Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Θηλασμός αντί για νανούρισμα: ως πότε;

m_xanthi

Recommended Posts

ενα μωρο θα κοιμηθει ή με πιπιλα ή με στηθος

ή αλλιως θα κουνας ,θα κουνας μεχρι να παθει ιλιγγο

εγω μεταξυ πιπιλα και στηθους προτιμω το οριτζιναλ και οχι την πλαστικαδουρα

το ιδανικο θα ηταν να το βαζεις στο κρεβατακι του ,να του λες καληνυχτα κοιμησου τωρα κ να κοιμαται...οποια το πετυχει αυτο να μου πει την συνταγη :lol:

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 54
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Να σας ρωτησω λε κοριτσια ...Δηλαδη εσεις ολες τα μάθατε τα μωρά σας ? Γιατι εμενα με οδηγει η μωρουλινιτσα και σουζα στεκομαι στις προσταγές της :lol::lol:

Εμενα δεν κοιμαται με στηθος και την πιπιλα την θελει ελαχιστα και οχι παντα . Παρολα αυτα ο μπαμπας της δεν μπορει να την κοιμίσει με τιποτα . Θελει μανουλιτσα :D

VgL7.jpgIgLdp2.png

Κι εγώ έτσι, σούζα Λαμπρινή μου, αλλά δεν αντέχω άλλο, λύγισα η μάνα!

Αγλαϊα, μανούλες HELP!

Έχουν ερεθιστεί οι θηλές μου και με τσούζουν συνέχεια, δεν με δαγκώνει ακριβώς, αλλά είναι σα να τροχίζει τα δόντια της, έχει καταντήσει μαρτύριο ο θηλασμός, θέλω να αποθηλάσω και δεν μπορώ.. Είναι η παρηγοριά της για τα δόντια που βγάζει και υποφέρει κι έτσι υποφέρουμε μαζί.

Δεν υπάρχει περίπτωση να κοιμηθεί χωρίς να θηλάσει, 5-6 φορές το 24ωρο: Το πρωί, κατά τις 11 (μία ώρα και βάλε στο στήθος) το μεσημέρι κατά τις 4 (κοιμόμαστε μαζί, όση ώρα κοιμόμαστε την έχω στο στήθος, αλλιώς ξυπνάει) το βράδυ κατά τις 9 (μία ώρα και βάλε) μετά κατά τις 2 (5 λεπτά) 4 (πέντε λεπτά) στις 6 ξυπνάει και την παίρνω στο κρεβάτι για να ψιλοκοιμηθεί (2 ώρες στο στήθος). Όταν σηκωθούμε πίνει λίγο ξένο γάλα από ποτηράκι, αυτό καταφέραμε όλο κι όλο στην προσπάθεια για αποθηλασμό και φτου κι απ' την αρχή.

Τα δύσκολα: δεν παίρνει πιπίλα, είμαστε σχεδόν όλοι μέρα μόνες μας δεν έχω βοήθεια, στο καρότσι τα παίρνει στο κρανίο, μπιμπερό επ ουδενί.

Να σηκώσω τα χέρια ψηλά ή μήπως υπάρχει λύση;

:roll::roll::roll:

Διαφημίσεις

Ωχ! Μάλλον θα πρέπει να της τα μάθεις! Δοκίμασε όλες τις εκδοχές, αυτές που είναι από λάστιχο, αυτές που έχουν υγρό και παγώνουν στην κατάψυξη ή κρυώνουν στο ψυγείο... Κάθε φορά που θέλει να τροχίσει τα δόντια θα της δίνεις ένα τέτοιο!

Δηλαδή να διακόπτω το θηλασμό και να της δίνω το παιχνιδάκι; θα γίνει ΧΑΜΟΣ. Αχ, Αγλαϊα μου δεν ξέρεις τί εστί "εργαλείο".. πριν, που την έβαλα στο κρεβάτι της για να κοιμηθεί αφού είχε θηλάσει μια ώρα και δεν την έπαιρνε ο ύπνος, έκανε εμετό από το κλάμα :?

