Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Καλά Χριστούγεννα με ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ!!!


aglaia

Recommended Posts

 

Δεν είναι πολύ όμως να μείνουν 9 λεπτά? ή απλά δεν κολυμπάνε στο σιρόπι όπως φαντάζομαι..? :roll:

 

Το σιρόπι είναι λίγο, σκέψου ότι έχει μόνο ένα φλιτζάνι νερό.

 

Όσο το σιρόπι κρυώνει τόσο πιο δύσκολα απορροφάται και δεν μένουν 9 λεπτά, μένουν λίγο παραπάνω (στο τελευταίο που στέκονται ανάποδα) να μισοπήξει το σιρόπι σαν νερουλό μέλι, να μην τρέχει αλλά να στέκεται ώστε να κολλάνε τα κρύδια.

 

Πάντως το κόλπο είναι τέλειο!! Κερδίζεις απίστευτο χρόνο για το μέλωμα και έχεις μόνο να πλύνεις μετά αυτά τα ταψάκια...

 

Δεν το συζητώ, η άλλη διαδικασία παίρνει πολλή ώρα και μάλιστα ορθοστασία και γίνεται και η κουζίνα χάλια από τα σιρόπια!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


  • Απαντήσεις 77
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Τέλεια Αγλαΐα σε ευχαριστώ πολύ!!!! Λέω να τα κάνω το άλλο ΣΚ..

 

Καλά Χριστούγεννα λοιπόν!!!!

 

Ξεκίνα νωρίς για να έχεις περιθώρειο να κάνεις πολλές δόσεις! :)

 

Το ρεκόρ μου είναι 10 δόσεις πριν δύο χρόνια(όχι όλες μαζί, εννοώ σε μια εορταστική περίοδο), η αδελφή μου είχε ένα μεγάλο πάρτυ εγκαινίων και της ετοίμασα 5 δόσεις, οι άλλες 5 είναι αυτές που μοιράζω συνήθως! :)

Link to comment
Share on other sites

Καλά, με τόσο σιρόπι έχω πάθει σιελόρρεια! :lol:

Και φέτος είχα αποφασίσει να κάνω μελομακάρονα μόνη μου! Ευχαριστώ για τη συνταγή!

Καλή επιτυχία σε όλες και καλές διακοπές!!!! :wink:

 

Συγνώμη Αγλαΐα, αυτούς τους φοβερούς κουταλομετρητές και το κόσκινο που τα έχεις βρει;

Link to comment
Share on other sites

 

Συγνώμη Αγλαΐα, αυτούς τους φοβερούς κουταλομετρητές και το κόσκινο που τα έχεις βρει;

 

Τα κουτάλια μεζούρες είναι από το Kosta Boda, έχω άλλα δύο σετ, ένα πλαστικό γιατί είχε μεζούρα και για 0,125 ml και ένα μεταλικό από τα marks & spenser αλλά το αγαπημένο μου είναι αυτό που έβαλα στη φωτό, είναι το πιο όμορφο! :cool:

 

(δεν θα σου πω πόσες φόρμες έχω για κέηκ γιατί θα λιγοθυμήσεις!)

 

Το κόσκινο το βρήκα στο Lidl πριν δύο χρόνια, είχα αγοράσει άλλο ένα από το Lidl που βγήκε μάπα, ήταν από άλλη εταιρεία, αυτό όμως είναι καταπληκτικό, δεν μαγκώνει όταν το δουλεύεις. Είχα ένα άλλο, Dr. Oetker από τα WMF παρουσίαση αλλά μάγκωνε και ήταν πολύ κουραστικό στη χρήση. Τζάμπα τα λεφτά, είναι ίδιο με του ΙΚΕΑ.

