Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Αποτυχία θηλασμού - τι δεν πήγε καλά;

Recommended Posts

7 ώρες πρίν, μαγιοπουλας είπε:

θηλαστρο κανω 3 φορες την ημερα η δυο εαν δεν προλαβω .μεσα στην εβδομαδα παραδιδω το symphony κ συνεχιζω με το swing.

γαλα μεχρι ωρας εχω αρκετο.εντωμεταξυ η ζυγαρια μας εδειξε ξαφνικα 70 γρ επιπλεον.αυτο επιβρβαιωνει οτι το καθημερι ο ζυγισμα βλαπτει αλλα δεν παυει να ανησυχω.

γιατι στα αλματα πρεπει να εχουμε το παιδι συνεχεια ατο στηθος?

Γιατί αλλιώς θα έχεις ένα μωρό που κλαίει συνεχως (το προφανές) και γιατί είναι και ο μόνος τρόπος να πάρει το σώμα σου το μήνυμα να παράγει και άλλο γάλα.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 396
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

9 ώρες πρίν, μαγιοπουλας είπε:

θηλαστρο κανω 3 φορες την ημερα η δυο εαν δεν προλαβω .μεσα στην εβδομαδα παραδιδω το symphony κ συνεχιζω με το swing.

γαλα μεχρι ωρας εχω αρκετο.εντωμεταξυ η ζυγαρια μας εδειξε ξαφνικα 70 γρ επιπλεον.αυτο επιβρβαιωνει οτι το καθημερι ο ζυγισμα βλαπτει αλλα δεν παυει να ανησυχω.

Γιατί με κάθε αλμα ετοιμάζουν μια καινούρια δεξιότητα κ αυτό σημαινει αυξημένες ανάγκες για γάλα κ ως εκ τούτου, έχοντας το συνέχεια στο στηθος αυξάνεται η παραγωγή σου. Επίσης, νιώθουν ανασφάλεια κ άγχος λόγω των καινούργιων πραγμάτων που τους συμβαίνουν κ θέλουν τη σιγουριά τους! Θέλει πολύ υπομονή αυτές τις μέρες, μπορεί να χαλάσει κ ο ύπνος του.

Επεξεργάστηκαν by Lenia16

On 12/31/2017 at 1:21 ΠΜ, μαγιοπουλας είπε:

εγώ θα σου έλεγα να μην δώσεις ακόμα το θήλαστρο το νοσοκομειακό. 

για δικό σου συναίσθημα ασφάλειας. μπορείς να το κρατήσεις και παραπάνω, νοικιαζόμενο δεν είναι? 

να ζυγίζεις μια φορά την εβδομάδα την ίδια ώρα χωρίς πάνα,

οδηγίες παιδιατρου συμβουλου θηλασμού που είχα λιγότυερα από 100 γρ την εβδομάδα πρόσληψη βάρους και έκανα επαναγαλακτισμό όπως εσυ, δηλαδή με συνεχείς αντλήσεις, όλη μέρα αναμεσα στα γεύματα, τα έδινα με μπιμπερό. 

εγώ επίσης έβαζα το μωρό μια στο ένα μια στο άλλο στηθος και μετά ξανά στο προηγούμενο σε άλλη στάση. οι στάσεις, παιζουν ΤΡΟΜΕΡΟ ρόλο, 

και λέγεται αυτό ελάχιστα. 

Φαντάσου τη θηλή σαν ένα πορτοκάλι. 

το μωρό, ζουλάει θηλάζει όπως είναι το στόμα, πάνω και κάτω. εάν ένα πορτοκάλι το στίψεις , δεν το γυρνάς, για να στίψεις και από την άλλη μεριά που δεν έχεις πιάσει!??

γιατί το χέρι σου σε μια φάση, πατάει μόνο την μια και την απέναντι της πλευρά, όχι όμως τις διπλανές. 

είναι ΑΚΡΙΒΩΣ αυτό! 

άρα,  

1) εναλλάξ στήθος, 

2) εναλλάξ ΣΤΑΣΕΙΣ (μωρό κάτω από μασχάλη , μωρό παράλληλα με σώμα, )

3) μαλάξεις στήθους σε κάθε θηλασμό,

όλα αυτά βοηθούν να "στίψεις" καλά το στήθος, και να σιγουρέψεις ότι οι αποθήκες άδειασαν καλά για να ξεναγεμίσουν φούλ . 

Εάν δεν τις αδειάζεις καλά (μάλαξη, αλλαγή στάσης) ΔΕΝ θα γεμίσει φουλ αλλά μόνο τα 3/4  (αφού το 1/4 είναι ακόμα μέσα πχ)  δηλαδή ΛΙΓΟΣΤΕΥΕΙ η παραγωγή! 

Όταν έκανα αυτό για κάποιο διάστημα, τότε μπόρεσα να ξεφορτωθώ το θήλαστρο/αντλήσεις.

Επεξεργάστηκαν by belleblue

6 ώρες πρίν, belleblue είπε:

για δικό σου συναίσθημα ασφάλειας. μπορείς να το κρατήσεις και παραπάνω, νοικιαζόμενο δεν είναι? 

οδηγίες παιδιατρου συμβουλου θηλασμού που είχα λιγότυερα από 100 γρ την εβδομάδα πρόσληψη βάρους και έκανα επαναγαλακτισμό όπως εσυ, δηλαδή με συνεχείς αντλήσεις, όλη μέρα αναμεσα στα γεύματα, τα έδινα με μπιμπερό. 