Σκέφτηκα να βάλω ψευδοθηλές, ή λεμόνι αν και πολύ βάρβαρο το δεύτερο, το σκέφτομαι σαν έσχατη λύση :oops:

ενα μωρο θα κοιμηθει ή με πιπιλα ή με στηθος

ή αλλιως θα κουνας ,θα κουνας μεχρι να παθει ιλιγγο

:

...και επίσης υπαρχουν κι αυτα που εκει που καθονται πχ αγκαλια κοιμουνται,εν τω μεσω πχ παρτυ.... :shock: μιας φιλης ετσι.....κοιμαται μονο του οποτε θελει χαχαχαααα :cool: εμενα φυσικα δεν ηταν κανενα απο τα δυο ετσι (γιαιτ αν ηταν...παιζει να εκανα 4-5 :lol::lol::lol: )

Κοιτάξτε, εγώ δε δίνω συμβουλές, γιατί μου έτυχε παιδί εύκολο στον ύπνο. Και εγώ στην αρχή την κοίμιζα πηγαίνοντας τη βόλτα γύρω-γύρω, ώσπου κάποια στιγμή αναρωτήθηκα ''καλά, τι κάνεις τώρα;;;''. Οπότε την έβαζα στην κούνια, μετά της 6 εβδομάδες άρχισα να της δίνω πιπίλα, και καθόμουν δίπλα της, τη χάιδευα, της τραγούδαγα κανένα τραγουδάκι κλπ...Σιγά-σιγά, άρχισα να της δίνω την πιπίλα και να φεύγω από το δωμάτιο.'Οταν διαμαρτυρόταν, γιατί της έπεφτε, γύριζα και της την ξανάδινα...Ε, όσο πέρναγε ο καιρός πηγαινοερχόμουν λιγότερο, δυο-τρεις φορές πηγαινε-έλα μέχρι να κοιμηθεί, μετά μία-δύο, μετά καμία....Αλλά ξαναλέω ήταν εύκολη στον ύπνο, και νεογεννητο δεν ξύπναγε συχνά το βράδυ, γύρω στους 4 μήνες έκοψε το βραδινό ξύπνημα τελείως, με εξαιρέσεις βέβαια καποια άλματα ανάπτυξης που στην αρχή με αγχώνανε, αλλά μετά κατάλαβα ότι διαρκούν λίγες μέρες.....

df306542d5.pngbb1d25814b.png

Δηλαδή να διακόπτω το θηλασμό και να της δίνω το παιχνιδάκι; θα γίνει ΧΑΜΟΣ.

Αυτά ειδικά όταν είναι κρύα προσφέρουν μεγάλη ανακούφιση, στο στήθος δεν βρίσκει ανακούφιση και το συνεχίζει χωρίς νόημα.

Όταν το κάνει δεν θηλάζει κανονικά.

Πρέπει να της μάθεις να βρίσκει αλλού ανακούφιση.

Διαφημίσεις

Mια δυό φορές που δοκίμασα δεν έπιασε το κόλπο γιατί είναι μισοκοιμισμένη (θηλάζει όταν πρόκειται να κοιμηθεί εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων) και της χαλάει το ραχάτι. θα επιμείνω όμως. Για τις ψευδοθηλές τί γνώμη έχεις;

Mια δυό φορές που δοκίμασα δεν έπιασε το κόλπο γιατί είναι μισοκοιμισμένη (θηλάζει όταν πρόκειται να κοιμηθεί εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων) και της χαλάει το ραχάτι. θα επιμείνω όμως. Για τις ψευδοθηλές τί γνώμη έχεις;

Αν τις δεχθεί γιατί όχι; Το πρόβλημα είναι να τις δεχθεί σε αυτή την ηλικία.

Stella36 το gantil το χορηγείς ως παυσίπονο?να μην πονά τόσο από τα δοντάκια?sorry που γυρίζω πίσω τη συζήτηση.Όταν η κόρη μου μωρό έκανε πυρετικούς σπασμούς και τρέχαμε σε παιδονευρολόγους κλπ μου είχαν πεί gantil μόνο σε εμπύρετο φάση πάνω από 39+ .Το τονίζαν γενικά για όλα τα παιδιά όχι μόνο για τη δική μου,που είχε και ιστορικό.

