Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ωοληψια-περίπτωση σοσ! άκαρπη μικρογονιμοποιηση

Recommended Posts

Καλησπέρα! Έκανα ωοληψια πριν λίγες μέρες με 13 ωαρια κ 10 ώριμα. Υπάρχει θέμα στο σπέρμα του συζηγου αλλά βρήκαμε για τη γονιμοποίηση...Την επόμενη μέρα λοιπόν μας είπαν ότι και τα δέκα ωαρια μετά από μικρόγονιμοποιηση δεν είχαν καμιά εξέλιξη. Ο ιατρός δεν έχε σαφη απάντηση στο τι έγινε άκριβως.....ξέρετε κάτι παρόμοιο? Σοσ έχω φρικαρει

Διαφημίσεις

Καλησπερα,στην πρωτη οωληψια εκανα 8 ωαρια ωριμα,τέλεια.εχει ολιγοασπερμια εως αζωοσπερμια ο συζηγος,κ ενω ειπαμε να τα γονιμοποιησουμε με βιοψια ορχεως,την ημερα της οωληψιας δινει σπερμα κ τα γονιμοποιουνε με αυτα τα σπερματοζ.βιοψια δεν εγινε.τελικα γονιμοποιηθηκε το ενα κ μου το βαλανε 3 ημερων.απτην πρωτη στιγμη καταλαβα οτι μας κοροιδεψανε,κ αυτο το ενα αμφιβαλο αν υπηρχε.απλα μας πηραν κ τα λεφτα για την εμβριομεταφορα.το αποτελεσμα αρνητικο.μηπως την εκανες στην θεσσαλονικη κ συ,στο ιδιο κεντρο με μενα?

Καλησπέρα όχι την έκανα στο ιασω αθηνα...Ο ιατρός μου νιώθω χωρις να ξέρω φυσικά ότι είναι καλός....Τι να πω....εσάς σας είπαν ότι γονημοποιηθηκε αυτό το ένα? Εμάς δεν προχωρισε κανένα. ....Επίσης μου είπε χωρίς σιγουριά κάτι για το dna των ωαριων...

Καλησπέρα, το αποτέλεσμα σου είναι όντως περίεργο. Εννοώ ότι τέτοιο ποσοστό αποτυχίας σε μικρογονιμοποίηση είναι εξαιρετικά σπάνιο. Το dna των ωαρίων αρχίζει να γίνεται προβληματικό καθώς η ηλικία ανεβαίνει. Άσε που με την ανταπόκριση που είχες στα φάρμακα, το κόβω ελάχιστα πιθανό να έχουν τα ωάρια σου πρόβλημα. Η συμβουλή μου είναι να τους πιέσετε να σας εξηγήσουν λεπτομερώς που αποδίδουν αυτό το χάλια ποσοστό και να πάρετε μία δεύτερη γνώμη από έναν άλλο εξωσωματικό.

Επεξεργάστηκαν by Indyla

7 ώρες πρίν, Maria_27_ είπε:

Καλησπέρα όχι την έκανα στο ιασω αθηνα...Ο ιατρός μου νιώθω χωρις να ξέρω φυσικά ότι είναι καλός....Τι να πω....εσάς σας είπαν ότι γονημοποιηθηκε αυτό το ένα? Εμάς δεν προχωρισε κανένα. ....Επίσης μου είπε χωρίς σιγουριά κάτι για το dna των ωαριων...

Το DNA των ωαριων αρχίζει να δημιουργεί πρόβλημα κοντά στα 40. Από τα ωαρια  που έβγαλες μάλλον είσαι μικρότερη.  Κάτι άλλο συμβαίνει.  Και εγώ που  τρέχω τρία χρόνια τώρα σε τέτοιες διαδικασίες και σε προχωρημένη ηλικία τέτοια αποτυχία δεν είχα ποτέ.  Ζήτησε εξηγήσεις.  Μην πάμε σαν πρόβατα σε σφαγή.  Είναι κρίμα και τεράστια τα έξοδα.  Πήγαινε και σε άλλο κέντρο να πάρεις μια γνώμη.  Καλή επιτυχία.  

Επεξεργάστηκαν by eutixoulis

Διαφημίσεις

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις! Έχω κλείσει να δω κ άλλο ιατρό κ ζήτησα πλήρες ιστορικό της ωοληψιας κτλ....Είμαι 27 ετών κ πραγματικά δεν το περίμενα γιατί έως τώρα δεν έχω βρει κανένα θέμα πέρα από πολυκυστικες που δεν ξέρω εάν έχουν σχέση με αυτή την αποτυχία. ...

