Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Νιώθω οτι δεν μου δινει κανεις σημασια

Recommended Posts

Γεια σας. Ειμαι 19 ετων και ειμαι φοιτητρια.. Αποφασισα να δημοσιευσω εδω εναν προβληματισμο μου μιας και δεν το εχω πει σε κανεναν αλλο και δεν νιωθω ανετα να μιλησω για αυτο σε γνωστους. Το θεμα μου ειναι οτι νιωθω γενικα τους παντες να μην νου δινουν σημασια να το πω ; οτι με αγνοούν; δεν με παιρνουν στα σοβαρα; δεν ξερω γιατι συμβαινει αυτο αλλα γενικα γινεται συνεχεια. Στη σχολη για παραδειγμα οταν παω να μιλήσω με καποιον καθηγητη για να μου εξηγησει που εχω κανει λαθος και δεν με περασε στο μαθημα . Εχουν ενα υφος σαν να λενε " σιγά που θα σου δωσουμε και εξηγησεις " αυτο μου προκαλει τρομερη αμηχανια. Ειμαι μικροκαμωμενη και σκεφτομαι οτθ ισως για αυτο να μου φέρονται ετσι. Δεν ξερω.. Επισης εχω παρατηρησει πως πολλα ατομα ( ακόμα και ατομα που δεν ξερω) γελανε μαζι μου. Δεν ξερω τι φταει. Και τι κανω λαθος. Δεν θεωρω οτι ειμαι ασχημη κοπελα. Δεν ξερω πως να το αντιμετωπισω εφοσον δεν ξερω καν τι φταιει. Ουτε θελω να μιλησω σε καποιον για αυτο.. 

Διαφημίσεις

1 ώρα πρίν, Dimitrakrpz είπε:

Γεια σας. Ειμαι 19 ετων και ειμαι φοιτητρια.. Αποφασισα να δημοσιευσω εδω εναν προβληματισμο μου μιας και δεν το εχω πει σε κανεναν αλλο και δεν νιωθω ανετα να μιλησω για αυτο σε γνωστους. Το θεμα μου ειναι οτι νιωθω γενικα τους παντες να μην νου δινουν σημασια να το πω ; οτι με αγνοούν; δεν με παιρνουν στα σοβαρα; δεν ξερω γιατι συμβαινει αυτο αλλα γενικα γινεται συνεχεια. Στη σχολη για παραδειγμα οταν παω να μιλήσω με καποιον καθηγητη για να μου εξηγησει που εχω κανει λαθος και δεν με περασε στο μαθημα . Εχουν ενα υφος σαν να λενε " σιγά που θα σου δωσουμε και εξηγησεις " αυτο μου προκαλει τρομερη αμηχανια. Ειμαι μικροκαμωμενη και σκεφτομαι οτθ ισως για αυτο να μου φέρονται ετσι. Δεν ξερω.. Επισης εχω παρατηρησει πως πολλα ατομα ( ακόμα και ατομα που δεν ξερω) γελανε μαζι μου. Δεν ξερω τι φταει. Και τι κανω λαθος. Δεν θεωρω οτι ειμαι ασχημη κοπελα. Δεν ξερω πως να το αντιμετωπισω εφοσον δεν ξερω καν τι φταιει. Ουτε θελω να μιλησω σε καποιον για αυτο.. 

Κορίτσι, εκεί που σταματά το ύψος του ανθρώπου ξεκινά το "ανάστημα" του, άρα η άποψη ότι είσαι μικροκαμωμένο παιδί δεν είναι η αιτία της αντιμετώπισης που λαμβάνεις. Ούτε και η εξωτερική εμφάνιση επίσης. Μήπως δεν δίνεις εσύ την απαιτούμενη σοβαρότητα στα λεγόμενα σου ή την συμπεριφορά σου;; Το κανουμε πολλές φορές άθελά μας και δίνουμε λάθος εντυπώσεις. Μήπως παίρνεις πολύ στα σοβαρά και λεπτολογεις συμπεριφορές;

Όσον αφορά τους καθηγητές, σπανιως εξηγούν στον κάθε φοιτητή λεπτομερώς γιατί τον έκοψαν(ξέρει ο ίδιος τις πιο πολλές φορές) όταν όμως πηγαίνεις στο γραφείο του και σου δείχνει το γραπτό σου βλέπεις και τα λάθη σου οπότε καταλαβαίνεις το γιατί.

