Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

IKTEΡΟΣ SOS SOS

Recommended Posts

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

δεν κάνει τίποτε...σας εύχομαι ό,τι καλύτερο για το μωράκι και να του δώσετε ένα φιλί από μένα :wink:

«Να αμφιβάλεις, αν τ' άστρα είναι φωτεινά. Να αμφιβάλεις, αν ο ήλιος κινείται. Να αμφιβάλεις, αν η αλήθεια είναι αλήθεια ή ψέμα. Μα ποτέ μην αμφιβάλεις για την αγάπη μου.»

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 88
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Δεν ψάχνω άλλο σε site ιατρικά για ενημέρωση γιατί θα τρελαθώ με αυτά που διαβάζω σαν συνέπειες.

Μόλις διάβασα κάπου πως σε συνδυασμό ασυμβατότητας ρέζους και χολερυθρίνης πάνω από 20 σε ίκτερο νεογέννητου, μπορεί να δημιουργηθούν προβλήματα ακοής.

Περιορίζομαι μονάχα στην κουβέντα μας εδώ,και σταματώ να κοιτώ αλλού γιατί θα χρειαστώ και εγώ στο τέλος νοσηλεία.

Είναι το μόνο σίγουρο αυτό. :cry:

χαλάρωσε και να δείς που όλα θα πάνε καλά...να σκέφτεσται μόνο θετικά κι όλα θα κυλήσουνε ομαλά!

Φιλιά στα παιδάκια σου

«Να αμφιβάλεις, αν τ' άστρα είναι φωτεινά. Να αμφιβάλεις, αν ο ήλιος κινείται. Να αμφιβάλεις, αν η αλήθεια είναι αλήθεια ή ψέμα. Μα ποτέ μην αμφιβάλεις για την αγάπη μου.»

Φίλε pepvag κατα αρχήν να σας ζησει το μωράκι σας, σταμάτα να διαβάζεις γιατι στο τέλος θα τρελαθεις όπως λες κι εσύ. Και μένα η μεγάλη μου κόρη είχε ίκτερο και την κράτησαν δυο μέρες παραπανω στο νοσοκομείο, δεν θυμάμαι να σου πω ποσο είχε γιατί έχουν περάσει 15 χρόνια, όμως αυτο που θυμάμαι ειναι το κλαμα που έριξα επειδή την άφησα πίσω και εγω εφυγα. Δεν είναι κακο να κλάψει η γυναίκα σου ουτε και εσυ φυσικά, αυτό θα σας βοηθήσει και τους δυο να βγάλετε όλη την ένταση αυτών των ημερών!!!!!

Ολα θα πανε καλά και εύχομαι ολόψυχα να παρετε το μωράκι σας σύντομα κοντά σας!!!!!!!!!

Περιμένω να με πάρει η γυναίκα μου από το μαιευτήριο να μάθω για τις νέες τιμές.

Το έχουν ξεσκίσει το μωράκι μου στα τρυπήματα στην φτερνούλα του.

Είναι βασανιστικό αυτό ρε παιδιά δεν αντέχετε κάθε 3 ώρες.

Τι θα νιώθει μέσα του?

και μενα ειχε ικτερο και ηταν τοσο νωθρη που δε ξυπναγε με τιποτα... εγω το παιδι το ακουσα να κλαιει οταν τη φεραμε σπιτι... ειχαμε μπει και μεις λαμπα,και ολα πηγαν καλα... η στεναχωρια μου ηταν τεραααααααστια,οχι επειδη ειχε ικτερο αλλα επειδη δε ξυπναγε να φαει!!και ηταν και κατακιτρινη!! τωρα ειναι καταροζ!!! :lol:

Διαφημίσεις

Πρίν λίγο βγήκαν οι νέες εξετάσεις.

16,1....

Είχε το μεσημέρι 16.5.....

Νέα εξέταση το βράδυ στις 12.

Τι τραβάει το μωρό μας ρε γαμώτι μου,γιατί.....

