Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Θηλασμός αντί για νανούρισμα: ως πότε;

m_xanthi

Recommended Posts

Κορίτσια έχω προβληματιστεί λίγο και θέλω τη βοήθειά σας. Τον μικρούλη μου μέχρι τώρα όποτε θέλει να κοιμηθεί απλά τον βάζω στο στήθος και πανεύκολα κοιμάται. Τώρα όμως που έχουν μπει οι στέρεες τροφές, αφού φάει όλο του το φαγητό μετά από λίγο ζητάει και στήθος για να κοιμηθεί.

Έχουν πέσει όλοι πάνω μου ότι κακώς το κάνω αυτό γιατί το παιδί έτσι θα παχύνει πολύ, αφού τρώει και φαΐ και στήθος. Η αλήθεια είναι ότι τον τελευταίο μήνα πήρε 900γραμμάρια. Εσείς τι κάνατε; Έχουν δίκιο;

ax706ksnxl94trz6.png

detcekkuftzl3tta.png

Διαφημίσεις

• Replies 54
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

εγω κανω το ιδιο

αφου φαει μετα θα αρχισει την μουρμουρα για το στηθος

(ετσι νανουριζεται κ η δικη μου )

της δινω σκεπτομενη οτι αν εχει χορτασει απο τις στερεες θα φαει λιγοτερο

συνηθως τρωει αρκετα

μην αγχωνεσαι οτι θα γινει παχυσαρκο οσο θηλαζεις δεν εχεις τετοιο προβλημα

δεν νομιζω να επηρεαζουν το βαρος οι στερεες

γιατι το διαστημα που αρχισαν οι στερεες της δικης μου εμεινε στασιμο το βαρος της

το στηθος δεν πρεπει να το αρνεισαι εχε υποψιν οτι οι στερεες ειναι ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΕΣ του θηλασμου κ οχι το αντιστροφο

στερεές του δίνεις λίγο πριν πάει για ύπνο? αυτό δεν είναι καλό: αφενός βαραίνει το στομάχι του και ο ύπνος του δεν είναι ξεκούραστος, αφετέρου τις θερμίδες που καταναλώνει, δεν τις καίει.

Προσπάθησε να βάλεις τα στερεά γεύματα (μέχρι 2 σε αριθμό είναι ό,τι πρέπει για το πρώτο χρόνο) μέχρι τις 5-6 το απόγευμα. Από κει και πέρα, όσο γάλα πάρει.

Επίσης, να ξέρεις ότι όταν το μωρό σου μπουσουλήσει/περπατήσει, όλο αυτό το λίπος που μάζευε τόσο καιρό, θα το κάψει :D Η φύση έχει προνοήσει, ώστε το μωρό να βρίσκει την απαραίτητη ενέργεια από τις δικές του αποθήκες.

ντου εμενα κατα την διαρκεια της ημερας

δεν εχει ωραριο στον υπνο γενικα δεν κοιμαται πολυ "τον κλεβει για λιγο "

καθε φορα

κ πολυ συχνα μπορει να συμβει μετα απο γευμα στερεεων

Ένα θα σου πω!!! Να χαίρεσαι που κοιμάται με το στήθος.. Είναι ο πιο ξεκούραστος τρόπος να το κοιμίζεις. Ρώτα και εμένα που την κουνάω πάνω κάτω πέρα δώθε 11 κιλά σχεδόν και με την κοιλιά τρούλα!!!!

lazy.gif

Διαφημίσεις

Ίσως να μη χρειάζεται κρέμα αν του δίνεις ! Τί νομίζεις παχαίνει περισσότερο; η κρέμα ή το γαλατάκι της μαμάς που είναι ό,τι καλύτερο και με λιγότερα λιπαρά από οποιοδήποτε ξένο σκέτο ή σε κρέμα; Δεν ξέρουν τί λένε :evil:

Εμένα μου είπε η παιδίατρος οτι δεν χρειάζεται γιατί είναι αφρατούλα.

Και εγώ το ίδιο πρόβλημα έχω με το νανούρισμα. Και το μεσημέρι το ίδιο... Μετά τα φρούτα, στήθος και νάνι. Η παιδίατρος πρότεινε

γάλα

φρούτα

φαγάκι (λαχανικά-κρέας)

γάλα

γάλα

αλλά οι υπέρμαχοι του "θηλασμού μέχρι το μωρό να μη θέλει πλέον" λένε να θηλάζουμε απεριόριστα. Τί θέλεις να κάνεις; Εγώ προσωπικά θέλω να μειωθούν τα γεύματα θηλασμού γιατί δεν μπορώ να βάλω κανένα πρόγραμμα και με κουράζει αυτό το κλαίει, τί έχει, πεινάει, δεν πεινάει.

