Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Προβλήματα μετά από εξωσωματική

ralou2012

Recommended Posts

Καλησπέρα με λένε Ραλια. Μετά από εξωσωματική με κατεξυγμενες βλαστοκυστες απέκτησα ένα παιδάκι. Μετά από τους 6 μήνες αρχίσαμε να παρατηρούμε ότι το παιδάκι εμφάνιζε αρκετά προβλήματα. Έμενε πίσω κινητικά αλλά σύντομα υπήρχαν προβλήματα στο νοητικό αλλά και στο νευροαναπτυξιακο κομμάτι. Επειδη μια από τις ειδικούς που συνεργάζομαι μου είπε ότι τα παιδιά με εξωσωματική έχουν περισσότερες πιθανότητες να έχουν νευροαναπτυξιακα θέματα θα ήθελα την εμπειρία σας. Δεν θέλω να αγχωσω γυναίκες που είναι σε αυτή τη διαδικασία σε καμία περίπτωση  αλλά θα με ενδιέφερε να δω αν υπάρχουν παρόμοιες περιπτώσεις. 

Διαφημίσεις

Παρακολουθούν το παιδί κάποιοι ειδικοί; Π.χ. το έχει δει παιδονευρολόγος; Αυτοί γράφουν μια σειρά εξετάσεων, όπως ο καρυότυπος και άλλες, π.χ. μαγνητική τομογραφία, ακοόγραμμα, κλπ. Επίσης, σε παραπέμπουν σε γενετιστή. 

πρίν από 5 λεπτά , popi76 είπε:

Παρακολουθούν το παιδί κάποιοι ειδικοί; Π.χ. το έχει δει παιδονευρολόγος; Αυτοί γράφουν μια σειρά εξετάσεων, όπως ο καρυότυπος και άλλες, π.χ. μαγνητική τομογραφία, ακοόγραμμα, κλπ. Επίσης, σε παραπέμπουν σε γενετιστή. Ο καρυότυπος συνήθως δεν δείχνει κάτι, γι' αυτό ίσως πουν και για μοριακό καρυότυπο. Αλλά και αυτός ανιχνεύει μέρος μόνο κάποιων συνδρόμων.Δηλαδή, δεν ανιχνεύονται όλα! Αυτές οι πληροφορίες προέρχονται από έμπειρο παιδονευρολόγο και γενετίστρια. 

4 ώρες πρίν, ralou2012 είπε:

Καλησπέρα με λένε Ραλια. Μετά από εξωσωματική με κατεξυγμενες βλαστοκυστες απέκτησα ένα παιδάκι. Μετά από τους 6 μήνες αρχίσαμε να παρατηρούμε ότι το παιδάκι εμφάνιζε αρκετά προβλήματα. Έμενε πίσω κινητικά αλλά σύντομα υπήρχαν προβλήματα στο νοητικό αλλά και στο νευροαναπτυξιακο κομμάτι. Επειδη μια από τις ειδικούς που συνεργάζομαι μου είπε ότι τα παιδιά με εξωσωματική έχουν περισσότερες πιθανότητες να έχουν νευροαναπτυξιακα θέματα θα ήθελα την εμπειρία σας. Δεν θέλω να αγχωσω γυναίκες που είναι σε αυτή τη διαδικασία σε καμία περίπτωση  αλλά θα με ενδιέφερε να δω αν υπάρχουν παρόμοιες περιπτώσεις. 

Κάποια στιγμή είχα συζητήσει με τη γυναικολόγο μου για κατάψυξη ωαρίων και μου είχε πει να μην κάνω επειδή διατηρούνται στην κατάψυξη και κατά την αποψυξη δημιουργούνται αλλοιώσεις. Βέβαια μου είχε πει ότι συνήθως γίνεται κατάψυξη εμβρύων και εκεί έχει παρατηρηθεί ότι υπάρχουν μεγαλύτερες πιθανότητες προβλημάτων εξαιτίας αυτού που προανέφερα. Δεν ξέρω αν είναι κάτι παρόμοιο και δεν μπορώ να σου απαντησω. Όμως επειδή έχω ακούσει έστω και αυτό το αναφέρω. 

Μπορεί απλά να είναι ένα τυχαίο γεγονός,μπορεί όμως και να σχετίζεται.