εγώ επίσης έβαζα το μωρό μια στο ένα μια στο άλλο στηθος και μετά ξανά στο προηγούμενο σε άλλη στάση. οι στάσεις, παιζουν ΤΡΟΜΕΡΟ ρόλο, 

το μωρό, ζουλάει θηλάζει όπως είναι το στόμα, πάνω και κάτω. εάν ένα πορτοκάλι το στίψεις , δεν το γυρνάς, για να στίψεις και από την άλλη μεριά που δεν έχεις πιάσει!??

γιατί το χέρι σου σε μια φάση, πατάει μόνο την μια και την απέναντι της πλευρά, όχι όμως τις διπλανές. 

είναι ΑΚΡΙΒΩΣ αυτό! 

άρα,  

1) εναλλάξ στήθος, 

όλα αυτά βοηθούν να "στίψεις" καλά το στήθος, και να σιγουρέψεις ότι οι αποθήκες άδειασαν καλά για να ξεναγεμίσουν φούλ . 

Εάν δεν τις αδειάζεις καλά (μάλαξη, αλλαγή στάσης) ΔΕΝ θα γεμίσει φουλ αλλά μόνο τα 3/4  (αφού το 1/4 είναι ακόμα μέσα πχ)  δηλαδή ΛΙΓΟΣΤΕΥΕΙ η παραγωγή! 

Όταν έκανα αυτό για κάποιο διάστημα, τότε μπόρεσα να ξεφορτωθώ το θήλαστρο/αντλήσεις.

Πόσο δίκιο έχεις σε αυτά που λες... Οι μαλαξεις στο στήθος για μένα ήταν το άλφα κ το ωμέγα, θυμάμαι στο νοσοκομείο όταν γεννησα, πηγαινα στο ειδικό δωματιακι για να βγάλω γάλα με το θηλαστρο, η μαία απλά μ έδειξε να το βάζω στη θηλή κ πως δουλεύει το μηχάνημα.. Κ εγώ όλη μέρα να προσπαθώ να βγάλω χωρίς αποτέλεσμα. Στο δωμάτιο ήταν κ μία κοπέλα που είχε γίνει για δεύτερη φορά μαμά κ ηξερε από θηλασμό. Εκεί μ είπε ότι πρέπει να κάνουμε μασάζ στο στήθος για να βγει γάλα. Από τότε που άρχισα να το κάνω άρχισε να έχει αποτέλεσμα. Κ για όλη την διάρκεια που εβγαζα με το θηλαστρο αν δεν πιεζα το στήθος εβγαζα πολύ λίγο.. Οπότε όλη την ώρα που είχα το θηλαστρο πιεζα το στήθος σε διαφορετικά σημεία για να βγει το γάλα.. Ίσως βέβαια αν θήλαζε η μικρή μ έβγαινε πιο εύκολα γιατί βλέπω γυναίκες που θηλάζουν κ αφήνουν το μωρό να πιει γάλα χωρίς να κρατάνε καθόλου το στήθος κ να το κάνουν μαλαξεις κ το μωρό πίνει κανονικά.. 

On 28/12/2017 at 3:26 ΜΜ, ΧρύσαΜ είπε:

Ο γιος μου κοντεύει τριών μηνών κι ακόμη θηλάζω. Τρώει μόνο ένα με δυο μπουκάλια συμπλήρωμα. Θα σου πω τι μου λένε εμένα οι γιατροί μου κι έχω σωθεί!!! Εξαρχής δεν τον άφηνα πάνω από 30' στο στήθος μου και τον τάιζα κάθε δυο ώρες. Οπότε μπήκε σε πρόγραμμα.. Γενικά μου λένε ότι αν πατάω το στήθος μου και δεν πετάγεται γάλα σημαίνει ότι εκείνη τη στιγμή δεν έχω αρκετή ποσότητα άρα του δίνω σκόνη ή, αν δε θέλω να δώσω ξένο γάλα, του δίνω χαμομήλι (λουλουδάκια αποξηραμένα) κι αν δεν το πίνει του βάζω μισό κοφτό κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη στα 60ml. Κάνει καλό και στο στομάχι του.

Αχ Χρύσα μου δεν ξέρω αν πρέπει να γελάσω ή να κλάψω με αυτά που γράφεις! Τόσους μήνες που σε διαβάζω πραγματικά απορώ με το γεγονός ότι σε άλλα τοπικ συμβουλεύεις τόσες κοπέλες κ σε άλλα με αυτά που γράφεις δείχνεις το ποσό ιδέα δεν έχεις κοπέλα μου!  Εννοείται ότι ο κάθε παιδίατρος θα σ πει τα δικά του... Κ στην τελική για να ξεφορτωθεί τα τηλεφωνήματα για το ότι το μωρό δεν κοιμάται, δεν είσαι μακριά να σ δώσει κ το αταραξ που λένε τα κορίτσια! Ακόλουθα ότι συμβουλές θέλεις, εγκληματικό να το προτείνεις κ άλλου! 

Ξέρεις ο ρόλος μας σαν γονείς είναι να φιλτράρουμε πληροφορίες κ να κάνουμε επιλογές! 

Να σ ζήσει το αγοράκι σ!

