Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

το καλυτερο μου ταξιδι

robenula

Recommended Posts

πω πω, δεν αντέχω καθόλου να ταξιδεύω οδικώς... Προτιμώ να δω λιγότερα αλλά ξεκούραστα...

Κι εγώ το έχω αυτό τα τελευταία χρόνια.. Ενώ παλιά πήγαινα nonstop Θεσσαλονίκη για πλάκα, τώρα ούτε να το διανοηθώ χωρίς τουλάχιστον 2 στάσεις! Δεν την παλεύω λέμε... Πιάνομαι ολόκληρη. Τα road trips είναι ωραία βέβαια γιατί βλέπεις πολύ περισσότερα πράγματα αλλά έχω γίνει πολύ βολεψάκιας πλέον!! :lol:

Διαφημίσεις

Καλέ ξέρεις που θα μας έχουν γραμμένους στα 12 και τα 13; Εκεί που δεν πιάνει μελάνι! ααχαχαχααχα!

Μπορείς να διαφωνήσεις όσο θες. Πρώτα πρώτα μιλάμε για πολλές παραμέτρους που καθορίζουν το τελικό ποσό. Εγώ το είπα αυτό κάνοντας αντιπαραβολή οδικό - αεροπορικΑ τις ίδιες μέρες, στους ίδιους προορισμούς και φυσικά επιλέγοντας ξενοδοχεία, λαμβάνοντας υπόψιν καύσιμα και διόδια (κυρίως βινιέτες).

Το ταξίδι που σχεδιάζουμε τώρα λοιπόν, θα περάσουμε απ τα Σκόπια και τη Σερβία για να καταλήξουμε στη Βουδαπέστη και τη Βιέννη. 3.000 χιλιόμετρα σε μια εβδομάδα, 5-6 διανυκτερεύσεις. Κόστος ανά ζευγάρι οδοιπορικά & διαμονή 400-500 ευρώ (εξαρτάται απ το ποιο αυτοκίνητο θα επιλέξουμε να πάρουμε μαζί). Ταυτόχρονα κοίταξα αεροπορικά και 3 διανυκτερεύσεις σε έναν απ τους προορισμούς μας, μέσα στο ίδιο χρονικό διάστημα. 900 ευρώ. 400-500 ευρώ παραπάνω. Και θα δούμε έναν προορισμό, θα μείνουμε σε μια πόλη, θα κάνουμε έξοδα για μετακίνηση εκεί που ίσως γλιτώσουμε έχοντας αυτοκίνητο μαζί.

Βέβαια μιλάμε για κουραστικό ταξίδι αλλά μιλάμε για εμπειρία ζωής τις οποίες πρέπει να κυνηγάμε όσο έχουμε δυνάμεις!

Ειναι εξαιρετικη η ιδεα σας και γινεται. 3000 χλμ για μια εβδομαδα ειναι βατα, το εχω κανει και δεν καταλαβαμε τιποτα. Αρκει να σας αρεσουν τα οδικα ταξιδια φυσικα.

Επισης ειναι φανταστικη διαδρομη. Το μονο δυσκολο κομματι ειναι το σερι που πρεπει να κανετε μεχρι το Βελιγραδι ή την Ουγγαρια, δεν ξερω που σκοπευετε να διακυκτερευσετε. Επισης θα προτεινα να επιστρεψετε απο Σλοβενια κι οχι παλι απο Ουγγαρια.

Μπες στο viamichelin, για εναλλακτικες διαδρομες, τιμες διοδιων κλπ. Μας βοηθησε παρα πολυ εμας, λεει ακριβως τη διαδρομη που θα ακολουθησεις. Ενα gps κανει λαθη, ενας εκτυπωμενος χαρτης ποτε! :wink:

Κι εγώ το έχω αυτό τα τελευταία χρόνια.. Ενώ παλιά πήγαινα nonstop Θεσσαλονίκη για πλάκα, τώρα ούτε να το διανοηθώ χωρίς τουλάχιστον 2 στάσεις! Δεν την παλεύω λέμε... Πιάνομαι ολόκληρη. Τα road trips είναι ωραία βέβαια γιατί βλέπεις πολύ περισσότερα πράγματα αλλά έχω γίνει πολύ βολεψάκιας πλέον!! :lol:

Αν δεν σε βολευουν δεν ειναι καλη επιλογη λοιπον.

Εμας μας αρεσουν παρα πολυ επειδη βαριομαστε να μενουμε σε ενα μερος, για μερες. Επισης αυτο που βαριεμαι πιο πολυ απ ολα και μου ειναι πιο κουραστικο, ειναι το να μενω σε μια πολη, πχ στο Μοναχο και να πηγαινοερχομαι εκδρομες εδω κι εκει και να γυριζω καθε βραδυ στο ιδιο σημειο. Ετσι κανεις την ιδια διαδρομη δυο φορες, ενω στα road trips με διαφορετικες στασεις, δεν γυριζεις πισω, προχωρας. Για καποιο λογο μας ειναι πιο ξεκουραστο ετσι. Να μην πω ποσο γοητευτικο ειναι να αλλαζεις κατάλυμα, αλλαζοντας χωρα, ειναι σαν δυο ταξιδια σε ενα. τελος μας ειναι ξεκουραστο γιατι απο την αρχη τα εχω ολα στο αυτοκινητο και δεν αλλαζω μεταφορικα μεσα ουτε με ενδιαφερουν δρομολογια και ωραρια.