Κουράγιο και όλα θα πάνε καλά!

Αγωνιστής ο μικρός! Κι εμένα σουρωτήρι το ποδαράκι της μικρής.... άστα... Είναι όμως αντράκι και δεν έχει ανάγκη!! :wink:

Απ'οτι διάβασα κι εγώ κάνοντας ένα googlαρισμα διαπίστωσα ότι τελικά όλα είναι γενικά... Ή το ένα ή το άλλο... ναι θηλασμός γιατί .... όχι θηλασμός γιατί.... Μπέρδεμα....

Λοιπόν καλά κάνεις και μόνο εδώ να μπαίνεις και εμείς εδώ θα είμαστε να σε στηρίξουμε και να σε βοηθήσουμε σε ότι χρειαστείς...

Μόλις το είδα το θέμα...

Στον πρώτο μου γιο που είχε ίκτερο,δεν θυμάμαι πόσο γιατί έχουν περάσει 13 χρόνια, η παιδίατρος μου είχε πει να σταματήσω τον θηλασμό,μόνο και μόνο γιατί λέει τομητρικό γάλα δεν τον βοηθάει να πέσει.

Στον 2ο γιό μου που είχε κι αυτός ίκτερο,έφτασε μέχρι 15 τον έβαλαν σε λάμπα και απλά κάτσαμε 2 μέρες παραπάνω στο νοσοκομείο.

Στις 8 μέρες από 15 πήγε 12 και μας άφησαν και φύγαμε,μόνο που για κάποιες μέρες πηγαίναμε και μας τον μετρούσαν.

Όπως βλέπω στο βιβλιάριο στο 10 έπεσε όταν ήταν 19 ημερών,οπότε και δεν ξαναπήγαμε για μέτρηση.

Στο δεύτερο παιδί δεν μου είπαν καθόλου να σταματήσω το μητρικό γάλα.

Δεν ξέρω τι ισχύει τελικά.

Όμως το ότι εσάς έπεσε στο 15 είναι καλό γιατί ο ίκτερος δεν πέφτει αμέσως από την μια στιγμή στην άλλη και χρειάζετε αρκετές μέρες για να φτάσει σε φυσιολογικά επίπεδα.

Εύχομαι να πάνε όλα καλά και θα πάνε.

Γράψε μας τα νεότερα.

716217ybmeeuyfgz.gif

Μανόλης:9/9/95_Νίκος:8/12/06

Διαφημίσεις

Και να συμπληρώσω οτι ενώ την 6η μέρα είχε πέσει στο 11 την 8η ξανανέβηκε στο 12. Άρα αυτά τα σκαμπανεβάσματα συμβαίνουν,μην σε ανυσηχούν.

Αυτό το τρύπημα στο πατουσάκι και το κλάμα του τα θυμάμαι κι εγώ.

Έκλαιγα μαζί του επειδή το λυπόμουνα πάρα πολύ...οι ψυχούλες!

716217ybmeeuyfgz.gif

Μανόλης:9/9/95_Νίκος:8/12/06

Εμάς μας έχει αναστατώσει το γεγονός πως κάποια στιγμή έφτασε ο ίκτερος στην οριακή τιμή 20,8.

Και τρέμω στη σκέψη μην ξαναπάει εκεί και χρειαστεί να κάνουν αλλαγή στο αίμα,όπως διάβασα πως κάνουν σε αυτές τις περιπτώσεις.

Και αυτό κρύβει μερικές φορές δυσάρεστα αποτελέσματα,με θρομβώσεις και τέτοια....

Διαφημίσεις

Πάω για ύπνο γιατί αύριο θα σηκωθώ νωρίς να πάω στο μαιευτήριο.

Είμαι βλέπεις από επαρχία και κάνω το δρομολόγιο αυτό κάθε μέρα.

Θα ξαναμπώ αύριο κάποια στιγμή το μεσημεράκι να σας πω νεότερα.

