Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΘΗΛΑΣΜΟΣ & CO-SLEEPING

lydia31

Recommended Posts

Tώρα στον παιδικό που πηγαίνει, η δασκάλα του θηλάζει το μωρό της (το φέρνει ο άντρας της). Θυμήθηκε τα περασμένα μεγαλεία! Εκεί που τον είχα αγκαλιά μου λέει:Τι είναι ατό;(για το στήθος μου). Είναι ζικό μου; Μπολώ να φάω;Όχι νινί τώλα εγώ;:D (Καταλάβατε φαντάζομαι, να μην τα μεταφράζω!)

Καταλαβαμε, καταλαβαμε!!!

Να σου ζησει!! Αστερι ειναι!:D

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 257
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Αυτό πρέπει να είναι ένα 5% των μανάδων. Βλέπω ότι ανεξαρτήτου μόρφωσης, ηλικίας και οικονομικών ολες οι μανάδες θέλουν να θηλάσουν. Αλλά όλα συνηγορούν εναντίον τους και από αυτές τελικά μόνο ένα 5% θα καταφέρει να θηλάσει για αρκετούς μήνες.

Εγω παλι δεν πιστευω πραγματικα οτι ολες θελουν να θηλασουν και ειναι η τυχη, η κακη μοιρα, οι κακοι γιατροι και μαιες που τος εμποδιζουν.

Πιστευω οτι υπαρχει και ενα ποσοστο που δε θελει καθολου να θηλασει ειτε για λογους ματαιοδοξιας ειτε για λογους δικης τους ευκολιας (να μην ξυπνανε τη νυχτα, να μπορουν να βγαινουν χωρις το παιδι, να το ταιζει αλλος κλπ). Οι συγκεκριμενες μαλιστα βρισκουν συνηθως και μια φοβερη δικαιολογια, που δηθεν τους την ειπε ο γιατρος και καθαριζουν.

Ξερεις ποσες φορες ο γυναικολογος μου εχει αναγκαστει να πει ψεμματα σε συζυγο ωστε να υποστηριξει την αποφαση της γυναικας -πελατισσας του να παρει χαπι?

Και μετα αυτη θα επι οτι ο γιατρος της ειπε δηθεν το ταδε πραγμα και εσυ που θα το ακουσεις θα πεις τι απαραδεκτος γιατρος.

Ενω η αληθεια ειναι αλλη.

Εχω τουλαχιστον δυο- τρια τετοια παραδειγματα στο κοντινο μου περιβαλλον.

Επισης υπαρχει και μια αλλη κατηγορια που θελουν να θηλασουν, αλλα οχι και αποκλειστικα, αναλαμβανοντας ετσι το ρισκο να κοπει καποια στιγμη εντελως ο θηλασμος.

Και αυτες πολλες φορες αναζητουν δικαιολογιες ενω η μονη αληθεια ειναι οτι δε θελουν να ζοριστουν. Κοπελλα με νεογεννητο 4,5 κιλα, δηθεν ανησυχουσε για το βαρος του:rolleyes:

Δε θελουν ολες να θηλασουν. Απλα απο τις δυο παραπανω κατηγοριες, η πρωτη μου φαινεται απλως απαραδεκτη.

k9Tap3.png

Ας μην ξεχνάμε και την κοινωνική επίδραση του θηλασμού. Οι περισσότερες μητέρες νομίζουν ότι οι αποφάσεις τους βασίζονται στις επιθυμίες τους. Όμως συχνά οι επιθυμίες τους διαμορφώνονται από αυτό που βλέπουν συχνά στο περιβάλλον τους, από κουβέντες που ακούνε χρόνια τώρα.

Σε μια κοινωνία που είναι εχθρική στο θηλασμό, ακόμη και οι μητέρες που επιθυμούν να θηλάσουν, συχνά νιώθουν πολύ πιεσμένες από την... κοινή γνώμη που τους επιβάλλει τον αποθηλασμό.

Σε μια κοινωνία που ο θηλασμός είναι τόσο σπάνιος, οι περισσότερες μητέρες δεν έχουν δει ποτέ ούτε ένα μωρό να θηλάζει. Είναι απίθανο αυτές οι μητέρες να τα καταφέρουν, ακόμη και αν το θέλουν. Οι πιθανότητες να το θέλουν πολύ είναι σχετικά μικρές γιατί είναι δύσκολο να θέλουν πολύ κάτι που δεν το έχουν δει ποτέ.

Τα πρωτεύονται θηλαστικά που μεγαλώνουν σε κατάσταση αιχμαλωσίας (ζωολογικοί κήποι κλπ) συνήθως δεν καταφέρνουν να θηλάσουν τα μικρά τους αν δεν έχουν δει άλλη μητέρα να το κάνει. Αντίθετα τα καταφέρνουν μια χαρά όταν μεγαλώνουν σε ομάδες και πριν γίνουν μητέρες έχουν δει άλλες μητέρες να θηλάζουν.

