Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΘΗΛΑΣΜΟΣ & CO-SLEEPING

lydia31

Recommended Posts

Κι εμεις co-sleeping.

Αυτο υπαγορευσε το μητρικο μου ενστικτο και το επιβεβαιωσε η βιβλιογραφικη ερευνα. Πολυ βολικο για το θηλασμο, ενισχυει το αισθημα ασφαλειας τοσο για το μωρο, οσο και για τη μαμα. Δεν μπορω να διανοηθω να κοιμαται το παιδι σε αλλο δωματιο κι εγω να τρεχω πανικοβλητη μεσα στη νυχτα.

Εμεις ειχαμε βαλει το προστατευτικο καγκελο απο την πλευρα της μπεμπας, κοιμαται στη μερια μου και οχι στη μέση, αλλα απο τοτε που αρχισε να σηκωνεται πηγαινε το επιανε και το κουνουσε, οποτε αναγκαστηκαμε να κολλησουμε το κρεβατι μας στον τοιχο.

Ο μπαμπας κοιμαται συνηθως μαζι μας, εκτος αν εχουμε γκρινια λογω δοντιων, οποτε μετακομιζει στον καναπε.

MF88p3.png

Hf3jp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 257
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Εμείς για να μην ενοχλούμε τον μπαμπά, και κυρίως γιατί από τότε που άρχισε να σηκώνεται φοβόμουν ότι θα έπεφτε και θα χτυπούσε, κάνουμε το εξής:

βάλαμε ένα στρώμα στο πάτωμα του παιδικού δωματίου, κοιμίζω εκεί το μωρό, πέφτω για ύπνο με τον άντρα μου και στο πρώτο ξύπνημα της μικρής αφού κοιμηθούμε εμείς μετακομίζω στο κρεβάτι της και παραμένω εκεί.

jv42p3.png

DfUyp2.png

• 5 months later...

Κορίτσια που μπορώ να βρώ τους κανόνες ασφαλείας για co-sleeping;με την μικρή μου έχουμε αρχίσει και κοιμόμαστε μαζί αλλά φοβάμαι τα σκεπάσματα.Το χειμώνα που το μωρό θα είναι στο ύψος του στήθους μου τι γίνεται;δεν θα την πλακώνουν τα σκεπάσματα;

cceXp3.png

pcTFp3.png

δες εδώ http://www.askdrsears.com/html/10/t102200.asp

Δεν σκεπάζω ποτέ την μικρή με το σκέπασμά μου, βασικά γιατί ξεσκεπάζεται.

Σκεπάζομαι μόνο εγώ, και την έχω δίπλα μου με υπνόσακο τον χειμώνα

jv42p3.png

DfUyp2.png

Καλησπερα μαμα χρυσα και να σου ζησει!:D

Αντιγραφω απο βιβλιο της πατσουρου.

"Μην κοιμηθειτε στο ιδιο κρεβατι αν..''

* Υπαρχουν στο σπιτι καπνιστες ή η μητερα κι ο πατερας ειναι καπνιστες

*Δεν ειναι κρεβατι αλλα καναπες ή μπαουλοντιβανο,

*Το στρωμα ειναι μαλακο,

*Υπαρχουν κενα αναμεσα στο στρωμα και το ξυλο οπου θα μπορουσε να εγκλωβιστει το μωρο,

*Το βαζετε να κοιμηθει πλαγια ή μπρουμυτα,

*Ηπιατε οινοπνευμα ή χρησιμοποιησατε εξαρτησιογονες ουσιες.

Προσωπικα κοιμομουν στο δωματιο του μωρου σε ενα ραντσο μεχρι τον 9ο μηνα,με το παραμικρο σηκωνομουν και τη θηλαζα,μετα τον 9ο την πηρα στο κρεβατι μας,τοτε ενιωσα πιο σιγουρια να την κοιμηζω μαζι μας.

Οσο για τα σκεπασματα που λες,θα εχει ξεχωριστο δικο της κουβερτακι και εσεις το δικο σας.

Απ'οσο θυμαμαι το παπλωμα απαγορευεται κατω του ετους.

