Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Μεταχειρισμένο καρότσι

Recommended Posts

Καλησπέρα σας! Ποια είναι η γνώμη σας σχετικά με την αγορά ενός μεταχειρισμένου καροτσιού; Δεδομένου ότι τα μέρη του πλένονται, θεωρείτε ότι είναι ασφαλής μια τέτοια επιλογή; Το ζήτημά μου δεν είναι τόσο οικονομικό, όσο το ότι αναρωτιέμαι γιατί να πηγαίνουν «χαμένα» τόσα πράγματα. Αλλά δεν έχω πείσει ακόμα τον εαυτό μου! 

Διαφημίσεις

Νομίζω υπάρχουν μαγαζιά με μεταχειρισμένα σε πολυ καλη κατάσταση . Πας το βλεπεις απο κοντα και αποφασίζεις.  Πάντως θεωρω πως ανάλογα και τι τυπος καροτσιου σε ενδιαφέρει πάντα, αν θες να πάρεις καινούριο υπαρχουν και οικονομικές μάρκες στην αγορά που δεν στερούνται καθόλου σε ποιότητα.  Εγω προσωπικά σε καρότσι μαλλον θα προτιμούσα καινούριο. 

Εγω θα έπαιρνα. Στα επώνυμα βγαίνουν όλα και πλένονται. Σημαντικο να το δεις και να τσεκάρεις σκελετό ότι δεν έχει φάει κοπανημα. Επισης αν λείπει κάτι η εταιρεία τα πουλάει χωριστά.

Εγώ χρησιμοποίησα μεταχειρισμένο καροτσάκι που μου έδωσαν, γενικά χρησιμοποίησα διάφορα δανεικά πράγματα. Να πω την αλήθεια δύσκολα θα αγόραζα, εκτός ίσως αν γνώριζα τον ιδιοκτήτη ή αν παρουσιαζόταν κάποια πολύ καλή ευκαιρία.

Ο τρόπος που μιλάμε στα παιδιά μας, γίνεται η εσωτερική τους φωνή.

Διαφημίσεις

Εξαρτάται και απο το budget σου. Πχ σε μπαστούνι βρίσκεις με 100-150 καινούριο αξιοπρεπέστατο. Ισως το κοίταζα για μεταχειρισμένο αν με ενδιέφερε πχ κάποιο πολυκαροτσι των 500 ευρω. Σίγουρα να αφαιρούνται τσ τμήματα, την κατάσταση του σκελετού οπως είπαν κ τα κοριτσια κ εγω θα ρώταγα αν τυχόν δινουν κ κάποια έστω μικρή εγγύηση, το μεταχειρισμένο αν την αλλη μέρα πάθει κατι μπορεί να κλαις τα λεφτα σου... Ενω το καινουριο βρέξει χιονίσει έχει εγγύηση για ένα χρόνο τουλάχιστον 

Και εγώ χρησιμοποιώ ένα σωρό δανεικά πράγματα από καρότσι μέχρι κούνια. Το καρότσι ήταν της αδερφής μου όπως και η κούνια το πάρκο και το ρηλαξ. Στο καρότσι κάποια μικροπράγματα λείπανε. (Σύστημα πρόσδεσης port Bebe στην ζώνη, η ομπρέλα κλπ) Ότι χρειάστηκα τα παρήγγειλα στην εταιρεία (Chico) . Παρόλο που το μοντέλο του καροτσιου δεν κυκλοφορεί πλέον (all terrain trio) η εταιρεία μου τα έστειλε. Το πιο ακριβό ήταν το σύστημα πρόσδεσης (30 ευρω) Σύνολο χαλασα γύρω στα 100 ευρώ για αξεσουάρ που λείπανε ενώ για νέο ήθελα γύρω στα 600. 

@Golfaki  εγω δεν βρηκα κανενα λογο να αγορασω καροτσι. Εφοσον δεν εχει κατι σπασμενο (δεμενο η' γενικα με "πατεντα") ειναι καλο! Εμενα μου εδωσαν φιλες μου-2 μαλιστα, ειχα να αλλαζω κιολας οταν επλενα το ενα. Τωρα πια που δεν τα χρησιμοποιουμε τα εχω δωσει και εγω (τριτο χερι!!). Γενικα τα παντα μου τα ειχαν δωσει. Μονο  στρωμα κρεβατιου και σε καρεκλακια αυτοκινητου προτιμησα να μη  χρησιμοποιησω φιλων και αγορασα καινουρια. 