Είναι λίγο περίεργο η πλειοψηφία να "γελάει" μαζί σου χωρίς να υπάρχει λόγος...μήπως άθελά σου βγάζεις μια περίεργη προς εκείνους αντίδραση; Η μήπως περιμένεις διαφορετική από εκείνους αντίδραση χωρίς να υπάρχει ιδιαίτερος λόγος;

Λίγοι είναι οι καθηγητές που θα καθήσουν να ασχοληθούν με τους φοιτητές τους. Στο λέω από προσωπική εμπειρία. Αυτοί οι άνθρωποι θεωρούν ότι είναι παιδιά ανώτερου θεου. Όσο για τους άλλους που λες ότι δεν σου δίνουν σημασία δεν αξίζουν να στεναχωριέσαι για αυτούς. Σε όποιον αρέσουμε για τους άλλους δεν θα μπορέσουμε λέει το τραγούδι. Μην τους δίνεις παραπάνω αξία. Είσαι αυτή που είσαι και δεν χρειάζεται να αλλαξεις για τους άλλους. Να έχεις αυτοπεποίθηση και να ασχοληθεί μόνο με αυτούς που σε εκτιμούν για αυτό που είσαι.

11 ώρες πρίν, Dimitrakrpz είπε:

Το να μη σου δίνουν κάποιοι άνθρωποι σημασία, όπως ένας καθηγητής στη σχολή, είναι πολύ πιθανό. Απλά πρέπει να θυμάσαι ότι το ίδιο συμβαινει και με τους άλλους, ούτε σε αυτούς δίνει σημασία. Αυτό που νιώθεις είναι αρκετα συνηθισμένο, είτε σε παιδιά που μόλις τελείωσαν το σχολείο, είτε και σε νέους που μόλις ξεκίνησαν τη δουλειά. Πράγματι οι καθηγητές, συμφοιτητές, συνάδελφοι δε σου δίνουν την ίδια προσοχή όπως οι γονείς ή οι παιδικές σου παρέες, αλλά ούτε και σε κανέναν άλλον. Προσπάθησε να θυμάσαι ότι είναι φυσιολογικό στάδιο μετάβασης στην ενήλικη ζωή και ότι με τον καιρό θα αλλάξει το πώς νιώθεις και θα βρεις την αυτοπεποίθησή σου. Αν νιωθείς πραγματικά πολύ άσχημα, το να μιλήσεις με έναν ψυχολόγο θα σε βοηθούσε.

Σας ευχαριστω για το ενδιαφερον και τις απαντησεις σας.. δεν ξερω τι κανω λαθος. Παντως δεν ειναι οτι λεπτολογω συμπεριφορες..ειδικα ενας καθηγητης οποτε παω να τον ρωτησω κατι ακομα και κατι πολυ απλο οπως αν θα γινει το μαθημα π.χ . Δεν μου δινει καν σημασια και φευγει. Αυτο εχει τυχει πολλες φορες. Επισης μια αλλη φορα που ετυχε να κανω αναπληρωση στην ομαδα του και ειχα αφησει το γραπτο μου το οποιο θα το εδινε στην ομαδα μου δηλαδη στην καθηγητρια που μου κανει το μαθημα.. τελικα το εχασε. Και με ρωτουσε η αλλη καθηγήτρια που ειναι το γραπτο και μηπως δεν εγραψα καν. Δεν ξερω γιατι τ κανει αυτο. Οποτε παω να του μιλησω για να ζητησω εξηγησεις για τη συμπεριφορα του απλα σηκωνεται και φευγει χωρις να πει τιποτα. Με αλλα παιδια δεν ειναι ετσι. 