Για το θεμα των αποσκευων ειναι ευκολο να εχεις δυο τσαντες και τη μια να τη βγαλεις στο ενα μισο του ταξιδιου απο το αυτοκινητο, την αλλη στο δευτερο. Ειναι θεμα οργανωσης. Αλλα εχει σημασια και το πως βολευεστε στα ξενοδοχεια, εγω και 6στερα να ειναι, δεν αδειαζω ολα μου τα ρουχα σε συρταρια και ντουλαπες, μονο οσα τσαλακωνονται πολυ. Αν ειναι καθε φορα να κανεις μετακομιση, οπως μια φιλη μου, δεν σου ταιριαζει σιγουρα, ειναι κουραστικο.

Πωωω! Ωραίο ακούγεται! :!:

Είσαι σίγουρη όμως ότι δεν έχεις υποτιμήσει τα έξοδα για τα οδοιπορικά; Ο άντρας μου έλεγε ότι βενζίνες και διόδια μας ερχόταν ένα κατοστάρικο ή και παραπάνω για ένα αυτοκίνητο Αθήνα - Καρπενήσι! Βέβαια αν είναι δύο ζευγάρια και πάλι μοιράζεται. Και πιστεύω είναι ευχάριστο και μόνο που κάθεσαι και τα λες με τους φίλους στη διαδρομή, όσες φορές έτυχε αυτο για πιο κοντινές διαδρομές δεν καταλαβαίναμε πώς περνούσε η ώρα. Βέβαια ίσως είναι άλλο το πολυήμερο, αλλά φαντάζομαι όλοι οι ενδιαφερόμενοι έχουν κάποια σχετική εμπειρία και δεν βάζουν βέτο και τους φαίνεται καλή ιδέα.

Δεν μπορώ να είμαι σίγουρη απολύτως για τα έξοδα αυτοκινητοδρόμων αλλά απ όσα έχω διαβάσει, έχω βγάλει ένα κόστος. Για τα καύσιμα είμαι βέβαιη καθώς υπάρχουν 2 αυτοκίνητα με διαφορετικό καύσιμο και δυο οδηγοί που γνωρίζουν καλά τις καταναλώσεις τους. Φυσικά εγώ παραπάνω έγραψα το μερίδιό μας...

Εγώ σκεφτόμουν να βρίσκαμε μια φτηνή πτήση κάπου για Παρίσι ξερω γω και να νοικιάζαμε αυτοκίνητο και να βλέπαμε 2-3 χώρες εκεί κοντά, Βέλγιο που δεν τρελαίνομαι, λίγο Ολλανδία, λίγο Γερμανία και να κάναμε το πολύ 100 ή 200 χιλιόμετρα με τη μία και όχι κάθε μέρα. Αυτή η ακτίνα είναι περίπου Αθήνα - Αλεξανδρούπολη και πίσω με στάσεις. Δεν ξέρω όμως αν γίνεται κιόλας με νοικιασμένο. Επίσης υπάρχουν άκουσα εισητήρια ειδικά με τρένο - πάσο για διάφορες ευρωπαϊκές χώρες που μπορείς να το κάνεις αυτό και αν κάνεις πολλές πόλεις και διαδρομές κάνεις αποσβεση, αν και δεν το έχω ψάξει. Συνήθως πάλι τα ξενοδοχεία που είναι κοντά σε σταθμους τρένων είναι κάπως πιο υποβαθμισμένα ως περιοχές.

Άλλος είχε πει οδικώς με δικό μας Ιταλία, μέσω Πάτρας, αλλά δεν είμαι πολύ σίγουρη. Χάνεις χρόνο στο πλοίο.

Αυτό το κάνει γνωστός μου. Πηγαίνει με αεροπλάνο σε έναν προορισμό και νοικιάζει αυτοκίνητο εκεί ώστε να πάει σε άλλους προορισμούς. Με πλάνο σωστό, βγαίνει καλά.

Το έχω κατά νου καθώς αυτό το 17 ώρες στο πλοίο για Ιταλία δεν το βάζω καθόλου μέσα στο κάδρο. Άλλωστε, τι να βγάλεις αεροπορικά για Ιταλία και να νοικιάσεις αυτοκίνητο από εκεί, τι να πληρώσεις για να πάρεις μαζί το αυτοκίνητό σου στο πλοίο;

Για τα ταξίδια με τρένο, το διάβασα προχθές και παρότι δεν είμαστε ακόμα σε αυτή τη φάση, είναι πολύ δελεαστική! Βάζω το λινκ που βρήκα και εγώ μήπως ενδιαφέρει καμιά σας.

http://www.oneman.gr/keimena/style/taksidi/o-guros-ths-eyrwphs-me-treno-einai-perissotera-apo-ena-taksidi-zwhs.3496556.html

pJO3p2.pngB6Ndp2.png

Ειναι εξαιρετικη η ιδεα σας και γινεται. 3000 χλμ για μια εβδομαδα ειναι βατα, το εχω κανει και δεν καταλαβαμε τιποτα. Αρκει να σας αρεσουν τα οδικα ταξιδια φυσικα.

Επισης ειναι φανταστικη διαδρομη. Το μονο δυσκολο κομματι ειναι το σερι που πρεπει να κανετε μεχρι το Βελιγραδι ή την Ουγγαρια, δεν ξερω που σκοπευετε να διακυκτερευσετε. Επισης θα προτεινα να επιστρεψετε απο Σλοβενια κι οχι παλι απο Ουγγαρια.

Μπες στο viamichelin, για εναλλακτικες διαδρομες, τιμες διοδιων κλπ. Μας βοηθησε παρα πολυ εμας, λεει ακριβως τη διαδρομη που θα ακολουθησεις. Ενα gps κανει λαθη, ενας εκτυπωμενος χαρτης ποτε! :wink:

Σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες! Αν σε κάποια φάση σου είναι εύκολο, μου λες και περισσότερες πληροφορίες σε pm να μην κουράζουμε το θέμα!

