Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πλυσιμο ρούχων νεογέννητων

Recommended Posts

Καλημέρα σας, θα ήθελα τη γνώμη σας σαν νέα μελλοντική μαμά να μου πείτε..  σε ενα μήνα περίπου γενναω κ έχω αρχίσει να πλένω τα ρούχα κ γενικά όλα των μωρών. Δεν χρησιμοποιώ μαλακτικό μόνο απορρυπαντικό βρεφικο Γιατί φοβάμαι τα πολλά απορρυπαντικά για τόσο μικρά μωρά. Εσείς τι κάνετε χρησιμοποιείτε κανονικά κ τα δυο; Μήπως είμαι υπερβολική;

Διαφημίσεις

1 ώρα πρίν, Euangelia_17 είπε:

Καλημέρα σας, θα ήθελα τη γνώμη σας σαν νέα μελλοντική μαμά να μου πείτε..  σε ενα μήνα περίπου γενναω κ έχω αρχίσει να πλένω τα ρούχα κ γενικά όλα των μωρών. Δεν χρησιμοποιώ μαλακτικό μόνο απορρυπαντικό βρεφικο Γιατί φοβάμαι τα πολλά απορρυπαντικά για τόσο μικρά μωρά. Εσείς τι κάνετε χρησιμοποιείτε κανονικά κ τα δυο; Μήπως είμαι υπερβολική;

Δεν εισαι υπερβολικη. Για την ακριβεια πρεπει να προσεχουμε τι χρησιμοποιουμε οχι μονο για τα μωρα, αλλα και για μας τους ενηλικες, γιατι το δερμα δεν παυει να ερχεται σε επαφη με τις ουσιες των απορρυπαντικων και των μαλακτικων. Προσωπικα, χρησιμοποιω ηπια απορρυπατικα που φτιαχνω μονη μου και στον μικρο μου οταν ηταν μωρο (μεχρι ενος ετους) χρησιμοποιουσα μονο πρασινο ή λευκο σαπουνι (τυπου αρκαδι).

4 ώρες πρίν, Euangelia_17 είπε:

Κι εγώ που έχω ένα μωράκι 15 ημερών τα ρουχακια του τα πλένω μόνο με Αρκάδι - πράσινο σαπούνι και δεν βάζω μαλακτικο . Μάλιστα εκτός από τα δικά του πλένω και τις πιτζάμες μου καθώς και τα σουτιέν θηλασμού μου επειδή έρχονται σε επαφή με το δερματακι του . Με τα καλό το μωράκι σου εύχομαι !!!!

5 ώρες πρίν, Euangelia_17 είπε:

Χρησιμοποιούσα κ εγώ πράσινο σαπούνι χωρίς μαλακτικο. Μου αρεζε πολύ ή μυρωδιά. Για σαράντα μέρες περίπου επλενα κι εγώ τα σουτιεν θηλασμού και τις πιτζάμες με το ίδιο απορρυπαντικό για να μην ενοχληθεί το μωρό απ τα χημικά κ τα διαφορετικά αρώματα. Με το καλό να δεχθείς τα μωράκια σου!

Διαφημίσεις

Με το καλό το μωρό σου! 

Πλύσιμο με προδερμ απορρυπαντικό και ενίοτε όταν τα νιώθω σκληρά βάζω μαλακτικο.

Όταν την περίμενα τα έπλενα με σκονη Αρκάδι έπειτα της έκανε ξηροδερμια και το γύρισα σε προδερμ (υπόκειμενικο ,έτυχε σε εμάς και δημιούργησε πρόβλημα ,ξέρω άλλους που το χρησιμοποιούν και είναι ευχαριστημένοι. Μετά σίδερο μέσα έξω.

Το σίδερο κατά αυτο τον τρόπο τώρα που είναι 10.5 μηνών το έχω καταργήσει.. ένα γρήγορο απ' έξω και έτοιμη. Στην αρχή όμως το τηρούσαν ευλαβικά!