Υπάρχει  ενας διαχωρισμός,  αλλο τα πράγματα που μας χαρίζουν συγγενεις, γνωστοί κλπ,  εγω καταλαβα πως μιλάμε για μαγαζια που πουλούν μεταχειρισμένα καρότσια (η θεματοθετρια λεει για αγορά μεταχείρ. καροτσιου).  Εννοείται πως αν στο δανείσουν ή στο χαρίζουν δεν εχεις να ανησυχείς για κάτι, αν δε σε βολεψει παιρνεις καινουριο!

Δυστυχώς το second hand δεν το πολυυποστηρίζουμε ως λαός. Σε άλλες χώρες θεωρείται δεδομένο ότι αν δεν θέλεις να ξοδέψεις πολλά χρήματα, επιλέγεις είδη δεύτερου χεριού όχι μόνο σε ρούχα, αλλά και σε οικιακό εξοπλισμό. Άνετα θα αγόρασα καρότσι από δεύτερο χέρι, εφόσον δεν είχε κάποιο σοβαρό πρόβλημα ή έλλειψη, και μάλιστα πήρα ένα παλιό μπαστούνι του ανιψιού μου. Κούνια το ίδιο, πήραμε του άλλου ανιψιού μας (που έτυχε και είχαν κρατήσει) και μάλιστα είχε κάποια φθορά. Αλλά από τη στιγμή που απλά ήθελα μια κούνια να κολλήσω στο κρεβάτι μας και δε με ένοιαζε να "φτιάξω δωμάτιο" δεν το πολυσκέφτηκα. Επίσης έχουμε χρησιμοποιήσει πολλά παιχνίδια άλλων παιδιών, ρηλαξ, πάρκο, για ρούχα δεν το συζητώ (έχουμε ομάδα στη δουλειά και οι μαμάδες με τα μεγαλύτερα παιδιά, τροφοδοτούν τα μικρότερα). Αντίστοιχα, έχω χαρίσει τους μάρσιπους μας, τα καρότσια μας, ρούχα, γυάλινα μπιμπερό, παιχνίδια, πετσετάκια, σελτεδάκια, γιογιο κλπ. Στην Ελλάδα δεν έχουμε οργανωμένα καταστήματα που να πουλάνε βρεφικό εξοπλισμό και το να αγοράσεις κάτι από άγνωστο ίσως μας μπλοκάρει/φοβίζει λιγάκι (εμένα ναι, το ομολογώ).  Αν υπήρχε κάτι τέτοιο και είχαν κάποια στανταρτ (καθαρισμού, μίνι εγγύησης κλπ) σίγουρα θα έριχνα μια ματιά.

Διαφημίσεις

Να πω την αληθεια εγω δεν βλεπω το διαχωρισμο. Το καταστημα με μεταχειρισμενα βρεφικα ειδη εχει ειδη μεταχειρισμενα απο βρεφακια. Τα περισσοτερα κιολας βρεφικα δεν προλαβαινουν να πολυκαιρισουν. Και εκει το διαλεγεις κιολας.  Μου ακουγεται καλη επιλογη και σιγουρα αν δεν ειχα απο φιλους θα κοιταζα. Το οτι θα πλυθουν και θα καθαριστουν πριν τη χρηση απο εσενα ειναι δεδομενο. Ειτε τα παρεις απο φιλο ειτε απο ενα τετοιο μαγαζι. Κοπελα στην παιδικη χαρα που δεν την ηξερα μου εδωσε 3 μπουφαν (τη βγαλαμε τη σεζον!!). There are no strangers here, just friends who haven't met

Ναι, όταν λέω μεταχειρισμένο εννοώ να το αγοράσω από έναν άγνωστο άνθρωπο που ανέβασε αγγελία στο marketplace. Πρόκειται για ευκαιρία, μιας και το συγκεκριμένο πωλείται 900€ καινούριο και στην αγγελία δίνεται 300€ (και φαίνεται σχεδόν καινούριο). Εννοείται ότι second hand πράγματα θα λάβω πολλά, βασικά σχεδόν τα πάντα, απλά όπως είπατε κι εσείς είναι από κοντινούς μου ανθρώπους που τους γνωρίζω. Επειδή είναι το πρώτο μου παιδί, ήθελα τη γνώμη πιο έμπειρων σχετικά με τα πράγματα που θεωρείτε ότι είναι οκ εφόσον πλυθούν να χρησιμοποιηθούν ακόμη και αν δεν γνωρίζεις ποιος «καθόταν» εκεί πάνω. 

