Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ξυπναει συνεχεια 11 μηνων..

foteini16

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 125
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Να σου πω βρε Φωτεινη. Μηπως ΔΕΝ εχεις δωσει στο παιδι πιπιλα και για αυτο δεν μπορει να κοιμηθει και θελει το στηθος σου;;;;

Πιπιλα εδωσε ο αντρας μου απο την πρωτη κοολας εβδομαδα!! Χαχα

Κοιτα. Αυτος μολις θηλασει οταν ξυπβαει το βραδυ μετα τεντωνεται πισω κ θελει να ξαπλωσει. Χωρις πιπιλα πλεον. Μονο οταν τον κοιμησω στις 9 την παιρνει. Μετα την φτυνει. Οχι δεν ειναι αυτο. Ειμαι σιγουρη.. Εγω σκεφτομαι κ οτι δε χωραει πλςον ατο κρεβατακι του. Αφου στριφογυτναει κ χτυπαει το κεφαλι του στα καγκελα κ ξυπναει

Να επιμείνετε να τον κοιμίσετε χωρίς στήθος, έστω κι αν παίρνει περισσότερη ώρα, εμένα η γνώμη μου είναι αυτή. Μόνο αν το παιδί καταφέρει να αποκοιμηθεί κατά το δυνατόν πιο αυτόνομα, θα μειωθούν τα ξυπνήματα, αλλιώς περιμένεις - αν αντέχεις - αρκετό καιρό ακόμα...

Και το θεμα ειναι οτι μεχρι τη 1 ξυπναει 3 φορες!!! Μετα ξανα στις 5 με 6 κ μετα το πρωι

Πιπιλα εδωσε ο αντρας μου απο την πρωτη κοολας εβδομαδα!! Χαχα

Κοιτα. Αυτος μολις θηλασει οταν ξυπβαει το βραδυ μετα τεντωνεται πισω κ θελει να ξαπλωσει. Χωρις πιπιλα πλεον. Μονο οταν τον κοιμησω στις 9 την παιρνει. Μετα την φτυνει. Οχι δεν ειναι αυτο. Ειμαι σιγουρη.. Εγω σκεφτομαι κ οτι δε χωραει πλςον ατο κρεβατακι του. Αφου στριφογυτναει κ χτυπαει το κεφαλι του στα καγκελα κ ξυπναει

Αποκλείεται, βρε συ, 11 μηνών να μη χωράει. Κι ο δικός μου (που είναι στις ανώτερες καμπύλες ανάπτυξης) στριφογυρίζει και κοιμάται σε οποιαδήποτε κουλή στάση μπορείς να φανταστείς, αλλά του έχω γύρω γύρω σε όλη την κούνια πάντες, όχι μόνο στο προσκέφαλο, οπότε και να ακουμπήσει εκεί δεν χτυπάει στα κάγκελα. Έχετε βάλει πάντες;

M7X9p2.png OvOqp2.png

Και το θεμα ειναι οτι μεχρι τη 1 ξυπναει 3 φορες!!! Μετα ξανα στις 5 με 6 κ μετα το πρωι

Έτσι ήταν κι ο δικός μου. Ακριβώς το ίδιο. Πρόσεξε τι τρώει κατά τη διάρκεια της μέρας. Προσπάθησε να χορταίνει καλύτερα.

M7X9p2.png OvOqp2.png

Διαφημίσεις

Καλημέρα.

Όπως έχουμε πει και σε προηγούμενα μηνύματα, τα μωρά έχουν πολύ μικρούς κύκλους ύπνου. Περνάνε από τον βαθύ στον ελαφρύ ύπνο πολλές φορές, για αυτό τον λόγο ξυπνάνε κυρίως και όχι φυσικά από πείνα. Ένα παιδί σχεδόν ενός έτους που τρώει όλη μέρα στέρεες και έχει πιει και γάλα στις 21.00 σαφώς και μπορεί να κρατηθεί χωρίς φαγητό για αρκετές ώρες, πιθανόν και όλη τη νύχτα.

Ειδικά στην στην αρχή της νύχτας, υπάρχει ένα μικρό διάστημα με βαθύ ύπνο (30'-60') και μετά αρχίζουν οι εναλλαγές. Τα ξημερώματα γίνεται πάλι ελαφρύς ο ύπνος, το 5-6 είναι πολύ συνηθισμένη ώρα ξυπνήματος για πολλά μωρά/παιδιά. Και η δικιά μου κόρη (2 ετών) κατά τις 5-5.30 θα κάνει συνήθως μια μικρή γκρίνια και θα ξυπνήσει για λιγο, αλλά θα γυρίσει πλευρό και θα ξανακοιμηθεί.

Θα το επαναλάβω : Ο μόνος τρόπος να έχεις άμεσα αποτελέσματα είναι να μάθεις το παιδί να αποκοιμιέται μόνο του. Μόνο τότε θα μπορεί να ξανααποκοιμιέται μόνος τους όταν ξυπνάει μέσα στη νύχτα, χωρίς να χρειάζεται να θηλάσεις/να το πάρεις στο κρεβάτι/να σου τραβήξει τα μαλλιά/να του δώσεις γάλα κ.λπ.