Έχουμε "βάλει" διανυκτέρευση Βελιγράδι και παρότι δεν είμαστε από Αθήνα, είναι όντως μεγάλο σερί αλλά θα είναι 3 οδηγοί και όπως είπα, θα κάνουμε στάσεις να βλέπουμε πράγματα.

pJO3p2.pngB6Ndp2.png

Διαφημίσεις

Για τα ταξίδια με τρένο, το διάβασα προχθές και παρότι δεν είμαστε ακόμα σε αυτή τη φάση, είναι πολύ δελεαστική! Βάζω το λινκ που βρήκα και εγώ μήπως ενδιαφέρει καμιά σας.

http://www.oneman.gr/keimena/style/taksidi/o-guros-ths-eyrwphs-me-treno-einai-perissotera-apo-ena-taksidi-zwhs.3496556.html

Ω!!! Αυτό που γράφει που σε ένα χοστελ μαγεύρευε κάθε εθνικότητα από ένα φαγητό το έχω ζήσει και ήταν καταπληκτικό! Κάποτε στο μεταπτυχιακό.

Λες να γίνεται και με οικογένεια το ταξίδι; :roll::roll: Εντάξει, φαντάζομαι ως κατάλυμα δεν κολλάει το χοστελ σε αυτή την περίπτωση. Το έχει ψάξει λίγο μια γνωστή μου, οπότε θεωρητικά γίνεται.

Αλλά και πάλι, οι σταθερές αξίες είναι οι άνθρωποι οι δικοί μας στη χώρα που είμαστε, όσο πιο πολύ ταξίδεψα το κατάλαβα αυτό.

Αυτό που με προβληματίζει λιγάκι είναι να μη μάθουν τα παιδιά την αλητεία με την κακή έννοια και όταν μεγαλώσουν δεν θα μαζεύονται! Δηλαδή μη μου γυρνάνε στα χοστελς χωρίς σκοπό, αυτό το φοβάμαι λιγάκι, κυριολεκτικά.

Σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες! Αν σε κάποια φάση σου είναι εύκολο, μου λες και περισσότερες πληροφορίες σε pm να μην κουράζουμε το θέμα!

Έχουμε "βάλει" διανυκτέρευση Βελιγράδι και παρότι δεν είμαστε από Αθήνα, είναι όντως μεγάλο σερί αλλά θα είναι 3 οδηγοί και όπως είπα, θα κάνουμε στάσεις να βλέπουμε πράγματα.

Γενικά, το ταξίδι/διανυκτέρευση στα Βαλκάνια, είναι ασφαλές τώρα πια? Κάποτε δεν ήταν τόσο (έχω ακούσει για δεκαετίες πριν βέβαια) και θυμάμαι που λέγανε ότι τα αυτοκίνητα πχ δεν ήταν να τα αφήσεις βράδυ έξω ούτε για αστείο. Μόνο σε κλειστό, φυλασσόμενο πάρκινγκ ξενοδοχείου. Αλλά θα έχουν βελτιωθεί σίγουρα τα πράγματα από τότε.. Τι στο καλό? Από το '70 που είχαν πάει οι γονείς μου Βελιγράδι οδικώς...! :P

Αλήθεια, θα νοικιάσετε πουλμανάκι? Το είχαμε δει κι εμείς αυτό για ταξίδι εντός Ελλάδος βέβαια. Έχει κάτι ωραία 9θέσια (δεν τα λες ακριβώς πουλμανάκια βέβαια αλλά είναι αρκετά μεγάλα) που μπορεί να τα νοικιάσει μια παρέα και να πάει φοβερές εκδρομές!

Αν εξαιρέσεις κάτι ψίθυρους για κλιμακούμενη ένταση στα σύνορά της με το Μαυροβούνιο, το Βελιγράδι είναι μια χαρά. Όσο για το αυτοκίνητο, κοιτάζω ξενοδοχεία με χώρο στάθμευσης αλλά μπορώ να σε πληροφορήσω πως πολύ δικός μου άνθρωπος έμεινε με το μαγιό του καθώς του "σηκώσαν" το αυτοκινούμενο στο Σεν Τροπέ! Άρα δεν είναι ανασταλτικός παράγοντας για εμένα η διάσχιση ή διανυκτέρευση στα Βαλκάνια.

Σε αυτό το ταξίδι, σχεδιάζουμε να πάμε 2 ζευγάρια οπότε θα πάρουμε ένα απ τα αυτοκίνητά μας. Σε ταξίδι που σχεδιάζουμε με τα παιδιά μας, θα νοικιάσουμε 9θεσιο όπως σωστά είπες. Διότι γιατί να μην είμαστε όλοι μαζί αφού μπορούμε; Βέβαια, μιλάμε για επιπλέον έξοδο.

Athina, update μετά την επίσκεψή μου στην σελίδα που ευγενικά μοιράστηκε μαζί μας η Χαρά - Μαρία...

180-320 ανά ζευγάρι τα έξοδα μετακίνησης ενός τέτοιου ταξιδιού, ανάλογα ποιο αυτοκίνητο/καύσιμο θα επιλεγεί. Προσθέτωντας τα 350 ευρώ 6 διανυκτερεύσεων (σε προηγούμενο ποστ αναφερόμουν σε 5 διανυκτερεύσεις) πάμε 530-670 ανά ζευγάρι για ταξίδι και διανυκτερεύσεις μιας εβδομάδας.