Κι εγώ όταν ειχαν παρει 8 ωαρια και προχωρησαν μόνο 3 εκ των οποιων τα 2 πτωχης ποιοτητας και το ενα μετριας.ειχα ψιλιαστει ότι κατι δεν παει καλά στο κέντρο...'Η δεν μου τα πηραν στο σωστό timing ή τα φαρμακα δεν ήταν κατάλληλα?!

Οπωσδήποτε πήγαινε αλλου.

1 hour ago, Maria_27_ είπε:

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις! Έχω κλείσει να δω κ άλλο ιατρό κ ζήτησα πλήρες ιστορικό της ωοληψιας κτλ....Είμαι 27 ετών κ πραγματικά δεν το περίμενα γιατί έως τώρα δεν έχω βρει κανένα θέμα πέρα από πολυκυστικες που δεν ξέρω εάν έχουν σχέση με αυτή την αποτυχία. ...

Είσαι ΠΟΛΎ ΝΈΑ. Με τίποτα δεν παίζει το σενάριο για DNA.  

2 ώρες πρίν, Maria_27_ είπε:

Έχετε εξετάσει το σπέρμα για κατακερματισμό; Γιατί αν έχει υψηλό ποσοστό κατακερματισμού, αυτό θα μπορούσε να εξηγήσει την αποτυχία. Επίσης μία καλλιέργεια σπέρματος για μικρόβια θα ήταν χρήσιμη. Για να πούμε την αλήθεια ο παράγοντας "σπέρμα" είναι πολύ σημαντικός και θα μπορούσε να ευθύνεται γι' αυτό το κακό αποτέλεσμα. Anyway, θα σας πουν οι γιατροί. Καλή επόμενη προσπάθεια!

Εγω μαρακι μου μετα απο 10 χρονια εμπειριας θα προτεινα να πατε σε εναν ουρολόγό ανδρολογο  πρωτα.

Επειτα επιλογη ενος γυναικολογου που δεν εκμεταλευται τα ζευηαρια και ολα θα πανε καλα.

Οπως ειπε και η eutixoulis εισαι πολυ μικρη ακομα αλλα ξεκινα το ψαξιμο!!!

Εγω πιατευω επισης οτι στα 27 μπορεις με την καταληλη θεραπεια να σου παρουν πολυ περισσοτερα ωαρια.

Στα 38 μου ,μου πηραν στο ιασω 12 και γονιμοποιηθηκαν τα 9 με μικρογονιμοποιηση επισης και εμεις.

Τωρα στα 45 παω για δανεικα!

Απλα μην αφησεις να περασει ο χρονος με τη δικαιολογια οτι εισαι μικρη ακομα γιατι ειναι παγιδα.

Σε αυτα που λεει η indyla συμφωνω και εγω!!!!

Διαφημίσεις

Θα το δω για τον κατακερματισμο αλλά θα κάνω κ καρυοτυπο εγω γιατί ο συζηγος έχει κάνει κ ήταν οκ. Οπως κ καλλιέργεια ηταν αρνγτικη... ευχαριστώ πολυ για όλες τις απαντήσεις! 

Εννοείται πως επιβάλλεται να το ψάξεις και να ζητήσεις μία απάντηση από τον γιατρό για το τι ακριβώς συνέβη.

Και εγώ θα σου έλεγα ότι και η indyla, κοιτάξε για τον κατακερματισμό.

Εύχομαι να πάνε όλα καλά.

1 hour ago, Miss sunshine είπε:

Eαν το πλήρες σπερμοδιάγραμμα είναι οκ κι εχει γινει σε αξιοπιστο εργαστηριο δεν τίθεται θέμα κατακερματισμού.Μην απογοητευεσαι!

Ήταν κακο το σπέρμοδιαγραμμα κ ποσοτικά αλλά κ η κινητικοτητα χάλια!  ΓιΑυτό το λόγο κάνουμε εξωσωματικη....Αλλά είπαν ότι βρήκαν αυτή τη φορά 400000 σχετικά καλής ποιότητας κ προχωρισαν χωρίς να κάνουμε βιοψία. ....

Μαρακι,να πας οπως σου ειπα σε εναν ανδρολογο -  ουρολογο που ειναι πιο ειδικος απο τον γυναικολογο σου για θεματα ανδρικης υπογονημοτητας!

Εμεις που εχουμε την ιδια περιπτωση με  εσενα βγηκε στα ορια και ο κατακερματισμος!Ο Γυναικολογος που πηγα μας ειπε οτι η θεραπεια που μας εδωσε ο ανδρολογος , με βιταμινες και αντιβοιωση θα βοηθησει πολυ.