Το ίδιο ισχύει και στον άνθρωπο. Στις κοινωνίες που ο θηλασμός είναι συνήθεια, αυτός το τρόπος ανατροφής είναι απλώς αυτονόητος.

• 3 months later...

Γεια σας κ πάλι....επαναφερω το θεμα αν κ απο τα μηνυματα που διαβασα καταλαβα καποια πραγματα αλλα θαθελα αν υπαρχει κατι νεοτερο για βοηθεια...........

με τη μπεμπουλα μου κοιμαμαι ενω θηλαζει ολη νυχτα σχεδον......οταν ειμαι πολυ κουρασμενη δε θυμαμαι ποσες φορες εχει θηλασει...κ χαιρομαι πολυ γιαυτο γιατι 3,5 μηνες τωρα που κοιμαμαι ετσι, ξεκουραζομαι πραγματικα......

η μπεμπουλα ειχε ωραριο να νυσταζει κατα τις 11 το βραδυ, με 12...κ να κοιμαται με θηλασμους μεχρι της 10:30 το πρωι κ μετα μονη της μεχρι τη 1 το μεσημερι σχεδον...οπωτε με βολευε γιατι εκανα ο,τι δουλειες ειχα, καθως επισης κ καθομασταν με τον αντρα μου στον καναπε κ λεγαμε καμμια κουβεντα ή χαζευαμε τηλεοραση....

μια βδομαδα τωρα το μωρακι απο τις 9:30 θελει να κοιμηθει....κ κοιμαται μεχρι της 10 το πρωι αλλα μεχρι τις 3-4 το βραδυ δε ξεκολαει απο το στηθος...θελει να θηλαζει....δεν ειναι δυνατον ομως για μενα να κοιμαμαι απο τις 9 κ 9:30...κ αν προσπαθουμε να την κρατησουμε ξυπνια μεχρι χθες για παραδειγμα που ειχα απιστευτο σιδερο κ εχουμε ταξιδι κ ειχα να μαζεψω τον χαμο, γκρινιαζε απιστευτα ολη την ωρα κ νιωθαμε πολυ ενταση.. φανταζομαι καταλαβαινετε....

προς το παρον δεν εχω θεμα να κοιμαται στο κρεβατι μας κ ας ειναι 1,50 το φαρδος του κ για μαξιλαρια πλατης κ ποδιων εχω κατι θεοορατα.......το θεμα μου ειναι να θηλαζω για κανενα μισαωρο κ μετα να κοιμαται μονη της....

λογω αυτης της καταστασης ουτε βολτες εστω κ σε σπιτια φιλων μας βραδυ μπορουμε να παμε, οπως πηγαιναμε, ουτε σε ενα γαμο φιλου μας που παντρευεται στη Λαμια (εμεις ειμαστε Αθηνα)...γιατι στα σπιτια οταν ειμαστε η μπεμπα νυσταζει κ ολο γκρινιαζει κ αν παω κ τη θηλασω ξαπλωμενη κ την παρει ο υπνος κ βγαλω μονη μου το στηθος κοιμαται κανενα 10λεπτο το πολυ κ μετα κλαιει γιατι με ψαχνει να πιπιλησει...ξανατρεχω...ξανακοιμαται...ξαναφευγω...μετα απο 10λεπτο που ξαναξυπναει μπορει να επαναληφθει αλλη μια φορα η διαδικασια κ μετα ομως να εκνευριστει κ να τη σηκωνω, μπορει κ να εκνευριστει κατευθειαν κ μεχρι να φυγουμε να την εχουμε αγκαλια κ να ταλαιπωρειται κ αυτο κ εμεις....

τωρα κ στο γαμο παλι...δεν κοιμαται ουτε σε καροτσι ουτε τιποτα...ενω φιλοι μας με μωρα που δε θηλαζουν, θα πανε..θα δωσουν το μπιμπερο, μετα την πιπιλα κ υπνος....

τι να πω???απογοητευτηκα...

συγωμη για το μεγαλο μηνυμα αλλα προβληματιζομαι απιστευτα κ δε ξερω τι να κανω....αν ξερετε καποια μεθοδο ή εχετε πετυχει κατι με καποια τεχνικη.....

Διαφημίσεις

Spithoula μου είναι σαν να διάβαζα την κατάστασή μου μέχρι πριν 1 βδομάδα...

Η μικρή ήθελε να κοιμάται με το στήθος στο στόμα,να μην τη βάζω στο λίκνο της και να είναι μαζί μας συνέχεια στο κρεβάτι,κάτι που τον πρώτο καιρό ήταν μια χαρά,μετά όμως άρχισε να πονάει η πλάτη μου και να μην μπορώ να κοιμηθώ σωστά.