Αυτα ελπιζω να βοηθησα,καλη συνεχεια!!:D

6Qyip2.pngKvUzp2.png

Διαφημίσεις

Καλησπέρα

να χαίρεσαι την μικρή σου ( και την μεγάλη σου)

κοίτα αυτά:

http://www.kellymom.com/parenting/sleep/familybed.html

http://www.askdrsears.com/html/7/T070600.asp#T070601

Για τα σκεπάσματα,

εμείς κατ΄αρχήν χρησιμοποιούσαμε ένα σκέπασμα εγώ με την μικρή και άλλο ο μπαμπάς της.

Σκεπαζόμουν "διαγώνια" -- από την πλευρά της μπέμπας το σκέπασμα έφτανε κάτω από το στήθος ή και πιο χαμηλά. Λόγω της σωματικής επαφής όμως δεν κρυώναμε ούτε η μία ούτε η άλλη. Πάντα το χέρι μου την "αγκάλιαζε" και έτσι κρατούσα υποσυνείδητα μέσα στον ύπνο μου τα σκεπάσματα χαμηλά. Ελπίζω να βγαίνει κάποιο νόημα από την περιγραφή.

Εμείς για να μην ενοχλούμε τον μπαμπά, και κυρίως γιατί από τότε που άρχισε να σηκώνεται φοβόμουν ότι θα έπεφτε και θα χτυπούσε, κάνουμε το εξής:

βάλαμε ένα στρώμα στο πάτωμα του παιδικού δωματίου, κοιμίζω εκεί το μωρό, πέφτω για ύπνο με τον άντρα μου και στο πρώτο ξύπνημα της μικρής αφού κοιμηθούμε εμείς μετακομίζω στο κρεβάτι της και παραμένω εκεί.

Λοιπόν αυτή μάλλον είναι πολύ καλή λύση. Όμως όταν κοιμόμαστε μαζί εγώ δεν κοιμάμαι καθόλου τελικά. Δεμ πορώ να χαλαρώσω με τίποτα. Οπότε μάλλον προτιμώ τα πηγαινέλατα.....

FLcUp3.png0BQfp3.png

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις κοριτσια!Θα ξεκοκαλίσω και τα λινκ και ελπίζω να με καλύψουν.Βασικά το άγχος μου ήταν όταν θα τη θηλάζω ανάμεσα σε μένα και το σύζυγο αλλά τελικά απλά θα αλλάζουμε θέση με το σύζυγο.

cceXp3.png

pcTFp3.png

Nomizω οτι δε χρειαζεται να αλλαζεις θεση με το συζυγο...Μπορεις με λιγη εξασκηση;)να γερνεις λιγο και να τη θηλαζεις και απο το αλλο στηθος;) Εγω εχω μετριου μεγεθους στηθος και το συστημα δουλευει μια χαρα:D

Διαφημίσεις

• 3 months later...

ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΕΞΕΛΙΞΗ: Η ανάπτυξη του εγκεφάλου και το τίμημα της όρθιας στάσης.

ΑΝΤΙΓΡΑΦΩ ΑΠΟ: http://politikokafeneio.com/epistimi/afieroma080205.htm

«Και μπορεί η όρθια στάση μας να ήταν η αιτία που καταφέραμε κι αναπτύξαμε ένα μεγάλο και ευφυή εγκέφαλο, όμως ο εγκέφαλος αυτός σπάνια σκέφτεται τι μπορεί να πήγε λάθος σ' όλη την εξελικτική διαδικασία.

Το πιο σοβαρό πρόβλημα που δημιουργήθηκε στον άνθρωπο λόγω της υιοθέτησης της όρθιας στάσης είναι ο τοκετός. Μόνο στους ανθρώπους η διαδικασία αυτή είναι τόσο δύσκολη. Τα άλλα ζώα μπορεί να έχουν κάποιες επιπλοκές, στη συνέχεια όμως τα περισσότερα θηλυκά των άλλων θηλαστικών ειδών ούτε ακινητοποιούνται ούτε τραυματίζονται, όπως οι ατυχείς ανθρώπινοι συγγενείς τους. Οι δυσκολίες στη γέννα είναι αποτέλεσμα της διεύρυνσης του εγκεφάλου μας κατά τη διάρκεια της εξέλιξης.