Βέβαια μιλάμε για σχετικά κόστη όταν αναφερόμαστε σε καύσιμα, δρόμους, αυτοκίνητα αλλά και οδηγούς!

pJO3p2.pngB6Ndp2.png

Αν εξαιρέσεις κάτι ψίθυρους για κλιμακούμενη ένταση στα σύνορά της με το Μαυροβούνιο, το Βελιγράδι είναι μια χαρά. Όσο για το αυτοκίνητο, κοιτάζω ξενοδοχεία με χώρο στάθμευσης αλλά μπορώ να σε πληροφορήσω πως πολύ δικός μου άνθρωπος έμεινε με το μαγιό του καθώς του "σηκώσαν" το αυτοκινούμενο στο Σεν Τροπέ! Άρα δεν είναι ανασταλτικός παράγοντας για εμένα η διάσχιση ή διανυκτέρευση στα Βαλκάνια.

Σε αυτό το ταξίδι, σχεδιάζουμε να πάμε 2 ζευγάρια οπότε θα πάρουμε ένα απ τα αυτοκίνητά μας. Σε ταξίδι που σχεδιάζουμε με τα παιδιά μας, θα νοικιάσουμε 9θεσιο όπως σωστά είπες. Διότι γιατί να μην είμαστε όλοι μαζί αφού μπορούμε; Βέβαια, μιλάμε για επιπλέον έξοδο.

Athina, update μετά την επίσκεψή μου στην σελίδα που ευγενικά μοιράστηκε μαζί μας η Χαρά - Μαρία...

180-320 ανά ζευγάρι τα έξοδα μετακίνησης ενός τέτοιου ταξιδιού, ανάλογα ποιο αυτοκίνητο/καύσιμο θα επιλεγεί. Προσθέτωντας τα 350 ευρώ 6 διανυκτερεύσεων (σε προηγούμενο ποστ αναφερόμουν σε 5 διανυκτερεύσεις) πάμε 530-670 ανά ζευγάρι για ταξίδι και διανυκτερεύσεις μιας εβδομάδας.

Βέβαια μιλάμε για σχετικά κόστη όταν αναφερόμαστε σε καύσιμα, δρόμους, αυτοκίνητα αλλά και οδηγούς!

:shock::shock::shock::shock: Καλά, έχω μείνει άναυδη!! Εντάξει, παντού υπάρχει εγκληματικότητα, δεν λέω, αλλά μιλάμε για ένα από τα πλέον τουριστικά μέρη και με αρκετά υψηλό επίπεδο ασφάλειας στον κόσμο λόγω του επιπέδου του κόσμου που το προτιμά...!

Πάντως, φιλικό μου ζευγάρι, με 4 παιδιά παρακαλώ, έκανε ταξίδι οδικώς στο εξωτερικό το καλοκαίρι που μας πέρασε και μου είπαν ότι περάσανε τέλεια αλλά το μικρό τους κουράστηκε αρκετά, είναι 3+ το μικρούλι μωρέ...! Είναι όμως πιο active από εμάς ρε παιδί μου, δεν μασάνε (και εδώ που τα λέμε με 4 παιδιά, δεν μασάς πλέον με τίποτα...! :lol: ). Εμείς είμαστε καλο-κακο-μαθημένοι, δεν ξέρω αν με καταλαβαίνεις... Θέλω ρε παιδί μου να προσγειωθεί το αεροπλάνο, να πάρουμε το ταξάκι μας, να πάμε να τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο μας και να αρχίσουμε τις βόλτες, χαλαρά...! :cool:

Βρε και εγώ έτσι είμαι. Απλά με έναν μισθό ΔΕΝ βγαίνει ο μήνας, πως να βγει ταξίδι; Αν λοιπόν θέλουμε να ταξιδεύουμε (για εμάς μιλάω), πρέπει να είμαστε ανοιχτοί σε εναλλακτικές καταστάσεις!

pJO3p2.pngB6Ndp2.png

Διαφημίσεις

Παρακολουθώ τις πολύ χρήσιμες συμβουλές για την οργάνωση των road trip. Πολύ χρήσιμο και το σάιτ. Road trip γίνεται και με πολλές ανέσεις, το έχουμε κάνει βόρεια ιταλία, όπου υπήρχε μόνο ένας διαθέσιμος οδηγός και η οδήγηση ανά 3 μέρες περίπου ήταν μόνο 2 ώρες την ημέρα. Η απόσταση που διανύεις στους αυτοκινητοδρόμους έξω φυσικά δεν είναι το δίωρο Αθήνα-Πάτρα. Οπότε ήταν υπεραρκετές για να χαλαρώσουμε και να γυρίσουμε όλο το βορρά. Θέλει καλή οργάνωση για να αποφεύγεις κίνηση στα κέντρα πόλεων, πάντα πρέπει να λαμβάνεις πολλούς αστάθμητους παράγοντες που σε βγάζουν εκτός προγράμματος. Αλλά γι' αυτά ακριβώς αξίζουν, επιτρέπουν πολύ αυθορμητισμό και αυτοσχεδίαση, σ' αρέσει ένα χωριό κάθεσαι μια νύχτα παραπάνω, διαγράφεις ένα άλλο απ' το πλάνο και πάει λέγοντας.

Κάποια είπε ότι είναι πολύ βαρετό να μένεις στην ίδια πόλη και να γυρνάς πάντα πέρα δώθε στις εκδρομές. Δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο! Το θέμα με τα road trip είναι ότι συνήθως θες ένα 10ήμερο άδειας, αλλά για όσους το έχουν μεγάλη ευκαιρία!

GCqDp3.png qpsdp2.png

οκ! Μεσα στο ΣΚ που δεν θα ειμαι στο γραφειο θα σου στειλω.