Έτσι,αυτό που κάνω τώρα είναι:από τις 10 που αρχίζει να νυστάζει χαμηλώνουμε τα φώτα στο δωμάτιο,μιλάμε σιγανά μεταξύ μας,βάζω τη μικρή και θηλάζει το τελευταίο της γεύμα και σιγά σιγά τη χαιδεύω,δεν την κουκουλώνω με κουβερτούλα ώστε να νιώθει λίγη ψύχρα και να μην της φανεί η διαφορά όταν τη βάλω στο λίκνο,ε μετά από 30-40 λεπτά την παίρνει ο ύπνος και τη βάζω στο λίκνο της.Αν ξυπνήσει,τη σηκώνω πριν εκνευριστεί,πάλι λίγο στο στήθος,την ξαναβάζω στο λίκνο,την κουνάω και αποκοιμιέται για 4 ώρες περίπου.

Το πρόβλημα που περιγράφεις πιστεύω θα λυθεί αν βάζεις τη μικρή σου στο κρεβατάκι της,όσο κοιμάται μαζί σας,θα σε θέλει μαζί της όλη την ώρα,με το στήθος έξω...Και η κατάσταση δε σώζεται έτσι.

Κι εμείς όπως λες κι εσύ,πηγαίναμε σε φίλους,κάτι που έχει περιοριστεί έτσι κι αλλιώς,τώρα όποτε έχω κόσμο,πάω απλά στο δωμάτιο,κάνω τη διαδικασία που σου είπα και όλα καλά.

Μη ζηλεύεις τα μωράκια που πίνουν με το μπιμπερό,κι εμένα θα με βόλευε αλλά η δικιά μου δεν το θέλει καθόλου.

spithoula,σε καταλαβαινω και εγω νιωθω πολλες φορες ετσι αλλα δε θα αλλαζα το θηλασμο με τιποτα και αυτο μου δινει δυναμη.Θα σου πω τι κανουμε εμεις.Περιπου 8 το βραδυ κανουμε το μπανακι και μετα το μωρο θηλαζει μεχρι τις 9.Μετα το βαζω στην κουνια που εχουμε διπλα στο κρεβατι μας και κοιμαται εκει μεχρι τις 12.Εγω 9 με 12 κανω δουλειες,τρωω,βλεπουμε τηλεοραση κλπ.Στις 12 που ξαπλωνω το παιρνω μαζι μου στο κρεβατι μας μεχρι το πρωι.Το μωρο εχω την αισθηση οτι τρωει ολη νυχτα,ή πιπιλιζει δε πολυκαταλαβαινω αλλα δε με πειραζει γιατι ξερω οτι κανει καλο στην παραγωγη ο νυχτερινος θηλασμος,είναι ηρεμο το μωρο μου,δε χρειαζεται να σηκωνομαι συνεχεια και να διακοπτω τον υπνο μου και τελος απολαμβανω να το εχουμε κοντα μας.Για να μη κουραζεται η μεση μου,γιατι στην αρχη κι εγω υπεφερα,στηριζω το σωμα μου πανω στον ανδρα μου και αυτο ειναι πολυ ανακουφιστικο,δοκιμασε το!!!

Τωρα για τις εξοδους εγω το εχω παρει αποφαση,βγαινω πριν την ωρα του μπανιου-νωρις το απογευμα και τοτε βλεπουμε και καποιους φιλους,οποιοι μπορουνε.Ουτε σε γαμους παω ουτε σε αλλες κοινωνικες υποχρεωσεις.Ετσι επελεξα εγω για να μη χαλαω τη βολη του μωρου.Κανω διακοπες απο ολους και απο ολα!!!!Μεχρι να μεγαλωσει το μωρακι και να ειμαστε πιο ευελικτοι.Οι φιλοι που μας αγαπανε το δεχονται.Τωρα η καθε μαμα εχει το στυλ της και τις αναγκες της.Να ξερεις γρηγορα θα περασει και αυτη η φαση,τα μωρα αλλαζουν συνεχεια!!

spithoula στους γάμους και τις εξόδους σας έχεις δοκιμάσει να πας με sling; Η μικρή μου είναι ΠΟΛΥ δύσκολη στον ύπνο, αλλά με εξέπληξε το πόσο εύκολα κοιμάται όταν την έχω επάνω μου σε μάρσιπο αγκαλιάς, είτε περπατώντας είτε όχι

jv42p3.png

DfUyp2.png

Περιπου 8 το βραδυ κανουμε το μπανακι και μετα το μωρο θηλαζει μεχρι τις 9.Μετα το βαζω στην κουνια που εχουμε διπλα στο κρεβατι μας και κοιμαται εκει μεχρι τις 12.Εγω 9 με 12 κανω δουλειες,τρωω,βλεπουμε τηλεοραση κλπ.Στις 12 που ξαπλωνω το παιρνω μαζι μου στο κρεβατι μας μεχρι το πρωι.

