωρίς πύον που φαγουριζουν πολύ κ έχουν την τάση να επεκτείνονται. Αν ενδώσεις γίνονται πληγές. Ανακούφιση εκτός απ τις αλοιφές φέρνει και το βιταμ!

Καλύτερα να σε δει δερματολόγος για να ξέρεις τι σου συμβαίνει! 

Ο ερπητας είναι μεταδοτικος δυστυχως, παίρνω όσες προφυλάξεις μπορώ και πάλι με τρώει το άγχος μην κολλήσει το μωρό! 

11 hours ago, Mama_Anesti_ said:

Εγώ έχω επιχείλιο έρπητα. Την πρώτη μέρα μοιάζει με ενωμένες φουσκιτσες χωρίς πύον που φαγουριζουν πολύ κ έχουν την τάση να επεκτείνονται. Αν ενδώσεις γίνονται πληγές. Ανακούφιση εκτός απ τις αλοιφές φέρνει και το βιταμ!

Καλύτερα να σε δει δερματολόγος για να ξέρεις τι σου συμβαίνει! 

Ο ερπητας είναι μεταδοτικος δυστυχως, παίρνω όσες προφυλάξεις μπορώ και πάλι με τρώει το άγχος μην κολλήσει το μωρό! 

σε ευχαριστω για την απαντηση..ο συζυγος σου εχει κολλησει??ο δικος μου δεν εχει βγαλει ποτε κατι 4 χρονια τωρα! ειναι φορεας δλδ?

4 ώρες πρίν, sweety** είπε:

σε ευχαριστω για την απαντηση..ο συζυγος σου εχει κολλησει??ο δικος μου δεν εχει βγαλει ποτε κατι 4 χρονια τωρα! ειναι φορεας δλδ?

Όχι δεν έχει κολλησει. Βασικά όταν νιώθω πως θα βγάλω ερπη είμαι πολύ προσεκτική. Ούτε απ το ίδιο ποτήρι δεν πινουμε νερό.

Διαφημίσεις

• 1 month later...

Καλησπέρα κ απο εμένα. Να επαναφέρω το θέμα. Διαβάζω πολλά για τον επιχειλιο ερπη.

Άλλοι λένε πως μεταφέρεται ακόμα κ από ποτήρι κ άλλοι λένε πως ο ιός πεθαίνει έξω από το σώμα. Δεν ξέρω τι να πιστέψω.

Οπως κ να έχει, έχω βγάλει ερπη (όχι πρώτη φορά) κ έχω ένα μωράκι 10 μηνών. Προσέχω πολύ, φοράω μάσκα, πλένω χέρια κτλ.

Εδώ κ μέρες βάζω μια αλοιφή που λέγεται herpatch Herpes ενώ παράλληλα θηλάζω. Η αλοιφη βοηθάει στην επούλωση κ δημιουργει ένα στρωμα πάνω στον ερπη όπως τα επιθέματα. Έψαξα στο e lactancia εάν επηρεάζει τον θηλασμό κ δεν βρήκα κάτι σχετικο. Έχω αγχωθεί μήπως δεν πρέπει να την χρησιμοποιώ όσο θηλάζω αλλά δεν το σκέφτηκα νωρίτερα. Την βάζω εδώ κ 3 μέρες.. Στις οδηγίες λέει μόνο ότι πρέπει να ρωτήσεις τον γιατρό.. Αλλά ποιος γιατρός θα ξέρει να μου πει.. Αμφιβάλω.. 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

On 10/4/2019 at 6:25 ΜΜ, ZoeH είπε:

Καλησπέρα κ απο εμένα. Να επαναφέρω το θέμα. Διαβάζω πολλά για τον επιχειλιο ερπη.

Άλλοι λένε πως μεταφέρεται ακόμα κ από ποτήρι κ άλλοι λένε πως ο ιός πεθαίνει έξω από το σώμα. Δεν ξέρω τι να πιστέψω.

Οπως κ να έχει, έχω βγάλει ερπη (όχι πρώτη φορά) κ έχω ένα μωράκι 10 μηνών. Προσέχω πολύ, φοράω μάσκα, πλένω χέρια κτλ.

Εδώ κ μέρες βάζω μια αλοιφή που λέγεται herpatch Herpes ενώ παράλληλα θηλάζω. Η αλοιφη βοηθάει στην επούλωση κ δημιουργει ένα στρωμα πάνω στον ερπη όπως τα επιθέματα. Έψαξα στο e lactancia εάν επηρεάζει τον θηλασμό κ δεν βρήκα κάτι σχετικο. Έχω αγχωθεί μήπως δεν πρέπει να την χρησιμοποιώ όσο θηλάζω αλλά δεν το σκέφτηκα νωρίτερα. Την βάζω εδώ κ 3 μέρες.. Στις οδηγίες λέει μόνο ότι πρέπει να ρωτήσεις τον γιατρό.. Αλλά ποιος γιατρός θα ξέρει να μου πει.. Αμφιβάλω.. 