OFubp3.png

TyB7p3.png

Διαφημίσεις

On 2/1/2018 at 0:04 ΠΜ, belleblue είπε:

είναι ΑΚΡΙΒΩΣ αυτό! 

άρα,  

1) εναλλάξ στήθος, 

Έχεις δίκιο. Οι μαλαξεις βοηθούν το γάλα να κατέβει. Θυμάμαι τον πρώτο καιρό έκανα μασάζ πριν τον θηλασμο και αν έβρισκα το χρόνο έκανα και ζεστό μπανάκι που επίσης βοηθά. 

Οι διαφορες στάσεις με ανακουφισαν όταν είχα φραγμένο πόρο για να αδειάζει και να ελευθερωθεί το γάλα,  παντα στραμμένο το πιγουνι του μωρού στο πονεμενο σημείο.

Γενικά οι συμβουλές σου είναι αρκετα χρήσιμες για να εδραιωθεί ο θηλασμός.

πολυ ενδιαφερον αυτο με τις στασεις.δοκιμασα ομως τη σταση ρακμπυ μετα απο καιρο

κ ειδα οτι το μωρο εχει μακρυνει πολυ κ δε βολευει.τα ζεστα επιθεματα κατα τη διαρκεια του θηλασμου μηπως βοηθανε στο αδειασμα του στηθους?γαλα παντως εχω

εντωμεταξυ αποφασισα κ εδωσα το harmony κ συνεχιζω με το swing 3 φορες την ημερα επισης για οταν λειπω κ για καποιες ενισχυτικες δοσεις στο παιδι καθημερινα.πιστευετε οτι με το swing  μπορει να μειωθει η παραγωγη λογω του οτι δεν ειναι νοσοκομειακο?

πρίν από 4 λεπτά , μαγιοπουλας είπε:

πολυ ενδιαφερον αυτο με τις στασεις.δοκιμασα ομως τη σταση ρακμπυ μετα απο καιρο

κ ειδα οτι το μωρο εχει μακρυνει πολυ κ δε βολευει.τα ζεστα επιθεματα κατα τη διαρκεια του θηλασμου μηπως βοηθανε στο αδειασμα του στηθους?γαλα παντως εχω

εντωμεταξυ αποφασισα κ εδωσα το harmony κ συνεχιζω με το swing 3 φορες την ημερα επισης για οταν λειπω κ για καποιες ενισχυτικες δοσεις στο παιδι καθημερινα.πιστευετε οτι με το swing  μπορει να μειωθει η παραγωγη λογω του οτι δεν ειναι νοσοκομειακο?

Ή στάση ράγκμπι πως είναι? 

Αν το μωρό δεν έχει σοβαρο πρόβλημα με απώλεια βάρους οι "ενισχυτικες δόσεις" δεν χρειάζονται! 

Το καλύτερο θηλαστρο είναι το μωρό γιατί "κατεβάζει" περισσότερο γάλα (παράδειγμα μαμάδες που θηλαζαν αποκλειστικά αλλά με το θηλαστρο έβγαζαν μονο σταγόνες) και ρυθμίζει την παραγωγη. Όσο περισσότερο μπαίνει στο στήθος τόσο γάλα παράγεται.

Γνώμη μου αν δεν υπάρχει ιατρικό θέμα μην αντλεις, θηλασε! Και αντλησε περιστασιακα   μόνο για τις ώρες που θα λείπεις.

πρίν από 46 λεπτά , marakiinlove είπε:

Αχ Χρύσα μου δεν ξέρω αν πρέπει να γελάσω ή να κλάψω με αυτά που γράφεις! Τόσους μήνες που σε διαβάζω πραγματικά απορώ με το γεγονός ότι σε άλλα τοπικ συμβουλεύεις τόσες κοπέλες κ σε άλλα με αυτά που γράφεις δείχνεις το ποσό ιδέα δεν έχεις κοπέλα μου!  Εννοείται ότι ο κάθε παιδίατρος θα σ πει τα δικά του... Κ στην τελική για να ξεφορτωθεί τα τηλεφωνήματα για το ότι το μωρό δεν κοιμάται, δεν είσαι μακριά να σ δώσει κ το αταραξ που λένε τα κορίτσια! Ακόλουθα ότι συμβουλές θέλεις, εγκληματικό να το προτείνεις κ άλλου! 

Ξέρεις ο ρόλος μας σαν γονείς είναι να φιλτράρουμε πληροφορίες κ να κάνουμε επιλογές! 

Να σ ζήσει το αγοράκι σ!

Το clostridium botulinum λου εμοεριεχεται στο μελι κ δυνητικα μπορει να προκαλεσει τα χειροτερα υπαρχει κ στο χαμομηλι?μπορει καποια να υο επιβεβαιωσει?γιατι εαν τιθεται πραγματικα τετοιος κινδυνος θα πρεπει η χρυσα αλλα οι αλλες κοπελες να ενημερωθουν.

πρίν από 3 λεπτά , Mama_Anesti_ είπε:

Ή στάση ράγκμπι πως είναι? 

Αν το μωρό δεν έχει σοβαρο πρόβλημα με απώλεια βάρους οι "ενισχυτικες δόσεις" δεν χρειάζονται! 

Το καλύτερο θηλαστρο είναι το μωρό γιατί "κατεβάζει" περισσότερο γάλα (παράδειγμα μαμάδες που θηλαζαν αποκλειστικά αλλά με το θηλαστρο έβγαζαν μονο σταγόνες) και ρυθμίζει την παραγωγη. Όσο περισσότερο μπαίνει στο στήθος τόσο γάλα παράγεται.