Καταλαβαίνω ότι επειδή είναι και το πρώτο σου παιδάκι, δυσκολεύεσαι να αποδεχθείς το concept "δεν κοιμίζω το παιδί", κι εγώ το είχα στο πρώτο παιδί και οι περισσότερες μαμάδες που ξέρω, όλες κάνουμε τα χίλια μύρια κόλπα για να κοιμηθεί το παιδί, π.χ. χαϊδεύουμε με συγκεκριμένο τρόπο και ρυθμό την πλάτη του (αυτό έκανα εγώ για μήνες στον γιο μου), αφήνουμε να μας τραβάει τα μαλλιά, τα κοιμίζουμε κάτω από απορροφητήρες ή μέσα στα καρότσια, τα ταϊζουμε μέχρι να αποκοιμηθούν στο στήθος ή στο μπουκάλι και άλλα τέτοια και δεν μας περνάει καν από το μυαλό να κάνουμε το απλούστερο : να τα βάλουμε στο κρεβάτι τους να αποκοιμηθούν εκεί.

Εάν δεν μπορείς να αντέξεις ή/και φοβάσαι την παραμικρή αντίδραση του παιδιού, τότε πάσο αλλά τότε έχεις πολύ δρόμο ακόμα και αν δεν την παλεύεις τώρα, αργότερα θα είναι χειρότερα.

Συμφωνώ απολύτως με τα παραπάνω. Όσο και να στουμπώσεις στο φαγητό ένα παιδάκι ενός έτους (που κανονικά εκείνο πρέπει να ορίζει τις ποσότητες), όσο φρέσκο γάλα και να του δώσεις (που και αυτό θέλει ένα μέτρο διότι μπορεί να επηρεάσει την όρεξή για φαγητό), αν δεν έχει αποκοιμηθεί ποτέ μόνο του, θα ξυπνάει τη νύχτα μέχρι κάααααποια στιγμή να αποκτήσει την ικανότητα να κοιμάται σερί. Αυτό μπορεί να γίνει σε 8 μήνες, σε 1 χρόνο ή σε 2 χρόνια, χωρίς καμία παρέμβαση. Είναι στο παιδί, δεν ξέρεις πότε θα το σταματήσει. Απλώς κι εγώ θεωρώ ότι οι προσπάθειες διοχετεύονται σε λάθος κατεύθυνση (βλ. γάλα) και δε θα έχετε αποτέλεσμα. Δεν ξυπνάει 4 φορές το παιδί ΓΙΑ να πιει γάλα, αυτό είναι βέβαιο.

Αυτό που μπορείς να κάνεις για να βελτιωθεί λιγάκι η ποιότητα του ύπνου, αν δε θέλεις με τίποτα να εφαρμόσεις κάποια μέθοδο, είναι να φροντίζεις την ημέρα το παιδί να κοιμάται την ώρα που πρέπει και όσο συχνά πρέπει και το βράδυ να μην περιμένεις να εξαντληθεί μέχρι να τον βάλεις για ύπνο. Ίσως δεις ότι έτσι θα ξυπνάει λιγότερο ή ότι θα είναι λίγο πιο εύκολο να τον ξανακοιμήσεις. Επίσης να εφαρμόζεις κάποια απλή ρουτίνα για όλους τους ύπνους, αν δεν το κάνεις ήδη, ώστε να αποκοιμιέται πιο γρήγορα. Δε χρειάζεται μεσημέρι-βράδυ να είναι το ίδιο πράγμα, το βράδυ μπορείς να προσθέσεις και το μπάνιο πχ. Να τον κοιμίζεις στο σκοτάδι και όταν ξυπνά το βράδυ μην ανάβεις φως/τηλεόραση/κινητό και μην του μιλάς καθόλου.

Συμφωνώ απολύτως με τα παραπάνω. Όσο και να στουμπώσεις στο φαγητό ένα παιδάκι ενός έτους (που κανονικά εκείνο πρέπει να ορίζει τις ποσότητες), όσο φρέσκο γάλα και να του δώσεις (που και αυτό θέλει ένα μέτρο διότι μπορεί να επηρεάσει την όρεξή για φαγητό), αν δεν έχει αποκοιμηθεί ποτέ μόνο του, θα ξυπνάει τη νύχτα μέχρι κάααααποια στιγμή να αποκτήσει την ικανότητα να κοιμάται σερί. Αυτό μπορεί να γίνει σε 8 μήνες, σε 1 χρόνο ή σε 2 χρόνια, χωρίς καμία παρέμβαση. Είναι στο παιδί, δεν ξέρεις πότε θα το σταματήσει. Απλώς κι εγώ θεωρώ ότι οι προσπάθειες διοχετεύονται σε λάθος κατεύθυνση (βλ. γάλα) και δε θα έχετε αποτέλεσμα. Δεν ξυπνάει 4 φορές το παιδί ΓΙΑ να πιει γάλα, αυτό είναι βέβαιο.