22 ώρες πρίν, Sentir...natureza είπε:

Προσωπικα, χρησιμοποιω ηπια απορρυπατικα που φτιαχνω μονη μου και στον μικρο μου οταν ηταν μωρο (μεχρι ενος ετους) χρησιμοποιουσα μονο πρασινο ή λευκο σαπουνι (τυπου αρκαδι).

Μιας και το ανέφερες, αν έχεις το χρόνο, θέλεις να ανεβάσεις τις συνταγές που χρησιμοποιείς; Θέλω κι εγώ να απαλλαγώ κάποια στιγμή από τα διάφορα προϊόντα του εμπορίου, αλλά δεν έχω ακόμη το χρόνο να το ψάξω και να δοκιμάσω μερικές συνταγές ώστε να βρω κάτι που να μου ταιριάζει. Και πιο πολύ για σαμπουάν, μιας και τα υπόλοιπα λίγο λίγο τα έχω καταργήσει.

Παράθεση

Μιας και το ανέφερες, αν έχεις το χρόνο, θέλεις να ανεβάσεις τις συνταγές που χρησιμοποιείς; Θέλω κι εγώ να απαλλαγώ κάποια στιγμή από τα διάφορα προϊόντα του εμπορίου, αλλά δεν έχω ακόμη το χρόνο να το ψάξω και να δοκιμάσω μερικές συνταγές ώστε να βρω κάτι που να μου ταιριάζει. Και πιο πολύ για σαμπουάν, μιας και τα υπόλοιπα λίγο λίγο τα έχω καταργήσει.

Την πλεοψηφια των συνταγων που φτιαχνω (απορρυπαντικο ρουχων, πιατων, οδοντοκρεμα κλπ) τις παιρνω απο την σελιδα "Χειροποιητον" (olivia-art.blogspot.com) και ειμαι πολυ ευχαριστημενη με οτι εχω φτιαξει. Μπορεις να βρεις τα παντα για το σπιτι (και οχι μονο) χρησιμοποιωντας ακινδυνα υλικα:)

Επεξεργάστηκαν by Sentir...natureza

Να ρωτήσω κ κάτι ακόμα...Γιατί έχει αρχίσει μάλλον κ με πιάνει  άγχος..  τα ρούχα που έχω πλύνει μέχρι στιγμής τα έπλυνα στους 40 βαθμούς όσο έλεγε η ετικέτα. Άλλοι μου λένε στους 40 άλλοι στους 60! Τι κάνετε εσεις; Να τα ξαναπλυνω όλα στους 60 δηλαδη;

Διαφημίσεις

2 ώρες πρίν, Euangelia_17 είπε:

Να ρωτήσω κ κάτι ακόμα...Γιατί έχει αρχίσει μάλλον κ με πιάνει  άγχος..  τα ρούχα που έχω πλύνει μέχρι στιγμής τα έπλυνα στους 40 βαθμούς όσο έλεγε η ετικέτα. Άλλοι μου λένε στους 40 άλλοι στους 60! Τι κάνετε εσεις; Να τα ξαναπλυνω όλα στους 60 δηλαδη;

Mια χαρα ειναι οι 40, καν'τα και ενα σιδερο και εισαι ενταξει. Εγω προσωπικα δεν εχω καθολου σχεση με το σιδερο γενικοτερα ουτε με τα δικα μας ρουχα και δεν μπηκα στην διαδικασια να σιδερωνω ουτε τα ρουχα του μωρου, οποτε με ενα πλυσιμο στους 40 και ενιοτε 60 ή 90 ημουν μια χαρα τελειωμενη!

Επεξεργάστηκαν by Sentir...natureza

Καλησπέρα σας,

καλά είναι αυτά τα βρεφικά αλλά πολύ ακριβά, ποτέ μου δεν κατάλαβα γιατί ένα υγρό κοινό απορρυπαντικό να κάνει π.χ. 3 ευρώ και τα βρεφικά είτε για το πλύσιμο είτε το μαλακτικό είχε 7-8 ευρώ αν θυμάμαι καλά. Εμείς χρησιμοποιούσαμε και χρησιμοποιούμε αφρό Μασσαλίας, θεωρώ ότι είναι από τα ήπια.

