Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Αποτυχία θηλασμού - τι δεν πήγε καλά;

Recommended Posts

Εμένα δεν μου κάνουν καθόλου η εντύπωση οι οδηγίες που πήρε η Χρύσα, άσχετο εάν προσωπικά δεν συμφωνώ και δεν θα τις εφάρμοζα.

Το χαμομήλι (βρεφικό ή κανονικό, αλλά σκέτο χωρίς ζάχαρη) προτείνεται πολύ συχνά από παιδιάτρους, ακόμα και σε μωρά κάτω των 6 μηνών, ως ανακουφιστικό π.χ. για τους κολικούς, υπάρχουν παιδίατροι μάλιστα που προτείνουν η φόρμουλα να φτιάχνεται με χαμομήλι αντί για νερό.

Αλλά αυτό είναι το λιγότερο, όταν υπάρχουν ακόμα μαιευτήρια που δίνουν ζαχαρόνερο σε νεογνά.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 396
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

1 ώρα πρίν, ΧρύσαΜ είπε:

Ρε κορίτσια σοβαρά μιλάω!!! Καταρχήν, κι εμάς μωρά μας έδινε η μαμα μας χαμομήλι, όπως και ένα σωρό άλλες μαμάδες δίνουν!!! Τα βρεφικα χαμομήλια όμως έχουν πάρα πολύ ζάχαρη!!!

Εν πάση περιπτώσει, εγώ το έκανα, το κάνουν κι άλλες, πολλοί παιδίατροι το συστήνουν και δεν είναι πλάκα!!

Μάλιστα, επειδή τόσο καιρο συνομιλώ με πολλές μαμάδες, εντός και εκτός φόρουμ, να σας ενημερώσω ότι κι εκείνες είχαν φτιάξει πρόγραμμα στα μωρά τους με θηλασμό, άλλες θήλαζαν κάθε 2 ώρες, άλλες κάθε 3, και μάλιστα μερικές από αυτές είχαν και μια μαία στο σπίτι τους που τις βοηθούσε.

Ααα να συμπληρώσω επίσης ότι του έδωσα χαμομήλι μερικές φορές επειδή δε μπορούσε να κάνει κακά του και πονούσε πολύ. Μόλις το έπινε, μετά από λίγο ηρεμούσε..

Χρύσα μου αν θες να δωσεις χαμομήλι για την κοιλίτσα του δώσε, οι περισσότερες το έχουμε κάνει. Αλλά θα συμβεί μια δυο φορές, όχι να ποτίζεις το παιδί χαμομήλι κάθε μερα όταν αναζητάει γάλα για να μην ξεφύγει απτό πρόγραμμα. Αυτο κατάλαβα από τα λεγόμενα σου. Αυτά είναι ανεκδιηγητα πράγματα. Είσαι πολύ τυχερή που το μωράκι σου αναπτύσσεται ικανοποιητικά κ μακάρι να συνεχίσει έτσι εννοείται. 

Για τη ζάχαρη το αφήνω ασχολιαστο.

2 ώρες πρίν, Deena είπε:

Εμένα δεν μου κάνουν καθόλου η εντύπωση οι οδηγίες που πήρε η Χρύσα, άσχετο εάν προσωπικά δεν συμφωνώ και δεν θα τις εφάρμοζα.

Το χαμομήλι (βρεφικό ή κανονικό, αλλά σκέτο χωρίς ζάχαρη) προτείνεται πολύ συχνά από παιδιάτρους, ακόμα και σε μωρά κάτω των 6 μηνών, ως ανακουφιστικό π.χ. για τους κολικούς, υπάρχουν παιδίατροι μάλιστα που προτείνουν η φόρμουλα να φτιάχνεται με χαμομήλι αντί για νερό.

Αλλά αυτό είναι το λιγότερο, όταν υπάρχουν ακόμα μαιευτήρια που δίνουν ζαχαρόνερο σε νεογνά.

Δεν έχει καμία σχέση το να δίνεις χαμομήλι για να ανακουφίσεις από κολικούς ή δυσκοιλιότητα με το να αντικαθιστας γεύμα με αυτό.

On 28/12/2017 at 10:10 ΠΜ, CME2205 είπε:

Το μονο ειναι οτι δεν ειχα νοσοκομειακο θηλαστρο αλλα απλο ηλεκτρικο.

Παίζει τεράστιο ρόλο. Υπάρχουν περιπτώσεις που βγαζουν αρκετή ποσότητα με απλό θηλαστρο αλλά είναι η μειοψηφία. Αυτή τη φορά νοίκιασε νοσοκομειακό κ θα δεις μεγάλη διαφορά.