Γνώμη μου αν δεν υπάρχει ιατρικό θέμα μην αντλεις, θηλασε! Και αντλησε περιστασιακα   μόνο για τις ώρες που θα λείπεις.

η σταση ραγκμπι ειναι κατω απο τη μασχαλη.εχει φυσιολογικο βαρος αλλα προν 15 ημερες μου εκανε απεργια κ τρομαξα.ειναι πολυ ψηλη αλλα αδυνατη απο κατασκευης.θα ηθελα λοιπον να παρει λιγο παραπανω.ο παιδιατρος συμφωνει αλλα μου ειπε να μην ανησυχω γιατι παιρνει το αναγκαιο κ ολες οι εξετασεις της ειναι οκ.στην απεργια θηλασμου την πηγα στο ιασω παιδων κ καναμε εξετασειε γενικες.φοβηθηκαμε ειτε για ουρολοιμωξη ειτε για αλλη λοιμωξη.

5 ώρες πρίν, μαγιοπουλας είπε:

Εγώ όταν ήταν το μωρακι μου 3 μηνών έδωσα το νοσοκομειακό κ συνέχισαν με το swing, δεν μ μειώθηκε το γάλα παρόλο που μόνο έτσι έπινε το παιδάκι μου χωρίς να θηλάζω. Απ τη στιγμή που θηλαζεις εσύ κ χρησιμοποιείς για κάποιες φορές το θηλαστρο δεν πιστεύω να σ μειωθεί η παραγωγή. Αν καταλάβεις ότι μειώνεται ας βάζεις για περισσότερη ώρα το μωρακι σ στο στήθος ακόμα κ να μην πειναει, μόνο για πιπιλισμα για την αύξηση της παραγωγής!

Διαφημίσεις

12 ώρες πρίν, μαγιοπουλας είπε:

Εφοσον θηλαζεις κατα απαιτηση του μωρου,οσες φορες κ για οση ωρα θελει,κ χρησιμοποιεις συμπληρωματικα το θηλαστρο δ θα εχεις θεμα

Στην ηλικια σας θα κανετε λογικα 8-10θηλασμους τουλ

Εφοσον παιρνει 120-140γρ την εβδομαδα κ βρεχει 6πανες το αντλημενο που δινεις ειναι περιττο

Χαμομήλι με ζάχαρη στο τρίμηνο μωρό, σοβαρά τώρα??! και μετά γίνεσαι γραφικός αν "τσαντίζεσαι" με κάποια πράγματα που διαβάζεις ή αμφισβητείς τους παιδιάτρους που αυτοί έχουν σπουδάσει, αυτοί ξέρουν, αυτούς πρέπει να ακούμε στα τυφλά!

I rest my case!!

Ο τρόπος που μιλάμε στα παιδιά μας, γίνεται η εσωτερική τους φωνή.

13 ώρες πρίν, marakiinlove είπε:

Να σ ζήσει το αγοράκι σ!

Δεν έχω ιδέα, έχεις δίκιο! Δε γεννήθηκα μαμά, όμως μαθαίνω μέρα με τη μέρα. Τέλεια δεν είμαι, βλέπω τι με συμβουλεύουν άλλες μαμάδες, το συζητάω με τους γιατρούς και αναλόγως πράττω. Όπως και να 'χει, εγώ απλώς γράφω τη δική μου εμπειρία χωρίς να πιέζω κάποια να την ενστερνιστεί. Η κοπέλα που ξεκίνησε το θέμα ζητάει εμπειρίες, κάνω λάθος;;

Πραγματικά όμως απορώ, οι περισσότερες γυναίκες που γράφουν στο φόρουμ για το θηλασμό υποστηριζουν την άποψη "δώσε στο παιδί στήθος όποτε αυτό θέλει και όσο θέλει", ενώ όσες μαμάδες γνωρίζω στη ζωή μου, ανεξαρτήτου ηλικίας μου λένε ότι από την πρώτη στιγμή άρχισαν να βάζουν πρόγραμμα στο φαγητό των παιδιών τους. 

Και επιτέλους, αφού βλέπεις τις αναρτήσεις μου και σε άλλα τόπικ, θα έχεις δει ότι ακούω αντικρουώμενες απόψεις και έχω μπερδευτεί. Εκεί που καταλήγω είναι ότι το κάθε ζευγάρι μαμάς-παιδιού είναι διαφορετικό. Σίγουρα υπάρχει ένας κοινός στόχος, αλλά ο τρόπος επίτευξής του ποικίλει από ζευγάρι σε ζευγάρι. Εγώ, λοιπόν προσάρμοσα τις ανάγκες του παιδιού μου με τις δικές μου, πλέον συνεργαζόμαστε άψογα και είμαστε και οι δυο υγιείς.

Σε αυτό το σημείο, θέλω να αναφέρω ότι για εμένα, όπως και για την κάθε μαμά φαντάζομαι, έχει σημασία το παιδί μπυ να τρώει καλά, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Όμως, για να είναι το παιδί καλά, πρέπει να είναι και η μαμά. Αυτό το αφήνω εδώ κι ας το εισπράξει η καθεμιά όπως θέλει.