Διαφημίσεις

γεια σου κ απο μενα! στον καθηγητη δεν υπαρχει καν λογος να δινεισ σημασια!!ειτε ειναι ετσι σαν ανθρωπος και το κανει σε ολους,ειτε οντως μπορει και να μην σε συμπαθει και πολυ ,πραγμα πολυ συνηθισμενο!!και μενα μου ειχαν τυχει καθηγητεσ που ετσι ηταν η συμπεριφορα τους απεναντι σε ολα τα παιδια ,και επισης μου ειχε τυχει και καθηγητης να μην με συμπαθει και να εχει μια παρομοια συμπεριφορα με τον καθηγητη που περιγραφεις!!η συμπεριφορα των συμφοιτητων σου σιγουρα ειναι αυτη που περιγραφεισ η ειναι λιγο η ιδεα σου?σε ρωταω γιατι εχω εμπειρια απο συγγενικο μου ατομο το οποιο ειχε υποστει βια(ψυχολογικη και σωματικη) απο τα παιδια του σχολειου στο δημοτικο λογω του οτι ηταν μικροκαμωμενος!!απο τοτε και αργοτερα στο γυμνασιο στο λυκειο ειχε αυτοπεποιθηση μηδεν νομιζε πως ολοι θα του συμπεριφερθουν το ιδιο και πως κανες δεν του δινει σημασια και δεν τον θελει!!πλεον εχει καταλαβει οτι ολα αυτα πανε περασαν ! μηπως ειχε συμβει κατι παρομοιο σε κ σε εσενα?

9 ώρες πρίν, Dimitrakrpz είπε:

Σας ευχαριστω για το ενδιαφερον και τις απαντησεις σας.. δεν ξερω τι κανω λαθος. Παντως δεν ειναι οτι λεπτολογω συμπεριφορες..ειδικα ενας καθηγητης οποτε παω να τον ρωτησω κατι ακομα και κατι πολυ απλο οπως αν θα γινει το μαθημα π.χ . Δεν μου δινει καν σημασια και φευγει. Αυτο εχει τυχει πολλες φορες. Επισης μια αλλη φορα που ετυχε να κανω αναπληρωση στην ομαδα του και ειχα αφησει το γραπτο μου το οποιο θα το εδινε στην ομαδα μου δηλαδη στην καθηγητρια που μου κανει το μαθημα.. τελικα το εχασε. Και με ρωτουσε η αλλη καθηγήτρια που ειναι το γραπτο και μηπως δεν εγραψα καν. Δεν ξερω γιατι τ κανει αυτο. Οποτε παω να του μιλησω για να ζητησω εξηγησεις για τη συμπεριφορα του απλα σηκωνεται και φευγει χωρις να πει τιποτα. Με αλλα παιδια δεν ειναι ετσι. 

Αν είναι εξατομικευμένη συμπεριφορά ενός καθηγητή δεν υπάρχει λόγος να στεναχωριέσαι... Έχει τόσα άλλα μαθήματα και καθηγητές το πρόγραμμα σπουδών σου. Αν και μου φαίνεται εξωφρενικό χωρίς λόγο και αιτία ένας άνθρωπος να αδιαφορεί απαξιωτικά προς ένα άτομο. Δηλαδή αν πας στο γραφείο του και τον ρωτησεις κάτι,τι θα κάνει; Θα συμπεριφερθεί σαν να είσαι αόρατη;;  Αυτό δείχνει απολίτιστο άνθρωπο όχι άτομο που προάγει πολιτισμό όπως ένας πανεπιστημιακός...τέλος πάντων, τι να πω...

Έχει τύχει πολλές φορές καθηγητες να είναι δυστροποι και αναγωγοι προς τους φοιτητές. 

2 hours ago, Dust pink said:

Αν είναι εξατομικευμένη συμπεριφορά ενός καθηγητή δεν υπάρχει λόγος να στεναχωριέσαι... Έχει τόσα άλλα μαθήματα και καθηγητές το πρόγραμμα σπουδών σου. Αν και μου φαίνεται εξωφρενικό χωρίς λόγο και αιτία ένας άνθρωπος να αδιαφορεί απαξιωτικά προς ένα άτομο. Δηλαδή αν πας στο γραφείο του και τον ρωτησεις κάτι,τι θα κάνει; Θα συμπεριφερθεί σαν να είσαι αόρατη;;  Αυτό δείχνει απολίτιστο άνθρωπο όχι άτομο που προάγει πολιτισμό όπως ένας πανεπιστημιακός...τέλος πάντων, τι να πω...

