Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Οικονομική κρίση, σίγουρα! Αλλά πόσο σοβαρή?

Η οικονομική κρίση είναι σοβαρή και πόσο?  

1.036

1. 1. Η οικονομική κρίση είναι σοβαρή και πόσο?

• Μπα, μια από τα ίδια...
    • Είναι χειρότερα ,αλλά θα τα καταφέρουμε...
    • Βοήθεια! Το σωσίβιο δεν είναι κάτω από το κάθισμα...

Recommended Posts

Όπως φαίνεται, τα πράγματα σήμερα 9 περίπου μήνες μετά το τελευταίο post έχουν χειροτερέψει. Ίσως όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά να μπορούσαμε να ταράξουμε λίγο την ήσυχη τελματωμένη λίμνη της ελληνικής οικονομίας πετώντας το δικό μας βοτσαλάκι.

Ας προτιμήσουμε όσο το δυνατόν συχνότερα τα ελληνικά προϊόντα στις αγορές μας. Ας κάνουμε εσωτερικό τουρισμό στις διακοπές μας.

Φυσικά, έχω επίγνωση ότι για να γίνουν αυτά από μας, τον καθένα ξεχωριστά, θα πρέπει πρωτίστως τα ελληνικά προϊόντα να γίνουν ανταγωνιστικότερα των ξένων. Αυτό ας το ακούσουν οι έλληνες παραγωγοί-βιομήχανοι. Εδώ που τα λέμε για να αγοράσει ο καταναλωτής, αντί για π.χ. γκούντα Ολλανδίας για πίτσα, το αντίστοιχο ελληνικό τυρί που λιώνει, θα πρέπει να μην υπάρχει τεράστια απόκλιση τιμής μεταξύ των δύο.

Αλλά και ο τουρίστας που θα πάει να ξεκουραστεί για λίγες μέρες, να μην πληρώνει ούτε ακριβότερα, ούτε καν ισάξια τις διακοπές του στο εσωτερικό απ' ότι στο εξωτερικό.

Αν δεν προηγηθούν αυτές οι προϋποθέσεις πώς κι εμείς οι έρημοι οι έλληνες θα προτιμήσουμε κάθε τι ελληνικό, ώστε να μείνουν τα έσοδα εντός των τειχών;

Αυτά είναι μόνο μια αρχή στην οποία δειλά, δειλά όλοι μπορούμε να συμμετέχουμε επειδή αυτά μόνο περνούν από το χέρι μας.

Συμφωνώ μαζί σου απόλυτα απλά πιστεύω οτι τα πράγματα έχουν πάει πέρα απο αυτά που λές. Η καταστροφή της οικονομίας μας έχει να κάνει με μια συλλογικότερη προσπάθεια που ξεκίνησε απο όλες τις κυβερνήσεις των τελευταίων 25 ετών τις οποίες εμείς εκλέγουμε!!!! Ας είμαστε προσεκτικοί λοιπόν όταν ξανέρθει η στιγμή να τους κρίνουμε γιατί τώρα αλλά και για πολλά ακόμη χρόνια θα πληρώνουμε και εμείς και τα πάιδιά μας τις λάθος επιλογές και τις "κλεψιές" όλων αυτών που μας κυβέρνησαν.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 66
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Αχχ ποσο δικιο εχεις. Σαφως και εχουμε και μας κυβερνουν αυτοι που μας αξιζουν. Τοσα χρονια τρωνε και τα βαζουν στην τσεπη και θα την πληρωσει ο κοσμακης. Αλλα Τα δυσκολα ακομα δεν τα εχουμε δει. Πολυ φαβαμαι το κοινωνικο προβλημα που θα ξεσπασει. Θα μειωθουν οι δουλειες στουσ νομιμους μεταναστες της Ελλαδος και αυτο θα προκαλεσει κοινωνικη συγκρουση εναντιον των Ελληνων πολιτων. Επισης Οι μεταναστες που ζουνε λαθραια στη χωρα μας και δυστυχως ειναι αδυνατον για μας να τους απορροφησουμε , ζουν στα ορια της εξαθλιωσης και ακομα παρακατω , θα αυξησουν την εγκληματικοτητα και αυτο θα προκαλεσει σοβαρες αναταραχες. Φοβαμαι για τα χειροτερα, τι θα γινει δεν ξερω