Σπιθούλα, κι εγώ περίπου τέτοιο σύστημα ακολουθούσα μέχρι πριν λίγο καιρό και δούλεψε πολύ καλά για μένα! Αρχικά τη θήλαζα καθιστή και μόλις κοιμόταν την έβαζα στην κούνια της. Αν ξύπναγε όσο ήμουν κι εγώ ξύπνια, τη θήλαζα πάλι καθιστή και την ξαναέβαζα στην κούνια. Από την ώρα που ξάπλωνα και μετά, την πρώτη φορά που ξυπνούσε την έπαιρνα στο κρεβάτι και συνεχίζαμε εκεί τους θηλασμούς ξαπλωμένες!

Πιστεύω μ' αυτόν τον τρόπο είχε συνηθίσει να κοιμάται και μόνη της κάποιες ώρες. Βέβαια υπήρχαν πάντα περίοδοι που ξύπναγε τόσες πολλές φορές ώστε δεν είχε νόημα το πέρα δώθε και αναγκαζόμουν να ξαπλώνω νωρίτερα απ' ό,τι υπολόγιζα μαζί της, γιατί έδειχνε να το έχει απόλυτη ανάγκη. Μετά επανερχόταν στις προηγούμενες συνήθιες, μέχρι την επόμενη φάση τέτοιου τύπου!

Πάντως αυτή η ώρα 9-12 το βράδυ είναι πραγματικά σωτήρια αν κοιμάται το μωρό!

Τώρα για τις εξόδους, δεν ξέρω τι να σου πω, είναι καθαρά δικό σου θέμα! Δοκίμασε και το σλινγκ που σου λένε. Όσο θα μεγαλώνει είναι λογικό να μην βολεύεται εύκολα σε άλλο περιβάλλον, όπου πιθανό να έχει και φασαρία και κόσμο. Μία λύση είναι να πας όπου θέλεις να πας και να είσαι αποφασισμένη ότι είναι πολύ πιθανό να περάσεις όλη την ώρα με το μωρό αγκαλιά και θηλάζοντας. Εγώ αυτό έκανα, δεν υπήρχε περίπτωση να μου κοιμηθεί σε καρότσι, λαγοκοιμόταν στην αγκαλιά μου θηλάζοντας-πιπιλίζοντας, κάποιες φορές την έβαζα και στο σλινγκ, ίσα για να έχω ελεύθερα τα χέρια. Έχω πάει πολλές φορές τα μεγαλύτερα παιδιά σε πάρτυ σε παιδοτόπους, σε ώρα που συνήθως ήταν η ώρα της βραδυνής ρουτίνας της μικρής, σε όλη τη διάρκεια του πάρτυ την είχα αγκαλιά και τη θήλαζα, αλλιώς γκρίνιαζε και με το δίκιο της (τώρα που μεγάλωσε παίζει και έρχεται για μια τζούρα κάθε τόσο). Επίσης είχα πάει στο γάμο της αδελφής μου και έκανα το ίδιο στη δεξίωση. Σε φιλικά σπίτια δεν χρειάζεται να πηγαίνεις σε άλλο δωμάτιο πέρα δώθε, μπορείς να αράξεις στον καναπέ θηλάζοντας και να κουβεντιάζεις μια χαρά! Αν παρόλα αυτά γκρινιάζει πολύ και την ενοχλεί η φασαρία, ίσως να το άφηνες για λίγο αλλά κάθε τόσο να δοκίμαζες και πάλι, ώστε σιγά σιγά να εξοικειώνεται και να μπορεί να χαλαρώσει και να κοιμηθεί θηλάζοντας ακόμα και μέσα σε κόσμο. Για κάποια παιδιά είναι δύσκολο αυτό και τότε θα πρέπει να τα σεβαστούμε, επίσης υπάρχουν και ηλικίες που είναι δύσκολο να παίρνεις τα παιδιά έξω την ώρα που συνήθως κοιμούνται, και πάλι εξαρτάται και από το παιδί, οπότε πάς βλέποντας και κάνοντας. Άλλη λύση είναι να βρεις κάποιον να την κρατάει 2-3 ώρες όταν θέλεις να βγεις!

