Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Βραδυνό φαγητό

Belmar

Recommended Posts

Διαφημίσεις

3 ώρες πρίν, Belmar είπε:

Τί τρώτε για βράδυ; 

Ειδικά οι εργαζόμενοι-ες, τί κάνετε;

Μαγειρεύετε δύο φαγητά, τρώτε από το μεσημεριανό, παραγγέλνετε;

Από το μεσημεριανό ή των προηγούμενων ημερών (συνήθως π.χ. την Κυριακή μαγειρεύω 3-4 φαγητά για να ξαναμαγειρέψω Τετάρτη πια)  ή κάτι πιο πρόχειρο τύπου τοστ, σάντουιτς, ομελέτα, μακαρόνια με τυρί. 

5 ώρες πρίν, Belmar είπε:

Τί τρώτε για βράδυ; 

Ειδικά οι εργαζόμενοι-ες, τί κάνετε;

Μαγειρεύετε δύο φαγητά, τρώτε από το μεσημεριανό, παραγγέλνετε;

Για τι ηλικίας παιδί μιλάμε? 

Εγώ δεν εργάζομαι. Για βραδυνό μετά το χρόνο φτιάχνω τραχανά, μακαρόνια, ρυζακι, πατάτες με τυρακι, ομελέτα, τοστ. Συνηθως όμως κρατώ λίγο απ το μεσημεριανο. Δεν παραγγελνω μερίδα για τον μικρό αλλά αν τρώμε κάτι απ έξω και ζηλέψει θα του δώσω δύο μπουκιες.

Ε όχι και δεύτερο μαγείρεμα για μια μέρα, εδώ μαγειρεύουμε για δυο μέρες πολλές φορές! Το ίδιο με το μεσημεριανό, αλλιώς τοστ, αβγό σε διάφορες μορφές. Απέξω δεν τρώμε σχεδόν ποτέ, όχι μόνο για διατροφικούς λόγους αλλά και για οικονομικούς. 

Ο τρόπος που μιλάμε στα παιδιά μας, γίνεται η εσωτερική τους φωνή.

Ρωτάς για τους ενήλικες μόνο ή και για παιδιά (το θέμα έχει ανοιχτεί σε γενική κατηγορία);

Συνήθως μαγειρεύω το απόγευμα για την επομένη, ή το Σ/Κ καποιο έξτρα για μέσα στην εβδομάδα (παίζει κατάψυξη).

Οι ενήλικοι της οικογένειας, λόγω εργασίας, έχουμε μεταθέσει το μεσημεριανό για μετά τις 17:00-18:00 οπότε βραδυνό θα έχουμε κανένα φρούτο, τόστ, γιαούρτι κάτι μικρό δηλαδή.

Τα παιδιά μεσημεριανό θα φάνε η μικρή στον παιδικό και η μεγάλη στην εστία, για βράδυ υπάρχει το υπόλοιπο "μεσημεριανό".

Οι παραγγελίες ή το φαγητό έξω είναι εκτός καθημερινότητας και λόγω ποιότητας και για οικονομία. Προτιμώ το έξω να το συνδυάζουμε με βόλτα και φίλους.

Διαφημίσεις

Επειδη ο μικρός τρώει ακόμα δικό του φαγητό, οι μερίδες που φτιαχνουνε για τους δυο μας είναι τόσο μεγάλες που φτάνουν όχι μονο για το ιδιο βραδυ αλλα κ για το επομενο μεσημερι. Αυτο για φαγητα που τρωγονται κ την αλλη μέρα  πχ οσπρια, λαδερά, σπανακορυζο, κρέατα μαγειρευτά ή στη γάστρα. Ετσι σπανια να μην υπαρχει φαγητο το βραδυ ειτε της ιδιας μερας ειτε απο προηγούμενες. Αν μαγειρέψουμε θα ειναι κατι προχειρο τυπου μακαρονια ή πίτσα σπιτική εκτος αν ψήσει ο αντρας μου (αλλα τοτε δεν θα εχω μαγειρεψει μεσημερι). Αλλιως κ σαλατα ή ντάκο τρωμε ανετα. Εγώ τρώω κ βραστή πατατα ή τραχανά ή κριθαράκι που δεν τα τρωει ο αντρας μου, αν πχ εχουμε οσπρια που δεν τα θελω βραδυ ή φασολακια/αρακα/μπάμιες που τα υπομένω απλά για το μεσημέρι κ δεν με συγκινούν να τα φαω για βραδυ. Υπο κανονικες συνθηκες εγω με σαλατα ειμαι οκ εκτος αν λιγουρευομαι το μεσημεριανο. Τωρα όμως που ακομα εχω γαλα κ ξυπναω κ τη νυχτα νιωθω οτι θελω φαγητο. Ο αντρας μου ολο λεει να κοψει τη βραδυνη μερίδα αλλα ολο παρασύρεται. Απ έξω πολυ σπανια τυπου 2-3 φορες το χρονο κ πολυ λεω σε περιπτωσεις μεγαλης εξάντλησης ή απουσίας προμηθειών κατι που λογω του παιδιού δεν ισχύει πια. Τα χρήματα αυτά προτιμούμε να τα διαθέσουμε σε μια μεσημεριανη εξοδο. 