Διαφημίσεις

Ο κατακερματισμός δεν έχει να κάνει ούτε με τον αριθμό ούτε με την κινητικότητα του σπέρματος, για αυτόν τον λόγο και πολλοί γιατροί τον προτείνουν μετά απο αποτυχίες .

Μαρία μου βρες έναν καλό ανδρολόγο ουρολόγο και κάνε μια επίσκεψη.

12 hours ago, astrogea said:

Μαρακι,να πας οπως σου ειπα σε εναν ανδρολογο -  ουρολογο που ειναι πιο ειδικος απο τον γυναικολογο σου για θεματα ανδρικης υπογονημοτητας!

Εμεις που εχουμε την ιδια περιπτωση με  εσενα βγηκε στα ορια και ο κατακερματισμος!Ο Γυναικολογος που πηγα μας ειπε οτι η θεραπεια που μας εδωσε ο ανδρολογος , με βιταμινες και αντιβοιωση θα βοηθησει πολυ.

Astrogea και εμάς αρχικά είχε βγει οριακός και μετά απο τις βιταμίνες που μας έδωσαν είδαμε αλλάγή.

Γι αυτο ειπα στη μαρια οτι το πιο σημαντικο ειναι να βρει γιατρους που θα ασχοληθουν μαζι της.

Χρειαζομαστε πιστευω τωρα πια:

Ουρολογο ανδρολογο

Ενδοκρινολογο 

Γυναικολογο

Γιατι και εγω μετα απο 10 εξωσ επαθα και εμαθα πολλα.

On 12/9/2017 at 5:50 ΜΜ, Maria_27_ είπε:

Καλησπέρα! Έκανα ωοληψια πριν λίγες μέρες με 13 ωαρια κ 10 ώριμα. Υπάρχει θέμα στο σπέρμα του συζηγου αλλά βρήκαμε για τη γονιμοποίηση...Την επόμενη μέρα λοιπόν μας είπαν ότι και τα δέκα ωαρια μετά από μικρόγονιμοποιηση δεν είχαν καμιά εξέλιξη. Ο ιατρός δεν έχε σαφη απάντηση στο τι έγινε άκριβως.....ξέρετε κάτι παρόμοιο? Σοσ έχω φρικαρει

Μαρία καλησπέρα, η αλήθεια είναι πως κάπου πρέπει να ωφειλεται ότι δεν υπήρχε καθόλου γονιμοποίηση. Δεν τυχαίνει απλά γιατί τα 13 ωάρια είναι ένας καλός αριθμός. Ο κατακερματισμός δεν γνωρίζω τι είναι και δεν μπορώ να σε βοηθήσω. 

Για ουρολόγο-ανδρολόγο εμείς είχαμε απευθυνθεί στο κέντρο Locus Medicus στον Κ.Μακαρούνη οποίος μας είχε πει από την πρώτη στιγμή ότι δεν πρόκειται ποτέ να γυρίσουμε να πούμε ότι "ο Μακαρουνης μας κορόιδεψε", και έτσι έγινε. Με υπομονή μας ξεκίνησε με εξετάσεις και θεραπείες (γιατί βρέθηκε ουρεοπλασμα Κ ένα άλλο μικρόβιο) συνεχίσαμε με βιταμίνες και στο τέλος καταλήξαμε σε εγχείρηση κιρσοκηλης και βιοψία ΚΑΤ ευθείαν από τον όρχι. Το σπερμοδαγραμμα του άντρα μου όταν ξεκινήσαμε ήταν για να βάλεις τα κλάμματα . Όλα ήταν πολύ χαμηλά ,και τίποτα φυσιολογικό. Μετά από περίπου 6-9 μήνες πήραμε αρκετό καλό σπερμοδιαγραμμα αλλά και πάλι δεν εμένα εγκυος.. είχε τελειώσει και η υπομονή μου. 

Κατεληξαμε στο Εμβρυογενεσις με τον Κ.Παχυδακη που είναι εξαιρετικός γιατρός και άνθρωπος. Μετά την ωοληψια πήραμε 23 ωάρια απο τα οποία γονιμοποιήθηκαν τα 15. Είχαμε συμφωνήσει να πάμε για βλαστοκυστες . Βγήκαν 4 βλαστοκυστες. Βάλαμε τις δυο έμεινα εγκυος αλλά κατέληξε σε βιοχημική . Μετά από 2 μήνες βάλαμε τα αλλά δυο και είχα δίδυμα . Το ένα τελικά είχε σύνδρομο down και κατέληξα σε μείωση εμβρύων. 