Γενικα τωρα για οσες ενδιαφερονται, ενα προτεινομενο προγραμμα ειναι 1η διανυκτερευση Β Ελλαδα κατα προτιμηση Θεσ/νικη ή Κιλκις κλπ, μετά πρωινο ξυπνημα και σερί μεχρι Βελιγράδι ή Novi Sad για 2η. Γνωριζω ατομο που μενει κοντα στα συνορα και παει παντα κατευθειαν Βουδαπεστη, 12 ωρες το κανει με τις στασεις και τις διατυπωσεις στα συνορα αλλα ειναι σκοτωμα.

Στο Βελιγραδι εχει ξενοδοχεια ειδικα για διερχομενους ταξιδιωτες, τα εχεις εντοπισει βλεπω. Ειναι φθηνα, σε πολυ καλη κατασταση ομως και με κλειστο παρκιγκ γι ασφαλεια. Προσεξε ομως τις κριτικες στο booking, να εισαι σιγουρη.

Τελος δε γνωριζω τι εχει γινει τα τελευταια χρονια στα συνορα με το θεμα των τοιχων και των προσφυγων, μηπως καθυστερει πιο πολυ η διελευση. Ειναι παντα θεμα περιοδου που επιλεγει καποιος, μερικες φορες εχει ουρες ετσι κι αλλιως. Αλλα δεν ξερω αν καποια εχει ταξιδεψει πιο προσφατα να μας πει τι γινεται με τον ελεγχο διαβατηριων σημερα, ποση ωρα χρειαζεσαι περιπου.

Παρακολουθώ τις πολύ χρήσιμες συμβουλές για την οργάνωση των road trip. Πολύ χρήσιμο και το σάιτ. Road trip γίνεται και με πολλές ανέσεις, το έχουμε κάνει βόρεια ιταλία, όπου υπήρχε μόνο ένας διαθέσιμος οδηγός και η οδήγηση ανά 3 μέρες περίπου ήταν μόνο 2 ώρες την ημέρα. Η απόσταση που διανύεις στους αυτοκινητοδρόμους έξω φυσικά δεν είναι το δίωρο Αθήνα-Πάτρα. Οπότε ήταν υπεραρκετές για να χαλαρώσουμε και να γυρίσουμε όλο το βορρά. Θέλει καλή οργάνωση για να αποφεύγεις κίνηση στα κέντρα πόλεων, πάντα πρέπει να λαμβάνεις πολλούς αστάθμητους παράγοντες που σε βγάζουν εκτός προγράμματος. Αλλά γι' αυτά ακριβώς αξίζουν, επιτρέπουν πολύ αυθορμητισμό και αυτοσχεδίαση, σ' αρέσει ένα χωριό κάθεσαι μια νύχτα παραπάνω, διαγράφεις ένα άλλο απ' το πλάνο και πάει λέγοντας.

Κάποια είπε ότι είναι πολύ βαρετό να μένεις στην ίδια πόλη και να γυρνάς πάντα πέρα δώθε στις εκδρομές. Δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο! Το θέμα με τα road trip είναι ότι συνήθως θες ένα 10ήμερο άδειας, αλλά για όσους το έχουν μεγάλη ευκαιρία!

Εγω το ειχα πει. Ναι θελει μερες παντως, δεν γινεται σε 4ημερο σιγουρα...

Πολυ σωστη η σημειωση σου για την κινηση και τα απροοπτα, θελει λιγη μελετη για το τι συμβαινει σε καθε χωρα που πας. Πχ στην Ελβετια και τη Σλοβενια, πρεπει να αγορασεις τα τελη κυκλοφοριας για ενα ετος! για να μπεις στην εθνικη τους. Ομως πρωτον ειναι πολυ φθηνα σε σχεση μετα δικα μας, και δευτερον δεν εχουν αλλα διοδια, οπως εμεις. Οποτε πληρωνεις πχ 35 ευρω, σου δινουν το αυτοκολλητο και καθαρισες, δεν εχει αλλες στασεις. Στη Γαλλια, αντιθετα, θελει να πληρωνεις διοδια καθε φορα που μπαινεις σε πολη, οσο μικρη και να ειναι! Οποτε πρεπει να εχεις κανει καλη επιλογη, σε ποια θα σταματησεις.

Επισης σε πολλες πολεις λογω κινησης ειναι καλο να το εχεις αφησει εξω και να παρεις ΜΜΜ, αλλιως χανεις απιστευτο χρονο. Μην ξεχνατε και το θεμα της σταθμευσης, δεν ειναι οπως εδω, που τα παρκαρουν και στην Πανεπιστημιου, εκει σε ολοκληρες περιοχες του κεντρου απαγορευεται ή εχουν παρκομετρα με υψηλο αντιτιμο. Πχ Γενευη.

οκ! Μεσα στο ΣΚ που δεν θα ειμαι στο γραφειο θα σου στειλω.

Γενικα τωρα για οσες ενδιαφερονται, ενα προτεινομενο προγραμμα ειναι 1η διανυκτερευση Β Ελλαδα κατα προτιμηση Θεσ/νικη ή Κιλκις κλπ, μετά πρωινο ξυπνημα και σερί μεχρι Βελιγράδι ή Novi Sad για 2η. Γνωριζω ατομο που μενει κοντα στα συνορα και παει παντα κατευθειαν Βουδαπεστη, 12 ωρες το κανει με τις στασεις και τις διατυπωσεις στα συνορα αλλα ειναι σκοτωμα.

Στο Βελιγραδι εχει ξενοδοχεια ειδικα για διερχομενους ταξιδιωτες, τα εχεις εντοπισει βλεπω. Ειναι φθηνα, σε πολυ καλη κατασταση ομως και με κλειστο παρκιγκ γι ασφαλεια. Προσεξε ομως τις κριτικες στο booking, να εισαι σιγουρη.