Σε ο,τι αφορά την οικογένεια μας, το βραδυνό γεύμα δεν αποτελεί κυρίως γεύμα. Συνήθως, επειδή τα παιδιά κοιμούνται νωρίς, κατά τις 7μμ, προ μπάνιου, καθόμαστε όλοι μαζί στο τραπέζι και τρώμε κάτι ελαφρύ, λ.χ. σαλάτα με διάφορα λαχανικά και όσπρια ή κάποιο αραβική πίτα με βραστά λαχανικά, σούπες το χειμώνα, κοκ.

Τα παιδιά συνοδεύουν το γεύμα τους με γάλα κατσικίσιο κι εμείς με κάποιο φυσικό χυμό ή μεταλλικό νερό.

Φροντίζουμε, ωστόσο, κατά τη διάρκεια της ημέρας να έχουμε καταναλώσει όλοι ένα καλό πρωινό, ένα υγιεινό πρόγευμα, ένα πλήρες γεύμα και αρκετή ποσότητα φρούτων.

Ο τρόπος που σε αντιμετωπίζει η ζωή είναι ένας ανελέητος καθρέφτης του τρόπου που εσύ αντιμετωπίζεις τη ζωή.

και εμείς όπως οι προλαλλήσες! η μικρή τρώει πολύ νωρίς (από μόνη της) δε πεινάει πολύ αργά εκτός και εάν δεν έχει φάει αρκετά μέσα στην ημέρα.   το βράδυ σπάνια τρώμε γενικά μεγάλα γεύματα,  ότι υπάρχει από το μεσημέρι, ή κάποιο τηγανητό αυγό,  φέτα προζυμένιο ψωμί ολικής με  κάποιο καλό τυρί στο microwave  εκτός και εάν εκείνη τη στιγμή πέφτει μαγείρεμα για της επόμενης ημέρας, οπότε λογικό είναι να φαγωθεί αυτό.  

πρίν από 44 λεπτά , belleblue είπε:

εκτός και εάν εκείνη τη στιγμή πέφτει μαγείρεμα για της επόμενης ημέρας, οπότε λογικό είναι να φαγωθεί αυτό.  

Αυτό είναι παγίδα μεγάλη! γιατί μπορεί να ξεμείνεις και να ξανα μαγειρευεις την αλλη μερα. Το επαθα σημερα!!!! 

Εγώ πάλι μαγειρεύω κάθε μέρα γιατί δεν μπορώ να φάω χτεσινό φαγητό κ ούτε την ίδια μέρα τρώω δύο φορές απ'το ιδιο φαγητό εκτός αν είναι σούπα. :oops: Γενικά το βράδυ τρώμε πάντα κάτι διαφορετικό, πιο πρόχειρο για να μένει κ μια μερίδα να παίρνει ο άντρας μου στη δουλειά. Θα φάμε αυγά, τραχανά, ψωμί με τυρί ή τοστ, σαλατα κ κανα δύο φορες το μήνα σουβλάκι ή πίτσα ή μπορεί να βάλουμε να πιούμε ένα κρασί με ξηρούς καρπούς ή φρούτα. Η κόρη μου συνηθως πίνει κ γάλα πριν τον ύπνο. 

Διαφημίσεις

• 1 month later...

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Κυρίως εννοούσα για το βραδυνό όλης της οικογένειας και όχι μόνο του μωρού.

Χαίρομαι διότι πραγματικά δεν προλαβαίνω να μαγειρέψω δεύτερο φαγητό την ίδια μέρα και σκέφτομαι μήπως κάνω κάτι λάθος διότι θυμάμαι ας πούμε στους γονείς μου, ότι τρώγαμε κανονικό φαγητό το βράδυ, στηνόταν τσουκάλι δηλαδή. Πιο απλό μεν απο το μεσημέρι αλλά μαγείρεμα κανονικό.

Βέβαια τρώμε κι εμείς σχετικά αργά, κατά τις 5-6 το απόγευμα και μέχρι να μαζέψω, να φέρω λίγο το σπίτι σε λογαριασμό κτλ δεν μαγειρεύω κάτι.

Όλα αυτά. Ποτε μαγειρεύω και φτιάχνω και για την επόμενη μέρα, αν έχει τύχει τρώμε από το μεσημεριανό, delivery συνήθως 1 φορά το μήνα ημέρα που έχουμε δουλειά τρελή η έτυχε κάτι.Για βράδυ σαλάτα, φρούτα, αυγά. Επισης κάποιες φορές που τυχαίνει να είμαι πιεσμένη βάζω συντήρηση κοτόπουλο παιδάκια η χοιρινός και αν έχει τύχει το μεσημερι να μην έχουμε φάει καλά, το βράδυ τα βαζω η στο grill  η σε ψησταριά ηλεκτρική (το καλοκαίρι) η τα κάνω στο τηγάνι ψητά (όχι τηγανητά). Στη συντήρηση τα κρατάω 3 μερες όποτε χαμένα δεν πατάνε θα φαγωθούν. 

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...