SOFTZ

Softz, ναι ως παυσίπονο και αντιφλεγμονώδες, της δίνω από ένα κουταλάκι 1-2 φορές τη μέρα και όταν το βλέπει κάνει σαν τρελή από λαχτάρα! αφού σκέφτομαι μήπως δημιουργεί ναρκοεξάρτηση.. Δεν είχαμε καμία περίεργη παρενέργεια πάντως.

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΡΑΣΑ ΜΙΑ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΜΕΡΑ

Η ΜΠΕΜΠΟΥΛΑ ΜΟΥ ΔΕΝ ΚΟΙΜΗ8ΗΚΕ ΣΧΕΔΟΝ ΚΑ8ΟΛΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΜΕΡΑΣ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΑΝΗΣΥΧΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΒΑΖΑ ΚΑ8Ε ΜΙΑ ΩΡΑ ΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΥΠΟΜΟΝΗ ΝΑ ΡΟΥΦΑΕΙ ΜΕ ΑΠΟ ΛΙΓΗ ΩΡΑ ...

ΠΗΓΕΝΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΜΗΣΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΠΕΡΝΕ Ο ΥΠΝΟΣ ΤΣΟΥΠ ΤΑ ΜΑΤΑΚΙΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΓΙΑΤΙ ΕΚΑΝΕ ΘΟΡΥΒΟ Ο ΜΙΚΡΟΣ (23 ΜΗΝΩΝ) ΠΑΩ ΝΑ ΤΗΝ ΞΑΠΛΩΣΩ ΔΕΝ ΚΑΘΟΤΑΝ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΑΓΓΑΛΙΑ ΜΕ ΟΡ8ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΑ ΜΑΤΑΚΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΡΟΤΙΟΜΟΥΝ ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΚΟΥΡΑΖΕΤΕ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΕΙ.

ΠΡΙΝ ΛΟΙΠΟΝ ΣΑΣ ΓΡΑΨΩ ΠΗΓΑ ΣΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΞΑΠΛΩΣΑ ΣΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ ΜΟΥ ΒΑΖΩ ΕΝΑ ΜΑΞΙΛΑΡΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΧΕΡΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΝΩ ΤΟ ΣΤΗ8ΟΣ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΕ ΚΑΙ ΡΟΥΦΟΥΣΕ ΚΑΙ ΡΟΥΦΟΥΣΕ ΚΑΙ ΑΝΑΡΩΤΗ8ΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΡΟΥΦΑΕΙ ΕΤΣΙ ΣΤΗΝ ΑΓΓΑΛΙΑ ΜΟΥ ΕΝΩ ΞΑΠΛΩΜΕΝΗ ΤΟ ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟΣΟ ..

ΚΑΙ ΤΣΟΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΠΠΠ ΚΟΙΜΗΘΗΚΕ :)

ΚΑΙ ΛΕΩ ΣΤΟΝ ΑΝΤΡΑ ΜΟΥ ΟΤΙ ΚΟΙΜΗΘΗΚΕ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΦΕΡΑΜΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΟΤΙ ΜΗΠΩΣ ΤΗΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΚΟ ΕΤΣΙ ΠΟΥ ΤΗΝ ΞΑΠΛΩΣΑ ΣΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ? ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΕΝΤΕΛΩΣ ΞΑΠΛΩΜΕΝΗ ΧΩΡΙΣ ΜΑΞΙΛΑΡΙ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΑΚΙ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΜΑΞΙΛΑΡΙ ΤΗΣ ΕΒΑΛΑ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΑΕΙ ΣΤΟ ΠΛΑΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΒΑΛΑ ΝΑ ΡΕΥΤΕΙ ΑΠΛΑ ΤΗΝ ΣΗΚΩΣΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΒΑΛΑ ΣΤΟ ΚΡΕΒΑΤΑΚΙ ΤΗΣ .ΑΠΛΑ ΛΕΓΑΜΕ ΜΗΠΩΣ ΠΑΘΕΙ ΚΑΜΙΑ ΟΤΗΤΙΔΑ ?

ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΒΡΕ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΑΝ ΣΥΝΗΘΙΣΕΙ ΤΙ 8Α ΚΑΝΩ??????? ΕΧΩ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΠΟΥ ΞΥΠΝΑΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΗΝ ΝΥΧΤΑ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΜΠΟΥΚΑΛΙ Ο ΑΝΤΡΑΣ ΜΟΥ ΑΡΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΚΑΙ ΣΚΕΦΤΗΚΑ ΑΝ ΧΡΗΑΣΤΕΙ ΝΑ ΠΑΩ ΚΑΠΟΥ ΚΑΙ 8ΕΛΕΙ ΝΑ ΚΟΙΜΗ8ΕΙ ΓΙΑ ΒΡΑΔΥ ΤΙ 8Α ΓΙΝΕΙ????????? ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΦΗΣΩ ΕΤΣΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΡΟΠΑΡΙΟ ...ΣΥΓΝΩΜΜΗΗΗΗΗΗΗ ΑΝ ΣΑΣ ΤΡΕΛΑΝΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΝΑ ΤΑ ΠΩ ΦΙΛΑΚΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

Διαφημίσεις

ΠΡΙΝ ΛΟΙΠΟΝ ΣΑΣ ΓΡΑΨΩ ΠΗΓΑ ΣΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΞΑΠΛΩΣΑ ΣΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ ΜΟΥ ΒΑΖΩ ΕΝΑ ΜΑΞΙΛΑΡΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΧΕΡΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΝΩ ΤΟ ΣΤΗ8ΟΣ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΕ ΚΑΙ ΡΟΥΦΟΥΣΕ ΚΑΙ ΡΟΥΦΟΥΣΕ ΚΑΙ ΑΝΑΡΩΤΗ8ΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΡΟΥΦΑΕΙ ΕΤΣΙ ΣΤΗΝ ΑΓΓΑΛΙΑ ΜΟΥ ΕΝΩ ΞΑΠΛΩΜΕΝΗ ΤΟ ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟΣΟ ..

ΚΑΙ ΤΣΟΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΠΠΠ ΚΟΙΜΗΘΗΚΕ :)

Απόλαυσέ το κι εσύ που βρήκες τρόπο να κοιμίζεις εύκολα το μωράκι σου, ρίξε κι εσύ κανέναν υπνάκο ή ασχολήσου με το άλλο σου παιδάκι. Μακάρι να την κοιμίζεις έτσι εύκολα πάντα!

Α! και να βάζεις το χέρι σου κάτω από το μαξιλάρι καλύτερα και να βάζεις και μαξιλάρι να σου στηρίζει την πλάτη κι ένα ανάμεσα στα γόνατά σου, για να μην πιάνεσαι!

ΚΑΙ ΛΕΩ ΣΤΟΝ ΑΝΤΡΑ ΜΟΥ ΟΤΙ ΚΟΙΜΗΘΗΚΕ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΦΕΡΑΜΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΟΤΙ ΜΗΠΩΣ ΤΗΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΚΟ ΕΤΣΙ ΠΟΥ ΤΗΝ ΞΑΠΛΩΣΑ ΣΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ? ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΕΝΤΕΛΩΣ ΞΑΠΛΩΜΕΝΗ ΧΩΡΙΣ ΜΑΞΙΛΑΡΙ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΑΚΙ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΜΑΞΙΛΑΡΙ ΤΗΣ ΕΒΑΛΑ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΑΕΙ ΣΤΟ ΠΛΑΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΒΑΛΑ ΝΑ ΡΕΥΤΕΙ ΑΠΛΑ ΤΗΝ ΣΗΚΩΣΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΒΑΛΑ ΣΤΟ ΚΡΕΒΑΤΑΚΙ ΤΗΣ .ΑΠΛΑ ΛΕΓΑΜΕ ΜΗΠΩΣ ΠΑΘΕΙ ΚΑΜΙΑ ΟΤΗΤΙΔΑ ?

Ωτίτιδα παθαίνουν τα μωρά που τρώνε ξαπλωμένα από μπουκάλι, το μητρικό γάλα δεν δημιουργεί φλεγμονές. Αν το παρατηρήσεις και καθιστή που τη θηλάζεις, σχεδόν παράλληλα με το έδαφος είναι το σώμα του μωρού, ειδικά αν χρησιμοποιείς μαξιλάρι!

ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΒΡΕ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΑΝ ΣΥΝΗΘΙΣΕΙ ΤΙ 8Α ΚΑΝΩ??????? ΕΧΩ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΠΟΥ ΞΥΠΝΑΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΗΝ ΝΥΧΤΑ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΜΠΟΥΚΑΛΙ Ο ΑΝΤΡΑΣ ΜΟΥ ΑΡΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΚΑΙ ΣΚΕΦΤΗΚΑ ΑΝ ΧΡΗΑΣΤΕΙ ΝΑ ΠΑΩ ΚΑΠΟΥ ΚΑΙ 8ΕΛΕΙ ΝΑ ΚΟΙΜΗ8ΕΙ ΓΙΑ ΒΡΑΔΥ ΤΙ 8Α ΓΙΝΕΙ?????????

Αν ξυπνήσει το άλλο και θέλει μπουκάλι την ώρα που θα θηλάζεις το μωρό, θα αφήσεις κάπου που θα είναι ασφαλές το μωρό, θα φτιάξεις το μπουκάλι στο μεγάλο, θα πας σ' ένα σημείο που θα σε βολεύει και θα δώσεις το μπουκάλι στο μεγάλο και θα ξαναθηλάσεις το μικρό. Αν πρέπει να κρατάς το μπουκάλι του μεγάλου, βολεύει ακόμα περισσότερο ο ξαπλωτός θηλασμός, βάζεις το μεγάλο να ξαπλώσει στο κρεβάτι σου, σε ψηλό μαξιλάρι, εσύ ξαπλώνεις δίπλα και θηλάζεις το μωρό και ταυτόχρονα κρατάς το μπουκάλι του μεγάλου :)

Αν χρειαστεί να λείψεις την ώρα που θα πρέπει να κοιμηθεί η μικρή, άσε να σκεφτεί αυτός που θα την κρατάει πώς θα την κοιμίσει, κάποιον τρόπο θα βρει!

ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΦΗΣΩ ΕΤΣΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΡΟΠΑΡΙΟ ...ΣΥΓΝΩΜΜΗΗΗΗΗΗΗ ΑΝ ΣΑΣ ΤΡΕΛΑΝΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΝΑ ΤΑ ΠΩ ΦΙΛΑΚΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

Όταν λες να αλλάξεις τροπάριο, δηλαδή τι σκέφτεσαι να κάνεις μετά το δεύτερο μήνα;

Μην αγχώνεσαι, μέχρι να σκεφτείς εσύ και να αποφασίσεις, το μωρό θα έχει αλλάξει δέκα τροπάρια, συνεχώς αλλάζουν τα μωρά, άλλοτε τους αρέσει περισσότερο να θηλάζουν ξαπλωτά, άλλοτε πιπιλάνε με τις ώρες, άλλοτε μόνο για δύο λεπτά, έτσι για να μη βαριόμαστε ποτέ. Βάλε στόχο να βγάλεις ομαλά την κάθε μέρα και σιγά σιγά θα δεις ότι οι λύσεις δεν είναι και τόσο δύσκολο να βρεθούν, αρκεί να αντιμετωπίζεις τα προβλήματα ένα ένα!

Όποτε θες να τα πεις να ξεσκάσεις, εδώ είμαστε!

HXuSp2.pngaS46p2.png

ΑΧ ΑΥΤΟΣ Ο ΥΠΝΟΣ ΠΟΤΕ 8Α ΚΑΝΟΥΜΕ Κ ΕΜΕΙΣ ΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑΚΙ :(:( ????

Ποσο ειναι το μωρό σου ? Αν διαβασα καλα ουτε 2 μηνών ? Ελα λε καλο μου τι προγραμμα να κανεις με τοσο μικρό μωρό ??

Λιγο υπομονη τι να κανει και αυτο το μικρουλι ...πολλα δεν του ζηταμε ξαφνικά ? :D

VgL7.jpgIgLdp2.png

Λε κορίτσια (που λες κι εσύ Λαμπρινίτσα), εγώ αυτό με το ξαπλωτό και την ωτίτιδα δεν το κατάλαβα. Μπορεί κάποιο κοριτσάκι να βάλει υπότιτλους; Ευχαριστώώώώώώ.