HXuSp2.pngaS46p2.png

Έτσι,αυτό που κάνω τώρα είναι:από τις 10 που αρχίζει να νυστάζει χαμηλώνουμε τα φώτα στο δωμάτιο,μιλάμε σιγανά μεταξύ μας,βάζω τη μικρή και θηλάζει το τελευταίο της γεύμα και σιγά σιγά τη χαιδεύω,δεν την κουκουλώνω με κουβερτούλα ώστε να νιώθει λίγη ψύχρα και να μην της φανεί η διαφορά όταν τη βάλω στο λίκνο,ε μετά από 30-40 λεπτά την παίρνει ο ύπνος και τη βάζω στο λίκνο της.Αν ξυπνήσει,τη σηκώνω πριν εκνευριστεί,πάλι λίγο στο στήθος,την ξαναβάζω στο λίκνο,την κουνάω και αποκοιμιέται για 4 ώρες περίπου.

doraki ευχαριστω πολυ για την απαντηση!!!ειστε τυχαιροι νομιζω που πηρατε λικνο...το κουνας μολις τη βαζεις εκει???αχ μακαρι ναχαμε παρει...τωρα 5 μηνων θαναι μεγαλη γιαυτο...

θα την προσπαθησω αυτη τη διαδικασια αλλα μονο κ που την απομακρυνω απο την αγκαλια...ξυπναει...ελπιζω να μην εκνευριστει κ ξυπνησει για τα καλα αλλα θα δοκιμασω...

Διαφημίσεις

8 το βραδυ κανουμε το μπανακι και μετα το μωρο θηλαζει μεχρι τις 9.Μετα το βαζω στην κουνια που εχουμε διπλα στο κρεβατι μας και κοιμαται εκει μεχρι τις 12.Εγω 9 με 12 κανω δουλειες,τρωω,βλεπουμε τηλεοραση κλπ.Στις 12 που ξαπλωνω το παιρνω μαζι μου στο κρεβατι μας μεχρι το πρωι.!

iphi ποσο χαιρομαι οταν διαβαζω τετοιες ιδανικες για μενα καταστασεις...αυτο τουλαχιστον θα ταν μια χαρα...αλλα μολις την ακουμπαω στην κουνια..ή εστω στο κρεβατι μας ξυπναει...ή εστω αν κοιμαται κ ειμαι κ γω ξαπλωμενη κ μολις βγει απο το στηθος ή το βγαλω εγω..κοιμαται για 5-10 λεπτα κ μετα με ψαχνει κ παλι ξανα...

sling;....εύκολα κοιμάται όταν την έχω επάνω μου σε μάρσιπο αγκαλιάς, είτε περπατώντας είτε όχι

εχω κ γω σλινγκ Palladin μου..καθεται αλλα δυστυχως οταν θηλαζει εκει εκνευριζεται...μαλλον νιωθω οτι ζοριζεται κ περιοριζεται...θα το παρω παντως μαζι μου κ βλεπουμε ;););)

Πάντως αυτή η ώρα 9-12 το βράδυ είναι πραγματικά σωτήρια αν κοιμάται τολαγοκοιμόταν στην αγκαλιά μου θηλάζοντας-πιπιλίζοντας, κάποιες φορές την έβαζα και στο σλινγκ, ίσα για να έχω ελεύθερα τα χέρια......την είχα αγκαλιά και τη θήλαζα, αλλιώς γκρίνιαζε και με το δίκιο της...

sofuka τι κανεις???!!! αχ αυτο το 9-12...κανεις ο,τι δεν εχεις κανει ολη μερα...τι να πω βρε sofuka μου...θα προσπαθησω να τη βαζω συχνα στην κουνια της μεχρι να συνηθισει οτι εκει θα ξαναμπει οοσες φορες κ αν ξυπνησει..επισης θα προσπαθησω να βγαζω συχνα κ το στηθος μηπως βαρεθει...εστω μεχρι να ξαπλωνω κ γω,,,υπομονη μονο αφου δεν εχετε κ σεις καποια αλλη λυση...φιλακια κ θα σας ενημερωσω με νεα μου...

Η Σοφία θηλάζει ήδη 1 χρόνο.

Μεχρι πριν ~2 μήνες κοιμόταν από τις 8-9 μέχρι να ξαπλώσω κι εγώ στον κρεβατάκι της και μετά μαζί μας. Κάπου εκεί αποφάσισε να με κάνει πιπίλα. Κοιμόταν όλο το βράδυ με το βζ στο στόμα και αν τολμούσα να το πάρω γκρινιαζε και έκλαιγε. Το αποτέλσμα ήταν να μην κοιμάμαι εγώ σχεδόν καθόλου, οπότε έπρεπε να κάνω κάτι.

Έτσι αποφάσισα να σταματησω να την θηλάζω ξάπλα. Να σηκώνομαι να θηλάζω και να την ξαναβάζω στο κρεβατάκι της. Παρατήρησα ότι μετά από 20' συνήθως κοιμόταν -πάντα με την πιπίλα-βζ στο στόμα. Οπότε διαλεξα αυτόν τον χρόνο για να την βγάζω. Επίσης σταμάτησα να προσπαθώ να την ακουμπησω στο κρεβατι της χωρίς να με καταλάβει. Μετά από μερικές μέρες με λίγη γκρίνια για 2-3 λεπτά, το πήρε απόφαση και απλά έριχνε μια φωνή διαμαρτυρίας και κοιμόταν.