Τη βάζω στήθος και μετά δεν έχει τίποτα, βέβαια !! Μπορεί να θέλει να θηλάσει μόνο 5-10 λεπτά (ενώ τρώει το πρωί 40 λεπτά).

g4BDp3.pngyCdLp3.png

ντου εμενα κατα την διαρκεια της ημερας

δεν εχει ωραριο στον υπνο γενικα δεν κοιμαται πολυ "τον κλεβει για λιγο "

καθε φορα

κ πολυ συχνα μπορει να συμβει μετα απο γευμα στερεεων

μιλάω για τον βραδυνό μεγάλο ύπνο, (ανεξαρτήτως ξυπνημάτων), που διαρκεί 8-10 ώρες. Ο ύπνος-σιέστα για κανά μισάωρο ή ωρίτσα δεν έχει πρόβλημα...

Το μωρό πρέπει να θηλάζει ανεμπόδιστα τον πρώτο χρόνο ζωής. Καλά κάνεις και το θηλάζει για να κοιμηθεί αφού το παιδάκι το ζητάει.

Με το θηλασμό δε μπορεί να παραφάει. Τρώει μόνο όσο χρειάζεται. Ο θηλασμός είναι και παρηγοριά, όχι μόνο τροφή.

Το μητρικό γάλα πρέπει να είναι η κύρια τροφή του. Με τα άλλα απλά συμπληρώνει, δοκιμάζει, μαθαίνει...

Αν φοβάσαι να μην παχύνει, μπορείς να μη του δίνεις κρέμες, κι αλεσμένες τροφές. Μόνο κομματάκια. Με τις αλεσμένες δε μπορούν εύκολα να ελεγξουν πόσο θα φάνε, και μερικές φορές μπορεί να παραφάνε.

Συμφωνώ απόλυτα με τη Χλόη. Το μωρό μου, που θήλαζε αποκλειστικά, όταν ήταν 4 μηνών ήταν 9 κιλά και η παιδίατρος μου είπε ότι δεν χρειάζεται να φάει κρέμες. Το πρωϊ φρούτο, μεσημέρι φαγητό και απόγευμα φρούτο ή γιαούρτι. Καθόλου κρέμες. Το βάρος του τώρα που είναι 23 μηνών είναι σε φυσιολογικά όρια.

Οπότε μην ανησυχείς. Επίσης ακόμα και τώρα σε αυτήν την ηλικία κοιμάται στο στήθος.

.png

Διαφημίσεις

Οπότε μην ανησυχείς. Επίσης ακόμα και τώρα σε αυτήν την ηλικία κοιμάται στο στήθος.

Αυτό είναι κάτι που δεν θα το ήθελα εγώ! Απλά θέτω την άποψή μου γιατί κάθε θέμα καταλήγει να απαντούν οι βετεράνοι του θηλασμού λες και οι υπόλοιπες 99.9% γυναίκες θέλουν να συνεχίσουν με τον ίδιο τρόπο.

Είμαι λίγο αγενής, το ξέρω, αλλά δεν θέλω να το πώ διαφορετικά... Είναι πολύ καλός ο θηλασμός, αλλά το να θηλάζεις εως τα 2-3 χρόνια δεν είναι επιθυμητό από όλες τις γυναίκες... Και σίγουρα όχι να έχει ανάγκη το στήθος μου σε αυτή την ηλικία για να κοιμηθεί.