Εάν λοιπόν είναι καλό να έχουμε μεγάλο εγκέφαλο, κι από ό,τι φαίνεται είναι, τότε έπρεπε να βρεθεί μια λύση με τη γέννα. Μια λύση θα μπορούσε να ήταν να μεγαλώσει και ν' ανοίξει η λεκάνη της γυναίκας. Όμως κάτι τέτοιο θα μας έκανε να χάναμε αυτό που κερδίσαμε ύστερα από τόσα εκατομμύρια χρόνια εξέλιξης, δηλαδή την όρθια στάση μας.

Κι αυτό γιατί μια μεγάλη λεκάνη θα μας υποχρέωνε να αλλάξουμε το βάδισμά μας και να περπατάμε με αυτό τον ανισόρροπο τρόπο που περπατούν μερικά ζώα, όταν τύχει και πατήσουν λίγο στα δυο πόδια τους. Αλλά αυτό δεν αποτελεί λύση.

Στην εξέλιξη του ανθρώπου το πρόβλημα λύθηκε μερικώς με τον περιορισμό της περιόδου εγκυμοσύνης στους 9 μήνες (βλέπε Δάιμοντ). Έτσι τα μωρά γεννιούνται πριν ο εγκέφαλός τους μεγαλώσει τόσο, ώστε να υπάρξει πρόβλημα. Επιπλέον το κρανίο του μωρού είναι εφοδιασμένο με ευέλικτα, μαλακά, από χόνδρους, μέρη, που μπορούν να προσαρμοστούν τη στιγμή της γέννας στο ιδιαίτερα μικρό άνοιγμα της μήτρας. Εξ ου και το ιδιαίτερο, σαν κώνος, σχήμα του κεφαλιού του νεογέννητου.

Όμως οι 9 μήνες εγκυμοσύνης είναι μια μικρή χρονική περίοδος σχετικά με το χρόνο που απαιτείται για την πλήρη ανάπτυξη του εγκεφάλου ενός παιδιού (ΣΗΜ. mlne: ΠΕΡΙΠΟΥ ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΑΚΟΜΑ). Το να γεννηθεί λοιπόν πριν αναπτυχθεί πλήρως ο εγκέφαλός του έχει ως μειονέκτημα μια πολύ μεγάλη περίοδο εξάρτησης του μωρού από τους γονείς.

Το οποίο βέβαια σήμερα δεν αποτελεί τεράστιο πρόβλημα. Όμως φανταστείτε στο πολύ μακρινό παρελθόν τι πρόβλημα ήταν για τους προγόνους ένα μωρό, όταν θα έπρεπε να κυνηγήσουν για να εξασφαλίσουν την τροφή τους. Κι σε άλλα ζώα υπάρχει εξάρτηση των μωρών από τους γονείς, αλλά όχι για τόσο μεγάλη χρονική περίοδο όπως σε εμάς.

Και οι άνθρωποι δεν είμαστε το ίδιο εφοδιασμένοι με τα ζώα όσον αφορά την επιβίωση και τη μεταφορά των μωρών. Δεν έχουμε ουρά από όπου θα μπορούσε να πιαστεί το παιδί. Όταν το παιδί αρχίζει να μπουσουλάει, η μητέρα πρέπει να το βαστήξει στα χέρια της. Ο πρόωρος χαμός της ουράς κατά τη διάρκεια της εξέλιξης (ούτε οι πίθηκοι ούτε ο αυστραλοπίθηκος είχαν ουρά) μπορεί μεν να στέρησε τα αρπαχτικά ζώα από μια εύκολη λεία (τα μωρά), αλλά είχε αποτέλεσμα οι γονείς να χάσουν ένα είδος φυσικού λουριού με τα παιδιά τους.»

ΚΑΜΙΑ ΝΤΡΟΠΗ, ΚΑΜΙΑ ΤΥΨΗ, ΚΑΜΙΑ ΕΝΟΧΗ.

Τα μωρά μας γεννιούνται ανώριμα και πλήρως εξαρτημένα από εμάς. Αφήνουν πρόωρα το φιλόξενο περιβάλλον της μήτρας, ενώ θα άπρεπε να παραμείνουν εκεί για τουλάχιστον έναν χρόνο ακόμα, μέχρι να αναπτυχθεί πλήρως ο εγκέφαλος τους. Και υπάρχουν κάποιοι που μας συμβουλεύουν για «ανεξαρτητοποίηση»??? του ανώριμου βρέφους, όταν αυτό είναι πλήρως εξαρτημένο από εμάς.