PhC7p3.pngXCt8p2.png

Λε κορίτσια (που λες κι εσύ Λαμπρινίτσα), εγώ αυτό με το ξαπλωτό και την ωτίτιδα δεν το κατάλαβα. Μπορεί κάποιο κοριτσάκι να βάλει υπότιτλους; Ευχαριστώώώώώώ.

http://www.kellymom.com/babyconcerns/ear-infection-nursing.html

HXuSp2.pngaS46p2.png

Επίσης εδώ

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?p=22817&sid=9877b2faa7aea76f73f6664188e469a4

Είναι η απάντηση της Αγλαΐας σε παρόμοια ερώτηση και συγκεκριμένα

Εμένα μου είπε ο γιατρός να μην τον θηλάζω ξαπλωμένη ( κι αυτός ξαπλωμένος εννοείται) γιατι υπάρχει κίνδυνος ωτίτιδας.

Από την άλλη έχω διαβάσει ότι μια στάση θηλασμού ( ειδικά σε νυχτερινό τάισμα για να μην διακοπεί ο ύπνος του μωρού αλλά να μην ταλαιπωρηθεί και η μαμά) είναι και αυτή, ξαπλωμένοι δίπλα δίπλα...τώρα το τι ισχύει από τα δυο δεν έχω ιδέα!!

Όταν το μωρό πίνει γάλα από το μπουκάλι και είναι ξαπλωμένο μπορεί να περάσει γάλα στην ευσταχιανή σάλπιγγα η οποία τα μωρά είναι ανατομικά λίγο διαφορετική απ' ότι στους ενήλικες, συγκεκριμένα είναι πιο οριζόντια (όταν το σώμα είναι σε όρθια στάση). Το γάλα αυτό είναι εστία ανάπτυξης μικροβίων. Επίσης το ανοσοποιητικό σύστημα των μωρών είναι πολύ αδύναμο, αν δεν θηλάζουν είναι πρακτικά απροστάτευτα, αν έχουν λοιπόν μία εστία ανάπτυξης μικροβίων, είναι εύκολο αυτή να εξελιχθεί σε φλεγμονή.

Αντίθετα το μητρικό γάλα που περιέχει διάφορους ανοσολογικούς παράγοντες εμποδίζει τα μικρόβια να αναπτυχθούν. Δεν υπάρχει πρόβλημα από το θηλασμό σε ξαπλωτή στάση.

Η παιδίατρος που έδωσε την παραπάνω συμβουλή απλά μετέφερε αυτά που ήξερε από τα μωρά που δε θηλάζουν στα μωρά που θηλάζουν. Είναι το ίδιο αξιόπιστη με τη συμβουλή που δίνουν για θηλασμό ανά 3 ώρες....

HXuSp2.pngaS46p2.png

• 1 χρόνο μετά...

Καλησπέρα!

Δεν ξέρω αν γράφω στη σωστή ενότητα μιας και το μωρό μου είναι σχεδόν 4 μηνών αλλά το θέμα που θέλω να θίξω είναι ακριβώς αυτό:μέχρι πότε θα τη θηλάζω για να κοιμηθεί και μόλις σηκώνομαι από το κρεβάτι θα ξυπνάει?Πώς θα τη μεταφέρω από το κρεβάτι μας στο λίκνο της (μέσα στο δωμάτιό μας) όταν την παίρνει ο ύπνος χωρίς να ξυπνήσει???

Δεν έχω πρόβλημα να τη θηλάζω,μου αρέσει πάρα πολύ που αποκοιμιέται έτσι,αλλά δεν μπορώ να την έχω πια στο κρεβάτι μου όλη τη νύχτα.Θα ήθελα τουλάχιστον μέχρι το πρώτο της ξύπνημα για θηλασμό (3-4 η ώρα τη νύχτα) να κοιμάται στο λίκνο για να ξεκουράζομαι κι εγώ.

Σας παρακαλώ απαντήστε μου!!!

Καλησπέρα!