:rolleyes:

9oO7p3.png?Slkbe76M

Παιδιά κι εγώ συμφωνώ με αυτά που λέτε και οι δύο, αλλά οι προτάσεις οι δικές μου αφορούν το σήμερα, το τώρα. Οι εκλογές, όποτε ξανάρθουν, δεν είναι μέτρο κατά της οικονομικής κρίσης. Τώρα μαζεύουμε τα κομμάτια μας και κοιτάμε πώς θα γίνει η συγκόλληση.

Εννοείται ότι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στην επιλογή κόμματος που θα κάνουμε εφεξής. Αλλά αυτό από μόνο του δε διορθώνει και πολλά. Χρειαζόμαστε άμεση λύση εδώ και τώρα.

Οι σωστοί χειρισμοί βέβαια είναι θέμα κυβερνητικό και όχι κοινωνικό. Αλλά πρέπει να συμβάλλουμε και ατομικά όπως μπορούμε, με τις ελάχιστες δυνάμεις που έχουμε.

1457745k8p286od3g.gif

Δεν εχεις αδικο καλη μου, ετσι πρεπει να κανουμε. Και οχι μονο στα τροφιμα αλλα και στον ρουχισμο μας, φτανει πια με τα ΖΑRΑ , τα Η&M και τα κινεζικα και δεν συμμαζευεται. Ομως αυτα που λεμε να αποφυγουμε ειναι και τα πιο φτηνα. Τι να κανεις? Δικοπο μαχαιρι

9oO7p3.png?Slkbe76M

Πολύ σωστά Konstantina-Kl. Ξέρουμε όλοι ότι όταν η κοιλιά είναι άδεια (εντάξει το λέω σε υπερβολή) δεν κοιτάμε μόνο τη φιλοπατρία και άλλα ιδεώδη, αλλά πώς να τη γεμίσουμε. Σίγουρα τα μέτρα στην παρούσα φάση είναι σκληρά και δεν το αποκλείω να βγαίναμε από το αδιέξοδο και με πιο μακροπρόθεσμα μέτρα ας πούμε 5ετίας. Αυτό είναι στο χέρι της εκάστοτε κυβέρνησης. Εμείς όμως δεν έχουμε την εξουσία να εφαρμόσουμε κάτι άλλο. Λίγο, λίγο ο καθένας θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας.

1457745k8p286od3g.gif

Διαφημίσεις

Αχχ ποσο δικιο εχεις. Σαφως και εχουμε και μας κυβερνουν αυτοι που μας αξιζουν. Τοσα χρονια τρωνε και τα βαζουν στην τσεπη και θα την πληρωσει ο κοσμακης. Αλλα Τα δυσκολα ακομα δεν τα εχουμε δει. Πολυ φαβαμαι το κοινωνικο προβλημα που θα ξεσπασει. Θα μειωθουν οι δουλειες στουσ νομιμους μεταναστες της Ελλαδος και αυτο θα προκαλεσει κοινωνικη συγκρουση εναντιον των Ελληνων πολιτων. Επισης Οι μεταναστες που ζουνε λαθραια στη χωρα μας και δυστυχως ειναι αδυνατον για μας να τους απορροφησουμε , ζουν στα ορια της εξαθλιωσης και ακομα παρακατω , θα αυξησουν την εγκληματικοτητα και αυτο θα προκαλεσει σοβαρες αναταραχες. Φοβαμαι για τα χειροτερα, τι θα γινει δεν ξερω

Έχεις δίκιο για το θέμα των μεταναστών αλλά η κοινωνική αναταραχή δεν νομίζω να έρθει μόνο απο αυτούς! Πολύ απλά θα σου πω οτι εργάζομαι σε δημόσιο φορέα ως συμβασιούχος φυσικά και έχω απο το Νοέμβριο απλήρωτη!!!! Και φυσικά τον Ιούνιο μέν άνεργη. Σαν εμένα χιλιάδες!!!! Νομίζω οτι η κοινωνική αναταραχή θα αφορά πρωτίστως τους Έλληνες!!!! Το ζήτημα με τους μετανάσες δε, πάρα πολύ σοβαρό!!! Έχουν μέινει χωρίς εργασία και αυτό όντως θα έχει τρομερές επιπ΄τωσεις!!!