Aν παιδίατρος δεν ξέρει από θηλασμό ή από δεν ξέρω τι άλλο, το καταλαβαίνω. Δεν θα τον επέλεγα, αλλά έχει μία λογική. Αν παιδίατρος προτείνει σε νεογέννητο χαμομήλι και ζάχαρη ως υποκατάστατο γάλακτος, νομίζω κάπου εδώ μία καταγγελία στον ιατρικό σύλλογο κολλάει τέλεια.

Τώρα, για το ότι το έκαναν και παλιότερες γενιές, επίσης έδιναν στα μωρά σε κάποιες περιοχές κρεμούλα με χασίς ή καθαρό ουίσκι στα ούλα για να ησυχάσουν, ή ακόμη πιο παλιά έβαζαν βδέλες για τον πυρετό και καταπλάσματα με κρεμμύδι στα τράυματα. Και όμως, το ανθρώπινο είδος δεν έχει εξαφανιστεί. Και λοιπόν;

Διαφημίσεις

5 ώρες πρίν, Deena είπε:

Αλλο το χαμομήλι ως υποκατάστατο νερού σε φόρμουλα (που και εμένα μου το έχει πει παιδίατρος) και αλλο το χαμομήλι με ζάχαρη αντί για γάλα όμως

2 ώρες πρίν, Lenia16 είπε:

Παίζει τεράστιο ρόλο. Υπάρχουν περιπτώσεις που βγαζουν αρκετή ποσότητα με απλό θηλαστρο αλλά είναι η μειοψηφία. Αυτή τη φορά νοίκιασε νοσοκομειακό κ θα δεις μεγάλη διαφορά.

Μόνο το νοσοκομειακή ενδείκνυται για αύξηση παραγωγής. Εμένα κανένα από τα δύο μου παιδιά δεν κατάφερε να Κατεβάσει το γάλα από μόνο του κι ας θήλαζα μέρα νύχτα. Έβλεπες ότι πάνω στη βδομάδα κάτι δεν πάει καλά.. Κι ας έπιανε τέλεια όπως έλεγε η σύμβουλος κι ας θηλαζε με τις ώρες. Μόλις νοίκιασα το νοσοκομειακο σε τρία 24ωρα με 8 αντλήσεις καθημερινά μετά το θηλασμό ενώ ξεκίνησα με 10ml έφτασα στη βδομάδα να βγάζω 200.που σημαίνει ότι κάτι δεν πήγαινε καλά.. Δεν ξέρω ΡΕ παιδιά.. Κανένας δεν κατάφερε να μου απαντήσει τι μπορεί να φταίει.. Μόνο στα φάρμακα το ρίχνω.. Με επισκληριδιο γέννησα και τα δύο.. Τρεις μέρες με τεχνητούς πόνους και συνεχείς δόσεις γιατί δεν άντεχα τον πόνο.. 

@Lenia16 ίσως έχεις δίκιο, να έγραψα κάτι λάθος.. Δεν του το έδωσα χαμομήλι για να μην του δώσω γάλα. Μου είχε πει να το κάνω αν θέλω να "ξεγελάσω" την πείνα του ή κάτι τέτοιο.

Γενικά όμως, δεν το έκανα αυτό. Το έκανα κάποιες φορές για να το βοηθήσω στους κολικούς, και πραγματικά βοηθάει.

Δεν ξέρω αν σε κάθε γυναίκα είναι το ίδιο, εμένα όμως, όταν μου ζητούσε (μια δυο φορές) να φάει σε διάστημα μικρότερο του δίωρου, δε μου επαρκούσε το γάλα που είχα στο στήθος και καθόταν να ρουφάει με τις ώρες. Στις συγκεκριμένες περιπτώσεις, μιας και ακολουθώ μεικτή διατροφή, του δίνω γάλα σκόνη, από το οποίο συνήθως πίνει 60-70μλ. Μάξιμουμ 90μλ.