Τέλος, δε μπορώ να καταλάβω γιατί δέχονται τέτοιο "μπάσιμο" τα όσα γράφω, από τη στιγμή που δεν πιέζω καμιά να ακολουθήσει τον τρόπο μου ούτε έχω το ύφος "τα δικά μου είναι σωστά και τα δικά σας λάθος". Απλά γράφω την εμπειρία που έχω και αυτά που ακούω. 

Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο που διέθεσες για να με διαβάσεις πάντως :-)

Χρυσά μου,επειδή έχω βρεθεί στην θέση σου,οταν γέννησα το πρώτο μου μωράκι ήμουν απίστευτα μπερδεμένη.Κ ακόμα και τωρα στο δεύτερο μωρό πάλι κάποιες στιγμές πελαγωνω.Εχω δοκιμάσει κι εγώ όπως λες πολλές συμβουλές για τον θηλασμό και τον ύπνο του μωρού μου.Εχω δοκιμάσει να προσπαθήσω λιγο να την ξεγελασω με παιχνιδάκια για να μην θηλάζει όλη μερα,έχω προσπαθήσει να αποσυνδεσω τον ύπνο της απο τον θηλασμό με τεράστια αποτυχία και στα δυο!!!Εν τελεί κατέληξα στο να αφήσω την μικρη να βάλει το δικό της προγράμμα κι ας ζορίστηκα λιγο παραπάνω!Εγω ενοιωθα ότι αυτο ήταν το σωστό!Ταυτοχρονα σε κάποιους αυτο που έκανα φαινόταν πολυ λάθος.Πιστευαν ότι “τα παιδιά ειναι όπως τα μαθεις”,και ότι την κακομαθαινω.Εγω πάλι,έβλεπα ότι έτσι το μωρό μου ηρεμούσε!

Τελοσπαντων,θέλω να καταλήξω στο ότι έχεις δίκιο να εισαι μπερδεμένη και να πειραματίζεσαι μέχρι να βρεις πως να «κουμανταρεις» το μωρό σου.

Αλλα ειναι και λογικό όπως λες να σου την πέφτουν οταν αναφέρεις για παράδειγμα την ζάχαρη.Το να προσπαθήσεις να δωσεις χαμομήλι στο μωρό σου ανάμεσα στους θηλασμός το πολυ πολυ να σε οδηγήσει σε αποθηλασμο!Επιλογη σου!Αλλα η ζαχαρη ειναι κάτι αποδεδειγμένα ανθυγιεινό ακόμα και για εμάς τους ενήλικες ,ποσό μάλλον σε ενα τόσο μικρό μωράκι.

Ελπιζω να καταλάβεις ότι στα γράφω με κάθε καλή διάθεση,χωρίς να θέλω να σε κρίνω,και σίγουρα κατανοώντας την θέση σου ,στην οποία όλες έχουμε βρεθει.

Χρύσα το γιατρό σου κρίνουμε βασικά που συμβουλεύει μια μαμά να δώσει σε ένα μωράκι 3 μηνών ζάχαρη όταν ο εθνικός διατροφικός οδηγός την απαγορεύει για τον πρώτο χρόνο ζωής. Εφόσον συμμετέχεις σε ένα δημόσιο φόρουμ είναι λογικό επόμενο να ακούς και διαφορετικές απόψεις. Όταν λοιπόν διαβάζεις τόσες αντιδράσεις για κάτι που εφαρμόζεις στο μωρό σου, έστω κι αν αυτό είναι υπό την οδηγία γιατρού,  διερωτήσου λίγο προς τι η τόση αντίδραση, ψάξτο, ρώτα κάποιον δεύτερο γιατρό. Εντελώς φιλικά, από μια νέα μαμά προς μια άλλη νέα μαμά. 

Δεν θέλω να σχολιάσω σχετικά με το θηλασμό διότι το θέμα με τη ζάχαρη είναι πολύ πιο σοβαρό. Ο θηλασμός έχει πολλά οφέλη, ωστόσο αν αντικατασταθεί δεν κινδυνεύει η υγεία κανενός.

Ο τρόπος που μιλάμε στα παιδιά μας, γίνεται η εσωτερική τους φωνή.

Διαφημίσεις

3 ώρες πρίν, vicky86 είπε:

Εφοσον θηλαζεις κατα απαιτηση του μωρου,οσες φορες κ για οση ωρα θελει,κ χρησιμοποιεις συμπληρωματικα το θηλαστρο δ θα εχεις θεμα

Στην ηλικια σας θα κανετε λογικα 8-10θηλασμους τουλ

Εφοσον παιρνει 120-140γρ την εβδομαδα κ βρεχει 6πανες το αντλημενο που δινεις ειναι περιττο

ναι αλλα κ με τα μικροσνακ που του δινω,οταν τα δινω παλι τοσο οσο λες παιρνει.δεν θα πρεπε να παιρνει περισσοτερο?εντωμεταξυ οταν θηλαζω ξαπλωμενη καμια φορα βλεπω το σεντονι βρεγμενο.αρα εκει δε βολευει η σταση γιατι δεν πιανει καλα.

με τοσα τσισα που κανει θα ελεγε κανεις οτι θα πρεπει να βαζει πολυ βαρος

πρίν από 24 λεπτά , μαγιοπουλας είπε:

ναι αλλα κ με τα μικροσνακ που του δινω,οταν τα δινω παλι τοσο οσο λες παιρνει.δεν θα πρεπε να παιρνει περισσοτερο?εντωμεταξυ οταν θηλαζω ξαπλωμενη καμια φορα βλεπω το σεντονι βρεγμενο.αρα εκει δε βολευει η σταση γιατι δεν πιανει καλα.