Έχει τύχει πολλές φορές καθηγητες να είναι δυστροποι και αναγωγοι προς τους φοιτητές. 

μα το οτι εχουν σπουδασει δεν σημαινει κιολας οτι εχουν τροπους !πολλοι απο αυτους νομιζουν οτι ειναι καποιοι και οτι μπορουν να συμπεριφερονται ασχημα στον αλλον λογω εξουσιας!!

πρίν από 37 λεπτά , sweety** είπε:

μα το οτι εχουν σπουδασει δεν σημαινει κιολας οτι εχουν τροπους !πολλοι απο αυτους νομιζουν οτι ειναι καποιοι και οτι μπορουν να συμπεριφερονται ασχημα στον αλλον λογω εξουσιας!!

Καλά, δεν κάνουν τα πτυχία τον άνθρωπο! Εδώ όμως στην περιπτωση αυτή δεν μιλάμε για έναν απλώς αναγωγο ανθρωπο που προσβάλει, αλλά για κάποιον που απαξιώνει μια παρουσία φοιτητή σα να μην υπάρχει, δεν του μιλάει ,απαντάει καν. Τον προσπερνα αδιαφορώντας. Αυτό ομολογώ δεν το έχω συναντήσει στα ακαδημαϊκά χρόνια. Όλοι είχαμε περίεργους που είτε αδιαφορούσαν είτε προσέβαλαν αλλά να λέω πχ γεια σας και να με αντιμετωπίζει σαν φάντασμα δεν μου έχει τύχει...τι να πω!

Πάντως από ότι κατάλαβα το θέμα της κοπέλας δεν περιορίζεται μόνο στον συγκεκριμένο καθηγητή αλλά σε ένα σύνολο ανθρώπων. Αυτό θέλει διερεύνηση ...

Το να σε ρωτάει κάποιος (φοιτητής) αν θα γίνει το μάθημα και να σηκώνεσαι να φεύγεις δειχνει ότι η δεν πας καλά η κάτι προσωπικό στη μέση... Είναι κάπως ακραίο, θα δεχομουν αν πχ ο καθηγητής απαντούσε ειρωνικά ή προσβλητικά ,πολλοί δήθεν το κανουν. Αλλά συνέχεια αποφυγή στοχευμένου ατόμου... ακούγεται κάπως περίεργο...

Γεια σου και από μένα !! Όταν κάποιος δεν συμπεριφέρεται σωστά και είναι αγενής δεν φταις εσυ!! Μην ψάχνεις να ρίξεις το φταίξιμο σε σένα για τις συμπεριφορές των άλλων !! Κι εμένα  πολλές φορές μου είχαν τύχει αντίστοιχα περιστατικά όταν σπούδαζα αλλά από μέσα μου έλεγα «τι γαϊδούρι» και το προσπερνούσα !! Τέτοια θα βιώσεις στην ζωή σου όχι μόνο τώρα που σπουδάζεις αλλά και στο μέλλον καθώς ο κόσμος έξω δεν είναι αγγελικά πλασμένος!! Απλά μην το βάζεις κάτω να το βλέπεις ότι εκείνη την στιγμή η όλη φάση δεν δείχνει ότι σε αγνοούν γιατί έχεις πρόβλημα εσυ αλλά ότι σε αγνοούν γιατί αυτοί δεν έχουν τόση αξία όσο έχει ο δικός σου χαρακτήρας!! Όλοι έχουμε περάσει φάσεις που το περιβάλλον είτε το εργασιακό είτε το σχολικό είτε οτιδήποτε άλλο δεν μας ταιριάζει απόλυτα αλλά να ξέρεις ότι είναι παροδικό και θα περάσει !! Μην σε παίρνει από κάτω !! Σε φιλώ και μην σκας για τέτοια  ;) 

Διαφημίσεις

12 hours ago, Dust pink said:

Καλά, δεν κάνουν τα πτυχία τον άνθρωπο! Εδώ όμως στην περιπτωση αυτή δεν μιλάμε για έναν απλώς αναγωγο ανθρωπο που προσβάλει, αλλά για κάποιον που απαξιώνει μια παρουσία φοιτητή σα να μην υπάρχει, δεν του μιλάει ,απαντάει καν. Τον προσπερνα αδιαφορώντας. Αυτό ομολογώ δεν το έχω συναντήσει στα ακαδημαϊκά χρόνια. Όλοι είχαμε περίεργους που είτε αδιαφορούσαν είτε προσέβαλαν αλλά να λέω πχ γεια σας και να με αντιμετωπίζει σαν φάντασμα δεν μου έχει τύχει...τι να πω!