Πάντως σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για τις πολύτιμες συμβουλές και το κουράγιο που μου δίνεται.

Στο επανιδείν λοιπόν...

pepvag μου να σας ζησει το μωρακι σας.δεν εχω εμπειρια γιατι η μικρη δεν ανεβασε καθολου ικτερο και μαλιστα ελεγα "πως γινεται και δεν ανεβασε ολα τα παιδια δεν εχουν εστω και λιγο?"δεν ειχε καθολου ποτε.γεννηθηκε 38 ακριβως εβδομαδων 2580 με καισαρικη. η γνωμη μου ειναι να μεινει στην κλινικη οσο χρειαζεται.και να επιμενετε σ'αυτο.οι τιμες μπορει να ειναι οριακες αλλα δεν νομιζω να ειναι στον βαθμο που δημιουργουν προβληματα.αν υποψιαστεις εστω και λιγο οτι σας κρυβουν κατι(οπως αυτο με το κλαμα που ειπες)παρτε το και παν'το αλλου.ειναι το παιδι σας και θελετε το καλυτερο για εκεινο.

ολα θα πανε καλα και συντομα θα το χαιρεστε στο σπιτι σας μαζι με το κοριτσακι σας.

να μας ενημερωνεις.

ΜΟΙΡΑΣΜΕΝΗ ΛΥΠΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΣΗ ΛΥΠΗ , ΑΛΛΑ Η ΕΥΤΥΧΙΑ ΟΤΑΝ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ , ΔΙΠΛΑΣΙΑΖΕΤΑΙ!!!

Pepvag, να σας ζήσει το μωρό σας.

Συμφωνώ με τη vickypap, να καθίσετε στο μαιευτήριο όσο χρειάζεται. Καλύτερα μιά μέρα παραπάνω, να μην έχετε και άγχος όταν θα πάτε σπίτι.

Μία φίλη μου πήρε το μωρό της 2 εβδομάδες μετά, λόγω ίκτερου. Είναι κάτι περαστικό, μην ανησυχείς. Πήγαινε κάθε μέρα στο μαιευτήριο, για να το δει, να θηλάσει κ.τ.λ. Ήταν λίγο κουραστικό και ψυχοφθόρο αλλά για τους γονείς. Μην σκέφτεστε ότι το μωρό ταλαιπωρείται.

Με το καλό να το πάρετε σπίτι, γερό και δυνατό.

Ετσι εγινε και με το δικο μου μωρο,λογω ασυμβατοτητας εκανε ικτερο 14 μετα απο τρεις μερες.Οπαιδιατρος συνεστησε να πινει πολλα υγρα-κυριως χαμομηλι γιατι το βοηθαει πολυ-και ναι μεν το μητρικο γαλα δε βοηθαει στον ικτερο σε καμια περιπτωσει δε μας ειπε να το κοψουμε!!!Απλα να τις δινουμε οσο περισσοτερο χαμομηλι γινεται!!Τωρα για τα σκαμπανεβασματα,αυτα γινονται συνεχεια,οταν ομως ξεκινησει να πεφτει με δυσκολια ανεβαινει πολυ οποτε θεωρω οτι τα χειροτερα τα περασατε και απλα περιμενετε να κατεβει κατω απο 12.Εμεις τη πηραμε σπιτι μας-αφου εμεινε 5 μερες στη λαμπα-με 10 βαθμους και συνηλθε τελειως μετα απο 1 μηνα σχεδον.Τις καλυτερες ευχες μου για το μπεμπεκι σας!!!

n10D.jpg.png

Η ζωη δε μετριεται με τον αριθμο των στιγμων που περνουμε αναπνοη,αλλα με τον αριθμο των στιγμων που μας κοβεται η αναπνοη!!!

Υπάρχει περίπτωση να μας έχουν πει ψέματα πως το παιδί έκλαψε στο δρόμο προς την εντατική?