Αυτό που μπορείς να κάνεις για να βελτιωθεί λιγάκι η ποιότητα του ύπνου, αν δε θέλεις με τίποτα να εφαρμόσεις κάποια μέθοδο, είναι να φροντίζεις την ημέρα το παιδί να κοιμάται την ώρα που πρέπει και όσο συχνά πρέπει και το βράδυ να μην περιμένεις να εξαντληθεί μέχρι να τον βάλεις για ύπνο. Ίσως δεις ότι έτσι θα ξυπνάει λιγότερο ή ότι θα είναι λίγο πιο εύκολο να τον ξανακοιμήσεις. Επίσης να εφαρμόζεις κάποια απλή ρουτίνα για όλους τους ύπνους, αν δεν το κάνεις ήδη, ώστε να αποκοιμιέται πιο γρήγορα. Δε χρειάζεται μεσημέρι-βράδυ να είναι το ίδιο πράγμα, το βράδυ μπορείς να προσθέσεις και το μπάνιο πχ. Να τον κοιμίζεις στο σκοτάδι και όταν ξυπνά το βράδυ μην ανάβεις φως/τηλεόραση/κινητό και μην του μιλάς καθόλου.

Πολύ σημαντικές παρατηρήσεις αυτές από το tzatzikaki, έχε στο μυαλό σου Φωτεινή το παιδί να μην πέφτει εξαντλημένο για ύπνο και να κάνει σίγουρα 2 ημερήσιους ύπνους στην ηλικία αυτή.

Υ.Γ. : Βρε tzatzikaki καλά βλέπω? Τρίδυμα έχεις? :shock::shock::shock:

Πολύ σημαντικές παρατηρήσεις αυτές από το tzatzikaki, έχε στο μυαλό σου Φωτεινή το παιδί να μην πέφτει εξαντλημένο για ύπνο και να κάνει σίγουρα 2 ημερήσιους ύπνους στην ηλικία αυτή.

Υ.Γ. : Βρε tzatzikaki καλά βλέπω? Τρίδυμα έχεις? :shock::shock::shock:

Καλά βλέπεις :mrgreen:

Παιδια το μωρο πλεον κανει μονο εναν υπνο την ημερα.

Και αυτο για να τον κοοιμησω παλι μαλλι κλπ..

Φυσικα κ δε το αφηνω να εξαντληθει για το βραδυ. Αλλα καθε βραδυ που θηλαζει θηλαζει λαχανιασμενο να το πω..?

Δλδ δεν ειναι ηρεμο. Κατα τις 8.30 τον βαζω για υπνο.

Χθες παλι δεν ηπιε το γαλα. Του το δωσαμε στο σαλονι μπας κ το πιει μαζι μας αλλα αυτος ηθελε να παιξει με το μπιμπερο. Εχουν σπασει τα νευρα μου πια. Αφηστε που ειχαμε δυσκολη νυχτα. Τον εφερε ο αντρας μου 2 και κατι στο κρεβατι. Εγω δε θελω! Με χωριζει απο τον αντρα μου κ μου τραβαει κ τα μαλλια. Ασε που δε χωραμε.

Οσο για το φαγητο τον ταιζω καλα νομιζω. Αλλα με το γαλα δε ξερω ποσο οινει αφου θηλαζω.. Πλεον δεν αλεθω αλλα οταν αλεθα ετρωγε 3 φρουτα μαζεμενα επισης φαγητο ετρωγε 300 γρ. Τωρα δε του δινω 3 φρουτα μαζεμενα. Αλλα κ τοτε δεν κοιμοτανε.

Συνεχεια λεω αυοναντρα μοθ οτιωαλλονπαιδι δε κανω!!! Και να κανω δε θα θηλασω! Ολο μου λεει οτι πρεπει μα εχει αδερφακι. Δε σκεφτομαστε φυσικα τωρα για δευτερο. Αλλα μετα θα περασουν κ τα χρονια. Κλεινω τα 32. Ασε που δεν εχουμε μαν κ τι πολυ βοηθεια..

Διαφημίσεις

Φυσικα κ δε το αφηνω να εξαντληθει για το βραδυ. Αλλα καθε βραδυ που θηλαζει θηλαζει λαχανιασμενο να το πω..?

Χθες παλι δεν ηπιε το γαλα. Του το δωσαμε στο σαλονι μπας κ το πιει μαζι μας αλλα αυτος ηθελε να παιξει με το μπιμπερο. Εχουν σπασει τα νευρα μου πια. Αφηστε που ειχαμε δυσκολη νυχτα. Τον εφερε ο αντρας μου 2 και κατι στο κρεβατι. Εγω δε θελω! Με χωριζει απο τον αντρα μου κ μου τραβαει κ τα μαλλια. Ασε που δε χωραμε.

Οσο για το φαγητο τον ταιζω καλα νομιζω. Αλλα με το γαλα δε ξερω ποσο οινει αφου θηλαζω.. Πλεον δεν αλεθω αλλα οταν αλεθα ετρωγε 3 φρουτα μαζεμενα επισης φαγητο ετρωγε 300 γρ. Τωρα δε του δινω 3 φρουτα μαζεμενα. Αλλα κ τοτε δεν κοιμοτανε.

