Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

Κοριτσια καλησπερα και παλι.Παραθετω ακομη μια φορα τον προβληματισμο μου για ενα θεμα που με απασχολει παρα πολυ.

Οσες διαβασανε το προηγουμενο θεμα μου bexsero παρρνεργειες γνωριζουν οτι ο γιος μου εμφανισε αυτες τις μερες πυρετο υψηλο μετα το εμβολιο.

Η γιατρος μετα απο ενημερωση δικη μου οτι ο πυτετος ειναι οπως προειπα υψηλος και δε πεφτει ευκολα και γρηγορα μου ειπε να δωσω 12 ml algofren(3.5 ΕΤΩΝ 23 ΚΙΛΑ).Μολις το ακουσε αυτο η φαρμακοποιος μου ειπε κατα λεξη πως αυτη ειναι δοση για ελεφαντα και πως θα επιβαρυνθουν τα νεφρα του.Μια αλλη γνωστη νοσηλευτρια τα ιδια,οτι ειναι πολυ μεγαλη η δοση και πως δεν κανει πανω απο τρεις μερες να το παιρνει.Τωρα ειμαστε τρια γεματα 24ωρα με πυρετο και οπως καταλαβαινετε πηρε αρκετες φορες.Παρολο που εμπιστευομαι τη γιατρο μας θορυβηθηκα αρκετα απ αυτα μου ειπαν και θα ηθελα να ξερω τι γινεται τελικα και ποιες οδηγιες εχετε εσεις για υο συγκεκριμενο αντιπυρετικο.Σας ευχαριστω για ακομη μια φορα ολες οσες θα μου δωσετε λιγο χρονο για την απαντηση σας

Διαφημίσεις

Εγω algofren δινω το ενα τριτο του βαρους, βασει οδηγιων παιδιατρου.

Και μενα μου φαινεται μεγαλη η δοση, απο την άλλη η γαιτρος κατι παραπανω θα ξερει.

Ωστοσο το algofren οντως καποια παιδια δεν τα "πιανει", ετσι ειναι και τα δικα μου. Μη σου πω οτι το ντεπον τα πιανει καλυτερα και το πονσταν ακομα περισσοτερο.

Παρεπιμπτοντως, 3,5 ετων 23 κιλα!!!!!! Να ζησει το παιδακι! Ουτε ο μεγαλος μου (5 ετων) δεν ειναι τοσα!

Επεξεργάστηκαν by Deena

Η δόση για το βάρος του παιδιού σου είναι 150mg 3 φορές την ημερα. Τα 5 ml περιέχουν 100 mg φαρμακου, όπως αναγράφεται και στο κουτί, άρα πρέπει να του δίνεις περίπου 7.5 ml κάθε 8 ώρες. Χοντρικά είναι το ένα τρίτο του βάρους. Συνήθως, σε υψηλό πυρετό που επιμένει συστήνεται ντεπον-αλγκοφρεν εναλλάξ. Νομίζω πως ίσως πρέπει να ξαναμιλήσεις με τη γιατρό γιατί πιθανώς μπερδεύτηκε με τη δοσολογία του ντεπον.

Αν θυμαμαι καλα κ σε μας το 1/3του βαρους ειπε,ο μικρος ειναι 8,5 κ επαιρνε 3,5

Αν δ το πιανει το αλγκοφρεν δοκιμασε κ καποιο αλλο εναλλαξ με το ντεπον

Κ επιτηδες της ζητησα να μετρησει την μεγαλη γτ ειχε ενα χρονο να τη δει να μου πει κ σε περιπτωση που περασει καμια ιωση δοσολογιες κ ειναι 3χρ 16,5κιλα κ μου εγραψε να της δινω αλγκοφρεν 5,5μλ μεχρι 38πυρετο κ 8μλ για πιο υψηλο

Οποτε ολες συμφωνειτε στο ενα τριτο και λογικα θα πρεπει να το συζητησω ξανα με τη γιατρο μας...

Σας ευχαριστω!!!!!!