Η θέση των μωρών είναι στην αγκαλιά της μάνας τους, είτε είναι ξύπνια, είτε κοιμούνται.

Το λιονταράκι κοιμάται με την λιονταρίνα, το ελεφαντάκι με την ελεφαντίνα, το ανθρωπάκι γιατί να κοιμάται μόνο του;

MF88p3.png

Hf3jp3.png

• 3 months later...

Καλημέρα σε όλες,

ήθελα να κάνω μια ερώτηση προς τους γονείς που κοιμούνται με τα παιδιά τους. Στο σπίτι μας είμαστε υπέρμαχοι του co-sleeping, αλλά λόγω χώρου έχουμε "μοιράσει" τα παιδιά - ο μπαμπάς με τον μεγάλο κι εγώ με το μωρό (για να θηλάζει όποτε θέλει). Αναρωτιέμαι όμως, έρχεται κάποια στιγμή που θέλουν να κοιμηθούν μόνα τους; Δηλαδή θα το ζητήσουν, θα πρέπει να διαβάσω εγώ τα σημάδια, ή πρέπει σε κάποια ηλικία να τα σπρώξω εγώ (πχ στα 3); Όσοι έχετε κάποια εμπειρία παρακαλώ τα φώτα σας!

Εμένα πάντως η κόρη μου -4,5 χρ. - ακόμα θέλει παρέα για να κοιμηθεί. Κοιμαται και μόνη της (αν την πιέσουμε λίγο ) αλλά βλέποντας εμένα να κοιμάμαι μαζί με τον αδερφό της (λόγω θηλασμού κι εμείς ) ζηλεύει και θελει κι αυτή την παρέα της. Πλέον, εδώ και 3 μήνες κοιμόμαστε εγώ με τον μικρό μαζί στο ίδιο κρεβάτι στο παιδικό δωμάτιο και δίπλα στο κρεβάτι της η κόρη μου.

Πέρυσι το καλοκαίρι όμως, ενώ κοιμόνταν με τον πατέρα της, κάποια στιγμή τον έδιωξε μόνη της γιατί ζεσταινόνταν πολύ :-D:grin: . Ο άντρας μου κάποιες φορές δεν ήξερε που να παέι ο καημένος. Εγώ με το μωρό είχαμε απλωθεί στο διπλό κρεβάτι (αφού για καιρό ήμασταν μόνοι μας ) και η κόρη μου τον έδιωχνε από το δικό της.... έκανε βόλτες ο καημένος νυχτιάτικα :lol::lol:

Πιθανόν να πρέπει να δεις ίσως κάποια σημάδια που να δείχνουν πως το παιδί θα θέλει να είναι μόνο στο κρεβάτι του (όχι βέβαια και στο δωμάτιο απαραίτητα :rolleyes: ).

sL7ap2.png

Εγώ πάλι έχω την κούνια του μικρού κολλήμένη στο κρεββάτι μας και όταν τον πάρει ο ύπνος και αν είμαι και εγώ ξύπνια τον βάζω να κοιμηθει εκεί άλλιώς μαζί μας :D.Δεν με νοιάζει τι λένε οι άλλοι και δεν με νοιάζει τι βλακείες έλεγα κι εγώ:rolleyes:.Κάποια στιγμή τα πλασματάκια μας θα μεγαλώσουν και δεν θα μας θέλουν δίπλα τους:(.Τώρα που μας θέλουν και μας χρειάζονται θα τους το αρνηθούμε;Εγώ όχι;)!