 

Όπως κατάλαβες μερικά πράγματα πρέπει να τα αγοράσεις πάνω από μία φορά μέχρι να πετύχεις αυτό που θέλεις! :lol:

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Μετά από παρότρυνση της Αγλαΐας μεταφέρω εδώ και τους κουραμπιέδες του Παρλιάρου.. έτσι θα είμαστε πλήρεις από τα κλασικά χριστουγεννιάτικα γλυκάκια!!! :P

 

 

Κουραμπιέδες (Παρλιάρος)

 

ΥΛΙΚΑ

600γρ. βούτυρο ΗΠΕΙΡΟΣ

250γρ. αμύγδαλο χοντροκομμένο και καβουρδισμένο

½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

1 πρέζα βανίλια

220γρ. ζάχαρη άχνη

50γρ. ρούμι μαύρο

1.200g αλεύρι για όλες τις χρήσεις

ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

Αν έχουμε αμύγδαλα με τη φλούδα τα μουλιάζουμε σε καυτό νερό για λίγο κι έπειτα τα ξεφλουδίζουμε. Τα αφήνουμε να στεγνώσουν και τα καβουρδίζουμε στο φούρνο στους 150οC μέχρι να πάρουν χρώμα.

Χτυπάμε το βούτυρο και την άχνη στο μίξερ μέχρι να μαλακώσουν και να αφρατέψουν (καλό είναι να χτυπάμε το βούτυρο παγωμένο μαζί με την άχνη)

Προσθέτουμε το baking powder και τις βανίλιες και συνεχίζουμε για λίγο το ανακάτεμα. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ρίχνουμε στο χτυπημένο μίγμα. Ανακατεύουμε απαλά με το χέρι και προσθέτουμε το ρούμι και το αμύγδαλο.

Πλάθουμε στρογγυλούς τους κουραμπιέδες σε διάμετρο 3 εκ. (δεν τους πλάθουμε όπως τα κεφτεδάκια με κυκλικές κινήσεις, γιατί έτσι σπάει η ζύμη. Την πιέζουμε με τα χέρια μας) και τους ψήνουμε στους 180οC σε προθερμασμένο φούρνο για 15΄ (δεν τους ψήνουμε παραπάνω από 15 λεπτά για να μη γίνουν σκληροί). Τους βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά, και αν θέλουμε, τους βουτάμε στην άχνη.

 

 

και είναι μοντάζ από εδώ

http://www.greekmasa.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=1148&Itemid=49

και εδώ

http://www.optima.gr/page/default.asp?la=1&id=607&pl=590&pk=38&ap=574

 

591674ynaw4yxc5f.gif

  lazy.gif

Link to comment
Share on other sites

Και τσούπ! Ξανανεβάζω το γλυκό θεμα... κρίμα να μην είναι στη βιτρίνα,ε?

 

Συνταγή για Βασιλόπιτα-κεηκ(δεν ειμαι του τσουρεκιου το ομολογώ) τύπου οχι "οσο σηκωσει, οσο παρει κλπ"... :lol::lol:

eNeap2.pngNziDp2.png
Link to comment
Share on other sites

ΧΟ ΧΟ ΧΟ ΧΟ ΧΟ

 

Έχω την καλύτερη για σένα Γαλατούλι μου!! Τη φτιάχνω τα τελευταία χρόνια και σκίζει...

 

Λοιπόν..

 

1 βιτάμ (250γραμ)

1 φαρίνα

2 κούπες ζάχαρη

1 κούπα αδιάλυτο γάλα εβαπορε

4 κουταλιές σούπας κονιάκ

ξύσμα από 3-4 πορτοκάλια

6 αβγά

άχνη ζάχαρη

άσπρα αμύγδαλα

 

Χωριζουμε κρόκους από ασπράδια και χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα. Τα αφήνουμε στην άκρη

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψει. Προσθέτουμε 1-1 τους κρόκους, το κονιάκ, το ξύσμα.

Βάζουμε φαρίνα και γάλα λίγο λίγο και εναλλάξ.

Αν θέλουμε και τα αμύγδαλα τα βάζουμε εδώ χοντροκομμένα.

Ανακατεύουμε απαλά με τη μαρέγκα.

Ρίχνουμε σε βουτυρωμένο ταψί (εγώ βάζω ένα παραδοσιακό της γιαγιάς, νομίζω 30αρι) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 50΄-1 ωρα στους 180 βαθμούς. Μην ξεχάσετε το φλουράκι!!