με τοσα τσισα που κανει θα ελεγε κανεις οτι θα πρεπει να βαζει πολυ βαρος

Μαλλον αυτο ειναι το σκαρι του κ παιρνει οσα ειναι να παρει οσο κ να φαει

Οπως βλεπεις δ οδηγει καπου το να το ταιζεις παραπανω

Εφοσον ακολουθει την καμπυλη γεννησης του κ δ υπαρχει κ κανενας αλλος λογος ανησυχιας μη δινεις σημασια

(Δ τα λεω εξω απο το χορο,ο μικρος μου δ παιρνει βαρος,καμια σχεση με την κορη μου)

Το οτι μπορει να τρεχει λιγο οταν ειστε ξαπλωμενοι δ σημαινει απαραιτητα οτι δ πιανει σωστα,προσεξε το αλλα αν σε βολευει συνεχισε τη σταση αυτη γτ κακα τα ψεμματα ειναι πολυ βολικη

κοιτα.δεν με βολευει απολυτα γιατι πιανομαι αλλα τουλαχιστον κοιμαμαι λιγο.οσο για το σκαρι το ειπε κ ο παιδιατρος.αυτη την εβδομαδα θα κανουμε κ τα εμβολια οποτε θα εχω κ μια πληρη εικονα κ θα σου πω.νομιζω παντως οτι ακολουθει ρη φραμμη του υπερηχου σαν εμβρυο.

5 ώρες πρίν, ΧρύσαΜ είπε:

Πραγματικά όμως απορώ, οι περισσότερες γυναίκες που γράφουν στο φόρουμ για το θηλασμό υποστηριζουν την άποψη "δώσε στο παιδί στήθος όποτε αυτό θέλει και όσο θέλει", ενώ όσες μαμάδες γνωρίζω στη ζωή μου, ανεξαρτήτου ηλικίας μου λένε ότι από την πρώτη στιγμή άρχισαν να βάζουν πρόγραμμα στο φαγητό των παιδιών τους. 

Oι περισσότερες γυναίκες στην Ελλάδα δε δοκιμάζουν να θηλάσουν ή μισοθηλάζουν για ένα τρίμηνο. Δε βλέπω άρα κάτι το περιεργο, στην Ελλάδα είμαστε από τις πιο "αποτυχημένες" χωρες στο θέμα του θηλασμού. Απλά στα forum βλέπεις να γράφουν για το θέμα όσες τελικά όντως θήλασαν, που είναι πολύ μικρό ποσοστό του Ελληνικού πληθυσμου.

5 ώρες πρίν, ΧρύσαΜ είπε:

Τέλος, δε μπορώ να καταλάβω γιατί δέχονται τέτοιο "μπάσιμο" τα όσα γράφω, από τη στιγμή που δεν πιέζω καμιά να ακολουθήσει τον τρόπο μου ούτε έχω το ύφος "τα δικά μου είναι σωστά και τα δικά σας λάθος". Απλά γράφω την εμπειρία που έχω και αυτά που ακούω. 

Γράφεις κάτι επικίνδυνο και νομίζω ότι όλα τα σχόλια είχαν αυτό το νόημα: να μιλήσεις με δεύτερο γιατρό γιατί όσα σου είπαν αντιβαίνουν τις επίσημες οδηγίες όλων των επίσημων οργανισμών και του ελληνικού κράτους, και θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο το μωρό. Δεν αμαφέρεται κανείς ως επικίνδυνο για την υγεία στο συμπλήρωμα, αλλά στο ζαχαρόνερο και το χαμομήλι ως υποκατάστατο γάλακτος σε νεογέννητο. Και αν έγραφες ότι κάποιος  γιατρός σου είπε ότι τα καρεκλάκια αυτοκινητου είναι περιττά ή ότι μισό πακέτο τσιγάρα τη μέρα στην εγκυμοσύνη δεν πειράζει, τα ίδια θα άκουγες, από ανησυχία και για να μην παρασυρθεί και καμία μέλλουσα μαμά ότι είναι ασφαλές αυτό!

8 ώρες πρίν, ΒΑΣΙΑ89 είπε:

Χρυσά μου,επειδή έχω βρεθεί στην θέση σου,οταν γέννησα το πρώτο μου μωράκι ήμουν απίστευτα μπερδεμένη.Κ ακόμα και τωρα στο δεύτερο μωρό πάλι κάποιες στιγμές πελαγωνω.Εχω δοκιμάσει κι εγώ όπως λες πολλές συμβουλές για τον θηλασμό και τον ύπνο του μωρού μου.Εχω δοκιμάσει να προσπαθήσω λιγο να την ξεγελασω με παιχνιδάκια για να μην θηλάζει όλη μερα,έχω προσπαθήσει να αποσυνδεσω τον ύπνο της απο τον θηλασμό με τεράστια αποτυχία και στα δυο!!!Εν τελεί κατέληξα στο να αφήσω την μικρη να βάλει το δικό της προγράμμα κι ας ζορίστηκα λιγο παραπάνω!Εγω ενοιωθα ότι αυτο ήταν το σωστό!Ταυτοχρονα σε κάποιους αυτο που έκανα φαινόταν πολυ λάθος.Πιστευαν ότι “τα παιδιά ειναι όπως τα μαθεις”,και ότι την κακομαθαινω.Εγω πάλι,έβλεπα ότι έτσι το μωρό μου ηρεμούσε!