Τελος δε γνωριζω τι εχει γινει τα τελευταια χρονια στα συνορα με το θεμα των τοιχων και των προσφυγων, μηπως καθυστερει πιο πολυ η διελευση. Ειναι παντα θεμα περιοδου που επιλεγει καποιος, μερικες φορες εχει ουρες ετσι κι αλλιως. Αλλα δεν ξερω αν καποια εχει ταξιδεψει πιο προσφατα να μας πει τι γινεται με τον ελεγχο διαβατηριων σημερα, ποση ωρα χρειαζεσαι περιπου.

Ευχαριστώ πολύ και πάλι! Εμείς είμαστε βόρεια οπότε πάμε απευθείας για Βελιγράδι. Έχω κάνει την έρευνά μου και φυσικά πάντα πηγαίνω με τις κριτικές οπουδήποτε.

Για τα των συνόρων, αφού τα έχουν κλείσει για τους πρόσφυγες βρε... Δεν έχουν εγκλωβιστεί εδώ; Όπως και να χει, σε σύνορα χωρών, αναμένεις κάποια καθυστέρηση. Νομίζω λαμβάνεται υπόψιν πάντα.

pJO3p2.pngB6Ndp2.png

Πολύ ενδιαφέρον θέμα, μόλις το ανακάλυψα! Το βράδυ που θα έχω χρόνο θα προσπαθήσω να το διαβάσω ολόκληρο.

Κατά τη γνώμη μου τα οδικά ταξίδια είναι σε γενικές γραμμές πολύ οικονομικότερα.

Επιπλέον είναι και φοβερή εμπειρία μια που μπορείς να σταματάς στην πορεία σε όποια πόλη σου φανεί ενδιαφέρουσα, έστω για έναν απλό καφέ. Έχεις δε το δικό σου αυτοκίνητο και δεν χρειάζεται να νοικιάσεις - κάτι το οποίο θεωρώ δεδομένο σε ένα ταξίδι ακόμη και αεροπορικό.

Τα ταξίδια αεροπορικώς δε μου λεν πλέον και πολλά πράγματα από άποψη εμπειριών, είναι φυσικά όμως πολύ πιο ξεκούραστα. Κάποια βεβαίως είναι πλέον και οικονομικά αν κλείσεις εισιτήριο σε low budget εταιρία.

Έχουμε κάνει με τον άντρα μου μέχρι στιγμής τρία μεγάλα road trips και μάλιστα μόνοι μας - αν είχαμε και άλλο ζευγάρι μαζί μας θα μοιραζόταν τα έξοδα, αλλά όλοι στην παρέα είναι της ξεκούρασης. :-)

α) Θεσσαλονίκη - Σλοβενία με μία διανυκτέρευση στο Βελιγράδι (Θεσσαλονίκη - Βελιγράδι είναι 7 ώρες). Μετά το Βελιγράδι περάσαμε από Ζάγκρεμπ (Κροατία) και μετά η Λουμπλιάνα που μέναμε ήταν κανένα 2ωρο. Σύνολο ταξιδιού γύρω στις 12 ώρες (7 + 5 ).

β) Θεσσαλονίκη - Βιέννη/Σλοβακία. Μέναμε στη Σλοβακία που ήταν σαφώς φτηνότερη και πηγαινοερχόμασταν στη Βιέννη που ήταν μία ώρα απόσταση. Πάλι η πρώτη διανυκτέρευση ήταν Βελιγράδι και μετά περάσαμε από Βουδαπέστη (Ουγγαρία) και στη συνέχεια Σλοβακία/Αυστρία. Επίσης γύρω στις 12-13 ώρες συνολικά.

γ) Θεσσαλονίκη - Ντουμπρόβνικ (Κροατία). Αυτή τη φορά σπάσαμε το ταξίδι με διανυκτέρευση στα Τίρανα (Αλβανία) και το επόμενο πρωί περάσαμε από Μαυροβούνιο (φανταστικό!). Μπούντβα, κότορ κλπ. και καταλήξαμε Βοσνία, όπου και μέναμε και πηγαινοερχόμασταν στην Κροατία (όχι μόνο στο Ντουμπρόβνικ, περάσαμε από πολύ μεγάλο μέρος από τα παράλια) που ήταν πάρα πολύ κοντά.

Στα σύνορα δεν χρειάστηκε ποτέ να περιμένουμε περισσότερο από λίγα λεπτά και υπήρχαν κάποια (πχ. Βιέννης - Μπρατισλάβας) που ήταν ελεύθερα. Διάρκεια ταξιδιού περίπου 8-9 μέρες.

Κόστος για διόδια και βινιέτες δεν θυμάμαι, ο σύζυγος που πλήρωνε ίσως και να θυμάται, αλλά η βενζίνη ήταν σχεδόν παντού απείρως φθηνότερη. πχ Σκόπια και Σερβία είναι πάμφθηνη.

Αυτά προς το παρόν από εμένα, ελπίζω να βοήθησα όποιους σκέφτονται να πραγματοποιήσουν ένα τέτοιο ταξίδι, είναι μαγική εμπειρία!

Διαφημίσεις

Τα μόνα σύνορα που μας δημιούργησαν πρόβλημα και μεγάλη καθυστέρηση ήταν στην επιστροφή μας από Σλοβενία, στα σύνορα Κροατίας - Σερβίας, αλλά αυτό ίσως ήταν και συμπτωματικό. Ποτέ δεν μπορείς να το προβλέψεις αλλά πάντα το λαμβάνεις υπ' όψιν.

Αγαπημένα ταξίδια:

Ελλάδα: Σαντορίνη, δεν θεωρώ τυχαία ότι είναι ο Νο1 προορισμός για πολλούς και εδώ και από το εξωτερικό. Επίσης μου αρέσει πολύ η Σύμη, Φολέγανδρος, Αμοργός, Κύθηρα, Παξοί, Πάτμος. Καταπληκτικά νησιά. Λατρεύω Κρήτη, έχω πάει πολλές φορές.