Συνεχεια λεω αυοναντρα μοθ οτιωαλλονπαιδι δε κανω!!! Και να κανω δε θα θηλασω! Ολο μου λεει οτι πρεπει μα εχει αδερφακι. Δε σκεφτομαστε φυσικα τωρα για δευτερο. Αλλα μετα θα περασουν κ τα χρονια. Κλεινω τα 32. Ασε που δεν εχουμε μαν κ τι πολυ βοηθεια..

Για το φαγητό μην το σκέφτεσαι, δεν είναι αυτό!

Επίσης, ένας ύπνος μάλλον είναι λίγος για την ηλικία αυτή. Τί ώρα τον κάνει αυτόν τον έναν ύπνο, πόση ώρα μετά το πρωινό ξύπνημα και για πόση ώρα?

Σκέψου σοβαρά την λύση της συστηματικής εκπαίδευσης ύπνου, πριν φτάσεις στα όριά σου.

Γλυκιά μου Φωτεινή ακούγεσαι πολύ αποκαρδιωμενη. Ειναι αλήθεια οτι όταν ξεκινάμε να θηλαζουμε δε φανταζόμαστε οτι τα παιδάκια μας θα φτάσουν σε μια ηλικία 1,5, 2 η και παραπάνω χρόνων και θα ζητάνε ακόμη το στήθος όταν ειναι άρρωστα, όταν χτυπάνε, όταν φοβούνται, όταν ξυπνάνε τη νύχτα κοκ. Όμως, αυτό προέβλεψε η φύση, το στήθος να παρέχει συναισθηματική κάλυψη στα παιδιά μας. Αυτό ειναι το φυσιολογικό και το μωρό σου δεν κάνει κάτι που δεν κανουν τα αλλά μωρά. Σκέψου οτι ειναι σε περίοδο που βιώνει το άγχος του αποχωρισμού, μπορείς και ίσως θα έπρεπε να ενημερωθείς για το τι σημαίνει αυτό για την ψυχολογία του παιδιού και ποσο διαρκεί.

Αν δεν αντέχεις να συνεχίζεις να θηλαζεις επικοινώνησε με μια σύμβουλο θηλασμού απο τον σύνδεσμο θηλασμού Ελλάδας για να σου δώσει τις σωστές πληροφορίες και τα σωστά βήματα για να μπορέσεις να αποθηλασεις.

Ωστόσο, ο αποθηλασμος πιθανότατα δε θα σου λύσει το πρόβλημα των νυχτερινών ξύπνηματων, τα οποία ειναι σου ξαναλέω φυσιολογικοτατα για την ηλικία του μικρού σου. Εχεις δυο επιλογές: είτε ακολουθείς εκπαίδευση ύπνου με οτι αυτό συνεπάγεται είτε ακολουθείς τις ανάγκες του παιδιού σου ανταποκρινόμενη σε αυτές περιμένοντας τη φυςιολογικη ωρίμανση του παιδιού στον τομέα ύπνος. Όμως, οφείλεις να ενημερωθείς για τις συνέπειες των επιλογών σου και να αποφασίσεις με νηφαλιότητα βρίσκοντας την ισορροπία μεταξύ των δικών σου αναγκών και των αναγκών του παιδιού σου.

Ολα αυτα με το αγχος αποχωριαμου κλπ φυσικα κ τα ξερω. Και φυσικα και ξερω οτι με εχει αναγκη. Αλλα βλεπω αλλα μωρα που κοιμουνται κ ζηλευω. Εχω κλειστει μεσα πια. Ειμαι 32 χρονων. Γιατι να μη μπορω να τον αφησω κ να βγω και βγω και γω? Ειναι ολα μαζι. Η κουραση ο θηλασμος.. Σκεφτομαι ωρες ωρες οτι πλεον αυτο ηταν.. Δε θα ξαναβγω κ τετοια... Εχω μια τελεια ζωη με τον αντρα μου. 13 χρονια μαζι δικη μαε δουλεια. Μονο αυτη η κουραση... Που με κανει να τα βλεπω στραβα μαλλον. Ειχα κ πολλε; δυσκολιες στην αρχη με τον θηλασμο. Περασα πολυ δυσκολα. Να,η φιλη μου αποθηλασρ την κορη της 1.5 χρονων κ θα βγει κ για ποτο. Εμεις κλεισμενοι εναν χρονο τωρα. Μονο μια νυχτα βγηκα το καλοκαιρο με το καροτσι. Τοννκοιμησα κντον εβαλα μεσα κ πηγαμε εδω διπλα ατις καφετεριες

Ο δρόμος της μητρότητας δεν ειναι στρωμένος πάντα με ροδοπέταλα. Ούτε οι μαμάδες ειναι όπως στις διαφημίσεις.

Απαιτεί θυσίες, σήμερα ξενύχτι και θηλασμους αύριο μεγαλωνοντας άλλου είδους θυσίες κόκ.