Εγώ δεν θα αγόραζα μεταχειρισμένο καρότσι. Αφού έτσι κ αλλιώς θα διεθετα χρηματα για την αγορά θα έδινα κάτι παραπάνω για να πάρω καινούριο. Όμως έχω δανειστεί πολλά είδη για το μωρό όπως καλαθουνα, κάθισμα αυτοκινητου-αυγο κ κούνια από άτομα που γνωρίζω.  

Εφοσον δεν μιλάμε για εσώρουχα, στρώμα, ήδη προσωπικης υγιεινής κλπ δεν υπάρχει κάτι που δεν θα αγόραζα μεταχειρισμένο. Ειδικά πχ καρότσι, λες και προλαβαίνουν να το λιώσουν.

Δεν θα αγόραζα πχ πράγματα που μπορεί να έχουν φαει τα ψωμιά τους εκτός αν συνοδεύονταν από απόδειξη πρόσφατης αγορας πχ σύστημα ενδοεπικοινωνίας, θηλαστρο κλπ που για να δεις ότι είναι οκ πρέπει να το ανοιξεις να δεις τον μηχανισμό. 

Διαφημίσεις

εννοείται ότι θα το έπαιρνα μεταχειρισμένο! μη το σκέφτεσαι ούτε στιγμή. όλα αυτά καθαρίζουν εντελώς. !  το κατάλληλο για μένα απορρυπαντικό για τέτοια, είναι αυτό το υγρό για τα μάλλινα. με αυτό έπλενα και εγώ το δικό μου το ένα το καινούριο και το άλλο το καλό μεταχειρισμένο. μυρίζουν μετα ωραία , και δεν χαλάει τα υφασματα ή τα πλαστικά/ή τα χρώματα. 

εγώ είχα την τύχη να πάρω ολόκληρη προίκα μεταχειρισμένων καλής μάρκας - οι καλές μάρκες πάντα συντηρούνται ευκολα και καλά. 

Εάν επρόκειτο περι αγνωστης μαρκας θα σου έλεγα μην το πάρεις - γιατί χαλάνε εύκολα τα  noname. 

Επεξεργάστηκαν by belleblue

Κ εγώ θα έπαιρνα άνετα. Στο εξωτερικό τα second hand μαγαζιά είναι πάρα πολλά και είναι και στη νοοτροπία τους ότι δεν αγοράζουμε καινούριο αν υπάρχει κάτι μεταχειρισμένο σαν καινούριο. Υπαρχουν γονεις που δεν τα εχουν χρησιμοποιήσει καλα καλα και ειναι ολοκαινουρια. Εχω πραγματα κυριολεκτικα αχρησιμοποιητα που ομως αναγκαστικα χαρακτηριζονται μεταχειρισμένα. Το καρότσι δεν είναι αμάξι. Δεν έχει μηχανισμούς να σου βγάλει πρόβλημα. Με μια βόλτα πάνω κάτω φαίνεται αν τρίζει και αν είναι καλοδιατηρημένο. Επικοινώνησε με τον πωλητή να πας να το δεις από κοντά και πάρ το επιτόπου αν σου κάνει. Εγω αγορασα καρότσι καινουριο 700 ευρώ κ το μετάνιωσα που έδωσα τόσα. Δεν ειχα δει στο πρωτο μου παιδι οτι παιζουν μεταχειρισμένα τότε. Και με ένα καλό πλύσιμο όντως γίνονται σαν καινούρια. Άλλωστε αν δεις πως μεταχειρίζονται τα υφάσματα στα εργοστάσια παραγωγής θα σιχαθείς και καινούριο να το πάρεις θα τρέχεις να το πλύνεις.. 

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...