Διαφημίσεις

Σε μας σίγουρα δεν βόλευε να την πιέσουμε σε δικό της δωμάτιο πριν τα τρία, μιας και, αν ξυπνούσε το βράδυ, έπρεπε να πάμε εμείς εκεί και δεν ερχόταν μόνη της (και ίσως να μην ήταν ασφαλές). Κάποια στιγμή βάλαμε κρεβάτι στο παιδικό δωμάτιο και από τότε ήταν πότε έτσι, πότε αλλιώς αλλά όλο και συχνότερα κοιμάται στο δικό της.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Εμείς τώρα στα 4 χρειάστηκε κάποιες φορές να της τονίσουμε πως καλό θα ήταν και για αυτή να κοιμάται στο κρεβάτι της (περισσότερη άνεση, ησυχία, πιο όμορφος χώρος (:P ) ) και εννοείται πως ό,τι μπορεί να χρειαστεί τη νύχτα ή αν φοβηθεί είμαστε ακριβώς απεναντι με την πόρτα ανοιχτή και μπορεί να έρθει. Επίσης, της έλεγα συχνά πως εγώ έτσι κι αλλιώς και τη νύχτα ακόμα την προσέχω. Όποτε ξυπνάω πάντα πηγαίνω και την βλέπω αν κοιμάται καλά και της δίνω και φιλάκι (:P ) - κάτι βέβαια που δεν απήχε από την πραγματικότητα.

Με τον μικρό δεν ξέρω τι θα κάνω αργότερα όταν με το καλό θα σταματήσουμε το θηλασμό (που δεν ξέρω και πως θα σταματήσουμε δηλ. :rolleyes: ) που έχει μάθει να κοιμάται ΜΟΝΟ δίπλα μου. Αν και μου αρέσει κι εμένα πολύ, δεν ξέρω για πόσο θα το "ανέχεται" ο σύζυγος. :D:D

sL7ap2.png

Αχ! Σας ευχαριστώ πολύ,

απ' όσα διάβασα κατάλαβα ότι, όπως σ' όλα, το κάθε ένα έχει το ρυθμό του και τις ιδιοτροπίες του. Το κακό με μας είναι ότι με τον μπαμπά του κοιμούνται στο παιδικό σε 2πλο στρώμα στο πάτωμα, οπότε δεν έχει δωμάτιο να πάει αν θέλει να κοιμηθεί μόνος του. Ελπίζω να το ζητήσει όταν θα είναι έτοιμος.

Mammy in love, ακριβώς σαν κι εσένα κι εμείς. Δεν δίνουμε σημασία σε κανέναν και κάνουμε αυτό που μας αρέσει και θεωρούμε σωστό για τα παιδιά μας. Μέχρι και διαζύγιο απ' τον άντρα μου έχουν προβλέψει, λόγω του co-sliping... αλλά τους απαντώ ότι το σπίτι δεν έχει μόνο κρεβατοκάμαρα, μπορούμε να τα "λέμε" και στα υπόλοιπα δωμάτια!!!!;)

• 4 months later...

Εχετε αναρωτηθει ποτε πως ανετρεφαν τα παιδια τους οι ανθρωποι προτου εκπολιτιστουν;

Ποια ηταν η συνηθης διαρκεια του θηλασμου και αν οι μητερες κοιμοντουσαν οι μητερες με τα παιδια τους;

Διαβαστε αυτο το πολυ ενδιαφερον αρθρο:

"Η αγνότητα των πρωτόγονων"

http://gr.contrainfo.espiv.net/2011/03/25/h-agnothta-twn-prwtogonwn/

Παραδοσιακες πρακτικες, ενστικτα, πολιτισμος και αλλοτριωση.

MF88p3.png

Hf3jp3.png

• 1 month later...

Κορίτσια θα ήθελα λίγη βοήθεια. Με δεδομένο ότι κοιμόμαστε σε ημίδιπλο κρεβάτι κι αν ξυπνήσει το μωρό για θηλασμό το βράδυ τον βάζουμε ανάμεσά μας, είναι ασφαλές το co-sleeping; Μπορεί ν'ακούγεται χαζό αλλά την έχω την απορία...Το μωρό είναι 14 μηνών.

I believe in miracles, they happen every day:mrgreen:

Κορίτσια θα ήθελα λίγη βοήθεια. Με δεδομένο ότι κοιμόμαστε σε ημίδιπλο κρεβάτι κι αν ξυπνήσει το μωρό για θηλασμό το βράδυ τον βάζουμε ανάμεσά μας, είναι ασφαλές το co-sleeping; Μπορεί ν'ακούγεται χαζό αλλά την έχω την απορία...Το μωρό είναι 14 μηνών.