Kακώς δεν έχεις ρωτήσει το γιατρό σου, μεταδίδεται από ποτήρια, κοινές πετσέτες κλπ και είναι πολύ επικίνδυνος για τα μωρά. Αρα πολύ σωστά παίρνεις προφυλάξεις, μια χαρά το αντιμετωπίζεις.

Λογικά, λόγω του ότι η απορρόφηση είναι περισσότερο τοπική δε θα πειράζει να τη χρησιμοποιείς. Αλλά δεν είμαι γιατρός. Αν αντέχεις πριν βάλεις την κρέμα βάζε καθαρό οινοπνευμα πάνω στον ερπη, τον καίει κ ξεραίνεται πιο γρηγορα κ δε θα χρειαστεί να τη χρησιμοποιήσεις πολλές μέρες. Επίσης, αν βγάζεις συχνά μπορείς να παίρνεις συστηματικά βιταμίνες β που ενισχύουν το νευρικό συστημα στο οποίο υπάρχει σε λανθάνουσα μορφή ο ιός κ μόλις εξασθενήσει το ανοσοποιητικό εμφανίζεται. 

Πολύ σωστά ο επιχείλιος έρπης βρίσκεται στο 

6 ώρες πρίν, Lenia16 είπε:

νευρικό σύστημα στο οποίο υπάρχει σε λανθάνουσα μορφή ο ιός κ μόλις εξασθενήσει το ανοσοποιητικό εμφανίζεται. 

Επίσης, είναι σχετικά συνήθης και δεν είναι κάτι τραγικό για έναν ενήλικα. Ωστόσο, τα μωρά είναι πολύ ευάλωτα στον ιό και δε θα πρέπει να έρθουν σε επαφή! Καλό είναι επίσης να προφυλάσσουμε και τα λοιπά μέλη της οικογένειας, που δε φέρουν τον ιό. Οπότε δε θα πρέπει να μένουμε άνευ θεραπείας. Με την πρώτη ενόχληση εφαρμόζουμε αγωγή και τηρούμε κανόνες υγιεινής. Από όσο γνωρίζω η χρήση των αντιικών επιθεμάτων/κρεμών/χαπιών με δραστική ουσίες τις ασικλοβίρη και πενσικλοβίρη επιτρέπονται και κατά την κύηση και κατά την γαλουχία. Εγώ χρησιμοποίησα και στις δύο περιπτώσεις, με την σύμφωνη γνώμη του γυναικολόγου μου. Στο e-lactancia πέρα από την εμπορική ονομασία του σκευάσματος, να βάζετε προς αναζήτηση την δραστική ουσία. Acyclovir και penciclovir αναφέρονται ως very low risk. Οι γυναικολόγοι γνωρίζουν σχετικά. Πάντα να ρωτάτε τον ιατρό σας!

Προσέχω πολύ, φοράω μάσκα, πλένω χέρια κτλ.

Και η κρέμα στο πάσχον σημείο να εφαρμόζεται με μπατονέτα, όχι με τα δάχτυλα.

Και ένα tip: Κάπου είχα διαβάσει για τη δράση της κρυοθεραπείας. Δηλαδή με την πρώτη ενόχληση και πριν εκδηλωθεί η αλλοίωση (μετά δεν έχει νόημα) την εφαρμογή κρύου επιθέματος στην περιοχή. Πχ εφαρμόζουμε ένα μεταλλικό κουτάκι αναψυκτικού καλά παγωμένου, τυλιγμένο σε ύφασμα, στην πάσχουσα περιοχή. Για όσο περισσότερο και όσο συχνότερα μπορούμε. Στόχος είναι παγώνοντας την περιοχή, να ανασταλεί η δράση του ιού. Πιστεύω δεν χάνει κανείς να το δοκιμάσει συνδυαστικά με την φαρμακευτική αγωγή. Σε εμένα αρκετές φορές, φαίνεται να λειτούργησε. Δεν εμφανίστηκε αλλοίωση ή εμφανίστηκε περιορισμένη σε έκταση και σε ένταση και η περιοχή επανήλθε συντομότερα.

• 2 months later...

Γειά σας και πάλι από διακοπές... Το ευχαριστήθηκα αυτό το 4 ήμερο τα παιδιά μου ειναι πρώτα στα ταξίδια... 