Δεν ξέρω αν γράφω στη σωστή ενότητα μιας και το μωρό μου είναι σχεδόν 4 μηνών αλλά το θέμα που θέλω να θίξω είναι ακριβώς αυτό:μέχρι πότε θα τη θηλάζω για να κοιμηθεί και μόλις σηκώνομαι από το κρεβάτι θα ξυπνάει?Πώς θα τη μεταφέρω από το κρεβάτι μας στο λίκνο της (μέσα στο δωμάτιό μας) όταν την παίρνει ο ύπνος χωρίς να ξυπνήσει???

Δεν έχω πρόβλημα να τη θηλάζω,μου αρέσει πάρα πολύ που αποκοιμιέται έτσι,αλλά δεν μπορώ να την έχω πια στο κρεβάτι μου όλη τη νύχτα.Θα ήθελα τουλάχιστον μέχρι το πρώτο της ξύπνημα για θηλασμό (3-4 η ώρα τη νύχτα) να κοιμάται στο λίκνο για να ξεκουράζομαι κι εγώ.

οταν τελειωνετε με τον θηλασμο σηκωνεσαι αμεσως?

εγω περιμενω να αφησει απο μονος του το στηθος,να ειναι δηλαδη εντελως κοιμισμενος,τον σηκωνω οσο πιο απαλα μπορω κρατωντας τον με το ενα χερι στο κεφαλι του και το αλλο στον ποπο του,εχω ηδη απο πριν σηκωμενα τα σκεπασματα του,τον αφηνω,τον σκεπαζω και αυτο ηταν.

και αυτο το κανω τουλαχιστον 4 φορες καθε βραδυ...:-):-):-)

και κοιμαμαι σε ενα κρεβατακι διπλα στην κουνια του,οποτε η μεταφορα ειναι σχετικα ευκολη(εκτος απο τις φορες που με παιρνει ο υπνος και δεν προλαβαινω να τον βαλω στην κουνια του,ή που μου αρεσει τοοοσο πολυ να τον εχω διπλα μου,που τον αφηνω μαζι μου!)

επισης δοκιμασε την ωρα που την θηλαζεις να μην ειναι σκεπασμενη-οχι βεβαια εαν η θερμοκρασια του σπιτιου ειναι χαμηλη-ουτως ωστε να νιωθει πιο χουχουλιαρικα στο λικνο της και να της αρεσει περισσοτερο!

ελπιζω να βοηθησα!:)

fBaep3.png

uwK7p3.png

Καλησπέρα!

Καλησπέρα!

σαν να περιγραφεις εμας!!! μεχρι 4 μηνων κοιμοταν στο κρεββατι μας διοτι θηλαζε πολλες φορες μεσα στην νυχτα. Δεν ξεκουραζομουν ομως σχεδον καθολου. και καθε φορα που σηκωνομουν ξυπνουσε.

αυτο που εκανα ειναι για ενα διαστημα (10-15 μερες) την εβαζα στο πορτμπεμπε διπλα στην πλευρα μου ακριβως. στην αρχη για λιγο, επειτα για ολο το βραδυ. οταν συνηθισε το πορτμπεμπε, εβαλα το πορτμπεμπε ολοκληρο μεσα στο κρεββατι της. παλι κοιμοταν μαζι μας στην κρεββατοκαμαρα. την κοιμιζα στο πορτμπεμπε-κρεββατι της για 10-15 μερες παλι. και μετα απλως αφαιρεσα το πορτμπεμπε. στην αρχη εβαζα μαξιλαρια για στηριγμα και μετα τα εβγαλα. περασαμε ετσι ετσι διαστημα και επειτα την μετακινησα στο δωματιο της.

δοκιμασε να αφησεις καποιο ρουχο σου μεσα στο λικνο.

θελει να σε νιωθει κοντα της. οταν την κοιμησεις το βραδυ ξαπλωσε και εσυ κοντα της. κρατα της το χερακι, ή χαιδεψε της το κεφαλακι της.

α, με βοηθησε πολυ και οταν δεν κοιμοταν της ειχα ενα συγκεκριμενο παιχνιδακι. ακομη και τωρα μεσα στην νυχτα αν ξυπνησει μετα τον θηλασμο, την αφηνω στο κρεββατακι της με ενα παιχνιδακι της και παιζοντας αποκοιμιεται.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...