Τελοσπαντων,θέλω να καταλήξω στο ότι έχεις δίκιο να εισαι μπερδεμένη και να πειραματίζεσαι μέχρι να βρεις πως να «κουμανταρεις» το μωρό σου.

Αλλα ειναι και λογικό όπως λες να σου την πέφτουν οταν αναφέρεις για παράδειγμα την ζάχαρη.Το να προσπαθήσεις να δωσεις χαμομήλι στο μωρό σου ανάμεσα στους θηλασμός το πολυ πολυ να σε οδηγήσει σε αποθηλασμο!Επιλογη σου!Αλλα η ζαχαρη ειναι κάτι αποδεδειγμένα ανθυγιεινό ακόμα και για εμάς τους ενήλικες ,ποσό μάλλον σε ενα τόσο μικρό μωράκι.

Ελπιζω να καταλάβεις ότι στα γράφω με κάθε καλή διάθεση,χωρίς να θέλω να σε κρίνω,και σίγουρα κατανοώντας την θέση σου ,στην οποία όλες έχουμε βρεθει.

Φυσικά και καταλαβαίνω ότι εσύ μου τα λες με ωραίο τρόπο. Δεν του δίνω χαμομήλι με ζάχαρη σε κάθε γεύμα, ο γιατρός μου πρότεινε αν είναι να του δώσω χαμομήλι αν μου ζητήσει σε πολύ μικρό διάστημα να φάει κι αν δε θέλει να του βάλω λίγη ζάχαρη ισα ισα να μην είναι άγευστο. Εγώ του έδωσα κανα δυο φορές όταν πονούσε η κοιλιά του γιατί αμέσως ηρεμούσε.

4 ώρες πρίν, ΑΡΓΚ είπε:

Γράφεις κάτι επικίνδυνο και νομίζω ότι όλα τα σχόλια είχαν αυτό το νόημα: να μιλήσεις με δεύτερο γιατρό γιατί όσα σου είπαν αντιβαίνουν τις επίσημες οδηγίες όλων των επίσημων οργανισμών και του ελληνικού κράτους, και θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο το μωρό. Δεν αμαφέρεται κανείς ως επικίνδυνο για την υγεία στο συμπλήρωμα, αλλά στο ζαχαρόνερο και το χαμομήλι ως υποκατάστατο γάλακτος σε νεογέννητο. Και αν έγραφες ότι κάποιος  γιατρός σου είπε ότι τα καρεκλάκια αυτοκινητου είναι περιττά ή ότι μισό πακέτο τσιγάρα τη μέρα στην εγκυμοσύνη δεν πειράζει, τα ίδια θα άκουγες, από ανησυχία και για να μην παρασυρθεί και καμία μέλλουσα μαμά ότι είναι ασφαλές αυτό!

Ασχετως από το θέμα ζάχαρης.. Είναι μια τεχνική που για τον χ ψ λόγο την πρότεινε ο γιατρός και που δε χρειάζεται να την ακολουθήσετε αν τη θεωρειτε επικίνδυνη. Μου αναφέρατε αρκετές φορές ότι είναι βλαβερό, οκ το εμπεδωσα, δεν το αμφισβήτησα. Εξάλλου μια δυο φορές το είχα κάνει. Δεν επέμεινα απ' ό,τι είναι φανερό!!

Γι' αυτό δε θεωρώ ότι είναι για γέλια ή για κλάματα αυτά που γράφω, ούτε ότι υπάρχει λόγος να γράφονται μηνύματα με άσχημο ύφος για απάντηση στα λεγόμενά μου. Κάνω λάθος;;

Σχετικά με το θέμα του θηλασμού όμως, μπορεί να μη συμφωνείτε, αλλά πολλές μαμάδες βάλαμε εξαρχής τα μωρά μας σε κάποιο πρόγραμμα, είτε αυτό είναι κάθε δυο ώρες φαγητό (όπως ξεκίνησα εγώ) ή κάθε τρεις ώρες (όπως οι περισσότερες μαμάδες που έχω μιλήσει).

Πραγματικα δ μπορω να καταλαβω με βαση ποια κριτηρια μια μαμα η ενας παιδιατρος κρινουν οτι ενα μωρο ζηταει να φαει πιο συχνα απο οτι θα επρεπε.πως κρινεται αυτο το "επρεπε". Για μωρα που δ εχουν καποιο προβλημα οπως γοπ.κ ειδικα μωρα που θηλαζουν

Οπως επισης δ μπορω να πιστεψω τι το μαγικο εχει το χαμομηλι που για να φτασουμε στο σημειο να το δωσουμε στο νεογεννητο,βαζουμε ζαχαρη

Οκ κ μεις κανονικα πρεπει να τρωμε 3γευματα με δυο σνακ,αλλα αν θελησουμε να φαμε πιο συχνα δ ερχεται καποιος να μας το απαγορεψει,ουτε απασχολουμαστε με νερο η τσιγαρο αντι πιπιλας,η με βολτες στο τετραγωνο αντι αγκαλια κ κουνημα που κανουν στα μωρα.κ μεις δ εχουμε τις αναπτυξιακες αναγκες που εχουν τα μωρα