@ΒΑΣΙΑ89 εννοείται πως δεν παρεξηγώ καμιά γνώμη! Καταρχήν καμιά μας δε γεννήθηκε μαμά για να ξέρει τα πάντα και κυρίως η κάθε γνώμη είναι σεβαστή. Ούτε είπα ότι είναι όλες λάθος κι η δική μου σωστή, ούτε επιβλήθηκα :-):-):-)

Χρυσα το ενα μνμ σου απεχει πολυ απο το αλλο.πραγματι στην αρχη ολες καταλαβαμε οτι εδινες χαμομηλι αντι για γαλα.το οποιο φυσικα ειναι λαθος.ποτε δ καταλαβα τη λογικη να "ξεγελασεις" ενα μωρο που πειναει.ειδικα που θηλαζει.εκτος αν εχει θεμα με παλινδρομηση αλλα πινει σκονη

Φυσικα υπαρχουν γιατροι που προτεινουν χαμομηλι για τους κολικους.αλλα δ ειναι ο μονος τροπος να βοηθηθει ενα μωρακι.επισης το προτεινουν κ μεσα στο γαλα για δυσκοιλιοτητα.αλλα επειδη κανονικα το χαμομηλι λεει ο που οχι σε αυτες τις ηλικιες,καλυτερα μονο ενας παιδιατρος που ξερει το καθε μωρακι να το προτεινει

Ειδικα τη ζαχαρη η οποια δ βοηθαει σε τπτ απο τα δυο.αν το σκεπτικο ειναι οτι ετσι θα το πιει το μωρο,κατα τη γνωμη μου το κακο που θα κανει ειναι μεγαλυτερο απο τη βοηθεια που θα προσφερει το χαμομηλι,οποτε θα εξεταζα αλλες λυσεις

Οσον αφορα το προγραμμα στο θηλασμο θα σου πω αυτο που ειπα κ στη μαμα μου.οτι ηταν πολυ τυχερη που αναπτυσσομασταν ικανοποιητικα βαση προγραμματος.αλλα μην απορησει ο παιδιατρος αν ενα μηνα το μωρο δ παρει βαρος,η καταληξεις στο συμπερασμα οτι δ εχεις γαλα,η θρεπτικο γαλα.γτ δ ισχυει αυτο.αλλα οτι εκει μπορει να οδηγησει το προγραμμα στο θηλασμο.συμβαινουν αυτα.

Οπως λεει κ η λενια τις φορες που το μωρο πιπιλαει απλα στο στηθος το κανει ειτε γτ θελει να σου αυξησει την παραγωγη ειτε γτ απλα θελει να πιπιλισει.απολυτα φυσιολογικο

Διαφημίσεις

19 ώρες πρίν, Lenia16 είπε:

Χρύσα μου αν θες να δωσεις χαμομήλι για την κοιλίτσα του δώσε, οι περισσότερες το έχουμε κάνει. Αλλά θα συμβεί μια δυο φορές, όχι να ποτίζεις το παιδί χαμομήλι κάθε μερα όταν αναζητάει γάλα για να μην ξεφύγει απτό πρόγραμμα. Αυτο κατάλαβα από τα λεγόμενα σου. Αυτά είναι ανεκδιηγητα πράγματα. Είσαι πολύ τυχερή που το μωράκι σου αναπτύσσεται ικανοποιητικά κ μακάρι να συνεχίσει έτσι εννοείται. 

Για τη ζάχαρη το αφήνω ασχολιαστο.

Hταν πάντως πάγια τακτική όταν ήμουν μωρό: τάισμα ανά 2-3 ώρες, χαμομήλι με ζάχαρη στο ανάμεσο. Ειναι η μέθοδος που οδήγησε την πλειοψηφία των μανάδων μας να μη θηλάσουν, αφού φυσικά και φαινόταν ότι δε φτάνει το γάλα.

13 ώρες πρίν, Mama_Anesti_ είπε:

Την ζάχαρη @ΧρύσαΜ γιατί την βάζεις στο χαμομήλι? 

Εγώ έδωσα δύο τρεις φορές χαμομήλι για τους κολικους μετά από συμβουλή παιδιάτρου αλλά το σταμάτησα γιατί δεν είδα διαφορα. 

Θηλασμός με πρόγραμμα κάθε τρεις ώρες ξέρω πως γίνεται από μία φίλη μου που θηλάσε έτσι ένα χρόνο. Ποτέ δεν έκανε μαραθώνιους και άλλαζε στήθος στα 10 λεπτά βάση οδηγιών γιατρού. Πιστεύω όμως πώς ήταν μία συνθήκη που λειτούργησε για το μωρό και για κεινη όμως εγώ δεν θα τα κατάφερνα αν τα εφάρμοζα στο παιδί μου. 

Κάθε δυαδα (μαμα-μωρο) έχει τους δικούς της ρυθμούς αρκεί ή ανάπτυξη να είναι φυσιολογικη και να μην υπάρχουν άλλα ιατρικά θέματα.

Γιατί δεν το ήθελε αλλιώς. Αλλά δεν έβαζα πολύ..

Εγώ είδα τρομερή διαφορά στο θέμα κολικοί!!!