Πολύ σωστά Konstantina-Kl. Ξέρουμε όλοι ότι όταν η κοιλιά είναι άδεια (εντάξει το λέω σε υπερβολή) δεν κοιτάμε μόνο τη φιλοπατρία και άλλα ιδεώδη, αλλά πώς να τη γεμίσουμε. Σίγουρα τα μέτρα στην παρούσα φάση είναι σκληρά και δεν το αποκλείω να βγαίναμε από το αδιέξοδο και με πιο μακροπρόθεσμα μέτρα ας πούμε 5ετίας. Αυτό είναι στο χέρι της εκάστοτε κυβέρνησης. Εμείς όμως δεν έχουμε την εξουσία να εφαρμόσουμε κάτι άλλο. Λίγο, λίγο ο καθένας θα κάνουμε ό,τι παιρνάει από το χέρι μας.

Δεν ξέρω αν μπορεί να μας σώσει παντως το να προτιμάμε ελληνικά προϊόντα! Νομίζω πως χρειάζονται πολύ περισσότερα. Δεν είμαι βέβαια οικονομολόγος αλλά με το απλό μυαλό μου σκέφτομαι οτι μάλλον θέλει κα΄τι παραπάνω. Σίγουρα πάντως μπορούμε νακάνουμε πολλά ο καθένας ξεχωριστά, όχι όμως να δεχτούμε τα σκληρότατα μέτρα που μας πασάρουν ενώ υπάρχουν άνθρωποι που έχουν και δεν τους πειράζει κανείς!!!!!

Οτι με κοπο και αγωνες εχουν καταφερει οι προκατοχοι μας, θα εξαφανιστουν λογο αυτης της κρισης και εμεις ειμαστε ετοιμοι να δεχτουμε την καραμελα λογο πατριωτισμου. Δε λεω την αγαπαμε την πατριδα μας, Ελληνες ειμαστε αλλα μιλαμε για τα δικαιωματα μας!! Που θα παμε ως κρατος πια δεν ξερω

Θα μου πεις και στις υπολοιπες Ευρωπαικες χωρες τα ιδια ειναι. Γενικα πειναει ο κοσμακης. Σιγουρα το δικιο το εχει ο κοσμακης.

Απο την αλλη Αυτα ειναι τα αποτελεσματα του καπιταλισμου στην τελικη. Και μεις τοσα χρονια καταναλωναμε , και αυτοκινητα, και δανεια γι αυτο και δανεια για το αλλο. Καταναλωναμε σαν να μην υπαρχει αυριο, και ξαφνικα ειμαστε υπερχρεωμενοι ολοι.

Τι να πω, θα ξεσηκωθουν και οι πετρες και καλα θα κανουν, ας τα πληρωσουν αυτοι που μας φεραν σε αυτη τη θεση.

9oO7p3.png?Slkbe76M

Οτι με κοπο και αγωνες εχουν καταφερει οι προκατοχοι μας, θα εξαφανιστουν λογο αυτης της κρισης και εμεις ειμαστε ετοιμοι να δεχτουμε την καραμελα λογο πατριωτισμου. Δε λεω την αγαπαμε την πατριδα μας, Ελληνες ειμαστε αλλα μιλαμε για τα δικαιωματα μας!! Που θα παμε ως κρατος πια δεν ξερω

Θα μου πεις και στις υπολοιπες Ευρωπαικες χωρες τα ιδια ειναι. Γενικα πειναει ο κοσμακης. Σιγουρα το δικιο το εχει ο κοσμακης.

Απο την αλλη Αυτα ειναι τα αποτελεσματα του καπιταλισμου στην τελικη. Και μεις τοσα χρονια καταναλωναμε , και αυτοκινητα, και δανεια γι αυτο και δανεια για το αλλο. Καταναλωναμε σαν να μην υπαρχει αυριο, και ξαφνικα ειμαστε υπερχρεωμενοι ολοι.