Καλημέρα! Για μένα δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το να κοιμόμαστε μαζί με το μωρό, ειδικά τώρα με τη μικρή που ξυπνάει αρκετές φορές μέσα στη νύχτα. Μόνο έτσι καταφέρνουμε να ξεκουραστούμε. Πιστεύω πως ακόμα και σε ημίδιπλο κρεβάτι δεν υπάρχει κίνδυνος επειδή ενστικτωδώς δεν κοιμάσαι τόσο βαριά όσο μόνη σου. Αρκεί φυσικά να μην έχεις πιει αλκοόλ, ούτε και ο μπαμπάς, και εννοείται να μην έχεις πάρει κάποιο φάρμακο που προκαλεί υπνηλία. Πάντως είναι η πιο όμορφη αίσθηση το να ξυπνάς από τα χαδάκια του μωρού σου!:)

eOSyp3.png BwuCp3.png

Καλημέρα! Για μένα δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το να κοιμόμαστε μαζί με το μωρό, ειδικά τώρα με τη μικρή που ξυπνάει αρκετές φορές μέσα στη νύχτα. Μόνο έτσι καταφέρνουμε να ξεκουραστούμε. Πιστεύω πως ακόμα και σε ημίδιπλο κρεβάτι δεν υπάρχει κίνδυνος επειδή ενστικτωδώς δεν κοιμάσαι τόσο βαριά όσο μόνη σου. Αρκεί φυσικά να μην έχεις πιει αλκοόλ, ούτε και ο μπαμπάς, και εννοείται να μην έχεις πάρει κάποιο φάρμακο που προκαλεί υπνηλία. Πάντως είναι η πιο όμορφη αίσθηση το να ξυπνάς από τα χαδάκια του μωρού σου!:)

Λίγο πριν σαραντήσει άρχισα να τον κοιμίζω δίπλα μου όταν ξυπνούσε τα βράδια...και μετάνιωσα που δεν το'κανα νωρίτερα! Το μόνο κακό είναι ότι κοιμάμαι από τη μία πλευρά και πιάνομαι. Αλλά και πάλι, δεν είναι τόσο κουραστικό όσο το να μένεις ξύπνιος μέχρι να τελιώσει το θηλασμό! Καλά, εννοείται ότι τηρούνται όλοι οι κανόνες ασφαλείας και ναι, είναι πολύ ωραίο συναίσθημα να εχεις το μωράκι σου δίπλα!

Κορίτσια εγώ τα έχω παίξει τις τελευταίες δυο εβδομάδες!!! Η μικρή μάλλον βγάζει τους κινόδοντες (είναι όλοι έτοιμοι να βγουν κ οι 4!!!) κ θηλάζει σχεδόν ασταμάτητα όλο το βραδυ κ όχι μόνο αυτό αλλά θέλει να κοιμάται ΠΑΝΩ μου!!:? Εντεκα κιλά πάνω στο στομάχι μου κάθετα σε σχέση με μένα, δηλαδή κάνουμε σαν σχέδιο σταυρού για να καταλάβετε!!! Απορώ κ πως βολεύεται ετσι αλλά εγώ δεν κοιμάμαι σχεδόν καθόλου:(

Yugup3.png

Κορίτσια εγώ τα έχω παίξει τις τελευταίες δυο εβδομάδες!!! Η μικρή μάλλον βγάζει τους κινόδοντες (είναι όλοι έτοιμοι να βγουν κ οι 4!!!) κ θηλάζει σχεδόν ασταμάτητα όλο το βραδυ κ όχι μόνο αυτό αλλά θέλει να κοιμάται ΠΑΝΩ μου!!:? Εντεκα κιλά πάνω στο στομάχι μου κάθετα σε σχέση με μένα, δηλαδή κάνουμε σαν σχέδιο σταυρού για να καταλάβετε!!! Απορώ κ πως βολεύεται ετσι αλλά εγώ δεν κοιμάμαι σχεδόν καθόλου:(

Ωχ! Κι εμένα όταν βγάζει δόντια θέλει να θηλάζει πάρα πολύ. Τουλάχιστον δεν πονάει και δεν γκρινιάζει...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...