@Deena ειναι πραγματι 23.5 κιλα αν και δεν του φαινονται(δεν το λεω γιατι ειναι παιδι μου):-P:):)παντως ειμαστε σε διαδικασια διατροφης για να μην παρει αλλο το επομενο τριμηνο τουλαχιστον

Διαφημίσεις

2 ώρες πρίν, Eleni-thess είπε:

Κοριτσια καλησπερα και παλι.Παραθετω ακομη μια φορα τον προβληματισμο μου για ενα θεμα που με απασχολει παρα πολυ.

Οσες διαβασανε το προηγουμενο θεμα μου bexsero παρρνεργειες γνωριζουν οτι ο γιος μου εμφανισε αυτες τις μερες πυρετο υψηλο μετα το εμβολιο.

Η γιατρος μετα απο ενημερωση δικη μου οτι ο πυτετος ειναι οπως προειπα υψηλος και δε πεφτει ευκολα και γρηγορα μου ειπε να δωσω 12 ml algofren(3.5 ΕΤΩΝ 23 ΚΙΛΑ).Μολις το ακουσε αυτο η φαρμακοποιος μου ειπε κατα λεξη πως αυτη ειναι δοση για ελεφαντα και πως θα επιβαρυνθουν τα νεφρα του.Μια αλλη γνωστη νοσηλευτρια τα ιδια,οτι ειναι πολυ μεγαλη η δοση και πως δεν κανει πανω απο τρεις μερες να το παιρνει.Τωρα ειμαστε τρια γεματα 24ωρα με πυρετο και οπως καταλαβαινετε πηρε αρκετες φορες.Παρολο που εμπιστευομαι τη γιατρο μας θορυβηθηκα αρκετα απ αυτα μου ειπαν και θα ηθελα να ξερω τι γινεται τελικα και ποιες οδηγιες εχετε εσεις για υο συγκεκριμενο αντιπυρετικο.Σας ευχαριστω για ακομη μια φορα ολες οσες θα μου δωσετε λιγο χρονο για την απαντηση σας

Η εμπιστεύεσαι τη γιατρό ή όχι. Εγώ θα είχα πάρει επί τόπου τηλέφωνο να επιβεβαιώσω ότι δεν έχει γίνει λάθος. Αλλά δε θα συνέχιζα με παιδίατρο που αμφισβητώ ούτε θα άκουγα καν φαρμακοποιό.

Και εμένα η γιατρός της κόρης μου (9 ετών πλέον και 25 κιλά), μου έχει πει μέχρι 39-39,5 να δίνω το 1/3 του βάρους της, πάνω απο εκεί μπορώ να δώσω το 1/2 αλλά αυτό 2-3 φορές το πολύ. Η φαρμακοποιός τώρα μου είπε ότι τδεν πρέπει να δίνω αλγκοφρεν πάνω απο 8ml, απο εκεί και πέρα επιβαρύνεται η νεφρική λειτουργία, πριν λίγους μήνες μου το είπε δυστηχώς..τεσπα. Επειδή η κόρη μου έχει δυσπλαστικό νεφρό με χαμηλή λειτουργία πλέον της δίνω 8ml.

10 ώρες πρίν, ΑΡΓΚ είπε:

Η εμπιστεύεσαι τη γιατρό ή όχι. Εγώ θα είχα πάρει επί τόπου τηλέφωνο να επιβεβαιώσω ότι δεν έχει γίνει λάθος. Αλλά δε θα συνέχιζα με παιδίατρο που αμφισβητώ ούτε θα άκουγα καν φαρμακοποιό.

Βρε @ΑΡΓΚ οπως πάντα, είσαι πολύ απόλυτη.