Τι να πω, θα ξεσηκωθουν και οι πετρες και καλα θα κανουν, ας τα πληρωσουν αυτοι που μας φεραν σε αυτη τη θεση.

Kοίτα εδώ πως βλέπαμε τα πράγματα πριν 13 μήνες !!!!

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=34792&highlight=%CF%E9%EA%EF%ED%EF%EC%E9%EA%DE+%EA%F1%DF%F3%E7%2C

Γνώμη μου είναι πως από το 2000 έως σήμερα φάγαμε όσα μπορούσαμε να παράγουμε από το 2000 έως το 2030. Αυτό λοιπόν θα πληρώσουμε τώρα.:?

Ότι τα λεφτά τα φάγαμε είναι αλήθεια. Επί σειρά ετών με όλες τις κυβερνήσεις που πέρασαν. Εγώ δεν προσπαθώ να αποδώσω ευθύνες σε μια κυβέρνηση μόνο, αναφερόμενη σε καπιταλισμό ή σοσιαλισμό. Αυτό που θέτω επί τάπητος δεν είναι ποιος έχει τη μεγαλύτερη ευθύνη για την κατάντια του κράτους μας. Εξάλλου όποιος και να την έχει πάλι στο ίδιο αποτέλεσμα καταλήγουμε. Γι' αυτό και δεν είναι ώρα να ερίζουμε αποδίδοντας ευθύνες. Θέτω όμως επί τάπητος το τι περνάει από το χέρι των πολιτών. Τα υπόλοιπα σαφώς και δεν μπορούμε εμείς να τα λύσουμε. Αναγκαστικά θα ακολουθήσουμε οδηγίες ανωτέρων.

Και παραπάνω έχοντας επίγνωση των λόγων και σκέψεών μου είπα ότι θα είναι δύσκολο σε καιρό οικονομικής κρίσης να μη γεμίσουμε την κοιλιά μας και την τσέπη μας, αλλά να γεμίζουμε το καλάθι του σούπερ μάρκετ με ελληνικά και μόνο προϊόντα.

Όμως εγώ δεν έχω άλλη πρόταση να κάνω, γιατί ούτε κι εγώ -όπως εσείς- είμαι οικονομολόγος ούτε βουλευτής και υπουργός, αλλά θα ήθελα να ακούσω και τις δικές σας προτάσεις τις οποίες θα έβρισκα πολύ ενδιαφέρουσες.

Εξάλλου γι' αυτό δεν είμαστε όλοι μέλη του φόρουμ; Για ανταλλαγή απόψεων.

1457745k8p286od3g.gif

Διαφημίσεις

Ότι τα λεφτά τα φάγαμε είναι αλήθεια. Επί σειρά ετών με όλες τις κυβερνήσεις που πέρασαν. Εγώ δεν προσπαθώ να αποδώσω ευθύνες σε μια κυβέρνηση μόνο, αναφερόμενη σε καπιταλισμό ή σοσιαλισμό. Αυτό που θέτω επί τάπητος δεν είναι ποιος έχει τη μεγαλύτερη ευθύνη για την κατάντια του κράτους μας. Εξάλλου όποιος και να την έχει πάλι στο ίδιο αποτέλεσμα καταλήγουμε. Γι' αυτό και δεν είναι ώρα να ερίζουμε αποδίδοντας ευθύνες. Θέτω όμως επί τάπητος το τι περνάει από το χέρι των πολιτών. Τα υπόλοιπα σαφώς και δεν μπορούμε εμείς να τα λύσουμε. Αναγκαστικά θα ακολουθήσουμε οδηγίες ανωτέρων.

Και παραπάνω έχοντας επίγνωση των λόγων και σκέψεών μου είπα ότι θα είναι δύσκολο σε καιρό οικονομικής κρίσης να μη γεμίσουμε την κοιλιά μας και την τσέπη μας, αλλά να γεμίζουμε το καλάθι του σούπερ μάρκετ με ελληνικά και μόνο προϊόντα.

Όμως εγώ δεν έχω άλλη πρόταση να κάνω, γιατί ούτε κι εγώ -όπως εσείς- είμαι οικονομολόγος ούτε βουλευτής και υπουργός, αλλά θα ήθελα να ακούσω και τις δικές σας προτάσεις τις οποίες θα έβρισκα πολύ ενδιαφέρουσες.