Τα ρούχα καλό είναι να ακολουθούμε τις οδηγίες της ετικέτας αν λέει 40 καλά κάνατε, για το σίδερο προσωπικώς είμαι υπέρ, ειδικά για τα μωράκια επιβάλλεται να σιδερώνουμε τα ρούχα τους.

Χρωματιστά στους 40, λευκά στους 60, σίδερο μέσα έξω! Αυτά εκανα εγώ.

Αχ τι μου θυμησες! Σιδερωνα όλο χαμόγελο  τα μικροσκοπικά φορμακια, καλτσακια, σκουφακια και προσπαθούσα να οραματιστω το γιο μου να τα φορά. Απ τις πιο γλυκές αναμνήσεις της εγκυμοσύνης μου! Με το καλό!

On 7/2/2018 at 9:42 ΠΜ, kine είπε:

Και πιο πολύ για σαμπουάν, μιας και τα υπόλοιπα λίγο λίγο τα έχω καταργήσει.

Σαμπουαν να σου πω την αληθεια ακομη δεν εχω κανει συνταγη, δεν εχω βρει κατι που να ειναι διαφορετικο απο τα ηπια, οικολογικα, βιολογικα σαμπουαν που κυκλοφορουν. Ψαχνω συνεχεια για καλυτερες τιμες γιατι ειναι λιγο ακριβα. Για ενα διαστημα (μηνες) πριν χρονια επλενα τα μαλλια μου με μαγειρικη σοδα και για μαλακτικο (κατι που το κρατησα μεχρι σημερα) μηλοξιδο. Μια χαρα καθαριζαν και φαινοντουσαν πολυ υγιη, αλλα με κουραζε λιγο το πλυσιμο με τη σοδα και τα παρατησα οταν εμεινα εγκυος. Μετα τα επλενα με πρασινο σαπουνι αλλα δεν μου αρεσε η υφη τους. Τελικα κατεληξα σε ηπια, οικολογικα, οσο γινεται πιο φυσικα σαμπουαν και μεχρι στιγμης ειμαι ευχαριστημενη, απλα ειμαι συνεχως σε αναζητηση καλυτερων τιμων.

21 ώρες πρίν, Euangelia_17 είπε:

Στους 40 είναι οκ για πριν τους 6 μήνες. Μόλις μπήκαν οι στέρεες κάποια ανοιχτόχρωμα φορμακια τα έβαζα στους 60 για λόγους λεκέδων.

Διαφημίσεις

Περισσότερο  για τα μικρόβια με ενδιαφέρει! Αλλά από ότι βλέπω σχεδόν όλοι τα πλένουν στους 40 χωρίς να έχουν πρόβλημα τα μωρά τους! Σας ευχαριστώ  πολύ για τις απαντήσεις!! Με έχει πιάσει ένας πανικός  αν τα κάνω καλά κ σωστά!!

πρίν από 28 λεπτά , Euangelia_17 είπε:

Περισσότερο  για τα μικρόβια με ενδιαφέρει! Αλλά από ότι βλέπω σχεδόν όλοι τα πλένουν στους 40 χωρίς να έχουν πρόβλημα τα μωρά τους! Σας ευχαριστώ  πολύ για τις απαντήσεις!! Με έχει πιάσει ένας πανικός  αν τα κάνω καλά κ σωστά!!

τα μικροβια με ενα καλο σιδερωμα εξαφανιζονται μην ανχωνεσε. 

Ενας δερματολόγος μου είχε πει, ότι το σίδερο είναι προληπτική ενέργεια για να αποφύγεις τους μύκητες, αλλά όχι για να σκοτώσεις μικρόβια, με την έννοια που το αντολαμβανόντουσαν οι μαμάδες μας.