Η αληθεια ειναι οτι ναι μεν την εμπιστευομαι αλλα εχω παντα στο μυαλο μου το '"ποτε δεν ξερεις τι γινεται"και επειδη προκειται για το παιδι μου εχω τ αυτια μου και τα ματια μου ανοιχτα και δε θελω να ειμαι απολυτη χωρις να ακουω τις γνωμες των αλλων.Πολλα εχουμε δει.....Βεβαια επειδη οταν χρειαζεται να παρω ενα φαρμακο εγω η παιδι μου εχω την ταση να διαβαζω το φυλλο οδηγιων.Φανταζομαι θα εχετε δει και εσεις οτι στη δοσολογια γραφει: π.χ. 1-2 χαπια ή συμφωνα με τις οδηγιες του γιατρου σας.Οποτε το συμμεριζομαι αυτο οι ενας γιατρος κρινει απο την κλινικη εικονα-εξεταση (του παιδιου στην προκειμενη περιπτωση )και αποφασιζει καποια πραγματα αναλογως.Τωρα βεβαια βλεπω οτι ολοι επιμενουν στο ενα τριτο οποτε......

@ΑΡΓΚ φυσικα και μιλησα μαζι της αμεσως ομως ηταν καθετη και σιγουρη.Εφοσον της ειπα οτι δεν πεφτει ο πυρετος με 8 ml μου ειπε για 12 .Δεν ξερω........Θα την ρωτησω ξανα ομως.

Διαφημίσεις

13 ώρες πρίν, Lenia16 είπε:

Βρε @ΑΡΓΚ οπως πάντα, είσαι πολύ απόλυτη.

Μα είναι δυνατό να επιλέγουμε ένα γιατρό, να μας δίνει φάρμακα και μετά να κάνουμε γκάλοπ στο internet να δούμε αν τα φάρμακα είναι σωστά; Δε μιλάμε για θέμα φιλοσοφίας ανατροφής, αλλά για το κατεξοχήν αντικείμενο του γιατρού. Αν ο γιατρός μας φαίνεται τόσο αναξιοπιστος που ούτε τα φάρμακα που γράφει δεν εμπιστευόμαστε, δεν είναι προφανές ότι χρειαζόμαστε αλλο γιατρό; Ιατρική από forum  με γκάλοπ για τα φάρμακα που θα πάρει ένα μωρό, ε δε γίνεται, συγγνώμη! Ειναι σα να λέμε ότι π.χ. η γνώμη 4 αγνώστων σε μας, όπου η μία δηλώνει οικιακά, η άλλη μουσικός, και άλλες 2 μαθηματικοί (τυχαια παραδείγματα, ασφαλώς και δεν αναφέρομαι σε συγκεκριμένα μέλη) θα μας κάνει να αλλάξουμε τα φάρμακα που μας έγραψε ο παιδίατρος που εξέτασε το παιδί μας! Κάτι δεν πάει καλά!

13 ώρες πρίν, ΑΡΓΚ είπε:

Μα είναι δυνατό να επιλέγουμε ένα γιατρό, να μας δίνει φάρμακα και μετά να κάνουμε γκάλοπ στο internet να δούμε αν τα φάρμακα είναι σωστά; Δε μιλάμε για θέμα φιλοσοφίας ανατροφής, αλλά για το κατεξοχήν αντικείμενο του γιατρού. Αν ο γιατρός μας φαίνεται τόσο αναξιοπιστος που ούτε τα φάρμακα που γράφει δεν εμπιστευόμαστε, δεν είναι προφανές ότι χρειαζόμαστε αλλο γιατρό; Ιατρική από forum  με γκάλοπ για τα φάρμακα που θα πάρει ένα μωρό, ε δε γίνεται, συγγνώμη! Ειναι σα να λέμε ότι π.χ. η γνώμη 4 αγνώστων σε μας, όπου η μία δηλώνει οικιακά, η άλλη μουσικός, και άλλες 2 μαθηματικοί (τυχαια παραδείγματα, ασφαλώς και δεν αναφέρομαι σε συγκεκριμένα μέλη) θα μας κάνει να αλλάξουμε τα φάρμακα που μας έγραψε ο παιδίατρος που εξέτασε το παιδί μας! Κάτι δεν πάει καλά!