Εξάλλου γι' αυτό δεν είμαστε όλοι μέλη του φόρουμ; Για ανταλλαγή απόψεων.

Καλησπέρα, δεν μπορώ να μιλήσω για προτάσεις του τύπου να προτιμάμε ελληνικά γιατί πραγματικά δεν πιστεύω πως αυτό θα μας σώσει. Μακάρι να μας έσωζε ή έστω να βοηθούσε γιατί έσι θα ξέραμε οτι υπάρχι φως στο τούνελ!

Επίσης με τίποτα δεν μπορώ να πω οτι φάγαμε τα χρήματα, τα χρήματα μακάρι να τα τρώγαμε εμείς!!!! Δυστυχώς για εμάς τα έφαγαν, όπως συμβαίνει πάντα οι ολίγοι που μας κυβερνούν και που τώρα με θρασύτητα έρχονται και μας ζητάνε θυσίες!!!! Γιατι??? Είναι σαν να έρχεται ο κλέφτης που μπήκε κρυφά στο σπιτι μου και με έκλεψε να έρχεται τώρα στα φανερά και να μου λέει δώσε μου και αυ΄τα που δεν κατάφερα να σου πάρω!!!! Προσωπικά έτσι νιώθω!

Ακόμη θεωρώ πολύ σημαντικό να αποδώσουμε ευθύνες σε αυτούς που πρέπει και δεν το θεωρώ καθόλου άκαιρο! Ειναι σημαντικό γιατί θα μας ανοίξει τα μάτια και θα είμαστε, ελπίζω, περισσότερο προσεκτικοί ως πολίτες και ως ψηφοφόροι στο μέλλον!!!!!

Για το παρόν δυστυχώς και συγνώμη για την έκφραση "σκάμε και κολυμπάμε" αν και ίσως δεν είναι η μόνη μας επιλογή απλά μας έχουν κάνει να πιστεύουμε οτι δεν υπάρχει κάτι άλλο.

Συνοψίζοντας vaw τα λεγόμενά σου:

1. Προτείνεις να αγοράζουμε ό,τι να 'ναι γιατί έτσι κι αλλιώς δεν υπάρχει σωτηρία και είναι ανώφελο να επιμένουμε ελληνικά.

2. Τα "φαγωμένα" χρήματα δεν χρειάζεται διευκρίνηση ότι τα έφαγαν οι λίγοι, διαφορετικά δεν θα μιλούσαμε τώρα σε αυτό το topic, αλλά θα ήταν αρκετά αισθητά στις δικές μας τις τσέπες.

3. Και τώρα που απέδωσες ευθύνες και άνοιξες τα μάτια σου όπως λες, τι μέλλει γενέσθαι; Τι σκέφτεσαι να κάνεις παρακάτω; Μόνο αυτό που λες; Το "σκάμε και κολυμπάμε";

Μα κι εγώ παραπάνω αυτό έλεγα, ότι δεν μπορούμε σαν πολίτες να κάνουμε τίποτα περισσότερο από το να ακολουθούμε οδηγίες ανωτέρων. Δηλαδή αν μας πούνε να πληρώσουμε παραπάνω φόρους θα πληρώσουμε τι θα κάνουμε; Θα το αποφύγουμε;

Και ότι είτε τις αποδώσουμε σήμερα τις ευθύνες είτε όχι αυτό θα μας είναι χρήσιμο μόνο την ημέρα των εκλογών. Τώρα, σήμερα πώς πρέπει να αντιδράσουμε;

1457745k8p286od3g.gif

.............

Eγώ απ΄ότι καταλαβαίνεις , μιλώ για την προσωπική κατάντια του καθενός ατομικά.

Δεν μιλάω για τους κυβερνητικούς οι οποίοι με μίζες έφαγαν μεγάλο κομμάτι από τα οικονομικά της χώρας.

Το θέμα είμαστε εμείς τώρα , τι θα κάνουμε ??? Μπορούμε ( και πόσο εύκολο είναι αυτό) να συμβιβαστούμε με λιγότερα για την καθημερινότητά μας ??