βρε κοριτσια να σας ρωτησω κ γω κατι.κανω αποκλειστικο θηλασμο κ την παραμονη χριστουγεννων πεταξαμε εντελως τις θηλες σιλικονης.χωρις αυτες πιο πριν δεν ειχε τη δυναμη να ρουφηξει.εγινε σταδιακα.τις τελευταιες δυο ημερες υπαρχει σταθεροτητα ομως στο βαρον.δινω κατα μεσον ορο 2 φορες συμπληρωμα δικο μου αντλημενο με συριγγα.απο σημερα θα δινω 30 με 40ml με τον ιδιο τροπο μηπως ξεκολλησει.εχω θορθβηθει.κ πριν απο δεκα ημερες εκανε κ μια μινι απεργεια θηλασμου.μετα ξαναπηρε μπρος.εχετε να προτεινετε κατι?σημερα μπηκαμε στην 8η εβδομαδα.αλμα αναπτυξης μηπως?

On 12/28/2017 at 3:26 ΜΜ, ΧρύσαΜ είπε:

Ο γιος μου κοντεύει τριών μηνών κι ακόμη θηλάζω. Τρώει μόνο ένα με δυο μπουκάλια συμπλήρωμα. Θα σου πω τι μου λένε εμένα οι γιατροί μου κι έχω σωθεί!!! Εξαρχής δεν τον άφηνα πάνω από 30' στο στήθος μου και τον τάιζα κάθε δυο ώρες. Οπότε μπήκε σε πρόγραμμα.. Γενικά μου λένε ότι αν πατάω το στήθος μου και δεν πετάγεται γάλα σημαίνει ότι εκείνη τη στιγμή δεν έχω αρκετή ποσότητα άρα του δίνω σκόνη ή, αν δε θέλω να δώσω ξένο γάλα, του δίνω χαμομήλι (λουλουδάκια αποξηραμένα) κι αν δεν το πίνει του βάζω μισό κοφτό κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη στα 60ml. Κάνει καλό και στο στομάχι του.

μισο κοφτο κουταλακι του γλυκου ζαχαρη που γραφεις οτι βαζεις σε ενα βρεφος ενος και δυο μηνων δεν ειναι ΚΑΘΟΛΟΥ λιγο μονο αν παλι κατι δε καταλαβαμε καλα...... εφοσων λες οτι το χαμομηλι το βοηθαει το μωρακι σου στους κολικους και εφοσων κανεις μικτη διατροφη  στα 60 μλ χαμομηλι ανετα μπορεις να βαλεις τουλαχιστον μια μεζουρα γαλα.. (αν του το δινεις ωρα που δεν πειναει... που δε νομιζω βρεφος να πινει χαμομηλι και να μη πειναει...) ή το ενα απο τα δυο συμπληρωματα που του δινεις με φορμουλα αντι για σκετο νερο να το κανεις με χαμομηλονερο πιστεψεμε θα εχεις ακριβως το ιδιο αποτελεσμα και δεν θα εθιζεις το μωρο στη ζαχαρη και στις γλυκες γευσεις... γιατι εκτος του οτι ετσι μπορει να γινει και παχυσαρκο κ οταν θα ξξεκινησετε τις στερεες τροφες μπορει να μη σου τρωει καθολου φρουτα και λαχανικα και εκει μετα τα εχεις αλλα προβληματα...!!!! αν και σε λιγο καιρο θα κλεισει το μωρο σου τους τρεις μηνες θα περασουν και οι κολικοι και ετσι δε θα χρειαζετε καθολου το χαμομηλι............καλες γιορτες να εχεις.....

Διαφημίσεις

1 ώρα πρίν, μαγιοπουλας είπε:

βρε κοριτσια να σας ρωτησω κ γω κατι.κανω αποκλειστικο θηλασμο κ την παραμονη χριστουγεννων πεταξαμε εντελως τις θηλες σιλικονης.χωρις αυτες πιο πριν δεν ειχε τη δυναμη να ρουφηξει.εγινε σταδιακα.τις τελευταιες δυο ημερες υπαρχει σταθεροτητα ομως στο βαρον.δινω κατα μεσον ορο 2 φορες συμπληρωμα δικο μου αντλημενο με συριγγα.απο σημερα θα δινω 30 με 40ml με τον ιδιο τροπο μηπως ξεκολλησει.εχω θορθβηθει.κ πριν απο δεκα ημερες εκανε κ μια μινι απεργεια θηλασμου.μετα ξαναπηρε μπρος.εχετε να προτεινετε κατι?σημερα μπηκαμε στην 8η εβδομαδα.αλμα αναπτυξης μηπως?