Πάντως από ότι κατάλαβα το θέμα της κοπέλας δεν περιορίζεται μόνο στον συγκεκριμένο καθηγητή αλλά σε ένα σύνολο ανθρώπων. Αυτό θέλει διερεύνηση ...

Το να σε ρωτάει κάποιος (φοιτητής) αν θα γίνει το μάθημα και να σηκώνεσαι να φεύγεις δειχνει ότι η δεν πας καλά η κάτι προσωπικό στη μέση... Είναι κάπως ακραίο, θα δεχομουν αν πχ ο καθηγητής απαντούσε ειρωνικά ή προσβλητικά ,πολλοί δήθεν το κανουν. Αλλά συνέχεια αποφυγή στοχευμένου ατόμου... ακούγεται κάπως περίεργο...

ακριβως μιλαει για ενα συνολο ανθρωπων!!για αυτο ρωταω μηπως υπερβαλλει λογω δικης της ανασφαλειας ??

Καλημερα σας ! Οι υπολοιποι καθηγητες εχω την εντυπωση οτι δεν με παιρνουν και τοσο στα σοβαρα.ο συγκεκριμενος ομως με αγνοει πραγματικα. Οσο παραξενο κ να σας φαινεται. Αυτο συμβαίνει για πρωτη φορα στη ζωη μου με εναν ανθρωπο.. με τους συμφοιτητες μου δεν εχω θεμα. Απλα.εχω πρατηρησει πως συνηθως αγνωστοι καποιες φορες γελανε μαζι μου. Και αυτο δεν ειναι ιδεα μου. Συγκεκριμένα στην σχολη χορου που πηγαινα ηταν μια παρεα αγοριων και ο ενας στνεχεια οποτε με εβλεπε ελεγε στους φιλους του για μενα και γελουσαν. Αυτο γινοταν παρα πολλες φορες μεχρι που μια μερα πηγα και του μιλησα και τον ρωτησα αν εχει κατι μαζι μου. Αν ναι να το πει σε μενα και οχι να γελαει ολη την ωρα κοιταζοντας με. Φυσικα και δεν παραδεχτηκε τιποτα και μ ειπε οτι οποιος εχει τη μυγα μυγιαζεται. Απο τοτε δεν με εχει ξανακοιταξει καν.. το θεμα ειναι οτι αναρωτιεμαι δηλαδη σε αγνωστους που δεν με ξερουν καν ποιος ο λογος να γελανε ? Εφοσον ουτε κατι περιεργο κανω ουτε ντυνομαι ή βαφομαι περιεργα. Πραγματικα δεν μπορω να καταλαβω. 

πρίν από 31 λεπτά , Dimitrakrpz είπε:

Καλημερα σας ! Οι υπολοιποι καθηγητες εχω την εντυπωση οτι δεν με παιρνουν και τοσο στα σοβαρα.ο συγκεκριμενος ομως με αγνοει πραγματικα. Οσο παραξενο κ να σας φαινεται. Αυτο συμβαίνει για πρωτη φορα στη ζωη μου με εναν ανθρωπο.. με τους συμφοιτητες μου δεν εχω θεμα. Απλα.εχω πρατηρησει πως συνηθως αγνωστοι καποιες φορες γελανε μαζι μου. Και αυτο δεν ειναι ιδεα μου. Συγκεκριμένα στην σχολη χορου που πηγαινα ηταν μια παρεα αγοριων και ο ενας στνεχεια οποτε με εβλεπε ελεγε στους φιλους του για μενα και γελουσαν. Αυτο γινοταν παρα πολλες φορες μεχρι που μια μερα πηγα και του μιλησα και τον ρωτησα αν εχει κατι μαζι μου. Αν ναι να το πει σε μενα και οχι να γελαει ολη την ωρα κοιταζοντας με. Φυσικα και δεν παραδεχτηκε τιποτα και μ ειπε οτι οποιος εχει τη μυγα μυγιαζεται. Απο τοτε δεν με εχει ξανακοιταξει καν.. το θεμα ειναι οτι αναρωτιεμαι δηλαδη σε αγνωστους που δεν με ξερουν καν ποιος ο λογος να γελανε ? Εφοσον ουτε κατι περιεργο κανω ουτε ντυνομαι ή βαφομαι περιεργα. Πραγματικα δεν μπορω να καταλαβω. 