Η προτίμηση στα ελληνικά προϊόντα είναι καλή σαν ιδέα , μα θα πρέπει και η τιμή τους να είναι τουλάχιστον ίδια με τα εισαγωγής , αλλιώς το παιχνίδι είναι χαμένο. Πόσο εύκολο είναι ο έλληνας παραγωγός βιοτέχνης βιομήχανος να παράγει και να πουλά φθηνά??? Εγώ λέω πως είναι αδιανόητο αυτό. Για να γίνει πρέπει οι μισθοί να πέσουν στα στα 200 ευρώ :mrgreen: το μήνα :shock: ........ καλά κρασιά δηλαδή :lol:

Μια καλή αρχή είναι

στην οικογένεια 1 αυτοκίνητο 1 κινητό 1 τιβί ΟΧΙ συνδρομές σε κανάλια γυμναστήρια.....γενικά συνδρομές. Ρούχα για 3 χρόνια και όχι για 3 μήνες.

Παρίσι στο μήνα του μέλιτος και μετά στην σύνταξη :lol:

Έχω κι άλλα , αλλά μην τα πω όλα μαζί και σας ψυχοπλακώσω :-)

πιστεύω πως καλό είναι να απλώνει κανείς τα πόδια του μέχρι εκεί που φτάνει το πάπλωμά του. δεν μπορώ να δεχτώ πως φταίνε μόνο οι κυβερνόντες για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, τις πιστωτικές, τα καταναλωτικά δάνεια, τα εορτοδάνεια, τα δάνεια για διακοπές, δάνεια για πολυτελή αυτοκίνητα όταν ξέρεις ότι ο μισθός σου σου φτάνει απλά για να ταϊσεις την οικογένειά σου.

Το σύστημα με τη φορολογία είναι από άδικο έως απαράδεκτο. Πληρώνουν πάντα οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι. Οι καρεκλωμένοι έφαγαν και τα χώνεψαν, χωρίς να πληρώσουν το λογαριασμό. Δεν είδα κανέναν να χάνει το σπιτάκι του, επειδή λάδωσε ή λαδώθηκε. Εφορίες και πολεοδομία έχουν σαπίσει από τη διαφθορά, αλλά δεν άλλαξε τίποτα ούτε και πρόκειται. Μόλις ανακοινώθηκε το Πρόγραμμα σταθερότητας οι πρώτοι που αντέδρασαν ήταν οι τελωνειακοί και οι εφοριακοί, δηλαδή οι φτωχοί και τίμιοι της χώρας, που ως χαριτωμένα τίμιοι ανθρωποι θα τείνουν υπό εξαφάνιση.

Βαρέθηκα τα ίδια και τα ίδια. κοιτάζω το σπιτάκι μου και τα βγάζω πέρα κάνοντας σωστές επιλογές.

η προτίμηση στα ελληνικά είναι ό,τι πιο έξυπνο έχω διαβάσει για την κρίση. έτσι οι θέσεις εργασίας των Ελλήνων δεν χάνονται και τα χρήματα παραμένουν εδώ. Επιμένω να σκέφτομαι ελληνικά, γιατί αγαπάω την πατρίδα μου, όσο κι αν την πληγώνουν οι σάπιοι καρεκλωμένοι.τα περί σοσιαλισμού και κομμουνισμού ή νεοφιλελευθερισμού, τα θεωρώ λόγια, λόγια, λόγια!Δεν μου έδωσε δουλειά ούτε η μία ούτε η άλλη κυβέρνηση, δεν με σπούδασε ούτε η μία ούτε η άλλη κυβέρνηση. Αντίθετα πάντα έβλεπα άχρηστους να διορίζονται, να μπαίνουν από το παράθυρο στα μεταπτυχιακά, να παίρνουν μίζες.

Απαντώ με το Δουλειά, δουλειά, δουλειά!

Eγώ απ΄ότι καταλαβαίνεις , μιλώ για την προσωπική κατάντια του καθενός ατομικά.

Δεν μιλάω για τους κυβερνητικούς οι οποίοι με μίζες έφαγαν μεγάλο κομμάτι από τα οικονομικά της χώρας.