Προσωπικά, το σίδερο το θεωρώ απολύτως διακοσμητικό στοιχείο και το χρησιμοποιώ μόνο για αισθητικούς λόγους, σε ιδιαίτερα ρούχα. Και γενικά όποιος απεξαρτηθεί από το σιδέρωμα, θα συνειδητοποιήσει ότι δεν έχει με οποιονδήποτε τρόπο "κινδυνέψει" την υγεία του ή των παιδιών του.

@Euangelia_17 πιο πολύ να φοβάσαι τα απορρυπαντικά (και το είδος και την ποσότητα που βάζει-καλύτερα λιγότερο, παρά περισσότερο), παρά τα μικρόβια. Μαλακτικό απαγορεύεται και είναι επιβλαβές και για τους ενήλικες και για τα παιδιά, οπότε κατάργησετο και τελείως αν θες. 

Εγω και στους 30 πλενω καποια που η ετικετα λεει ετσι κ επειδη φυσικα δεν ειναι πολλα, πλενω κι αλλα ετσι- οχι πετςετακια εννοειται.  Βεβαια τοσο ευαισθητα δεν ηταν τα φορμακια κ τα εσωρουχακια αλλα κανονικα ρουχαλακια που φορεσαμε μετα το τριμηνο. Σιδερο μεσα εξω δεν εξανα ποτε, μονο μπρος πισω. Τωρα στον 6ο σιδερο μιας οψης μονο. Και απο τον 5ο φοραει κ ασιδερωτα σε εκτακτες περιπτωσεις αλλα σπανια γιατι μ ενοχλει αισθητθκα

Μαλλακτικό δεν έβαλα ποτέ στα ρούχα του παιδιού. Στην αρχή του έπαιρνα βιολογικό απορρυπαντικό, ψαρωμένη φρεσκομανούλα κι εγώ βλέπεις! Τώρα του παίρνω παιδικό απλά φροντίζω να είναι parabens free, δεν το ψάχνω περισσότερο. Μέχρι και 6 μηνών σίγουρα σιδέρωνα όλα τα ρούχα του, μου είχε δανείσει μια φίλη μου πρέσα κι ήταν πολύ βολικό για τα μικρούλια ρουχαλάκια. Σχετικά με τους βαθμούς, πλένω τα ρούχα πάντα βάση οδηγιών από τις ετικέτες των ρούχων.

Sentir μπράβο σου, χαράς το κουράγιο σου να φτιάχνεις χειροποίητα απορρυπαντικά, πραγματικά το θαυμάζω αυτό!

Επεξεργάστηκαν by marakiz

Ο τρόπος που μιλάμε στα παιδιά μας, γίνεται η εσωτερική τους φωνή.

On 2/7/2018 at 7:20 ΜΜ, Euangelia_17 είπε:

Για ποιο λόγο; Πέραν του να μπάσουν τι άλλο θα προσφέρουν οι 60;

8 ώρες πρίν, Euangelia_17 είπε:

Για τα μικρόβια με αγχώσε μια γνωστή μου! Ότι τα μικρόβια δεν πεθαίνουν κ είναι επικυνδυνα για τα πολύ μωρά!

Δεν ισχύει αυτό. Μια χαρά πλένονται στους 40 και με το σίδερο θα είναι οκ.

Σε 60 πλένω λευκά φορμακια που τώρα (11 μηνών) με το φαγητό γίνονται χάλια και δεν βγαίνουν στους 40. Μόνο για αυτό ,όχι για τα μικρόβια.

13 ώρες πρίν, Euangelia_17 είπε:

Για τα μικρόβια με αγχώσε μια γνωστή μου! Ότι τα μικρόβια δεν πεθαίνουν κ είναι επικυνδυνα για τα πολύ μωρά!

Oυτε στους 60 πεθαινουν τα μικροβια. Για να σκοτώσεις όντως όλα τα πιθανά μικρόβια θες αποστείρωση: βρασμός επί 20λεπτο το ελάχιστο. Που προφανώς δεν θα το κάνεις στα ρούχα. Μετά δε θα πρέπει να βράσεις τα χέρια σου, το στήθος σου, το κρεβάτι σου :) 

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...