Αφού κρυώσει πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και γράφουμε το έτος με ολόκληρα άσπρα αμύγδαλα (πριν τα τοποθετήσω, γράφω τα νούμερα με οδοντογλυφίδα για να ξέρω που πατάω)

 

Καλή Χρονιά!!

 

768085l2w4n3629h.gif

  lazy.gif

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Μαρια αυτη την βασιλοπιτα κανω κ εγω μονο που αντι για γαλα βαζω χυμο απο φρεσκο πορτοκαλι κ γινεται τελεια! Την συνιστω ανεπιφυλακτα!

 

Επίσης! και μπορείς να βάλεις και καρύδια εκτός από αμύγδαλα.

HXuSp2.pngaS46p2.png
Link to comment
Share on other sites

Aglaia,φετος θα φτιαξουμε με τη μαμα μου τα μελομακαρονα σου!!! :)

εκει που λεει ελαιολαδο θα προτιμησουμε το δικο μας!!!

 

τις προηγουμενες χρονιες φτιαχναμε τα μελομακαρονα τα κρητικα απο το βιβλιο :wink: (ξερεις εσυ!) :D

9a7bp2.pngIm47p2.png
Link to comment
Share on other sites

εκει που λεει ελαιολαδο θα προτιμησουμε το δικο μας!!!

:)

Δεν το έχω δοκιμάσει οπότε δεν εκφρέρω άποψη. Το "νήσος" που πήρα από τη Σητεία μου φάνηκε βαρύ σε σχέση με το "Μυτηλινιώ". Έχει χαμηλή οξυτητα αλλά άλλη γεύση και νομίζω ότι δεν θα ταίριαζε στα γλυκά.

 

Νομίζω όμως ότι είναι και θέμα συνήθειας, παλαιότερα που έτρωγα συνέχεια "νήσος" δεν μου φαινόταν η διαφορά!

 

τις προηγουμενες χρονιες φτιαχναμε τα μελομακαρονα τα κρητικα απο το βιβλιο :wink: (ξερεις εσυ!) :D

 

τα είδα! δεν έχουν σιμιγδάλι και φυσικά δεν έχουν τα επιπλέον αρωματικά (μοσχοκάρυδο και μπαχάρι) που νομίζω ότι κάνουν τη διαφορά! :wink:

Link to comment
Share on other sites

Το "νήσος" που πήρα από τη Σητεία μου φάνηκε βαρύ σε σχέση με το "Μυτηλινιώ".

καμια σχεση!!!μα καμια ομως!! :wink:

 

τα είδα! δεν έχουν σιμιγδάλι και φυσικά δεν έχουν τα επιπλέον αρωματικά (μοσχοκάρυδο και μπαχάρι) που νομίζω ότι κάνουν τη διαφορά! :wink:

βαζαμε απο μονες μας λιγο για να μυρισει,μας αρεσει το μοσχοκαρυδο :)

 

αντε τωρα το εκτυπωσα απο δω και θα τα κανουμε.

η μαμα μου λεει οτι αφου ειναι απο σενα θα τα δοκιμασουμε!!!

οταν τα κανω θα σε φωναξω για καφε :lol::lol:

9a7bp2.pngIm47p2.png
Link to comment
Share on other sites

οταν τα κανω θα σε φωναξω για καφε :lol::lol:

ΝΑΙ! και θα πάρω και λάδι!

 

Εσείς οι Κρητικοί τρώτε πάρα πολύ λάδι! παραπάνω από το διπλάσιο σε σχέση με τους υπόλοιπους.

 

Εγώ αν το μετρήσω δεν ξέρω πού θα είμαι, μάλλον πάνω από το μέσο όρο!

 

Ο γιος μου μερικές φορές πίνει το λαδολέμονο! (αυτό το παιδί!)

 

Μάλλον έχει να μοιάσει! Όταν ταξιδεύουμε στο εξωτερικό το πρώτο που κάνω είναι να πηγαίνω σούπερ μάρκετ και να αγοράζω ένα μπουκαλάκι ελαιόλαδο, έξαιρετικό παρθένο, ψυχρής πίεσης.