g4BDp3.pngyCdLp3.png

Sunsun και εγώ μέχρι πρόσφατα έλεγα ότι δεν πρέπει (υπάρχουν πρέπει από τώρα στο μωρό :?: )να μάθει το μωρό να κοιμάται στο στήθος! Χμμμ...Είχα βρει την υγειά μου όμως έτρωγε το μωρό μου και μετά χουπςςςς! Τις τελευταίες δύο εβδομάδες που ανέλαβε κάποιες φορές αναγκαστικά ο σύζυγος να τον κοιμήσει γιατί έλειπα τον έβαζε στο καρότσι και τον κουνούσε! Αποτέλεσμα?Τώρα θέλει απαραιτήτως κούνημα για να κοιμηθεί και μέσα στη μέρα και για το βραδινό ύπνο και εμένα μου τη σπάει αφάνταστα αυτό γιατί θέλει πολλές ώρες κούνα-κούνα χωρίς να μπορείς να κάνεις τίποτα άλλο ταυτόχρονα και εκτός αυτού γίνονται και τα χαλιά χάλια! Άρα προσπαθώ πάλι να τον αποκοιμήσω με το θηλασμό όμως προς το παρόν δεν τα έχω καταφέρει! Τι θα γίνει θα μου πεις αν λείπω και πρέπει να τον κοιμήσει κάποιος άλλος?Ε ας παιδευτεί αυτές τις λίγες φορές λίγο περισσότερο και θα τα καταφέρει τελικά και ταυτόχρονα εγώ που είμαι υπεύθυνη για αυτό τις περισσότερες φορές θα το κάνω με τον πιο ξεκούραστο τρόπο (θηλάζοντας). Όταν τώρα αποφασίσω να αποθηλάσω ...θα βρω έναν άλλο τρόπο δεν θα αγχωθώ από τώρα :) (Να σημειώσω ότι δεν έχω αποφασίσει ότι θα τον θηλάζω για πολύ καιρό). Μακάρι να μάθει να ξανακοιμάται θηλάζοντας γιατί αλλιώς τον άντρα μου θα αγγαρεύω κάθε φορά!

μαρινα εγραψα κ πιο πανω κ εγω ειχα τα κουνηματα με τις ωρες στο καροτσι ωσπου δοκιμασα να την θηλαζω ξαπλωμενη κ κοιμαται αμεσως!

την εχεις θηλασει ετσι?δοκιμασε το

Μάλλον αυτός ο τρόπος θα μας βοηθήσει το έχω ήδη προσπαθήσει εδώ και 4-5 μέρες αλλά όταν φεύγει η θηλή από το στόμα του ξαγρυπνάει! Πού θα μου πάει θα το πετύχω!Thanks!

Αυτό είναι κάτι που δεν θα το ήθελα εγώ! Απλά θέτω την άποψή μου γιατί κάθε θέμα καταλήγει να απαντούν οι βετεράνοι του θηλασμού λες και οι υπόλοιπες 99.9% γυναίκες θέλουν να συνεχίσουν με τον ίδιο τρόπο.

ΑΝ κάπια μητέρα δε θέλει να κοιμισει το μωρό με θηλασμό, είμαι πρόθυμη να προσπαθήσω να βρώ κάποια άλλη λύση. Όμως εδώ δεν ειπώθηκε κάτι τέτοιο. Η m_xanthi ρώτησε αν έχουν δίκιο οι συγγενείς, και... δεν έχουν.

Το οτι απαντούν οι "βετεράνες" δε σημαίνει οτι δε μπορεί οποιαδήποτε άλλη μητέρα να πει τη γνώμη της, κανείς δεν την εμποδίζει.

Είμαι λίγο αγενής, το ξέρω, αλλά δεν θέλω να το πώ διαφορετικά...

Πιστεύεις οτι είσαι αγενής, αλλά δε θέλεις να το πεις διαφορετικά... :?

Είναι πολύ καλός ο θηλασμός, αλλά το να θηλάζεις εως τα 2-3 χρόνια δεν είναι επιθυμητό από όλες τις γυναίκες...

Δε σε αναγκάζει κανείς να το κάνεις.

Και σίγουρα όχι να έχει ανάγκη το στήθος μου σε αυτή την ηλικία για να κοιμηθεί

Το αν θα το έχει ανάγκη δεν εξαρτάται από σένα, αλλά απ'το παιδί. Το αν θα ανταποκριθείς στην ανάγκη, εξαρτάται από σένα.

Διαφημίσεις

? Δεν νομίζω! Εξάρτηση απο μασαζ πρώτη φορά ακούω...

Είναι ότι καλύτερο πάντως βοηθάει εκτός απο τη χαλάρωση στην συνολική ψυχοσωματική αναπτυξη...

Μόνο οφελος έχει το μωρό...

eNeap2.pngNziDp2.png

Αν μαθουμε στα μωρα μας ενα μασαζακι καθε βραδυ μετα θα το εχουν αναγκη...

βρίσκω λίγο γενικευμένη αυτή την άποψη, "αν μάθω κάτι στο παιδί μου, μετά θα το έχει ανάγκη".