Το θέμα είμαστε εμείς τώρα , τι θα κάνουμε ??? Μπορούμε ( και πόσο εύκολο είναι αυτό) να συμβιβαστούμε με λιγότερα για την καθημερινότητά μας ??

Η προτίμηση στα ελληνικά προϊόντα είναι καλή σαν ιδέα , μα θα πρέπει και η τιμή τους να είναι τουλάχιστον ίδια με τα εισαγωγής , αλλιώς το παιχνίδι είναι χαμένο. Πόσο εύκολο είναι ο έλληνας παραγωγός βιοτέχνης βιομήχανος να παράγει και να πουλά φθηνά??? Εγώ λέω πως είναι αδιανόητο αυτό. Για να γίνει πρέπει οι μισθοί να πέσουν στα στα 200 ευρώ :mrgreen: το μήνα :shock: ........ καλά κρασιά δηλαδή :lol:

Μια καλή αρχή είναι

στην οικογένεια 1 αυτοκίνητο 1 κινητό 1 τιβί ΟΧΙ συνδρομές σε κανάλια γυμναστήρια.....γενικά συνδρομές. Ρούχα για 3 χρόνια και όχι για 3 μήνες.

Παρίσι στο μήνα του μέλιτος και μετά στην σύνταξη :lol:

Έχω κι άλλα , αλλά μην τα πω όλα μαζί και σας ψυχοπλακώσω :-)

Αναγκαστικα τωρα θα περιοριστουμε λιγακι:mrgreen:.. Η αληθεια ειναι οτι ειχαμε γινει λιγο αμερικανακια. Καταρχας ενα θα σου πω, κοιτα τα προτυπα της τηλεορασης. Κατα ενα μεγαλο βαθμο φταει παρα πολυ η τηλεοραση. Οταν λοιπον θα φυγουν οι ξεφτιλες απο τη μεση , πολιτικοι και δημοσια προσωπα , τοτε θα προχωρησουμε.. Παντως ειναι δυσκολα τα πραγματα.. Ενταξει να προτιμησεις τα ελληνικα προιοντα αλλα πραγματι δεν φτανει μονο αυτο,Χρειαζονται και αλλα μετρα πιο δραστικα.

Αν δεν ξεσηκωθουμε τωρα την πατησαμε. Το ωφειλουμε στα παιδια μας στην τελικη. Δεν μπορω να δεχτω οτι θα μου παρουν το δικαιωμα της συνταξης, το δικαιωμα του 8ωρου,το δικαιωμα της εργασιας? Τοσοι ανεργοι στην Ελλαδα, σπουδαγμενοι ανθρωποι. Οχι θα αγωνιστω.

Ερωτηση, αν βγουμε απο το ευρω τι θα γινει αραγε? Μηπως θα ειναι καλυτερα?

αν πτωχευσουμε σαν την Αργεντινη ας πουμε, και χασει ο κοσμος περιουσιες, τραπεζικους λογαριασμους, τι θα γινει?

Τα εχετε σκεφτει αυτα? Καμμια φορα τα σκεφτομαι και δεν ξερω με πιανει ενα κατι..

9oO7p3.png?Slkbe76M

Διαφημίσεις

almak το ξέρω ότι μιλούσες για προσωπική κατάντια και νωρίτερα δεν αναφερόμουν σε σένα για όσα έλεγα. Διάβασα και τη σελίδα που παρέθεσες σε προηγούμενο μήνυμά σου και ήσουν σαφής.

Συμφωνώ και με τα υπόλοιπα που προτείνεις στα οποία εξάλλου θα οδηγηθούμε εκ των πραγμάτων, θέλουμε δε θέλουμε.

konstantina-kl εγώ ποτέ δεν ανέφερα ότι το μόνο ικανό για να μας βγάλει από το αδιέξοδο είναι η προτίμηση των ελληνικών προϊόντων. Είναι απλά και μόνο μια αρχή και απλά και μόνο κάτι που μπορούμε να κάνουμε εσύ, εγώ και ο καθένας μας. Εκτός αν κάποιος από σας μπορεί να πάρει κι άλλα μέτρα που θα ωφελήσουν την Ελλάδα σαν κράτος και δεν μας λέει κι εμάς τι να κάνουμε.