Εικάζοντας ότι το παιδί έχει ανακτήσει το βάρος γέννησης, θα έλεγα να μην ζυγίζεις κάθε μέρα σε αυτή την ηλικία, μια φορά την εβδομάδα αρκεί.

ναι βεβαια.ετσι ειναι.εμενα μου εχει γινει εμμονη.ειμαστε 52 ημερων.γεννηθηκε 2.700.εχασε 300 γρ .τωρα ειμαστε3.280.τον πρωτο μηνα πηραμε 75πγρ κ 6 ποντους.κολλησαμε την προηγουμενη εβδομαδα κ μετα ξαναξεκολλησαμε.τωρα παλι βλεπω αυτη τη σταθεροτητα κ ανησυχω μηπως δεν παιρνει αυτο που πρεπει απο τον θηλασμο.μονο εμενα μου φαινεται λιγο

εννοω σε μενα φαινεται λιγο?ξεχασα το ερωτημστικο

Η αληθεια ειναι οτι πραγματικα δ υπαρχει λογος να ζυγιζεις καθε μερα.αν δεις σταθεροτητα στη βδομαδα βλεπεις τι θα κανεις

Εννοεις καθολου καθολου δυο μερες η πηρε εστω κ λιγο;

Αρκει να κανεις 8--10θηλασμους τουλ κ να βρεχει πανες

Μπορει να παρει παραπανω τις αλλες 5μερες της εβδομαδας

απο πανες ειμαστε σουπερ.τωρα που τη ζυγισα σοναι.3.110.πρωτη φορα παταμε εδω.πηρε 30 γρ τις 2 τελευταιες ημερες κ φανηκε τωρα.οκτω θηλασμους τους κανω  αν συμπεριλαβουμε κ αυτους του 10 λεπτου γιατι δεν θελει παντα να φαει πολυ.εντωμεταξυ παρατηρισα οτι εδω κ μια εβδομαδα περιπου που τρωει χωρις τις θηλες σιλικονης εχει συντομευσει τα γευματα.ισως επειδη απο το στηθος απευθειας ρουφαει περισσοτεεο γαλα σε σχεση με της σιλικονης η επειδη κουραζεται? παντως κ ο παιδιατρος κ στο νοσοκομειο μου ειπαν οτι ειναι πολυ καλα κ οτι εχει παρει διπκασιους ποντους απο το αναμενομενο σε υψος.

Επειδη ειναι πολυ ψυχοφθορο το ημερησιο ζυγισμα κ εφοσον δ το ζητησε ο γιατρος μην το κανεις

Αν στην εβδομαδα δ παρει 120-140γρ μιλας μαζι του

Αυτο που θα εκανα εγω εφοσον θελω να φαει πιο πολυ θα το ταιζα το πολυ ανα διωρο μερα,τριωρο νυχτα.αν κουραζεται κ αποκοιμιεται θα το πειραζα να ξυπνησει να φαει αν νομιζα οτι δ εφαγε επαρκως

Ειναι μικρουλι αλλα θα σου προτεινω κτ που πιανει σε μεγαλυτερα μωρακια που αρχιζουν κ χαζευουν το περιβαλλον κ παρατανε το στηθος.ενα κολιε να του τραβαει την προσοχη.εγω ειχα φτιαξει ενα απλο σε κορδονι κ εβαλα ξυλινα διακοσμητικα ζωακια(οχι παιχνιδια,σαν χαντρες για κολιε)

On 27/12/2017 at 1:40 ΠΜ, CME2205 είπε:

Καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους και σε όλες. Θα ήθελα να σας διηγηθώ την ιστορία της αποτυχίας μου στο θηλασμό του πρώτου μου παιδιού και να ακούσω γνώμες από άλλες μανούλες για το τι δεν πήγε καλά την πρώτη φορά. Σε λίγο καιρό περιμένω το δεύτερο παιδάκι μου και θα ήθελα αυτή τη φορά να τα καταφέρω. Πριν γεννήσω λοιπόν ήμουν (και συνεχίζω να είμαι) φανατική υπέρμαχος του θηλασμού και είχα βάλει σκοπό να θηλάσω αποκλειστικά το παιδί μου. Είχα πάει σε 3 μαθήματα θηλασμού πριν από τον τοκετό και είχα ενημερωθεί μέσω ίντερνετ για πολλές τεχνικές και μη λεπτομέρειες. Γέννησα στις 39+6 εβδομάδες ένα υγιέστατο κοριτσάκι βάρους 3930 και ύψους 53 εκ. Γέννησα φυσιολογικά και με το που βγήκε το μωρό, πριν ακόμα κόψουν το λώρο, μου το έδωσαν στην αγκαλιά μου και η μαία το έβαλε στο στήθος. Στη συνέχεια, αφού το έπλυναν και τελείωσαν με τα δικά μου το έφεραν στην αίθουσα ανάνηψης (λιγότερο από ώρα από τον τοκετό) και η μαία το έβαλε πάλι στο στήθος. Το μωρό έπιανε πάρα πολύ καλά και μάλιστα η μαία μου είπε πως θα τα πάω πολύ καλά γιατί κάνουμε καλή ομάδα με τη μικρή. Και τότε άρχισε ο γολγοθάς... η μικρή δεν ησύχαζε ποτέ και έκλαιγε 24 ώρες το 24ωρο. Δεν έκλαιγε μόνο όσο ήταν στο στήθος, όπου ρούφαγε συνέχεια χωρίς να την παίρνει ο ύπνος. Τις πρώτες ημέρες μετά τον τοκετό έβαζα το παιδί στο στήθος στις 8 το βράδυ, κάθε 30 λεπτά άλλαζα στήθος και σταμάταγα εξαντλημένη στις 11 το πρωί. Το μωρό δεν κοιμόταν πάνω από 3-4 ώρες σύνολο το 24ωρο και αυτό σε σπασμένα 20λεπτα. Η παιδίατρος μου έλεγε να το έχω όσο γίνεται στο στήθος για να αυξήσω την παραγωγή και αυτό έκανα. Στη βδομάδα πάνω που έβλεπα πως κάτι δεν πάει καλά έφερα πιστοποιημένη σύμβουλο θηλασμού στο σπίτι. Μου είπε πως το μωρό πιάνει καλά αλλά δεν χορταίνει γιατί έχω λίγο γάλα και να το βάζω πολύ στο στήθος για να αυξήσω την παραγωγή. Ήπια τσάι θηλασμού, μαγιά μπύρας, χυμούς, έφαγα σούπες (ήταν και καλοκαίρι...), κουάκερ και ότι άλλο ματζούνι είχα ακούσει ότι μπορεί να αυξήσει την παραγωγή. Στις 10 ημέρες η μικρή ζύγιζε 3300, είχε ανεβάσει ίκτερο και συνέχιζε να κλαίει όλο το 24ωρο. Η παιδίατρος σύστησε να της δώσουμε δοκιμαστικά λίγο συμπλήρωμα για να δούμε αν όντως πεινάει έστω για λίγο καιρό. Της έφτιαξα 60 ml μετά από 40 λεπτά θηλασμού και τα ήπιε σε 2 λεπτά. Τις επόμενες ημέρες την τάιζα κάθε 2 ώρες, 30 λεπτά στο στήθος και μετά λίγο συμπλήρωμα σε κάθε γεύμα. Αφού πήρε λίγο τα πάνω της άρχισα να προσπαθώ να κόψω το συμπλήρωμα σε κάποια γεύματα. Όσο την είχα στο στήθος ρούφαγε, με το που την έβγαζα πλάνταζε στο κλάμα, ακόμα και αν είχαν περάσει ώρες. Ενδιάμεσα προσπαθούσα να βγάλω και με θήλαστρο για να αυξήσω την παραγωγή αλλά και για να της το δίνω ως συμπλήρωμα. Η μεγαλύτερη ποσότητα που κατάφερα να βγάλω ποτέ ήταν 20 ml και από τα δύο στήθη. Όλο αυτό το σκηνικό κράτησε 7 εβδομάδες, όπου στο τέλος θήλαζε και μετά από λίγη ώρα έκλαιγε οπότε ερχόταν το μπουκάλι. Μετά τις 7 εβδομάδες συνεχίσαμε μόνο με ξένο. Να σημειώσω πως όλον αυτόν τον καιρό το στήθος μου δεν πρήστηκε ποτέ, δεν λερώθηκα ποτέ με γάλα, δεν φορούσα καν επιθέματα θηλών και όταν πίεζα το στήθος το πολύ να έβγαζε μία σταγόνα γάλα μετά από πολλούς χειρισμούς. Επίσης να σας πω πως δεν έχω κανένα πρόβλημα υγείας, κανένα ορμονικό θέμα, δεν έχω θυροειδή και έμεινα έγκυος με φυσική σύλληψη (δεν ξέρω αν παίζει ρόλο). Και ρωτάω λοιπόν: τι άλλο θα μπορούσα να κάνω; Υπάρχει κάτι που δεν έγινε σωστά ή απλά ανήκω σε αυτή τη σπάνια κατηγορία γυναικών που δεν έχουν γάλα; Θα ήθελα πραγματικά να ξαναπροσπαθήσω στο δεύτερο παιδάκι μου που περιμένω σε ένα μήνα, όμως νιώθω πολύ απαισιόδοξη!! Στο δεύτερο παιδί θα περάσω πάλι τα ίδια ή υπάρχει περίπτωση αυτή τη φορά τα πράγματα να είναι πιο εύκολα; Θα ήθελα τις συμβουλές σας