Της μικρής μου της μαθαίνω να πλένει τα δόντια της κάθε βράδυ, γιατί όντως θα το έχει ανάγκη!

Άλλο το "διδάσκω" και άλλο το "συνηθίζω".

Αν μαθουμε στα μωρα μας ενα μασαζακι καθε βραδυ μετα θα το εχουν αναγκη...

Κι ο χότζας έμαθε το γάιδαρο του να μην τρώει... αλλά ψοφησε! :lol:

Κάποια πράγματα δεν είναι πολυτέλεια, είναι ανάγκη. :wink:

Koρες, μην θυμώνετε!!! Κι εγώ πιστεύω ότι αν μπορεί κανείς να βρει έναν τρόπο να κοιμίζει το παιδί εκτός από το θηλασμό, είναι καλοδεχούμενο! Διευκολύνει και τη μητέρα που μπορεί να λείψει ένα βράδυ και αυτόν/αυτούς που θα το κρατήσουν....Δεν είναι κακό να κοιμάται το παιδί θηλάζοντας, κι εμένα έτσι κοιμόταν μέχρι τους 10 μήνες αλλά ούτε είναι κακό από την άλλη να προσπαθήσει μια μαμά να βρει έναν άλλο τρόπο πέρα από αυτό....Το ζητούμενο είναι να είναι και το μωρό και η μαμά ευχαριστημένοι....αυτά.....

df306542d5.pngbb1d25814b.png

Μυρτούλα συμφωνώ απόλυτα! :)

Το μυστικό είναι να είναι και η μαμά (που περνάει τον περισσότερο χρόνο με το μωρό) και το παιδί ευχαριστημένοι με όποιον τρόπο βολεύει και τους δύο!

Μυρτώ κι εγώ συμφωνώ. Αν και δε με πειράζει να την κοιμίζω θηλάζωντας, μάλλον ευκολία το βρίσκω, δεν το θεωρώ κακό να μάθει μια μητέρα το παιδί να κοιμάται με άλλον τρόπο, αν αυτό τη βολεύει.΄ Γενικά η κάθε μητέρα κάνει αυτό που νομίζει καλύτερο κι αυτό που μπορεί.

Απλά δεν πιστεύω οτι θηλάζοντας το παιδί για να κοιμηθεί το κακομαθαίνουμε. Άλλωστε αν δε θηλάζαμε και ζητούσε να πιεί ένα ποτήρι γάλα πριν κοιμηθεί δε θα του δίναμε?

Όχι, δεν θεωρώ ότι το κακομαθαίνεις. Επίσης δε θεωρώ ότι καταπιέζει όλες τις μητέρες το να κοιμάται το παιδί τους μόνο θηλάζοντας. Κάποιες δεν έχουν κανένα απολύτως πρόβλημα μ'αυτό οπότε καλά κάνουν και το συνεχίζουν.....

df306542d5.pngbb1d25814b.png

Απ' ότι έχω καταλάβει στην ανατροφή ενός παιδιού δεν υπάρχουν κανόνες. Κάθε οικογένεια κάνει ό,τι θεωρεί καλό και βολεύει όλα τα μέλη της. Αφού ούτε εγώ ούτε ο άντρας μου και φυσικά ούτε το παιδί έχουμε πρόβλημα να κοιμάται θηλάζοντας, δεν υπάρχει κανένας λόγος να επηρεάζομαι από τους άλλους. Και φυσικά κάποια στιγμή θα πρέπει να βρω άλλο τρόπο, αλλά καλύτερα να μην αγχωθούμε από τώρα γι' αυτό! Θα χαλάσει η επιδερμίδα μου :D

sunsun είναι αλήθεια ότι συνήθως εδώ γράφουν οι βετεράνοι του θηλασμού, αλλά μόνο αυτές μπαίνουν στον κόπο να γράψουν και να βοηθήσουν! Όποιος θέλει λέει τη γνώμη του ελεύθερα. Και φυσικά δεν πιέζουν κανένα να θηλάσει μέχρι να πάει το παιδί σχολείο! Είναι επιλογή της κάθε μαμάς .

Όσο για το μασαζάκι που λες, ευχαρίστως να το δοκιμάσω σαν λύση νανουρίσματος. Αν έχεις κανένα link με οδηγίες στείλτο να το δω. Θα ήθελα πολύ να το κάνω στον μικρό μου.

ax706ksnxl94trz6.png

detcekkuftzl3tta.png