Αυτά το βράδυ.

Την ίδια περίοδο, άρχισε να αρνείται να κοιμηθεί στο κρεβάτι της την ημέρα. Εγώ λείπω αλλά αυτοί που την κρατάνε, την κοιμίζουν αγκαλιά και δεν καταφέρνουν να την ακουμπήσουν στο κρεβάτι της. Με το που καταλαβάινει την κίνηση φωνάζει, κλαίει, χτυπιέται, σηκώνεται όρθια και ουρλιάζει και δεν ησυχάζει...:| Το αποτέλεσμα? την κρατάνε αγκαλιά όλη την ώρα που κοιμάται.

Εδώ και κάποιες μέρες, έχει αρχίσει να μεταφέρει αυτή τη συμπεριφορά και το βράδυ. Που σημαίνει ότι ενώ κοιμάται καλύτερα και ξυπνάει 1-2 φορές μόνο, όταν ξυπνήσει είναι σχεδόν αδύνατον να την ξαναβάλω στο κρεβάτι της.

Είμαι λίγο απελπισμένη...

Καμιά ιδέα?

KbCJp2.pngEYukp3.png

Ελίζα, ίσως πρέπει και αυτοί που την κρατάνε να προσπαθούν να την ακουμπούν στο κρεβάτι? Και ας ξυπνάει στην αρχή... Ή ίσως να ξαπλώνουν δίπλα της για λίγο να νιώθει τη ζεστασιά?

Είναι αυτή η ηλικία που κάνουν γενικά πολύ ανήσυχο και ελαφρύ ύπνο... Να πώ ότι είναι φάση και θα περάσει??? Αλλά ενδεχομένως τον ύπνο αγκαλιά να τον συνηθίσει... Θέλει δουλειά και από τους άλλους τώρα... Να την μάθουν ότι κοιμόμαστε στο κρεβάτι μας...

Διαφημίσεις

Αχ, κι εγώ αυτό λέω...

και ερωτώ

την κοιμίζεις...την ακουμπάς...σηκώνεται και ουρλιάζει...την ξαναπαίρνεις...την ξανακοιμίζεις...την ξαναακουμπάς....ουρλιάζει πριν ακουμπήσεις καλά καλά...την ξαναπαίρνεις...την ξανακοιμίζεις...την ξαναακουμπάς....ουρλιάζει με το που ξεκινάς να κάνεις την κίνηση...

τι κάνεις?

Το σκέφτομαι, το ξανασκέφτομαι και άκρη δεν βγάζω.:confused:

Το κάνεις ν φορές μέχρι να περάσει πχ 1 ώρα και τα παρατάς, οπότε δεν κοιμάται? Θα έχει κανένα αποτέλεσμα ή απλά θα χειροτερέψει?

το να την κοιμίσεις κατευθείαν στο κρεβάτι δεν παίζει...πρέπει να τη δέσεις:?

KbCJp2.pngEYukp3.png

Άλλη ιδέα...

Το να κοιτάξετε και για κάποιες μέρες τι ώρες που είναι να κοιμηθεί να είστε έξω, ώστε να κοιμάται στο καρότσι ή στο αυτοκίνητο έτσι ώστε να ξεχάσει την αγκαλιά παίζει???

Και νομίζω ότι είναι καλύτερο στους ημερήσιους ύπνους να κοιμάται στο καρότσι παρά στην αγκαλιά... και το βράδυ θα προσπαθείς εσύ να την αφήνεις αλλιώς όταν την παίρνει ό ύπνος θα ξαπλώνεται αγκαλιά στο διπλό...

Για να σταματήσει η μικρή να με κάνει πιπίλα όταν είχε το στήθος στο στόμα πίεζα το στήθος να βγάλει γάλα οπότε μια δυο τρείς κατάπινε αλλά δεν ήθελε γάλα οπότε άφηνε το στήθος και άλλαζε και πλευρό (μου γυρνάει την πλάτη). Πλέον δεν το κάνει θηλάζει τραβάει γάλα για 5-10 λεπτά το νιώθω αν τυχόν ξεχαστεί αλλά δεν αφήνει τη ρόγα κάνω αυτό που σου είπα και τελειώνει. Για τους μεσημεριανούς ύπνους μπορεί να κοιμηθεί και στον καναπέ είναι πιο εύκολο να την ακουμπήσει κανείς εκεί χωρίς να το πάρει χαμπάρι. π.χ ξαπλώνουν όπως είναι αγκαλιά μαζί και απλά βγάζουν τα χέρια. Βάζεις τις μαξιλάρες κάτω αν πέσει το παιδί να πέσει στα μαλακά. Εμένα άρχισε να συνηθίζει το κρεβάτι της όταν έβγαλα τα κάγκελα. Το έχω χαμηλώσει τελείως και έχω βάλει μαξιλάρια κάτω (σε περίπτωση που γυρίσει και πέσει)μπορώ όταν έχω όρεξη(και δεν έχω όρεξη συνήθως)να σηκωθώ να την θηλάσω χωρίς να την μεταφέρω στο κρεβάτι μου και επιπλέον είναι πιο εύκολο να μπει στο κρεβάτι αφού δεν την ακουμπάω μόνη της αλλά ξαπλώνουμε μαζί και απλά βγάζω τα χέρια μου........