Εξωτερικό: Είχαμε περάσει πολύ ωραία στην Ισπανία και Αυστρία. Παρίσι επίσης που ήμασταν και μεγάλη παρέα έχει πολύ ωραία μέρη να επισκεφτείς, είναι μία πόλη που αξίζει να πας οπωσδήποτε ακόμη και για ΣΚ.

Αυτό που ξεχωρίζω πάντως είναι το ταξίδι που είχαμε κάνει με τον σύζυγο στους καταρράκτες του Νιαγάρα. Οκ μοναδική εμπειρία.

Ξετρελαμένη και με τα Νορβηγικά φιόρδ, εκεί είχαμε πάει με γκρουπ ίσως και το ωραιότερο μέρος του κόσμου για εμένα!!

Τώρα για το οδικώς ή αεροπορικώς προσωπικά είμαι υπέρ του αεροπλάνου πιο πολύ για να μην σπαταλάς χρόνο. Γενικά το θεωρώ πολύ πιο ασφαλές από όλες τις απόψεις.

Φιλικό ζευγάρι στην Ιταλία που είχαν πάει οδικώς τους είχαν κλέψει το αυτοκίνητο (νοικιασμένο) και είχαν ταλαιπωρηθεί απίστευτα με τα τρεξίματα και τα χαρτιά.

Όπως λέτε όμως, άμα κλείσεις και τα εισιτήρια νωρίς που είναι και το μεγάλο έξοδο για εμένα, μπορείς να βρεις πολύ καλές τιμές!

Ζήτω η παιδική χαρά!!!

Πολύ ενδιαφέρον θέμα, μόλις το ανακάλυψα! Το βράδυ που θα έχω χρόνο θα προσπαθήσω να το διαβάσω ολόκληρο.

Κατά τη γνώμη μου τα οδικά ταξίδια είναι σε γενικές γραμμές πολύ οικονομικότερα.

Επιπλέον είναι και φοβερή εμπειρία μια που μπορείς να σταματάς στην πορεία σε όποια πόλη σου φανεί ενδιαφέρουσα, έστω για έναν απλό καφέ. Έχεις δε το δικό σου αυτοκίνητο και δεν χρειάζεται να νοικιάσεις - κάτι το οποίο θεωρώ δεδομένο σε ένα ταξίδι ακόμη και αεροπορικό.

Τα ταξίδια αεροπορικώς δε μου λεν πλέον και πολλά πράγματα από άποψη εμπειριών, είναι φυσικά όμως πολύ πιο ξεκούραστα. Κάποια βεβαίως είναι πλέον και οικονομικά αν κλείσεις εισιτήριο σε low budget εταιρία.

Έχουμε κάνει με τον άντρα μου μέχρι στιγμής τρία μεγάλα road trips και μάλιστα μόνοι μας - αν είχαμε και άλλο ζευγάρι μαζί μας θα μοιραζόταν τα έξοδα, αλλά όλοι στην παρέα είναι της ξεκούρασης. :-)

α) Θεσσαλονίκη - Σλοβενία με μία διανυκτέρευση στο Βελιγράδι (Θεσσαλονίκη - Βελιγράδι είναι 7 ώρες). Μετά το Βελιγράδι περάσαμε από Ζάγκρεμπ (Κροατία) και μετά η Λουμπλιάνα που μέναμε ήταν κανένα 2ωρο. Σύνολο ταξιδιού γύρω στις 12 ώρες (7 + 5 ).

β) Θεσσαλονίκη - Βιέννη/Σλοβακία. Μέναμε στη Σλοβακία που ήταν σαφώς φτηνότερη και πηγαινοερχόμασταν στη Βιέννη που ήταν μία ώρα απόσταση. Πάλι η πρώτη διανυκτέρευση ήταν Βελιγράδι και μετά περάσαμε από Βουδαπέστη (Ουγγαρία) και στη συνέχεια Σλοβακία/Αυστρία. Επίσης γύρω στις 12-13 ώρες συνολικά.

γ) Θεσσαλονίκη - Ντουμπρόβνικ (Κροατία). Αυτή τη φορά σπάσαμε το ταξίδι με διανυκτέρευση στα Τίρανα (Αλβανία) και το επόμενο πρωί περάσαμε από Μαυροβούνιο (φανταστικό!). Μπούντβα, κότορ κλπ. και καταλήξαμε Βοσνία, όπου και μέναμε και πηγαινοερχόμασταν στην Κροατία (όχι μόνο στο Ντουμπρόβνικ, περάσαμε από πολύ μεγάλο μέρος από τα παράλια) που ήταν πάρα πολύ κοντά.

Στα σύνορα δεν χρειάστηκε ποτέ να περιμένουμε περισσότερο από λίγα λεπτά και υπήρχαν κάποια (πχ. Βιέννης - Μπρατισλάβας) που ήταν ελεύθερα. Διάρκεια ταξιδιού περίπου 8-9 μέρες.

Κόστος για διόδια και βινιέτες δεν θυμάμαι, ο σύζυγος που πλήρωνε ίσως και να θυμάται, αλλά η βενζίνη ήταν σχεδόν παντού απείρως φθηνότερη. πχ Σκόπια και Σερβία είναι πάμφθηνη.

Αυτά προς το παρόν από εμένα, ελπίζω να βοήθησα όποιους σκέφτονται να πραγματοποιήσουν ένα τέτοιο ταξίδι, είναι μαγική εμπειρία!

Πολυ χρησιμες οι πληροφοριες!