Το θεμα ειναι οτι δεν ειςαι η μόνη. Όλες περνάμε τέτοιες φάσεις. Κι εγώ είμαι 35 με μωρό 18 μηνων και έγκυος στον ένατο μηνα. Για βοήθεια ούτε λόγος καθώς οι γονείς ειναι μακριά. Έχω κι εγώ φίλες που τα παιδιά τους κοιμούνται είτε λόγω ιδιοσυγκρασίας τους είτε επειδή ακολούθησαν άλλους δρόμους ανατροφής.

Όλα ειναι θεμα επιλογών, όμως πρέπει να σου πω οτι αυτό που σήμερα σου φαίνεται βουνό ειναι προσωρινο, όσο περίεργο κι αν σου ακούγεται.

Τα μωρά μας μεγαλώνουν γρήγορα, πολύ γρήγορα και τωρα σε έχει απόλυτη ανάγκη. Θα ωριμάσει θα μεγαλώσει θα το βλέπεις να ανεξαρτητοποιείται και τότε θα εχεις σε ενα λογικό βαθμό λίγο περισσότερο χρόνο για σένα.

Χρειάζεται υπομονή και απο οτι καταλαβαίνω ο άντρας σου σε στηρίζει.

Σου εύχομαι ολόψυχα να μπορέσεις να συνειδητοποιήσεις ποςο αξιέπαινη μανούλα ειςαι, να δεις τη σημασία όλων αυτών που προσφέρεις στο παιδί σου κι αυτό να σου δώσει τη δύναμη να συνεχίσεις.

Φωτεινη μου οτι εισαι αξιεπαινη, εισαι. Δεν υπαρχει αμφιβολια επ'αυτου. Νιωθω ομως οτι πιεζεσαι. Δεν ξερω αν ειναι ο θηλασμος, η αϋπνια (μεγαλο πακετο, το εχω περασει) ή κατι αλλο. Δεν ξερω αν το να κοψεις τον θηλασμο θα βοηθησει τον υπνο του παιδιου σου. Υπαρχουν πολλοι παραγοντες που μπορει να συμβαλλουν στον ταραγμενο υπνο ενος μωρου. Ενας απο αυτους, αν και ο δικος σου ειναι πολυ μικρουλης, ισως να ειναι καποιο προβλημα οπως κρεατακια. Αν το μωρο δεν αναπνεει καλα ειναι αναμενομενο να κανει ανησυχο υπνο. Εχετε συζητησει κατι τετοιο με τον παιδιατρο σας? Μια ενδειξη ειναι και το ροχαλητο ή πολυ βαρυ ρουθουνισμα την ωρα του υπνου. Ή αν ιδρωνει πολυ ενω η θερμοκρασια του δωματιου δεν δικαιολογει κατι τετοιο. Ξαναλεω βεβαια οτι ειναι πολυ μικρος και ισως ειναι τραβηγμενο αλλα δεν χανετε τιποτα να το ψαξετε.

Καταλαβαινω οτι σου εχουν λειψει καποια πραγματα και τα εχεις αναγκη. Δεν ειναι κακο ουτε θα πρεπει να αισθανεσαι ασχημα που νιωθεις ετσι. Αν υπαρχει καποιος να κρατησει τον μικρο για να βγειτε για λιγο το βραδυ δεν ειναι κακο. Νομιζω πως ειπες οτι θηλαζεις αποκλειστικα, σωστα? Εχεις αντλησει ποτε και να του το δωσεις με μπουκαλι? Αν οχι, ξεκινησε το, ειναι το πρωτο βημα για να ανεξαρτητοποιηθει λιγο απο το στηθος. Ενα γευμα την ημερα απο μπουκαλι με γαλα δικο σου ειναι μια χαρα νομιζω.

Αν παλι δεν νιωθεις χαρουμενη πια για τον θηλασμο, τοτε ισως θα πρεπει να το ξανασκεφτεις. Αντιλαμβανομαι την πιεση που ισως νιωθεις αλλα τα παιδια μας θελουν πανω απ'ολα ευτυχισμενους γονεις. Ευχομαι να παρεις οποια αποφαση σε κανει να νιωθεις καλλιτερα. Και χωρις τυψεις. Καμια τετοια αποφαση δεν θα σε κανει καλλιτερη ή χειροτερη μητερα. ;)

Διαφημίσεις

Φωτεινή μου, διαβάζοντας τα πρόσφατα μηνύματά σου, καθώς και των κοριτσιών, αντιλαμβάνομαι ότι το πρόβλημα του παιδιού σου δεν είναι το φαγητό. Δυστυχώς ή ευτυχώς θέλει το στήθος για παρηγοριά, όπως λένε και τα κορίτσια, και εσύ είναι φανερό ότι έχεις κουραστεί και από το θηλασμό, και απο την νυχτερινή κούραση και από το κλείσιμο στο σπίτι κλπ.