Ήσυχα ακούραστα και χαμογελαστά... Και εγώ το ίδιο!!! 

Λοιπόν εγώ φέρνω κομμώτρια στο σπίτι και πάνω ρίζα κάθε μήνα και κάθε 3μηνο ανταύγειες. Όταν έρχεται η ώρα για τις ανταύγειες αγκομαχω γιατί κάνουμε 3 ώρες αλλά αναγκαίο κακό.. 

Όσο για μακιγιάζ, ναι μακιγιαρομαι, φυσικά όμως. Μέικ απ, ρουζ, λιγο μολύβι χειλιών και λίγο ματιών. Αυτά ειναι τα βασικά μου.. 

Όσο για τα ρούχα και τις επιλογές.. Εξαρταται... Πχ της αγόρασα πέδιλα να φοράει με τα φορέματα και τι τράβηξα θε μου γιατί ήθελε να τα φοράει με κάλτσα. Η γιατί ήθελε να φοράει τα αθλητικά της. Έλεος φόρεμα με αθλητικά... Οποτε της έλεγα η φόρεμα με πέδιλα η αθλητικά με κάτι άλλο. Έγινε μια μάχη μερικές φορές αλλά τελικά την έπεισα. Της έλεγα συνέχεια ότι δεν πάει. Τώρα από μόνη της πάει και βάζει πέδιλα όταν διαλέγει φόρεμα. Εντάξει ναι να δίνουμε επιλογές αλλά όχι να τα αφήνουμε να κυκλοφορούν και σα καραγκιοζακια. 

Εγώ θυμάμαι την ανιψιά μου στο γάμο μου που τους έκανε άνω κάτω γιατί δεν ήθελε να ντυθεί πιο καλά και ήρθε με φορμες και την άφησαν. Ε οκ ήταν για γέλια. Ήταν 10 τότε. Οκ άμα είναι ένα 10χρονο να έχει άποψη για όλα εγώ προσωπικά δε συμφωνώ, αλλά αυτή ειναι η δική μου γνώμη. Ας πούμε έχω φιλή που ο γιος της διαλέγει και που θα πάνε βόλτα. Οκ... Άμα με κάνει ότι θέλει το μικρό... Την κάτσαμε.. Γιατί σήμερα επιλέγει τι θα βάλει κι ας μην ταιριάζει και ειναι για γέλια, επιλέγει που θα πάμε βόλτα πχ κούνιες και όχι αλλού - να δεις πως κάνουν ορισμένα όταν είναι σε καφετέρια - πρέπει να τους δώσεις κινητό ξέρω γω για να ησυχάσουν.. Μετά τι? Θα επιλέγουν και τι θα φάνε τι θα διαβάσουν... Μερικά πράγματα δεν είναι επιλογή. Αλλά οκ ειναι η δική μου άποψη. Ο κάθε γονέας το μεγαλώνει όπως θέλει το παιδί του. 

Ίσως ανοίγω μεγάλο θέμα αλλά παρατηρώ πως πολλοί νέοι γονείς όχι πως δεν ασχολούνται αρξετα ίσα ίσα αλλά έχουν δώσει πολύ μεγάλη βαρύτητα στα θέλω του παιδιού. Οκ.. Αρκεί να μη ξεφύγουμε όλα θέλουν μέτρο.. Υπάρχει και το πρέπει.. Γενικώς βλέπω πολλά παιδάκια λασκα και είναι μεγαλωμένη έτσι από μικρά κι αμα μεγαλωσουν δύσκολα μαζεύονται. Στη λένε κιόλας. Εγώ πχ που είμαι καθηγήτρια, έχω συναστησει αρκετα παιδιά που ειναι αυθαδικα. Όχι η πλειοψηφία ευτυχώς αλλά είναι αρκετα. Παλιά δε θυμάμαι να σήκωναμε κεφάλι μπροστά στους δασκάλους μας και να αντιδραμε πχ πολλές ασκήσεις βάλατε δε θα τις κάνω όλες. Θα επιλέξω ποιες θα κανω είναι σα να σου λένε και οι γονείς από πίσω σιγονταρουν. Νομίζω κάπου κάτι έχουμε χάσει. Αλλά νομίζω ανοίγω μεγάλη σελίδα. 