Κριστίνα, αυτό με την πίεση του στήθους το έχω κάνει αλλά τίποτα...δεν πτοείται:mrgreen: Προσπαθώ λοιπόν όταν την ψιλοπαίρνει ο ύπνος να της παίρνω το στήθος. Συνήθως στη 2η- 3η προσπάθεια τα καταφέρνω πια.

Για τον καναπέ, θα το εφαρμόσω -τουλάχιστον να ξεσυνιθίσει την αγκαλιά και βλέπουμε.

Για το βραδυνό, αυτό που έκανα εχθές ήταν να την ακουμπάω μόλις κοιμηθεί και να την παίρνω αμέσως μόλις διαμαρτυρόταν -αλλά προσπαθώντας να μην την ξαναφέρω στη στάση που κοιμόταν -πχ στον ώμο- αλλα σε θέση πιο κοντινή στην τελική -καταλαβαίνετε ή το περιγράφω χάλια- Κατάφερα να την ακουμπήσω στην 5η προσπάθεια. Άφησα και τα χέρια μου από κάτω της 1-2 λεπτά και μετά οκ!:D Τη νύχτα βέβαια ξαναδυσκολεύτηκα πολύ...μέχρι που στο τέλος την παρέδωσα στον μπαμπά της να συνεχίσει το πάνω-κάτω. Τα κατάφερε στο τέλος πάντως.

Εσύ σε τι ηλικία της έβγαλες το κάγκελο? Το πρόβλημά μου δεν είναι αν θα πέσει στον ύπνο της, αλλά τι θα κάνει όταν ξυπνήσει. Δεν έχει μάθει ακόμα να κατεβαίνει και φοβάμαι ότι θα φάει τα μούτρα της:roll:

KbCJp2.pngEYukp3.png

Κριστίνα, αυτό με την πίεση του στήθους το έχω κάνει αλλά τίποτα...δεν πτοείται:mrgreen: Προσπαθώ λοιπόν όταν την ψιλοπαίρνει ο ύπνος να της παίρνω το στήθος. Συνήθως στη 2η- 3η προσπάθεια τα καταφέρνω πια.

Για τον καναπέ, θα το εφαρμόσω -τουλάχιστον να ξεσυνιθίσει την αγκαλιά και βλέπουμε.

Για το βραδυνό, αυτό που έκανα εχθές ήταν να την ακουμπάω μόλις κοιμηθεί και να την παίρνω αμέσως μόλις διαμαρτυρόταν -αλλά προσπαθώντας να μην την ξαναφέρω στη στάση που κοιμόταν -πχ στον ώμο- αλλα σε θέση πιο κοντινή στην τελική -καταλαβαίνετε ή το περιγράφω χάλια- Κατάφερα να την ακουμπήσω στην 5η προσπάθεια. Άφησα και τα χέρια μου από κάτω της 1-2 λεπτά και μετά οκ!:D Τη νύχτα βέβαια ξαναδυσκολεύτηκα πολύ...μέχρι που στο τέλος την παρέδωσα στον μπαμπά της να συνεχίσει το πάνω-κάτω. Τα κατάφερε στο τέλος πάντως.

Εσύ σε τι ηλικία της έβγαλες το κάγκελο? Το πρόβλημά μου δεν είναι αν θα πέσει στον ύπνο της, αλλά τι θα κάνει όταν ξυπνήσει. Δεν έχει μάθει ακόμα να κατεβαίνει και φοβάμαι ότι θα φάει τα μούτρα της:roll:

Πολύ πολύ νωρίς δεν θυμάμαι ακριβώς αλλά σίγουρα έχω πάνω από 5 μήνες γιατί είχα καλά δείγματα και το κρεβατάκι μου έχει τη δυνατότητα να κατεβαίνει αρκετά είναι στο ύψος 40-50πόντους από το έδαφος. Παρατήρησα ότι είχε ένα θέμα με τα κάγκελα πχ όταν την έβαζα στο κρεβατάκι μετά τον τελευταίο θηλασμό και ψιλό άνοιγε τα μάτια μόλις έβλεπε τα κάγκελα γινόταν μάχη ενώ τώρα που την αφήνω με βλέπει (θολωμένα ξέρεις μεταξύ ύπνου και ξύπνιου) να φεύγω και συνεχίζει. Οπότε απλά περιμένω μετά να ξυπνήσει πάλι για θηλασμό όταν ξυπνάει δεν κατεβαίνει (αν και θα μπορούσε γιατί αν ξυπνάει το μεσημέρι κατεβαίνει μόνη της και έρχεται με φιλάει και λέει τσιπνα μαμά – άνοιξε μάτια....) φωνάζει μαμάαααααα γκάλα γκάλα σέλω.....έχω δυο επιλογές κάθομαι στο κρεβατάκι τηn θηλάζω και την αφήνω πάλι ή την παίρνω στο κρεβάτι μου και κοιμόμαστε (ε τις περισσότερες φορές κάνω το δεύτερο) :mrgreen: . αν έχει μαξιλάρια κάτω γιατί να φαει τα μούτρα της θα πέσει στα μαλακά. υπάρχει όμως και το δίχτυ που μπορείς να βάλεις και να καλύπτεις π.χ μέχρι τη μέση της ελεύθερης πλευράς

Ελίζα αν θες ρίξε μια ματιά εδώ http://mamalydia.wordpress.com/2008/04/04/learning_babies_sleep/

αναφέρεται σε μικρότερα μωρά αλλά ίσως σε βοηθήσει

Η μέθοδος EASY (από το βιβλίο “The Baby Whisperer) έχει κάποια ενδιαφέροντα σημεία αλλά δεν μας τα λέει καλά με το θηλασμό. Λίγο ή πολύ περνάει την ιδέα ότι ένα μωρό που μόλις έχει θηλάσει δεν χρειάζεται να ξαναθηλάσει, όπως επίσης αποθαρρύνει να αποκοιμιέται το παιδί στο στήθος. Προτείνει μια ρουτίνα στους θηλασμούς, ακόμη και αν δεν χαρακτηρίζεται προγραμματισμός. Κάτι τέτοιο δεν ακολουθεί τα σημάδια του παιδιού και μπορεί να απειλήσει την παραγωγή της μαμάς. Σίγουρα έρχονται στιγμές που δεν θηλάζουμε όποτε θέλει το μωρό και κάνουμε ό,τι μπορούμε για να κερδίσουμε μια ώρα ύπνου αλλά πρέπει να είμαστε προσεκτικές, αν δεν θέλουμε να αποθηλάσουμε πρόωρα.

Μια μέθοδος σχετικά πιο φιλική στο θηλασμό είναι αυτή που δίνεται στο no cry sleep solution (κάπου εδώ στο φόρουμ υπάρχει το λινκ για να το κατεβάσετε) και προτείνεται μετά τον 6ο μήνα.

Ακόμη και πιο σκληροπυρηνικές μέθοδοι εκπαίδευσης στον ύπνο δεν προτείνουν την εφαρμογή τους πριν τον 6ο μήνα.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

amaretto έχεις δίκιο, απλά η κόρη της Ελίζας είναι ήδη 1 έτους, δεν υπάρχει θέμα παραγωγής και απ'ό,τι κατάλαβα θέλει πλέον μία λύση που να μην περιλαμβάνει στήθος. Γι αυτό το πρότεινα, εννοείται ότι δεν είναι σωστή λύση για μαμάδες με μωρά κάτω του έτους

jv42p3.png

DfUyp2.png

Παλλαντιν ευχαριστώ για το λινκ!

Αμαρεττο, το no-cry το έχω ξεκοκκαλίσει.

Γενικά, το πρόβλημά μου δεν είναι με ποιο τρόπο θα αποκοιμηθεί η Σοφία.

Ας αποκοιμηθεί όπως θέλει, αρκεί μετά να συνεχίσει τον ύπνο στο κρεβάτι της.

Άρα -όταν την κοιμίζω εγώ- αφού θηλάσει και την πάρει ο ύπνος, αρχίζω τα πάνω κάτω στην κούνια -προχθές με 5-6 προσπάθειες τα κατάφερα. Εχθές ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ. Δεν ξεκολλούσε από το βζ, έκλαιγε και χτυπιόταν.

Ελπίζω πως φταίνε τα δόντια γιατί αλλιώς:roll::roll:

KbCJp2.pngEYukp3.png

Ακόμη κι εμείς που κοιμόμαστε συστηματικά μαζί από τον 9ο-10ο μήνα, δυσκολευτήκαμε αρκετά στις φάσεις οδοντοφυΐας, που ξεκίνησαν τον 11ο μήνα. Γενικά είμαι της άποψης "ύπνος πάση θυσία", ακόμη κι αν χρειάζεται να είμαστε κρεμασμένοι ανάποδα σε ένα κλαδί :lol:

Καλό κουράγιο!

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...