 

Ειδικά αν είμαι σε καμία Γερμανία δεν αντέχω, παίρνω το μπουκάλι και βάζω πάνω από το φαγητό που μου σερβίρουν γιατί αλλιώς δυσκολεύομαι να το φάω.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Μαρια αυτη την βασιλοπιτα κανω κ εγω μονο που αντι για γαλα βαζω χυμο απο φρεσκο πορτοκαλι κ γινεται τελεια! Την συνιστω ανεπιφυλακτα!

 

Επίσης! και μπορείς να βάλεις και καρύδια εκτός από αμύγδαλα.

 

Και αλευρωμενες σταφιδες επισης!

eNortjK1UrIwNrMwVrIGXDAS2gKo16.png[/

Link to comment
Share on other sites

Σοφούκα και Τζτζενούλα πολύ χαίρομαι που κάνουμε το ίδιο γλυκό!!!

Εμένα μου αρέσουν πολύ τα αμύγδαλα ξασπρισμένα και όχι καβουρδισμένα και τα προτιμώ έτσι στα γλυκά.. Πάντως είναι πολύ εύκολη, στο 30άρι ταψάκι δε φουσκώνει πολύ να μην μπορείς να δαγκώσεις και γενικά αρέσει πολύ..

  lazy.gif

Link to comment
Share on other sites

Κοριτσια εμεις παντως για βασιλοπιτα κανουμε πιτα με κιμα,τετοια εκανε η γιαγια μου και τετοια κοβουμε κι εμεις καθε χρονο! :)

 

:shock: Ωχ! Θα ήταν πολύ μεγάλη έκπληξη για μένα όταν θα έτρωγα την πρώτη μπουκιά!! Σίγουρα δε θα΄μουν πολύ ευχαριστημένη! :lol::lol::lol:

Δεν έχετε χορτοφάγους στο σόι έτσι? :lol:

Link to comment
Share on other sites

Κοριτσια εμεις παντως για βασιλοπιτα κανουμε πιτα με κιμα,τετοια εκανε η γιαγια μου και τετοια κοβουμε κι εμεις καθε χρονο! :)

 

:shock: Ωχ! Θα ήταν πολύ μεγάλη έκπληξη για μένα όταν θα έτρωγα την πρώτη μπουκιά!! Σίγουρα δε θα΄μουν πολύ ευχαριστημένη! :lol::lol::lol:

Δεν έχετε χορτοφάγους στο σόι έτσι? :lol:

 

χαχαχαχαχαχα θα το λεγαμε απο πριν βρε!!!

Μπαααα χορτοφαγος που;;;;;Εδω καναμε τον μπαμπα μου χορτοφαγο και ωμοφαγο απο τον Αυγουστο και ειναι συνεχεια με τα μουτρα κατω,καθοτι ηταν μεγας κρεατοφαγος!

Παντως εγω τρωω λιγο κρεας,δεν με ενθουσιαζει και τοσο πολυ...

Link to comment
Share on other sites

Το "νήσος" που πήρα από τη Σητεία μου φάνηκε βαρύ σε σχέση με το "Μυτηλινιώ".

καμια σχεση!!!μα καμια ομως!! :wink:

 

Γιατί μου κατηγορείτε το λάδι μου????

  lazy.gif

Link to comment
Share on other sites

 

Γιατί μου κατηγορείτε το λάδι μου????

 

Γιατί δεν κάνει για μελομακάρονα! Τι να γίνει! Το έχουμε για άλλες χρήσεις! :wink:

 

το λέει και ο Παρλιάρος!

Link to comment
Share on other sites

Κοριτσια εμεις παντως για βασιλοπιτα κανουμε πιτα με κιμα,τετοια εκανε η γιαγια μου και τετοια κοβουμε κι εμεις καθε χρονο! :)

 

Ααα και μενα η μαμα μου την κάνει αυτη τη βασιλόπιτα. Αντι για φλουρί βάζει μέσα ενα κλαράκι.. ετσι κανανε παλια..

Απο που εισαι Frene

Αχα, τωρα είδα ότι εισαι απο Βέροια.. νομίζω την κάνουν αυτη τη βασιλόπιτα γενικά στην Βόρεια Ελλάδα..

wQuw.jpg.png
Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...