Γιατί αυτός ήταν και ο λόγος που το πήγαν εκεί.

Το ότι δεν έκλαψε μόλις γεννήθηκε με αποτέλεσμα να μην αναπνέει καλά στην αρχή.

Αλλά αφού μετά ήταν όλα καλά σύμφωνα με τα δικά τους λόγια,γιατί δεν μας το έδωσαν αμέσως?

Πολύ μπέρδεμα ρε γαμώτο μου και μιλάμε για παιδικές ψυχούλες και γονείς στα πρόθυρο νευρικού κλονισμού.

:(:(:(

Καταλαβαίνω την αγωνία σας, κι εγώ γέννησα πρόσφατα στο Ιασώ και πήγαμε κι εμείς εντατική. Πιστεύω ότι δεν βγήκε αμέσως το παιδί γιατί από τη στιγμή που μπαίνει, η διαδικασία είναι να περάσει βγαίνοντας από την μονάδα αυξημένης φροντίδας ακόμα και για κάποιες ώρες (κουραφέξαλα κατά τη γνώμη μου, δεν είδα εγώ καμιά ιδιαίτερη φροντίδα στο να έχουν μια αίθουσα με καρέκλες για να επισκέπτονται τα μωρά οι γονείς και ΟΛΑ τα μωρά γύρω γύρω, αλλά τελοσπάντων). Με τον ίκτερο πάντως μη φοβάστε στο 2008 είναι κατι εντελώς ακίνδυνο. Όσο για το μητρικό γάλα, η αλήθεια είναι ότι δεν συνηγορεί στο να αποβληθεί η χολερυθρίνη γρήγορα αλλά σε λίγες μέρες όλα θα στρώσουν. Καλή τύχη σας εύχομαι και να σας ζήσει το μωράκι.

Mόλις ήρθαμε από το ΙΑΣΩ μόνοι μας και είναι δύσκολες οι ώρες.

Σήμερα του είχε ανέβει στο 17,8 από 16,5.

Μας καθησύχασε η παιδίατρος και μας είπε να μην ανησυχούμε.

Αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι τέτοιο δυστυχώς....

Εύχομαι απο καρδιάς ότι καλύτερο για το μωράκι σας ...

Να δείτε που σε λίγες μερες ολα αυτα θα έχουν περάσει και θα τα θυμάστε απλά σαν ένα κακό όνειρο ...

Θετική σκέψη και όλα θα πάνε καλά!!!

1aLup3.png

BtUIp3.png

Αυτό ευχόμαστε και εμείς αλλά αντί να πέσει ανέβηκε πάλι.

Πως να πάρουμε κουράγιο όταν πλέον ήρθαμε και στο σπίτι χωρίς το μωρό μας.

Σας ψυχοπλάκωσα με τα δικά μας,αλλά παίρνουμε μια παρηγοριά και εμείς από εδώ που τόσο πολύ ανάγκη την έχουμε.

Επίσης η αμάθεια είναι άσχημο πράγμα και σε τρελαίνει.

Μπορώ να φανταστώ την ψυχολογία σας αυτη τη στιγμή και ειναι απολυτως δικαιολογημένο και ανθρώπινο να νιώθετε έτσι ... λίγο πολύ ολοι στη θεση σας έτσι θα αντιδρούσαμε ...

Απλά καλό ειναι να προσπαθούμε όσο το δυνατόν να σκεφτόμαστε θετικά και να πιστέψουμε στα μωράκια μας, αν δεν το κάνουμε εμείς οι ίδιοι οι γονείς τους ποιος θα το κάνει ... κρύβουν μεγάλη δύναμη μέσα τους και ειναι αγωνιστές!!!

Αυτή τη συμβουλή μου την έδωσε μια φίλη απο εδω μέσα σε κάποιες δύσκολες στιγμές και όντως με βοήθησε πολύ ... ξέρει αυτή :wink: ...

1aLup3.png

BtUIp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...