Εχω αναφερει ξανα,οτι υπαρχουν μαμαδες που εφαρμοσαν προγραμμα στα μωρα τους κ καταφεραν να θηλασουν.ηταν ομως κ τυχερες γτ προσαρμοστηκαν τα μωρα τους κ επαιρναν ικανοποιητικο βαρος.δ συμβαινει ομως παντα αυτα.μια μαμα που θηλαζει με προγραμμα μπορει να αντιμετωπισει στασιμοτητα στην προσληψη βαρους η προωρη διακοπη του θηλασμου

1 ώρα πρίν, ΧρύσαΜ είπε:

Φυσικά και καταλαβαίνω ότι εσύ μου τα λες με ωραίο τρόπο. Δεν του δίνω χαμομήλι με ζάχαρη σε κάθε γεύμα, ο γιατρός μου πρότεινε αν είναι να του δώσω χαμομήλι αν μου ζητήσει σε πολύ μικρό διάστημα να φάει κι αν δε θέλει να του βάλω λίγη ζάχαρη ισα ισα να μην είναι άγευστο. Εγώ του έδωσα κανα δυο φορές όταν πονούσε η κοιλιά του γιατί αμέσως ηρεμούσε.

Ασχετως από το θέμα ζάχαρης.. Είναι μια τεχνική που για τον χ ψ λόγο την πρότεινε ο γιατρός και που δε χρειάζεται να την ακολουθήσετε αν τη θεωρειτε επικίνδυνη. Μου αναφέρατε αρκετές φορές ότι είναι βλαβερό, οκ το εμπεδωσα, δεν το αμφισβήτησα. Εξάλλου μια δυο φορές το είχα κάνει. Δεν επέμεινα απ' ό,τι είναι φανερό!!

Γι' αυτό δε θεωρώ ότι είναι για γέλια ή για κλάματα αυτά που γράφω, ούτε ότι υπάρχει λόγος να γράφονται μηνύματα με άσχημο ύφος για απάντηση στα λεγόμενά μου. Κάνω λάθος;;

Σχετικά με το θέμα του θηλασμού όμως, μπορεί να μη συμφωνείτε, αλλά πολλές μαμάδες βάλαμε εξαρχής τα μωρά μας σε κάποιο πρόγραμμα, είτε αυτό είναι κάθε δυο ώρες φαγητό (όπως ξεκίνησα εγώ) ή κάθε τρεις ώρες (όπως οι περισσότερες μαμάδες που έχω μιλήσει).

Κοίταξε, γενικά δεν αμφιβάλλει κανείς νομίζω ότι αν θέλεις μπορείς να βάλεις πρόγραμμα στο θηλασμό. Το θέμα είναι ότι ο θηλασμός δεν έχει καμία μα καμία σχέση με το μπιμπερο ανα τρεις ώρες γιατί το μωρό μεσω αυτού καλύπτει και άλλες ανάγκες πλην του φαγητού. Αν η οποιαδηποτε μαμά το βλέπει αποκλειστικά ως μεσο σίτισης κ όχι ως τρόπο δεσίματος ή ως ανακούφιση του βρέφους τότε πολύ καλά κάνει κ δίνει ενδιάμεσα τσάγια ή το αφήνει να κλαίει μέχρι να συνηθίσει στο πρόγραμμα που του επιβάλεται. Αν αποφασίσεις να ακολουθήσεις τις ανάγκες του νεογεννητου μωρού όμως, δεν μπορείς να φτιαξεις ωραριο που βολεύει τον ενήλικα, είναι ασύμβατα.

9 ώρες πρίν, ΧρύσαΜ είπε:

Καταρχήν, αν βγω και γράψω ότι όταν πεινάει το παιδί και δεν είναι τρίωρο ή δίωρο του δίνω χαμομήλι, κανείς δεν καταλαβαινει ότι το έκανα δύο φορές στη ζωή του, αλλά ότι γίνεται καθημερινά. Που νομίζω ότι όταν γενικά λέμε κάτι, δεν είναι ωραίο μετά να το αλλάζουμε αν οι άλλοι διαφωνήσουν.

Κατά δεύτερον, όπως ξαναείπα, στην Ελλάδα, θηλάζει αποκλειστικα μεχρι το εξάμηνο νομίζω κάτι σαν το 10% των μανάδων. Οι υπόλοιπες ή δεν ξεκίνησαν, ή είναι αυτές με το πρόγραμμα και το τρίωρο που κάπου στο πρωτο τρίμηνο "το γάλα δεν έφτανε".

Γενικοτερα το προγραμμα στο θηλασμο ειναι λιγο διακινδυνευμενο.αν το ξερει αυτο μια μαμα,κ εξακολουθει να θελει,κ ειναι συμφωνη με αυτες τις πρακτικες,εμεις δ μπορουμε να κανουμε κτ

Ειναι ακομη πιο δυσκολο να μπει προγραμμα σε νεογεννητο,οταν ακομη δ εχει εδραιωθει ο θηλασμος.δ μιλαω συγκεκριμενα για το μωρο της χρυσας,αλλα δ ειναι το ιδιο μωρο 1μηνα με μωρο 4μηνων

Κ φυσικα στο ενδιαμεσο οι πρακτικες που ακολουθουνται να ειναι ασφαλεις.αυτο βεβαια εχει διαφορετικες ερμηνειες για την καθε μια.οπως αν παρουμε για παραδειγμα τις μεθοδους του cry it out

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...