Για να σε παρηγορήσω πάντως θα σου πω και πάλι ότι ούτε εγώ βγαίνω. Από τότε που γέννησα δεν ξαναβγήκα ούτε μέρα ούτε νύχτα με τον άντρα μου μόνοι μας. Το γνωρίζαμε πριν πάρουμε την απόφαση να αποκτήσουμε παιδιά ότι αυτές οι συνήθειες θα γίνουν παρελθόν. Αφού όμως είναι τόσο σημαντικό για σας, δεν υπάρχει κάποιος που έστω μια φορά (γονιός, πεθερός, αδελφή, κουνιάδα) να τον κρατήσει για μερικές ώρες για να βγείτε κι εσείς λίγο; Δεν μπορεί, κάποιος θα υπάρχει αν το ζητήσετε.

Δυστυχώς ως προς το θέμα του ύπνου, όπως λένε και τα κορίτσια, θα πρέπει να κάνεις υπομονή να ωριμάσει μόνος του ο μικρός σε αυτόν τον τομέα. Κάνοντας υπομονή, προσπάθησε παράλληλα να μειώσεις τα πράγματα που σε κουράζουν, πχ κόψε σταδιακά τον θηλασμό (δεν ξέρω πώς γίνεται ο αποθηλασμός σε τέτοια ηλικία γιατί εγώ διέκοψα αρκετά νωρίς, φαντάζομαι όμως ότι πιο έμπειρα κορίτσια μπορούν να σου πουν κάποιες ιδέες) ή ζήτα από τον άντρα σου να σηκώνεται κι αυτός τη νύχτα κάποιες φορές να τον νανουρίζει. Και εννοείται ότι προέχει η ψυχική σου υγεία και η ηρεμία στην οικογένειά σου από το να διατηρήσεις τον θηλασμό μέχρι τα 2-3 χρόνια του μικρού σου. Άλλωστε και μέχρι εδώ που έφτασες είσαι αξιέπαινη!

Ως προς το θέμα δεύτερο παιδί που θίγεις, δεν σε πήραν και τα χρόνια! 32 είσαι! Εδώ άλλες είναι 42 και προσπαθούν για πρώτο παιδί! Μην σε αγχώνει αυτό το πράγμα. Εγώ στα 32 έμεινα έγκυος στο πρώτο (φυσιολογικά), στα 34 στο δεύτερο (φυσιολογικά) και σε πληροφορώ ότι θέλω να προσπαθήσω και για τρίτο και τέταρτο, αν με αξιώσει ο Θεός. Μην αγχώνεσαι, λοιπόν, για την ηλικία σου.

Ίσα ίσα θεωρώ ότι αν αυτή τη στιγμή, με την κούραση που νιώθεις, έβαζες μπρος για δεύτερο παιδί, τα πράγματα θα χειροτέρευαν, γιατί με το δεύτερο πολλαπλασιάζεται η κούραση, όπως λένε μανούλες με 2 παιδάκια. Δεν είναι ανάγκη να φτάσεις από τα νεύρα να χωρίσεις τον άντρα σου για να έχεις 2 παιδιά κοντινά σε ηλικία! Άσε να ωριμάσει λίγο στο θέμα του ύπνου το παιδάκι σου, να ηρεμήσεις κι εσύ και να ξεκουραστείς (όσο μεγαλώνει θα ξεκουράζεσαι από αυτά τα πράγματα) και ξαναβλέπετε αργότερα λίγο το θέμα του 2ου παιδιού. Εξάλλου και μια διαφορά ηλικίας λίγο μεγαλύτερη δεν είναι κακό, ίσα ίσα που ο μικρός σου θα χαρεί περισσότερο το μωρό.

Χαλάρωσε και πάρε απόφαση ότι φάση είναι, θα περάσει. Υπομονή θέλει. Ψάξε και στο οικογενειακό σου περιβάλλον για κάποιον που να μπορεί να σου τον κρατήσει ένα βράδυ.

M7X9p2.png OvOqp2.png

Εχω την πεθερα να τον κρατησει βραδυ αν θελω. Αλλα φοβαμαι οτι δε θα μπορεσει να τον ξανακοιμησει. Και επισης δε πινει φρεσκο. Χθες επαιζε με το μπιμπερο. Πηγαινε ερχοταβ επινε μι γουλια. Περασε η ωρα βαρεθηκα κ τον κοιμησα. Αλλα σημερα θα του ξαναδωσω. Μπορει να το συνηθιζει.

Δε ζηταω πολλα. Γινεται να ξυπναει ανα 3ωρο εστω?? Αυτο!! Παλια κοιμοταν περισσοτερο παντως. Μεχρι κ στις διακοπες μας 16 μερες σε καμπινγκ καλυτερα ηταν!!

Εγω αν κοιμηθει λιγο παραπανω παιρνω δυναμεις.. Αλλα ειναι κ αυτο το μαλλι πια. Τωρα ξεκινησε κ θελει να το τρωει κιολας. Θα τρελαθουμε τελειως δλδ! Βασικα αν δε ξυπνιυσε τοσο κ αν ηταν πιο ευκολο να τον κοιμησει κ αλλος δε θα ειχα τετοιο θεμα. Δε θα με ενοχλουσε τοσο ν θηλασω και αλλο.