Εγώ συγκριτικά με αυτά που βλέπω πλέον και ακούω νομίζω πως είμαι λιγάκι αυστηρή και αμετάκλητη σε κάποια θέματα τα βασικά κυρίως. Βάζω όρια έχουμε κανόνες κοκ. Μαλωνω.. Αλλά το μαλωμα έχει διαφορά. Η φίλη μου τον μαλώνει χαδιαρικα και μετά από λίγο τον χαϊδεύει. Δεν ξέρω, έχει τύψεις? Εγώ πάντως αν πω όχι, είναι όχι. Αντέχω και την τσιριδα και τη φωνή. Δε φωνάζω ποτέ.. Λέω όχι και το εννοώ. Θα βάλεις αυτά τα πέδιλα γιατί αυτά έχουμε και γιατί μετά φορέματα δεν ταιριάζουν οι κάλτσες δεν είσαι τουρίστας ούτε τα αθλητικά. Αν δε σου αρέσει βάλε αθλητικά με σετ. Αν πάλι δε σου αρέσει θα κάτσεις σπίτι ντυμένη όπως σου αρέσει. Δεν υπάρχει δε θέλω να φάω φακές. Αυτό έχουμε. Κι αν δε σου αρέσει θα μείνεις νηστικη. Εκτός βέβαια αν ειναξ άρρωστη και εκεί την ακνω τα χατηρια.. Δεν υπάρχει επιλογή στον ύπνο. Αν δε θέλεις να κοιμηθείς δεν υπάρχει πρόβλημα αλλά στο σαλόνι δε θα μείνεις, είναι αργά και πρέπει να ξαπλώσεις. Αν θέλεις πάρε ένα παραμύθι να χαζέψεις η τον αρκούδο σου αγκαλιά. Δεν υπάρχει επιλογή στις εξόδους μας. Ναι θα πάμε στις κούνιες αλλά μετά θα κάτσουμε σε εκείνη την ταβέρνα να φάμε όλοι μαζί κι ας βαρεθείς λιγάκι αν δεν έχεις παρέα. Είναι λογικό. Αλλά η μαμά και ο μπαμπας θέλουν να κάνουν κι εκείνοι κάτι που τους ευχαριστεί. Δεν υπάρχει επιλογή στα παιχνίδια σας. Τα έχετε κοινά. Θα αφήσεις και την αδερφή σου να παίξει αλλιώς η μαμά τα μαζεύει και δε θα παίξει Καμμια. Γενικα προωθώ μια λογική και μια ισορροπία όσο γίνεται. Όπως δε θα την άφηνα να βγει έξω με τις πυτζάμες η τις παντόφλες έτσι δε θα της δώσω επιλογή να φορέσει κάτι που δεν ταίριαζει. Αντικειμενικά. 

Τώρα τι να σου πω Εσπερο οι απόψεις διίστανται. Οσο για τα καλτσακια εντάξει εκεί δε με νοιάζει αν δεν ταιριάζουν. Τα τσεκάρω βέβαια και της εξηγώ.. Τις προάλλες μες στον καύσωνα μου φόρεσε μέσα στο σπίτι κάλτσες χοντρές και σκούφο. Θα σκάσεις της λέω όχι λέει αυτά βάλω. Θα ιδρώσεις της λέω όχι αυτά βάλω. Ε την άφησα κι εγώ ίδρωσε τα έβγαλε μετά από λίγο. Είδες που η μαμά έχει δίκιο? Να την ακούς τη μαμά. Τώρα αισθητική για τα φορέματα με τα αθλητικά δεν έχει αναπτύξει, τηξς δίνω ομως παραδείγματα κι εμένα. Να κοιτα τι ωραία πεδιλακια φοραει η μάμα, κανει ζέστη με κάλτσες, η κοίτα ο μπαμπάς που φοράει σορτς με αθλητικά. Σε ανύποπτο χρόνο όμως όχι την ώρα της κρίσης.. Εκείνη τα επεξεργαζεται, προφανώς γιαυτό δε μου χει κάνει πολλά νούμερα γενικώς. Κι όταν πάμε για ψώνια της διαλέγω 3 κομμάτια και την αφήνω από αυτά τα 3 να διαλέξει. 

Το ίδιο θα κάνω και τώρα με το σχολείο. Θα διαλέγει ανάμεσα σε 3 συνδυασμούς. Επιλογή είναι. Καθοδηγουμενη μεν αλλά επιλογή.. 

Επεξεργάστηκαν by Nefeli2014

Διαφημίσεις

• 1 χρόνο μετά...