Για το θεμα των συνορων εννοειται οτι δεν αναφερομουν στα εντος ΕΕ. Στο σημειο που το ανεφερα, μιλουσα για τη διαδρομη Ελλαδα-Ουγγαρια την πρωτη μερα. Ιδιως αυτο το Βιεννη-Μπρατισβλαβα που λες, το εχω κανει αμετρητες φορες (ειναι 20 λεπτα με τρενο, ειναι οι πιο κοντινες πρωτευουσες μεταξυ τους) και φυσικα δεν ζητουν τιποτα.

Επειδη λοιπον εχω ακουσει διαφορα για τα συνορα απο Σερβια προς Ουγγαρια, καθως και στα δικα μας με τη Σερβια, οτι καμμια φορα εχουν τεραστιες ουρες τα τελευταια λογω πιο εντατικων ελεγχων, γι αυτο ρωτησα αν καποια εχει παει τωρα κοντα, να δω αν ειναι αληθεια ή απλη φημη.

Παλια παντως (εννοω μεχρι πριν 1-2 χρονια) ετσι ηταν οπως τα λες σιγουρα.

θα ηθελα πολυ να παω ενα ταξιδι με την κολλητη μου,δε με νοιαζει που γιατι ξερω οτι οπου κι αν παω θα περασω υπεροχα....για κωνσταντινουπολη λεγαμε παλιοτερα

7Ggjp2.png

και το δικο μου βιτσιο οπως ειπε μια συμφορουμιτισσα,τα ταξιδια ειναι αλλα δεν εχω πια λεφτα γιατι υπαρχουν λογοι υγειας{τα εχω πει αλλου αυτα].αμα με το καλο τελειωσουν οι λογοι υγειας βλεπουμε παλι

7Ggjp2.png

Robunela ευχομαι οτι και να ειναι να ξεπεραστει συντομα. Κυριως για να ειστε καλα, ολα τα αλλα γινονται αρκει να ειστε καλα. :wink:

Λοιπον.... σκεφτομασταν ενα 3 ημερο ΠΣΚ καπου κοντα που να θες 1-2 ωρες με το αεροπλανο. Σκεφτομασταν Μιλανο. Εχει και απ'ευθειας πτησεις. Εκτος αυτου? Εχετε κατι αλλο κατα νου? Και η Πραγα μου ακουγεται καλη ιδεα... καπου διαβασα οτι πατε Σλοβενια και περνατε οδικως? Εμεις ειχαμε παει αεροπορικως και δεν εχω ιδεα... Μα που ζω?? :o Θα ειμαστε μαζι με το μικρο παρδαλο μας! :mrgreen:

Robunela ευχομαι οτι και να ειναι να ξεπεραστει συντομα. Κυριως για να ειστε καλα, ολα τα αλλα γινονται αρκει να ειστε καλα. :wink:

Λοιπον.... σκεφτομασταν ενα 3 ημερο ΠΣΚ καπου κοντα που να θες 1-2 ωρες με το αεροπλανο. Σκεφτομασταν Μιλανο. Εχει και απ'ευθειας πτησεις. Εκτος αυτου? Εχετε κατι αλλο κατα νου? Και η Πραγα μου ακουγεται καλη ιδεα... καπου διαβασα οτι πατε Σλοβενια και περνατε οδικως? Εμεις ειχαμε παει αεροπορικως και δεν εχω ιδεα... Μα που ζω?? :o Θα ειμαστε μαζι με το μικρο παρδαλο μας! :mrgreen:

σε ευχαριστω πολυ κοπελα μου,να ειμαστε καλα και οοολα τα αλλα γινονται

7Ggjp2.png

Μιλανο ειναι τελεια επιλογη, γιατι απο εκει μπορειτε να πατε ειτε προς Βενετια, ειτε προς Κυανη Ακτη, ειτε προς Αλπεις εκδρομη.

Αν δεν εχετε ωρα για εκδρομες και θελετε να μεινετε στην πολη, συστηνω Μοναχο και Βιεννη. Ειναι 2,5 ωρες αλλα αξιζουν.

Η Πραγα ειναι επισης ομορφη αλλα τη γυριζεις σε λιγες μολις ωρες.

Η Πράγα είναι φανταστική - είχαμε πάει Χριστούγεννα και ήταν στολισμένη υπέροχα - αλλά το κέντρο της είναι πολύ μικρό και γυρίζεται γρήγορα. Για λίγες μέρες όμως είναι ό,τι πρέπει. Εμείς επειδή μείναμε πάνω από εβδομάδα είχαμε νοικιάσει αυτοκίνητο και γυρίσαμε όλη σχεδόν την Τσεχία.

Ψηφίζω πάντως Μιλάνο γιατί έχει και οικονομικά εισιτήρια - τουλάχιστον από Θεσσαλονίκη που μένω εγώ - και μπορείς να συνδυάσεις και ταξιδάκι στη λίμνη Κόμο που είναι και μία ωρίτσα περίπου από εκεί. Καλά να περάσετε!!!

Α, και Ρώμη μπορείτε να πάτε αντί για Μιλάνο, αν βρείτε φτηνά αεροπορικά. Έχει πολύ ωραία πράγματα να κάνετε μέσα στην πόλη - Κολοσσαίο, Βατικανό, fontana dι trevi κλπ. και να τριγυρίσετε αρκετά. Έχει και φοβερό φαγητό επίσης.

Υ.Γ. Σλοβενία εμείς πήγαμε οδικώς το καλοκαίρι που μας πέρασε αλλά περάσαμε από Βελιγράδι (διανυκτέρευση) και μετά από Ζάγκρεμπ (Κροατία). Με παιδιά όμως στο αυτοκίνητο δεν θα το τολμούσα... :-)

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...