Επισης εχω θηλαστρο. Αλλα να πανε μηνες που δε αντλω. Μονο αν ηθελα ν παω καπου πριν τους 6 μηνες..

απο αυτα που διαβαζω καταλαβαινω οτι εχεις πιεστει παρα πολυ.αν πιστευεις οτι ο θηλασμος σε πιεζει,καλυτερα να σταματησεις.δ θα θηλαζεις κ με το ζορι.ισως να επικοιβωνησεις με συμβουλο για να σου πει μην κανεις κατι κ πετρωσει πχ το στηθος.εξαρταται κ ποσο πολυ συχνα θηλαζει ο μικρος.εγω προσωπικα αποθηλασα στα δυο χρονια που συνεννοουμασταν καλυτερα κ εγινε με πρωυοβουλια της μικρης.η δικια μου αρχισε να κοιμαται ολο υο βραδυ στα 1,5.κ να αποθηλασεις δ ειναι σιγουρο οτι θα κοιμαται καλυτερα.ειδικα εφοσον παλια κοιμοταν πιο καλα σημαινει οτι κατι εχει τωρα.δοντια,αλμα,αγχος αποχωρισμου.βασικα θεωρω οτι ειναι μικρος ακομη για να κοιμαται μονος κ σερι.προσωπικη αποψη.αν δ πινει αρκετο γαλα ξενο δ μπορεις ακομη να αποθηλασεις.απλα στην ηλικια δ θα εδινα μπιμπερο.για μια φορα μπορεις να βγαλεις κ να του δωσουν.αυτο που θα πρεπει οπωσδηποτε να κοψει ειναι αυτο με τα μαλλια.οταν το ξεκιναει,θα τον σταματας,θα του λες η μαμα ποναει.οσες φορες κ αν χρειαστει.μηπως βολευτει με καποιο κουκλακι;δ χανεις τιποτα να δοκιμασεις να βγεις.νε τον αντρα σου κ αν τελικα δ μπορεσει η γιαγια γυριζεις πισω.αν δ δοκιμασεις δ ξερεις αν γινεται.τα παιδια κοιμουνται με διαφορετικο τροπο αναλογα ποιος τα κοιμιζει

Προσπαθω να χαλαρωσω.. Χθες του εκανα γαλα παλι. Νωρις νωρις να δω αν θα πιει. Στην αρχη επινε με μανια. Μετα ηθελε να παιξει. Τον εβαλα στο καρεκλακι του κ επινε και επαιζε. Αν κανω πως του παιρνω το μπιμπερο τσιριζει! Μαλλον του φαινεται περιεργο που ειναι ασπρο απο το γαλα. Σου λεει δεν ειναι νερο.

Θα του δινω να συνηθιζει παντως.

Τι αλλο να κανω. Δε μπορω να τον πιεσω αφου δεν ειναι ετοιμος..

Προσπαθω να χαλαρωσω.. Χθες του εκανα γαλα παλι. Νωρις νωρις να δω αν θα πιει. Στην αρχη επινε με μανια. Μετα ηθελε να παιξει. Τον εβαλα στο καρεκλακι του κ επινε και επαιζε. Αν κανω πως του παιρνω το μπιμπερο τσιριζει! Μαλλον του φαινεται περιεργο που ειναι ασπρο απο το γαλα. Σου λεει δεν ειναι νερο.

Θα του δινω να συνηθιζει παντως.

Τι αλλο να κανω. Δε μπορω να τον πιεσω αφου δεν ειναι ετοιμος..

Κι ο δικός μου τσιρίζει όταν του παίρνω το ποτηράκι με το νερό. Μόλις πιει μετά το κουνάει πέρα δώθε και το χύνει στο πάτωμα τελικά. Μερικές φορές του δίνω κάτι άλλο για να του αποσπάσω την προσοχή και να πάρω το ποτηράκι. Προσπάθησε κι εσύ έτσι και θα συνηθίσει σιγά σιγά.

M7X9p2.png OvOqp2.png

• 2 εβδομάδες μετά...

Τριτη συνεχομενη νυχτα που γπιε φρεκο και κοιμηθηκε χωρις θηλασμο. Την πρωτη νυχτα ξυπνησε ο αντρας μου κ τον κοιμησε. Συνεχιζει να ξυπναει φυσικα. Τι να κανω?? Τοννθηλαζω οταν ξυπναει ανα 2 ωρες! Δεν αντεχω να τον κοιμισω. Ειμαι τοσο κουρασμενη..

Δε ξερω τι να κανω. Να του μαθω να κοιμαται μονο του? Να του δινω φρεσκο..? Τι να πρωτοκανω?

Τριτη συνεχομενη νυχτα που γπιε φρεκο και κοιμηθηκε χωρις θηλασμο. Την πρωτη νυχτα ξυπνησε ο αντρας μου κ τον κοιμησε. Συνεχιζει να ξυπναει φυσικα. Τι να κανω?? Τοννθηλαζω οταν ξυπναει ανα 2 ωρες! Δεν αντεχω να τον κοιμισω. Ειμαι τοσο κουρασμενη..