Και αναρωτιέμαι απ όλα αυτά τα 23 ωάρια τελικά μόνο το ένα συνεχίστηκε. 

Να σκέφτεσαι θετικά , να κανείς καλύτερη έρευνα σε γιατρούς και κέντρα και να καταλήξεις εκεί που σου εμπνέουν περισσότερα εμπιστοσύνη .

Γεια σου central ,και εμεις για βιοψια θα παμε μετα την θεραπεια.Και εχουμε αγχος αν θα βρουμε καλο σπερμα και μ αυτον τον τροπο!Για ποσα ωαρια μπορει να φτασει?

Εγω ειμουν στο ιδιο κεντρο με εσενα και ειχα μια εγκυμοσυνη αλλα παλινδρομη,σε φυσικο κυκλο.Εφυγα και τωρα ειμαι στο σφακιανουδη.Ειναι πολυ καλος γιατρος και ανθρωπος!Μου βρηκε συμφησεις και φλεγμονες και μου ειπε οτι δεν εγινε σωστα η αποξεση.

Σε ποιο μηνα εισαι τωρα?

13 ώρες πρίν, astrogea είπε:

Γεια σου central ,και εμεις για βιοψια θα παμε μετα την θεραπεια.Και εχουμε αγχος αν θα βρουμε καλο σπερμα και μ αυτον τον τροπο!Για ποσα ωαρια μπορει να φτασει?

Εγω ειμουν στο ιδιο κεντρο με εσενα και ειχα μια εγκυμοσυνη αλλα παλινδρομη,σε φυσικο κυκλο.Εφυγα και τωρα ειμαι στο σφακιανουδη.Ειναι πολυ καλος γιατρος και ανθρωπος!Μου βρηκε συμφησεις και φλεγμονες και μου ειπε οτι δεν εγινε σωστα η αποξεση.

Σε ποιο μηνα εισαι τωρα?

Τον Σφακιανουδη τον ακούω συνέχεια, όλοι λένε πως ειναι πολυ καλός !! Σπυ ευχομαι τα καλύτερα μαζι του! 

Με την βιοψία εννοείται πως παιρνεις πιο καλο σπερμα, πιο πολυ και πιο δυνατό. Παρόλα αυτα ο γυναικολόγος δεν έδωσε σημασία στο πτι είχαμε στη καταψυξη σπερμα απο βιοψία. Ήταν κάθετος πως το φρέσκο ειναι πολυ καλύτερο. Και συνεχίσαμε την εξωσωματική με φρέσκο. 

Με ποιον γιατρό έκανες φυσικό κύκλο στο εμβρυογενεσις ; εγω το έλεγα στο δικό μου και μου ελεγε πως ειναι χάσιμο χρόνου και χρημάτων. Αλλα αν ηθελα οπωσδήποτε θα μου το εκανε. 

Ειμαι στη 35η εβδομάδα, σε 10 μέρες περίπου θα μπω με πρόκληση 

Καλημερα!Ολα να πανε κατευχήν.Με εναν πόνο.

Το ονομα του γιατρου θα στο στειλω ,με πμ.Πηγα στο σφακιανουδη πριν απο 1 εβδομαδα και μου ειπε πως εχω λεπτο ενδομητριο και δεν θα μπορουσε να γινει εμφυτευση.Λογω μιας παλιας αποξεσης ειχα συμφησεις και φλεγμονες!

Οποτε εκανα προχτες υστεροσκοπηση και  μου εβαλε σπιραλ.Τωρα θα κανω θεραπεια με οιστρογονα και αντιβοιωση, προς το παρον για 40 μερες και αφαιρεση του σπιραλ.Μετα  δεν γνωριζω ακομη τη διαδικασια.Ο ανδρας μου ομως φοβαται πολυ τη βιοψια.

Εσενα μαλλον δεν ηθελε φυσικο γιατι ειχες ανταποκριση στα φαρμακα,

Παντως εγω πιστευω πως αφου ειναι πιο καλο το ωαριο απο φυσικο για μια μεγαλης ηλικίας γυναικα ποσο μαλλον σε μια μικρη.

Δηλαδη αν εγω χρειαστηκα 7 ωοληψιες μια μικροτερη ισως ειχε θετικο τεστ με 2 ή 3 και χωρις φάρμακα παρακαλω.

πρίν από 29 λεπτά , astrogea είπε:

Καλημερα!Ολα να πανε κατευχήν.Με εναν πόνο.