Εύχομαι να καταφέρετε με πολύ δουλειά και υπομονή να έρθει το παιδάκι σας όσο πιο κοντά στην ηλικία του γίνεται

Εκατομμυρια παιδια εχουν γεννηθει σπο αυτη τη μεθοδο και ειναι υγιη.

Στο συνολο της ομως η εξωσωματικη φλερταρει λιγο περισσοτερο με τις χρωμοσωμικες λογω του οτι η επιλογη δεν εχει γινει απο τη φυση.Γι αυτο κ στην αυχενικη κ στη β επιπεδου συνυπολογιζεται αυτη η πιθανοτητα.

Προφανως χρειαζεται παιδονευρολογος κ ισως αναπτυξιολογος.Ο μοριακος καρυοτυπος ειναι πιθανο να συστηθει για να αποκλειστουν μικροελειπτικα συνδρομα.

ο παιδιατρος τι συστεινει?

Διαφημίσεις

Στην εξέταση β επιπέδου όλα ήταν εντάξει. Εννοείται ότι έχουμε πάει σε ένα σωρό γιατρούς και ειδικούς και προσπαθούμε για το καλύτερο. Δίνουμε καθημερινά τον αγώνα μας και  έχουμε κάνει εξετασεις. Ξέρω άλλη μια περίπτωση όπου το παιδί εμφάνισε δυσκολίες και αναρωτιέμαι αν καποια απο αυτά τα παιδάκια μπορεί να είναι πιο ευάλωτα. Όσα και να κάνεις όμως παραμένει αυτό το γιατί. Τι πήγε  λάθος και γι αυτό πήρα το θάρρος να ρωτήσω και άλλους γονείς. Καταλαβαίνω το ευαίσθητο του θέματος και γί αυτό αν θέλει κάποιος μπορεί να μου στείλει προσωπικό μήνυμα για την εμπειρία του 

Και εγώ έκανα το αγοράκι μου με εξωσωματική και για να είμαι ειλικρινής πρώτη φορά το ακούω..όπως πολύ εύστοχα είπε και η @μαγιοπουλας εκατομμύρια παιδιά έχουν γεννηθεί με την μέθοδο αυτή και είναι υγιή. Υπάρχει κάποια επιστημονική μελέτη, που να το αποδεικνύει αυτό??

Επεξεργάστηκαν by kotsifikos

Τα μικροελειπτικα συνδρομα δινουν οαρομοια εικονα αλλα χρειαζεται ο μοριακος.ολα αυτα ομως εχουν τεραστιο φασμα.οι γιατροι που προσανατολιζονται.καταλαβαινω την αγωνια τηε κοπελας κ ευχομαι να πανε ολα καλα αλλα η ερωτηση ειναι πολυ γενικη.ισως σε καποια αλλη ενοτητα παρει απαντησεις ρωτωντας ομως για συγκεκριμενα συμπτωματα.

Bεβαίως ισχυει ότι το ποσοστό των χρωμοσωμικών ανωμαλιών ειναι ελαφρώς αυξημένο στα παιδιά που προηλθαν από εξωσωματική γονιμοποίηση.

Στην τελευταία προσπάθεια που έκανα το ανέφερε ο γιατρός και υπαρχει πολύ σχετική βιβλιογραφία.

''το ποσοστό των παιδιών που γεννιούνται, μετά από φυσιολογική σύλληψη, με συγγενείς ανωμαλίες στην Ευρώπη είναι χαμηλό της τάξης του 2%. Μετά από εξωσωματική γονιμοποίηση το ποσοστό των συγγενών ανωμαλιών ανεβαίνει ελαφρά, είναι στο 2,6%.'

Αυτό το ελαφρώς αυξημένο ποσοστό προφανώς και δεν είναι λόγος πανικού αλλά οι γιατροί οφείλουν να ενημερώνουν επαρκώς πριν μια γυναικα μπει σε τετοια διαδικασία κι οχι να ωραιοποιουν τα πραγματα καταπώς τους συμφέρει.

Εύχομαι τα καλύτερα στη θεματοθέτρια και θεωρώ ότι με την καταλληλη ιατρική υποστήριξη το παιδακι θα βελτιωθεί.

Επεξεργάστηκαν by Miss sunshine

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Και γω έχω ακούσει και διαβασει διάφορα. Πολλές φορές οι γνώμες είναι αντίθετες και γι αυτό σκέφτηκα να ρωτήσω γονείς που έχουν περάσει από αυτή τη διαδικασία. 

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...