Δε ξερω τι να κανω. Να του μαθω να κοιμαται μονο του? Να του δινω φρεσκο..? Τι να πρωτοκανω?

Σε σχέση με το φρέσκο νομίζω πως σου έχουν δώσει περίπου την ίδια απάντηση τα περισσότερα κορίτσια και η απάντηση είναι ναι, αν θέλεις του μαθαίνεις το φρέσκο, αλλά όπως έχεις ήδη διαπιστώσει αυτό δε σου εξασφαλίζει καλύτερο ύπνο. Οπότε ή κάνεις εκπαίδευση χρησιμοποιώντας όποια μέθοδο πιστεύεις πως σας ταιριάζει ή περιμένεις να μάθει μόνο του το παιδί τον σερί ύπνο και στο μεταξύ απλώς προσπαθείς, όπως σου είπαν, να κοιμάται το παιδί επαρκώς μέσα στην ημέρα και το βράδυ να μην πηγαίνει πολύ αργά για ύπνο. Αυτές είναι οι επιλογές...

Παιδια.. Παλι δε πινει φρεσκο.. Βγαζει δοντια αυτο τον καιρο.

Δε ξερω πια..

Δοκιμασα τον εβαλα να κοιμηθει μονος στη κουνια και ουτε καν με αφηνει να τον αφησω. Κλαιει και ζηταει αγκαλια. Αν τον ακουμπησω στο κρεβατι μας ξαπλωνει αμεσως αλλα παλι με μαλλι γυρναει απο δω κ απο κει μεχρι να κοιμηθει.

Εχω μια αρνηαη πλεον με τον θηλασμο. Οταν ειναι να τον κοιμησω τουλαχιστον.

Δε χωραει καν στην αγκαλια μου πια! Ουτε αυτος βολευεται.

Δε θελω να περιμενω να κοιμηθει μονος του. Μπορει να παει και 3 χρονων!! Τοσα ακουμε!

Παιδια.. Παλι δε πινει φρεσκο.. Βγαζει δοντια αυτο τον καιρο.

Δε ξερω πια..

Δοκιμασα τον εβαλα να κοιμηθει μονος στη κουνια και ουτε καν με αφηνει να τον αφησω. Κλαιει και ζηταει αγκαλια. Αν τον ακουμπησω στο κρεβατι μας ξαπλωνει αμεσως αλλα παλι με μαλλι γυρναει απο δω κ απο κει μεχρι να κοιμηθει.

Εχω μια αρνηαη πλεον με τον θηλασμο. Οταν ειναι να τον κοιμησω τουλαχιστον.

Δε χωραει καν στην αγκαλια μου πια! Ουτε αυτος βολευεται.

Δε θελω να περιμενω να κοιμηθει μονος του. Μπορει να παει και 3 χρονων!! Τοσα ακουμε!

Αν περιμένεις να "συμφωνήσει" να τον αφήσεις στην κούνια, θα περιμένεις πολύ! Αντέχεις να τον αφήσεις για 1' μόνο του στην κούνια, να ξαναγυρίσεις να τον παρηγορήσεις, μετά να τον αφήσεις 3', μετά 5' και ούτω καθεξής?

Από την στιγμή που οι αντοχές σου δεν σου επιτρέπουν να περιμένεις πότε το παιδί θα στρώσει από μόνο του τον ύπνο, η εκπαίδευση είναι μονόδρομος για σένα, εκπαίδευση δεν είναι μόνο το παραπάνω που σου γράφω όμως, από μεθόδους ένα σωρό, διαλέγεις και παίρνεις...

Μωρό 11 μηνων μας αρέσει δε μας αρέσει είναι πολυ μικρό για να κοιμάται χωρίς να ξυπνά τη νύχτα και χωρίς να ζητά παρηγοριά απο τη μαμά του.

Απο κει και μετά, βάσει ιδιοσυγκρασίας του γονέα, είτε γίνεται προσπάθεια να προσαρμοστεί ο ενήλικας στις ανάγκες του μωρού, το οποίο στην ηλικία που βριςκεται δεν εχει προσδιορίσει ακομη την ύπαρξη του ως αυτόνομη παρα θεωρεί οτι είναι κομμάτι της μαμάς του, είτε γίνεται προσπάθεια να προσαρμοστεί το μωρό στις ανάγκες του ενήλικα, το οποίο προσωπικά θεωρώ παράλογο.

Επισημαίνω επίσης οτι το άγχος του αποχωριςμου κορυφώνεται στου 18 μήνες, μέχρι και τους 37 μήνες υπάρχουν καταγεγραμμένα απο την επιστήμη άλματα ανάπτυξης, παράγοντες που στην πλειοψηφία των μωρών δεν επιτρέπουν ήρεμο βραδινό ύπνο για τους γονείς μέχρι την παραπάνω ηλικία τουλάχιστον. Φυσικά κάθε παιδί είναι διαφορετικό και τα παραπάνω ποικίλουν ανάλογα το παιδί.

Απο κει και μετά ο καθένας ας κανει τις επιλογές του, γνωρίζοντας ωστόσο τις συνέπειες των επιλογών του.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...