Το ονομα του γιατρου θα στο στειλω ,με πμ.Πηγα στο σφακιανουδη πριν απο 1 εβδομαδα και μου ειπε πως εχω λεπτο ενδομητριο και δεν θα μπορουσε να γινει εμφυτευση.Λογω μιας παλιας αποξεσης ειχα συμφησεις και φλεγμονες!

Οποτε εκανα προχτες υστεροσκοπηση και  μου εβαλε σπιραλ.Τωρα θα κανω θεραπεια με οιστρογονα και αντιβοιωση, προς το παρον για 40 μερες και αφαιρεση του σπιραλ.Μετα  δεν γνωριζω ακομη τη διαδικασια.Ο ανδρας μου ομως φοβαται πολυ τη βιοψια.

Εσενα μαλλον δεν ηθελε φυσικο γιατι ειχες ανταποκριση στα φαρμακα,

Παντως εγω πιστευω πως αφου ειναι πιο καλο το ωαριο απο φυσικο για μια μεγαλης ηλικίας γυναικα ποσο μαλλον σε μια μικρη.

Δηλαδη αν εγω χρειαστηκα 7 ωοληψιες μια μικροτερη ισως ειχε θετικο τεστ με 2 ή 3 και χωρις φάρμακα παρακαλω.

Η θεραπεία παντως για το ενδομήτριο (με cyclacour) νονιζω παίζει μεγάλο ρόλο. Ειχα κανει και γω πριν την δεύτερη εμβρυομεταφορα , είχαμε φτιαξει ένα Παχυ ενδομήτριο και μετα κάναμε την έμβρυομεταφορα. 

Η βιοψία γίνεται ή με ολική νάρκωση ( που εμένα ο άντρας μου  εκανε αυτη γιατι εκανε και αφαίρεση κιρσοκηλης) ή με μια τοπική Αναισθησία στον ορχι και σου τραβάνε το σπερμα με μια ενεσουλα. Όπως και να το κανει πιςτευω οι γιατροί εχουν βρουν τρόπους για να μην πονάει. 

• 2 εβδομάδες μετά...

Καλημέρα κορίτσια,είμαι καινούρια στο φόρουμ. Εδώ μέσα έχω μάθει αρκετά πράγματα καθώς σας διαβάζω καιρό. Μου διαφεύγουν όμως άλλα τόσα. Να σας ρωτήσω,ο κατακερματισμός τι ακριβώς είναι? Γίνεται ξεχωριστά από το σπερμοδιάγραμμα? Ο άντρας μου έκανε σπερμοδιάγραμμα το οποίο έδειξε μεγάλο πρόβλημα με τον αριθμό.Η καλλιέργεια του ήταν καθαρή παραδόξως,εκείνο το διάστημα εγώ διαγνώστηκα με ουρεόπλασμα,κάναμε και οι δύο θεραπεία για το μικρόβιο και τώρα είμαστε οκ.Στην εξέταση του βρέθηκε θετική αιμοσφαιρίνη,αρκετά ερυθρά και πυοσφαίρια 6-8.Όλα αυτά μήπως δείχνουν κάποιο μικρόβιο ενώ η καλλιέργεια ήταν καθαρή?γίνεται αυτό? Γίνεται να υπάρχει μικρόβιο και η καλλιέργεια να είναι καθαρή?

• 3 χρόνια μετά...
On 10/2/2017 at 12:17 AM, Asia said:

Καλημέρα κορίτσια,είμαι καινούρια στο φόρουμ. Εδώ μέσα έχω μάθει αρκετά πράγματα καθώς σας διαβάζω καιρό. Μου διαφεύγουν όμως άλλα τόσα. Να σας ρωτήσω,ο κατακερματισμός τι ακριβώς είναι? Γίνεται ξεχωριστά από το σπερμοδιάγραμμα? Ο άντρας μου έκανε σπερμοδιάγραμμα το οποίο έδειξε μεγάλο πρόβλημα με τον αριθμό.Η καλλιέργεια του ήταν καθαρή παραδόξως,εκείνο το διάστημα εγώ διαγνώστηκα με ουρεόπλασμα,κάναμε και οι δύο θεραπεία για το μικρόβιο και τώρα είμαστε οκ.Στην εξέταση του βρέθηκε θετική αιμοσφαιρίνη,αρκετά ερυθρά και πυοσφαίρια 6-8.Όλα αυτά μήπως δείχνουν κάποιο μικρόβιο ενώ η καλλιέργεια ήταν καθαρή?γίνεται αυτό? Γίνεται να υπάρχει μικρόβιο και η καλλιέργεια να είναι καθαρή?

Τελικά κανατε?Βγάλατε ακρη???

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...