Το φόρουμ είναι για να ανταλλάσσουμε απόψεις, σκέψεις κ γνώσεις. Προφανώς, το να ρωτάμε για να επιβεβαιώσουμε τις πληροφορίες των γιατρών δε σημαίνει ότι  εμπιστευόμαστε τις άλλες μητέρες περισσότερο, μάλλον θα έλεγα πως θέλουμε να δούμε πως ενεργούν σε αντίστοιχες περιπτώσεις οι υπόλοιποι γονείς κ γιατροί. Έτσι το βλέπω εγώ απτη μεριά μου. Αν αμφισβητώ τη συμβουλή του γιατρού θα τον ξαναρωτησω κ θα το συζητήσω περαιτέρω αυτό που με απασχολεί. Δλδ θες να μου πεις ότι εσύ ακολουθείς με κλειστά μάτια ο,τι σου πει ο κάθε γιατρός χωρίς κριτική σκέψη; Αυτό μου φαίνεται χειρότερο απτό να αναζητάς σε ένα φόρουμ αντίστοιχες εμπειρίες για να συγκρίνεις.

• Μου αρέσει 1

Η δόση του Αλγκοφρέν είναι το βάρος δια τέσσερα έως το βάρος δια τρία (σε πολύ υψηλό πυρετό, ας πούμε, δίνουμε το 1/3). Σε ιδιαίτερες καταστάσεις δίνουμε το μισό του βάρους.

Κατά τα άλλα, συμφωνώ με την AΡΓΚ: ρωτάμε αμέσως το γιατρό μας, γιατί είναι άνθρωπος και μπορεί να μπερδεύτηκε, και γιατί μόνο εκείνος είναι υπεύθυνος για την αγωγή του παιδιού.

Γειά σας 

παραθέτουμε το εξής μήνυμα για τους αναγνώστες που θα διαβάσουν αυτή τη συζήτηση μελλοντικά, αναζητώντας οδηγίες δοσολογίας. 

Θα θέλαμε σε αυτό το σημείο να τονίσουμε ότι για την δοσολογία φαρμάκων,   ο μόνος αρμόδιος που μπορεί να δώσει απάντηση είναι ο θεράπων ιατρός. 

Εάν κάποιος γονέας δεν καλύπτεται από την δοσολογία που ορίζει ο θεράπων ιατρός και δεν του δίνεται από τον θεράπων ιατρό επαρκής επεξήγηση που να την αιτιολογεί, θα πρέπει να στραφεί σε άλλον θεράπων ιατρό

Η αίσθηση ότι μέσω του διαδικτύου μπορεί κάποιος αναγνώστης να επιβεβαιώσει, να διαψεύσει, ή να σχηματίσει άποψη για δοσολογία φαρμάκου μπορεί να οδηγήσει σε λανθασμένες πράξεις. 

Θα θέλαμε να συστήσουμε στους αναγνώστες να γνωρίζουν περισσότερα από ένα τηλέφωνα παιδιάτρων/ιατρών έτσι ώστε ανά πάσα στιγμή εάν δεν καλύπτονται από τις οδηγίες ή γνωματεύσεις αυτών, να μπορούν να πάρουν μια δεύτερη γνώμη. 

Κάθε λεπτό της ώρας που θα ξοδέψει κάποιος για να επισκεφτεί για μια δεύτερη γνώμη έναν γιατρό ή ένα νοσοκομείο, δεν θα είναι ποτέ χαμένο,

ενώ η μη σωστή επιβεβαίωση των οδηγιών ή μή λήψη δεύτερης γνώμης από άλλο γιατρό, μπορεί να είναι επιζήμια ή επικίνδυνη. 

Ευχαριστούμε. 

Το θέμα κλειδώνεται.  

Βοηθήστε στη διατήρηση της λειτουργικότητας του forum κάνοντας χρήση της αναζήτησης & αναφοράς.  Αν παρατηρήσετε κάποια δημοσίευση που θεωρείτε περίεργη επιθετική ή ενάντια στους κανόνες κάντε αναφορά δημοσίευσης  Οδηγίες για το πως γίνεται η αναφορά δείτε εδώ   Ευχαριστούμε

Ακολουθήστε μας και στο Instagram:

follow_insta.png.f136a60ab3d6a108659752cf6fcc0a5a.pngfollow_cafe.jpg.0bc77dbbb8cab70c6c8919c95cac08b8.jpg

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...