Χωρίς να είμαι ειδική και με την δική μου εμπειρία μου φαίνεται πως το θηλαστρο που είχες δεν ήταν το καταλληλότερο για να αυξήσει την παραγωγη. Αν όντως έπινε γάλα το μωρό δεν θα έκλαιγε σπαρακτικά όταν σταματούσε το θηλασμό. Ίσως δεν έπιανε σωστά, ή ο χαλινος δεν επέτρεπε να θηλασει ικανοποιητικα. 

Με το καλο να δεχθείς το δεύτερο μωρακι σου και να σκέφτεσαι πάντα αισιόδοξα! Κάθε εγκυμοσύνη, μωρό και θηλασμός είναι μοναδικα και διαφορετικα.

Ξέρεις ήδη πως η μητρότητα δεν μετριέται με το θηλασμό... 

Παράθεση

23 ώρες πρίν, Lenia16 είπε:

Το στήθος δε γεμίζει ανά κάποιες ώρες κ αδειάζει τρώγοντας το μωρό, όσο το μωρό ρουφάει τόσο παράγει γάλα. Παράλληλα κ ταυτοχρονα. Σίγουρα τον πρώτο καιρό, επειδή ο μαστός δεν έχει προσαρμοστει, μπορεί να πρήζεται κ να γεμίζει με περισσότερο γαλα από όσο χρειάζεται το νεογνό, καθώς όμως προχωράει ο θηλασμός οι αδένες παράγουν όσο γάλα ζηταει το μωρό, η λεγόμενη εδραίωση. Το ότι ρουφαγε με τις ώρες το έκανε γιατί η φύση το αναγκαζε να το κάνει για να αυξήσει την παραγωγή σου. Αποτελεί τη βάση του θηλασμού για αυτό κ έχει μαλλιασει η γλώσσα μας να λέμε ότι ο θηλασμός πρέπει να γίνεται ελεύθερα κ κατά βούληση του παιδιού, γιατί μονο αυτό ξέρει πόσο γάλα χρειάζεται. Συν ότι το παιδάκι σου ήθελε απλά να σε πιπιλαει γιατί είναι 3 μηνών κ είναι αυτό που ξέρει να κάνει κ του αρεσει! 

Η σίτιση με μπιμπερο είναι εντελώς διαφορετικου σκεπτικου, λες το παιδί πρέπει να πιει τόσο γάλα ημερησίως, το χωρίζεις σε 8 ισομερή γεύματα κ το ταιζεις ανά 3 ώρες. Πολύ καλύτερα για τους γονείς, όχι αυτό που πρέπει για ένα μικρό στομαχακι και ένα νεογέννητο μωράκι που αποζητά την επαφή με τη μαμα του.

Δε θα κρίνω προφανώς καμιά κοπέλα πως θα μεγαλώσει το παιδί της, αλίμονο, κ εγώ απέχω έτη φωτός απτό τέλειο, όμως αν θέλεις να θηλασεις για καιρό δεν ακολουθείς σωστές οδηγίες κ μάλλον δε θα τα καταφέρεις. Μπορεί η περίπτωσή σου να είναι από αυτές που τα καταφέρνουν με μεικτή διατροφή, απλά δεν είναι το σύνηθες. Αν δε σε πειράζει όμως να συνεχίσεις με σκόνη, κ αυτό το μητρικο που του δινεις τόσο καιρό είναι ο,τι καλύτερο κ μπράβο σου που το προσπαθείς!

ΥΓ. Κόψε τη ζαχαρη.

Τα γράφεις εξαιρετικά 

3 ώρες πρίν, μαγιοπουλας είπε:

απο πανες ειμαστε σουπερ.τωρα που τη ζυγισα σοναι.3.110.πρωτη φορα παταμε εδω.πηρε 30 γρ τις 2 τελευταιες ημερες κ φανηκε τωρα.οκτω θηλασμους τους κανω  αν συμπεριλαβουμε κ αυτους του 10 λεπτου γιατι δεν θελει παντα να φαει πολυ.εντωμεταξυ παρατηρισα οτι εδω κ μια εβδομαδα περιπου που τρωει χωρις τις θηλες σιλικονης εχει συντομευσει τα γευματα.ισως επειδη απο το στηθος απευθειας ρουφαει περισσοτεεο γαλα σε σχεση με της σιλικονης η επειδη κουραζεται? παντως κ ο παιδιατρος κ στο νοσοκομειο μου ειπαν οτι ειναι πολυ καλα κ οτι εχει παρει διπκασιους ποντους απο το αναμενομενο σε υψος.

