Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Επείγον! Απουσία 40 ωρών

Mary_Chris

Recommended Posts

Να πω κι εγώ τον πόνο μου; κυριολεκτικά πόνος...

Η κόρη μου έφτασε 7 μηνών και θηλάζει από 5μμ μέχρι το άλλο πρωί, δηλαδή τις ώρες που δεν είμαι στη δουλειά. 

Έχω να θηλάσω από χθες το πρωί γιατί έφυγα σε ταξίδι αστραπή, γυρίζω σήμερα τα μεσάνυχτα. Δεν έχω πάρει θήλαστρο. Χθες το βράδυ έκανα ζεστό ντους κι έβγαλα με μαλάξεις αρκετό γάλα από το ένα στήθος που πονάει και βαραίνει.  Από το άλλο έβγαλα σταγόνες και δεν πονάει πολύ.  Σήμερα το πρωί έβγαλα πάλι από το «μεγάλο», το μικρό ελάχιστα.... αλλά λόγω του βραδινού ζουλήγματος πονάγα και δεν μπόρεσα να επιμείνω.  Τώρα είναι μεσημέρι, πήγα στην τουαλέτα αλλά δεν μπορώ να βγάλω γάλα, έχει σκληρύνει και με πονάει...

Θα προσπαθήσω ξανά βέβαια, αλλά ελπίζω να μην κάνω ζημιά στο θηλασμό μέχρι τα μεσάνυχτα που θα γυρίσω σπίτι. Μιλάμε για 40 περίπου ώρες απουσίας. 

Ιδεες;

Διαφημίσεις

πρίν από 1 λεπτό , Mary_Chris είπε:

Να πω κι εγώ τον πόνο μου; κυριολεκτικά πόνος...

Η κόρη μου έφτασε 7 μηνών και θηλάζει από 5μμ μέχρι το άλλο πρωί, δηλαδή τις ώρες που δεν είμαι στη δουλειά. 

Έχω να θηλάσω από χθες το πρωί γιατί έφυγα σε ταξίδι αστραπή, γυρίζω σήμερα τα μεσάνυχτα. Δεν έχω πάρει θήλαστρο. Χθες το βράδυ έκανα ζεστό ντους κι έβγαλα με μαλάξεις αρκετό γάλα από το ένα στήθος που πονάει και βαραίνει.  Από το άλλο έβγαλα σταγόνες και δεν πονάει πολύ.  Σήμερα το πρωί έβγαλα πάλι από το «μεγάλο», το μικρό ελάχιστα.... αλλά λόγω του βραδινού ζουλήγματος πονάγα και δεν μπόρεσα να επιμείνω.  Τώρα είναι μεσημέρι, πήγα στην τουαλέτα αλλά δεν μπορώ να βγάλω γάλα, έχει σκληρύνει και με πονάει...

Θα προσπαθήσω ξανά βέβαια, αλλά ελπίζω να μην κάνω ζημιά στο θηλασμό μέχρι τα μεσάνυχτα που θα γυρίσω σπίτι. Μιλάμε για 40 περίπου ώρες απουσίας. 

Ιδεες;

Συνεχισε τις ζεστες κομπρεσες, τις μαλλαξεις για να βγαλεις οσο περισσοτερο μπορεις (να επιμεινεις) και αμεσως μετα βαλε αν εχεις την δυνατοτητα κρυα κομπρεσα (πχ παγακια τυλιγμενα σε πετσετα) για λιγη ωρα...θα ανακουφιστεις. Φυσικα, μολις γυρισεις δωσε της για να τα αδειασει, νομιζω θα ειστε ενταξει.

Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση.

Είμαι σε διάφορες συναντήσεις και δεν μπορώ να κάνω ζεστό ντους ή να βάλω ζέστη κομπρέσα δυστυχώς :(

Ο,τι καταφέρω στην τουαλέτα στα διαλείμματα....

Ρε τι τραβάμε....

πρίν από 8 λεπτά , Mary_Chris είπε:

Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση.

Είμαι σε διάφορες συναντήσεις και δεν μπορώ να κάνω ζεστό ντους ή να βάλω ζέστη κομπρέσα δυστυχώς :(

Ο,τι καταφέρω στην τουαλέτα στα διαλείμματα....

Ρε τι τραβάμε....

Δεν μπορεις να κανεις ενα ζεστο ντουζ το πρωι πριν πας στις συναντησεις και το βραδυ οταν γυρισεις; Βεβαια, τωρα δεν εμεινε και πολυς χρονος, σημερα το βραδυ θα εισαι σπιτι σου, μην ανησυχεις, οσο βγαζεις καλο ειναι. Οταν γυρισεις το βραδυ, κανε μια ζεστη κομπρεσα ή ζεστο ντουζ και δωσε στη μικρη, βαλε και κρυα κομπρεσα αμεσως μετα (αρακα απο καταψυξη) και θα εισαι ενταξει. Κανε λιγο και αυριο και αν ακομη εχεις σκληρα σημεια, προσεξε για σημαδια μαστιτιδας, πχ ριγος, κομμαρες, πυρετος, πονος στο σημειο και αν παρατηρησεις κατι επικοινωνησε με γιατρο, ο οποιος πιθανως να σου χορηγησει καποιο αντιφλεγμονωδες (πχ Nurofen). 

Ελπίζω μόλις μπει το μωρό στο στήθος να επανέλθει στα κανονικά του. Δεν είχα σκεφτεί τη μαστίτιδα, απλά μη βλάψω το θηλασμό ανησυχώ 

Διαφημίσεις

1 hour ago, Mary_Chris είπε:

Ελπίζω μόλις μπει το μωρό στο στήθος να επανέλθει στα κανονικά του. Δεν είχα σκεφτεί τη μαστίτιδα, απλά μη βλάψω το θηλασμό ανησυχώ 

Μην σε αγχωνει αυτο, δεν ειναι τοσες πολλες οι ωρες (μερες) για να επελθει αποθηλασμος :) και η μικρη σου δεν ειναι και τοοοοσο μικρη, πχ 3 μηνων.  Εσυ θα κοιταξεις περισσοτερο για σκληρα σημεια και συμπτωματα μαστιτιδας οπως σου εγραψα, αλλα αν κανεις κομπρεσες και βγαζεις το πιο πιθανο ειναι να μην συμβει τιποτα ή να αντιμετωπιστει χωρις φαρμακα.

Τέλος καλό, όλα καλά.

Η Πέμπτη που ξεκίνησα το θέμα (2η μέρα χωρίς θηλασμό) ήταν επώδυνη, κυρίως επειδή δεν είχα δυνατότητα για ζεστές κομπρέσες και μαλάξεις τόσο συχνά.

Έφτασα αργά τη νύχτα στο σπίτι και έβαλα το μωρό κατευθείαν στο στήθος, μόλις θήλασε κι από τα δύο συνήλθα.

Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια και τις συμβουλές σας.

Επεξεργάστηκαν by Mary_Chris

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...