Θα ξαναπώ ότι σαν μονάδες πολιτών δεν έχουμε την ισχύ να κάνουμε κάτι άλλο.

1457745k8p286od3g.gif

• 5 months later...

Κάτι δεν πάει καλά ή μάλλον πολλά δεν πάνε καλά. Αν δείτε το ποστ ανοίχθηκε το 2008, πλησιάζουμε στο 2011 και συζητάμε τα ίδια και μάλλον χειρότερα.

Προσωπικά έγω αγχωθεί με το θέμα της θέρμανσης αφού έχουμε να συντηρήσουμε 2 σπίτια, το δικό μας και της φοιτήτριας κόρης στην Αθήνα. Οπότε ..............

1.12.2008- Αντίκρυσα το φως της ζωής μου.

Θα ξαναπώ ότι σαν μονάδες πολιτών δεν έχουμε την ισχύ να κάνουμε κάτι άλλο.

Φυσικά και έχουμε την ισχύ. Να προσέχουμε τι ψηφίζουμε όταν πηγαίνουμε στις κάλπες και στην ανάγκη να τους μαυρίσουμε όλους. Αλλά ούτε που περνάει αυτό από το μυαλό των περισσοτέρων.

εχω δυο μπουμπουκακια

Φυσικά και έχουμε την ισχύ. Να προσέχουμε τι ψηφίζουμε όταν πηγαίνουμε στις κάλπες και στην ανάγκη να τους μαυρίσουμε όλους. Αλλά ούτε που περνάει αυτό από το μυαλό των περισσοτέρων.

Βρε εγώ μαζί σου είμαι. Οι εκλογές όμως είναι κάθε λίγα χρόνια -πότε 4 πότε 3. Στο μεσοδιάστημα τι κάνουμε; Και μιλάω για το τι κάνουμε ο καθένας μόνος του.

1457745k8p286od3g.gif

Βρε εγώ μαζί σου είμαι. Οι εκλογές όμως είναι κάθε λίγα χρόνια -πότε 4 πότε 3. Στο μεσοδιάστημα τι κάνουμε; Και μιλάω για το τι κάνουμε ο καθένας μόνος του.

Δυστυχώς το τι θα κάνουμε στις κάλπες μας ακολουθεί στη συνέχεια. Στο μεσοδιάστημα επίσης μπορούμε να κάνουμε αισθητή την παρουσία μας και όχι να δεχόμαστε μοιρολατρικά το ότι μας σερβίρουν. Α, και να κλείσουμε την τηλεόραση. :-)

εχω δυο μπουμπουκακια

• 4 months later...
οικονομικη κριση και τιγκα καθε μερα οι καφετεριες και τα σουβλατζιδικα.. οπου μας συμφερει λοιπον..:rolleyes:

Είπαμε ο Έλληνας μπορεί να μην έχει λεφτά αλλά το φαί και τον καφέ ΔΕΝ ΤΑ ΚΟΒΕΙ. Να λοιπόν μια επιχείρηση που μπορείς να ανοίξεις μέσα στην κρίση:D

O5X4p2.png 

• 1 month later...

Όταν άνοιξε το θέμα ήταν τέλη του 2008 και δεν φανατζόμασταν τι ακριβώς σημαίνει κρίση, ΔΝΤ, μνημόνιο, και τόσα άλλα που έχουμε δει τον τελευταίο 1,5 χρόνο!!!

Και μη χειρότερα!

Είπαμε ο Έλληνας μπορεί να μην έχει λεφτά αλλά το φαί και τον καφέ ΔΕΝ ΤΑ ΚΟΒΕΙ. Να λοιπόν μια επιχείρηση που μπορείς να ανοίξεις μέσα στην κρίση:D

Μόνο τον καφέ και το φαγητό λες εσύ ? Εδώ μου είπε μία φίλη ότι ήθελε να κλείσει πριν ένα μήνα διαμονή για το τριήμερο της Καθ.Δευτέρας και στους δημοφιλείς προορισμούς δεν έβρισκε τίποτα διαθεσιμο. Καλά θα τρελλαθούμε τώρα. Ολο κλαιγόμαστε αλλά η καλοπέραση πάνω απ'ολα.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...