Επειδή με το θηλασμό είναι αδυνατον να ξέρεις πόσο τρώει το μωράκι, λένε ότι κατά μέσο όρο πρέπει να βάζει 150γρ την εβδομαδα. ΟΜΩΣ, μπορεί μια βδομάδα να πάρει 100 κ την άλλη 200. Ζυγίζοντας το κάθε μέρα δεν κερδίζεις τπτ, μόνο τσάμπα άγχος. Το έκανα κ εγώ κ ξέρω. Στην 8η εβδομάδα περνάνε άλμα ανάπτυξης κ σημαντικό μάλιστα οπότε βάζε το μωρό συνέχεια στο στήθος για να αυξήσει την παραγωγή σου. Αν θες για σιγουριά δίνε του κ αντλημενο αλλά πρόσεχε για υπερπαραγωγή αν χρησιμοποιείς συνέχεια το θηλαστρο. 

2 ώρες πρίν, Mama_Anesti_ είπε:

Χωρίς να είμαι ειδική και με την δική μου εμπειρία μου φαίνεται πως το θηλαστρο που είχες δεν ήταν το καταλληλότερο για να αυξήσει την παραγωγη. Αν όντως έπινε γάλα το μωρό δεν θα έκλαιγε σπαρακτικά όταν σταματούσε το θηλασμό. Ίσως δεν έπιανε σωστά, ή ο χαλινος δεν επέτρεπε να θηλασει ικανοποιητικα. 

Με το καλο να δεχθείς το δεύτερο μωρακι σου και να σκέφτεσαι πάντα αισιόδοξα! Κάθε εγκυμοσύνη, μωρό και θηλασμός είναι μοναδικα και διαφορετικα.

Ξέρεις ήδη πως η μητρότητα δεν μετριέται με το θηλασμό... 

Σε ευχαριστω πολυ για τα καλα σου λογια! Το μωρο επιανε πολυ καλα απο την αρχη απο οτι μου ειπε και η συμβουλος θηλασμου και με το χαλινο δεν ειχαμε θεμα το ελεγξαμε. Γιαυτο και η συμβουλος απο μονη της ειπε πως το παιδι δε χορταινει. Ηταν ζητημα αν θα προλαβω να αυξησω την παραγωγη πριν αρχισει να εχει θεματα με το βαρος, οπως και τελικα εγινε. Ισως αν ειχα νοσοκομειακο θηλαστρο να ειχα βοηθησει περισσοτερο την κατασταση. Αυτη τη φορα παντως σιγουρα θα νοικιασω τωρα που το εμαθα!

2 ώρες πρίν, Lenia16 είπε:

Επειδή με το θηλασμό είναι αδυνατον να ξέρεις πόσο τρώει το μωράκι, λένε ότι κατά μέσο όρο πρέπει να βάζει 150γρ την εβδομαδα. ΟΜΩΣ, μπορεί μια βδομάδα να πάρει 100 κ την άλλη 200. Ζυγίζοντας το κάθε μέρα δεν κερδίζεις τπτ, μόνο τσάμπα άγχος. Το έκανα κ εγώ κ ξέρω. Στην 8η εβδομάδα περνάνε άλμα ανάπτυξης κ σημαντικό μάλιστα οπότε βάζε το μωρό συνέχεια στο στήθος για να αυξήσει την παραγωγή σου. Αν θες για σιγουριά δίνε του κ αντλημενο αλλά πρόσεχε για υπερπαραγωγή αν χρησιμοποιείς συνέχεια το θηλαστρο. 

θηλαστρο κανω 3 φορες την ημερα η δυο εαν δεν προλαβω .μεσα στην εβδομαδα παραδιδω το symphony κ συνεχιζω με το swing.

γαλα μεχρι ωρας εχω αρκετο.εντωμεταξυ η ζυγαρια μας εδειξε ξαφνικα 70 γρ επιπλεον.αυτο επιβρβαιωνει οτι το καθημερι ο ζυγισμα βλαπτει αλλα δεν παυει να ανησυχω.

γιατι στα αλματα πρεπει να εχουμε το παιδι συνεχεια ατο στηθος?

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...