Δεν ξέρω βρε κορίτσι τι να σου πω...η αλήθεια είναι ότι μου ακούγονται λίγο περίεργα όλα αυτά...το πρόβλημα εστιάζεται περισσότερο με τους άντρες ;;

3 ώρες πρίν, Dimitrakrpz είπε:

Δεν θα τ λεγα.. γενικα ατομα που δεν ξερω ειτε κοριτσια ειτε αγορια αρκετες φορες εχει τυχει...

Με προβληματισες... Αν ο δικό σου φιλικός κύκλος ,τα άτομα που συναναστρέφεσαι και σε αφορούν δεν έχουν παρόμοια συμπεριφορά,δε νομίζω ότι υπάρχει λόγος να το παίρνεις τόσο προσωπικά. Ίσως είναι τυχαία γεγονότα που στα μάτια σου δείχνουν μεγάλα. Εστίασε στα άτομα που πραγματικά σε ενδιαφέρουν και τα βρίσκεται!

Διαφημίσεις

@Dimitrakrpz συμφωνω με τα κορίτσια , απλά στον συγκεκριμένο καθηγητή προσωπικά θα τον ρωτούσα στα «ίσα» και με λίγο χιούμορ . Αγένεια να μην ανέχεσαι από κανέναν ! Ούτε από τον καθηγητή σου ούτε από το αφεντικό σου ούτε από τον φίλο σου . 

Dimitra, θα σου πω μια κουβεντα: μην τα παιρνεις προσωπικα! Προσπάθησε κάθε φορά που βλέπεις τέτοιες συμπεριφορές από άλλους (πχ ότι αδιαφορούν ή ότι γελάνε μαζί σου)  να σκέφτεσαι αυτή τη φράση "Δεν θα το πάρω προσωπικά " και σου εξηγώ και το γιατί : ο καθένας έχει τα δικά του στο κεφάλι του,  την ώρα που εσύ μπορεί να περνάς από μπροστά του να σκέφτεται κάτι χαζό και να γελάει μόνος του... Εσένα αυτό μπορεί να μοιάζει ότι γελάει μαζί σου γιατί είσαι αγχωμένη αυτή τη περίοδο. Το ίδιο και με τον καθηγητή, μπορεί να είναι έτσι σαν άνθρωπος, αδιάφορος με όλους τους φοιτητές ή αυτή τη περίοδο τον απασχολούν τα δικά του και δεν δίνει σημασία σε εσένα πχ που πας να του κάνεις ερωτήσεις.  Ίσως να έχει πέσει λίγο η αυτοπεποίθησή σου στη τη περίοδο γι 'αυτό να το παίρνεις πιο προσωπικά.  Ειναι κι αυτό φυσιολογικό, μην σε ανησυχεί, σε όλους κάποιες περιόδους έχει πέσει η αυτοπεποίθηση και η ψυχολογία, θα περάσει... Εσύ εστιάσου στα θετικά και σε αυτούς που σου δίνουν σημασία. Συμφωνώ με την ΑΡΓΚ και την Dust, και αν βλέπεις ότι συνεχίζεται, ρώτα και έναν ψυχολόγο. Και σου ξαναλέω : μην το παίρνεις ο προσωπικά :)

On 9/6/2018 at 12:26 ΜΜ, Dimitrakrpz είπε:

Ποιος ξερει....θα εχει κι αυτος τα προβληματα του....οπως και να χει πολλη αξια του δινεις. Κανε εσυ τη δουλεια σου περνα τα μαθηματα σου και μην ασχολησε.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...