Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Φοβάμαι ότι το μωρό μου θα νιώθει τη γιαγιά του για μαμα

Roisin1

Recommended Posts

1 hour ago, Roisin1 είπε:

Να σαι καλά βρε macgyver.. με τον καλό λόγο στο στόμα! Άμα είναι έτσι να μη δουλεύουμε καθόλου τότε βρε. Αφού μπορεί να μας απολύσουν γιατί να ξοδεύουμε ενέργεια;

Παρεμπιπτόντως πάντως όταν ανακοίνωσα στον εργοδότη μου την εγκυμοσύνη μου και ενώ φοβόμουν για ενδεχόμενη απόλυση, με κάλεσε στο γραφείο του λίγο αργότερα και μου ανακοίνωσε ότι θα μου δώσουν αύξηση γιατί τώρα οι ανάγκες μου θα είναι αυξημένες. Επίσης μου κατέβαλλε κανονικά τον μισθό μου όσο βρισκόμουν στο νοσοκομείο, ενώ καμία νομική υποχρέωση δεν είχε. 

Κατα καποιο τροπο λοιπον επειδή εκτίμησα τη στμπεριφορα τοσο εκεινου οσο και των υπόλοιπων συναδελφων μου δεν ήθελα να καπηλευτω αυτή τη "γενναιοδωρία". 

Δεν ξέρω αν θα αποδειχτεί μ... κας, πάντως αποδείχτηκε Ανθρωπος. 

Η απόλυση εγκύου είναι από τα λίγα πράγματα με τα οποία δεν αστειεύεται η ελληνική νομοθεσία, δεν καταλαβαίνω με ποιο τρόπο θα μπορούσε να σε απολύσει. Η να μη σου καταβάλει μισθό ενώ είσαι σε αναρρωτική.  Στην αρχή, είχες πει ελεύθερη επαγγελματίας, και τελικά στη συζήτηση χάθηκε το ότι στην πραγματικότητα είσαι μισθωτή. Εχεις ψάξει καθόλου τη νομοθεσία; Ας πούμε, ως μισθωτή, δικαιούσαι λογικά το εξάμηνο του ΟΑΕΔ. Αν κόβεις μπλοκάκι και έχεις έναν εργοδότη, αλλά σε μεταχειρίζεται σαν ελεύθερη επαγγελματία, και προσπαθεί να μη σεβαστεί ωράρια, άδειες, παροχές μητρότητας, πολύ απλά είναι εντελώς παράνομος.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 203
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

12 ώρες πρίν, Dust pink είπε:

Με κάθε καλή πρόθεση . Ότι έχεις τις δικές σου απόψεις πάνω στο θέμα είναι και σεβαστό και ανεκτό ... Ότι έπλασες όμως και το σενάριο της απόλυσης της  ακόμη δεν βρήκε δουλειά το κορίτσι μετά από πόσο καιρό  όπως λέει, ειλικρινά όχι μόνο με ξεπέρασε ,αλλά ακόμη με ψάχνω με το κιάλι...

Χωρίς παρεξήγηση, πρέπει να διδαχθείς εκ νέου τους υποθετικούς λόγους γιατί παρουσιάζεις έλλειψη κατανόησης. 

@Roisin1 αφού απεδείχθη άνθρωπος , θα μπορούσε να κάνει υπομονή άλλους 2 μήνες πχ . Γιατί πρέπει ντε και καλά να συμφωνήσω μαζί σου ; Μάθετε να δέχεστε και την εκ διαμέτρου αντίθετη άποψη . Δεν επιβάλω την άποψη μου . Ζήτησες γνώμες σε ένα δημόσιο forum. Αν δεν ήθελες να ακούσεις απόψεις αντίθετες , ας το δηλώνεις εξ αρχής . Όπως και να έχει, καλή τύχη στη ζωή σου :) 

2 ώρες πρίν, Macgyver είπε:

Χωρίς παρεξήγηση, πρέπει να διδαχθείς εκ νέου τους υποθετικούς λόγους γιατί παρουσιάζεις έλλειψη κατανόησης. 

@Roisin1 αφού απεδείχθη άνθρωπος , θα μπορούσε να κάνει υπομονή άλλους 2 μήνες πχ . Γιατί πρέπει ντε και καλά να συμφωνήσω μαζί σου ; Μάθετε να δέχεστε και την εκ διαμέτρου αντίθετη άποψη . Δεν επιβάλω την άποψη μου . Ζήτησες γνώμες σε ένα δημόσιο forum. Αν δεν ήθελες να ακούσεις απόψεις αντίθετες , ας το δηλώνεις εξ αρχής . Όπως και να έχει, καλή τύχη στη ζωή σου :) 

Αν αποφασίσω να τους μάθω θα σου ζητησω ιδιαίτερα! Προς το παρόν μου αρκεί η απλη πραγματικότητα χωρίς ευφάνταστα σενάρια.

Και επειδή κανείς και διδασκαλεία οι υποθετικες προτάσεις και λόγοι ξεκινούν με ένα "Αν" και δεν είναι κυρίες προτάσεις ... "Αν ο εργοδότης σου σε απολύσει κάποτε πράγμα  που απευχομαι "αυτός θα ήταν ήταν ένας καλοπροαίρετος υποθετικός λόγος. Όλα τα άλλα είναι απλές ευχές..! Και άλλες κοπέλες δήλωσαν ιδιες με τις δικές σου απόψεις χωρίς πρόβλημα. Το γεγονός ότι στοχοποιηθηκες εσύ δεν είναι λόγω των απόψεων σου όσο της συμπεριφοράς σου και των εννοιών πίσω από τις λέξεις σού. Φιλικά.

@Roisin1 Χαίρομαι πραγματικά που έχεις δίπλα σου τους δικούς σου ανθρώπους και σε στηρίζουν...με ομαδικότητα και ψυχραιμία θα βελτιωθεί η κατασταση. Είναι ακόμη νωρίς για όλους σας! Μπράβο και στον εργοδότη σου που με τις πράξεις του δειχνει ότι σε εκτιμά σαν άνθρωπο και σαν εργαζόμενο! 

• Μου αρέσει 1

Το θέμα κλειδώνεται καθώς οι συζητήσεις πρέπει να γίνονται σε φιλικό κλίμα, 

χωρις ειρωνίες και σαρκασμό. Το φόρουμ είναι ενημερωτικό. 

Όσα μέλη επιθυμούν γενική συζήτηση σχετικά με τα εργασιακά θέματα & την μητρότητα μπορούν πάντα να ανοίξουν νέο θέμα που δεν θα ασχολείται με ένα μέλος συγκεκριμένα αλλά με την γενικότερη επικαιρότητα.  

• Μου αρέσει 1

Βοηθήστε στη διατήρηση της λειτουργικότητας του forum κάνοντας χρήση της αναζήτησης & αναφοράς.  Αν παρατηρήσετε κάποια δημοσίευση που θεωρείτε περίεργη επιθετική ή ενάντια στους κανόνες κάντε αναφορά δημοσίευσης  Οδηγίες για το πως γίνεται η αναφορά δείτε εδώ   Ευχαριστούμε

Ακολουθήστε μας και στο Instagram:

follow_insta.png.f136a60ab3d6a108659752cf6fcc0a5a.pngfollow_cafe.jpg.0bc77dbbb8cab70c6c8919c95cac08b8.jpg

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...