Κορίτσια πριν λίγη ώρα (αφού με ακούμπησε ο μικρός στα χείλη ρωτώντας τι είναι αυτό) πήγα στον καθρέφτη κ διαπίστωσα ότι στα χείλη μου έχω μια πληγή (δλδ όχι πληγή, σαν αιμάτωμα περισσότερο γιατί το ακούμπησα με τα χέρια κ δεν είναι τραχύ, δεν διακρίνεται καθόλου ακουμπώντας απ' τα χείλη). Στα χείλη σε εκείνο το μέρος νιώθω ένα ελαφρύ μούδιασμα αλλά όχι πόνο και τέτοια. Δεν έχω βγάλει όμως ποτέ στα χείλη έρπη κ δεν ξέρω πως είναι. Παίζει να είναι κάτι τέτοιο κ με ακούμπησε ο μικρός κ πιο μπροστά τους είχα φίλησει κιόλας? Να βάλω καμία κρέμα zovirax η δεν κάνει αν δεν είναι έρπης. Χθες κάποια στιγμή με είχε χτυπήσει ο μικρός με το κεφάλι αλλά δεν είχα δει να βγάζω κάτι. Να χτύπησα στον ύπνο κ να είναι χτύπημα η είναι έρπης? Στα αρχικά στάδια τι συμπτώματα έχει?

@mama16 στα αρχικά στάδια έχει αυτό το χαρακτηριστικό μυρμήγκιασμα-φαγούρισμα του έρπητα. Δεν πειράζει να βάλεις κρέμα για έρπη αν δεν είναι (αν είναι όμως πολύ καλύτερα νωρίς εφαρμογή). Μπορείς να βάλεις τοπικά στο σημείο με μια μπατονέτα, μια φορά και να το παρακολουθήσεις. Αργότερα κι αναλόγως την πορεία, ρωτάς και έναν φαρμακοποιό το βλέπεις κι εσύ και κρίνεις. Επίσης μπορείς να δοκιμάσεις και κρυοθεραπεία στο σημείο. Παγάκι ή κουτάκι αναψυκτικό, με πετσετούλα γύρω. Εφαρμόζεις στο σημείο και το κρατάς όσο μπορείς. Στον έρπη μπορεί να αναστείλει την εκδήλωση. Και οίδημα-μώλωπας όμως να είναι, κακό δεν κάνει το κρύο επίθεμα.

Έβγαλε κάποιος στο σπίτι έρπη; Μήπως έτσι το εντοπίσεις ή το αποκλείσεις.

Επίσης προσέχεις να μην έρθει σε επαφή το σημείο με κάποιον άλλο, μέχρι να δεις τι είναι. Αλλά γενικά μην ανησυχείς τώρα με το παιδί που ακούμπησε. Αν είναι έρπης, όταν σκάσει και γίνει έλκος, τότε είναι πιθανή η μετάδοση του ιού.

πρίν από 9 λεπτά , samsympan είπε:

@mama16 στα αρχικά στάδια έχει αυτό το χαρακτηριστικό μυρμήγκιασμα-φαγούρισμα του έρπητα. Δεν πειράζει να βάλεις κρέμα για έρπη αν δεν είναι (αν είναι όμως πολύ καλύτερα νωρίς εφαρμογή). Μπορείς να βάλεις τοπικά στο σημείο με μια μπατονέτα, μια φορά και να το παρακολουθήσεις. Αργότερα κι αναλόγως την πορεία, ρωτάς και έναν φαρμακοποιό το βλέπεις κι εσύ και κρίνεις. Επίσης μπορείς να δοκιμάσεις και κρυοθεραπεία στο σημείο. Παγάκι ή κουτάκι αναψυκτικό, με πετσετούλα γύρω. Εφαρμόζεις στο σημείο και το κρατάς όσο μπορείς. Στον έρπη μπιρεί να αναστείλει την εκδήλωση. Και οίδημα-μώλωπας όμως να είναι κακό δεν κάνει το παγωμένο επίθεμα.

Έβγαλε κάποιος στο σπίτι έρπη; Μήπως έτσι το εντοπίσεις ή το αποκλείσεις.

Επίσης προσέχεις να μην έρθει σε επαφή το σημείο με κάποιον άλλο, μέχρι να δεις τι είναι. Αλλά γενικά μην ανησυχείς τώρα με το παιδί που ακούμπησε. Αν είναι έρπης, όταν σκάσει και γίνει έλκος, τότε είναι πιθανή η μετάδοση του ιού.

Τώρα αυτό τον καιρό δεν έχει βγάλει κανείς. Αλλά είχα κολλήσει στα γεννητικά όργανα πριν από λίγο καιρό από στοματικό νομιζω γιατί είχε βγάλει ο άντρας μου στον ουρανίσκο κ δεν το ήξερα. Οπότε τον ιό τον έχω στον οργανισμό. Θα βάλω αν είναι κ μακάρι να μην είναι!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...