Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Σας κάνουν μετρήσεις στον υπερηχο;

Recommended Posts

Κορίτσια όταν πάτε για έναν απλό υπερηχο στον γυναικολόγο σας σας δίνει χαρτί με μετρήσεις του μωρού;; Ο δικός μου κάνει αρκετεσ μετρήσεις στο μωρό και δίνει αντίστοιχο χαρτί. Είδα τους υπερήχους μια φίλης μου και παραξενεύτηκα γιατί της δίνει μόνο τις φωτογραφίες. Είναι δυνατόν; Εσάς κοιτάνε απλά το μωρό η μετράνε διαφορά, όπως το αμνιακό υγρό, το κεφάλι του μωρού κτλ;,

Διαφημίσεις

Εμένα δε μου έδινε ποτέ τπτ, ούτε φωτογραφία δεν έχω, όχι μετρησεις! Το Αλεξάνδρα δεν έχει αρκετά κονδύλια για να προμηθεύει τις εγκυμονούσες με περιττά χαρτια, με το ζόρι είχαν προφυλακτικά για τον υπέρηχο, μια φορα είχε τυλίξει αποστειρωμενο γαντι στην κεφαλή του υπερήχου για να με εξετάσει :mrgreen::roll: 

Πάντως μετρούσε τα πάντα, μέχρι κ ντοπλερ μου έκανε κάθε φορά. Θεωρητικά ολοι αυτό κάνουν, δεν παίζει να κοιτάνε απλά το μωρό!

πρίν από 1 λεπτό , Lenia16 είπε:

Εμένα δε μου έδινε ποτέ τπτ, ούτε φωτογραφία δεν έχω, όχι μετρησεις! Το Αλεξάνδρα δεν έχει αρκετά κονδύλια για να προμηθεύει τις εγκυμονούσες με περιττά χαρτια, με το ζόρι είχαν προφυλακτικά για τον υπέρηχο, μια φορα είχε τυλίξει αποστειρωμενο γαντι στην κεφαλή του υπερήχου για να με εξετάσει :mrgreen::roll: 

Πάντως μετρούσε τα πάντα, μέχρι κ ντοπλερ μου έκανε κάθε φορά. 

Σιγουρα το σημαντικό είναι να κάνει μετρήσεις και όχι τόσο αν θα σου δώσει χαρτί. Απλά αναρωτιέμαι αν όλοι οι γυναικολόγοι κάνουν μετρήσεις σε μια τυπικη επίσκεψη η μόνο αυτοί που είναι πιστοποιημένοι για τους μεγάλους υπερήχους. Για παράδειγμα, ήθελα να πάω σε έναν φίλο μου γυναικολόγο απλά να μου μετρήσει την αυχενική επειδή είχε βγει 2,3 και ήθελα από περιέργεια μια δεύτερη γνώμη. Μου είπε ότι δεν μπορούσε να την μετρήσει γιατί έχει απλό υπερηχο και εκεί μπερδεύτηκα γιατί γενικά κάνουν μετρήσεις και οι γυναικολόγοι 

Ο πιστοποιημένος εμβρυολόγος κάνει μια σειρά από μετρήσεις, ανάλογα με την εξέταση (1ου επιπέδου/2ου επιπέδου/doppler). Τόσο οι ίδιες οι μετρήσεις όσο και ο συνδυασμός κάποιων εξ'αυτών δίνουν ενδείξεις σχετικά με πιθανότητες συνδρόμων ή άλλων προβλημάτων.

Ο τυπικός έλεγχος εξέλιξης της κύησης που κάνει ο γυναικολόγος, σαφώς έχει και αυτός μετρήσεις, απλά όχι τόσες πολλές όσες του εμβρυολόγου. Στο Έλενα που πήγαινα για παρακολούθηση (όχι για τις μεγάλες εξετάσεις), έπαιρνα κάθε φορά απεικόνιση του εμβρύου καθώς και βάρος, μήκος, αναλογία κεφαλιού με σώμα και αμνιακό υγρό. Να πω βέβαια ότι μου τα έδιναν για να τα δείξω στο μαιευτήρα μου (καθώς δεν έκανε αυτός τους υπερήχους). Ένας ίδιώτης γιατρός ίσως απλά τα κρατάει σαν ιστορικό.

Η αυχενική που αναφέρεις δεν είναι απλή μέτρηση και σωστά σου είπε ο φίλος σου. Χρειάζεται πολύ καλύτερο μηχάνημα και τα μηχανήματα των εμβρυολόγων είναι κλάσεις ανώτερα και ακριβότερα των γυναικολόγων (λόγω μεγάλης λεπτομέρειας απεικόνισης που απαιτεί η φύση της εργασίας). 

Εμένα μετράει κάθε φορά αλλά μας τα λέει προφορικά, δεν μας δίνει κάποιο χαρτί, μόνο φωτογραφίες. Μόνο στην αυχενική μας είχαν δώσει χαρτί, που την κάναμε στο μαιευτήριο. Οι φωτογραφίες βέβαια που δίνει ο γυναικολόγος στο ιατρείο του, αν δεις στις γωνίες γράφουν διάφορα πράγματα που για εμάς είναι ακαταλαβίστικα αλλά ίσως είναι οι μετρήσεις, γιατί σε κάποιες φωτογραφίες είναι επιλεγμένο ένα σημείο του εμβρύου (είναι σαν screenshot από την ώρα που μετράει).

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...